fbpx


26-07-2021 10:59
Eftersøgt kutter fundet flydende

Den synkende kutter, der i morgentimerne har været eftersøgt ved øen Hjelm, er blevet fundet nordøst for Hesselø, oplyser Forsvaret på Twitter.
Kutteren er stadig flydende, og en redder har været om bord. Skibets besætning på to personer er også fundet.
Skibet skal nu slæbes i havn, og Forsvaret afslutter aktionen, som også Molslinjen og kongeskibet Dannebrog har været en del af.

Af: Kim Thorsen

26-07-2021 07:23
Kæmpebrand hærger Californien

I Californien kæmper brandfolk med den store brand 'Dixie Fire, der denne weekend smeltede sammen en anden brand. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
I alt er 77.000 hektar land brændt af i det nordlige Californien, og myndighederne forbereder sig nu på risikoen for, at enorme søjler af røg kan skabe nye tordenskyer, der igen kan sætte ild til mere natur.
Kun 21 procent af den store brand er inddæmmet.
Derfor er flere lokalsamfund blevet bedt om at lade sig evakuere.

Af: Kim Thorsen
Kilde: Ritzau

26-07-2021 07:18
Pfizer-vaccinen effektiv mod delta-varianten

To skud i armen med Pfizer-vaccinen beskytter stort set lige så meget mod delta-varianten, som mod de øvrige Covid19-varianter. Det viser en ny undersøgelse, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Forskerne bag undersøgelsen udtaler, at vaccinen er yderst effektiv mod delta-varianten, som nu er den dominerende variant i verden.
Undersøgelsen viser desuden, at et enkelt skud med Pfizer-vaccinen stadig ikke er nok, hvis man vil være tilstrækkelig sikker på ikke at blive smittet med delta-varianten.

Af: Kim Thorsen
Kilde: EB

26-07-2021 05:56
Skærpede indrejserestriktioner

Søndag skærpede de tyske myndigheder indrejserestriktionerne for danske borgere.

Danskere må fortsat køre gennem Tyskland til andre lande, og det er også tilladt at køre over grænsen for at handle i grænsebutikkerne. Det oplyser Udenrigsministeriet. Men egentlige ophold i Tyskland er ikke tilladt.

Det er, ifølge TV-syd, den seneste tids stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus, der får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde.

Af: Kim Thorsen
Kilde: TV2

23-07-2021 14:59
Bør man blive testet efter vaccination

Over to millioner danskere er nu færdigvaccinerede, mens mere end fire millioner har fået det første stik. Det er en rigtig glædelig udvikling, men hvad nu egentlig i forhold til testning?

For bør man egentlig blive testet fortsat, selvom man er blevet vaccineret. Det har TV2 spurgt en række forskere om.

Svaret er nej, det er ikke nødvendigt med test, medmindre man har været nærkontakt til en smittet. Her bør man lade sig teste, også trods vaccination, da man stadig godt kan få corona.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 14:38
Norge bliver orange: Vær opmærksom som rejsende

Norge er en meget populær feriedestination, men det går ikke så godt med coronasmitten nordpå. Derfor farves Norge nu orange i forhold til danske turister, det skriver den norske avis VG.

Det betyder, at der er krav om negativ test, hvis du vil ind i landet, og så kan du blive tvunget til at gå direkte i karantæne ved indrejse.

Der er dog også undtagelser for reglen, for ifølge VG gælder karantæne-kravet ikke, hvis man er færdigvaccineret. Det er mere end 2 millioner danskere på nuværende tidspunkt.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 14:14
Brostrøm: Gravide kan være trygge ved vaccinen

Er du gravid, og har du fået tilbudt en corona-vaccine nu, hvor der er åbnet op for det? Hvis du kan svare ja til det, så gør du dig formentlig rigtig mange tanker lige nu.

Det er dog helt trygt for gravide og ammende at tage imod coronavaccinen. Sådan lyder det nu fra Sundhedsstyrelsen og fra Søren Brostrøm ifølge DR.

Når det handler om gravide og deres ufødte barn, har styrelsen ifølge Brostrøm ville være helt sikre. Det er man nu på baggrund af gode erfaringer fra andre lande.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 14:01
Store nedbrud på store sider

Hvis du har været en del på internettet i dag, så kan du have oplevet problemer med at komme ind på en række store sider.

Der har nemlig været et stort nedbrud i dag, der formentlig skyldes teknisk bøvl. Et lignende nedbrud ramte flere store hjemmesider og apps den 8. juni.

I dag har Amazon, UPS og McDonalds været ramt, mens der i Danmark især har været problemer for Yousee og Nordea.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 13:48
Nu må man igen tage fisk med hjem fra sygdomsramte områder

Flere steder i lokalområdet har gennem de seneste måneder været ramt af fiskesygdommen IHN. Den er ikke farlig for mennesker, men den er dødelig for fiskene, der bliver meget syge.

Derfor har det heller ikke været tilladt at tage fisk med hjem fra de berørte steder, men nu er der godt nyt fra Fødevarestyrelsen.

Situationen er nemlig så stabil, at man nu igen må tage fisk med sig hjem fra de steder, der har været IHN.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 13:37
Godt nyt: Flere gratis færger på vej

Fra 2. august kan cyklende, gående og folk med handicapparkeringskort komme gratis med Molslinjens færger på alle ugens hverdage.

Hidtil har de gratis færgeture fra regeringens sommerpakke kun omfattet tirsdage, onsdage og torsdage. Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Molslinjens færger tæller færgeruter til Bornholm, Samsø, Als/Bøjden, Langeland og Fanø. Tiltaget skal gave de rigtig mange danske turister, der igen i år holder sommerferie hjemme.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 13:24
Nu skifter vejret

Hvis din have efterhånden begynder at skrige efter vand, så er der gode nyheder i den kommende tid.

I morgen lørdag bliver kulminationen på en solrig og lun tid, for herefter skifter vejret, det melder både DMI og TV2 Vejret.

Det bliver stadig relativt lunt, men søndag og næste uge vil byde på byger, torden og endda lokale skybrud. Generelt bliver vejret meget ustabilt.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 13:02
Store discipliner venter i weekenden

I den kommende weekend går OL i gang for alvor, og det bliver med masser af dansk deltagelse.

Lørdag kan man glæde sig til discipliner som skydning, badminton og roning med danskere på startlisten, mens der også er cykling, dressur og svømning på programmet.

Søndag skal vinderne ud at cykle, mens der også her er badminton, dressur og skydning.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 07:42
OL begynder officielt i dag: Få atleter med ved åbningsceremoni

I dag begynder OL for alvor, for det er i dag, der er åbningsceremoni ved legene i Tokyo. Det bliver dog bestemt ikke, som det plejer.

Der kommer ikke til at være tilskuere på det store stadion, og det er langt fra alle atleter, der dukker op, det skriver TV2.

Faktisk er det kun 22 af de 111 danske atleter, der kommer til at være til stede ved åbningsceremonien.

Det bliver hækkeløber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, der bærer den danske fane ind på det olympiske stadion til OL i Tokyo.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 07:32
Læge: Christian Eriksen må ikke længere spille i Italien

Den danske fodboldspiller Christian Eriksen må ikke længere spille i Italien, det slår en forbundslæge fast overfor italienske medier. Eriksen spiller til daglig for de italienske mestre Inter.

Christian Eriksen fik hjertestop i EM-åbningskampen mod Finland, og han har efterfølgende fået indopereret en pacemaker, hvis hjertet skulle standse igen.

Sådan en må man dog ikke spille med i Italien, og hvis han vil gøre sig forhåbninger om at blive der, skal hjertestarteren ud af kroppen og danskeren skal igennem nye undersøgelser.

Hvorvidt Christian Eriksen ønsker at fortsætte sin fodboldkarriere er dog fortsat uvist.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 07:26
Turen sydpå påvirkes af oversvømmelser

Som du med garanti har set igennem den seneste tid, er Tyskland ramt af massive oversvømmelser og kaos i øjeblikket. Det er noget, der nu også får betydning for dig, der vil køre på ferie sydpå fra Danmark.

Udenrigsministeriet melder nemlig, at den tyske motorvej flere steder vil være påvirket, mens der allerede er meldinger om store kødannelser rundt omkring i Tyskland.

Derfor er det en god idé at have Google Maps ved hånden, når du kører sydpå, så du kan blive ledt udenom det værste.

Og så er det også en god idé at køre i god tid og huske at pakke tålmodigheden med i bilen.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 07:04
Ekstremt lange ventetider på køreprøver

Hvis du er i gang med at tage kørekort for tiden, så gælder det om at have rigtig meget tålmodighed. Især når det kommer til, hvornår du skal til teori- og køreprøver.

Corona har nemlig skubbet det hele, og det betyder, at der en del steder i området er massive ventetider på at komme til køreprøve, det melder DR.

Flere kørelærere melder, at man ikke har set en værre situation i 26 år, og det kommer til at tage lang tid, før man er tilbage på rette køl.

Også omkring holdstart er der flere steder meldinger om udskydelser.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 06:46
Unik mulighed til danske lystfiskere

Hvis du er lystfisker i Danmark, så får du nu en helt unik mulighed, som du bestemt ikke plejer at have.

Danske lystfiskere får nemlig lov til at fange mellem 15 og 20 ton tun, der skal stilles til rådighed for forskere på Danmarks Tekniske Universitet.

Normalt er det ulovligt at fange tun i Danmark uden at sætte dem ud igen, men det kan man altså nu se frem til. Det da Danmark har lavet en byttehandel omkring fiskerikvoter med Spanien.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 06:30
Partier: Regeringen skal gribe ind overfor strejke

En del sygeplejersker i Region Syddanmark strejker lige nu, og det er noget, der kan mærkes på sundhedsvæsnet. Derfor mener flere partier nu, at det er ved at være tid til, at regeringen skal bryde ind.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil have regeringen til at gribe ind i sygeplejeskernes strejke, der har kørt siden den 19. juni - og som er blevet optrappet to gange siden. Det skriver Politiken.

Dermed står han lidt usædvanligt side om side med Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen, der som den eneste anden partileder også har gjort det klart, at regeringen ifølge hende bør gribe ind.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 06:20
Gode vilkår på de lokale strande i dag

I dag er der en del i lokalområdet, der står op til en noget skyet omgang, men bare rolig. Det vil klare op i løbet af dagen, og faktisk venter der ifølge TV2 Vejret en del sol til de fleste.

Forholdene bliver faktisk ganske perfekte til en tur på stranden, og der ventes travlhed på områdets strande.

Det anbefales af man vælger Blå Flag-strande eller strande med livreddere, og så skal man huske at beskytte sig mod solen og lære baderådene udenad.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2021 06:00
Populære danske feriemål hårdt pressede af corona

Hvis du skal sydpå på sommerferie i de kommende uger, og der står Spanien på din billet, så skal du være forberedt på, at flere feriedestinationer nu strammer reglerne grundet corona.

Smitten i Spanien går i øjeblikket den forkerte vej, og de daglige smittetal på omkring 30.000 er noget, de mærker på landets hospitaler.

I Catalonien, hvor Barcelona ligger, har man indført natligt udgangsforbud, og på Mallorca anbefales det at bruge mundbind udendørs. Smitten går også den forkerte vej på Menorca og på Ibiza.

Det ventes dog ikke, at det spanske kort farves rødt i forhold til danske turister, så man kan stadig besøge landet. Man skal dog være klar med vaccination eller negativ test.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2021 13:31
Mere end 4 mio danskere er vaccineret første gang

Mere end fire millioner danskere har nu rullet ærmet op og ladet sig vaccinere mod covid-19.

Det skriver Sundhedsministeriet på Twitter.

De 4.018.508 borgere svarer til 68,67% af den danske befolkning.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 10:23
Hjemmehjælper dømt for tyveri

En 43-årig tidligere hjemmehjælper ved Tønder kommune er blevet dømt for flere tilfælde af tyverier fra ældre borgere i forbindelse med sit arbejde.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Kvinden blev i retten idømt tre måneders fængsel for samlet set at have stjålet godt 45.000 kroner.

30 af dagene skal afsones mens de sidste 60 dage blev gjort betinget - hvis altså den 43-årige kvinde aftjener 80 timers ulønnet samfundstjeneste.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 10:20
Flere ufaglærte indenfor ældreplejen

Antallet af ufaglærte i ældreplejen er stigende.

Således er andelen af ufaglærte på fire år steget fra 13 til 22 procent, viser en opgørelse fra fagforeningen FOA.

Sektorformand i FOA, Torben Hollmann, kalder stigningen dramatisk og siger at de flere ufaglærte går ud over kvaliteten i plejen af de ældre.

Selvom man kan være nok så flink og rar, så kræver ældreplejen i dag at man også har nogle sundhedsfaglige kompetencer, siger Torben Hollmann.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

22-07-2021 10:14
Danskudviklet spil sælger for millioner allerede inden det er udkommet

Selvom spillet Ember Sword først udkommer til næste år, så har de danske spiludviklere allerede solgt virtuelt land i spillet for mere end 365 mio kroner.

Ember Sword kommer til at ligne det populære World of Warcraft lidt - bortset fra at spillerne i Ember Sword får mulighed for at købe og eje et stykke digitalt land, som giver medbestemmelse over spilverdenen i spillet.

Og det er der altså så mange der gerne vil at der allerede er solgt jord i spillet for 365 mio. kroner
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 09:02
Versionering - vanvidsmotorcyklist

Det var en 29-årig mand fra Holsted der i går kørte vanvidskørsel i lokalområdet på en stjålet motorcykel.

En motorcykelbetjent spottede den 29-årige og satte efter ham, men han havde ikke tænkt sig at standse og så gik den vilde jagt ellers ad Glejbjergvej, Esbjergvej for så til sidst at ende ved Overgade i Holsted.

Her smed den 29-årige motorcyklen og løb væk, men det lykkedes betjenten at få fat i ham til fods.

For at styrke sagen mod den 29-årige vil politiet gerne tale med vidner til den hasarderede kørsel. Så hvis du så noget, må du gerne ringe til politiet på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 08:54
Antal af lejere i etageboliger stiger

Over en årrække er antallet af lejere i etageboliger kun steget og steget.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

De seneste ti år er antallet af lejere i etageboliger således steget med mere end 10 pct til i dag lige knap 940.000 lejere.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 06:56
Prøve var sværere end loven tillader

Indvandringsprøven har i årevis været sværere, end loven tillod.

Derfor kan sager om familiesammenføring og religiøse forkynderes ophold i Danmark være afgjort på et forkert grundlag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye kalder sagen 'meget beklagelig', men han vil ikke love at genoptage de sager, som fejlen berører.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 06:10
Ti år siden Utøya

I dag er det ti år siden at norske Anders Behring Breivik begik terror i Norge, da han udløste en bombe i regeringskvarteret i Oslo og derefter tog til Utøya hvor han dræbte 69 unge fra Arbeiderpartiets Ungdomsorganisation.

Og den dag i dag er de unge der overlevede angrebet stadig mærket af oplevelserne - og det samme er deres forældre.

Mere end en tredjedel af de unge kæmper stadig med symptomer på posttraumatisk stress, PTSD og det samme er tilfældet for en ud af fem forældre til de overlevende.

Anders Breivik blev idømt en forvaringsdom på 21 års fængsel for terrorhandlingen.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 06:01
Massive indlæggelser på engelske sygehuse

I England er antallet af indlagte covid-19 patienter det højeste i fem måneder.

Den 19. juli blev 752 patienter indlagt med covid-19 - en stigning på 21 pct fra ugen før.

Det er dog stadig et godt stykke fra rekorden i januar hvor mere end 4100 covid-patienter blev indlagt på en enkelt dag.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 05:54
Efterlyser vidner til vanvidskørsel

Politiet søger vidner til en vanvidskørsel ved Holsted i aftes. Her kørte en motorcykel temmelig stærkt men blev spottet af en politimotorcykel, der satte efter ham.

Hastigheden nåede op på 200 km/t undervejs på jagten, der ifølge jv.dk gik ad Glejbjergvej, Esbjergvej for så til sidst at ende ved Overgade i Holsted, hvor vanvidstrafikanten smed den stjålne motorcykel og løb derfra.

Det lykkedes dog betjenten at løbe ham op og anholde ham.

Politiet mangler dog vidner på vanvidskørslen, så hvis du så noget ved halvni-tiden omkring Holsted i aftes, bedes du kontakte dem på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 05:33
Sydjylland huser to af landets billigste fjernvarmeværker

Der er stor forskel på, hvor meget danske husejere skal betale for at få opvarmet boligen.

Faktisk varierer de årlige priser for et typisk parcelhus mellem 5200 og knap 26.000 kroner.

Men et par steder her i det syd- og sønderjyske er blandt de billigste steder at få fjernvarme.

Ifølge jv.dk er GEV Varme i Grindsted det næstbilligste fjernvarmevæk i Danmark, mens Aabenraa - Rødekro Fjernvarme er landets 10. billigste.
Af: Marianne Thorø

22-07-2021 05:26
Strejke udskyder operationer

Sygeplejerskerne har nu strejket i en måned, og det sætter sine spor på hospitalerne landet over.

Mere end 42.000 behandlinger eller aktiviteter for patienter er således blevet udskudt i løbet af den seneste måned, viser tal fra de fem regioner.

Her taler vi om mindst 6000 kirurgiske behandlinger, og lidt over 36.000 ambulante - altså hvor patienten ikke er indlagt.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 10:55
Mulig indbrudstyv i grundlovsforhør

En 44-årig mand fra Aabenraa-området skal i dag en tur i retten i Sønderborg.

Han skal han i grundlovsforhør hvor han er sigtet for indbrud i Augustenborg-området og tyveri i Rødekro-området.

Det oplyser politiet på Twitter.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 08:13
Flere danskere tegner lønsikring

Coronaen har gjort lønsikringer til en efterspurgt vare hos forsikringsbranchen.

Det skriver Finans.

Næsten 400.000 danskere har nu en lønsikring, viser nye tal fra forsikringsselskabernes brancheforening, Forsikring & Pension. Til sammenligning lå tallet for ti år siden på 100.000.

Af: Marianne Thorø

21-07-2021 07:04
Hver fjerde støtter politisk indgreb i sygeplejerskekonflikt

Lidt mere end hver fjerde dansker mener at politikerne skal gribe ind i den sygeplejerskekonflikt, som nu har varet i over en måned.

Det viser en ny måling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau.

27,3 procent svarer ja til, at de går ind for et politisk indgreb, som afslutter konflikten - også selv om det betyder, at sygeplejerskerne ikke får opfyldt deres krav om eksempelvis mere i løn.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 06:48
Nordea præsenterer stort overskud

Det går tilsyneladende ret godt i banken Nordea.

Seneste regnskab afslører at Nordea i andet kvartal i år har øget sit overskud markant sammenlignet med samme periode sidste år.

Samlet har Nordea i andet kvartal tjent 7,6 milliarder kroner - det er mere end det firdobbelte i forhold til andet kvartal året før.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 06:22
EL vil have Mette F ind i sygeplejerske-konflikt

Enhedslisten opfordrer nu statsminister Mette Frederiksen til at sætte sommerferien på pause og indkalde til politiske forhandlinger om sygeplejerskernes strejke.

Partiets politiske ordfører, Mai Villadsen, siger til DR Nyheder at om regeringen vil det eller ej, så er de part i sagen, da det er dem, der sidder på pengekassen.

Hvis ikke regeringen selv tager initiativ til at blande sig, så vil Enhedslisten forsøge at samle et flertal udenom regeringen, så der kan skrides ind.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 06:07
Dansker med billet til rummet: Jeg kommer afsted næste år

I USA er der et igangværende rumræs mellem de lokale milliardærer der alle vil en tur i rummet. Richard Branson har været der og i går var Amazon-stifter Jeff Bezos en tur i rummet, og Elon Musk er på vej.

Men her i Danmark har vi vores egen finansmand, der også er på vej i rummet.

Per Wimmer købte for 21 år siden en billet til en tur i rummet og nu tror han på det lykkes at komme afsted næste år. Det er netop hos Richard Branson og Virgin Galactic at danskeren har købt sin billet.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 06:04
Smitten stiger og falder

Coronasmitten stiger i et par af de syd- og sønderjyske kommuner.

I Esbjerg er man gået fra 77 til 89 nye smittede, mens Haderslev er gået fra 33 mandag til 41 tirsdag.

De hårdest ramte kommuner her i landsdelen er stadig Aabenraa og Kolding, men begge steder var der i går positivt nyt fra Statens Serum Institut.

Kolding er faldet fra 147 nye smittede til 126 mens Aabenraa er gået fra 71 til 65.
Af: Marianne Thorø

21-07-2021 05:40
Coronaeffekten aftaget hos Netflix

Coronaeffekten er aftaget hos streamingtjenesten Netflix.

Her fik man i første kvartal sidste år under coronaudbruddet 16 mio nye brugere, mens det i år "blot" blev til 4 mio nye kunder.

I andet kvartal i år er det blevet til endnu færre nye kunder - her har 1,5 mio meldt sig til som nye brugere af tjenesten.

Lige nu er der 209 millioner betalende medlemmer hos Netflix.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 12:29
Fik straksdom for narkohandel

En 31-årig mand bosat i Vejen Kommune lagde kortene på bordet, da han i dag var i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg.

Her stod han sigtet for narkohandel, og den 31-årige tilstod det hele.

Derfor endte det med en straksdom på tre år og tre måneders fængsel og han blev kørt direkte til afsoning.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 12:17
Stor brandfare i det syd- og sønderjyske

Hele det syd- og sønderjyske område er nu markeret som værende i kategorien moderat til høj brandfare.

Det er ifølge DMI den lange periode med varmt og tørt vejr der udløser meldingen.

Faktisk stiger risikoen for brand endda til meget høj, når vi snakker Esbjerg-Varde området samt i den østlige del af Sønderjylland.

Derfor skal alle passe meget på, og derfor IKKE smide cigaretskod i naturen, og så skal der kun tændes grill i de afmærkede områder.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 10:56
Bilister forhindrede markbrand

Takket være nogle kvikke bilister beholder en landmand ved Vejle sin høst.

En brand brød nemlig i går ud i en grøft ved en høstmoden mark ved Koldingvej, men flere bilister kom til og bremsede flammerne inden de nåede marken.

Indsatsleder Christina Fischer fra TrekantBrand siger til Vejle Amts Folkeblad at det formentlig er et cigaretskod der er smidt ud af vinduet, der er synderen. Der skal nemlig slet ikke så meget til i denne tørre tid, lyder advarslen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: vafo.dk

20-07-2021 10:53
Nyt stenkast mod dansk bilist

Endnu en dansk indregistreret bil er blevet ramt af stenkast på motorvejen mod Ystad.

Det skete i går aftes, og dermed er det samlede antal anmeldelser om stenangreb for længst på den anden side af 100 siden april.

Langt de fleste stenkast har været mod danske biler og politiet kan ikke forklare hvorfor.

Svensk politi har dog flere gange sagt, at man tager situationen meget alvorligt.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 10:03
Slog anden mand i hovedet med en flaske

Hvis man er flygtet fra fængsel, så er det ikke verdens mest smarte ide at gøre opmærksom på sig selv ved at slå på en anden mand med en flaske.

Det var ikke desto mindre lige præcis hvad en 19-årig mand gjorde i aftes ved Jels Søbad.

Den 19-årige blev sigtet for vold og kan nu se frem til at blive sendt tilbage til fængslet, som han siden midten af juni er udeblevet fra.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 09:19
Kun få allergiske reaktioner efter vaccine

De allergiske reaktioner fra covid-19-vaccinerne er slet ikke så hyppige som myndighederne havde forventet.

Det er konklusionen fra professor på Odense Universitetshospital, Carsten Bindslev Jensen, der selv - sammen med Sundhedsstyrelsen - havde troet hyppigheden af reaktioner ville være meget højere.

Lige knap 200.000 syddanskere er blevet undersøgt efter deres første vaccinestik. Ud af dem blev 61 personer henvist til hospitalet med allergiske reaktioner - og af de 61 reagerede kun tre personer så kraftigt, at de ikke med den rette behandling kunne færdigvaccineres.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 08:48
Realkreditlån for 38,4 mia kroner

Aldrig har vi tidligere lånt så mange penge at købe boliger for.

Det viser de nyeste tal for realkreditlån.

Landets boligejere optog i andet kvartal af i år realkreditlån for i alt 38,4 mia kroner til køb af huse og ejerlejligheder.

Det er det højeste siden statistikkens begyndelse i 1995.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 08:43
31-årig sigtet for narkohandel

Sydjyllands politi har anholdt en 31-årig mand bosat i Vejen kommune.

Han fremstilles i dag i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, hvor han er sigtet for narkohandel.

Der er ikke flere oplysninger i sagen og politiet regner med at dørene lukkes ved grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 06:23
Svindlere på spil i oversvømmet Tyskland

Der er åbenbart ikke noget moralsk lavpunkt for svindlere i disse dage.

I Tyskland hvor store områder sidste uge blev oversvømmet, har svindlere tilbudt husejere affugtere - som der så er betalt for men aldrig leveret og sælgerne er ikke sådan at komme i kontakt med igen.

Derudover har svindlere også brugt et billede af en ødelagt bygning for at få folk til at donere penge.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 06:18
Polske svømmere sendt hjem fra OL før åbning

Allerede inden fredagens åbningsceremoni ved OL i Tokyo, har seks polske svømmere måtte forlade legene.

Polen havde nemlig sendt for mange svømmere med til legene, så derfor måtte seks af dem tage hjem igen.

De pågældende svømmere er rasende på deres forbund, som de nu truer med at lægge sag an mod.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 05:59
Gang i boligområdet i Aabenraa

Der er for tiden rigtig godt gang i boligmarkedet i Aabenraa. Det skriver jv.dk

Flere bygger nyt, ejendomsmæglerne har travlt og boligudlejningen går også rigtig godt.

Således er samtlige 40 rækkehuse, der er på vej på Høgelshøj i Aabenraa, reserveret, selvom de først står færdige til december.

Den massive interesse får nu boligselskabet bag rækkehusene til at overveje at købe mere jord i Aabenraa til flere byggerier.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 05:50
EL og R vil hjælpe polske kvinder til abort

Enhedslisten og De Radikale ønsker der skal afsættes 20 mio kroner om året så polske kvinder kan komme her til landet og få en abort.

Polen har nemlig ændret lovgivningen, så man kun kan få en abort hvis man er i livsfare, eller hvis graviditeten er kommet via voldtægt eller incest.

Venstre bakker op om princippet i forslaget, men tvivler på modellen.

Dansk Folkeparti afviser til gengæld blankt og mener danske borgere skal prioriteres i det danske sundhedsvæsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

20-07-2021 05:46
Langt færre børn tvinges i dagtilbud

Langt færre børn end forventet er blevet tvunget i dagtilbud.

For et par år siden besluttede Folketinget, at alle etårige børn fra socialt udsatte boligområder skal i et "obligatorisk læringstilbud" i 25 timer om ugen, hvis ikke de er indskrevet i et almindeligt dagtilbud.

Vurderingen var dengang at mellem 500-700 børn ville være i målgruppen, men faktisk har det vist sig kun at være 64 børn.

Det skriver Jyllands-Posten.
Af: Marianne Thorø

20-07-2021 05:38
Livreddere rykkede ud flere gange

Otte gange i sidste uge måtte livreddere på danske strande rykke ud til situationer, hvor de vurderede, at personer var i livsfare.

Det viser en opgørelse fra TrygFonden Kystlivredning.

Blandt de otte situationer var én fra Henne Strand. Her var en ældre herre i livsfare, da han blev fanget i stærk strøm i vandet og måtte reddes i land. Han overlevede men modtog psykisk førstehjælp på Henne Strand.

Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-07-2021 13:34
Kronprinsen aflyser OL-tur

Kronprins Frederik har aflyst sin deltagelse ved De Olympiske Lege i Tokyo.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Årsagen er at kronprinsen er nærkontakt til en person smittet med corona.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 12:17
Hamilton udsat for racisme

Racismen mod internationale sportsstjerner mærkes nu også i Formel 1-verden.

Efter EM-finalen i fodbold blev flere engelske landsholdsspillere udsat for racisme og nu har det ramt den britiske racerkører Lewis Hamilton.

Efter en kollision under søndagens grandprix på Silverstone blev Lewis Hamilton udsat for racistiske kommentarer på sociale medier, lyder det fra hans hold, Mercedes, på Twitter.

Mercedes har nu været ude med en officiel afstandstagen fra de racistiske kommentarer mod Hamilton.Af: Marianne Thorø

19-07-2021 11:57
Endnu flere sygeplejersker udtaget til strejke

Strejken blandt de danske sygeplejersker udvides igen.

Dansk Sygeplejeråd skriver i en pressemeddelelse at fra den 17. august går yderligere 225 sygeplejersker i strejke.

I sidste uge varslede sygeplejerådet at yderligere 700 sygeplejersker ville strejke fra 10. august og nu sendes altså endnu flere i strejke allerede ugen efter.

Dermed når antallet af strejkende sygeplejersker op på godt 5.750.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 11:44
Fastfoodkæder bagud på dyrevelfærd i Danmark

Flere multinationale fastfoodkæder som Burger King, Starbucks og Subway er bagud på dyrevelfærd, når de langer kyllingekød for millioner over disken i Danmark.

Det fortæller en ny international undersøgelse af dyrevelfærd.

Kæderne har ellers på verdensplan tilsluttet sig flere dyrevelfærdsprogrammer, men det er åbenbart ikke nået til Danmark endnu, skriver Maskinbladet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Maskinbladet

19-07-2021 10:29
Hoteldirektør bakker op om lukkeforslag

Hoteldirektør på Koldingfjord Peder J Madsen bakker op om Kolding-borgmester Jørn Pedersens forslag om at barer og cafeer skal lukke ved midnat.

Peder J Madsen siger i Jydske Vestkysten at der i restaurationsbranchen er problemer med at skaffe arbejdskraft - både faglært og ufaglært - og de sene åbningstider gør det ikke nemmere.

Og hvis det samtidig betyder mindre vold i nattelivet som meget tyder på, ja, så er det bare endnu et plus, siger Peder J. Madsen.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 10:17
Stort tilfredshed med hjemmeplejen i Tønder

Der er stor tilfredshed med hjemmeplejen i Tønder Kommune. Det viser en ny undersøgelse fra Voxmeter ifølge jv.dk.

Således har kommunen fået en tredjeplads på en liste over 92 kommuner - og det er to pladser bedre end sidste år.

Det vækker naturligvis tilfredshed politisk, hvor formanden for Sundhedsudvalget Irene Holk Lund proklamerer at Tønder næste år vil gå efter førstepladsen.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 09:02
Efterlyste dement kvinde i Sønderborg

Den 75-årige kvinde som politiet tidligere efterlyste i Sønderborg er nu fundet i god behold.

Politiet melder ikke yderligere om hvordan kvinden blev fundet men bare at hun nu er i god behold.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 08:36
Motorcyklist varetægtsfængslet efter vanvidskørsel

En 24-årig mand fra Fredericia blev i weekenden varetægtsfængslet i fire uger efter han kørte vanvidskørsel på sin motorcykel.

En politipatrulje spottede den fartglade mand på Fredericiavej i Vejle, men motorcyklisten lod sig ikke sådan lige standse. Fra Vejle gik turen mod Fredericia - både ad landevej og motorvej og med flere overhalinger indenom.

På et tidspunkt under kørslen ramte den 24-årige motorcyklist 204 km/t inden politiet fik ham standset ved Hejse Kro.

Han kan nu tænke over tilværelsen de kommende fire uger bag tremmer, skriver Vejle Amts Folkeblad.


Af: Marianne Thorø
Kilde: vafo.dk

19-07-2021 08:35
Endnu flere danskere booker sommerhus hjemme

Flere danskere foretrækker at leje sommerhuse i Danmark, når ferien trænger på.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed fortsætter tendensen, som man så sidste år, der var første sommer under coronapandemien.

I juni foretog danske sommergæster 1,8 millioner overnatninger i lejede feriehuse - det er en stigning på fire procent i forhold til samme måned sidste år.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 07:48
Afviste asylansøgere tvunget til coronatest

To afviste asylansøgere er med magt blevet tvunget til at lade sig teste for coronavirus, før de skulle sendes ud af Danmark.

Derudover er 15 andre afviste asylansøgere blevet pålagt en coronatest - dog uden at fysisk tvang blev nødvendigt.

Det viser tal fra Hjemrejsestyrelsen ifølge Jyllands-Posten.

Baggrunden er at mange flyselskaber ikke vil tage imod passagerer, der ikke er testet for corona.

Derfor vedtog Folketinget netop en lov, der gjorde det muligt at tvinge afviste asylansøgere til at blive testet, for at de ikke kunne forhale deres udrejse fra Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau / JP

19-07-2021 07:33
OL-hovedsponsor trækker reklamer

Toyota, der er en af hovedsponsorerne ved OL i Tokyo, har trukket alle sine OL-relaterede reklamer fra japansk fjernsyn.

Samtidig er det meldt ud, at bilfirmaets præsident, Akio Toyoda, ikke vil deltage i åbningsceremonien på fredag.

Årsagen er angiveligt at Toyota mener de olympiske lege i Tokyo har udviklet sig til en begivenhed, der er svær at støtte.

Der er massiv modstand mod legene som flere frygter vil føre til øget smittespredning i Japan.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 07:09
Opfordrer kirkeministeren til at fjerne restriktioner

Venstres folketingsmedlem fra Krogager ved Grindsted, Anni Matthiesen opfordrer nu kirkeministeren til at fjerne arealkravet i kirkerne.

Det er ifølge Anni Matthiesen hverken i orden eller logisk at man fastholder arealkravet til dåb, bryllupper og begravelser, mens der kan holdes fodboldfest i Parken.

Hun opfordrer derfor kirkeminister Joy Mogensen til at fjerne de sidste restriktioner for de danske kirker.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 07:01
Hus Forbi melder om lynchstemning i Esbjerg

Flere hjemløse og Hus Forbi-sælgere overfuses når de står i det offentlige rum og sælger deres aviser. Det skriver jv.dk

Problemet er særdeles aktuelt i Esbjerg, hvor et facebook-opslag i sidste uge afslørede at mange esbjergenseres rummelighed og accept af hjemløse måske er på retur.

Her beskrev forfatteren til opslaget hvordan en Hus Forbi-sælger ved Rema havde oplevet at blive overfuset flere gange og i flere kommentarer til opslaget var der meget lidt opbakning at hente blandt esbjergenserne.

Hos landsorganisationen Hus Forbi har man ifølge jv.dk fået meldinger om, at der i Esbjerg ligefrem er lynchstemning af avissælgerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV

19-07-2021 06:53
Færre støtter sygeplejerskernes strejke

En måned inde i sygepleje-konflikten ser det ikke ud til at danskerne har vundet mere sympati for de strejkende end de havde til at begynde med.

Faktisk er antallet af danskere der støtter strejken faldet med fire procentpoint siden starten.

Ifølge den seneste Epinionsmåling støtter 40 pct af danskerne i dag sygeplejerskernes strejke, mens 18 pct ligefrem erklærer sig imod strejken. Dét tal har været stort set uændret den seneste måned.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 06:48
Lorentzen foreslår digitalt stelnummersystem for cykler

Det sydjyske folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen, vil have indført flere tiltag for at stoppe antallet af cykeltyverier.

Selvom der i det sydjyske årligt meldes mellem 14-1600 cykler stjålet, så tror Karina Lorentzen at der stjæles langt flere end der anmeldes fordi cyklen måske ikke er forsikret.

Derfor foreslår hun et digitalt stelnummersystem ligesom for biler, hvor det er nemt for politiet at tjekke om en cykel er stjålet når de støder på den i trafikken.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 06:31
Unge fritidsjobbere løfter for tungt

Danske teenagere løfter på for meget når de er på fritidsjobbet.

Det er konstateringen fra fagbevægelsens Jobpatrulje, der er på besøg på flere sommerferie-arbejdspladser landet over i disse uger.

Mere end hver fjerde adspurgte mellem 13 og 17 år løfter mere end 12 kilo, som er det tilladte. Eller også skubber de mere end de tilladte 250 kilo, når de går på arbejde.

Jobpatruljekonsulent Jon Henningsen kalder det i Fagbladet 3F for "et gigantisk problem for det fysiske arbejdsmiljø for ungarbejderne".,
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 05:56
Efterlyst ældre ægtepar fundet i god behold

Et ældre ægtepar fra Bramming satte i weekenden uden at vide det himmel og hav i bevægelse, da de blev meldt forsvundet lørdag aften.

Efter et besøg hos nogle venner, havde de efterladt deres mobiltelefoner og da de ikke vendte hjem, blev politiet kontaktet.

Drone, helikopter og hundepatruljer blev sat ind og eftersøgningen varede indtil søndag formiddag, hvor de blev fundet i god behold.

Ifølge politiet havde parret sovet under åben himmel og ellers klaret sig på egen hånd.
Af: Marianne Thorø

19-07-2021 05:46
Kurt Westergaard er død

En af de 12 Muhammed-tegnere, Kurt Westergaard, er død - kort tid efter sin 86-års fødselsdag.

Kurt Westergaard fik hele den muslimske verden på nakken, da han på opfordring fra JyllandsPosten lavede en tegning af profeten Muhammed.

I 2010 blev Kurt Westergaard angrebet i sit hjem af en 28-årig økse- og knivbevæbnet mand, men nåede dengang at låse sig inde på toilettet, der var blevet indrettet til sikringsrum.

Kurt Westergaard sov ind i weekenden efter et længere sygdomsforløb.


Af: Marianne Thorø

16-07-2021 14:56
81 har mistet livet i Tysklands massive oversvømmelser

Igennem de seneste dage har der været grimme billeder fra Tyskland, hvor massive oversvømmelser har hærget.

Desværre har det også kostet en del menneskeliv.

De tyske myndigheder melder nu, at i alt 81 personer foreløbig er omkomne. Man leder fortsat efter en del savnede personer i de store skader.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 14:37
Mange har taget smitten med fra Spanien

En del danskere, der drager til Spanien på ferie denne sommer, får ikke kun en god tan og et par souvenirs med hjem.

Hele otte procent af de seneste syv dages smittetilfælde formodes at være personer, der har taget coronavirus med hjem fra Spanien.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som er baseret på, hvad de smittede fortæller smitteopsporingen, når de kommer hjem og får en positiv test.

Det meste af Spanien er farvet gult i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Det betyder, at man skal være særligt opmærksom på smitte, hvis man som dansker rejser til landet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-07-2021 14:30
Man kan nu få andet stik med Pfizer-vaccine en uge tidligere

Hvis du går og venter på andet stik med en Pfizer-vaccine kan du nu få det en uge tidligere, hvis der er en ledig tid.

Sundhedsstyrelsen ændrer nemlig i retningslinjerne, så andet stik kan gives efter tre uger i stedet for fire. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at man kan blive færdigvaccineret tidligere end hidtil, lyder det i meddelelsen.

Mellem stikkene med Moderna-vaccinen skal der stadig gå fire uger.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-07-2021 14:24
Tønder-borgmester cyklede kommunen tynd

Tønders Kommunes borgmester Henrik Fransen har gennem de seneste to uger cyklet mere end 500 kilometer.

Borgmesteren har delt sin kommune op i ti områder, og her cyklede han rundt til hver enkelt by for at tale med borgere og virksomheder.

Det efter en tid, der bestemt ikke har været let med corona og masser af problematikker rundt omkring i lokalområdet.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 14:05
Vigtige P-pladser åbner igen i Kolding Midtby

Snart genåbner en række vigtige P-pladser i Kolding, der har været savnet.

Mandag den 19. juli, kl. 10, åbnes nemlig de resterende 50 p-pladser i Borchs Gård i Kolding midtby.

Hermed kan alle p-pladser i den historiske baggård, som i øjeblikket gennemgår en omfattende restaurering, igen benyttes.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 14:03
EfB anmeldt til arbejdstilsynet

De kaotiske tilstande fortsætter omkring fodboldklubben Esbjerg fB.

Klubben er nu blevet meldt af Spillerforeningen til Arbejdstilsynet, der skal undersøge de voldsomme forhold, der meldes om mellem den nye cheftræner Peter Hyballa og spillerne.

Hyballa skal have ydmyget flere af sine ansatte, mens han også skal have været fysisk mod spillerne, der blandt andet er blevet slået og har fået vredet brystvorter rundt.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 14:00
Nu hæves grænserne for nedlukning

Grænserne for hvornår et sogn og en kommune lukkes automatisk ned grundet corona hæves nu.

Sådan lyder den særdeles positive melding fra Sundhedsmyndighederne.

Et sogn skal nu have 1000 smittede pr. 100.000 indbyggere for at lukke. Det er 400 flere end reglerne siger nu. En kommune skal have 500 smittede pr. 100.000 indbyggere. Før vi det tal 300.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:52
Sundhedsstyrelsen: Vi henter ikke corona-isolerede danskere hjem

En del danskere bliver lige nu smittet, mens de er på charterferie sydpå.

Her vælger mange lande at sende danskerne i corona-karantæne, og sådan er det bare.

Det melder Sundhedsstyrelsen overfor DR, hvor man afviser at hente folk hjem fra corona-karantæne i udlandet.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:45
Har du svært ved at sove i sommervarmen - Der er flere gode råd

Har du også svært ved at sove i sommervarmen? Det har mange, men der er en række gode råd, skriver TV2.

Sov nøgen, tag et bad en halv time før sengetid, undgå tætte omfavnelser, vælg det rigtige sengelinned og sov udendørs er bare nogle af rådene.

Til gengæld er det skrøner at drikke alkohol inden sengetid for at afhjælpe varmen, mens det heller ikke hjælper at proppe dynen i fryseren.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:33
Advarer mod giftig plante: Pluk den ikke selvom den er pæn

Mange steder rundt omkring i området kan man i grøftekanterne finde flotte gule planter af arten Vild Pastinak.

De er rigtig pæne, så en del vælger at plukke dem, men det advares der nu mod.

Vild Pastinak kan give grimme forbrændinger, og den er særdeles farlig for dyr.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:23
Game Street Mekka modtager over en million kroner

Hos Game Street Mekka i Esbjerg har man mistet rigtig mange medlemmer under corona-krisen.

Nu er der dog rigtig brede smil på stedet, hvor der er massevis af aktiviteter.

Game Street Mekka modtager nemlig 1,1 millioner kroner, der skal gå til projekter, der kan gavne stedet og området.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:21
Politiet advarer mod klistermærke-trick hos tyve

En del tyve er lige nu på rov rundt omkring i Vejle Kommune, og her gør de særligt brug af et trick for at finde ud af, om folk er hjemme.

Tyvene sætter klistermærker på skraldespandene, og er det ikke brudt op efter et par dage, tyder det på, at ingen er hjemme.

Politiet opfordrer til at man holder godt øje med skraldespandene.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:19
Tønder Kommune får kritik fra pårørende

Tønder Kommune får nu kritik fra pårørende til en 95-årig mand på Richtsens Plejecenter.

Kritikken går på kommunens normering om natten, da den 95-årige lykkedes med at forlade plejehjemmet og tage på en længere gåtur uden at blive opdaget.

På Richtsens Plejecenter er de kun to ansatte til at tage sig af 71 beboere om natten.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:07
Vaccine-dialog mellem voksne og børn er afgørende

51.000 børn og unge i Region Syddanmark har fået tilbudt vaccination mod corona.

En del har allerede sagt ja, men det er stadig noget, der deler vandene. Derfor er dialogen mellem voksne og barnet helt afgørende.

Det fortæller ledende overlæge på børn- og ungeafdelingen på Sydvestjysk Sygehus Jens Jakob Herrche Petersen til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 13:06
Kolding-virksomheder opfordres til at ringe til kommunen

En del steder i Kolding Kommune er der stor mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Det kan være svært at finde de ekstra hænder, men sådan behøver det faktisk ikke at være.

Det melder Kolding Kommune nu i en pressemeddelelse. Man opfordrer til, at virksomhederne ringer til kommunen for hjælp.
Af: Michael Ehrhorn

16-07-2021 10:00
Fokus skal flyttes fra indlæggelser til smittede

Da coronavirusset kom til Danmark i marts sidste år, troppede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) op med den efterhånden kendte planche med den grønne og røde kurve for indlæggelser.

Siden har der været stor fokus på, hvordan vi kunne holde antallet af indlæggelser grundet coronavirus nede, så vi ikke overbelastede vores sundhedsvæsen.

I takt med at flere og flere danskere har fået coronavacciner, bør epidemikontrollen fremover handle om at undgå, at sårbare grupper samt personer, der ikke er vaccineret mod covid-19, bliver smittet.

Det siger Henrik Ullum, der er direktør i Statens Serum Institut (SSI), til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

16-07-2021 09:32
Kontorbrand i Løgumkloster

I går aftes måtte Brand & Redning Sønderjylland og Syd- og Sønderjyllands Politi rykke ud til en brændende kontorbygning i Løgumkloster by.

Det oplyser vagtchefen for Syd- og Sønderjyllands Politi.

Omkring klokken 21 kunne politiet på Twitter fortælle, at lugten stammede fra en mindre glødebrand under isoleringen over loftet på bygningen, og at der derfor ikke var tale om en større brand.

Kontorbygningen stod tom, og der var ikke nogen tilskadekomne.

Politiet skal nu undersøge brandårsagen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

16-07-2021 09:20
Indbrudstyvene er tilbage

Efter lang tids konstant nedgang i antallet af indbrud viser nye tal fra Danmarks Statistik, at antallet af anmeldte indbrud igen er i vækst.

I Syd- og Sønderjylland er der sket en stigning på 9 pct. i 2. kvartal 2021 sammenlignet med samme periode sidste år.

Udviklingen er udtryk for, at samfundet er genåbnet, hvilket desværre også har ’genåbnet’ indbrudstyvenes aktiviteter.

Det vurderer Bo trygt, der opfordrer danskerne til at holde fast i de gode vaner fra coronanedlukningerne – også på indbrudsområdet.Af: Mike Forde

16-07-2021 08:19
Tyskland finder afrikansk svinepest blandt tamme svin

Tyskland har registreret de første tilfælde af afrikansk svinepest blandt tamme svin.

Det oplyser de lokale myndigheder i delstaten Brandenburg torsdag aften.

To besætninger er indtil videre ramt af den frygtede svinepest, som aldrig været konstateret i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-07-2021 06:59
FH vil kræve godtgørelse for hjemmearbejdspladser

Flere virksomheder har tilbudt deres medarbejdere at de også efter corona kan fortsætte med at arbejde hjemmefra - men dét skal de ansatte kompenseres for, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Derfor vil de ved de næste overenskomstforhandlinger om et par år kræve at arbejdsgiverne betaler en del af de ansattes udgifter til lys, vand, varme og husleje.

Det skriver JyllandsPosten.
Af: Marianne Thorø

16-07-2021 06:31
Ny medicin giver CF-patienter bedre liv

En ny medicin giver håb for landets cystisk fibrose-patienter, der hver dag døjer med vejtrækningsbesvær, tykt slim og hyppige bakterieinfektioner i lungerne.

Medicinen, der markedsføres under navnet Kaftrio, behandler nemlig ikke bare symptomerne, men går ind og behandler selve årsagen til sygdommen.

Patienterne oplever nærmest med det samme, at de får lettere ved at trække vejret.

Ifølge DR tøver lægerne ikke med at kalde medicinen for en game changer for cystisk fibrose-patienter.


Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

16-07-2021 06:02
Ferietrafikken sætter ind

Tusindvis af danskere sætter i de kommende dage kursen mod sommerhusområder og udenlandske feriedestinationer.

Det vil give travlhed på de danske veje - især lørdag - lyder det fra Vejdirektoratet.

Derfor bør bilisterne overveje, hvilket tidspunkt de sætter sig bag rattet.

Fra færgerne er meldingen at man især ikke lørdag og søndag i de kommende uger skal tage chancen med at møde op ved færgen uden booking. Der er nemlig fuldt pres på færgerne til blandt andet Samsø og Bornholm.
Af: Marianne Thorø

15-07-2021 14:46
Tour-hold ransaget

Op mod 50 politibetjente troppede i aftes op midt i Tour de France for at ransage Tour-holdet BAhrain Victorious, det skriver Cyclingnews.

Politiet ville blandt andet se træningsfiler for rytterne, mens de også tjekkede Bahrain-bussen igennem.

Efter godt en time smuttede politiet igen, og cykelrytterne og staben fik ikke besked om, hvad man undersøgte dem for.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 14:38
Cykelstier for milliarder bliver aldrig til noget

Mange steder her i lokalområdet går man og drømmer om nye cykelsti-projekter, og der bliver faktisk ansøgt og ansøgt.

Ifølge DR er der lokale cykelstiprojekter for i omegnen af 2 milliarder kroner rundt omkring i landet, men der er slet ikke penge til at finansiere dem.

I år har politikerne sat bare 150 millioner kroner af til cykelstier rundt omkring, så mange står skuffede tilbage.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 14:20
Vi vil på ferie sydpå

Vejret er ganske fremragende i disse dage, men mange længes alligevel efter en rigtig solferie sydpå.

Noget som rejseselskaberne i den grad godt kan mærke, det melder de overfor DR Nyheder.

Flere steder bliver man simpelthen væltet af rejselystne danskere i øjeblikket, og bureauerne har svært ved at følge med.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 14:17
Blå partier vil ændre reglerne for nedlukning

Corona-smitten stiger for tiden, og i mange af områdets kommuner er man nervøse for en ny nedlukning, hvis incidenstallet kommer for højt op.

Det giver dog absolut ingen mening at lukke ned, når stigende smitte ikke fører til nær så mange indlæggelser og dødsfald længere.

Det mener de blå partier, der vil have reglerne for automatisk nedlukning lavet om.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 14:05
Vestas-medarbejdere går i strejke

En lang række Vestas-medarbejdere i Ringkøbing-Skjern går i strejke, og nu følger medarbejderne i Esbjerg trop.

Strejken er udløst af, at ledelsen i Vestas er kommet med et løntilbud, som medarbejderne bestemt ikke er tilfredse med.

Hvor længe man vil strejke er endnu usikkert.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 14:04
Populære Kolding-beværtninger holder fast: Lukker kl 24

De lokale beværtninger må nu holde åbent til klokken 2 om natten.

Flere populære steder i Kolding har dog valgt fortsat kun at holde åbent til midnat.

Mokka og Vinbaren er nemlig gået sammen med Den Engelske og Den Blå om netop det, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 14:01
Røveri og vold på Streetdome

Det var lidt af et drama, der i går udspillede sig på Streetdome i Haderslev.

To 16-årige drenge røvede en tredje 16-årig for penge, og da de løb væk blev de passet op af en pædagog.

Pædagogen blev slået flere gange men lykkedes med hjælp fra andre med at holde de unge fast. Politiet ankom og de to sigtes for vold og røveri.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:50
Pas på fjæsinge ved kysterne

Giftige fisk invaderer i år de danske kyster og generer badegæsterne.

Især skal man holde øge med fjæsinger, der i år har et godt øje til Danmark.

Fjæsinger har giftpigge, og selvom de ikke ligefrem er livsfarlige, kan de være smertefulde, skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:42
Brændemærker på hundepoterne

Det er rigtig varmt i disse dage, og her er det vigtigt lige at holde øje med de firbenede venner.

Dyrlægerne får især en del hunde ind nu her, der døjer med brandskader på poterne efter varm asfalt, skriver TV2.

Når temperaturen runder 20 grader, bliver asfalten mellem 45 og 50 grader. Et trick som hundeejer er at holde hånden på asfalten i fem sekunder, og er det for varmt for dig, er det også for din hunds poter.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:32
Få får corona efter andet stik

Kun 1.233 personer er blevet ramt af corona efter at have modtaget vaccine-stik nummer to.

Det er den glædelige melding fra myndighederne, ifølge DR Nyheder.

Tallene viser noget om, hvor effektive vaccinerne reelt er.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:29
Nyt sundhedshus skaber debat

Christiansfeld får i fremtiden et nyt sundhedshus, og nu er planerne ude for, hvordan det skal se ud.

Det er dog i den grad noget, der splitter byen, det skriver jv.dk.

En del borgere synes simpelthen ikke, at det nye sundhedshus er pænt, mens det kritiseres for ikke at passe ind i Christiansfelds historiske miljø.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:26
Elever havde svært ved at bevare koncentrationen

Skoleeleverne i Tønder Kommune klarede sig dårligere end normalt, da der var corona-nedlukning.

Det mener flere af dem i hvert fald selv, det melder de overfor jv.dk.

Presset har været stort på de unge, der især har kæmpet med motivationen og manglende fællesskaber.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:23
Spillertrup bange for cheftræner

EfB-cheftræner Peter Hyballa afviser, at der skulle være så store problemer i fodboldklubben, som medierne gør det til for tiden.

Det er spillerne dog ikke helt enige i, det skriver Esbjerg Ugeavis.

En unavngiven EfB-spiller fortæller, at truppen er bange for Hyballa, der både har været verbal og fysisk overfor spillerne. Ingen tør gå til ham af frygt for at få kappet hovedet af.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:08
Bilist kan se frem til hav af sigtelser

En 29-årig mand i Kolding dummede sig grueligt, da han besluttede sig for at stjæle en bil.

Manden satte tyske plader på køretøjet og kørte rundt, og her kørte han så stærkt, at han blev fanget i en hastighedskontrol.

Nu venter der et hav af hyggelige sigtelser til biltyven, der får flere forhold på samvittigheden.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:02
Blue Water udvider endnu en gang

Esbjerg-giganten Blue Water udvider nok engang.

Man åbner nemlig et kontor i Rødby, efter at den store Femern-aftale er faldet på plads.

Byggeriet af en forbindelse mellem Danmark og Tyskland er i fuld gang, og Blue Water har fra start været med inde over.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 13:00
Aabenraa Kommune vil samle musiklivet

I Aabenraa Kommune nærmer man sig et politisk flertal i en sag, der kan gavne kulturen lokalt.

Aabenraa vil nemlig gerne lave et samlingssted for kommunens musikliv, da der er masser af talent rundt omkring.

Det skriver TV Syd, der melder, at både Venstre og Socialdemokratiet bakker op.
Af: Michael Ehrhorn

15-07-2021 09:11
Uenighed om sundhedshus udseende i Christiansfeld

I Christiansfeld er der stor uenighed om det kommende sundhedshus. Ikke at det er en god ide at det kommer, men nærmere hvordan det kommer til at se ud.

Flere borgere mener nemlig ikke udseendet på det nye sundhedshus, der skal ligge i Kongensgade, passer ind i midtbyens look.

Men kommunens arkitekt og projektleder på byggeriet, Jakob Revsbeck, siger til jv.dk at intet er overladt til tilfældighederne, når det kommer til byggeriets udseende, og at det faktisk passer godt ind i lige netop Kongensgades historie.
Af: Marianne Thorø

15-07-2021 07:34
Udvidet åbningstid gav ingen ballade

En lempelse af coronarestriktionerne betød at landets cafeer og barer måtte holde ekstra åbent i den forgangne nat.

Her var åbningstiden udvidet til kl. 2, og frygten var at det ville betyde mere uro blandt berusede gæster.

Men sådan gik det slet ikke. Ritzau fortæller efter en rundringning til landets politikredse at der ingen ballade har været i kølvandet på den forlængede åbningstid.
Af: Marianne Thorø

15-07-2021 07:00
Millioner af børn fik ikke vaccine sidste år

Coronapandemien har betydet at henved 23 mio børn verden over ikke fik de almindelige børnevacciner sidste år. Og det er det højeste antal i mere end ti år.

Det viser tal fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO og Unicef ifølge ritzau

Det er coronarestriktionerne, der har stået i vejen for, at børn har kunnet få vaccinerne, ligesom at forældre har undgået klinikkerne af frygt for smitte.

Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

15-07-2021 06:55
Positive toner omkring unge ATV-køreres tilstand

De to unge mennesker der tirsdag kørte galt på en ATV ved Jelling er udenfor livsfare.

Den 17-årige dreng og den 15-årige pige blev efter uheldet overført til OUH, hvor de blev indlagt på intensiv afdelingen.

Der er dog positive toner omkring deres tilstand - ifølge politiet skulle de begge i går være blevet overført til almindelige afdelinger på sygehuset.
Af: Marianne Thorø

15-07-2021 06:25
EM i Parken var ikke nogen supersprederevent

Tallene er nu gjort op og det har vist sig at EM-kampene i Parken ikke var nogen superspreder-events.

Det fastslår Styrelsen for Patientsikkerhed ifølge DR.

Det højeste antal smittede, der kan sættes i forbindelse med kampene, er 62 smittede til Danmark-Rusland kampen.

Det skal dog lige med at eventuelle smittede ved de mange storskærmsarrangementer rundt om i landet ikke er talt med i de nye tal.
Af: Marianne Thorø

15-07-2021 06:21
SF vil lave grundvandsparker

Det sydjyske folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen, er bekymret over meldingerne om sprøjtegifte i sydjydernes grundvand.

Tidligere på ugen kom det frem at der i Esbjerg er gift i 40,7 procent af boringerne, i Kolding er det 30,9, mens Fanø som eneste sted ikke har gift i boringerne.

For at sikre at vi også i fremtiden skal kunne drikke vand fra hanen, foreslår Karina Lorentzen og SF at der laves grundvandsparker - altså områder med sprøjteforbud, hvor der eksempelvis omlægges til økologisk landbrug med støtte fra staten.
Af: Marianne Thorø

15-07-2021 06:14
Flere bakker op om klage af EM-forhold på Wembley

Flere danske tilskuere har tilsluttet sig en klage over forholdene under EM-semifinalen mellem Danmark og England på Wembley.

Indtil videre har 43 danskere fortalt om deres oplevelser og meldingerne går på chikane og voldelig opførsel fra engelske tilhængere.

En far fortæller han fik i knytnæve i maven, da han ville beskytte sin søn mod de voldelige englænder, mens en kvinde blev slået i ryggen, og en blot ni-årig pige blev råbt direkte ind i hovedet af en engelsk fan.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau / BT

14-07-2021 14:51
LEGO vil have stoppet amerikansk våben

I USA er en våbenproducent kommet i modvind, efter at de har produceret en Glock-pistol, der ligner et stykke legetøj lavet ud af Lego.

Nu har Lego skrevet et brev til producenten og forlangt, at de stopper produktionen.

Det skriver BBC.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:41
Pas godt på dit hus i ferien

Sommerferien er for alvor ved at have ramt Danmark, og mange skal på ferie i disse dage.

Husk dog lige at tjekke, om dit hus er godt nok sikret mod ubudne gæster, så du ikke kommer hjem til en grim overraskelse.

Hos Botrygt og politiet kan man finde råd til at sikre huset, mens Nabohjælp-ordningen også anbefales.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:38
Kommuner i bøn: Lad jer teste

Flere af områdets kommuner er lige nu ude med en bøn til sine borgere.

Corona-smitten stiger for tiden, og er man ikke vaccineret endnu, bør man lade sig teste rundt omkring ved de mange tilbud, der fortsat er.

En kombination af delta-varianten og fodbold-feber har fået smitten op, men det er forventeligt, melder eksperter.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:26
Det lysner omkring stor indfaldsvej

Det går stærkt fremad med arbejdet omkring den store indfaldsvej Røde Banke til Fredericia.

Vejen har været spærret af nærmest siden januar, og arbejdet på den har en værdi af seks millioner kroner.

Nu lægges der dog asfalt, og arbejdet ventes færdigt i september, skriver Fredericia Dagblad.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:23
17-årig frifundet i sag om grov vold

En 17-årig mand er blevet frifundet i en sag om grov vold begået på forsorgshjemmet Skjoldbo i Esbjerg.

Den unge mand var tiltalt i sagen, hvor det eneste bevismateriale var videoovervågning fra stedet.

Her kunne man dog ikke med sikkerhed sige, at det var den 17-årige, og han frifindes derfor.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:19
Hotel får bøde og sur smiley

For anden gang på lige godt en måned har Hotel Norden i Haderslev haft besøg af Fødevarekontrollen.

For anden gang gik det ikke for godt, og man får nu en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Hotellet melder, at der er tale om menneskelige fejl, som der er taget hånd om.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:07
Unge kørte rundt uden kørekort

Når man ikke har noget kørekort, så er det en rigtig dum idé at sætte sig bag rattet. Alligevel er der en del, der gør det.

Det gjorde to unge mænd i hvert fald i Kolding i går, og desværre for dem måtte de hilse på politiet på køreturen.

Først fangede politiet en 22-årig mand uden føreret, og senere samme aften var det en 22-årig, der kørte uden kørekort.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:06
Tønder Kommunes ældste borger er død

Der er nok en del, der i det stille sind drømmer om at blive over 100 år gamle.

Det lykkedes for nogle, og det er Maria Wind fra Tønder Kommune et godt billede på. Med 107 år var hun kommunens alderspræsident.

Nu skriver JV Tønder så, at Maria Wind er gået bort efter at have boet i sit hjem til det sidste og efter et liv med kærlighed og historiske oplevelser.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 14:01
Borgmester og transportordfører har ikke opgivet klapbro

I Ribe bør de godt kunne drømme videre om en ny klapbro, der ellers forleden blev skrottet af regeringen i den store infrastrukturplan.

Det undrer stadig Esbjergs borgmester og Venstres Transportordfører, der savner en fornuftig forklaring, skriver jv.dk.

Ifølge Jesper Frost Rasmussen er det et latterligt lille beløb, der mangler, og dermed bør man kunne tage drøftelserne op igen.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:55
Sygeplejerskerne vil ramme regionernes økonomi

Sygeplejerskerne rundt omkring er klar til at intensivere strejken, det skriver DR Nyheder.

Her vil man i højere grad gå efter at ramme regionernes økonomi i stedet for at ramme patienterne.

Blandt andet kan en udvidet strejke blive dyr for flere sygehus-projekter, og det kan vise sig effektivt.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:42
Her er Danmarks mest populære navne

Nu er listen over Danmarks mest populære drenge- og pigenavne kommet, og den er meget interessant.

Ældre danske navne som Carl og Aksel er tilbage i top 10 hos drengene, mens Agnes og Karla er populære hos pigerne.

Det mest populære pigenavn i 2020 var Alma efterfulgt af Agnes og Ella. Hos drengene var det Alfred efterfulgt af Oscar og Carl.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:30
Forrygende vejr de næste dage: Gode råd til strandturen

Vejret ser ud til at blive helt suverænt i dag og de næste dage.

Det får livredderne til at forvente masser af badegæster på strandene, og i den forbindelse er man nu ude og minde om baderådene:

Medbring rigeligt med mad og især drikke
Husk solcreme
Søg skygge indimellem
Bad mellem livredderflagene
Slip ikke børnene af syne
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:23
Unge stadig på intensiv efter alvorlig ulykke

Et ungt kærestepar på 17 og 15 år kom i aftes alvorligt til skade i en ATV-ulykke ved Jelling.

De to kørte ud over en skrænt og landede på nogle sten.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er de to unge mennesker stadig indlagt på intensiv efter ulykken.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:22
Aabenraa opfordrer borgerne til test

Aabenraa Kommune opfordrer nu sine borgere til at lade sig teste.

Man vil især gerne have fat i unge mennesker, der ikke er vaccinerede endnu.

Smitten stiger en del lige nu, og det gør den også i Aabenraa og omegn. Derfor kommer opfordringen nu fra kommunen.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:22
Stjerne med når verdensballetten kommer til Ribe

På søndag kommer Verdensballetten til Ribe, og det er der rigtig mange, der glæder sig til.

Balletten tager en masse store stjerner med til Ribe - Blandt andet har man Tobias Praetorius med.

Han er et af de største navne i dansk scenekunst, og han har spillet forestillinger verden over.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:04
Kvinder var oppe at toppes i Skovparken

Politiet var i aftes massivt til stede i Skovparken i Kolding. Her havde man modtaget anmeldelse om familieforhold.

Det viste sig, at en række kvinder var kommet op at slås, og politiet fik dæmpet gemytterne.

Det vides ikke, hvad der udløste den hidsige stemning i Skovparken.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:01
Esbjerg Kunstmuseum modtager støtte

I dag er smilene nok lidt ekstra brede på Esbjerg Kunstmuseum.

Museet får nemlig både økonomisk støtte og kunstværker udefra, da en række fonde og statslige puljer igen i år har valgt at hjælpe kunstmuseet.

Det siger noget om kvaliteten af det arbejde, der gøres på Esbjerg Kunstmuseum, lyder det fra folkene bag overfor jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 13:00
Politiet har nye oplysninger om efterlyst

Politiet leder stadig efter Bo Rune Jensen, der er forsvundet fra Vejen. Nu har man så lidt ekstra oplysninger.

Bo Rune Jensen var iført en hvid T-shirt med teksten "I Love New York".

Han har også en hund - en brunstribet Amstaff, som heller ikke er set siden d 17/6. Politiet kan kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

14-07-2021 10:00
Flere kvinder stifter virksomhed i Syddanmark

Den typiske iværksætter er stadig en mand, men i Region Syddanmark ser der ud til at være ændringer på vej.

Det viser en ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab.

Analysen viser, at Region Syddanmark er én af to regioner, hvor andelen af kvindelige virksomhedsstiftere stiger i Danmark.

Samtidig har de kvinder, som starter egen virksomhed, generelt set et højere uddannelsesniveau end deres mandlige iværksætter-kolleger.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 10:00
Tropenætter på vej - sådan får du en god søvn

Ifølge DMI vil der i nat være mellem over 20 grader de fleste steder i Syd- og Sønderjylland.

Dermed venter endnu en tropenat - og det kan give problemer med nattesøvnen.

Udover at holde soveværelset køligt og sove uden dyne, så anbefales det at tage et varmt bad inden man går i seng.

Hvis du tager et varmt en time før, du skal sove, så kan de virke afkølende. Det varme vand vil nemlig få kroppen til at modregulere varmen og sænke temperaturen.

Indtil nu har sommermånederne budt på flere tropenætter med temperaturer over 20 grader. Allerede den 18. juni blev den første tropenat målt med 20,8 grader i Rønne. Det var den tidligste tropenat i 104 år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

14-07-2021 07:24
12-15-årige indkaldes til coronavaccination i dag

Nu er det de 12-15-åriges tur til at modtage en invitation til vaccination mod covid-19.

I dag begynder regionerne nemlig at sende invitationerne ud til den sidste gruppe i vaccinationsprogrammet.

De 15-årige modtager selv beskeden i deres e-boks, mens det er de 12-14-åriges forældre, der skal kigge i e-boksen for at finde børnenes invitationer.

Forældre til børn på 15-år skal dog stadig godkende vaccinationen.

Ifølge Statens Serum Institut kan det tage lidt tid, før invitationen lander i e-boks, og derfor kan man forvente at have invitationen i morgen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-07-2021 06:19
Kæder stenkast sammen med dansk indvandringspolitik

Stenkast-angrebene på danske bilister på motorvejen mod Ystad har noget med den danske indvandringspolitik at gøre.

Det mener den svenske provokunstner Dan Park, der har fremstillet en række plakater, som nu er sat op flere steder i Ystad.

Plakaterne forestiller en muslim på en motorvejsbro holdende et sværd i den ene hånd og en bombe i den anden - ledsaget af teksten DANSK JÄVLAR - altså forbandede danskere.

Dan Park mistænker den svenske venstrefløj for at stå bag stenkastene i protest mod den danske indvandringspolitik.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 06:13
To unge til skade efter ATV-ulykke

To unge mennesker kom sent i aftes alvorligt til skade efter en ATV-ulykke i Jelling.

Her mistede de ifølge politiets vagtchef herredømmet over ATV'en og kørte ud over en skrænt på Bøgelundsvej.

Akuthelikopteren blev kaldt til stedet, men det er endnu uvist hvor meget den 17-årige dreng og den 16-årige pige er kommet til skade.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 06:03
Ingen bekymring over stigende smitte

Antallet af coronasmittede i Danmark stiger igen - men det er ikke noget der bekymrer virolog Allan Randrup Thomsen.

Det er nemlig især de unge, der smittes og de rammes ikke i en grad, så det kræver indlæggelse på sygehuset.

Virologen vurderer at den aktuelle stigning er resultatet af EM-fejringerne og den kilde til epidemien er som bekendt væk nu.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 05:52
Alkohol og kræft hænger sammen

Indtag af alkohol kunne sidste år knyttes til fire procent af alle nye kræfttilfælde på verdensplan.

Det viser et nyt studie, der offentliggøres i dag.

Det er især hos mænd at man kan forbinde kræft med større eller mindre mængder af daglig alkoholindtag.

Undersøgelsen viser også, at antallet af nye kræfttilfælde forbundet med alkohol varierer meget på tværs af verden.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 05:31
Senfølger kan ramme børns trivsel

De børn og unge, der rammes af corona, risikerer at blive ramt af senfølger efter virussen.

Og det kan påvirke deres trivsel, mener flere eksperter, der nu vil indlede et studie på området.

Senfølgerne kan betyde vejrtrækningsbesvær som gør at et barn ikke længere kan deltage i sportsaktiviteter ligesom det ifølge eksperterne kan være svært at deltage i det sociale fællesskab, hvis man ikke kan koncentrere sig og dermed komme i skole.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

14-07-2021 05:21
Leder stadig efter 46-årig fra Vejen-området

Sydjyllands Politi leder stadig efter en 46-årig mand fra Gesten ved Vejen.

Manden er sidst set ved Esbjerg Havn, hvor der i sidste uge blev indsat dykkere for at finde ham.

I går blev der så sat en helikopter ind i eftersøgningen af manden, der sammen med sin hund har været forsvundet siden den 19. juni.

Hvis man har oplysninger i sagen, bedes man kontakte politiet på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 05:05
Arbejdsulykke i Sønderborg

En 31-årig mand kom i går til skade på en byggeplads i Sønderborg.

Her fik han en tung bjælke i nakken, da en kran ville løfte noget op i højden, men mistede sit læs.

Manden fik en stor flænge i nakken efter mødet med den 50 kg tunge bjælke men kunne ifølge jv.dk nøjes med en tur på skadestuen.

Arbejdstilsynet skal nu undersøge, hvordan ulykken kunne ske.
Af: Marianne Thorø

14-07-2021 05:02
Ild i ferielejlighed i Sea West

Det er indtil videre uvist hvorfor der i går udbrød brand i en ferielejlighed i Sea West ved Nørre Nebel.

Brandfolkene rykkede ud til stedet i aftes, hvor ilden havde godt fat og det lykkedes at få styr på det, så flammerne ikke bredte sig.

Der var ingen i lejligheden da ilden brød ud og således er ingen kommet noget til, skriver jv.dk


Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

14-07-2021 04:47
Hollænder dømt i Sønderborg

En 21-årig hollænder er ved Retten i Sønderborg blevet idømt tre et halvt års fængsel samt udvisning for bestandig for narkotikasmugling.

Vi skal tilbage til oktober 2019 hvor to andre mænd fra Holland og Congo blev snuppet i grænsekontrollen i Frøslev med en forholdsvis stor mængde narko.

Den efterfølgende efterforskning afslørede at den 21-årige hollænder havde været med i smuglingen. Han blev anholdt i Belgien og udleveret til Danmark - hvor det altså nu er endt med tre et halvt års fængsel for narkosmugling.
Af: Marianne Thorø

13-07-2021 14:58
Kirkerne udgør ikke en stor smitterisiko

Flere kirker har været ude med opråb om, at deres restriktioner stadig er meget voldsomme.

NU møder kirkerne så opbakning fra virologer og eksperter, skriver DR.

Kirken udgør ikke en stor smitterisiko, så man kan fint lempe her, lyder det.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:45
Mange unge bestiller ikke vaccine-tid

Alle personer i Danmark over 16 år er nu inviteret til corona-vaccine. Samtidig gøres der en stor indsats for at få de unge til vaccination.

Noget tyder dog på, at det ikke er helt så let, for en del unge er tilsyneladende skeptiske overfor vaccination eller har ikke tjekket invitationen endnu.

Mere end hver fjerde unge dansker har nemlig endnu ikke bestilt tid, skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:33
Farlige situationer på strandene: Opråb til forældre

Det er generelt meget sikkert at bade på de lokale strande, men trods det har der været flere livsfarlige situationer de seneste to uger.

Derfor er der nu en opfordring ude, der især går til forældrene til børn, der er med på stranden.

Det er vigtigt at holde opsyn med børnene, så de ikke driver ud. Desuden bør man kun bade mellem gule og røde flag og på forhånd vælge gode strande.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:22
100.000 kroner til to Vejen-foreninger

Trygfonden har doneret penge til en række projekter og initiativer over hele landet, og en del penge er faldet af i Syd- og Sønderjylland.

I Vejen Kommune gives der eksempelvis 100.000 kroner til to foreninger. Der er nemlig penge til både UngeVejen og til Jels Roklub.

Pengene skal være med til at sikre vejledning af unge mennesker, mens de i roklubben skal gå til nyt sikkerhedsudstyr.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:17
Spiritus for 12.000 kroner stjålet i Bilka

Bilka i Esbjerg har haft et større tyveri af spiritus, hvor to mænd stjal våde varer for op mod 12.000 kroner.

Politiet har styr på, hvem gerningsmændene er, og ingen af dem er bosat i Danmark.

De bor begge på udrejsecentre - Den ene ved Ikast og den anden på et center i København.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:13
Fredericia Kommune ringede til borgere om vaccine

I Fredericia Kommune vil man gerne have flere til at blive vaccineret.

Kun 35 takkede dog ja, da man ringede ud til 350 borgere, det skriver Fredericia Dagblad.

Sundhedsstyrelsen skal nu evaluere på, om der er mentale barrierer for borgerne, når det kommer til vaccination.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:09
Chokoladefabrik havde indbrud

Man kan akut få lyst til chokolade, men det behøver ikke at føre til indbrud.

Frellsens Chokolade på Akseltorv i Kolding havde dog indbrud i nat, hvor en rude blev knust.

Politiet var dog effektive og fik hurtigt anholdt chokolade-tyven i Låsbygade.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:05
Esbjerg Kommune sender stor ros til Bramming

I Bramming er de lykkedes med at få styr på coronasmitten trods et rigtig stort udbrud.

Det høster nu store roser fra Esbjerg Kommune.

I en pressemeddelelse siger kommunen stort tak til borgerne i Bramming, der i den grad har været gode til at samarbejde og lade sig teste.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 14:00
De unge har gode arbejdsvilkår i Sønderborg

De unge har rigtig gode arbejdsforhold i Sønderborg Kommune.

Sådan lyder den positive melding nu fra Jobpatruljen, der har været rundt og undersøge de unges arbejdsforhold og vilkår.

Der blev kun fundet meget få sager, og generelt var indtrykket af Sønderborg rigtig godt
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:58
Udsatte boligområder røver med vaccine

Generelt er der rigtig flot opbakning til at lade sig vaccinere i Danmark. Der er dog fortsat nogle steder, hvor de tøver med at finde overarmen frem til stik.

Ifølge DR Nyheder er det især de udsatte boligområder, der ikke helt oplever den samme tilslutning i forhold til vaccination.

Det selvom det ofte er der, smitten kan være høj, mens der bor mange forskellige samfundsgrupper i boligområderne.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:46
Live-arrangementer aflyses: VI prioriterer familien

Mange af os hungrer efter koncerter og LIVE-arrangementer igen, men det er ikke alle steder, de kan sælge billetter til netop det.

En del arrangører oplever lige nu, at man er nødt til at aflyse, fordi billetsalget ikke ligefrem kører på skinner, det skriver TV2.

Årsagen menes at være, at vi i højere grad prioriterer familiefester og bryllupper denne sommer, mens vi venter med at samles mange mennesker til en festival.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:32
Ekspert: Lad være med at genindføre restriktioner i Danmark

Smitten stiger og mange lande er i gang med igen at genindføre restriktioner.

Det skal vi dog ikke gøre i Danmark. Faktisk bør vi åbne mere, mener ekspert Søren Riis Paludan.

Han siger til Berlingske, at vi må leve med virussen de næste ti år, og at der hele tiden vil komme små udbrud. Derfor giver det ikke mening at fortsætte med den restriktive tilgang.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:25
Opførelse af nyt sundhedshus kan gå i gang

Egil Rasmussen A/S har vundet udbuddet med at opføre Christiansfelds kommende sundhedshus.

Dermed er der udsigt til, at byggeriet kan gå i gang i august måned umiddelbart efter sommerferien - Det ventes at stå klar i 2022.

Det nye sundhedshus skal ligge i Kongensgade på den gamle tankstationsgrund. Det er planen, at Nordic Medicare skal rykke ind.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:21
Storskærm gav underskud

EfB tjente penge på sidste uges storskærmsarrangement til EM-semifinalen, men Esbjerg Kommune fik underskud.

100.000 skattekroner lyder det på, men trods det er der glæde hos Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Han mener, at pengene trods alt var givet godt ud til arrangementet.
Af: Michael Ehrhorn
Kilde: jv

13-07-2021 13:18
Kæmpe eftersøgning blev heldigvis ikke nødvendig alligevel

Der blev sat gang i det helt store apparat, da der i går gik alvorlige meldinger fra Lakolk Strand på Rømø.

En dreng var angiveligt drevet til søs på en oppustelig enhjørning.

Heldigvis lykkedes det drengen selv at komme i land, så eftersøgningen blev afblæst.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:02
EfB-træner har lavet vanvittige ting ved spillerne

EfB's nye cheftræner Peter Hyballa er i den grad kommet i vælten efter meldinger om hårde metoder.

To tilfælde af slag mod spillere, fotografering af spillere i underbukser, udskamning foran holdkammeraterne og verbal tortur, er bare noget af det, skriver Ekstra Bladet.

Spillertruppen har krævet Hyballa fyret, og EfB har bedt cheftræneren ændre adfærd.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:01
Her er Koldings bedste strande

Oplevkolding.dk har udvalgt de bedste badestrande i Kolding Kommune.

Her anbefaler man Gl. Ålbo Strand, Binderup Strand og Skærsø, mens der også er plads til Lyshøj Fjordbad, Hejlsminde Strand og Stenderup Hage Strand.

Løverodde Strand, Teglgården og Mindegården Strand, Grønninghoved Strand, Elvig Høj Strand og Skibelund er med. Det samme er Rebæk Strand, Bjert og Trappendal Strand.
Af: Michael Ehrhorn

13-07-2021 13:00
Honnørkajsprojektet deles i to og drejes

Et stort nybyggeri står om to år klar på havnen i Haderslev.

Honnørkajsprojektet har dog mødt heftig kritik fra borgere, da det står til at blive meget højt, og nu er der blevet lyttet.

Honnørkajsprojektet deles i to, og så drejes det i en anden vinkel.
Af: Michael Ehrhorn
Kilde: jv.dk

13-07-2021 09:47
Bad mellem flagene – og husk væske

Vejrudsigten lover varmt vejr i de kommende uger, hvor mange danskere holder ferie.

Tager man til vandet for at køle af, opfordrer TrygFondens kystlivreddere til, at man bader mellem de rød-gule flag, hvor livredderne holder opsyn.

Samtidig er det vigtigt at huske godt med både væske og solcreme.

På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

13-07-2021 09:42
Ifølge SSI er der halvtomme vaccinationslokaler

Unge mellem 20 og 29 år udgør 44 procent af den seneste uges registrerede coronasmittede. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut, opfordrer de unge til at booke tid til at blive stukket.

- De er alle blevet inviteret, men vi har stadig halvtomme vaccinationslokaler, siger han til TV 2 og minder om, at vaccinerne er vigtige for at gøre de nuværende restriktioner til fortid.

Region Syddanmark har næsten 100.000 ledige tider til corona-vaccinationen. Og alene i denne uge er der 12.000 ledige tider. Forklaringen kan være, at folk tænker mere på ferier end på pandemier.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

13-07-2021 09:41
Hotelbranchen stadig i store problemer

Hotelbranchen klarer sig bedre end sidste år, men særligt københavnske hoteller er stadig hårdt ramt af coronakrisen. Det viser ny undersøgelse fra brancheorganisationen Horesta.

30 procent af hovedstadens hotelværelser var booket i juni. Sidste år var det tal blot på 15, men på en normal og coronafri sommer er 90 procent af værelserne bookede.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

13-07-2021 08:09
Beskyldt for at samle soldater til revolution

En frømand er blevet fyret, fordi han ifølge Forsvaret har forsøgt at rekruttere andre soldater til et netværk, der planlægger en voldelig revolution i Danmark, skriver Berlingske.

Frømanden afviser selv beskyldningerne og mener, Forsvaret tager tingene ud af kontekst og drager konklusioner, der er helt hen i vejret.

Tidligere har han internt i Frømandskorpset vakt opsigt de seneste måneder, efter at han holdt tale iført uniform ved en Men In Black-demonstration mod coronarestriktioner 15. maj i København.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

13-07-2021 08:00
Kritik af kommuners besparelser på ældre

Selvom regeringen har tilført kommunerne ekstra milliarder de seneste år til det stigende antal borgere, så sparer hver tredje kommune alligevel på ældreområdet.

Fagforbundet FOA kalder det fuldstændig absurd fordi pengene i forvejen er smurt meget tyndt ud på området.

I Sydjylland er Vejen Kommune den største ”synder”. De har sparet 1.852 kroner om året pr. ældre de seneste år, selvom de har fået flere penge fra kommunen.

Omvendt har Haderslev Kommune i samme periode brugt knap 3.000 kroner mere på ældre over 67 år.

Af: Marianne Thorø

13-07-2021 06:08
Stenkast mod endnu en dansk bil

Endnu en dansk bilist er blevet ramt af stenkast på den svenske motorvej E65 på vej mod Bornholmerfærgen i Ystad.

Det melder svensk politi.

Den danske bil skulle være blevet ramt på kølerhjelmen og ingen personer er kommet noget til,

Siden april er omkring 90 danske biler blevet ramt af sten eller metalgenstande på E65 mellem Malmø og Ystad.
Af: Marianne Thorø

13-07-2021 05:57
Bakker op om corona-lempelser i kirken

En virusekspert bakker nu landets præster op i opfordringen om at lempe coronarestriktionerne ved kirkelige handlinger.

Hans Jørn Kolmos, der er professor og overlæge på Forskningsenheden for Klinisk Mikrobiolog på Syddansk Universitet mener, at kirkegængerne udgør en beskeden smitterisiko.

Det er nemlig typisk de ældre - og dermed vaccinerede - der gæster gudstjenesterne.


Af: Marianne Thorø

13-07-2021 05:53
Beboere protesterer mod rensningsanlæg

Sønderborg kommune er ved at begå en fejl hvis man placerer et nyt og samlet rensningsanlæg i Kær Vestermark.

Det mener flere beboere ved Møllebugten i Sønderborg.

De frygter at sådan noget som colibakterier, tungmetaller, medicinrester og iltfattigt badevand kan blive en del af fremtidens Alssund, der i dag bruges flittigt af både roere, surfere, sejlere og badende.

Derfor har beboerne nu indgivet høringssvar i protest mod planerne, fortæller Tv Syd.
Af: Marianne Thorø

13-07-2021 05:50
England beder techfirmaer dele info om folk bag racisme ved EM

Hvem var det der kom med racistiske kommentarer mod tre af Englands landsholdsspillere?

Ja, det vil den britiske regering rigtig gerne vide.

Derfor har man bedt de sociale medievirksomheder om at udlevere oplysninger om netop de folk, skriver den engelske avis The Times.
Af: Marianne Thorø

13-07-2021 05:16
Bekymring over at lade børn vaccinere mod covid-19

Danmark råder over ekstra mange vacciner mod covid-19, og det sætter fart i vaccinationerne.

Derfor gør man nu klar til at vaccinere de 12-15-årige, men formanden for de danske børnelæger er en smule bekymret over dét tiltag.

Klaus Birkelund Johansen mener at der på nuværende tidspunkt ikke er data til hverken at sige til eller fra på børnenes vegne.

Han bakkes op af de praktiserende lægers videnskabelige selskab, hvor man netop på grund af de manglende data, hverken anbefaler eller fraråder lægerne at lade deres yngre patienter vaccinere.


Af: Marianne Thorø

13-07-2021 04:54
Brand i netop solgt villa

Brandfolkene måtte i aftes rykke ud til en villabrand i Skovby syd for Haderslev.

Alarmen lød ved 21-tiden og en halv times tid senere var der styr på det meste.

Men brand i noget isolering under bliktaget, gav noget ekstra arbejde til brandfolkene.

Ifølge jv.dk var det brændende hus lige blevet solgt, og der var ingen hjemme i huset, da ilden brød ud.
Af: Marianne Thorø

12-07-2021 14:47
Dansk musiker runder milepæl

Den danske musiker Gilli har nu rundet noget af en milepæl.

Det oplyser musikselskabet MXIII i en pressemeddelelse.

Gilli er blevet streamet mere end en milliard gange, og det er lidt af en bedrift.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:34
Rejsebranchen ikke bekymret endnu

Coronaen er ikke forbi endnu, og flere sydlandske rejsemål begynder at indføre nye restriktioner.

Det får dog ikke rejsebranchen til at ryste i bukserne.

EU-landene har lovet hinanden, at man ikke lukker grænser for hinanden, medmindre det bliver meget kritisk, og det skaber ro.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:32
Engelske spillere udsættes for racisme

Flere engelske landsholdsspillere udsættes lige nu for racisme på de sociale medier.

Det gør de efter EM-finalenederlaget til Italien.

Det får Boris Johnson til at lange ud efter de, der udøver racismen digitalt. Bak op i stedet, lyder det fra premierministeren.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:29
Vaccinecentre mangler overarme at stikke i

Danmark har fået massevis af vacciner hjem, og det giver nu lidt alternative udfordringer.

Flere regioner mangler nemlig overarme at stikke i, og bliver de ledige tider ikke booket, kan det skubbe vaccine-kalenderen.

Pop Up-vaccinationer sommeren over kunne være en mulighed, skriver DR.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:18
Partier vil lempe krav for kirkerne

Når du besøger områdets kirker og trosamfund, så er der stadig meget skrappe restriktioner.

Faktisk skrappere end på barer, men det vil en række partier nu have lavet om, skriver DR.

Venstre, De Konservative og DF vil helt af med arealkravet for kirker og trossamfund.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:03
Boligejere kan score penge på kommunal brøler

Kolding Kommune kom ved en fejl til at slette 214 servitutter hos boligejere i Seest, der dermed kan bygge løs.

Det er dog ikke det eneste. Fejlen kan nemlig ende med at blive en økonomisk gevinst for boligejerne.

Parcelhusejernes Landsforening siger til jv.dk, at boligejerne kan have krav på erstatning efter Koldings brøler.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:01
Politikere skal se på forhadt Pullert

Igennem efterhånden lang tid har der været massevis af vrede bilister og skrammer på bilerne i Havnegade i Esbjerg.

Det skyldes en meget forhadt pullert, som bilisterne har svært ved at se, men nu kan der snart ske noget.

Efter sommerferien skal politikerne se på, om man kan opgradere forholdene i Havnegade til fordel for bilisterne.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 14:00
Krisecenter oplever stort fald

Hos Aabenraa Krisecenter har man oplevet overraskende og positive takter gennem det seneste års tid.

Antallet af henvendelser til krisecentret er nemlig faldet med 11 procent, men problemerne er ikke forbi nødvendigvis.

Faldet kan nemlig skyldes, at flere voldsramte kvinder har haft sværere ved at komme væk fra forholdet under corona-nedlukningen.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:52
Hård kritik af engelske fans

Engelske fodboldfans er kommet i uheldigt lys efter aftenens EM-finale.

Uhyggelige billeder af masseslagsmål florerer nemlig på de sociale medier.

Selv inde på stadion var der masser af vold, hvor børn flere steder var udsatte og måtte skærmes af.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:49
Tag den med ro omkring nye bivirkninger

Vaccinerne fra Moderna og Pfizer bliver koblet sammen med meget sjældne tilfælde af hjertebetændelse.

Det tager Styrelsen for Patientsikkerhed og eksperterne dog med ro.

Bivirkningerne er meget sjældne, og de er til at behandle, lyder det ifølge DR.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:45
Mange badegæster ved blå flag-strande

I dag bliver det mange steder perfekt vejr til at tage en tur på stranden.

Her er der masser af blå flag- og rent badevands stemplede strande i lokalområdet, som man kan nyde.

Der er også bemandede livreddertårne rundt omkring, så man kan få en tryg strandtur.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:36
Dansker har gode chancer for Tour-podiet

Det er bestemt ikke hvert år, at vi har en dansker i spil til podiet i Tour de France.

I år ligner Jonas VIngegaard dog et rigtig godt bud.

Danskeren ser stærk ud og høster store roser i feltet, og Vingegaard er aktuelt nummer tre i løbet.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:27
Mand reddet op af åen efter EM-brag

En ung mand måtte i morges reddes op af Vejle Å, som han havde forvildet sig ud i.

Manden havde formentlig fået lidt for meget at drikke efter EM-finalen i aftes, og det blev altså vådt.

Hans venner på stedet sov sig fra mandens nødråb, men heldigvis endte alt godt.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:22
Fem personer sigtet efter stor indsats fra Cafe Retro

Fem personer er nu sigtet i en sag om røveri mod Cafe Retro på Rømø.

Det sker efter at cafeen valgte at offentliggøre overvågningsvideo på Facebook.

Det er egentlig imod loven, men det har altså nu ført til, at politiet har kunne lange sigtelser ud.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:13
Ny portal skal åbne op for endnu mere liv på Esbjerg Havn

Der er masser af liv på havnen i Esbjerg, og faktisk er der gigantisk interesse pt. fra hele verden.

Derfor er en række virksomheder på havnen nu sammen om en helt ny digital portal - portal.portesbjerg.dk.

Portalen skal give viden om, hvordan tingene fungerer på Esbjerg Havn, og den skal åbne op for flere samarbejdsaftaler fremover.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:04
Kolding vil lave udstillingsby

En række byggefirmaer går nu sammen med Kolding Kommune om at lave en udstillingsby.

Her vil byggefirmaerne opføre en række huse, som potentielle tilflyttere så kan gå på opdagelse i.

Konceptet skal gerne gøre husbyggeriet mere overskueligt for borgerne, da man dermed har noget at gå efter.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:00
Team Rynkeby får plads i Legoland

Nu er der stor hæder til Team Rynkeby, der har afdelinger flere steder i lokalområdet.

Team Rynkeby har nemlig jubilæum, da man gennem 20 år har arbejdet for børn med kritiske sygdomme.

Nu bliver Team Rynkeby-ryttere så udstillet i LEGOLAND's miniland som en stor hyldest til konceptet.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 13:00
Hundredevis af fartbøder på Troelsvej

Den nye vejstrækning Troelsvej i Ribe er et sted, hvor bilisterne kører alt for stærkt.

Nu har politiet været der for fjerde gang, og igen var det skræmmende.

213 bilister kørte alt for stærkt, og 28 får klip i kørekortet. Sænk farten, lyder det fra politiet, der lover at komme igen.
Af: Michael Ehrhorn

12-07-2021 09:06
Tønder er klar med Danmarks sødeste festival

Alle med en sød tand får nu muligheden for at spise sig igennem Tønders midtby, mens Danmarks bedste brödtorte bliver kåret.

En Sønderjysk Kagefestival skal sætte fokus på den særlige sønderjyske tradition inden for bagerfaget.

Festivalen var planlagt til 2020, men blev udsat grundet COVID19. Nu tør arrangørerne at slå dejen op til fest.

Det foregår lørdag den 28. august på gågaden i Tønder midtby.

Sønderjysk Kagefestival er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-07-2021 09:03
Sommeren bider sig fast

Der er udsigt til vejrmæssige sommerdage hele den kommende uge med varme temperaturer og godt med sol, der i ny og næ kan blive afbrudt af en enkelt regnbyge eller et tordenskyl.

Sådan lyder ugeprognosen fra DMI.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-07-2021 09:02
Livet som ryger og bilist er dyrere end for et år siden

Det seneste år er forbrugerpriserne - også kaldet inflationen - steget med 1,7 procent, viser Danmarks Statistiks opgørelse fra juni.

Det er særligt en stigning på priserne på husleje, tobak og brændstof, der står bag den samlede stigning.

Dermed er billedet lidt det samme som i maj.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-07-2021 06:48
Kinesiske el-biler indtager det danske marked

Salget af el-biler i Danmark stiger - og nu begynder kineserne også at indtage det danske el-bilmarked.

Faktisk har flere kinesiske bilproducenter det seneste halve år lanceret elbiler i Danmark, og de er allerede begyndt at udfordre den etablerede bilindustri og ikke mindst Tesla.

Eksempelvis sælges AiWays til omkring 330.000 kroner - det er noget billigere end en tilsvarende fra Volkswagen, fortæller TV2 Nyhederne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV 2 Nyhederne

12-07-2021 05:51
Pro-Plan vil købe gammelt Planetarium

Nu kommer der efter alt at dømme snart igen liv i det gamle Orion Planetarium i Jels.

Stedet lukkede tilbage i 2016, men nu har virksomheden Pro-Plan i Jels ifølge jv.dk lavet en betinget købsaftale af bygningerne.

Hvis lokalplanen kan ændres til at der også må drives liberalt erhverv i området, vil Pro-Plan flytte sine medarbejdere dertil.

Tanken er så på længere sigt at der skal laves pop-up-events som foredrag eller intim-koncerter om aftenen og i weekenderne.
Af: Marianne Thorø

12-07-2021 05:30
Uro ved finalebrag: 45 anholdte - 19 betjente til skade

45 personer blev i aftes anholdt i forbindelse med EM-finalen mellem Italien og England - et opgør der i øvrigt endte med Italien som vinder efter straffesparkkonkurrence.

Anholdelserne blev foretaget på grund af uro ved Wembley, hvor flere fans stormede ind - uden at have billet.

19 betjente kom ifølge meldingerne på twitter til skade i forbindelse med urolighederne.
Af: Marianne Thorø

12-07-2021 05:07
Politikerne skal holde sig ude af konflikt

Mere end halvdelen af danskerne mener ikke at politikerne bør gribe ind i den aktuelle sygeplejerskekonflikt - hvis det altså samtidig betyder, at sygeplejerskerne ikke får opfyldt deres krav til eksempelvis løn.

Det viser en ny måling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau.

Helt præcis mener 54 procent, at politikerne ikke skal blande sig mens 26,5 pct mener der skal politisk indblanding til.
Af: Marianne Thorø

09-07-2021 14:43
Eksperter går imod Sundhedstyrelsen

Er det egentlig en god idé at få corona-vaccine, hvis du er nybagt mor og ammer dit barn?

Det er der lidt forskellige holdninger til. Sundhedsstyrelsen vil ikke anbefale det, men en række eksperter gør nu det modsatte og anbefaler ligefrem ammende at få vaccination.

Det skriver DR.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:39
Vild interesse for danske billetter

EM i fodbold er forbi for Danmarks vedkomme, men interessen for det danske landshold er bestemt ikke forbi. Vi vil simpelthen have mere.

Hos DBU bliver man lige nu væltet af interesserede købere, der gerne vil have billet til Danmarks kampe i efteråret. Faktisk melder man om rekordsalg.

Her venter vigtige kampe i VM-kvalifikationen, og dem vil danskerne altså i den grad gerne i Parken og se efter sommerens vilde EM-eventyr.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:31
Manglende arbejdskraft kan blive et stigende problem fremover

I går kunne en række Syd- og sønderjyske virksomheder melde, at man tilbyder jobgaranti til nyuddannede.

Årsagen er stor mangel på ledige hænder, og det ventes også i fremtiden at blive et problem trods jobgarantien.

Faktisk lyder meldingen fra flere virksomheder i området, at situationen meget vel kan blive værre i de kommende år.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:24
King Bubble Tea kommer til Esbjerg

Snart får shoppingcentret Broen Shopping en helt ny forretning, der skal ligge lige overfor Sportsmaster.

Det er King Bubble Tea, der er klar til at indtage Esbjerg, og her vil man byde kunderne på Bubble Tea, der er en helt særlig drik med små, skinnende perler.

Igennem de første to måneder vil den nye Tea-forretning køre med et særligt åbningstilbud, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:20
Røver forsøgte at få penge i pengeløs bank

En 47-årig mand har meldt sig selv til politiet i Fredericia. Det efter at han forsøgte af begå bankrøveri hos Arbejdernes Landsbank i Danmarksgade i Fredericia.

Måske han lige skulle have lavet sin research, for netop Arbejdernes Landsbank i Fredericia er en pengeløs bank, og han fik dermed intet med sig, selvom han truede personalet med en jakke.

Efter det mislykkedes kup gik den triste mand direkte mod politigården.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:19
Kvinder overfaldet: Politiet er på sporet

I onsdags blev to piger i Aabenraa udsat for en grim oplevelse. Her blev de passet op af en mand, der uddelte lussinger og angiveligt tog halsgreb.

Episoden fandt sted i Søndergade i Aabenraa, og siden har politiet arbejdet på at finde ud af, hvem der står bag.

Den positive melding er nu, at ordensmagten har et ret præcist signalement, og at man har en formodet gerningsmand i kiggerten.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:06
Tønder: Lad dig teste

Smitten stiger lige nu i Tønder Kommune, og det kan ret konkret kobles tilbage til arrangementer med mennesker samlet.

Det får nu Tønder til at komme med en opfordring til sine borgere.

Hvis man ikke er færdigvaccineret endnu, så bør man lade sig teste både før og efter, man deltager i arrangementer.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:05
Lone og børnene skal gratis i sommerhus

Et ægtepar i Kolding tilbød en tur gratis i deres sommerhus i Jegum, og her blev man stormet af henvendelser.

Mere end 2000 henvendelser fik parret, og nu har man valgt ud, hvilken heldig familie, der skal afsted gratis, skriver jv.dk.

Lone Egelund Rasmussen skal afsted med sine børn. For familien blev sommerferieplanerne uoverskuelige, da Lones mand døde, og derfor er turen i sommerhus et tiltrængt pusterum for familien.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 14:02
The Old Irish Pub lukker i Esbjerg

Nu er der rigtig ærgerlige nyheder til de, der godt kan lide en god tur på pub i Esbjerg.

The Old Irish Pub kan nemlig melde, at kæden bag har besluttet at lukke sin afdeling i Esbjerg.

The Old Irish Pub vil i stedet satse på større byer, og her er det altså blevet vurderet, at Danmarks 5. største by ikke er stor nok.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:44
300.000 briter vil have fri efter EM-finalen

Øv også! Danmark skal som bekendt ikke spille EM finale i fodbold på søndag mod Italien, men det skal England på deres hjemmebane Wembley.

Det har sat England fuldstændig i kog, og nu er de engelske fans ude på lidt af en mission, melder britiske medier.

En underskriftindsamling vil nemlig have trumfet igennem, at briterne skal have fri dagen efter finalen - Altså på mandag. 300.000 har skrevet under.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:32
Vi får rekordmange vacciner

Som du måske har hørt, har Danmark købt over en million corona-vacciner af Rumænien. Rigtig mange af dem kommer til Danmark nu i disse dage.

Faktisk er der tale om en rekordstor levering på en gang, det skriver DR.

Vaccinerne sendes direkte ud til regionerne, og det kommer til at gå stærkt nu. Alle over 16 år skal nu være inviteret til vaccination.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:28
DMI varsler skybrud igen igen igen

Du har nok hørt ordet skybrud mange gange gennem de seneste dage.

Nu varsler DMI så igen skybrud og torden i dag, og varslingen gælder hele området.

Frem mod klokken 21 er der risiko, og lokalt kan vejret blive ganske voldsomt.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:21
21-årig råbte af politiet og endte i arresten

En 21-årig mand i Vejle kan meget vel få prisen for årets dummeste handling 2021.

Foran Vejle Banegård råbte han af en politipatrulje, at de var korrupte. Det fik politiet til at standse.

Den unge mand blev visiteret, og her fandt politiet stoffer på ham. Den 21-årig blev meget voldsom og endte i arresten.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:19
Kaotisk retssag i Esbjerg

En sag om vold i et parforhold mellem en 20 årig kvinde og hendes ekskæreste endte kaotisk ved Retten i Esbjerg.

Eller endte gjorde sagen sådan set ikke, for den kom aldrig rigtig i gang.

Et centralt vidne dukkede aldrig op, og den tiltalte endte med at forlade Retten i vrede. Sagen må nu udskydes som konsekvens af det.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:15
Store huller i ældreplejen

Der er store huller i ældreplejen i Vejen Kommune.

Her mangler man i stor stil arbejdskraft, og andre faggrupper skal hjælpe til, skriver jv.dk.

Vejen Kommune udsætter i dag bevidst nogle opgaver, der ikke er kritiske for borgerne.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:07
38-årig skal i behandling efter Facebook-kommentar

Man kan ikke bare skrive, hvad man vil på Facebook.

Det må en 38-årig mand fra Kolding nu sande, efter at han på Facebook opfordrede til at brænde en moske af.

Manden skal i ambulant psykiatrisk behandling. Han har kaldt det hele for en joke.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:05
Forpladsen ved Jerne Station endelig klar til åbning

Igennem lang tid har der været byggearbejde omkring forpladsen ved Jerne Station.

Nu kan hegnet dog endelig pilles ned.

På onsdag vil der nemlig være indvielse af den nye flotte og længe ventede forplads.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:02
Fugleinfluenza ved Sønderborg er meget utraditionelt

Myndighederne kæmper på livet løs for at opspore smittekilden bag et større udbrud af fugleinfluenza nær Sønderborg.

Helt præcis er udbruddet i Iller ved Broager, og det er meget omfattende.

Det undrer eksperter, som TV Syd har talt med. Man plejer ikke at se så store udbrud på denne tid af året.
Af: Michael Ehrhorn

09-07-2021 13:00
Danmark taber sag om familiesammenføring

Danmark har tabt sag om familiesammenføring, som var anlagt af syrisk flygtning.

En regel om tre års ventetid er en krænkelse, har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg afgjort.

Det fremgår af dommen på domstolens hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

09-07-2021 10:00
Hold ekstra øje med jeres børn på strandturen eller badeferien

Hvis den står på strandbesøg eller badeferie denne sommer, så er det med at holde ekstra godt øje med børnene.

Det er opfordringen fra Trygfondens kystredningschef, Anders Myrhøj.

- Der er grund til at holde særligt godt øje i år, da børnene er blevet stoppet i deres svømmeudvikling, fordi svømmehallerne har været lukket.

125.000 børn fra tre til 12 år er nemlig gået glip af svømmeundervisningen, siden coronapandemien ramte Danmark, oplyser Dansk Idrætsforbund.

Anders Myrhøj opfordrer derfor de voksne til at hoppe i sammen med børnene.

I sidste uge var det nødvendigt med to livreddende aktioner og over 1.000 forebyggende indsatser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-07-2021 10:00
21.468.000 masker og mundbind er skrottet

21.468.000.

Så mange masker og mundbind har Region Syddanmark kasseret, siden corona for alvor ramte Danmark i marts sidste år.

Værnemidlerne er primært indkøbt til Region Syddanmarks sygehuse, hvor de har skullet forhindre smittespredning blandt patienter, besøgende og medarbejdere. Det oplyser regionens koncerndirektør Kurt Espersen til TV SYD.

- Det er et voldsomt antal, vi har været nødt til at kassere, fordi vores test har vist, at de ikke var gode nok, siger han.

Region Syddanmark har ikke tjekket alle kasser med værnemidler, men har gennem stikprøver opdaget, at kvaliteten ofte ikke var i orden.

Mundbind og masker skal være så gode, at der ikke kan gå host, nys og blod gennem dem, for eksempel når læger og sygeplejersker bærer dem ved operationer og behandlinger.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-07-2021 07:03
Seksdobling af mennesker i sult

Antallet af mennesker, der lever i sult, er seksdoblet under coronakrisen.

Det viser en ny rapport.

I alt er 155 millioner mennesker ramt af sult på verdensplan. Inden udgangen af året risikerer 11 mennesker i minuttet at dø af sult eller underernæring.
Af: Marianne Thorø

09-07-2021 05:48
Smitten stiger i Syd- og Sønderjylland

Smitten stiger en del i Syd- og Sønderjylland.

Især i Esbjerg er stigningen markant, da der i går blev konstateret 45 nye smittede den seneste uge - det er 19 flere end onsdag.

Dermed ligger incidensen i Esbjerg på 39 - og det er trods alt noget lavere end den hårdest ramte kommune i vores område, Kolding, som er oppe på en incidens på 116,2.

I går lød tallet på 108 nye smittede - en stigning på 14 siden onsdag.
Af: Marianne Thorø

09-07-2021 05:28
Nicki Pedersen kan køre løb i aften

Holsted Speedway-køreren Nicki Pedersen kan igen sætte sig på en speedwaycykel.

Det står klart efter Danmarks Idrætsforbunds appeludvalg sent i går besluttede, at appellen i sagen om fratagelse af Nicki Pedersens licens skal have opsættende virkning. Det skriver jv.dk

Dermed kan han blive ved med at køre til der er truffet en endelig afgørelse i sagen - og dermed kan Nicki Pedersen allerede køre løb i Polen i aften.
Af: Marianne Thorø

09-07-2021 04:58
Sygeplejersker vil udvide strejken

Dansk Sygeplejeråd overvejer i øjeblikket, om flere sygeplejersker skal udtages til strejke.

Det fortæller formand i Dansk Sygeplejeråd, Grethe Christensen til ritzau.

Sygeplejerskerne skal varsle en udvidelse af strejken fire uger i forvejen, men ifølge Grethe Christensen er der penge nok i strejkekassen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-07-2021 04:53
Fødselslæger vil have gravide og ammende vaccineret

Gravide og ammende bør også få tilbudt vaccination mod coronavirus.

Sådan lyder det fra foreningen for landets fødselslæger og gynækologer ifølge Politiken.

Foreningens formand Annemette Lykkebo siger, at de gravide er i øget risiko for en række også alvorlige komplikationer for både sig selv og barnet, hvis de får svær covid-19.

Derfor undrer de sig over, at Sundhedsstyrelsen ikke klart anbefaler vaccination.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

09-07-2021 04:48
Skade tvang Mathias Jensen fra banen

Mange undrede sig over hvorfor den danske landsholdsspiller Mathias Jensen pludselig forsvandt fra banen i EM-semifinalen mod England - selvom han næsten lige var blevet skiftet ind.

Nu melder DBU at det skyldes han fik en dyb flænge i foden som landsholdslægen mente skulle syes med det samme. Derfor forsvandt Mathias Jensen ned i omklædningsrummet og Danmark måtte spille kampen færdig med kun ti mand.

Der venter nu Brentford-spilleren nogle ugers pause.
Af: Marianne Thorø

08-07-2021 16:16
Kaos i EfB

Der hersker kaos i fodboldklubben Esbjerg fB, det skriver BT.

Avisen skriver, at spillerne vil have klubbens nye cheftræner Peter Hyballa fyret.

Det er mandskabsbehandlingen og træningen, der gør EfB-spillerne godt gale i skralden.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 16:15
Nu bliver OL helt uden tilskuere

OL i Tokyo bliver helt uden tilskuere.

Det bekræfter Japans OL-minister.

Det var planen, at japanerne måtte overvære legene, men et nyt udbrud har sendt Tokyo i undtagelsestilstand.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:53
Fodboldstjerne hånes for film

Den engelske fodboldstjerne Raheem Sterling hånes stort på internettet her dagen efter Danmark-kampen.

Det er Sterlings mildt sagt irriterende forsøg på at filme sig til et straffe, som nettet koger over.

Desværre lykkedes det for den dygtige skuespiller/fodboldspiller at få dommeren og 3 VAR-assistenter med på vognen, og efter straffe og 2-1 røg heroiske Danmark ud efter forlænget spilletid.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:41
Coronasmitte skal tages seriøst trods gode takter

Mange borgere opfordres til at lade sig teste efter gårdsdagens fodboldfester rundt omkring.

Selvom antallet af indlagte falder for tiden, smittes mange nemlig af delta-varianten.

Vi er i gang med et kapløb mod tiden omkring vaccinationerne, melder eksperter.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:35
Ingen dialog om at afslutte strejke

Lokalt er der fortsat en del sygeplejersker der strejker, men er der egentlig fremgang.

Egentlig ikke.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, siger til TV2, at der ingen dialog er pt. om at stoppe strejken.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:28
Alle over 16 år inviteret efter masseleverancer

Områdets vaccinationscentre kommer til at få meget travlt i den kommende tid.

Danmark modtager nemlig de fleste af en million indkøbte vacciner i disse dage.

Regionsrådsformand Stephanie Lose melder, at det betyder, at alle over 16 år nu inviteres til vaccine.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:22
Færre vil være sygeplejersker og pædagoger i Esbjerg

Færre vil være sygeplejersker og pædagoger i Esbjerg og omegn.

Det oplyser UC Syd, der har oplevet færre ansøgere til uddannelserne end markant.

Det er et meget godt billede af situationen på landsplan, hvor de to populære uddannelser også falder en del.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:18
Grønt mejeri klar til at opruste endnu mere

Det går helt ekstremt godt for det grønne mejeri Grønvang Foods i Vejen Kommune.

Grønvang Foods udvider konstant, da ordrebøgerne er spækket, og det får glædelige konsekvenser.

I år kan meget vel byde på ti nyansættelser, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:17
Vingsted opruster efter massefyringer

Det populære Vingsted Hotel & Konferencecenter måtte i august sidste år ud i en massefyring som følge af coronakrisen.

Nu er der dog lovende toner.

I Vingsted er man begyndt at ansætte en del medarbejdere igen, da man gør sig klar til rekord-efterår, skriver Vejle Amts Folkeblad.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:05
Kolding Kommune vil melde ud til borgere senere

Kolding Kommune har ved en fejl slettet tinglyste servitutter for 214 husejere, der dermed må bygge løs som det passer dem.

De berørte boligejere har dog intet fået at vide fra kommunen.

Kolding Kommune er i gang med at lægge en plan for, hvordan man løser fejlen, og først herefter får borgerne besked, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:01
Bramming bør lade sig teste

Bramming er ramt af et større smitteudbrud.

Det oplyser Esbjerg Kommune i dag.

Omkring 20 borgere i Bramming by er smittet, og derfor opfordres alle borgere i Bramming til at lade sig PCR-teste hurtigst muligt.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 14:00
Sydjyske virksomheder lover jobgaranti

Der er mangel på arbejdskraft mange steder i Syd- og Sønderjylland.

Derfor går en række sydjyske virksomheder nu ud og giver jobgaranti til ingeniører fra Syddansk Universitet.

Danfoss er en af de store lokale virksomheder, der er med i den garanti.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:55
Danske flybilletter er rekordbillige

Flybilletterne til alverdens destinationer er rekordbillige lige nu.

Det melder Dansk Flyindeks, der sammenligner priser på tværs.

Ikke siden 2010 har billetterne været så billige, hvor man begyndte at sammenligne.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:42
SAS har luft under vingerne igen

Flyselskabet SAS har luft under vingerne igen, skriver TV2.

I juni måned fløj selskabet med 609.000 passagerer.

Det er en stigning på 86 procent i forhold til juni sidste år, hvor man nærmest var i dvale.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:31
Monsterbøder til bil-giganter

Volkswagen og BMW får nu monsterbøder af EU-kommissionen.

Det da de har forbrudt sig mod reglerne omkring udvikling til at mindske udslip fra dieselbiler.

Bøden lyder på 875 millioner euro - svarende til mere end 6,5 milliarder.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:29
Opfordring: Lad dig teste efter fodboldkampen

I går spillede Danmark EM-semifinale, og det var der rigtig mange i lokalområdet, der så sammen.

Nu er opfordringen så helt klar fra myndighederne. Bliv testet efter EM-arrangementerne.

En kombination af mange mennesker samlet og Delta-varianten kan nemlig give stor smitte.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:28
Ægtepar stormet af henvendelser

Et ægtepar fra Kolding giver en gratis ferie væk i et sommerhus i Jegum Sommerland nær Oksbøl.

Det er blevet lidt af et tilløbsstykke, og ægteparret melder, at man har fået over 2000 henvendelser omkring sommerhuset "Bette Bo".

Man har nu valgt syv familier ud, der er i spil til en gratis tur i sommerhus.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:23
Fartbøder fossede ud på Spangsbjerg Møllevej

Folk kører stadig alt, alt for hurtigt på Spangsbjerg Møllevej, selvom politiet tit er der.

Det stod meget klart efter den seneste måling på fokusstrækningen.

Hele 66 bilister får fartsager på nakken på en dag, mens fem får klip i kørekortet.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:20
Bilist kørte vanvidskørsel med vanvidspromille

En bilist fik konfiskeret bilen, da han kørte vanvidskørsel nær Højer.

Politiet satte efter bilen, da føreren var åbenlyst beruset.

Det viste sig at holde stik, for den plørefulde bilist havde en promille på over 2,0.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:05
Muligheder for skybrud i Trekantsområdet

Der er risiko for lokale skybrud og tordenbrag i dag i Trekantsområdet.

Det melder DMI, der har et varsel ude i dag for den østlige del af Jylland.

Her er både Kolding, Fredericia, Middelfart og Vejle udsat, når det kommer til dagens vejr.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:03
Lokale skybrud kan ramme

Der er risiko for lokale skybrud og tordenbyger i dag, melder DMI.

Det er særligt den østlige del af Syd- og Sønderjylland, der kan blive ramt.

Sønderborg, Aabenraa, Haderslev, Christiansfeld, Kolding og Vejle-området er udsat.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 13:02
Cyklist blev væltet og slået efter EM-nedtur

Danmark nåede ikke EM-finalen i denne omgang, og det blev for meget for flere personer i Esbjerg Kommune.

Politiet har sigtet flere personer for vold efter fodboldkampen.

Blandt andet melder man, at en 33-årig cyklist blev væltet og slået i ansigtet.
Af: Michael Ehrhorn

08-07-2021 08:25
Antallet af overnatninger stiger i Danmark, men under 2019-niveau

Maj bød på en stigning i antallet af overnattende gæster i Danmark sammenlignet med maj 2020.

Niveauet er dog stadig under det, der var før coronapandemien. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Fordelt ud over blandt andet hoteller, feriecentre og campingpladser har der i maj i år været samlet 2,2 millioner overnatninger.

Det er 63 procent flere end i maj sidste år, men 32 procent færre end i 2019.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

08-07-2021 08:00
Dykkere skal søge efter en savnet person i Esbjerg Havn

I forbindelse med eftersøgningen af en savnet mand vil dykkerne afsøge bassinerne i havnen.

Der vil i dag fra kl. 09.00 med dykkere blive foretaget en undersøgelse i havnen i Esbjerg.

Det sker i forbindelse med eftersøgningen af en savnet 46-årig mand fra Vejen-området.

Efterforskning har vist, at det seneste sted, manden har været, formentlig er på Esbjerg Havn. Derfor frygter politiet, at han kan være endt i vandet i havnen.

Sidste livstegn fra den 46-årige var den 19. juni.

Der er ikke mistanke om, at der er sket noget kriminelt i forbindelse med mandens forsvinden.
Af: Mike Forde
Kilde: Politi

08-07-2021 07:58
Nu er fire millioner mennesker verden over døde med coronavirus

Antallet af registrerede døde med coronavirus på tværs af kloden har nu passeret fire millioner mennesker.

Det viser tal fra Johns Hopkins Universitys globale overvågningscenter.

Heraf tegner tre lande sig for over en tredjedel af det samlede antal døde med coronavirus:

USA med 606.000 og dernæst Brasilien med 528.000 og Indien med 404.000.

Den triste milepæl er rundet på et tidspunkt, hvor antallet af nye coronatilfælde og -dødsfald falder i USA og Europa i takt med at vaccineprogrammerne skrider frem.

I andre dele af verden, hvor relativt få er blevet vaccineret, er der dog lige nu større smitteudbrud, skriver CNN.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-07-2021 06:12
Politi: Forældre, snak med jeres unge om hærværk

Boligområdet Høje Kolstrup i Aabenraa har gennem et stykke tid været plaget af hærværk.

Og det vækker bekymring hos politiet, der har haft gang i en forebyggende SSP-indsats i området.

Endnu er det ikke klarlagt hvem der står bag, men formodningen går på at det er unge med tilknytning til området.

Derfor opfordrer politiet ifølge jv.dk forældrene til at tage snak med deres børn om at hvad de måske ser som drengestreger, faktisk kan give en plet på straffeattesten og store erstatningskrav.
Af: Marianne Thorø

08-07-2021 06:11
Mænd med testikelkræft har bedre chance for at få børn

Mænd med testikelkræft har bedre muligheder for at få børn end hidtil antaget.

Det viser et nyt dansk studie fra Rigshospitalet, hvor 5000 patienter med testikelkræft er blevet fulgt.

Mændene havde kun 10 procent nedsat risiko for at få børn sammenlignet med mænd, der ikke har haft testikelkræft.
Af: Marianne Thorø

08-07-2021 05:55
Stolthed og rosende ord til landsholdet

På de sociale medier er der stort set over hele linjen kun rosende ord til det danske landshold, der i går måtte forlade EM-slutrunden efter et 2-1 nederlag til England.

Blandt andet sender det danske kongehus en hilsen til fodboldlandsholdet, hvis præstation til EM bliver kaldt "fantastisk".

Danmarks resultat ved EM er den næstbedste danske præstation ved en slutrunde efter EM-sejren i 1992.
Af: Marianne Thorø

08-07-2021 05:50
38.000 høns slået ihjel

Myndighederne havde travlt i Iller syd for Broager i går. Her blev 38.000 høns gasset og kørt til forbrænding, efter konstateringen af fugleinfluenza i området.

Beredskabsstyrelsen stod for det praktiske arbejde, der blev overvåget af fem dyrlæger, skriver jv.dk.

VeterinærSyd arbejder stadig hårdt på at finde årsagen til smitteudbruddet og har varslet besøg hos øvrige besætninger i området for at sikre at smitten er inddæmmet.
Af: Marianne Thorø

08-07-2021 05:06
Trump sagsøger sociale medier

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump lægger nu sag an mod de sociale medier, der har bandlyst ham.

Det drejer sig om Google, Twitter og Facebook.

Meldingen om retssagerne kom på et pressemøde i går, hvor Trump krævede at censuren mod han skulle stoppe.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

08-07-2021 04:51
Ingen ballade efter EM-exit

Der har ikke været nogen nævneværdig ballade nogle steder i landet efter gårsdagens nederlag ved EM.

Dermed har skuffelsen over det danske exit fra slutrunden ikke givet problemer for ordensmagten.

Det er meldingen fra vagtcheferne rundt om i landets politikredse, fortæller ritzau.
Af: Marianne Thorø

08-07-2021 04:49
App henter flere organdonorer

Rekordmange har meldt sig som organdonor siden det digitale sundhedskort kom frem.

1. juni gik Sundhedsministeriets nye app med sundhedskortet i luften, og når man åbner app'en, bliver man spurgt, om man har husket at tage stilling til organdonation.

Efter 30 dage med app'en var der kommet lige knap 52.000 nye registreringer. Det viser tal fra Dansk Center for Organdonation ifølge TV2 Nyhederne.

Af: Marianne Thorø

07-07-2021 14:58
EM-feber over det hele

Nå Danmark, så er det i aften, at vi skal Mæhle byen rød.

Forhåbentlig Jonas Wind'er vi det hele, når Danmark giver Engeland prygl og bagHjulmand.

Vi kan ikke Braithwait til EM-finalen, og vi ønsker alle en god og Pierrefekt aften med alle, du har Kjær.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:44
Her er de mest populære uddannelser

Hvad skal du egentlig være, når du bliver stor?

For mange unge er det valg konkret nu, hvor de har søgt ind på en videregående uddannelse.

Nye tal viser, at Pædagoguddannelsen er landets mest populære foran sygeplejerske, medicin og civilingeniør-uddannelsen.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:32
Tik Tok havde massivt nedbrud

En af verdens største apps brød sammen i aftes.

Tik Tok var nede, og igennem fem timer kunne man ikke komme ind på appen.

Tik Tok, der primært bruges af unge, virker dog nu igen.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:29
Det er trygt at tage til fodbold i Kolding

I aften er der storskærm i Kolding trods stigende corona-smitte.

Det skaber debat på de sociale medier, men man kan trygt tage til fodboldfest, lyder det fra Kolding-borgmester Jørn Pedersen.

Corona-pas er et krav, mens Styrelsen for Patientsikkerhed ikke er nervøse for arrangementet.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:27
Massiv interesse for uddannelser i Esbjerg og Sønderborg

Der er meget stor interesse for erhvervsakademi-uddannelserne i Esbjerg og i Sønderborg.

Det viser nye ansøgertal.

Flere studieretninger kan allerede tænde de røde lamper, mens EASV har valgt i år at oprette tre nye online-uddannelser.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:16
Forvirring om bro: Nu skal den alligevel styrkes

Ribe får ikke nogen ny klapbro, og det skabte forleden skuffelse.

Nu melder Transportministeriet dog, at man alligevel vil styrke området.

Den nuværende ringvejsbro skal nemlig forbedres og stå stærkere, bekræfter ministeriet.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:14
Motorcyklist nægtede at standse

En motorcyklist nægtede at standse, da politiet satte efter ham i Bov.

Føreren, som bare var 16 år forsøgte at gemme sig ved at køre ind på Lyreskovskolen.

Her væltede han dog på en græsplæne, og nu belønnes den unge mand med et hav af sigtelser.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:05
Kolding opfordrer unge til at lade sig teste

Lige nu stiger smitten en del i Kolding Kommune, og det vil man gerne dæmme op for.

Derfor opfordres alle unge til at lade sig teste.

Kolding har tidligere været ramt af høj smitte, hvor man fik styr på situationen.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:05
Lokale køber sig ind i Primo Tours

Et af Esbjergs helt store investeringsselskaber er nu ude i en gigantisk aftale, det skriver jv.dk.

Brygge Partners kan nemlig melde, at man har købt 30 procent af aktierne i rejseselskabet Primo Tours.

Det kan man gøre med kapital fra en række jyske og esbjerggensiske erhvervsfolk.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 14:02
Dambrug mangler tilladelse til at redde fisk

En række lokale dambrug er blevet ramt af de dødelige fiskesygdom IHN.

Her skal man hurtigst muligt have reddet en masse fisk, men det kræve tilladelse, før man må tømme for ørreder.

Den er dog ikke på plads endnu, og det skaber lokal frustration.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:52
Patrick Nielsen anholdt og sigtet

Den tidligere topbokser Patrick Nielsen er blevet anholdt.

Han sigtes for overfald mod en kvinde, skriver TV2.

Patrick Nielsen skal angiveligt have taget kvælertag.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:40
Forsikringsselskaber forskelsbehandlede gravide

Finanstilsynet har politianmeldt 14 forsikringsselskaber for forskelsbehandling af gravide.

Det oplyser tilsynet på sin hjemmeside.

Tryg, Topdanmark, Codan, Alm. Brand og Gjensidige er blandt de anmeldte selskaber.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:38
Danske spil kan tabe millioner på dansk sejr

De fleste håber på en dansk sejr i England i aften, men hos Danske Spil kan det blive dyrt.

Hvis Danmark vinder på Wembley i ordinær tid, står Danske Spil til sit største tab på en enkelt dag nogensinde.

14 millioner kroner kan Danske Spil tabe, men forhåbentlig gør de det. Kom så Danmark!
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:26
Dronningen holdt fest i Gråsten

Mange af de syd- og sønderjyske borgmestre var i aftes til fest på Gråsten Slot.

Her havde Dronningen i forbindelse med sit sommertogt inviteret en del lokale til fest på slottet.

Regnen silede ned, men trods det blev der meldt om en god aften i Gråsten.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:26
Færdselsstyrelsen bekræfter: Vi rykker ind i Ribe

En ordentlig omgang hemmelighedskræmmeri er nu omsider forbi.

Længe har der været rygter om, at Færdselsstyrelsen ville rykke til Ribe, og det er nu bekræftet.

Færdselsstyrelsen skal fremover have base på Ribes tidligere rådhus.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:22
Vejle-musiker hitter vildt før EM-semifinale

Vejle-musikeren Malte Ebert hitter vildt forud for aftenens EM-semifinale.

Under sit alias Gulddreng har han lavet sangen "Helt sikker", og det er med afstand den mest populære fodboldsang lige nu.

Malte Ebert topper diverse hitlister, og han overfår endda den legendariske Re-Sepp-ten fra 80'erne.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:12
Badegæster drev udad og skabte panik

Politiet måtte handle hurtigt og tilkalde en redningshelikopter, da to badegæster kom i problemer ved Hjerpsted.

En mand og et 12-årigt barn drev udad, og det skabte panik.

Inden helikopteren nåede frem var meldingen dog, at de to badegæster i nød var kommet i land ved egen kraft.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:08
Kolding-borgmester vil have kombination af test og fest

Corona-smitten stiger en del i Kolding Kommune lige nu. Trods det er der EM-fest flere steder i aften.

Det kan dog godt gennemføres til trods, mener Kolding-borgmester Jørn Pedersen ifølge TV Syd.

Han opfordre til at holde fest og efterfølgende lade sig teste.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:05
Ballade om skilt i Esbjerg

Lige nu er der ballade omkring et skilt i Esbjerg.

Der er tale om det skilt, som leder ned mod fiskerihavnen, og det vil politikerne have taget ned.

Det får dog den lokale fiskerformand til at rase, skriver jv.dk. Han vil for alt i verden beholde fiskerihavns-skiltet.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 13:01
Politiet forventer ikke problemer ved EM-fest

I aften er der EM-fest mange steder i lokalområdet.

Nu melder politiet ud, at man forventer en problemfri aften, selvom mange samles med store følelser.

Politiet har desuden ikke tænkt sig at stå og spille sure, og man ønsker alle en god EM-fest.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 12:29
Stor brand i silo

Brandvæsen fra Fredericia, Vejle og Middelfart er til stede på havnen i Fredericia.

Her er der ild i en silo, der indeholder træpiller, og som derfor kan brænde voldsomt.

Borgere i området opfordres til at vise hensyn overfor udrykningskøretøjerne.
Af: Michael Ehrhorn

07-07-2021 11:00
Salget af de røde hvide trøjer er gået amok

EM-Feberen raser og salget af de røde hvide trøjer er gået amok.

Det har givet travlhed hos ALKO PRINT i Esbjerg, der leverer tryk på trøjerne fortæller Claus Kostow:

LYD:ALKO1

Og selvom man har måtte sige nej til flere ordre - så håber Claus Kostow at få endnu mere travlt efter i aften.

LYD: ALKO2

Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

07-07-2021 10:00
SSI-direktør bekymret forud for semfinale:

De fleste af os glæder sig til, at Danmark forhåbentlig slår England i EM-semifinalen i dag.

Det gælder også Henrik Ullum, der er direktør i Statens Serum Institut (SSI).

Men selvom det bliver historisk, hvis vi slår England, så ser SSI med bekymring på de fejringer, det kan afføde.

Derfor opfordrer Henrik Ullum alle, særligt dem, der ikke er vaccineret, og som skal deltage i jubelscenerne, til at lade sig teste før og efter semifinalen.

Samtidig er det en god idé at have installeret og aktiveret smittestop-app'en, så man kan få besked, hvis man har været i nærheden af nogen, som er smittet, siger Ullum og tilføjer:

- Endelig, lad jer teste tre til fire dage efter kampen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-07-2021 10:00
Danmark har mere end én millioner droppede vacciner på lager

Vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson hober sig i øjeblkket op i køleskabene hos Statens Serum Institut.

Danmark modtager nemlig stadig store mængder vacciner fra de to leverandører, skriver DR.

Samlet set ha Danmark over én million vacciner på lager - på trods af, at de to vacciner er taget ud af det officielle danske vaccineprogram.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-07-2021 09:33
Over 6,8 mio. kr. til øget trivsel og tryghed i Syd- og Sønderjylland

Et flertal blandt TryghedsGruppens 260.000 medlemmer i Region Syddanmark valgte ved en afstemning i begyndelsen af året børn og unges trivsel som særligt fokusområde i 2021.

Og både i antal og samlet beløbsstørrelse har TrygFondens regionale råd i Syddanmark aldrig modtaget så mange donationsansøgninger som i forårets ansøgningsrunde, der netop er færdigbehandlet.

Samlet set har rådet doneret 10.844.383 kr. til projekter, der skal styrke sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen. Heraf er 6.843.085 kr. målrettet indsatser i Syd- og Sønderjylland.Af: Mike Forde
Kilde: Presse

07-07-2021 06:43
Bekymret for smittestigning pga fodboldfester

Så er det i dag det store slag skal stå på Wembley i London, hvor Danmark møder England ved EM i fodbold.

Men vi skal styre os lidt med de her fodboldfejringer og sammenkomster, mener direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, og minder om at antallet af smittede er steget en del den seneste uge.

Faktisk er der sket en fordobling i antal smittede på en uge - og om det skyldes fodboldfejringer, tør direktøren ikke sige, men han lufter altså sin bekymring for stigende smitte hvis vi fejrer for meget.
Af: Marianne Thorø

07-07-2021 06:20
Færdselsstyrelsen rykker ind på det gamle rådhus i Ribe

Til september rykker Færdselsstyrelsen ind i det tidligere rådhus i Ribe.

Det står klar efter der er skrevet en fire-årig lejekontrakt på lokalerne på Giørtz Plads.

Lige nu holder styrelsen til på den tidligere amtsgård, men der bliver brug for mere plads når Færdselsstyrelsen inden længe skal have 50-70 nye medarbejdere til Ribe.
Af: Marianne Thorø

07-07-2021 06:03
Danmark modtager stadig vacciner vi ikke bruger

Selvom Danmark har taget vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson ud af vaccineprogrammet, så modtager vi stadig store mængder vacciner fra de to virksomheder.

Det fortæller DR.

Det betyder at vi lige nu har sammenlagt en million vacciner på lager - som vi altså ikke har tænkt os at bruge.
Af: Marianne Thorø

07-07-2021 05:51
Litauere fængslet for tyveri

To litauiske mænd på 46 og 52 år blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg i går varetægtsfængslet i fire uger.

De er sigtet for tyveri af et parti værdifulde arbejdsmaskiner.

De to personer blev anholdt ved grænsen i søndags, hvor de var på vej ud af landet med tyvekosterne.
Af: Marianne Thorø

07-07-2021 05:47
En halv mio boligejere vil få skæv ejendomsvurdering

Tre ud af ti boligejere vil de næste år få beregnet nye ejendomsvurderinger, der rammer helt uden for skiven.

Det viser nye oplysninger fra Skatteministeriet, skriver Børsen.

Konkret betyder det, at næsten 500.000 boligejere som udgangspunkt kommer til at betale skat af en vurdering, der er mere end 20 procent skæv i forhold til boligens rigtige værdi på markedet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau Børsen

07-07-2021 05:42
DI vil have de unge ledige i sving

Ifølge Dansk Industri så mangler der lige nu 18.000 medarbejdere rundt omkring i de danske virksomheder.

Det er især servicevirksomheder som rejsebureauer og rengøringsfirmaer, men også bygge- og anlægsbranchen, der mangler arbejdskraften.

Derfor foreslår DI at flere ledige unge på uddannelseshjælp skal i sving.

Det kræver dog en lovændring, så unge under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse kan erklæres jobparate.

Som det er i dag kan de kun få hjælp med henblik på at komme i en uddannelse.
Af: Marianne Thorø

07-07-2021 05:01
Indstillet til dusør efter redning

Sydjyllands politi har indstillet 3 personer til en dusør efter et uheld ved Sædding Strandvej i Esbjerg i går eftermiddags.

Her var en 76-årig mand kørt i grøften efter et ildebefindende. I grøften var der ca en meter høj vandstand, men de tre redningsfolk var hurtige til at hoppe i vandet og få føreren ud af bilen.

Herefter ydede de hjerte-lungeredning til akutlægen var fremme. Den 76-årige blev efterfølgende fløjet med akuthelikopteren til Odense.

De tre hurtige redningsmænd er altså nu indstillet til en dusør.
Af: Marianne Thorø

06-07-2021 14:56
Dødssyge patienter svigtes

DR er nu ude med en alvorlig afsløring på sundhedsområdet.

Man skriver nemlig, at dødssyge hjerte- og lungepatienter i mange tilfælde ikke får den rigtige behandling og hjælp i den sidste tid.

Sundhedsstyrelsen anbefaler såkaldt palliativ behandling, men den mulighed tilbydes ikke alle patienter.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:42
Erhvervsstyrelsen får hård kritik

Erhvervsstyrelsen får nu meget alvorlig kritik af Datatilsynet.

Årsagen er, at man i flere år skal have optaget indgående telefonsamtaler til styrelsens kundecenter uden samtykke.

Det oplyser Datastyrelsen på sin hjemmeside.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:38
Næsten alle danske OL-atleter har fået vaccine

Inden længe er der OL i Tokyo, og det skal helst ikke gå hen og blive en stor corona-bombe.

Nu er der dog rigtig gode nyheder her kort før starten.

Det oplyses nemlig, at stort set alle danske atleter, der skal til Tokyo, nu er vaccinerede.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:30
Chorizo-pølser kaldes tilbage

Chorizo-pølser solgt i alle Fakta og Coop365-butikker kaldes nu tilbage, da der er risiko for mug i produktet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Produktet vejer 150 gram og er bedst før 1.11.2021.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:23
Kunder bør tjekke rør

Det kan være en god idé lige at tjekke, om dine rør og radiatorer er up to date.

En del borgere i Lunderskov har nemlig fået rør og radiatorer ødelagt på grund af for højt tryk.

Fejlen lå ved Trefor, men det er borgernes ansvar, at deres rør og radiatorer kan klare eventuelle overtryk.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:20
Profil vender hjem til Energy

Esbjerg Energy henter en dobbelt guldvinder og tidligere profil hjem.

Det er Henrik Mærsk, man har lokket hjem fra Sverige.

Henrik Mærsk forlod Esbjerg i sommeren 2018 og har spillet i den svenske HockeyEttan lige siden.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:16
Storskærm til 700 mennesker klar i Tønder

I morgen vil Syd- og Sønderjylland være klædt på til fodboldfest med storskærme mange steder.

Nu er Tønder også klar med en storskærm, og der bliver plads til 700 ved arrangementet.

Det er foreningen Klubhus 2020 - Klubhus for alle, der står bag arrangementet.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:02
Politibus sendes ud til utrygge borgere

Borgerne i Haderslev har bedt politiet om at komme tilbage med politibussen efter drabet i næste uge.

Den vil i morgen holde på P-pladsen bag Møllepladsen.

Alle er velkomne hos betjentene til en tryghedssnak eller med oplysninger i sagen
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 14:02
Byggeri bliver forsinket

Et stort byggeri er på vej i Kolding ved stadionvej, men nu er der opstået problemer.

Kolding Kommune har nemlig lavet en fejl i planlægningen, og det får konsekvenser.

Bygherren på Stadionvej bliver op mod et halvt år forsinket.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:53
Enorm interesse for storskærme

Der meldes om helt enorm interesse for at anskaffe sig storskærme og fodboldrettigheder lige nu.

Det skyldes naturligvis onsdagens EM-semifinale mellem Danmark og England.

Her står arrangører i kø for at kunne vise kampen til festglade mennesker.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:42
Unge vil gerne på erhvervsakademi

Rigtig mange unge vil gerne læse på erhvervsakademiuddannelserne.

Nye tal viser, at den type uddannelser har oplevet en stigning på to procent i forhold til ansøgninger.

Her kan man blandt andet uddanne sig til designteknolog, finansøkonom og markedsføringsøkonom.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:30
Spor af skadedyr i spidskål

Kunder, der den 26. eller 28. juni har købt ØKO Spidskål i REMA 1000, bør levere det tilbage eller kassere det.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er fundet spor af skadedyr i produktet.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:28
Igen risiko for skybrud

I eftermiddag er der risiko for kraftig regn rundt omkring i lokalområdet.

Faktisk er DMI ude med et varsel om, at der lokalt kan komme skybrud.

Der er også mulighed for torden flere steder.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:23
Socialpsykiatrien rykker sammen

Socialpsykiatrien i Esbjerg Kommune rykker kræfterne sammen.

Både fysisk på nye adresser i både Ribe og Esbjerg, hvor de forskellige tilbud til voksne bliver samlet under samme tag – og under samme navn.

Tidligere var de mange tilbud til voksne i socialpsykiatrien spredt ud, men det skal altså ændres nu.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:21
Milliard-koncern bygger stort domicil

Nu arbejdes der heftigt tæt ved motorvejen ved Vejle Nord.

Det er den lokale milliard-koncern Good Food Group, der er i gang med at få opført et nyt kæmpedomicil.

Virksomheden lover, at bygningen, der vil kunne ses fra motorvejen, er en, man lægger mærke til.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:14
Aabenraa får kæmpe Matas-butik

Til november får Aabenraa en ny kæmpestor Matas-forretning på Rådhusgade.

I dag har byen to Matas-butikker, men de har besluttet at slå sig sammen til en stor.

Den kommer til at ligge i den tidligere Nordea-bygning.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:08
2 millioner klar i ny Kolding-pulje

En ny pulje til foreningerne i Kolding Kommune har set dagens lys.

To millioner kroner er der i puljen, som er tiltænkt de foreninger, der lige mangler det sidste økonomiske skub, for at nå i mål med finansieringen af allerede igangsatte projekter.

Det melder Kolding Kommune i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 13:02
Endegyldigt afslag til dambrug

Flere dambrug i Syd- og Sønderjylland er blevet ramt af den dødelige fiskesygdom IHN.

Nu kan de dog godt glemme alt om kompensation fra staten.

Der er nemlig givet endegyldigt afslag, selvom sagen har været på ministerens bord.
Af: Michael Ehrhorn

06-07-2021 10:00
Sønderborg-høns ramt af fugleinfluenza

I Sønderborg kommune er en besætning med 38.000 æglæggende høns konstateret ramt af en smitsom og farlig fugleinfluenza.

Det meddeler Fødevarestyrelsen på Twitter.

Hønsene i netop denne besætning skal aflives, men indtil videre kommer Fødevarestyrelsen ikke med krav om, at høns og andre fugle skal holdes under net eller fast tag.
Af: Marianne Thorø

06-07-2021 06:07
UC Syd tilfredse med ansøgertal

Trods et fald på 6,6 pct i forhold til sidste år, så er UC Syd ganske godt tilfredse med andelen af ansøgere, der har valgt dem som førsteprioritet.

I alt har 2.039 valgt UC SYD som deres første prioritet og selvom rektor Alexander von Oettingen da godt kunne have ønsket sig flere, så er han tilfreds set i lyset af at velfærdsuddannelserne generelt oplever rekrutteringsudfordringer over hele landet.

På et par af uddannelserne er der dog en stigning i ansøgertallet - blandt andet fysioterapeut og til læreruddannelsen i Esbjerg.
Af: Marianne Thorø

06-07-2021 05:44
Givskud Zoo har hatten i hånden igen

Coronaen har sendt løveparken i Givskud i knæ rent økonomisk.

Og derfor har Givskud Zoo nu igen været ude med hatten i hånden til de mange dyreelskere på facebook, der opfordres til at donere et valgfrit beløb.

Sidste år gav en lignende opfordring om støtte henved 600.000 kroner til parken.
Af: Marianne Thorø

06-07-2021 05:32
UEFA udvider danske pladser på Wembley

Fodboldforbundet UEFA har udvidet antallet af pladser på Wembley i morgen aften til danske fans.

Grundet coronarestriktioner kan danskere fra Danmark ikke nå at overstå isolationen i England inden kampen, men danskere bosiddende i England opfordres til at tage ind og støtte landsholdet

Først var der afsat 5000 pladser til danskerne - det tal er nu forhøjet til 7.900.


Af: Marianne Thorø

06-07-2021 05:23
Langt flere har sundhedsforsikring

Mere end 2,3 millioner danskere er nu dækket af en sundhedsforsikring - der for eksempel giver hurtigere adgang til en knæoperation eller tid til en stress-samtale hos en psykolog

Det er en halv mio mere end for fem år siden, viser en ny analyse ifølge Politiken.

Langt de fleste har sundhedsforsikringen som en del af deres løn eller pension, men der har dog også været en markant stigning i antallet, der selv tegner en forsikring.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau Politiken

06-07-2021 05:14
SF tilfreds med beslaglæggelser efter vanvidskørsel

Nye tal fra politiet viser, at i 12 ud af 19 beslaglæggelser vedrørende vanvidskørsel i Syd- og Sønderjyllands politikreds, ja her er bilen der blev kørt i, ejet af en anden end føreren.

I Sydøstjyllands Politikreds var det kun 5 ud af 20.

Tallene vækker tilfredshed hos det lokale SF-folketingsmedlem Karina Lorentzen, for dermed virker tiltaget om at politiet kan snuppe bilen - uanset om den tilhører føreren eller en anden. Håbet er at folk tænker over hvem de låner deres bil ud til.
Af: Marianne Thorø

06-07-2021 04:45
Nicki P udelukket fra al speedway i et halvt år

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen må ikke køre speedway mere i denne sæson. Han har fået inddraget sin licens i seks måneder efter en episode i en ligamatch for Holsted, hvor Pedersen blev udelukket fra tre heats.

Det hidsede ham angiveligt en del op, så han til sidst opførte sig truende overfor matchens dommer.

Også Holsted-manager Lars Munkedal er udelukket - dog kun i to måneder.
Af: Marianne Thorø

05-07-2021 14:48
Landsholdet hylder de danske fans

Der er kæmpestor EM-feber i Danmark lige nu, og det er også noget, man kan mærke på Herrelandsholdet.

Her er man nu ude med stor ros til de danske fans.

Landsholdsspillerne melder, at man har set stort set alle videoer fra den danske fejring, og at det i den grad er noget, der motiverer dem.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:37
Mange lokale arrangementer på vej

På onsdag skal Danmark spille EM-semifinale mod England på Wembley i London.

De danske fans kan ikke for alvor rejse til England, og derfor venter en sand folkefest herhjemme.

Mange steder lokalt meldes det, at der sættes storskærme op, når Danmark skal spille den største fodboldkamp siden sommeren 1992.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:25
Ukrudtsbrændere skyld i flere brande

Hvis du bruger en ukrudtsbrænder her i løbet af sommeren, så gælder det om at passe godt på.

Ukrudtsbrændere er nemlig en stor synder, når det kommer til brande, og sidste år rykkede beredskabet ud til 400 brande, der blev antændt på grund af ukrudtsbrændere.

Brug af ukrudtsbrænder har den største procentvise stigning i det årlige antal brande, som brandvæsenet rykker ud til.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:23
Indvielse af nyt tårn

På torsdag åbner det 10 meter høje skulpturelle udsigtstårn på Esbjerg Strand ved lystbådehavnen.

I den forbindelse inviteres alle interesserede til indvielse, hvor den røde snor skal klippes.

Der vil også være taler ved Fiskeri- og Søfartsmuseet og Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:19
Store uroligheder ved koranafbrænding

Det endte ud i tre sigtelser, da der i weekenden var koranafbrænding på Nørretorv i Vejle.

Det gik heftigt for sig med spændinger og voldsomme tilsvininger, og politiet måtte tilkalde ekstra mandskab.

Det så man kunne opretholde sikkerheden.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:14
Stort afslag på boligprisen i Tønder Kommune

Hvis du skal handle bolig, og du gerne vil have et stort afslag, så er Tønder Kommune et godt sted at handle.

Her får man i gennemsnit afslag på 5,9 procent, viser nye tal.

Det er fastlandets største afslag - På landsplan er gennemsnittet 2,3 procent.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:06
Kvindelig bilist kørte plørefuld på motorvejen

En bilist kontaktede i aftes politiet, da en anden bilist kørte noget usikkert rundt på motorvejen ved Kolding.

En patrulje fandt frem til bilen, der blev ført af en 45-årig kvinde.

Der var en grund bag den slingende kørsel, for kvinden var fuld, oplyser ordensmagten.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 14:01
Stor socialdemokratisk sammenkomst aflyst

Nordisk Råds 25 socialdemokratiske politikere fra Danmark, Norge, Finland, Sverige, Grønland, Færøerne, Åland og Island skulle i næste måned være rejst til sommergruppemøde i Esbjerg.

Der var også planlagt besøg i Ribe.

Corona, rejseregler og selv-isolation blokerer dog, og nu må man aflyse.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:48
Færre våben smugles ind i Danmark

Nu er der godt nyt fra Toldstyrelsen.

Vi forsøger nemlig at smugle færre våben ind i Danmark.

I 2020 har styrelsen registreret godt 5500 ulovlige våben, der har været forsøgt smuglet ind i Danmark.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:36
Husk at tjekke dit pas

Sommerferien er over os, og inden længe drager rigtig mange på ferie.

Her er det en rigtig god idé lige at tjekke, om dit pas er udløbet.

Det opdager mange af os nemlig for sent. Skal man have nyt pas skal man forbi Borgerservice.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:25
Risiko for lokale skybrud

Der kommer til af falde en del regn i dag, og lokalt kan det faktisk blive ganske voldsomt.

Så meget at DMI er ude med et varsel i dag gældende for hele området.

Der kan nemlig komme skybrud flere steder, mens det andre steder bliver en mere mild omgang.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:11
Vi bør forvente højere smitte i næste uge

I løbet af de seneste syv dage er der fundet 169 smittede i de 14 kommuner i Syd- og Sønderjylland.

Det er et rigtig positivt tal, men det kan stige i næste uge, ventes det.

Det skyldes en kombination af Delta-varianten og den EM-feber, der er i Danmark lige nu.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:07
Kolding i komisk fejl

Kolding Kommune er ved en fejl kommet til at slette tinglyste servitutter på 214 ejendomme.

Det skriver jv.dk.

Den lidt komiske fejl betyder, at boligejerne nu kan bygge skure, udhuse og hønsehuse helt op til hinanden og ud til vejen.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:04
Stor vej spærres i tre måneder

En kæmpe vej-spærring er på vej Esbjerg Kommune tæt på havnen i Esbjerg.

Vejspærringen vil gælde i intet mindre end tre måneder.

Estrupvej spærres helt og delvist i perioden fra august, da der skal graves store fjernvarmerør ned.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 13:03
Meldgaard sender millioner efter glasfabrik

Aabenraa-virksomheden Meldgaard har brugt mange millioner krone på at investere i en ny glasfabrik.

Her vil man genbruge det, som andre ikke kan genbruge, det skriver jv.dk.

Gamle syltetøjsglas og vinflasker er bare nogle af de ting, man kan bruge.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 10:43
DBU sender danske flag til Wembley

Det er kun danske fans bosiddende i England, der må se EM-semifinalen på onsdag.

DBU vil dog gøre sit til at gøre Wembley til en dansk fest.

DBU oplyser nu, at man er i gang med at sende massevis af flag mod Wembley, som vil blive uddelt til de danske fans.
Af: Michael Ehrhorn

05-07-2021 10:00
Kongeåstien forlænges ind i Kolding kommune

Mange års ønske om at skabe en sammenhængende sti fra Kongeåens udspring sydøst for Vamdrup til udløbet ved Vadehavet bliver nu opfyldt.

I dag slutter Kongeåstien ved kommunegrænsen mellem Vejen og Kolding, men med en donation på 2 mio kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan det nu lade sig gøre at forlænge stien ind i Kolding kommune.

Dermed når den samlede vandresti en længde på i alt knap 80 km.
Af: Marianne Thorø

05-07-2021 08:47
Flere byer arbejder på at vise EM-semifinale på storskærm

Flere steder i Syd- og Sønderjylland arbejdes der på endnu engang at lave storskærmsarrangementer på onsdag, når landsholdet spiller EM-semifinale mod England

Mange syd- og sønderjyder så kvartfinalekampen i festligt lag til forskellige arrangementer, hvor der var stillet storskærme op. Nogle af stederne skulle folk have billetter, mens der ved andre arrangementer gjaldt først-til-mølle-princippet.

I Kolding er man klar til at vise semifinalen på Axeltorv, - Også i Kruså lægger Grænsehallerne gulv til fodboldfest .

Haderslev Hallen melder også klar til semifinale,

I Ribe arbejders der på at få tilladelse til at gentage tidligere kampes succes på Hovedengen - og mon ikke der kommer flere til i løbet af de næste døgn?

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-07-2021 08:24
Klokken 12 lukker muligheden for at søge en videregående uddannelse

Har du planer om at læse på en videregående uddannelse efter sommerferien, men ikke fået søgt ind endnu? Så skal du skynde dig lidt.

Klokken 12 smækker låget på Uddannelsesministeriets digitale postkasse, når fristen til at søge en videregående uddannelse er overstået.

Særligt to kriterier spiller ind, når det gælder uddannelsesvalget: Interesse for studiefaget og muligheden for at få et spændende job, når eksamensbeviset engang er i hus. Det viser dugfriske tal fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA,

Sidste år blev 68.718 studerende optaget på en videregående optagelse, oplyser Uddannelsesministeriet på deres hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-07-2021 08:22
3.500 danskere viser interesse for billetter til semifinalen

5.000 danskere, der enten bor i England eller Skotland, må på onsdag komme ind til semifinale mod England på Wembley.

Og allerede nu har flere danskere vist interesse for billetterne. Det fortæller administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen overfor DR;

- Der er en kæmpe interesse for billetterne. Indtil videre har 3.500 registreret sig - alene i nat har 500 været inde og registrere sig, siger han.

Skulle Danmark komme videre til finalen, har briterne givet lov til, at 1.000 danskere kan rejse til London og hjem igen samme dag med fly.

De britiske myndigheder har dog afvist at lave den samme ordning for semifinalen på onsdag.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-07-2021 06:23
Efterlyser voldsmænd og vidner

Sydøstjyllands politi efterlyser to personer efter et voldeligt overfald på 6. julivej i Fredericia natten til søndag.

Her blev en 19-årig mand slået i ansigtet af to meget unge mænd han havde været oppe at diskutere med. Efter slaget faldt den unge mand bagover og slog baghovedet.

De to overfaldsmænd beskrives som udenlandsk af udseende og i alderen 13-16 år.

Overfaldet fandt sted ved midnatstid og politiet hører gerne fra evt. vidner på tlf. 1-1-4.


Af: Marianne Thorø

05-07-2021 06:18
Det halter med sikkerheden på SUP-boards

Danskernes interesse for SUP-boards er eksploderet - men mange glemmer sikkerheden på de her boards.

Det mener Søsportens Sikkerhedsråd, der mener det kan koste liv, hvis ikke man forbereder sig inden en tur på vandet.

Opfordringen er at man - udover den lovpligtige vest - også har en line til sit board og en vandtæt mobiltelefon med sig på turen.
Af: Marianne Thorø

05-07-2021 05:56
EM-trøje fra 1992 stjålet fra udstilling

Her midt i EM-fodboldfeberen har den danske topscorer fra EM i 1992 Henrik "Store" Larsen fået stjålet sin trøje fra netop den slutrunde.

Trøjen var udlånt til en udstilling på Ofelias Plads i København, men nu er den altså blevet stjålet.

Tyveriet er meldt til politiet men på facebook siger Henrik Larsen selv at hvis trøjen leveres tilbage straks, vil der ikke ske yderligere i sagen.

Og så er trøjen i øvrigt letgenkendelig: den har nemlig Henrik Larsens signatur på den ene skulder.

Af: Marianne Thorø

05-07-2021 05:50
Dropper isolation af nærkontakter til nærkontakter

Fra i dag behøver man ikke gå i isolation hvis man er nærkontakt til en nærkontakt til en smittet med Delta-varianten af coronavirus.

Den melding kommer ifølge Berlingske fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Herfra siger direktør Anette Lykke Petri at man dropper anbefalingen om isolation for nære kontakter i tredje led, men at man dog fastholder at de pågældende testes på fjerde- og sjettedagen.
Af: Marianne Thorø

05-07-2021 05:43
Tre mænd fængslet efter drab

Ved et grundlovsforhør ved retten i Sønderborg i weekenden, blev tre mænd fra Haderslev-området fængslet i fire uger.

De tre mænd i alderen 33 til 55 år er sigtet for at have dræbt en 35-årig mand i en lejlighed i Damgade i Haderslev fredag formiddag.

I første omgang blev to mænd anholdt efter drabet, men det var altså tre mænd der kom i grundlovsforhør i weekenden.

Udover manddrab er de fængslede også sigtet for besiddelse af narko og våben.
Af: Marianne Thorø

05-07-2021 05:26
Indrejseregler bør ændres til EM-semifinale

Udenrigsminister Jeppe Kofoed bør i dag tage kontakt til sin britiske kollega for at få englænderne til at lempe restriktionerne overfor danske fodboldfans, der vil på Wembley og se onsdagens semifinale ved EM.

Det mener tre danske politikere fra Venstre, radikale og DF.

- Hvis man kunne lempe indrejsereglerne i Amsterdam og Baku, kan man også i London, lyder det blandt andet fra Dansk Folkepartis Peter Skaarup.
Af: Marianne Thorø

02-07-2021 16:18
Mand fundet død efter skud

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog i dag kl. 09.30 anmeldelse om, at der var afgivet skud i en lejlighed i Damgade i Haderslev. I lejligheden fandt den første patrulje på stedet en 35-årig mand, der var afgået ved døden.

Politiet udtaler:
Vi har efterfølgende uden dramatik anholdt to mænd på to forskellige adresser i Haderslev. De er mistænkt i forbindelse med drabet. De to mænd er henholdsvis 33 og 55 år gamle.

Politiet vil være på stedet en rum tid endnu for at lave tekniske undersøgelser.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:58
Cigaretter bliver grumsede og grønne

Hvis du er ryger, så sker der i dag store ændringer med dine cigaretpakker.

De bliver nemlig alle uanset mærke fremstillet med samme emballage.

Det er ud med de klare farver, og i stedet bliver pakkerne grumsede og grønne.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:47
Flere og flere boliger til salg

Antallet af boliger til salg i Danmark stiger voldsomt for tiden.

Ved indgangen til juli var antallet af boliger til salg oppe på 40.000.

Der er både kommet flere huse, lejligheder og sommerhuse til salg.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:34
Nye retningslinjer på vej for Delta-varianten

Der er nye retningslinjer på vej for Delta Corona-varianten.

Det bekræfter Statens Serum Institut nu, da varianten vinder meget frem i Danmark.

Det er afgørende at undgå nye nedlukninger af samfundet, melder SSI ifølge TV2.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:27
Fup-beskeder fra Statens Serum Institut

Politiet advarer lige nu om, at der er falske beskeder i omløb fra Statens Serum Institut.

Det er instituttet, der står som afsender, men bag det hele er svindlere.

Borgere guides mod et link, som man for alt i verden skal undgå at trykke på.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:26
Team Esbjerg i svær CL-gruppe

Nu er Team Esbjergs Champions League-gruppe blevet offentliggjort.

Her venter flere rigtig sjove kampe.

Brest, Borussia Dortmund, Rostov Don og Ferencvaros er bare nogle af de hold, Team Esbjerg skal op imod.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:20
Mange kunder har fået store skader

En del borgere i Lunderskov har fået store skader på deres rør og radiatorer.

Det da forsyningsselskabet Trefor ved en fejl kom til at sende vand ud med for højt tryk.

Trefor mener, at det er borgernes eget ansvar at holde rør og radiatorer up to date, så de kan klare trykket.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:13
Ambulance kørte galt under udrykning

Det går stærkt, når de sydjyske ambulancer rykker ud til borgere i nød.

I Højer gik det dog lidt for hurtigt, da en ambulance i udrykning bragede frontalt ind i en personbil.

Heldigvis skete der ingen personskade i forbindelse med uheldet.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:06
Masser af tiltag på vej omkring cyklisterne

Nu er der bare et år til, at verdens største cykelløb kommer forbi Trekantsområdet.

Allerede fra nu vil man dog kunne mærke, at Tour de France er på vej.

Der venter nemlig et hav af cykelrelaterede aktiviteter lokalt, og håbet er at få flere ind i områdets cykelklubber.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:04
Politiet søger vidner til hærværk på tag

Politiet i Esbjerg søger lige nu vidner til omfattende hærværk på Ådalskolens tag.

Der er begået hærværk for 45.000 kroner. 25 ventilationshætter er sparket i stykker, og de har en værdi af 1800 kroner stykket.

Politiet kan kontaktes på telefon 114, hvis du har oplsyninger.

Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 14:00
Politiet bekræfter skudepisode

Politiet bekræfter nu, at man har haft et tilfælde af skud i en lejlighed i Damgade.

Meget mere oplyser ordensmagten dog ikke på nuværende tidspunkt.

Der ventes dog at komme flere oplysninger frem i løbet af eftermiddagen.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:50
Khader-sager vil få konsekvenser

Politiker Naser Khader er centrum i en række krænkelsessager.

Det vil få de nødvendige konsekvenser, bekræfter formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen.

Han opfordrer desuden kvinderne til at gå til politiet.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:40
Kortlægning afslører madspild

I alt går 814.000 ton spiselige fødevarer hvert eneste år til spilde i Danmark.

Det viser en kortlægning, som Miljøstyrelsen har udarbejdet.

Det er særligt fødevareindustrien, der tegner sig for en stor del af madspilden.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:38
Wokblanding kaldes tilbage

ALDI tilbagekalder en wokblanding, da der er risiko for fremmedlegemer i produktet.

Produktet er solgt i ALDI butikker i hele landet.

Der er tale om en All Seasons Wokblanding med en nettovægt på 500 gram og en bedst før dato fra april 2023.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:25
Forventninger om travlhed på vejene

Sommerferien er over os, og det får ekstra mange biler ud på vejene.

Nu melder Vejdirektoratet så, hvilke forventninger man har til ferietrafikken.

Der ventes særligt travlhed mellem 11 og 15 om lørdagen og 12-16 søndage.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:20
Thomas Gravesen bag nyt paddel-center

Et kæmpestort paddelcenter er på vej i Vejle og skal ligge ved VB Parken.

Nu er tilladelsen i hus, så de næsten 6000 kvadratmeter kan opføres fra slutningen af juli.

En af hovedkræfterne bag det nye center er tidligere fodboldspiller Thomas Gravesen.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:15
Positive tilsagn til Rindby Strand

Rindby Strand på Fanø skal have en overhaling. Det mener flere kræfter på Fanø.

Nu er der så kommet en vigtig positiv tilkendegivelse fra et politisk flertal på øen.

Om der sættes penge af afgøres dog først efter sommerferien, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:13
Meldinger om skyderi

Politiet har i dag været massivt til stede i Damgade i Haderslev.

Der har nemlig været meldinger om skyderi i en lejlighed.

Det er ikke oplyst, om nogen er ramt, men politiet beder borgerne respektere afspærringen.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:09
Der skal sorteres mere affald i Kolding

Der skal sorteres mere affald i Kolding, så du fremover kan få afhentet ti typer affald fra dit hjem.

Mad- og restaffald, plastik, metal, papir, glas, tekstiler og pap har du længe kunnet få hentet på hjemmeadressen.

Det nye er, at kommunen nu også henter dine mad- og drikkekartoner og farligt affald såsom neglelak, håndsprit og rengøringsmidler.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:04
Fiskeauktioner vender tilbage

En stor succes vender inden længe tilbage i Esbjerg.

Her vil der nemlig blive åbnet op for fiskeauktioner, der traditionen tro venter i Fiskeauktionshallen i Auktionsgade på Fiskerihavnen.

Auktionerne starter den 7. juli og vil køre hver onsdag frem til 11. august.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 13:01
Sønderjyske landsbyer i spil til årets landsby

Der er sønderjysk islæt med i årets finale til Årets Landsby.

Fem landsbyklynger på Broagerland er nemlig i spil til den flotte titel.

Klyngen fra Broagerland er en af i alt tre finalister til Årets Landsby.
Af: Michael Ehrhorn

02-07-2021 10:00
Juli er højsæson for indbrud i Sydjylland

Juli er sommerhalvårets mest indbrudsplagede måned.

Og selvom de særlige forhold omkring Covid-19 har betydet, at indbrudstallet er faldende, er der stadig god grund til at være ekstra opmærksom i de store ferieuger.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i Corona-året 2020 blev begået 7 indbrud om dagen i Sydjylland i juli måned. Det er 79 % flere end i årets andre lyse måneder, og det gør juli til højsæson for indbrud i Sydjylland.

Opmærksomme naboer er et af de mest effektive og veldokumenterede redskaber mod indbrud. Aktiv nabohjælp kan ifølge forskning forebygge op mod hvert 4.indbrud.

Der er derfor rigtig god grund til at koordinere feriehjælp.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-07-2021 10:00
TM Tønder inviterer til Tour De Tønder

Lørdag den 21. august fra kl. 10.00 inviterer TMT’s støtteforening alle kommunens cyklister og motionscykelryttere til en
hyggelig cykeltur med start og slut fra torvet i Tønder.

TOUR DE TØNDER vil have tre forskellige ruter man kan deltage på alt efter om du er den glade og hyggelige motionist eller den mere øvede motionscykelrytter.

- Vi er glade for vores støtteforening, som ikke kun engagerer sig i os, men i hele Tønder Kommune. Vi støtter fuldt op
omkring TOUR DE TØNDER og håber, at både borgere, medarbejdere og motionsklubber vil tage invitationen til sig og
deltage på en af ruterne, udtaler Kim Wittenkamp direktør for TM Tønder Håndbold.

Tilmelding sker via TM Tønders hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-07-2021 10:00
Godt nyt til de boligsøgende

Hvis man har ledt efter en bolig i løbet af det seneste års tid, så kan det have været en udfordrende affære.

Udbuddet af boliger til salg har nemlig været lavt under coronapandemien, men den seneste opgørelse fra Boligsiden viser en anden tendens.

For første gang i år var der ved indgangen af måneden over 40.000 boliger til salg ifølge sidens tal, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2021 05:48
Roligans behøver ikke 14 dages isolation

Danske fodboldfans, der i weekenden tager turen til Baku i Aserbadsjan, behøver ikke gå i 14 dages isolation efter hjemkomsten.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Den nationale corona-arbejdsgruppe har nemlig besluttet at ændre risikovurderingen for Aserbajdsjan fra orange til gul.

De danske roligans opfordres til at lade sig teste når de vender hjem.
Af: Marianne Thorø

02-07-2021 05:26
WHO advarer om ny coronabølge

Verdenssundhedsorganisationen WHO advarer nu om at vi i Europa står overfor en ny coronabølge, hvis ikke vi er mere disciplinerede.

Det sker efter smittetallene i Europa den seneste uge er steget med ti pct.

Det igangværende EM med 11 værtsbyer er i særlig fokus, efter at hundredvis af fodboldfans er vendt tilbage med smitte fra kampe i London og Skt. Petersborg.
Af: Marianne Thorø

02-07-2021 05:19
Ringriderdyst åbner tilmelding i dag

Vil du være blandt de 370 ryttere, der får mulighed for at deltage i årets eneste ringriderdyst i det sønderjyske?

Ja, så er det i dag fra kl. 12 du skal til tasterne.

Her åbner Ringriderfesten i Sønderborg for online tilmeldingen, og da det er den eneste dyst der gennemføres her i landsdelen i år, så forventes pladserne revet væk.
Af: Marianne Thorø

02-07-2021 05:04
Vi anmelder mere støj i nabolaget

På ti år er antallet af politianmeldelser om nabostøj mere end tredoblet.

Det viser tal fra Rigspolitiet, skriver Kristeligt Dagblad.

I 2010 kom der lidt mere end 7000 anmeldelse om støj i nabolaget - i 2020 var det tal vokset til lige knap 22.000.
Af: Marianne Thorø

02-07-2021 05:00
Danmark er rystende ringe indenfor cybersikkerhed

Når det gælder cybersikkerhed, så er vi i Danmark slet ikke ret godt med.

Faktisk viser en ny FN-undersøgelse på området, at vi indtager en kedelig 32. plads på området - lige efter Kasakhstan.

Det skriver netmediet Version2.

Der skulle dog gerne rettes op på det med de 500 mio der er på vej fra staten til en mobil indsatsstyrke under Center For Cybersikkerhed.
Af: Marianne Thorø

01-07-2021 15:57
SønderjyskE ansætter erfaren direktør

Nu er det på plads, hvem der bliver direktør i SønderjyskE Fodbold.

Det bliver Jonas Lygaard, der har et særdeles spændende CV fra blandt andet Canada og England.

Jonas Lygaard har hos KONAMI haft ansvaret for forholdet til en række store fodboldklubber. Han har også haft store stillinger hos Electronic Arts.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:57
Vaccination af unge kan få stor betydning

I løbet af juli vil mange af områdets 12-15 årige blive indkaldt til vaccination.

Det kan få stor betydning at få børn og unge vaccineret hurtigt, melder eksperter.

Delta-varianten spreder sig i samfundet, og det er særligt børn og unge, der er socialt aktive i sommerferien.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:45
Mange kommuner bliver ikke klar til affaldssortering

Mange af områdets kommuner bliver ikke klar til den affalds-sortering, som politikerne på Christiansborg havde lagt op til.

Fra 1. juli i år skulle alle landets kommuner sortere affald i ni beholdere.

Kun ti af 98 kommuner er dog klar, og lokalt er der også mange, der ikke er nået at blive klar.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:43
Politiet: Del ikke video

Mange unge i hele landet deler lige nu en video af seksuel karakter fra Nordjylland.

Det skal man dog stoppe med omgående, melder politiet, da der er tale om en alvorlig voldtægtssag.

Forældre opfordres desuden til at snakke med deres børn om delinger af den slags videoer.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:32
Det danske landshold har sat kurs mod Baku

Det danske fodboldlandshold skal lørdag spille EM-kvartfinale mod Tjekkiet.

Nu har holdet så forladt sin base i Helsingør, og kursen er sat til en lang rejse til Baku.

Kom så Danmark og held og lykke!
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:24
Politiet klar til bøderegn i Kolding

Politiet i Kolding er klar til at øge kontrollen af gågaden.

Det er man efter at flere bilister er ligeglade med, at man ikke må køre på gågaden.

De skal hente take away, men politiet er nu klar med bødeblokken.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:10
Efter stor uenighed: Nyt campus godkendt

Politikerne i Tønder Kommune har omsider godkendt et nyt kollegiebyggeri ved campus i Tønder.

Optakten til det har været dramatisk med beskyldninger i alle retninger.

Der skulle to afstemninger til, inden tomlen blev vendt op til byggeriet.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:09
Musikalske stjerner spiller i Kolding

Der er færre koncerter end normalt på programmet denne sommer.

I aften venter dog en god oplevelse i Kolding, når to af dansk musiks profiler går på scenen til pop up koncert.

Det er Chief1 og Thomas Buttenschøn, der er klar til at feste med Kolding.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:08
Tyveri blev til røveri

Ansatte hos 7-Eleven i Aabenraa fik sig en grim forskrækkelse, da et tyveri blev til et røveri.

En tyv forsøgte at stjæle en halv liter cola og noget frugt men blev opdaget.

Ved konfrontation blev personalet skubbet, og så går man fra tyveri til røveri.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 14:06
31-årig sigtet for røveri

En 31-årig mand fra Esbjerg sigtes for røveri mod en 28-årig mand tidligt tirsdag morgen i Esbjerg.

Nu venter et grundlovsforhør i Retten, hvor der vil være lukkede døre.

Håbet er, at den unge mand kan blive varetægtsfængslet.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:52
Nu gælder EU's coronapas

Fra i dag gælder det nye coronapas fra EU.

Det betyder dog ikke, at du bare kan rejse løs, som det passer dig.

Flere steder er der lokale restriktioner, som man bør sætte sig ind i, inden man rejser.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:41
12-15 årige kaldes til vaccine

Den sidste dansker, der ønsker vaccination, vil være færdigvaccineret senest 29. august.

Sådan lyder det nu i den opdaterede vaccinekalender.

Desuden kaldes de 12-15 årige som noget nyt ind - Det vil ske i løbet af juli.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:39
Nu sættes der ind overfor dårligt bredbånd

Bor du i et område med meget dårlig bredbåndsforbindelse.

Så er der nu godt nyt, for Energistyrelsen har åbnet op for en ny bredbåndspulje.

Her kan folk med dårligt ned søge, og der er afsat 100 millioner kroner til lokale bredbånds-projekter.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:31
Politiet får bedre muligheder i nattelivet

I lokalområdet er det desværre ikke usædvanligt, at der sker kriminalitet i nattelivet.

Nu får politiet dog langt bedre muligheder for at sætte ind.

Personer kan nu få forbud fra nattelivet, mens politiet kan oprette særlige zoner, hvor der er forbud.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:26
Flere blå flag-aktiviteter

I Syd- og Sønderjylland har vi flere gode blå-flag-strande.

Her kan man nu glæde sig til masser af aktiviteter, det melder Friluftsrådet.

Henover sommeren vil der nemlig blive oprettet fem aktiviteter på de sydjyske blå flag-strande.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:20
Esbjerg vil være Danmarks bedste kommune for veteraner

Esbjerg vil være Danmarks bedste kommune for veteraner.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Forholdene skal forbedre bredt for veteranerne, og forsvarsministeren har derfor lavet en konkurrence om Danmarks Bedste Veterankommune. En pris Esbjerg vil forsøge at kapre.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:17
Initiativ skal få flere med i foreningerne

I Vejle Kommune vil man gerne have flere børn og unge med i områdets foreninger.

Derfor sætter man masser af aktiviteter i søen i uge 31, der vil finde sted i Nørremarken.

Aktiviteterne er mulige efter samarbejde mellem DGI Sydøstjylland, Den Boligsociale Helhedsplan, Vejle Kommune og en række foreninger.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:12
Nedslidt ferieområde skal have en overhaling

Fire lokale grundejere og turist-aktører går nu sammen på Fanø.

Her vil man nemlig meget gerne give det nedslidte ferieområde Rindby Strand en ordentlig overhaling.

På Fanø er man gået på jagt efter en stor investor, og drømmen er at få et nordisk hotel til Rindby Strand.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:04
Kolding vil hædre de frivillige

I Kolding Kommune vil man gerne hædre de frivillige, der gør en enorm indsats.

Det vil man igen i år gøre gennem frivilligbeviser, der uddeles til lokale indsjæle.

Man kan indstille ildsjæle fra Kolding Kommune på kommunens hjemmeside.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 13:01
Borgernes kamp har virket i Vojens

Igennem den seneste tid har borgerne i Vojens kæmpet hårdt for at få ændret en farlig vej.

Man ville nemlig gerne have større trafiksikkerhed i krydset ved Østergade efter en tragisk dødsulykke.

Kampen er nu lykkedes, for der er afsat otte millioner kroner til en rundkørsel på stedet.
Af: Michael Ehrhorn

01-07-2021 10:00
Hver fjerde nye bil på danske veje kan køre på el

Mere end hver fjerde nye bil, der er blevet indregistreret i første halvår af 2021, kan oplades med strøm fra en ladestander.

Det skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

I årets første seks måneder blev der indregistreret 25.854 nye opladelige biler i Danmark.

I juni måned var 33,7 procent af de 20.271 nye personbiler enten elbil eller en plug-in hybridbil.

Det er den højeste andel, som De Danske Bilimportører endnu har oplevet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-07-2021 10:00
Musikken vender tilbage til Sønderborg

Musikken vender tilbage til Mølleparken, når 4 populære bands i slutningen af august giver koncert på den stemningsfulde friluftscene i Sønderborg.

Her leveres musikken af blandt andre Queen Machine, DAD og The Sandmen.

Der er adgang for mellem 1500 og 2000 publikummer på hver af de to koncert-aftener.
Af: Marianne Thorø

01-07-2021 10:00
Fodboldfeber på Hovedengen i Ribe

På lørdag møder Danmark Tjekkiet i EM-kvartfinalen og i Ribe er der mulighed for at være sammen med andre fodbold fans og se kampen på storskærm.

Ligesom det blev gjort med lørdagens ottendedelsfinale mod Wales, vises kampen nemlig på storskærm på Hovedengen.

Det fortæller Claus Pedersen, der er næstformand for Ribe Handelsstandsforening.

LYD: RIBE1

Og man kan stadig nå at komme med:

LYD: RIBE2

Lyder det fra Claus Pederesen.

Danmark spiller mod Tjekkiet lørdag aften klokken 18.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

01-07-2021 08:03
20 steder i landet er toiletbesøg nu del af coronabekæmpelse

Smittede med covid-19 udskiller virus sammen med afføringen, allerede inden de smittede udvikler symptomer.

Dermed kan det også findes i spildevandet, som man kan teste, fordi folk går på toilettet. I et nyt, nationalt forsøg skal spildevandet nu undersøges på 20 rensningsanlæg over hele landet. Forsøget løber hele juli.

Overvågning af spildevand kan være et centralt element i den fremtidige epidemikontrol med coronavirus, lyder det fra Jesper Grams, der er administrerende direktør i Eurofins Danmark, der står for at analysere spildevandsprøverne for corona.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

01-07-2021 08:02
Gør-det-selv ulykker i kraftig stigning under coronaen

Ulykker i hjem og have steg med næsten 25 procent under coronanedlukningen.

Det viser de seneste ulykkestal fra landets skadestuer ifølge en pressemeddelelse fra Forsikring og Pension.

Tallene flugter med stigningen i tallet for mersalg i landets byggemarkeder.

Gør-det-selv arbejdet går især udover hænderne, viser nyeste tal fra UlykkesAnalysegruppen på Odense Universitetshospital baseret på 1.169 ulykker i 2019.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

01-07-2021 07:32
Restauranter vinker farvel til arealkrav og coronapasset gælder i fire dage

Hvis du skal ud og spise i dag, kan det være, at du kommer til at sidde lidt tættere på de andre gæster.

I dag er nogle af coronarestriktionerne nemlig blevet lempet, så serveringssteder ikke længere er underlagt et krav om, at de skal sikre tilpas meget gulvareal til hver enkelt af gæsterne.

Hver gæst har helt konkret skullet have to kvadratmeter gulvareal for sig selv, men det er altså sløjfet fra i dag.

Derudover hæves det indendørs forsamlingsforbud fra 100 personer til 250 personer.

Gæsternes coronapas gælder også længere fra i dag. En negativ PCR-test i coronapasset gælder 96 timer i stedet for de hidtidige 72 timer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-07-2021 06:43
Tobaksprodukter skal have ens udseende

Fra i dag skal alle nye cigaretpakker, snusdåser og andre tobaksprodukter laves i helt ens, neutrale pakker.

Det betyder, at alle pakkerne vil få en grumset-grøn farve, og producentens navn vil stå ens på alle pakker.

Det skulle gerne gøre det mindre attraktivt eller cool for de unge at ryge eller i det hele taget begynde på rygningen.

Allerede producerede pakker kan dog i en overgangsperiode sælges frem til april næste år.
Af: Marianne Thorø

01-07-2021 05:29
Dansk Erhverv mener isolationskrav er ude af proportioner

Det er for meget når danske myndigheder sender nærkontakter til nærkontakter i isolation på grund af delta-varianten.

Det mener Dansk Erhverv, der frygter at flere virksomheder må sende medarbejdere hjem på den konto - især indenfor turisme og oplevelsesøkonomien, der i forvejen mangler hænder.

I den sidste uge af juni bad Styrelsen for Patientsikkerhed knap 9000 personer gå i selvisolation på grund af tilknytning til knap 400 smittede.
Af: Marianne Thorø

01-07-2021 05:21
Turister i Frankrig skal selv betale for test

Hvis sommerferien byder på en tur til Frankrig, så sørg for at være vaccineret inden afgang.

For fra 7. juli skal alle ikke-vaccinerede turister have taget en coronatest inden de lukkes ind i landet.

Og den skal turisterne i øvrigt selv betale: 49 euro for en PCR-test og 29 euro for en lyntest.
Af: Marianne Thorø

01-07-2021 05:07
Spildevandet skal afsløre corona inden symptomer

Renseanlæggene i Kolding og Fredericia er med i et nationalt forsøg, hvor spildevandet skal testes og overvåges i kampen mod corona.

Smittede med covid-19 udskiller nemlig virus sammen med afføringen, allerede inden de smittede udvikler symptomer.

På den måde kan man holde øje med hvor der er smitte og hvor meget.
Af: Marianne Thorø

30-06-2021 15:27
PCR uden tidsbestilling

Fra på torsdag behøver du ikke længere at bestille tid på forhånd, når du skal have en PCR coronatest.

Derudover vil en negativ PCR-test fra 1. juli også gælde som coronapas i 96 timer.

Indtil nu har det været 72 timer.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 15:26
Sundhedsstyrelsen: Man er immun i mindst et år

Når du bliver vaccineret mod corona, så er du immun i længere tid end først antaget.

Det melder Sundhedstyrelsen nu, der kan fortæller, at man er immun i mindst et år efter vaccine.

Meldinger der er særdeles lovende.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:59
EU vil kigge på bure til opdræt af dyr

EU-Kommissionen vil fremsætte et lovforslag om at droppe brugen af bure til opdræt af dyr.

Sådan lyder det nu på et pressemøde.

Det sker på baggrund af et borgerinitiativ underskrevet af flere end en million borgere i 18 medlemslande.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:47
Ekstrem interesse for arrangementer

En del steder i området vil der være storskærm. når Danmark lørdag spiller EM-kvartfinale.

Tjekkiet venter, og interessen for arrangementerne er massiv.

Flere steder melder man om totalt udsolgt allerede nu, mens flere arrangementer popper op.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:37
Så langt er vi med vaccinationerne

Lokalt er vi ved at være meget langt med vaccinationerne.

667.679 syddanskere har fået første vaccination. Det svarer til 54,5 pct. af regionens befolkning.

389.864 syddanskere har fået anden vaccination og er færdigvaccinerede. Det svarer til 31,8 pct.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:27
Team Esbjerg klar til Champions League

Håndbold fylder rigtig meget i Esbjerg Kommune, hvor man er med helt fremme.

Nu er det så blevet bekræftet, at Team Esbjerg i den kommende sæson skal spille Champions League.

Det bekræfter EHF nu.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:25
36-årig slap mirakuløst fra ulykke

En 36-årig mand fra Bramming behøver nok ikke at spille Lotto foreløbig.

Han var nemlig ualmindelig heldig, da han kom ud for en arbejdsulykke i Vejen.

Manden fik en væltet truck nedover sig, men han slap med mindre kvæstelser og er udenfor livsfare.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:22
Naboer frygter støjgener fra havnen

En række naboer til vesthavnen i Fredericia frygter støjgener efter planer om udvidelse af havnen.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Arbejdet med planerne har dog stået på i flere år, så de bør ikke længere overraske naboerne, lyder det fra folkene bag.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:17
Gymnastikskole fuldstændig udsolgt

Det er ikke let at være forening for tiden, men nu er der meget positive nyheder fra Bramming.

Her er man i sommerferien klar med en gymnastikskole for de seks til tiårige.

Interessen har været enorm, og gymnastikskolen er totalt udsolgt.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:16
Esbjerg i sydkoreansk samarbejde

Esbjerg indgår nu et stort samarbejde med sydkoreanske Jeollanamdo.

Det står klart efter en digital underskriftsceremoni, hvor borgmester Jesper Frost Rasmussen deltog.

Esbjerg og sydkoreanerne skal samarbejde på en række vigtige områder, der fremmer vedvarende energi og offshore-vindaktivitet.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:13
Litauer varetægtsfængslet

En 41-årig mand fra Litauen er blevet varetægtsfængslet ved Retten i Tønder.

Det er han efter tyveri af to maskiner fra en virksomhed i Tønder Kommune.

De stjålne teleskoplæssere har en samlet værdi af 2 millioner kroner. Manden dømmes desuden for hæleri.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:10
Sangerfest og opera på Skamlingsbanken

Savner du efterhånden et godt skud kultur og musik?

Det er der mange, der kan svare ja til, og den 14. og 15. august er en god mulighed for netop det.

Her er der Musikweekend på Skamlingsbanken, hvor der både venter sangerfest og opera.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:01
Turist-succes genåbner på rådhuset

Sidste år var der grundet corona ekstra mange turister i Kolding.

Her havde kommunen sat turistinformation op på rådhuset, og det blev en overvældende succes.

Så meget at man gentager konceptet i år, oplyser Kolding Kommune nu.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 14:00
Medarbejdere skal i isolation

15 medarbejdere Kløver-Skolen i Sønderborg skal gå i isolation de kommende dage.

En medarbejder er nærkontakt til en person, der er smittet med den nye Delta-variant.

Det skriver TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:56
Nye symptomer på corona hvis du er vaccineret

Mange danskere er nu vaccineret, men man kan stadig få corona.

Nu viser et britisk studie så, hvilke symptomer, man skal være obs. på.

Hovedpine, løbende næse eller nysen kan være tegn på corona.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:41
Noget af trykket er taget af boligmarkedet

Det går stadig rigtig stærkt ude på boligmarkedet, men noget at trykket er lettet.

Antallet af solgte huse falder nemlig en smule, viser nye tal.

Salget af ejerlejligheder er også faldet og ligger på niveau med sidste sommer.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:40
Den opdaterede vaccinekalender kommer formentlig i morgen

Den opdaterede vaccinekalender efter indkøbet af de over en million coronavacciner fra Rumænien ventes at udkomme i morgen.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen til DR Nyheder.

SSI forventer, at samtlige 1,17 millioner vacciner, som Danmark køber fra Rumænien, ankommer til Danmark i løbet af de kommende dage.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-06-2021 13:36
DMI varsler skybrud

Her i løbet af i dag kan vi få en hel del regn.

Faktisk så meget, at DMI varsler mulighed for voldsomt vejr i Syd- og Sønderjylland og i Trekantsområdet.

Lokalt kan der komme skybrud, så husk paraplyen.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:28
Politiet eftersøger unge mænd

Politiet i Vejle er lige nu på jagt efter 4-5 unge mænd efter en episode i Løget Høj-kvarteret.

Her blev en scooter ødelagt og brændt af, og mændene løb fra stedet.

Politiet formoder, at scooteren er blevet overhældt med benzin inden branden.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:24
Vejen opretter talentpris

I Vejen Kommune vil man gerne anerkende unge kulturtalenter.

Derfor opretter Kulturelt Samråd nu en ny talentpris.

Den skal anerkende talentet og det hårde slæb, det kræver at forfine det.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:13
EM-brag vises på storskærm

På lørdag er der EM-fest, når Danmark spiller kvartfinale.

Her vil der komme en storskærm op på Hovedengen i Ribe.

Det er på kort tid kommet i hus takket være 6-7 lokale virksomhedsejere, der har smidt penge i initiativet.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:07
Esbjerg Kommune giver førstehjælp til lokale attraktioner

Esbjerg Kommune er klar med hurtig nødhjælp til lokale attraktioner henover sommerferien.

Økonomiudvalget har sat en million kroner af, der skal lokke både danske og tyske turister til.

Beslutningen kommer efter at de lokale attraktioner ikke var med for alvor i regeringens sommerplaner.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:05
Kolding med nye p-pladser

Nu bliver det en smule lettere at finde en parkeringsplads, når man besøger Kolding.

Kolding Kommune har nemlig valgt at oprette 67 nye p-pladser bag posthuset, og det skal lette sommer-trykket en smule.

Tre af pladserne bliver handicappladser.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:00
Masser af muligheder omkring historisk bygning

Fra årsskiftet bliver en historisk bygning forladt i Aabenraa.

Politiet rykker ud af sit domicil på Haderslevvej, men hvad skal der ske med den store bygning.

Ejendomsmægleren bag peger på, at der er flere interessante muligheder, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

30-06-2021 13:00
Politiet efterlyser mand, som begik indbrud ved Jem & Fix

I går var en mandlig tyv på spil ved Jem & Fix på Vejlevej i Fredericia efter lukketid, kl. 21.26.

Her blev en hængelås klippet op til varegården bagved butikken. Det er formentligt sket med en boltsaks, skriver Fredericia Dagblad.

Der er ikke overblik over mulige koster, men politiet har overvågning fra indbruddet.
Af: Mike Forde
Kilde: Fredericia Dagblad

30-06-2021 11:01
Norden deler Danmarks bekymringer for Rusland

De øvrige nordiske forsvarsministre deler Danmarks bekymringer omkring Ruslands aggressive adfærd.

Sådan lyder meldingen fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) efter et møde i Helsinki med det nordiske forsvarssamarbejde Nordefco, som rummer Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Tidligere på måneden krænkede to russiske kampfly dansk luftrum ved gentagne gange at flyve i nærheden af den danske ø Christiansø på trods af gentagne advarsler om, at de ikke havde ret til at flyve i området.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-06-2021 09:30
Sårbare patienter har glæde af tredje vaccinestik

Et nyt studie giver håb om en løsning for de sårbare patientgrupper, som har immundefekter, eller får medicin, der dæmper deres immunforsvar, og derfor har svært ved at danne antistoffer mod coronavirus.

Franske forskere har netop påvist, at det kan forbedre antistofniveauet markant hos mennesker, der er blevet organtransplanteret, hvis de får en tredje vaccinedosis.

Det skriver Jyllands–Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

30-06-2021 09:28
MobilePay fusionerer med norske og finske pendanter

Danske Banks MobilePay fusionerer med norske Vipps og finske Pivo.

Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

Vipps og Pivo er ligesom MobilePay mobilbetalingsløsninger.

MobilePay vil fortsætte med at eksistere som brand i Danmark, og de fleste private brugere og erhvervskunder vil ikke opleve den store ændring, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-06-2021 08:22
Færre danskere smittet campylobacterbakterier

Coronarestriktioner i 2020 betød, at der var færre danskere, som blev smittet med sygdomme gennem dyr eller fødevarer.

Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut (SSI) og Fødevarestyrelsen.

Campylobacterbakterier, der var skyld i flest sygdomme gennem fødevarer, var i 2020 årsag til 31 procent færre tilfælde i forhold til året før.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

30-06-2021 08:20
Stort fald i dansk ledighed

Den danske ledighed er faldet med 13.900 personer til 115.300 personer fra april til maj.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Det svarer til en ledighedsprocent på 4,0. Det er det største månedlige fald i ledigheden siden statistikkens start i januar 2007.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

30-06-2021 07:18
Panderynker i regionen efter melding om flere vacciner

Meldingen om de mange ekstra Pfizer-vacciner til Danmark fra Rumænien, giver panderynker hos Region Syddanmark.

Det betyder nemlig at flere skal stikkes over de kommende uger, og dét samtidig med at meget af det personale, der stikker - de såkaldte vaccinatører - går på sommerferie.

Ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, vaccineres der i dag mellem 10- 13.000 syddanskere. Tallet kan ifølge ham godt fordobles, men det vil altså være med stort besvær.
Af: Marianne Thorø

30-06-2021 06:13
Autohjælpen har travlt ved de sydjyske strande

Det er ikke kun den første hårde frost, der giver travlhed hos autohjælpen. Også sommersæsonen giver sved på panden for autohjælpen.

Mange turister fristes nemlig af muligheden for at køre bilen helt ned på de brede flade sandstrande ved Vesterhavet.

Og det giver fast arbejde til SOS Dansk Autohjælp, der flere gange dagligt i sommersæsonen må afsted til strandene på Rømø, Fanø og langs den jyske vestkyst for at trække folk fri fra sandet.

Hold jer til de faste kørespor, lyder opfordringen fra autohjælpen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-06-2021 05:52
Mobning og grooming steg under corona

Børn og unge blev i højere grad mobbet på nettet under corona.

Det fremgår af en ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden.

Antallet af henvendelser til Børnetelefonen om mobning steg under den første nedlukning fra 12 til 27 pct.

Flere organisationer melder i øvrigt om en markant stigning i henvendelser om digitale krænkelser - herunder af seksuel karakter, skriver ritzau.
Af: Marianne Thorø

30-06-2021 05:06
Kørte med promille på mere end 2,0

Der var kommet mere end blot et par øl indenfor vesten hos den 54-årige mand, der i går blev snuppet som spritbilist i Ribe.

Han sad bag rattet i en varebil da politiet standsede ham ved Varde Hovedvej kort før kl. 17.

Her blev han testet til en promille et godt stykke over de 2,0 fortæller politiets vagtchef til jv.dk.

Bilen, han kørte i, tilhørte hans arbejdsplads, men den er nu beslaglagt ifølge den nye paragraf om vanvidskørsel, som den 54-årige i øvrigt også sigtes for på grund af den høje promille.
Af: Marianne Thorø

30-06-2021 05:00
Litauer fængslet for dyrt tyveri

En 41-årig litauisk mand blev ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg i går varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet både for tyveri og hæleri af to teleskoplæssere, der blev stjålet fra et firma i Tønder kommune i slutningen af maj.

De to maskiner er samlet set to mio kroner værd.
Af: Marianne Thorø

30-06-2021 04:49
Vaccinationkalenderen justeres - til den gode side

Den danske vaccinekalender står overfor en justering.

Det sker efter Danmark har indgået aftale om køb af mere end 1 mio Pfizer-vacciner fra Rumænien.

Det betyder at de 30-34-årige allerede i denne eller næste uge vil blive tilbudt vaccination.

Rumænerne har fået vaccinerne i overskud på grund af lav tilslutning i landet til vaccinerne.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 15:31
Fartgal fører lærte det ikke første gang

En af Sydjyllands Politis færdselsbetjente snuppede i går den samme motorcyklist to gange på én dag.

Først blev motorcyklisten noteret for at køre 139 km/t på Esbjergvej - noget der resulterer i en betinget frakendelse af kørekortet.

Men motorcyklisten havde ikke lært lektien, for fem timer senere blev samme fører noteret på Esbjerg-motorvejen, nu med 169 km/t.

Dermed må den fartglade motorcyklist sige farvel til sit kørekort i mindst 6 måneder.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 14:56
Ekstremt dyrt maleri fundet efter ni år

Græsk politi har gjort noget af et fund.

Man har nemlig fundet et maleri fra Pablo Picasso, der blev stjålet for ni år siden.

Maleriet vurderes at være omkring 16,5 millioner euro værd. Det svarer til cirka 122,7 millioner kroner.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:44
Politikere kritiseres for manglende ambitioner

I går kunne politikerne præsentere en stor trafik-aftale til en værdi af 161 milliarder kroner.

Af dem er det dog kun tre milliarder, der er sat af til cyklister, og det er slet ikke ambitiøst nok.

Det melder Klaus Bondam, der direktør i Cyklistforbundet overfor DR.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:42
Styrelse vil gå efter rige skyldnere

Gældsstyrelsen skærper indsatsen mod personer, der har dyre biler og store beløb på bankkontoen.

En del af dem skylder nemlig samtidig penge til statskassen, og nu skal der sættes ind mod dem.

Sidste år gav lignende arbejde et resultat på 291 millioner kroner, skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:30
Politiet: Husk at sikre dit hjem

Sommerferien er over os, og det betyder, at rigtig mange i lokalområdet rejser fra deres hjem for at få et tiltrængt pusterum.

Det får nu politiet til at komme med en opfordring.

Det er nemlig vigtigt at sikre sit hus godt, så indbrudstyvene ikke kan komme ind. Desuden anbefaler politiet, at man kommer med i Nabohjælp-ordningen.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:26
Naboer frygter larm fra kaserne

Fra den 8. juli og tre dage frem kommer det nok til at larme en del fra den gamle Bülows Kaserne i Fredericia.

Metal Magic Festival venter med metalmusik, og arrangørerne er lige nu i fuld gang med at informere naboerne.

En del har dog intet hørt, og de frygter massivt støjkaos, skriver Fredericia Dagblad.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:23
Vejen kan stadig drømme om ny motorvej

Der var ikke ekstra asfalt til Vejen Kommune i det trafikforlig, som regeringen og partierne i Folketinget præsenterede i går.

Det skabte lidt skuffelse hos borgmester Egon Fræhr, der meget gerne ser en ny motorvej gøre infrastrukturen noget mere optimal for Vejen Kommune.

Borgmesteren vil have mere fart på planerne, men han er optimistisk. Der kommer penge til projektet senest i 2035, vurderer han.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:16
Golfturnering samlede penge ind til hjemløse

Igen i år blev der afholdt en golfturnering i Esbjerg Kommune, der havde til formål at samle penge ind til hjemløse.

Breinholtgård stillede sin bane gratis til rådighed for arrangementet, hvor 22 hold deltog.

I alt blev der samlet 50.000 kroner ind til det gode formål, der går direkte til at hjælpe de hjemløse.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:04
Lokale erhvervsfolk køber sig ind i ur-succes

Det Esbjerg-baserede investeringsselskab Brygge Partners køber sig nu ind i en kæmpe succes.

Brygge Partners har nemlig valgt at købe 30 procent af den enorme ur-succes About Vintage.

About Vintage sælger i dag sine ure over alt i verden – med især Japan, Taiwan og Korea som de absolutte vækstmotorer.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:02
Drone- og modelflyverklub beroliger naboer

En del beboere i Kolding og Seest-området er meget utilfredse over Kolding Kommune.

Kommunen vil nemlig lade modelfly og droner flyve over deres huse, men de har intet at frygte.

Det melder den lokale drone- og modelflyverklub nu, hvor man invitere de nervøse naboer til møde.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 14:00
Tønder-restaurant lukker pludseligt

En af Tønders mange restauranter lukker pludseligt til stor overraskelse for de fleste.

Det er Restaurant Ros i Hostrups Hotel, der ikke længere vil være at finde i det lokale udvalg af spisesteder.

Restaurant Ros nåede kun at eksistere i 13 måneder, men nu er forpagtningsaftalen revet over, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:55
Vejrskifte på vej

Vejret har været dejligt på det seneste, men intet vare ved.

Nu melder både DMI og TV2 Vejret nemlig, at der er et vejrskifte på vej, der til gengæld er godt nyt for haverne.

De kommende dage kan byde på en del regn i området, men der vil stadig være plads til ganske fine perioder også.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:44
Vaccine-effekt kan vare i årevis

Hvor længe er du egentlig sikker, når du er blevet vaccineret mod corona. Det er der ikke præcise svar på endnu.

Nu er der dog lovende toner, for effekten af vaccinen kan sandsynligvis gælde i årevis.

Det skriver New York Times med henvisning til et nyt studie fra Washington University.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:28
Færre lastbiler og flere tog

I politikernes store trafikaftale blev det omsider bekræftet, at der kommer et dobbeltspor mellem Tinglev og Padborg.

Det har man arbejdet for lokalt i efterhånden mange år, og det ekstra jernbanespor kommer til at få massiv betydning.

Det vil blandt andet betyde, at du vil møde færre lastbiler på de syd- og sønderjyske veje. Til gengæld kan der køre flere tog.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:24
Vejle vil lave dyrelegeplads

Vejle Kommune har store planer for Nørremarken.

Her vil man nemlig gerne bruge syv millioner kroner, der skal gå til et nyt bakkeland og en dyre-legeplads.

Lige nu er en stor del af området sat til salg, men kommunen arbejder meget konkret med planerne.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:21
De unge skal give Dronningen en pejling

Når Hendes Majestæt Dronningen den 31. august kigger forbi Esbjerg Kommune og dagen efter Fanø, er de unge meget i fokus.

Det kom frem i går, da programmet for regentens besøg blev offentliggjort, og det er helt bevidst.

Ifølge Esbjerg Kommune vil man nemlig gerne vise Dronningen, hvordan de unge generationer definerer kultur i en stærk ungdomsby som Esbjerg.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:04
Pizza-succes åbner i Sønderborg

I dag er der stor åbningsfest på Rådhustorvet i Sønderborg.

Her åbner nemlig en vaskeægte pizza-succes, når Ristorante Fratelli er klar til at slå dørene op.

Fratelli har tidligere vundet prisen som Danmarks bedste pizza, og man har i forvejen afdelinger i Haderslev og Kolding.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:01
Her er virksomheden bag kæmpe sag om hvidvask

Der har netop kørt en meget alvorlig sag i Retten i Kolding om hvidvask for op mod 200 millioner kroner.

Mange personer er dømt i den sag, og nu er det kommet frem, hvor i Koldings sydlige industrikvarter, det hele er foregået.

Firmaet Joko Components har været centrum for det hele, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 13:00
42 sommerlivsaktiviteter venter

Hele 42 kulturtilbud skal henover sommeren skabe godt med sommerliv rundt omkring i Esbjerg Kommune.

De mange tilbud er blandt andet blevet en realitet på grund af "Sommerlivspuljen", der igen i år deler penge ud til gode koncepter.

I år har man uddelt hele 260.000 kroner til at skabe liv, og i Esbjerg og omegn kan man glæde sig til alt lige fra opera til dragebyggeri.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 11:00
Færre kaldes ind til vaccination i Region Syddanmark

Selvom sommerferien så småt er gået i gang - så skal der stadig testet og vaccineres i Region Syddanmark henover sommeren.

Men det går dog lidt langsomt på vaccine-området fortæller Regionsrådsformand Stephanie Lose:

LYD: LOSE

Du kan på Region Syddanmarks hjemmeside se hvor du kan blive testet i sommerlandet.
Lyt her
Af: Mike Forde

29-06-2021 10:00
Det kniber med pensionsdækningen

Mange kan med stor fordel bruge lidt tid i sommerferien på at pudse pensionsordningen af.

Sådan lyder fra pensionsselskabet PFA Pension, der især kigger i retning af én bestemt aldersgruppe.

Det er de unge op til 35 år, hvor en stor del af pensionerne ikke følger anbefalingerne i forhold til tab af erhvervsevne, død og investeringsvalg.

Det fortæller finans.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: Finans

29-06-2021 09:43
Hoteller og restaurationer mangler ansatte

Mangler du egentlig nyt job, så lyt godt med her.

Rekordmange hoteller og restauranter mangler arbejdskraft, viser tal fra Danmarks Statistik.

Manglen på arbejdskraft i servicebranchen var i maj det højeste siden 2011.
Af: Michael Ehrhorn

29-06-2021 09:06
To tredjedele bestod indfødsretsprøven

Cirka to tredjedele af prøvedeltagerne bestod den seneste indfødsretsprøve.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

3.109 personer bestod, hvilket er lidt flere end ved sidste prøve i november, hvor knap 60 procent bestod.

Indfødsretsprøven indeholder 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, kultur og historie, og man kan forberede sig til prøven ved at læse pensum - eller lærematerialet, som det også bliver kaldt - til prøven
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-06-2021 08:59
Rekordmange hoteller og restauranter mangler arbejdskraft

Rekordmange hoteller og restauranter mangler arbejdskraft. Det viser en månedlig opgørelse fra Danmarks Statistik.

Manglen på arbejdskraft i servicebranchen var i juni det højeste i statistikkens levetid. Den er lavet siden 2011.

Forklaringen skal findes i, at aktiviteten i samfundet er skruet op. Det vurderer privatøkonom Brian Friis Helmer, Arbejdernes Landsbank.

Derudover har potentielle medarbejdere også kunnet få job som for eksempel podere, vurderer han.

Blandt bygge- og anlægsvirksomhederne mangler 37 procent af de adspurgte hænder. Det er det højeste siden tiden op til finanskrisen.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

29-06-2021 06:49
Nets får kritik for nyt forretningsområde

Betalingsgiganten Nets har fundet et nyt forretningsområde i Danmark.

Under navnet Nets Financing tilbydes virksomheder lån med høje gebyrer.

Og det bliver flere steder fra mødt med hård kritik der går på at Nets udnytter at mange erhvervsdrivende er i krise efter corona.

Desuden er Nets de seneste par år igen og igen blevet kritiseret for at betale vildt høje lønninger og bonusser til topledelsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

29-06-2021 06:20
Nationalbanken hacket

Nogle af verdens mest sofistikerede hackere har haft en it-bagdør igennem syv måneder i Nationalbanken.

Det skriver mediet Version2.

Banken kan ikke udelukke, at de formodede, russiske statshackere har misbrugt bagdøren til at kompromittere Nationalbanken.

Hackerangrebet begyndte i december 2020.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 05:55
11 års fængsel til hvidvask-bagmænd

Tre mænd er ved Retten i Kolding blevet idømt samlet set 11 års fængsel for hvidvask for mere end 200 millioner kroner.

En 58-årig mand skal i fængsel i fem år, en 49-årig mand i et år og ni måneder og en 34-årig mand skal i fængsel i fire år og seks måneder. Sidstnævnte er desuden blevet udvist af Danmark for bestandigt.

De tre har været en del af et set-up med udstedelse af fiktive fakturaer til flere hundrede danske virksomheder, der så kunne hvidvaske penge.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 05:32
Skuffet erhvervsdirektør efter infrastrukturplan

Der er ikke mange sønderjyske projekter i den Infrastrukturplan som regeringen fremlagde i går.

Og det skuffer erhvervsdirektør i Haderslev Erhvervsråd, Gert Helenius.

Han siger til Jydske Vestkysten at han især er skuffet over at man ikke tager den anden vej rundt med Hærvejsmotorvejen fra Haderslev op til Billund - i stedet for fra Viborg og Billund.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 05:29
Vaccinerede er måske beskyttede i længere tid

Effekten af coronavacciner fra Pfizer og Moderna kan vare længere end først antaget.

Det tyder et nyt studie på, skriver New York Times.

Ifølge den danske sundhedsstyrelse kan færdigvaccinerede betragte sig selv som immune i mindst otte måneder, men studiet viser, at effekten kan vare i adskillige år.

Studiet viser også, at folk, der allerede har haft coronavirus, inden de bliver vaccineret, måske ikke behøver at blive genvaccineret, selv hvis virusset muterer i væsentlig grad.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 05:25
Forsvarsminister skal snakke om russiske krænkelser

Hvad er det russerne har gang i?

Det er nogenlunde det som den danske forsvarsminister Trine Bramsen i dag skal til Helsinki og snakke med de øvrige nordeuropæiske forsvarsminstre om.

Det kommer efter Ruslands seneste aggressioner mod andre lande - blandt andet krænkede to russiske kampfly dansk luftrum ved flere gange at flyve i nærheden af den danske ø Christiansø.
Af: Marianne Thorø

29-06-2021 05:04
Bygningspris til DLG i Fredericia

DLG's nye domicil i Fredericia, med udsigt til Lillebælt, har vundet prisen som Årets Kontorbyggeri 2021.

Bygningen huser dagligt omkring 300 medarbejdere i DLG-koncernen, der flyttede ind i deres nye domicil under corona-nedlukningen sidste år.

I prisbegrundelsen lyder det blandt andet at PLH Arkitekter, der har tegnet bygningen, har skabt et af de mest unikke kontorbyggerier i Danmark.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 14:54
Norweigan genansætter masser af danske medarbejdere

Vi har hørt rigtig meget om, hvor dårligt det er gået for fly- og rejsebranchen gennem det seneste halvandet års tid.

Nu er der dog rigtig gode toner, og de kommer fra et af de selskaber, der har været rigtig hårdt ramt under corona-krisen.

Norweigan melder nemlig, at man er klar til at genansætte i omegnen af 200 danske medarbejdere.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:41
Vejret vender: Godt for haverne

Vejret er dejligt lige nu, men der er mange lokale haver, der efterhånden begynder at skrige efter lidt vand.

Nu er der godt nyt til haverne, for mod forventningerne ser det ud til, at vejrprognoserne har skiftet kurs.

Hvad der lignede en solrig uge vil formentlig byde på regn både tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag, melder TV2 Vejret.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:31
Landstræner forventer frit valg mod Tjekkiet

På lørdag skal Danmark spille EM-kvartfinale mod Tjekkiet, og det bliver en af nyere tids største fodboldkampe herhjemme.

Mod Wales i lørdags kæmpede masser af danske profiler dog med skader, men nu er der gode toner fra landsholdslejren.

Landstræner Kasper Hjulmand forventer nemlig frit valg på alle hylder i truppen på lørdag. Der arbejdes især på at få Simon Kjær klar i øjeblikket, men Hjulmand er fortrøstningsfuld.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:27
Stor glæde på Als efter politikernes meldinger

Skal man i fremtiden kunne køre på en bro fra Als til Fyn, når man skal østpå i Danmark.

Det har de lokale på Als kæmpet for i efterhånden rigtig mange år, og i dag er der meget brede smil på Als.

Politikerne har nemlig givet grønt lys til en forundersøgelse, der skal gøre mulighederne for en Als-Fyn forbindelse helt konkrete.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:20
Studenterfest endte i vold mod syv personer

En studenterfest er en glædelig begivenhed, men det udviklede sig ærgerligt og særdeles dramatisk under en fest i Fredericia.

Her troppede to mænd op til en fest, som de ville deltage i. De blev dog afvist, og det tog de meget ilde op.

Mændene begyndte at slå løs på gæsterne, og seks personer røg på skadestuen. Desuden blev en betjent slået og sendt på skadestuen.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:16
Ingen klapbro over Ribe Å

Folketinget har landet en stor trafikaftale til 161 milliarder kroner, og den er godt nyt mange steder.

Dog ikke i Ribe, det skriver Jydske Vestkysten.

Aftalen fjerner samtlige midler fra det vejprojekt ved Ribe, der skulle sikre anlæg af en ny klapbro over Ribe Å.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:09
Dronningen får travlt i Esbjerg

Dronning Margrethe besøger Esbjerg den 31. august, og her venter flere overraskelser.

Musikhuset Esbjerg, Bakkeskolen Cosmos får begge besøg, inden der er frokost på Hjerting Badehotel. Regenten skal også forbi Viking og Esbjerg Havn.

Hendes Majestæt skal møde de unge på Game Streetmekka Esbjerg, inden turen dagen efter går til Fanø, hvor der blandt andet venter strandtur og besøg hos børnene i Sønderho.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:07
Glæde over ekstra spor

Der er ikke noget at sige til det, hvis smilene er lidt ekstra brede i Kolding og i Trekantsområdet generelt i dag.

Folketingets store milliard-aftale på trafik-området betyder nemlig, at motorvejen ved Kolding udvides.

Det har været efterspurgt i mange år, da køproblemerne er voldsomme i området. Af samme grund er glæden stor lokalt i dag.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 14:06
Færre podere og kortere åbningstider

Region Syddanmark gør nu klar til at skrue ned for testkapaciteten henover sommeren, det skriver TV Syd.

Det sker som følge af, at flere bliver vaccineret, mens færre testes.

Nogle teststeder lukkes, mens andre rammes på andre måder. Antallet af podere vil blive lavere, og åbningstiderne bliver kortere, så det afspejler det niveau, de enkelte kommuner har behov for.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:40
Ladestander skal lokke turisterne til

På Rømø har man masser af turister, men man vil gerne have flere. Især nordmænd og naturelskere.

For at fremskynde det får man nu en ny ladestander, som skal lokke folk med elbil til øen.

Det ventes især at blive en gevinst i forhold til turisterne.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:38
Vejle vil lave mere kultur for børn og unge

I Vejle Kommune vil man gerne gå ind i en større kultursatsning. Den skal skabe bedre rum for kultur for børn og unge.

Vejle Musik- og Kulturskole og Vejle Bibliotekerne er derfor gået ind i en undersøgelse af mulighederne.

Man får hjælp fra Designskolen Kolding og Rytmisk Musikkonservatorium.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:34
Danmark er favoriter mod Tjekkiet

På lørdag skal Danmark spille EM-kvartfinale mod Tjekkiet.

Det bliver med garanti en meget, meget tæt kamp, men danskerne er favoritter. Sådan lyder det nu fra flere bookmakere.

Danske Spil, Bet365 og Unibet har alle de danske krigere som vindere af lørdagens slag mod tjekkerne.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:24
Esbjerg får nyt trafikselskab

Sydtrafik og Esbjerg Kommune er gået sammen om et nyt transporttilbud til børn og unge.

Det skal sikre, at personer, der har langt til nærmeste stoppested får bedre muligheder. Flexjunior hedder det nye tilbud.

Flexjunior ventes at være klar i Esbjerg Kommune fra september.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:13
Sverige skal have ny statsminister

Sverige skal have ny statsminister.

Forleden tabte Stefan Löfven en mistillidsafstemning, og herfra kunne han enten udskrive valg eller gå af.

Nu melder Stefan Löfven så på et pressemøde, at han har valgt at gå af som Sveriges statsminister.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:07
Mand blev truet og røg selv i fængsel

Det er sjældent, at man selv ender bag tremmer, når man bliver truet af nogen.

Det gør en 28-årig mand fra Aabenraa dog, efter af han i efteråret blev truet på det sociale medie Snapchat.

Da manden forlod sit hjem, var han iført skudsikker vest og våben, og det opdagede politiet. Den unge mand skal nu syv dage i fængsel.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:05
Beboere sure over droner

Beboere på Grønnevangen, Overbyvej og Højbjergvej i Kolding og Seest er lige nu oprørte over Kolding Kommune.

Kommunen vil nemlig give en lokal modelflyver- og droneklub lov til at flyve rundt i området, men det kan krænke privatlivets fred.

Det mener mange beboere, der har sendt klager i massevis til Kolding Kommune.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:02
Her er de lokale trafikprojekter

Folketinget har afsat 161 milliarder kroner til en ny trafikaftale, og mange af projekterne er her i lokalområdet.

Der skal laves en forundersøgelse af en Als-Fyn-bro, og så laves der et længe ventet dobbeltspor mellem Tinglev og Padborg.

Motorvejen skal udvides ved Kolding og mod vest blive Rute 11 opgraderet. Desuden droppes Billund-banen.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 13:02
Esbjerg vil garantere boliger til studerende

Kommende studerende i Esbjerg kan stryge en stor bekymring fra listen over ting, der kan give sommerfugle i maven op til studiestart.

Som noget nyt garanterer Esbjerg Kommune, at alle studerende har en studiebolig inden første dag på studiet.

Det er flere af de lokale boligorganisationer og foreninger, der er gået sammen for at sikre de unge den perfekte start.
Af: Michael Ehrhorn

28-06-2021 10:29
Hovedvej 11 udvides

En udvidelse af Hovedvej 11 mellem Korskro og Varde er med i den infrastrukturplan, som partierne i Folketinget netop har præsenteret.

Hovedvej 11 er over årene blevet mere og mere befærdet. I dag kører der ifølge Vejdirektoratet i gennemsnit 9.100 køretøjer i døgnet på strækningen, der er dimensioneret til langt mindre trafik.

Trængslen er så stor, at det er blevet en barriere for væksten i området, fordi trafikken på strækningen går i stå, når pendlere, turister og erhvervsliv bevæger sig ud på den snævre tosporede vej.

Ifølge infrastrukturplanen igangsættes udvidelsen af Hovedvej 11 i 2024. Folketingets partier har afsat 414 millioner kroner til projektet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-06-2021 09:49
Ingen Hærvejsmotorvej fra Billund til Haderslev

Der bliver i første omgang ikke nogen ny motorvej syd for Billund.

Regeringen og Folketingets partier har i et nyt trafikforlig kun afsat midler til to mindre strækninger af Hærvejsmotorvejen, og de resterende dele af projektet kan først komme på tale efter 2035.

Den ene del af den vil først starte ved Give og gå ned til Grindstedvej vest for Billund. Dette er der afsat to milliarder kroner til.

Motorvejen er oprindeligt tænkt som en parallel til motorvej E45, og planen for den samlede motorvej strækker sig helt fra et punkt mellem Kolding og Haderslev til Sønderup i Nordjylland mellem Aalborg og Hobro.

Samlet indeholder hele trafikaftalen investeringer for cirka 160 milliarder kroner i hele landet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-06-2021 09:40
Haderslev Kommune udvider veteranindsatsen

Veteranerne og deres familier skal have endnu mere støtte og viden om, hvor de kan få hjælp og hvilke tilbud, der er. Derfor har Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Haderslev Kommune besluttet at udvide veteranindsatsen i en to-årig periode.

Med store arbejdspladser indenfor forsvaret har Haderslev Kommune en del veteraner, der bor i kommune.

I 2017 blev det derfor besluttet at ansætte en veterankoordinator og siden 1. oktober 2017 er der sket en løbende udvikling af veteranindsatsen i kommunen.

På baggrund af de mange eksisterende aktiviteter for veteranerne har Haderslev Kommune desuden sendt en ansøgning om at blive årets veterankommune i Danmark.

Prisen uddeles for første gang i år, og det sker i midten af august.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-06-2021 08:44
Region Syddanmark gør klar til sommerens COVID-19-testning

Tusindvis af syddanskere og udenlandske turister vil holde sommerferie i regionen de kommende uger.

Men selvom syddanskerne går på ferie, og der kommer udenlandske turister på besøg, så er behovet for test-kapacitet samlet set faldende i forhold til tidligere på året.

Det betyder, at regionen i samarbejde med kommunerne løbende tilpasser testkapaciteten. Regionen vil hele sommeren være klar til at teste, der hvor borgerne befinder sig i sommerugerne.

Borgerne vil løbende kunne finde adresser og åbningstider på deres nærmeste faste PCR- og hurtigteststed på det nationale corana-oversigtskort, der ligger på regionens hjemmeside.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-06-2021 08:43
Minkmutation gav øget antistofresistens

En del af de personer, der blev smittet med minkmutationen cluster-5, havde signifikant øget grad af antistofresistens.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

SSI fremlægger konklusionerne af et nyt studie, efter at foreløbige data i efteråret viste tegn på resistens over for antistoffer. Det nye studie bekæfter disse undersøgelser.

Resistens mod antistoffer kan nedsætte vacciners effekt, og det var på denne baggrund, at man valgte at lukke den danske minkbranche.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-06-2021 08:15
Ny ordning skal bekæmpe snyd med økologi og smugling af frø

Hvis en ansat på et gartneri opdager, at der bliver snydt med mærkningen på økologiske varer, kan det være svært at anmelde chefen eller en kollega for overtrædelsen.

Derfor åbner Landbrugsstyrelsen nu en ny whistleblower-ordning.

Her kan mistanke om snyd inden for områderne plantesundhed, økologi og genmodificerede varer anmeldes.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-06-2021 08:00
Usælgeligt håndsprit koster virksomhed livet

Et firma i Varde er bukket under efter et uheldigt indkøb af håndsprit.

Virksomheden på Navervej købte ifølge jv.dk 12 paller håndsprit i Tyrkiet for at sælge det videre på det danske marked.

Men den tyrkiske håndsprit kan ikke godkendes i EU og dermed heller ikke i Danmark.

Det betyder at den vardensiske virksomhed har betalt 350.000 kroner for usælgeligt håndsprit - og det er nu endt i en konkursbegæring for virksomheden.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 06:21
Partistøtteregler skal ændres

Et flertal i Folketinget er klar til at ændre på partistøttereglerne, der gør det muligt at modtage op til 20.000 kroner i anonyme donationer.

Det skriver Politiken.

Som det er i dag kan man som donor forblive anonym, hvis man giver max 20.000 i støtte til en politikers valgkamp. Men et hul i lovgivningen betyder at samme person kan give 20.000 flere gange - blot ved at fordele pengene ud på flere virksomheder.

Og det skal stoppes mener altså et flertal af folketingets partier.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 06:12
Søster og bror fundet med knivstik

Et søskendepar blev i aftes fundet sårede efter knivstik i Haderslev.

Først blev en 25-årig kvinde med knivstik fundet i Gåskærgade i Haderslev og kort efter blev hendes 44-årige bror fundet tæt derpå.

De er begge indlagt til behandling i Aabenraa, men politiet ved ikke om de to søskende har været oppe at slås med hinanden eller om der har været en tredje person involveret i hændelsen.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 05:58
Dømt for at bære vest og våben

En 28-årig mand fra Aabenraa er ved retten blevet idømt syv dages fængsel for at have båret både våben og skudsikker vest uden politiets tilladelse.

Manden forklarede selv i retten at han forud for den efterårsdag sidste år hvor han blev anholdt, havde modtaget trusler via Snapchat - og tidligere var blevet overfaldet af to personer i sin lejlighed.

Men det lovliggør altså ikke vest og våben, mente retten, der idømte ham syv dages fængsel, skriver jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

28-06-2021 05:50
Middelfart Rådhus holder lukket i dag

Middelfart rådhus holder lukket i dag efter fredagens hændelse, hvor en 60-årig mand brød ind og tændte fyrværkeri inde på rådhuset.

Der er nemlig sket en del skader på rådhuset i forbindelse med hændelsen, hvor sprinkleranlægget gik i gang og dermed lavede vandskader på især foyeren, hvor Borgerservice ligger.

Det står endnu ikke klart hvorfor den 60-årige brød ind på rådhuset og tændte fyrværkeri og ild. Gerningsmanden blev fundet død på stedet i løbet af fredagen.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 05:28
Status på vaccinerne i det syddanske

Det går fremad med vaccinationen af syddanskerne.

På Fanø er 45 pct af beboerne færdigvaccineret, mens de øvrige kommuner ligger omkring en tredjedel færdigvaccinerede borgere.

Kun i Kolding hænger det lidt. Her har 50 pct af borgerne nu fået første stik mens det på Fanø eksempelvis er 2 ud af tre borgere, der har fået det første stik.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 05:24
Lysere tider i Billund Lufthavn

Det lysner i Billund Lufthavn, hvor der i weekenden har været pænt mange afgange - især mod sydlige charterdestinationer.

Dermed er der igen ved at være gang i lufthavnen, som i april sidste år kun sendte 3 fly afsted i døgnet.

I denne weekend var der ifølge TV Syd 22 afgange lørdag og 24 søndag.

De positive meldinger kommer samtidig med at regeringen ændrede rejsevejledningerne så langt størstedelen af Europas lande nu er grønne.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 05:19
Yngre læger har haft senfølger af corona

Lige omkring halvdelen af de yngre læger i Danmark, der har været smittet med coronavirus under epidemien, har eller har haft senfølger.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af foreningen Yngre Læger.

Mens ca. fem procent af danskerne har været smittet, så er det hos de yngre læger ca. 10 pct. af dem der har været med i undersøgelsen.

Og her har halvdelen af dem haft senfølger i en eller anden grad - en del af dem i op til 10 måneder efter virussen slap sit tag i dem.
Af: Marianne Thorø

28-06-2021 04:54
Pressemøde om ny infrastrukturplan

Alt tyder på, at regeringen i dag vil præsentere en bred aftale om en ny infrastrukturplan - den såkaldte Infrastrukturplan 2035.

Finansminister Nicolai Wammen har indkaldt til pressemøde kl. 10 hvor aftalen vil blive præsenteret.

De første meldinger fra ritzau går på at dele af en ny Hærvejsmotorvej er med i aftalen ligesom det også lugter lidt af en udvidelse af blandt andet motorvejsnettet omkring Kolding.

Men vi bliver altså som sagt meget klogere klokken 10.
Af: Marianne Thorø
Jørgen Hansen Biler - Kia Rio
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook