20-11-2018 12:43
LTF-leder udvises af Danmark

Lederen af banden Loyal To Familia, Shuaib Khan, er af Højesteret blevet udvist af Danmark efter at have truet en betjent sidste sommer.

Et flertal i Højesteret udtalte blandt andet, at tiltalte »med sin adfærd gennem mange år havde demonstreret manglende vilje til at integrere sig i det danske samfund, idet han trods tid­ligere straffe for grov personfarlig kriminalitet og advarsel om risikoen for udvisning havde fort­sat sin kriminelle adfærd og var leder af en bandegruppering, der var kendt for grov per­son­farlig kriminalitet«.

Bandelederen får samtidig forbud mod at rejse ind i Danmark i seks år, skriver Politiken.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

20-11-2018 10:54
Festivaler skruer prisen i vejret

Har du planer om at skulle på festival til sommer, så skal du nok begynde at spare op nu. Flere festivaler skruer nemlig prisen i vejret til næste år, skriver Ekstra Bladet.

NorthSide i Aarhus og Tinderbox i Odense har hævet prisen med 300 kroner - en stigning på 18,8 procent i forhold til i år. Copenhell og Heartland har også sat prisen på partoutbilletter op, mens Tønders pris er uændret.

På Smukfest i Skanderborg, der i år kostede 2700 kroner, har man endnu ikke taget stilling til næste års pris.
Af: Marianne Thorø
Kilde: EB

20-11-2018 10:21
Sprogprøver vil være brud på forlig

Det vil være et brud på folkeskoleforliget hvis Regeringen gør alvor af sine planer om at indføre obligatoriske sprogprøver i 0. klasse. Det mener både SF og de radikale:

Ifølge forslaget skal børn i skoler med over 30 procent tosprogede elever bestå en sprogtest i 0. klasse for at gå videre til 1. klasse.

Men det kræver opbakning fra alle forligspartier - eller at forliget opsiges, mener SF-ordfører Jacob Mark, der bakkes op af de radikale:

- Hvis de vil fastholde forslaget, så bryder de forliget her og nu, og det er meget sjældent - jeg kan ikke huske, at jeg selv har været udsat for det eller har prøvet det før, siger de radikales Marianne Jelved til ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

20-11-2018 10:00
Broen tjekker rulletrapper efter faldulykke i Sønderborg

Faldulykken i shoppingcentret Borgen i Sønderborg forleden kunne lige så godt være sket i Broen Shopping i Esbjerg.

Derfor giver Broen nu sine rulletrapper et ekstra sikkerhedstjek for at undgå en lignende ulykke:

- Vi vil nu tage et ekstra tjek af sikkerheden omkring vores rulletrapper, og finder vi det nødvendigt med ekstra sikkerhed som eksempel en pullert, udover allerede installerede sikkerhedsforanstaltninger, vil dette naturligvis blive udført, siger centerchef, Janni Baslund Dam til jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

20-11-2018 09:16
Ivanka havde privat mailserver

Den amerikanske førstedatter og Trump-rådgiver, Ivanka Trump, brugte sidste år sin private mailkonto til at kommunikere med medarbejdere i Det Hvide Hus om forskellige regeringsanliggender.

Dermed kan der ifølge The Washington Post være blevet sendt emails i strid med myndighedernes arkivregler.

I valgkampen i 2016 forlangte Donald Trump sin modstander Hillary Clinton fængslet for præcis den samme forseelse.
Af: Marianne Thorø

20-11-2018 08:46
Politiet tørrer migrant-regning af på Aabenraa Kommune

Aabenraa kommune er endt med at stå med regningen for en stor gruppe migranters indtog i landet i september 2015. Her bad politiet Aabenraa kommune om hjælp til at indkvartere og bespise de mange mennesker på Frøslev-Padborg Skole. Og nu har politiet tørret regningen for opholdet på en halv mio kroner af på kommunen.

- Det ærgrer mig, for som grænsekommune er vi én af de få, der kan stilles i en akut opstået situation som denne og blive involveret. Vi kan ikke nægte at stille hjælp til rådighed, og i det her tilfælde har vi helt konkrete, afholdte udgifter. Al ordentlighed tilsiger, at man må betale regningen, når man bestiller. Det var ikke en situation, Aabenraa Kommune var herre over, eller en myndighedsopgave, der var vores. Politiet må se at få betalt, siger borgmester Thomas Andresen til Jydske Vestkysten.
Af: Marianne Thorø

20-11-2018 08:11
Politikere vil vide hvor moskeer får penge fra

Flere politikere ønsker at få indsigt i hvor flere moskéer i Danmark får deres penge fra. Flere moskéer er nemlig ikke anerkendt af staten som trossamfund og dermed er de undtaget for reglerne om åbenhed om donationer fra udlandet.

Eksempelvis hører Grimhøjmoskeen i Aarhus under Fonden for Den Muslimske Sammenslutning og dermed er de ikke underlagt statens kontrolmekanismer. Det vil de konservatives Naser Khader gerne gøre noget ved:

- Det amerikanske finansministerium har lavet en liste over personer og fonde, som man ikke må modtage penge fra. Måske kan vi bruge den samme model i Danmark, siger Naser Khader til Kristeligt Dagblad.

I Dansk Folkeparti ønsker man helt at forbyde moskéer og andre trossamfund at modtage penge fra udlandet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

20-11-2018 07:08
Aftenskoler har svært at hamle op med bibliotektet

Der er blevet stor konkurrence på markedet for arrangementer som eksempelvis foredrag.

Og i den konkurrence har bibliotekerne gode vilkår, fordi de har mulighed for at have langt større udgifter end indtægter på deres arrangementer skriver jv.dk

I 2017 brugte Varde Bibliotek mere end 400.000 kroner mere på arrangementer, end der kom ind i billetindtægter. I 2016 var det over en halv million kroner. Pengene kommer fra skatteborgerne.

Det er noget, som aftenskolerne mener giver dem udfordringer.

- I bund og grund vil det være mere fair, hvis vi havde samme konkurrencevilkår, siger Gitte Flycht, forstander for FOF Esbjerg.

- Det er da noget, vi i aftenskolerne bekymrer os om, siger Brian Kronborg, der er leder af folkeoplysning i AOF Center Sydjylland til avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

20-11-2018 06:10
Museer tjener stort på billetsalg

De statsanerkendte museer har siden 2011 øget deres billetindtægter med 82,4 procent. I 2017 løb de statsanerkendte museers samlede billetindtægter op i 384,7 millioner kroner.

Det viser tal, som Altinget har indhentet fra Slots- og Kulturstyrelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-11-2018 06:00
Borgen øger sikkerheden efter faldulykke

I Borgen i Sønderborg er man stadig rystede efter at en 4-årig dreng i weekenden faldt ned fra en rulletrappe og op mod seks meter ned.

Politiets og centerets undersøgelser viser, at rulletrappen i Borgen lever op til alle sikkerhedskrav, men alligevel handler man nu på episoden:

- Alle sikkerhedskrav til centrets rulletrapper er opfyldt, men uanset dette, vælger vi allerede i dag at opsætte en pullert, der forhindrer, at man umiddelbart kan trække sig op på gelænderet. Jeg vil gerne slå fast, at den ulykke der skete, ikke på nogen måde kunne have været forudset, og at omstændighederne måske er af en sådan karakter, at det aldrig vil ske igen, men uanset dette gør vi nu hvad vi kan, for at forebygge en gentagelse, siger centermanager Flemming Enghave i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Kaniner døde i brand

I går opstod der brand i en garage i Løgumkloster, og branden endte med at koste en række kaniner livet, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Nogle af kaninerne overlevede branden, og de blev efterfølgende undersøgt af en dyrlæge.

Heldigvis kom ingen personer noget til under branden.
Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Ungebyråd kom med gode idéer

I denne tid er flere af byrådsmedlemmerne i Esbjerg skiftet ud med noget yngre udgaver, da et nyt ungebyråd har indtaget stolene i byrådssalen.

Her skal de udvikle forskellige idéer til, hvordan forholdene for dem selv og andre kan forbedres, og den bedste idé løber afsted med 200.000 kroner.

- Det er en unik mulighed for at få indflydelse, og man bliver jo nærmest helt høj af at sidde og udvikle på projekterne. Jeg tror, der er mange, der sidder med en lille politiker-spire i maven, som kan få lov at blomstre lidt i dag, fortæller Signa Dorthea Nørholm Møller fra 3G på Rybners i Esbjerg til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Politikerne vil lægge pres på grænsehandlen

Er du en af de mange, der i ny og næ kører en tur over grænsen for at hente pantfri dåser med hjem?

Så er du langt fra alene, men nu skal reglerne for pant i grænsebutikkerne laves om.

I hvert fald hvis det står til de danske politikere, der atter vil forsøge at lægge pres på tyskerne:

- Det er klart, at vi fra dansk regerings side har et stærkt ønske om, at tyskerne laver om på deres pantregler i grænseområdet. Vi kan ikke gøre andet end at tale med tyskerne og appellere til dem om at få lavet reglerne om, siger erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K) ifølge TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Ribe-Esbjerg stoppede Mors Thy-stime

Ribe Esbjerg skulle i aftes forsøge at stoppe en stime på tre sejre i træk, som Mors Thy gæstede med i den bedste håndboldrække i Herreligaen.

Det lykkedes lige og lige efter en dramatisk kamp, der sluttede uafgjort 23-23.

Mors Thy var ved pausen foran med 13-12, men efter 10-11 til Ribe Esbjerg i anden halvleg blev pointdelingen alligevel reddet hjem.


Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Kongehuset siger undskyld

De kongelige optræder normalt ikke i reklamer. Ikke desto mindre figurerede prins Nikolai for nylig i en pressemeddelelse fra Sixt Biludlejning, det skriver TV2.

Noget der nu får Kongehuset til at beklage:

- Prins Nikolai beklager fejltagelsen, som der nu er rettet op på, lyder beskeden fra den kongelige kommunikationsafdeling ifølge BT.

Pressemeddelelsen er efterfølgende blevet fjernet.
Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Uforløst landskamp i Aarhus

Det danske landshold i fodbold spillede i aftes 0-0 på hjemmebane i Aarhus mod Irland, og det blev en kamp præget af masser af store danske chancer men manglende skarphed.

Kampen igennem var Danmark det dominerende mandskab, men trods lovende takter lykkedes det ikke at nedbryde den stærke irske defensiv.

Trods 0-0 er Danmark dog sikre på at vinde sin pulje i Nations League, der er UEFA's nye koncept omkring venskabskampe med op og nedrykning mellem forskellige grupper.
Af: Michael Ehrhorn

20-11-2018 06:00
Lars Mikkelsen fik Emmy

Den danske skuespiller Lars Mikkelsen har svært ved at få armene ned, efter at han i nat dansk tid vandt en international Emmy.

Prisen får han for sin rolle som præst i DR's dramaserie "Herrens Veje".

- Det virker fuldstændig surrealistisk det her. Der var så mange stærke optrædender fra de andre nominerede, siger den 54-årige skuespiller i en pressemeddelelse fra DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-11-2018 05:21
Google opfører datacenter til 4,5 milliarder ved Fredericia

Den amerikanske tech-gigant Google afslørede i dag, at selskabet opfører et 46.000 kvadratmeter stort datacenter ved Fredericia.

Det skriver Avisen Danmark.

Datacenteret, der kommer til at koste 4,5 milliarder kroner, skal stå klar i 2020.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen Danmark

19-11-2018 12:26
Syrien-kriger fratages dansk statsborgerskab

En 28-årig dansk-tuneser skal fratages sit danske statsborgerskab og udvises af landet for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien.

Den afgørelse er nu faldet i Højesteret, der således går imod både by- og landsrettens kendelser i sagen.

Ved Østre Landsret blev den 28-årige idømt fire års fængsel, men spørgsmålet om hans danske statsborgerskab skulle afgøres i Højesteret - og her er man altså nået frem til at fratage ham statsborgerskabet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-11-2018 11:00
Whistleblower i Folketinget

Den mand der satte gang i hele sagen om omfattende hvidvask i Danske Banks estiske filial skal i dag deltage i en høring i Folketinget.

Howard Wilkinson var gennem syv år chef for handelsafdelingen i Danske Bank i Estland og gik i 2013 til bankens ledelse og advarede om de ting der foregik - uden at banken reagerede.

– Jeg er her fordi, jeg føler en moralsk forpligtelse til at dele min historie med det danske parlament og det danske folk, siger Howard Wilkinson til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

19-11-2018 10:31
Aftale redder ghetto-områder fra nedrivning

En ny aftale skal forhindre, at velfungerende boligområder skal rives ned.

Der kan nemlig gives dispensation fra krav om antallet af familieboliger i boligafdelinger med under 2100 beboere uden meget kriminalitet.

Afdelingerne kan beholde 60 procent af boligerne som de er.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-11-2018 09:00
Politiet advarer om tricktyve på Black Friday

Mange handlende i byen betyder traditionelt også mange tricktyve. Derfor advarer Syd- og Sønderjyllands politi både kunder og butikker om at være ekstra opmærksomme til fredagens Black Friday udsalg.

- Butikkerne og deres ansatte har et stort medansvar i forhold til indsatsen mod tricktyve. En række enkle tiltag kan således gøre det bøvlet for eksempel at aflure kundernes pinkode ved kassen, ligesom butikkerne sender et signal til kunderne om, at her taler vi ikke blot om gode kundeoplevelser. Vi gør også noget for det og øger trygheden, påpeger fungerende vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat, Chr. Østergård i en pressemeddelelse.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

19-11-2018 07:24
Kørsel for gult eller rødt resulterer ofte i ulykker

Et tryk på speederen eller ekstra kraft i pedalerne for at komme over krydset, selv om signalet er skiftet, har resulteret i 1644 ulykker og 10 dræbte fra 2013 til 2017, viser tal fra politikredsene.

Derfor står politiet i denne uge ved lyskryds for at få bilister til at stoppe.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-11-2018 07:19
Cafeer og værtshuse snyder med moms og skat

Mere end hver tredje cafe eller værtshus snyder bevidst med moms eller skat. Det viser en opgørelse fra Skatteministeriet.

Enten bliver kontantsalg ikke slået ind på kasseapparatet, eller også slettes salget senere, siger direktør Brian Koch, der sælger digitale kasseapparater.
Af: Marianne Thorø

19-11-2018 06:00
To millioner skal sætte gang i historisk hjul

Det er efterhånden længe siden, at Aabenraa Slotsvandmølle ved Brundlund Slot har drejet rundt til fornøjelse for borgere og turister i Aabenraa Kommune.

Men nu har A. P. Møller Fonden, Slots- og Kulturstyrelsen og Aabenraa Kommune givet to millioner kroner til fornyelse og restaurering af møllen skriver TV Syd.

En pæn del af pengene skal bruges til udskiftning fornyelse af møllehjulet, idet træværket er nedslidt og angrebet af råd. Desuden skal aksler, lejer og anden teknik udskiftes, så der igen kan males mel på slotsvandmøllen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-11-2018 06:00
Esbjerg Energy dropper back

Ishockeyklubben Esbjerg Energy har valgt at skille sig af med back-håbet Victor Björkung. Det sker efter at spilleren ikke for alvor har fået sat sig igennem i de 16 kampe, han har spillet for klubben.

Sådan lyder meldingen fra Energy-assistent Thor Dresler:

- Vi har set hvad Victor præsterede i Hvidovre i sidste sæson, men det er ikke lykkedes for os, at forløse det fulde potentiale. Derfor ophæves samarbejdet i gensidig forståelse. Dette betyder også, at det vil være muligt for Victor at sikre en ny start i en anden klub, siger Thor Dresler i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

19-11-2018 06:00
Få tjekket lungerne i Tønder

Synes du også, at du bliver lige lovligt hurtigt forpustet?

Det kan skyldes alder eller dårlig form, men det kan også være tegn på en kronisk sygdom. Noget der nu skal gøres noget ved.

På Lungedagen onsdag 21. november 2018 kan borgere i Tønder Kommune få et lungetjek, når Lungeforeningen holder International Lungedag i samarbejde med apotekerne, praktiserende læger og kommunen.

I Danmark har op mod 600.000 danskere en kronisk lungesygdom, men alt for mange ved ikke, at de er syge. Udfordringen ved alle kroniske lungesygdomme, også de mere sjældne typer, er, at symptomerne kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem eller bortforklare dem med for eksempel dårlig form eller alder.
Af: Michael Ehrhorn

19-11-2018 06:00
Politiet rykkede ud til mand med legetøjsgevær

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte i går rykke hurtigt ud, da der pludselig var anmeldelser om en mand, der gik rundt med et gevær i Tønder.

Det lykkedes hurtigt at finde den pågældende person, men det viste sig heldigvis at være ganske udramatisk.

Manden var nemlig ude og gå tur med et legetøjsgevær, og der skete derfor ikke yderligere, det skriver politiet på Twitter.
Af: Michael Ehrhorn

19-11-2018 06:00
Røgbombe skabte kaos i Sønderborg

I weekenden måtte brandvæsnet i Sønderborg rykke ud til en opgang, der udviklede røg, og frygten var at en større brand kunne være på vej.

Det viste sig dog, at der var tale om en røgbombe, der var blevet kastet ind i opgangen, og derfor kunne branfolkene heldigvis hurtigt tage afsted igen.
Af: Michael Ehrhorn

19-11-2018 06:00
Esbjerg vandt flot i Frankrig

Team Esbjerg hentede i aftes en flot sejr, da man i Frankrig slog Paris 92 i EHF Cuppen.

Kampen var på forhånd ventet at blive svær, men Esbjerg storspillede i første halvleg, der blev vundet med 16-13.

Også anden halvleg blev vundet med tre mål, og de samlede cifre blev flot 31-25 i Team Esbjerg-favør.
Af: Michael Ehrhorn

19-11-2018 06:00
Rødkålen er i fare til jul

Det er snart jul, og måske begynder du allerede at glæde dig til julemiddagen. En af de ting der i mange danske hjem hører til netop her er rødkålen.

Den kan dog være truet i år, det skriver TV2.

Den tørre sommer har nemlig fået flere producenter landet over til at frygte, at rødkålen ganske enkelt når at slippe op inden juleaften.

- Der er problemer med produktionen af rødkål hos flere avlere over hele landet, fortæller Kent Michael Ebbesen, der er kålproducent og medejer af firmaet Tinggaard.
Af: Michael Ehrhorn

19-11-2018 06:00
Buschauffører har fået nok

800 buschauffører fra blandt andet Syddanmark var i går samlet til stormøde i Odense. Formålet var at råbe politikere og trafikselskaber op om at buschaufførerne har fået nok!

Ifølge chaufførerne er køreplanerne nemlig i høj grad skruet sammen ved et skrivebord i et regneark - og ikke ude i virkeligheden. Det betyder forsinkelser, som igen betyder at chaufførerne ikke når at holde de nødvendige pauser og at danskerne kommer for sent til deres videre færd.

- De politiske prioriteter og trafikselskabernes praksis hænger simpelt hen ikke sammen med danskernes og chaufførernes dagligdag, siger forhandlingssekretær i transportgruppen 3F, Kim Poder, i en pressemeddelelse.
Af: Marianne Thorø

19-11-2018 05:53
I Esbjerg følger sygeplejersker patienter hjem

I to år har Esbjerg Kommune haft en ordning, hvor 12 akutsygeplejersker både er ansat i kommunen og på sygehuset.

Opgaven er at følge patienterne hjem fra hospitalet og behandle og følge dem i eget hjem bagefter.

Målet er at skabe den bedste overgang mellem sygehus, kommune og egen læge.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-11-2018 05:13
Borgen ser på sikkerhed efter 4-årigs fald fra rulletrappe

Storcentret Borgen i Sønderborg går nu i gang med at se nærmere på sikkerheden efter et fatalt fald i centret.

Det skriver DR P4 Syd.

En 4-årig dreng er i kritisk tilstand, efter at han faldt fra en rulletrappe på første etage og ned på gulvet i kælderen.

Et fald på mellem fem og seks meter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-11-2018 05:01
Producent frygter at rødkålen slipper op inden julaften

Hos grøntsagsproducenten Brdr. Kjeldahl er man nervøs for, at der ikke er mere rødkål tilbage, når vi når juleaften.

Det skriver Tv2 Østjylland.

Den tørre og varme sommer i Europa har nemlig gjort grøntsagerne stresset og derfor er der færre, fortæller Jens Kristian Kjeldahl, som er medejer i Brdr. Kjeldahl.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2 Østjylland

19-11-2018 05:00
Regeringen vil have nødbremse ved farlige, udenlandske opkøb

Staten skal kunne stoppe udenlandske staters køb af kritisk infrastruktur som havne og lufthavne, mener regeringen, der ifølge Politiken barsler med et lovforslag.

– Skrækscenariet er, at der er nogen, som køber dansk infrastruktur op med det formål at presse Danmark, siger finansminister Kristian Jensen til Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

16-11-2018 14:00
Færre sanktioner i kontanthjælp

Det skal have konsekvenser, hvis man modtager kontanthjælp og ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Men reglerne på området kan være svære at forstå for kommunerne, så derfor skal de nu gøres mere enkle.

- Området har vokset sig frem til at være en kæmpestor jungle, og det er primært vores skyld som politikere, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen på et pressemøde.

Dermed skal antallet af sanktioner reduceres fra ca 80 til blot fire.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-11-2018 10:36
Mand kendt skyldig i skyderi i frisørsalon

En 21-årig mand er kendt skyldig i ulovlig våbenbesiddelse og forsøg på grov vold i forbindelse med bandekonflikten i Esbjerg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. I januar skød den 21-årig mod en anden mand i en frisørsalon i Storegade.

Den 21-årige modtager en dom senere fredag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-11-2018 07:50
Støjberg går imod Venstres udlændingepolitik

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg går nu imod partiets egen politik på udlændingeområdet.

For fire år siden var hun for at indføre en særlig dispensationsregel for børn, der helt utilsigtet stod til at blive udvist fra Danmark.

Men det afviser hun nu, efter at hun er blevet minister og har fået et dybere kendskab.
Af: Mike Forde

16-11-2018 06:54
Kvinde dømt for vold mod underbo

En 71-årig kvinde fra Sønderborg er kendt skyldig i vold og forsøg på vold mod sin underbo i en ejendom i Kastanie Alle i Sønderborg - Det skriver jv.dk

Kvinden er kendt kvinden skyldig i at have skubbet og tildelt en anden kvinde flere slag på kroppen og skubbet til en mand, da de forsøgte at stille nogle affaldsspande på plads, som hun havde placeret i indkørslen.

Den 71-årige kvinde er også kendt skyldig i at have slået på og taget kvælertag på underboen, da denne sammen med en veninde ville flytte et råddent hegn, kvinden havde stillet op ad sin carport. I den forbindelse langede hun ud efter en mand, der forsøgte at mægle, men ramte ikke.

Siden har der været flere hendelser mellem den ældre kvinde og underboen.

Strafudmålingen afventer en mentalerklæring, ligesom den dømte sammen sin advokat skal tage stilling til en eventuel anke af sagen
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

16-11-2018 06:52
Sygeplejersker vil ikke på fuld tid

Danske Regioner har i flere år forsøgt at få flere sygeplejersker på fuld tid, men indsatsen har indtil nu været forgæves.

I 2013 var 60 procent af sygeplejerskerne på fuld tid. Målet var at nå op på 80 procent i 2021, men antallet er kun steget til 61 procent – altså stort set det samme som for fem år siden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-11-2018 06:15
Arbejdstilsynet sjusker med registrering af dødsulykker

Beskæftigelsesministeriet har bedt Arbejdstilsynet rette i opgørelserne over, hvor mange personer der har mistet livet i arbejdsulykker i Danmark.

Det skriver Fagbladet 3F, der har afdækket, hvordan to udenlandske arbejdere døde under fald på danske byggepladser.
Arbejdstilsynet registrerede i første omgang ikke de to dødsulykker.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-11-2018 06:00
Energy freder træneren

Sæsonen hidtil har været noget af et mareridt for Esbjerg Energy, men det kommer ikke til at få betydning for klubbens trænere Mark Pederson og assistent Thor Dresler i spidsen.

Det slår klubbens direktør, Peder Krogsgaard, fast overfor jv.dk.

- Vi kender vores situation, men vi panikker ikke. Vi går ikke ud og laver nogle vanvittige ting på en kort bane. Vi er nødt til at tro på det koncept, vi har. Vi må ikke ryste på hånden. Vi skal huske på, at der stadig er størstedelen af sæsonen tilbage.
Af: Michael Ehrhorn

16-11-2018 06:00
GDPR-regler kan drille julefrokosten

I planlægningen af menuen til årets firmajulefrokost kan arbejdsgivere helt uforvarent komme til at overtræde EUs regler om håndtering af persondata - de såkaldte GDPR-regler.

- Oplysninger om fødevareallergier, spisevaner og trosretning er følsomme personoplysninger, som en arbejdsgiver som udgangspunkt ikke må behandle. Derfor skal man være lidt påpasselig i julefrokostsammenhænge, siger chefkonsulent i Dansk Industri, Stine Kenneth Larsen til ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-11-2018 06:00
Maleri solgt for astronomisk beløb

Et maleri af den 81-årige britiske kunstner David Hockney satte i aftes rekord for det dyreste kunstværk, der nogensinde er blevet solgt ved en auktion, mens kunstneren bag værket stadig er i live.

Maleriet "Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)" blev i 1972 oprindeligt solgt af Hockneys kunsthandler for 18.000 dollar.

Men i går røg maleriet videre på et hammerslag på hele 90,3 millioner dollar - svarende til knap 600 millioner kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-11-2018 06:00
Stor øvelse i Esbjerg

Hvis du befandt dig nær vandet i Esbjerg i går, så kan du meget vel have fået en overraskelse, da en stor redningsaktion pludselig gik i gang.

Det hele var dog en øvelse i søredning, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Øvelsen var dog meget omfattende, og blandt andet var kystredningstjenesten Esbjerg, Fanø samt redningsbåd Oksbøl og Ribe i aktion.
Af: Michael Ehrhorn

16-11-2018 06:00
Masser af løse dyr

I går var dyrene i Løgumkloster tilsyneladende meget ivrige efter at slippe ud af deres indhegning.

Først var der melding fra en beboer på Arndrupvej, der spottede en rød vallak islandsk hest i indkørslen.

Kort efter var den gal igen et andet sted i byen, hvor 20 køer indtog kørebanen og skabte trafikale problemer. Ud på aftenen blev ejeren af de vildfarne dyr fundet.
Af: Michael Ehrhorn

16-11-2018 06:00
To uheld skabte store problemer

To uheld skabte i går voldsomme trafikale problemer i hhv. Haderslev og i Sønderborg.

På Aabenraavej i Haderslev skete et uheld, der skabte stor kø, og endnu vides det ikke, hvad der præcist er sket på steddet.

I Sønderborg blev der meldt om et stort uheld i krydset Ringvej/Søndre Landevej, og det lukkede vejen fuldstændig ned. To biler var impliceret, men der er endnu ikke yderligere meldinger.
Af: Michael Ehrhorn

16-11-2018 05:34
19-årig forsøgte at stikke af fra hundepatrulje

En hundepatrulje ved Tønder bemærkede tidlig fredag morgen en bil uden nummerplade.

Bilisten forsøgte at stikke af, men blev eftersat og indhentet af politiet.

Den 19-årige fører af bilen blev efterfølgende sigtet for kørsel under indflydelse af euforiserende stoffe, mens bilen blev beslaglagt. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-11-2018 05:18
Danske Bank-ansatte kan have fået penge fra bagmænd

Bagmændene bag hvidvasksagen i Danske Bank mistænkes for at have betalt estiske Danske Bank-ansatte.Det skriver Berlingske.

Bagmændene skal ifølge avisen have betalt de tidligere ansatte for at få hjælp til at føre penge gennem banken.
Myndighederne i Estland efterforsker sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

15-11-2018 12:47
Morten Grunwald er død

Skuespilleren Morten Grunwald er død. Han blev 83 år gammel.

Morten Grunwald sov stille ind i går aftes efter et lille døgns indlæggelse på Sankt Lukas.

Det er kun en måned siden at skuespilleren fortalte han havde fået konstateret kræft, men at han ikke ønskede at modtage behandling.
Af: Marianne Thorø

15-11-2018 11:04
Politiet forlænger visitationszonen i Esbjerg i yderligere en måned

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at forlænge den eksisterende visitationszone i Esbjerg i yderligere en måned.

Visitationszonen blev oprettet den 17. august, og det er således tredje gang, at Syd- og Sønderjyllands Politi beslutter at forlænge visitationszonen.

Baggrunden for forlængelsen er den fortsat anspændte situation i Esbjerg mellem to lokale grupperinger. Politiet finder således stadigvæk våben i forbindelse med visitationerne.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

15-11-2018 10:44
Forsvarsforbeholdet skal til debat

Danmarks forsvarsforbehold skal til debat.

Det siger forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen, på et pressemøde omhandlende regeringens nye udenrigs- sikkerhedspolitik for 2019 og 2020.

Ifølge forsvarsministeren er der ikke planer om en folkeafstemning om forbeholdet skriver TV2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-11-2018 10:34
Sikkerheden var i orden, da mand faldt fem meter ned på betongulv

Tirsdag eftermiddag faldt en kunde i Føtex i Aabenraa ud over gelænderet på trappen op til første sal og styrtede fem meter ned på betongulvet, der fører ind til parkeringskælderen.

Alt tyder på, at det er et tragisk, men hændeligt uheld.

Føtex har nu undersøgt trappen og gelænderet, talt med vidner og set overvågningsvideo fra episoden igennem. Og sikkerheden er i orden, konkluderer regionschefen.

- Han har to poser i hånden, mister balancen og griber efter gelænderet. Men alt tyder på, at det er et tragisk, men hændeligt uheld. Trappen er sikkerhedsgodkendt, og alt er fint og i orden, siger Søren Hostrup til TV Syd.

Han fortæller, at manden var bevidstløs med det samme, men hjælpen kom hurtigt. To medarbejdere måtte efterfølgende have krisehjælp.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

15-11-2018 10:00
Rekordmange søger penge fra rekordstor pulje

Aldrig før har der været så mange penge i bredbåndspuljen, men alligevel må flere ansøgere se frem til et afslag. Der er nemlig kommet i alt 137 ansøgninger fra i alt 6000 adresser i Danmark, der ønsker at få hjælp til at få bedre internetforbindelse, end de har i dag.

- Skal man have mulighed for at bo og arbejde i hele Danmark, så er et af kravene, at der er en tilstrækkelig bredbåndsforbindelse. Derfor har det været et vigtigt fokusområde for regeringen at skaffe bredbånd til alle, og derfor vil vi fortsætte med at udbygge infrastrukturen, siger energi-, klima- og forsyningsminister, Lars Christian Lilleholt til ritzau.


Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

15-11-2018 09:17
Politiet åbner borgerrådgivning

Politiet åbner i dag sin første borgerrådgivning, hvor man kan få svar på de spørgsmål, man måtte have til ordensmagten.

Målet er, at borgeren skal have en mere enkel indgang til politiet, som sørger for at finde svaret hurtigt.

Indgangen er 114, og telefonen er åben fra 8 – 18.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-11-2018 09:00
2 pct udsat for stalking

To pct af danskerne har det seneste år været udsat for stalking. Det viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Justitsministeriet.

Det svarer til at mellem 67.000 og 98.000 danskere er blevet generet af uønskede sms'er og telefonopringninger, som i nogle tilfælde udvikler sig til regulær overvågning og måske endda vold.

Det er dog kun en fjerdedel der har henvendt sig til politiet og dét får justitsminister Søren Pape Poulsen til at fastslå at ofrene trygt kan gå til politiet og få hjælp:

- Borgerne skal ikke være i tvivl om, at deres anmeldelse tages alvorligt og behandles ordentligt og korrekt, siger han til ritzau i en kommentar til rapporten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

15-11-2018 07:06
Betjente ønsker nye uniformer

Efter 2015 er mange betjente pålagt at gå med skudsikker vest, og det betyder, at deres uniform ikke længere passer.

Et stort problem og en potentiel sikkerhedsrisiko, mener betjentene, der får opbakning af DF til indkøb af blandt andet nye jakker.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-11-2018 06:00
Alvorlig ulykke i Føtex

I går udspillede der sig noget af et drama i Føtex i Aabenraa, da en mand pludselig faldt ud over gelænderet og røg fem meter ned på et betongulv.

Medarbejdere i Føtex var hurtigt klar med førstehjælp til manden, der var bevidstløs, men med en stor indsats blev der hurtigt tilkaldt hjælp.

Det vides endnu ikke, hvorfor manden faldt ud over gelænderet. Angiveligt bar han to poser på trappen, og han kan derved have fået overbalance.

Mandens tilstand kendes i øjeblikket ikke.
Af: Michael Ehrhorn

15-11-2018 06:00
Tyveri blev til røveri i Tønder

I aftes ved 18.30-tiden blev Aldi i Tønder ramt af butikstyveri, der udviklede sig til et egentligt røveri.

Tre gerningsmænd skubbede til personalet, da de løb fra steder, og forinden havde de stjålet beklædning i cigaretter.

De tre mænd beskrives som mellem 30 og 35 år og østeuropæisk af udseende. Har man set noget mistænkeligt kan politiet kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

15-11-2018 06:00
Uheld gav problemer og lettere knubs

Det skabte en del trafikale problemer omkring Grønlandsparken i Esbjerg, da tre biler var involveret i et trafikuheld.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

To personer blev sendt på skadestuen med lettere knubs, og ud på aftenen var der igen ryddet op i krydset ved Grønlandsparken.
Af: Michael Ehrhorn

15-11-2018 06:00
Britta Nielsens døtre vidste intet om svindel

Den svindelmistænkte Britta Nielsens to døtre var uvidende omkring det tyveri på 111 millioner kroner fra Socialstyrelslen, som deres mor står anklaget for.

Sådan lyder meldingen nu fra døtrene selv i et eksklusivt interview med Kanal 5.

Der blev blandt andet brugt store summer på heste, men ifølge døtrene stolede de på deres mor og tænkte, at der nok var tale om en arv eller en større opsparing i forbindelse med faderens død forinden.
Af: Michael Ehrhorn

15-11-2018 06:00
DSB dropper skilt efter kritik

Når du tager toget, så vil du netop nu kunne se et helt nyt testskilt i Familiezonen. Det viser en talende kvinde med et barn på armen stående ved siden af en tavs mand, men nu trækker DSB skiltet tilbage.

Det sker kort tid efter, at skiltet er blevet udsat for kritik og for at sende forkerte signaler. Kritik der blandt andet kom fra Dansk Kvindesamfund.

- Det udstiller en stereotyp og forældet kønsopfattelse, siger næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Helena G. Hansen til TV 2.

Hos DSB har man ikke haft til hensigt at støde nogen:

- Billedet skal bare signalere, at det er en familiezone, så der kan godt være lidt larm. Der er ikke noget andet formål. Derfor har vi lavet det om, siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB.
Af: Michael Ehrhorn

15-11-2018 05:44
24-årig mand truede sig til bil

En 24-årig mand truede med en kniv en bekendt til at udlevere sin bil i Vejen i nat.

Da politiet opdagede bilen, stak den 24-årige af fra stedet.

Han blev kort efter pågrebet og anholdt. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.
Af: Mike Forde
Kilde: Politi

15-11-2018 05:19
Dårlige jobcentre skal lære af gode

Statsrevisorerne beder Beskæftigelsesministeriet arbejde for, at de dårligst fungerende jobcentre lærer af de bedste.

Rigsrevisionen har undersøgt området, om konklusionen er, at der kan spares 1,45 mio. kroner eller 18.000 flere ledige kan komme i job, hvis det sker.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-11-2018 12:19
Minister vil sende fortrolig info til ordførere

Skatteminister Karsten Lauritzen er klar til at videregive sædvanligvis fortrolige oplysninger om den australske storbank Macquarie til Folketinget i den store svindelsag om udbytteskat.

Det fortalte han i dag i et samråd, skriver Ritzau.

- Denne sags karakter betyder, at jeg er indstillet på at oversende oplysninger om den verserende sag mod Macquarie i fortrolig form til Erhvervsudvalget, Skatteudvalget eller det udvalg, der nu måtte spørge. Men altså i fortrolig form, lød det fra Karsten Lauritzen.
Af: Marianne Thorø

14-11-2018 12:07
Landbrug & Fødevarer dropper Folkemødet

Næste års folkemøde på Bornholm bliver uden interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer. De har ellers traditionelt været blandt Folkemødets største deltagere og har været med siden første møde i 2011.

Det er nemlig blevet for dyrt at være med, fortæller organisationen, der har fået besked fra deres sædvanlige overnatningssted på Bornholm om at overnatningsprisen stiger med 50 pct næste år.

Ved at droppe mødet forventer Landbrug & Fødevarer at spare et par millioner kroner.
Af: Marianne Thorø

14-11-2018 11:11
Danske pas blandt verdens mest adgangsgivende

Det danske pas er blandt de bedste, når det gælder om at få adgang til alleverdens lande uden først at skulle søge om visum.

Det viser en opgørelse over verdens mest adgangsgivende - og dermed magtfulde - pas udgivet af konsulentvirksomheden Henley & Partners.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-11-2018 10:00
Diabetes-tests i Esbjerg, Ribe og Bramming i dag

1.388 personer i Esbjerg Kommune skønnes at have type 2-diabetes uden at vide det. Diabetes er nemlig ikke nødvendigvis en sygdom, man selv kan se eller mærke, men uden behandling er diabetes en livsfarlig sygdom

Derfor sætter Esbjerg Kommune i samarbejde med Diabetesforeningen og apoteker nu ekstra fokus på at forebygge og opspore type 2-diabetes på Verdens Diabetesdag i dag. Det sker gennem en risiko-tests, der blandt andet foretages på de lokale apoteker i Esbjerg, Ribe og Bramming.

- Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, der skal opdages og behandles i tide. Derfor håber jeg, at mange vil benytte sig af tilbuddet om en gratis risikotest, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.
Af: Marianne Thorø

14-11-2018 09:13
Nyt regnskab ude fra TDC

TDC har fremlagt sit seneste kvartalsregnskab, og her fremgår det, at driftsoverskuddet i koncernen er faldet med 3,6 pct. til 1,66 mia. kr. . Det er sket på trods af, at omsætningen er steget.

TDC har i tredje kvartal vundet 47.000 nye mobilkunder, men samtidig mistet 40.000 kunder inden for tv, bredbånd og fastnet.
Af: Marianne Thorø

14-11-2018 08:39
Håndbold-helt vil i EU-Parlamentet for Venstre

Tidligere håndboldspiller og OL-guldvinder Katrine Fruelund opstiller til EU-parlamentsvalget i 2019 for Venstre.

Hun vil blandt andet sætte børn på dagsordenen, lyder det i en pressemeddelelse.

Siden 2013 har hun siddet som byrådsmedlem i Randers.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

14-11-2018 08:01
Antallet af efterlønnere på niveau med ordningens indførelse

Antallet af danskere på efterløn satte rekord i 2003 med godt og vel 185.000 efterlønsmodtagere.

Siden da er antallet faldet støt, og nu er antallet af danskere på efterløn tilbage på niveauet fra ordningens indførelse.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, skriver finans.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

14-11-2018 06:30
DF mener ikke, at pensionister skal medfinansiere satspuljen

DF kalder det for uretfærdigt, at pensionisterne er med til at finansiere en stor del af satspuljen.

Men der er ikke lagt op til ændringer af, hvordan satspuljen er skruet sammen.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V) til tv2.dk og kalder satspuljen "et bredt forlig".
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-11-2018 06:30
Dødelig fuglevirus på vej mod Danmark

En dødelig fuglevirus, der især rammer solsorte og kun er farlig for fugle, er på vej mod Danmark.

Biolog i Dansk Ornitologisk Forening Henning Heldbjerg opfordrer danskerne til at holde øje med døde solsorte og melde dødsfald i bestandene til foreningen.

Mindst 25.000 solsorte er døde af virussen i Tyskland i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-11-2018 06:30
Hjertestop-apps kan ikke tale sammen

Regionerne bruger forskellige apps, der ikke kan tale sammen, når frivillige skal tilkaldes til hjertestop.

Problemet har aldrig været diskuteret i Danske Regioner, og næstformand Ulla Astman vil nu se på sagen.

Hun påpeger dog, at behovene er forskellige fra region til region.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-11-2018 06:30
Støtte til Egon Fræhr formindskes

Byrådsmedlem Martin Boye fra LA meddelte igår eftermiddags Vejen Byråd, at han ikke længere kan støtte Venstres borgmester Egon Fræhr.

Han trækker sin støtte, fordi han ikke kan acceptere borgmesterens ledelsesmetoder.

- De første 10 måneder har vist, at det samarbejde, som Liberal Alliance har tilbudt og vist sig klar til, ikke er blevet vel modtaget af den siddende borgmester.
Det er med stor beklagelse, at vi efter nøje overvejelser er nødt til at træffe en sådan beslutning, da det er vores oplevelse, at det er borgmesteren, der står i vejen for et godt og konstruktivt samarbejde. Ikke hverken Venstre eller resten af byrådet, skriver Martin Boye i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

14-11-2018 06:00
Facebook-naboer frygter støj

Facebook skal bygge ved Esbjerg, og det fører rigtig mange gode ting med sig.

Byggeriet og det efterfølgende datacenter skaber dog også en del frustrationer blandt de beboere, der kommer til at bo lige op af det:

- Det vi frygter mest er støjpåvirkninger. Både fra anlægsfasen, men eventuelt også driftsfasen.

- Der kan komme støj op til 55 decibel. Det mener vi er alt for meget at sende ind over et lille lokalsamfund, forklarer Dennis Wittrup Andersen, der sammen med sin kone bor i Andrup, overfor TV Syd,
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
Ro på med Forskudsopgørelsen

Du har nok hørt før, at det er vigtigt at tjekke og rette i din forskudsopgørelse, og netop forskudsopgørelsen er nu tilgængelig for danskerne.

Men er det nu også så vigtigt lige at huske at rette til. Formentlig er det ikke.

Sådan lyder det fra lektor i skatteret ved Syddansk Universitet Jette Thygesen:

- For de fleste betyder det ikke en skid. Hvis man er en helt almindelig lønmodtager uden aktier og obligationer, og der i øvrigt ikke er sket væsentlige ændringer i ens liv, så behøver man ikke gøre noget, siger hun til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
Motorcykelklub hærges af tyverier

To gange ingen for tre måneder. Det er ganske meget, når det drejer sig om indbrud og tyveri, men netop det er realiteterne for motorcykelklubben Death Roses i Sølsted.

Og de to indbrud kan for alvor mærkes.

Det har kostet os et sted mellem 50.000 og 60.000 kroner. Det kan godt mærkes på bundlinjen - især når vi ikke er flere medlemmer, det siger Thomas Jørgensen, der er præsident i Death Roses til jv.dk.

For at gardere sig har MC-klubben nu fået et gitter op, mens der også er installeret tyverisikring og andre elektroniske tiltag for at holde tyvene væk.
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
Esbjerg tabte til bundhold

Ishockeyklubben Esbjerg Energy kan bare ikke holde en 2-0 føring i denne sæson.

I aftes gik det galt endnu en gang på hjemmebane, da ligaens nummer næstsidst Hvidovre Fighters var på besøg. Trods overskuddet på to mål tabte Energy nemlig kampen med skuffende 4-3.

Nederlaget kom trods flere gode tilbud i powerplay, men værterne fra Esbjerg kunne på ingen måde udnytte de åbne chancer.
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
SønderjyskE tabte i overtid

SønderjyskE var tæt på en næsten umulig bedrift, da holdet gæstede Aalborg Pirates i Metal Ligaen i ishockey i aftes.

SønderjyskE var nemlig bagud på udebanen med både 2-0 og 4-2 undervejs, men begge gange kæmpede holdet sig heroisk tilbage.

Ordinær tid sluttede 4-4, men efter 40 minutters overtid var det Aalborg Pirates, der sejrede. SønderjyskE-spillerne tog dog et enkelt point med hjem
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
Sønderborg skal slibe sparekniven

I Sønderborg Kommune skal man i gang med at slibe sparekniven, for der skal spares mange penge.

Det øverste samarbejdsudvalg i kommunen tager nu hul på et forarbejde med analyser af 16 områder, der skal hjælpe politikerne til beslutninger om besparelser for 35 millioner kroner i 2020-budgettet.

Ifølge Jydske Vestkysten skal en af analyserne diskutere, hvorvidt Sønderborg kan nøjes med en enkelt brandstation - Eventuelt i forlængelse af lufthavnen.
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
Laks med listeria tilbagekaldes

Hvis du har spist laks fra supermarkedet på det seneste, så er det en god idé lige at være særligt opmærksom.

Listeriaramte færdigvarer med varmrøget laks fra den danske virksomhed Bon Appetit Group A/S tilbagekaldes nemlig, sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om produkterne varmrøget laks med perlebyg, der har sidste anvendelsesdato fra 13. november til 18. november og pasta penne med røget laks og rucolapesto, der har sidste anvendelsesdato fra 13. november til 15. november.

Laksen er solgt landet over, men hvilke butikker, der har haft den til salg oplyses ikke, det skriver TV2.

Symptomerne på listeria er blandt andet influenzalignende symptomer, feber, hovedpine og i sjældne tilfælde mave-tarmproblemer.
Af: Michael Ehrhorn

14-11-2018 06:00
Robotter til de syddanske sygehuse

Region Syddanmark har afsat fem mio kroner til indkøbet af seks nye robotter, der skal dræbe bakterier og vira på de syddanske sygehuse.

Fire af dem er desinfektionsrobotter, hvoraf to slår bakterier ihjel ved hjælp af UV-bestråling. De skal testes på Odense Universitetshospital og Sygehus Sønderjylland.

Derudover får Sygehus Lillebælt fornøjelsen af at teste to andre desinfektionsrobotter, der skal supplere den nuværende rengøring og desinfektion af overflader for at mindske risikoen for at overføre smitte ved berøring og brug.

Dertil kommer to robotter, der skal vaske gulvene i større rum og på de lange gange på Odense Universitetshospital.
Af: Marianne Thorø

14-11-2018 05:59
Mindre gluten kan gavne

52 danske og internationale forskere har efter seks års studier påvist, at mindre gluten, der især findes i brød, pizza og pasta, kan gavne, skriver Politiken.

Sammensætningen af tarmbakterier kan ændres, så man føler sig mindre oppustet og endda taber et kilo efter otte uger.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

13-11-2018 14:00
Museumsstøtte til debat

Står det til Dansk Folkeparit skal ingen enkeltstående museer i Danmark i fremtiden kunne modtage mere end 15 mio årligt i statstilskud.

- Det skal sikre en solidarisk ordning mellem museerne, hvor vi kan omfordele nogle af de eksisterende midler til andre museer, der ikke får ret meget i dag, siger kulturordfører Alex Ahrendtsen til Politiken.

Den er Venstres kulturordfører Bertel Haarder dog slet ikke med på. Han foreslår ifølge ritzau i stedet at belønne de museer, der er i stand til at trække stigende indtægter fra kommuner, fonde og besøgende.
Af: Marianne Thorø

13-11-2018 11:18
Astralis kåret som årets esport-hold

Blot et døgn efter det danske esportshold Astralis sikrede sig den syvende titel i år ved at vinde IEM Chicago, blev holdet kåret som årets hold ved Esport Awards i London.

Det kom dog ikke som nogen stor overraskelse, da danskerne sidder solidt på toppen af verdensranglisten.

Indtil nu i år har Astralis vundet i alt knap 13,3 mio danske kroner i præmiepenge.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

13-11-2018 10:07
MAMMA MIA til Esbjerg

Når ABBA-musicalen Mamma Mia kommer til Esbjerg til foråret, så bliver det en af de største opsætninger i Musikhuset Esbjergs historie. Det skriver Jydske Vestkysten.

Musicalen, der er baseret på ABBAs sange, har solgt mere end 60 millioner billetter verden over i de efterhånden 20 år, den har været på turne.

Når musicalen vises i Esbjerg, bliver det i en dansk udgave, men det er endnu ikke besluttet, hvem der skal besætte rollerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV

13-11-2018 10:00
Unge sosu-elever dropper ud

Flere unge sosu-elever knækker halsen i mødet med virkeligheden. Faktisk stopper hver syvende sosu-elev på hovedforløbet efter tre måneder. Det er dobbelt så mange som på de øvrige erhvervsuddannelser, skriver KLs nyhedsbrev Momentum.

Særligt for de helt unge, som er mellem 16 og 17 år, er der en højere frafaldsprocent.

- Det kan være et svært skridt for de helt unge at komme ud og møde praksis. Her er der stor forskel til de andre erhvervsskoler, siger formand for Danske Sosuskoler, Jeppe Rosengård Poulsen, til Ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

13-11-2018 08:48
Større ulighed i Danmark

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de 10 procent fattigste danskere er blevet fattigere, og de rigeste er blevet rigere.

Samtidig er andelen af familier med en lav indkomst steget fra 8,3 til 8,8 procent det seneste år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-11-2018 07:52
Arbejdspres påvirker behandling af patienter

Arbejdspresset på de danske sygehuse er nu så stort, at det påvirker patienterne.

Det er konklusionen på en rundspørge fra Lægeforeningen, som over 700 sygehuslæger har svaret på.

Det skriver avisen Danmark på baggrund af Lægeforeningens rundspørge og tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

I lægeforeningens undersøgelse svarer 78 procent af de sygehusansatte læger, at de oplever arbejdsdage, der er så hektiske, at det påvirker kvaliteten af behandling og pleje.Af: Mike Forde
Kilde: Avisen Danmark

13-11-2018 07:50
Brev om lavere licens på vej

Alle danskere, der er tilmeldt medielicensen, får i disse dage et digitalt brev om, at beløbet nedsættes med 600 kroner i 2019, skriver Ritzau.

I alt sendes 2.400.000 breve ud om de kommende års planer for licensen.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

13-11-2018 06:30
Lidl tilbagekalder skiveskåret kyllingebryst solgt i hele landet

Der er tale om Dulano Roasted Chicken Breast Filet med smagsvarianterne: Classic, Jalepeno og Urter. Produktet er solgt i Lidl-butikker over hele landet.

Det fremgår ikke af pakkerne, at produktet indeholder sennep og selleri, hvilket kan give allergiske reaktioner hos personer, der er overfølsomme over for det.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage eller smide det ud.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-11-2018 06:00
Aabenraa Kommune melder Kurt Beier Transport til politiet

Udenlandske lastbilchauffører har været ulovligt og uhygiejnisk indkvarteret i containere hos vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport A/S i Padborg. Og nu kan det sønderjyske firma se frem til at blive meldt til politiet for boligforholdene.

Det oplyser Aabenraa Kommune til Fagbladet 3F.

- Vi har besluttet at melde Kurt Beier Transport A/S til politiet. Anmeldelsen skyldes, at hvis Kurt Beier Transport havde søgt byggetilladelse til det, vi foreløbig har konstateret, havde han ikke fået tilladelsen, siger Jane Petersen, teamleder hos Aabenraa Kommune i afdelingen Byg, Kultur, Miljø & Erhverv.

Direktøren har tidligere oplyst til Fagbladet 3F, at virksomheden brugte lejren til, at chaufførerne kunne få et hvil og i forbindelse med deres uddannelse. Samt at firmaet havde en tilladelse til at have mennesker boende i lejren.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

13-11-2018 06:00
Færre tager piller for at falde i søvn

Antallet af danskere, der tager sovepiller for at falde i søvn, er faldet fra en ud af 37 i 2012 til en ud af 52 i 2017.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Søvnproblemer kan nemlig løses på andre måder, mener læger og apotekere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-11-2018 06:00
SønderjyskE og Esbjerg i aktion

I aften bliver der smæk for skillingen i Metal Ligaen i ishockey, hvor både SønderjyskE og Esbjerg skal i aktion.

SønderjyskE skal en tur til Aalborg Pirates efter at havee vundet fem kampe i træk, og dermed kommer der god selvtillid med på busturen nordpå.

Esbjerg Energy bliver hjemme hvor Hvidovre Fighters venter. Også Esbjerg tager selvtillid med ind til kampen efter en 5-2 sejr senest ude over Herning.
Af: Michael Ehrhorn

13-11-2018 06:00
Børn kæmper med angst og ensomhed

Telefonerne kimer rigtig meget for tiden hos Børnetelefonen.

Tre gange så mange børn og unge får nemlig diagnosen angst eller depression som for ti år siden, mens også ensomhed spiller en markant større rolle end hidtil:

- Vi er ramt af en bølge, hvor børn er blevet mere og mere utrygge over de seneste ti år, og det er vi nødt til at gøre noget ved.

- Det er et stort og vigtigt samfundsansvar at sætte ind over for problemet. Vi ved ikke, hvad den stigende psykiske mistrivsel skyldes, men vi ved faktisk en hel del om, hvilke risikofaktorer der er – og dermed kan vi forebygge bedre, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår, til TV2
Af: Michael Ehrhorn

13-11-2018 06:00
Voldsom kø på motorvejen

Hvis du skulle over den dansk/tyske grænse i går, så er det ikke utænkeligt, at du havnede i noget af en kø på den tyske side.

Problemer på motorvejen resulterede nemlig i alvorlige problemer, og på et tidspunkt strakte køen sig over intet mindre end 15 kilometer.

I aftes blev der fortsat meldt om tæt trafik syd for grænsen, der dog skulle køre mere normalt i dag.
Af: Michael Ehrhorn

13-11-2018 06:00
Trafikuheld ved Rødding

I aftes skete et alvorligt færdselsuheld ved Rødding mellem Jelsvej og Terpvej, da to personer og en traktor stødte sammen.

To personer kom til skade ved uhelden, og endnu kendes deres tilstand ikke nærmere.

Uheldet skabte en del trafikale udfordringer på stedet, inden man hen ad aftenen igen kunne køre forbi ulykkestedet.
Af: Michael Ehrhorn

13-11-2018 06:00
Uheldig sigtelse for bedrageri

Der findes mange måder at komme i unåde hos politiet på, men en af de mere bemærkelsesværdige stod en 50-årig kvinde for, da hun handlede i FAKTA i Esbjerg.

Kvinden oplyste ved kassen, at hun havde 12 pakker kød i sin vogn, men en kontrol viste, at hun havde snuppet i alt 20 pakker.

Forsøget på tyveri koster nu en sigtelse for bedrageri, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter,
Af: Michael Ehrhorn

13-11-2018 06:00
Fem bilister skal op til ny køreprøve

Bilisterne kører alt for stærkt i Højrup nær Gram. Det slog en fartkontrol fast i går, for der var i den grad bid.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

I alt fik 54 fartbøder, mens otte fik et klip. Derudover fik fem en betinget frakendelse af kørekortet, hvilket betyder, at de skal bestå en ny teori- og køreprøve.
Af: Michael Ehrhorn

13-11-2018 05:11
Hver femte elev har bekymrende fravær

Op mod hver femte elev i folkeskolen har så højt et fravær, at det skaber stor bekymring hos både skoleledere, forældre, kommuner og undervisningsministeren.

Det skriver Politiken på baggrund af en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet.

22 procent af eleverne i folkeskolen var sidste skoleår væk fra undervisningen i 16 dage eller derover. Heraf havde 15 procent over 20 fraværsdage.

Eleverne havde i snit 12 fraværsdage ud af 200 skoledage. Det er en dag mere end for tre år siden.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

12-11-2018 11:31
Cliff Richard kommer til Gram Slot!

Storbritanniens mest succesrige hitmager, Cliff Richard, vender tilbage til Danmark i 2019 til 2 slotskoncerter.

Det bliver 2 utrolige smukke koncerter på henholdsvis Gram Slot den 21. juni 2019 og Valdemars Slot den 22. juni 2019.
Koncerterne markerer en tilbagevenden for musiklegenden efter hans 4 udsolgte indendørs koncerter i 2018 og kommer samtidig med fejringen af 60-årsdagen for hans første single Move It!.

I forbindelse med markeringen af denne vigtige milepæl, udgiver Cliff Richard et nyt album med helt nye og originale sange.

Billetsalget til de 2 slotskoncerter starter på fredag den 16. november kl. 11.00 via ticketmaster.dk
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-11-2018 11:00
Endnu flere finder danefæ

I takt med at danskere er blevet langt bedre til at finde og indlevere genstande, som potentielt kan være danefæ, har staten afsat flere og flere penge til danefæ-godtgørelser. Det er dusører for smykker, mønter og andre genstande fra Danmarks fortid, som graves op på byggepladser og af skattejægere.

I år er der afsat 4 mio kroner udelukkende til det - en stigning på 43 pct. i forhold til sidste år.

Også antallet af "findere" er steget de senere år fra ca 200 til 500 unikke profiler,

Af: Marianne Thorø

12-11-2018 10:44
Sygehusenes budgetter ædes op af dyr medicin

De danske sygehuse bruger en stadig større del af deres budgetter på ny medicin. Hver tiende krone til sygehusene går nu til medicinalindustrien.

Til sammenligning udgjorde medicinen kun 3,6 procent af budgettet for 20 år siden. Det viser nye beregninger foretaget af Syddansk Universitet (SDU) for Mandag Morgen.

Alene de seneste 12 måneder steg udgifter til sygehusmedicin med mere end 550 mio. kr.
Af: Mike Forde
Kilde: Mandag Morgen

12-11-2018 10:35
TV 2 lukker 22 Nyhederne

Fra 28. januar næste år er det slut med 22 Nyhederne på TV 2.

Kanalen har nemlig valgt at lukke det mangeårige program og rykker nu de sene TV 2-nyheder til en ny “nyhedsflade” klokken 21:30, skriver Mediawatch.
Af: Mike Forde
Kilde: Mediawatch

12-11-2018 10:00
Astralis udraderede amerikanere

Det danske e-sportshold Astralis cementerede i nat dansk tid sin position som verdens nummer et i spillet CS:GO.

I finalen ved turneringen IEM Chicago udraderede danskerne det amerikanske hold Liquid med 3-0. Det skriver ESPN.

Det var Astralis' syvende titel i år, og med sejren i Chicago følger en præmiecheck på 100.000 dollar - knap 660.000 kroner.
Af: Marianne Thorø

12-11-2018 09:56
Tyske ambulancer er ikke hurtige nok

Man havde håbet på at responstiderne i grænseområdet kunne sænkes, da Region Syddanmark den 1. september sidste år, indførte en ny ordning med tyske ambulancer.

En ordning, der betyder, at tyske ambulancer siden da har været førstevalg til de mest hastende udrykninger til Padborg og Kruså, hvis den nærmeste ambulance er i Tinglev.

Men målet med at sænke responstiden er ikke lykkedes, erkender regionens afdelingschef for sundhedsplanlægning, Helene Vestergaard overfor jv.dk

Ifølge regionen er responstiden uændret. Det tager således en ambulance 14 minutter i snit om at nå frem i både Padborg og Kruså.

Det er ikke hurtigt nok når gennemsnittet i regionen er 7,8 minut.

"Jeg synes ikke, vi kan være det bekendt over for folk i grænseregionen. Det er jo mange gange på et år, vi bruger dem. Borgere i grænseregionen har krav på samme service som alle andre, siger SF's medlem af præhospitaludvalget, Ida Damborg til avisen"
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

12-11-2018 09:55
Stor i stigning i danefægodtgørelse

I år har staten afsat fire mio. kr. til ‘danefægodtgørelse’- altså dusører for smykker, mønter og andre genstande fra Danmarks fortid, som graves op fra den danske muld.

Det er en stigning på 43 pct. i forhold til 2017, oplyser Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-11-2018 09:07
Flyrejser og fritidsaktiviteter trak inflationen op

Forbrugerprisindekset, der måler inflationen, steg med 0,8 procent i oktober sammenlignet med samme måned sidste år.

Det er en lille stigning fra september, skriver Danmarks Statistik.

Specielt fly og charterrejser er blevet dyrere.Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-11-2018 07:54
Sololæger på stribe lukker og slukker

Siden 2017 er én ud af seks sololæger forsvundet.

Læger slår sig i stedet sammen med kolleger, viser tal fra Praktiserende Lægers Organisation og Sundhed.dk fra november i år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-11-2018 07:06
52 læger har annulleret deres opsigelse

En ny aftale om kvalitetstjek af læger har fået 52 læger til at ombestemme sig og annullere deres ellers varslede opsigelse.

Lægerne havde sagt op, fordi de i følge deres overenskomst som noget nyt skulle dokumentere kvaliteten af deres arbejde skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-11-2018 07:05
Lungebetændelse vil dræbe 11 millioner børn inden 2030

Lungebetændelse vil dræbe næsten 11 millioner børn under fem år inden 2030.

Sådan lyder advarslen i dag i en ny analyse fra Johns Hopkins University og Red Barnet.

Det er især børn i udviklingslandene Nigeria, Pakistan og Den Demokratisk Republik Congo, der er i farezonen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-11-2018 06:00
Ny krigsfilm skabte stjernestøv over Als

I går var der for alvor stjernestøv over Als, da den nye danske krigsfilm "I Krig og Kærlighed" - Som er optaget i området - officielt havde premiere.

I Nordborg Bio var der Danmarkspremiere og fint besøg fra blandt andet skuespillerne Roslinde Mønster og Sebastian Jessen, mens der også var instruktører i Nordborg.

Senere i løbet af søndagen var der gallapremiere på Alsion i Sønderborg, hvor også Thure Lindhart fra filmen var med. Blandt gæsterne var også navne som Jacob Haugaard og Bent Fabricius-Bjerre.
Af: Michael Ehrhorn

12-11-2018 06:00
Mand i livsfare efter alvorlig brand

En mand fra Sønderborg kæmper lige nu for sit liv efter en alvorlig brand i hans lejlighed på Kærvej i Sønderborg lørdag aften.

Branden startede ved mandens seng, og han blev alvorligt forbrændt. Heldigvis nåede alle øvrige beboere i etageejendommen ud i tide.

Brandstedet skal igennem senere undersøgelser i løbet af dagen i dag.
Af: Michael Ehrhorn

12-11-2018 06:00
Kæmpe drop da Esbjerg smed det hele

Efter flere kampe uden nederlag i superligaen, kom Esbjerg fB ned på jorden igen, da holdet i weekenden ude tabte med 2-1 i overtiden til OB.

EfB kom ellers hurtigt foran efter hjørnespark, inden OB fik udlignet således, at stillingen var 1-1 ved pausen.

Det lignede også kampens resultat, men i de døende sekunder sparkede OB's Casper Nielsen til bolden fra spids vinkel. En afslutning uden så meget saft og kraft, men et stort drop af Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg resulterede i 2-1 til fynboerne, der blev kampens resultat.
Af: Michael Ehrhorn

12-11-2018 06:00
Krigens afslutning blev mindet

Flere faldne syd- og sønderjyder blev hyldet i weekenden, da der i landsdelen blev markeret 100-året for afslutningen på 1. Verdenskrig. En krig hvor mange danskere blev sendt afsted for at kæmpe og efterfølgende faldt i kamp.

Flere steder blev der lagt kranse, mens HKH. Prinsesse Marie var et smut i Frankrig for at lægge en krans til ære for de faldne syd- og sønderjyder.
Af: Michael Ehrhorn

12-11-2018 06:00
Ung mand overfaldet

En ung mand kom i weekenden galt afsted, da han blev udsat for et umotiveret overfald i Esbjerg.

En 20-årig mand fra Grindsted kom gående i Kongensgade lige omkring klokken 01.30 natten til søndag, da han pludselig blev overfaldt af en ukendt person og frarøvet sin pung, det skriver jv.dk.

Gerningsmanden beskrives som cirka 185 centimeter høj og mørk i huden. Han var iført en sort dunjakke, en sort kasket med hvidt Adidas-logo og grønblå bukser.

Politiet kan kontaktes på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.
Af: Michael Ehrhorn

12-11-2018 06:00
Flere fanger i isolation skaber bekymring

Når personer ryger i fængsel, ja så er der i dag langt større chance for at ryge en tur i isolation undervejs.

På bare et enkelt år er brugen af isolationsfængsel steget med 37 procent. Det er et problem, sådan lyder meldingen ifølge TV2 fra flere fagpersoner:

- Vi kan se vreden mod systemet. Folk reagerer med en kortere lunte, når de har siddet i isolation. Nogle bliver nærmest apatiske og svære at arbejde med, fordi de giver op, mener Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.
Af: Michael Ehrhorn

12-11-2018 05:54
Danmark er verdensmester i bekæmpelse af ulighed

Skattesystemet og det sociale sikkerhedsnet gør Danmark til verdensmester i at bekæmpe ulighed, viser opgørelse fra Oxfam.

Men samtidig advarer ­økonomer om, at uligheden stiger.

Det skriver Kristieligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

12-11-2018 05:24
Staten har tjent 631 millioner på social dumping-kontrol

631 millioner kroner på tre et halvt år. Så meget har den danske statskasse scoret på at kontrollere især østarbejdere i Danmark for skattesnyd og momssvindel.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det viser den nyeste opgørelse fra Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet om indsatsen mod social dumping.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-11-2018 05:22
Flygtningekvinder aktiveres halvt så meget som mandlige

Ledige flygtningekvinder bliver ikke aktiveret på arbejdsmarkedet i nær samme omfang som mandlige flygtninge, viser nye tal.

Det skriver Politiken.

I andet kvartal i år var jobparate kvindelige flygtninge, som får den særlig lave integrationsydelse, kun i aktivering på en offentlig eller privat virksomhed i 15 procent af tiden. Det samme gjaldt over dobbelt så mange jobparate flygtningemænd på samme ydelse, nemlig 34 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

09-11-2018 12:38
Direktiv skal forhindre spredning af terrorist-propaganda

Når terrorister skal rekruttere nye medlemmer og sprede propaganda, spiller internettet en afgørende rolle. Det fortalte justitsminister Søren Pape Poulsen under et samråd i dag vedrørende et udkast til en EU-forordning på området.

Bliver forordningen vedtaget i EU, skal private firmaer, der tilbyder platforme for sociale medier, gøre mere, for at sikre at terrormateriale ikke spredes.

- Ordningen vil, hvis den bliver vedtaget i rådet og parlamentet, få betydning for, hvad der må og ikke må ligge på sociale medier og internettet, siger Søren Pape Poulsen ifølge ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-11-2018 12:36
Vi er nu 5,8 millioner

Danmarks befolkning har for første gang rundet 5,8 millioner, rapporterer Danmarks Statistik.

Det skyldtes blandt andet, at folk dør senere, og at flere indvandrer end udvandrer, fortæller DR.
Af: Marianne Thorø

09-11-2018 10:14
Jyske Bank får påbud af Finanstilsyn

Jyske Bank har fået seks påbud af Finanstilsynet - blandt andet halter det med den interne kontrol med hvidvask i Jyske Banks datterselskab i Gibraltar og i filialen i Hamburg.

- Banken mangler tilstrækkelig sikkerhed for, at dens udenlandske enheder overholder den lokale lovgivning samt for, at banken har overblik over koncernens samlede hvidvaskrisiko, skriver tilsynet i sin redegørelse.

Jyske Bank skriver selv i en pressemeddelelse at "flere af de forhold, der rejses i redegørelsen, nu er løst".
Af: Marianne Thorø

09-11-2018 09:28
Forsvarer: Britta flygtede ikke til Sydafrika

Det passer ikke, at svindelsigtede Britta Nielsen flygtede fra Danmark til Sydafrika.

Det siger hendes forsvarer, advokat Nima Nabipour, til TV2 forud for hendes hjemkomst i dag.

Hvorfor hans klient så opholdt sig i et velhaverkvarter i Johannesburg, ønsker han dog ikke at fortælle.

- Det vil hun gerne fortælle til en dommer, siger Nima Nabipour og dét vil ske senest 24 timer efter hun lander på dansk jord.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-11-2018 08:29
Alles Lægehus A/S skal drive klinik i Tønder

2.200 borgere er sikret lægedækning, når lægerne Dorte Støy og Kirsten Andreasen fra Tønder Lægehus Nord stopper.

På baggrund af et offentligt udbud har Region Syddanmark nu indgået aftale med virksomheden alles Lægehus A/S om, at de skal overtage patienterne, når lægerne Dorthe Støy og Kirsten Andreasen, som begge har klinik i Tønder Lægehus Nord, ophører.

Aftalen er, at alles Lægehus A/S både overtager lokalerne i Tønder Lægehus Nord og at sygeplejerske Jonna Mortensen, som har været ansat i mange år, skal fortsætte i klinikken, som kommer til at hedde alles Lægehus Tønder.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

09-11-2018 08:08
Store forskelle i kommunerne på efterbehandling

Flere kommuner har ikke de sundhedstilbud, der er brug for til de patienter, som udskrives til efterbehandling i kommunerne - sådan som den bebudede sundhedsreform foreskriver.

Sådan lyder advarslen fra en lang række overlæger, der frygter at de store forskelle i kommunernes tilbud, kan resultere i, at patienterne får kroniske men, tilbagefald eller ligefrem dør, skriver JF Medier.

Hos Kommunernes Landsforening (KL) medgiver formand Jacob Bundsgaard overfor Berlingske, at der er forskelle på kommunernes sundhedstilbud, men forklarer det med manglende økonomi:

- Der vil være forskelle på, hvad man har af økonomiske muligheder og størrelsesmæssig formåen, siger han til Berlingske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JF Medier

09-11-2018 06:00
Forsvundne piger vendte hjem

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte ud med en eftersøgning, da to piger forsvandt under en gåtur fra I.C Møller Parken i Esbjerg.

De to piger var taget ud for at lufte en kanin, og havde pludselig været væk i et godt stykke tid.

Heldigvis vendte de to piger på hhv. 7 og 8 år sikkert tilbage, og de blev senere meldt fundet lige uden for deres bopæl.
Af: Michael Ehrhorn

09-11-2018 06:00
Mand fremstillet og fængslet

En 46-årig mand fra Esbjerg måtte i går en tur i Retten i Esbjerg, hvor der under et grundlovsforhør var krav om at få ham fængslet.

Manden er mistænkt for et indbrud i Hjerting, og under en ransagning blev der fundet flere ting, der kunne have forbindelse med tyvei - Det melder Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

I Retten blev det besluttet, at manden skulle varetægtsfængsles i 14 dage.
Af: Michael Ehrhorn

09-11-2018 06:00
Jørgen Mads Clausen får en pris

Jørgen Mads Clausen fra Danfoss, modtager Årets Hæderspris 2018 ved kåringen af Årets Ejerleder 2018, der uddeles af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Danfoss-bossen modtager prisen for at have skabt et fyrtårn i dansk og internationalt erhvervsliv til inspiration for mange danske ejerledere.
Af: Michael Ehrhorn

09-11-2018 06:00
24.000 kroner til Varmestuen

Socialudvalget i Tønder Kommune har valgt at støtte Varmestuen i Tønder med 24.000 kroner.

Varmestuen havde søgt om pengene, da stedet ikke har fået de penge, som man plejer fra Socialstyrelsen på grund af en procedurefejl i forbindelse med ansøgningen.

Varmestuen er et værested med menneskelig varme og rummelighed samt et måltid mad til rådighed for de mennesker, der har størst behov. Stedet har på det seneste været ramt af store økonomiske problemer.
Af: Michael Ehrhorn

09-11-2018 06:00
Mand slap heldigt fra ulykke

En 69-årig mand fra Grindsted skal formentlig ikke spille Lotto i den kommende tid, for ham brugte en stor del af sit held under en arbejdsulykke tidligere på ugen.

Den 69-årige var ved at tømme en container ved en virksomhed, men han glemte at trække håndbremsen og blev derfor klemt mellem containeren og en lastbil, det skriver jv.dk.

Manden kunne dog selv tilkalde hjælp, og han slap mirakuløst fra ulykken med en punkteret lunge og brud på bækkenet.
Af: Michael Ehrhorn

09-11-2018 06:00
Dansk film vinder stor pris

Det går ret godt for den svenske men danskboende filminstruktør Gustav Möller. I juni udkom han med filmen "Den Skyldige", og nu står hædren i kø.

I september blev 'Den Skyldige' desuden udvalgt som Danmarks bud på en Oscar-vinder i kategorien 'Bedste ikke-engelsksprogede film'.

Torsdag aften kunne Gustav Möller så tage hjem med endnu en statuette under armen, da han modtog Nordisk Film Prisen 2018 samt en medfølgende check på 112.000 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

09-11-2018 05:15
LA forsvarer Samuelsens kontor-udgift

Politisk ordfører i LA, Christina Egelund mener, at det er helt på sin plads, at udenrigsminister Anders Samuelsen har brugt 340.000 kroner på at indrette sit kontor.

– Kontoret trængte til et visuelt løft, og man skal huske på, at udenrigsministerens kontor også er et sted, hvor internationale gæster kommer, når de besøger Danmark, siger hun.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-11-2018 05:12
Læger advarer mod indsamling af data om patienter

Fortroligheden mellem patienten og den praktiserende læge er for alvor i fare. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin, skriver Jyllands-Posten.

Selskabet er alarmeret over et nyt lovforslag fra Sundhedsministeriet. Forslaget pålægger lægerne at sende fortrolige oplysninger om patienterne til et særligt register uden at spørge eller informere patientern
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-11-2018 14:00
Pape gæster Esbjerg

Problemerne omkring bandegrupperinger fylder fortsat meget i Esbjerg, og nu skal der handling til fra øverste sted.

Derfor får byen på mandag besøg af Justitsminister Søren Pape Poulsen, der gerne vil have en orientering fra politiet omkring indsatsen mod Esbjergs bandemiljø.

- Bandekriminalitet skal bekæmpes – uanset hvor i landet det forekommer. For borgernes tryghed er alfa og omega, og derfor har jeg fra første færd lagt en hård kurs for at bekæmpe de kriminelle bander, siger Søren Pape Poulsen til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

08-11-2018 11:21
Britta Nielsen kan udleveres fra Sydafrika

Den svindelmistænkte Britta Nielsen er i et retsmøde i Johannesburg i Sydafrika frigivet til udlevering.

Her har hun via sin forsvarsadvokat tilkendegivet, at hun er parat til at lade sig udlevere, selv om sigtelserne mod hende i Danmark kan blive udvidet, når hun kommer hjem.

Britta Nielsen er nu officielt løsladt, men bliver tilbageholdt af den sydafrikanske afdeling af Interpol.

Britta Nielsen blive sendt hjem til Danmark med et fly i dag, hvor en dansk betjent vil ledsage hende.

Af: Mike Forde

08-11-2018 11:10
SønderjyskE-målmandstræner i overraskende skifte

Superliga-klubben SønderjyskE skal have ny målmandstræner. Det sker efter at klubben har meddelt, at rutinerede Kaj Stefansen stopper ved udgangen af denne uge.

Årsagen må siges at være noget overraskende. Kaj Stefansen har nemlig fået tilbudt job hos det kinesiske fodboldforbund, og det tilbud var for stort at takke nej til.

Ny målmandstræner i SønderjyskE bliver 44-årige Toivo Vadum.
Af: Michael Ehrhorn

08-11-2018 10:44
Giftrester i 4 af 278 prøver af dansk frugt og grønt

Sidste år tog Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet 278 prøver af dansk frugt og grønt, og der var pesticidrester over grænseværdierne i fire af dem.

I 2017 blev der fundet pesticidrester i omkring halvdelen af prøverne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-11-2018 10:29
Antallet af ulve i Danmark falder

Der er blevet færre ulve i Danmark. Det viser en ny rapport.

Forskerne bag rapporten kunne tilbage i april dokumentere, at der efter første kvartal i år var ni ulve i landet. Men efter årets andet kvartal er antallet reduceret til højst fem.

To af ulvene er udvandret til Slesvig-Holsten, mens de to andre er blevet dræbt - den ene blev skudt i Danmark, mens den anden blev påkørt i Tyskland.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-11-2018 10:23
Nu er Britta for retten

Netop nu er danske Britta Nielsen i retten i Sydafrika.

Her skal det afklares om hun kan blive udleveret til Danmark til retsforfølgelse - hvilket hun selv ønsker.

Bliver dét ønske opfyldt, kan hun ifølge Ekstra Bladet allerede være på vej hjem til Danmark i aften. Her vil Bagmandspolitiet stå klar og det samme vil en dommer i Københavns Byret, der efter et grundlovsforhør formentlig vil fængsle Britta Nielsen.
Af: Marianne Thorø

08-11-2018 08:13
S vil sænke omprioriteringsbidrag

Socialdemokratiet vil delvist afskaffe to-procents sparekravet på kulturområdet.

- Det vigtigste for os er, at vi får stoppet det omprioriteringsbidrag, der har undermineret kulturinstitutioner nu gennem lang tid. Det har medført en masse forringelser, siger kulturordfører Mogens Jensen til DR.

Partiet foreslår i stedet at kulturinstitutionerne kan nøjes med at spare en halv procent - penge som skal blive på kulturområdet.

Men forslaget vinder ikke opbakning hos DF, der i stedet helt vil fjerne omprioriteringsbidraget.

Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

08-11-2018 08:00
Danskerne er mistroiske på nettet

Vi danskere er blevet mere utrygge ved, om vores personlige oplysninger bliver misbrugt eller spredt på internettet. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte, der peger på, at danskerne er de mest skeptiske netforbrugere i de nordiske lande:

- Den store mistro skyldes, at vi er i tvivl om, hvorvidt virksomhederne anvender vores data mod vores vilje, eller om data rent faktisk bliver håndteret sikkert. Men det skyldes også helt naturlig skepsis omkring at dele data digitalt uden om kontrollerede, sikre adgange som for eksempel NemID, siger leder af Deloittes afdeling for teknologi, medier og telekommunikation. Frederik Behnk, til JF Medier.
Af: Marianne Thorø

08-11-2018 07:12
Mange skoler har ikke en katastrofe-plan

På trods af at Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling klart opfordrer skoler og institutioner til at have en plan i tilfælde af brand, terror og skoleskyderier, er det kun en ud af fire skoler, der har en sådan.

Det viser en rundspørge, som DR har lavet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-11-2018 06:00
Esbjerg sendte SønderjyskE ud

I aftes skulle SønderjyskE og Esbjerg fB afgøre, hvilken af de to klubber der skal en tur i kvartfinalen i Sydbank Pokalen i fodbold.

På Sydbank Park blev det til noget af et drama, hvor en målløs 1. halvleg blev efterfulgt af en scoring til hvert hold i 2. halvleg af først Kees Luijkcx og senere Adrian Petre.

Efter 1-1 måtte kampen ud i forlænget spilletid, og her trak Esbjerg fB det længste strå og sejrede sig videre med 2-1 mod SønderjyskE, der fik Kees Luijkcx smidt ud efter brok.
Af: Michael Ehrhorn

08-11-2018 06:00
Iraker og hollænder dømt

I Retten i Esbjerg er en 54-årig irakisk statsborger og en 47-årig hollandsk statsborger blevet idømt 1 år og 3 måneders ubetinget.

Begge er de blevet dømt for systematiske butikstyverier i perioden fra 2013 - 2018.

Den 54-årige iraker blev desuden betinget udvist af landet.
Af: Michael Ehrhorn

08-11-2018 06:00
Center for menneskehandel kommer med skarp melding

Center mod Menneskehandel vurderer på baggrund af sine interviews med 26 filippinske og srilankanske chauffører, at de har været udsat for menneskehandel i forbindelse med deres ansættelse i vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg.

Center for menneskehandel vurderer sagen ud fra FN's definitioner, og politiet er fortsat i gang med at undersøge sagen.

Det hele begyndte at rulle med Kurt Beier Transport, da det kom frem, at de 26 chauffører har levet i en lejr i Padborg under meget primitive forhold.

Siden afsløringen har flere partnere droppet samarbejdet med Kurt Beier Transport.
Af: Michael Ehrhorn

08-11-2018 06:00
Britta endnu ikke på vej til DK

I dag skal danske Britta Nielsen og en hælerisigtet mand i retten i Sydafrika. Selvom de begge gerne vil udleveres til Danmark, så tvivler mandens advokat på at det kan ske lige med det første. Europakonventionen kan nemlig forhindre at en udleveret person kan tiltales for yderligere end den sigtelse, der var ved udleveringen.

Hvad angår Britta Nielsen, så havde hendes sydafrikanske advokat forventet at hun kunne blive sat på en flyver til Danmark i dag, men faktisk kan der gå måneder inden hun kan udleveres.
Af: Marianne Thorø

08-11-2018 05:57
Filippinere mangler hundredvis af ejendele efter nedrivning af slumlejr

Filippinske og srilankanske chauffører mangler hundredvis af ejendele, efter at transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S rev sin slumlejr i Padborg ned og slettede alle spor.

Det skriver Fagbladet 3F.

Nedrivningen fandt sted kort efter, at det blev afsløret, hvilke kummerlige forhold chaufførerne boede under i lejren.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-11-2018 05:24
Samuelsen nyindretter kontor for 340.000 kroner

Landets udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har nyindrettet sit kontor med både Montana-reoler, lamper og en ribbe.

I alt er der blevet brugt 340.000 kroner på indretning af kontoret i Udenrigsministeriet.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

07-11-2018 11:27
Transportminister giver grønt lys for hundetrukne vogne

Det er tilladt at spænde slædehunde foran en vogn og køre på veje, der er reguleret efter færdselsloven.

Det slår transportminister Ole Birk Olesen (LA) nu fast, efter at der har været usikkerhed om lovligheden af brugen af hundetrukne vogne.

Det betyder blandt andet, det det er tilladt at for medlemmer af Dansk Polarhunde Klub at køre med hundetrukne vogne i blandt andet statens skove.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-11-2018 10:34
Eksil-iranere sigtet for at hylde terror

Tre personer i Ringsted er blevet anholdt og sigtet for billigelse af terror. Der er tale om medlemmer af den eksil-iranske organisation ASMLA - som politiet ellers har under beskyttelse af frygt for et angreb mod dem fra iransk side.

Politiet mener de tre personer hyldede gerningsmændene bag et angreb på en militærparade 22. september i den iranske by Ahvaz. Et angreb der kostede 25 mennesker livet.

Selvom de nu er sigtet, står de stadig under politiets og efterretningstjenestens beskyttelse, oplyser politiet.
Af: Marianne Thorø

07-11-2018 07:54
Operation Dagsværk går til unge i Grønland

Når elever på ungdomsuddannelserne i dag arbejder for Operation Dagsværk går pengene til unge i Grønland.

Eleverne får 350 kroner for fem timers arbejde, og de bruges på at oplære 1000 grønlændere i social entreprenørskab, så de kan handle på deres drømme og skabe forandring.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-11-2018 07:18
Øget kvindeandel i hver femte top 100 bestyrelse

I de store virksomheders bestyrelser går det fortsat fremad med kvindeandelen.

En stor andel af selskaberne har ambitiøse målsætninger opsat i deres mangfoldighedspolitikker om en kvindeandel på 33 procent eller derover.

Samlet har 34 selskaber - altså cirka hver tredje top 100 selskab - en kvindeandel på over 30 procent. Det skriver Økonomisk Ugebrev.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-11-2018 07:18
Kokain dræber og forgifter mere og mere

Konsekvenserne af danskernes kokainmisbrug vokser, fremgår det ifølge avisen Danmark af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Mens det samlede antal narkodødsfald gennem de seneste mange år har ligget på samme stabile niveau, er antallet af dødsfald ved brug af kokain fordoblet fra 2016 til 2017.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-11-2018 07:17
Pjækkeri kan koste over 5000 børnechecken

Nye tal fra undervisningsministeriet viser ifølge Berlingske, at fraværet for danske folkeskoleelever på tre år er steget fra 11 til 12 dage per elev i gennemsnit, og det kan få økonomiske konsekvenser.

Et flertal besluttede nemlig med den såkaldte ghettoplan, at det skulle være muligt at fratage børne- og ungeydelsen, hvis elever overskrider 15 procents fravær.

Derfor risikerer 5.166 elever nu at miste børnechecken.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

07-11-2018 06:40
Landmænd skal huske 136 datoer

Danske landmænd har mere travlt med at holde styr på kalenderen end på at være landmænd. Henover et år er der 136 centrale frister og datoer som landmænd skal forholde sig til for at overholde reglerne.

- Det er et udtryk for overdrevet bureaukrati, mener organisationen Landbrug & Fødevarer, der håber, at miljø- og fødevareministeren vil nedbringe antallet af regler.Af: Marianne Thorø

07-11-2018 06:33
VUC sendte fyresedler ud

VUC Syd udleverede tirsdag 51 fyresedler til ansatte på den skandaleombruste skole.

VUC Syd offentliggjorde 25. oktober, at skolen skulle fyre 60 medarbejdere.

Udover de 51 påtænkte afskedigelser, er der fundet 12 stillinger via frivillige fratrædelser, skriver skolen i en pressemeddelelse. Dermed nedlægges i alt 63 stillinger på VUC Syd.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-11-2018 06:30
Omstridt vognmandsfirma undskylder

Firmaet Kurt Beier og administrerende direktør Karsten Beier har ikke levet op til deres moralske ansvar som arbejdsgiver.

Og det kræver nu en undskyldning. Det siger Karsten Beier i et interview med DR Nyheder.

- Jeg vil meget gerne beklage de billeder, som er blevet vist og undskylde for det. Vores faciliteter har simpelthen ikke været i orden, siger Karsten Beier.

Han siger derudover, at billederne ikke har været i overenstemmelse med, hvordan de har ønsket at drive forretning, og at det heller ikke er det rigtige helhedsbillede, der er blevet vist i medierne.

Meldingen kommer, efter at virksomheden har befundet sig i modvind, siden det kom frem, at firmaet har haft en større gruppe filippinere ansat som chauffører og at de i følge Fagbladet 3F levede under primitive forhold i Padborg med lange arbejdsdage og lønninger helt ned til 15 kroner i timen.

Firmaet bliver efterforsket for menneskehandel, og politikere fra flere partier har kritiseret forholdene.

Karsten Beier siger til DR Nyheder, at forholdene siden afsløringen er blevet markant bedre og ændret. Og i dag er han ”tryg ved de forhold, som de lever under”.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-11-2018 06:30
3F starter indsamling til chauffører

Mens sagen om tvivlsomme forhold for en række udenlandske lastbilchauffører bliver undersøgt, har de ingen indtægt.

Derfor starter fagforbundet 3F en indsamling til de filippinske chauffører.

- Rigtig mange af vores medlemmer har både mailet og skrevet til os på Facebook, at vi må kunne gøre noget. Det gør vi nu, så de kan få nogle penge til at sende hjem, siger formand for 3F’s Transportgruppe, Jan Villadsen til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

07-11-2018 06:30
Udsatte danskere skal have én samlet plan

Alle Folketingets partier på nær Enhedslisten er enige om at afsætte penge til en mere sammenhængende indsats for udsatte borgere.

Fremover skal der kun være én plan, én udredning og én koordinerende sagsbehandler.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-11-2018 06:00
Tæt tåge skabte problemer

Hvis du var ude og køre i aftes eller måske i nat, så opdagede du formentlig, at man ikke kunne se ret meget på grund af en meget tæt tåge.

Det skabte problemer flere steder - Blandt andet på Als, hvor politiet fik meldinger om to læse heste på vejen tæt på Asserballe.

Politiet havde dog svært ved faktisk at finde hestene i den tætte tåge, og man måtte derfor advare bilister i området, indtil faren var drevet over igen.
Af: Michael Ehrhorn

07-11-2018 06:00
Godt nyt fra sygehuset

Det går markant bedre i forhold til sidste år, når det gælder trivlsen på Sygehus Sønderjylland.

Sygehus Sønderjylland har ellers haft nogle særdeles turbulente år særligt omkring arbejdsmiæjøet, men nu er billedet et andet, det viser en række nye besøg fra tilsynet.

Så godt at sygehuset nu har fået ophævet de påbud, man ellers havde hængende over sig.
Af: Michael Ehrhorn

07-11-2018 06:00
Pizzaria vil have elitesmiley igen

Hvis du besøger Pizza Expressen i Ribe, så vil du fremover støde på en lettere utilfreds smiley efter besøg fra Fødevarestyrelsen.

Det har pizzariat med Hamid Faiz i spidsen dog ikke tænkt sig at acceptere. De vil nemlig klage over afgørelsen, da pizzariaet mener, at den sure smiley er givet på et forkert grundlag, og ejeren kommer med eksempler.

- Nu laver vi om på nogle ting. Det er rigtigt, at der ved området ved emhætten var fedtet og beskidt. Her skal vi stramme op, men når Fødevarestyrelsen skriver, at der var askebægre med cigaretskodder ved komfuret, så er det ikke korrekt. Jo, der stod et kort øjeblik nogle askebægre med nogle tomme cigaretpakker, hvor der var nogle skodder i - men det er nogen kunderne har røget. Vi ryger ikke i køkkenet eller inde i pizzariaet - kun udenfor, siger Hamid Faiz
Af: Michael Ehrhorn

07-11-2018 06:00
Esbjerg-nordmænd skal til EM

Det står nu helt klart, hvem der skal med det norske landshold til EM-slutrunden i håndbold i næste måned, og her kommer tre navne fra Team Esbjerg til at være med.

Det drejer sig om Vilde Mortensen Ingstad, Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen.

Den danske trup udtages torsdag, og også her ventes Team Esbjerg at være repræsenteret med Sandra Toft og Line Jørgensen.
Af: Michael Ehrhorn

07-11-2018 06:00
Bilister risikerer bøder

Hvis du skal ud og køre i denne tid, så er der ret god chance for at komme til at køre i tåge.

Her skal man være opmærksom på brug af tågelygterne, for forkert brug kan koste en bøde på 1.000 kroner.

- Der er mange, der ikke har styr på deres tågelygter, fortæller Pernille Ehlers, der er specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Lige så vigtigt det er at tænde lygterne i tågen, er det at slukke for dem igen bagefter, da de hurtigt kan komme til at blænde.
Af: Michael Ehrhorn

07-11-2018 05:51
Pape åbner for at styrke politiets travle hvidvaskenhed

Antallet af indberetninger om tvivlsomme pengetransaktioner og formodet hvidvask ventes at slå rekord i 2018.

Derfor åbner justistsminister Søren Pape Poulsen (K) for en oprustning af bagmandspolitiets hvidvasksekretariat.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

07-11-2018 05:32
En million til bådhus ved Vadehavscentret

Der er en million gode danske kroner på vej fra Nordea Fonden til Vadehavscentret, som dermed kommer tættere på at få opfyldt et ønske om at opføre et arkitekttegnet bådhus.

Huset skal rumme blandt andet kajakker, våddragter og snorkeludstyr, så der kan tilbydes kajakture og snorkelture for at komme endnu tættere på naturen.

Forventningen er at det 220 kvadratmeter store bådhus vil stå færdig engang næste år og samlet løbe op i 2 millioner.
Af: Marianne Thorø

06-11-2018 11:26
S vil have fart på straffe til banditter i habitter

Socialdemokratiet vil have sat fart på stramningerne overfor personer, der udfører finansiel kriminalitet.

Derfor fremsætter partiformand, Mette Frederiksen, i dag et forslag der vil pålægge statsministeren at indkalde til forhandlinger om skærpede straffe.

- De mange skandalesager risikerer, at danskernes tillid til vores samfundskontrakt skrider. Det må ikke ske. Derfor er det nu op til det politiske system at vise, at vi evner at løfte opgaven med at levere et svar, skriver Mette Frederiksen i en kronik i JyllandsPosten.
Af: Marianne Thorø

06-11-2018 10:32
Britta Nielsen ville forhandle sin overgivelse

Før sin anholdelse i går i Sydafrika forsøgte den svindelmistænkte Britta Nielsen at forhandle sin overgivelse med politiet og anklagemyndigheden i Danmark, siger hendes danske advokat, Nima Nabipour.

Det lykkedes ikke, og derfor blev der ikke tale om en frivillig overgivelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-11-2018 09:53
Minister vil forbyde kunstige jomfruhinder

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) fremsætter i dag et lovforslag, der straffer klinikker, der rekonstruerer jomfruhinder.

Hun håber at aflive myten om, at kvinder skal bløde efter første samleje, fordi den gennem århundreder har været brugt til at undertrykke kvinder, skriver Ekstra Bladet.
Af: Mike Forde
Kilde: EkstraBladet

06-11-2018 09:23
Skole & Forældre: Det er ikke godt nok

Det er ikke godt nok at 226 af landets folkeskoler er nødt til at lade lærere undervise i fag, de ikke er uddannet til. Det mener Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre.

- Vi mister den garanti, som en linjefagsuddannet lærer er, for at undervisningen er god nok, siger Mette With Hagensen til Politiken. Hun påpeger dog at der nogle steder kan være en god forklaring på, at lærere underviser i fag, som ikke er deres linjefag:

- I de tilfælde må skolen gøre alt, hvad den kan, for at sikre den næstbedste løsning, så der trods alt stadig er kvalitet i undervisningen, siger hun til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

06-11-2018 08:00
Unge homoseksuelle tager imod HPV-vaccine

300 drenge og unge mænd har indtil videre taget imod tilbuddet om en gratis HPV-vaccine.

HPV kan udover at give livmoderhalskræft til piger også give analkræft hos mænd, og derfor tilbydes vaccinen også til homoseksuelle mænd i alderen 15-19 år. Det fortæller DR.

- Vi har oplevet en større interesse, end vi havde forventet, siger Andreas Gylling Æbelø, der er direktør hos Aids Fondet, som har stået for at vaccinere drengene.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

06-11-2018 07:55
Arbejdsmiljøet har det bedre på Sygehus Sønderjylland

Lige inden at regionens sygehuse får resultaterne af en stor trivselsundersøgelse, kan Sygehus Sønderjylland konstatere, at der er håndfast forbedring at spore på sygehuset skriver jv.dk

Arbejdstilsynet har de seneste par uger gennemført en række besøg på Sygehus Sønderjylland, som har været præget af store problemer med arbejdsmiljøet. Efter tilsynsbesøgene er alle tidligere påbud hævet.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

06-11-2018 07:52
300 drenge har taget imod hpv-vaccine

300 homoseksuelle drenge har taget imod et tilbud om gratis hpv-vaccine.

Vaccinen er gratis for piger, men i et pilotprojekt er drenge mellem 15 og 19 år tilbudt vaccinen gratis fire steder.

Sundhedsstyrelsen er godt tilfreds med antallet af vaccinerede drenge.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-11-2018 06:00
Hård dag på VUC Syd

I dag bliver en ny trist dag på det skandaleramte VUC Syd. Her får en stor del af medarbejderne nemlig besked på, hvorvidt de er fyret eller beholder deres job.

Op mod 60 medarbejdere risikerer at få en fyreseddel med sig hjem i dag - Sådan lyder meldingen fra flere fronter.

Et tal som direktøren for VUC Syd dog ikke ønsker at bekræfte.
Af: Michael Ehrhorn

06-11-2018 06:00
Dement mand blev fundet hurtigt

I aftes måtte Syd- og Sønderjyllands Politi ud med en advarsel, da en 72-årig dement mand forsvandt fra et plejecenter Ved Skoven i Esbjerg.

Politiet var hurtige til at sætte en eftersøgning i gang, og heldigvis gav det pote.

Senere på aftenen kunne man nemlig melde, at den demente herre igen var fundet, og at han er i god behold.
Af: Michael Ehrhorn

06-11-2018 06:00
Der mangler akut lærere

226 af landets folkeskoler. Det er ganske mange, men det er præcis så mange, der er en del af et noget kedeligt billede.

På skolerne bliver hver femte lektion nemlig ikke varetaget af en lærer, der er uddannet til faget - det skriver Politiken.

På nogle af skolerne var det sidste skoleår endda over halvdelen af timerne, det viser tal fra Undervisningsministeriet.
Af: Michael Ehrhorn

06-11-2018 06:00
Nederlag i eSuperliga-debut

I aftes startede det nye koncept eSuperligaen, hvor landets bedste fodboldklubber kæmper mod hinanden i computerspillet FIFA.

Her var SønderjyskE i aktion mod AC Horsens, og det blev en tæt affære, som SønderjyskE dog tabte på reglen om udebanemål.

Tabte gjorde Esbjerg også i en debut, der blev vist på Canal 9. EfB mødte overmagten mod favoritterne fra FC København md FIFA-stjernen August "Agge" Rosenmeier på holdet.
Af: Michael Ehrhorn

06-11-2018 06:00
Britta havde 300.000 kroner på sig

Da den svindelmistænkte Britta Nielsen i går blev anholdt i Sydafrika, blev hun pågrebet med et større kontant beløb på sig. Det var dog ikke offentlig kendt, hvor mange penge, Britta Nielsen rendte rundt med.

Nu lyder det dog ifølge TV2, at det var et beløb omkring 300.000 danske kroner, som Britta Nielsen havde på sig.

Nu ønsker den svindelmistænkte kvinde at vende retur til Danmark, hvor hun gerne vil samarbejde med politiet.
Af: Michael Ehrhorn

06-11-2018 06:00
LEGO vinder kopivaresag i Kina

LEGO med hovedsæde i Billund har vundet en stor kopivare-sag mod fire kinesiske virksomheder. Det oplyser Lego i en pressemeddelelse.

De fire virksomheder har produceret og solgt byggeklodser af mærket Lepin - en nøjagtig kopi af LEGO-klodsen.Men nu har en kinesisk domstol beordret et øjeblikkeligt stop for produktion, salg og markedsføring af kopivarerne.

Derudover skal virksomhederne betale LEGO hvad der svarer til 4,3 mio kroner i tabt fortjeneste.

- Afgørelsen sender en klar advarsel til andre virksomheder, der måske kopierer Legos produkter,siger LEGOs adm. direktør Niels B. Christiansen.
Af: Marianne Thorø

06-11-2018 06:00
Folketinget behandler fodboldbøller-sag

Folketinget skal i dag behandle et lovforslag om skærpede straffe til fodboldbøller og står det til DF skal der stramninger til. Partiet vil nemlig stille fodboldbøllerne økonomisk til ansvar for de ødelæggelser de skaber - uden nogen øvre grænser for erstatningens størrelse:

- Hvis man går i åben kamp og skader dansk politi, så mener jeg ikke, at vi har behov for en øvre grænse, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen til ritzau

I lovforslaget skal politiet lettere kunne udstede generelle karantæner, hvis personer overtræder maskeringsforbuddet ved en fodboldkamp. Første gang en person overtræder karantænen skal det udløse en bøde på 5000 kroner og anden gang 10 dages ubetinget fængsel.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

06-11-2018 05:37
22-årig må ikke være i Esbjerg

En 22-årig mand har fået forbud mod at opholde sig i Esbjerg by i fire år, fordi han har overtrådt våbenloven og har handlet med hash.

Det er første gang, at Retten i Esbjerg har taget den særlige sanktion i brug, oplyser politiet om mandagens dom, som også indebærer, at manden idømmes fængsel i to år.

Den 22-årige er med i den ene af byens to stridende grupperinger Kvaglund-gruppen og opholdsforbuddet gælder fra det tidspunkt, han kommer ud af fængslet.
Af: Marianne Thorø

06-11-2018 05:08
Øjenlæger svigter patienter i ferietid

Det er et problem, at øjenlæger holder ferie på samme tid, siger Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Udmeldingen kommer, efter at det er kommet frem at en kvinde med øjenskade i efterårsferien forgæves ringede til fem øjenlæger i Esbjerg – men alle holdt ferie.

Ifølge Jens Andresen, der er formand for Danske Øjenlægers Organisation skal øjenlæger ifølge den gældende overenskomst kun koordinere sommerferie for at sikre, at patienter kan blive behandlet, men ikke andre ferier som efterårsferien, juleferien og påsken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-11-2018 12:51
VUC-fyringer meldes ud i morgen

I morgen får en række ansatte på VUC Syd melding om hvorvidt de skal fyres. Den skandaleramte skole har tidligere meldt ud at man forventer at fyre 60 ansatte, men om dét tal står til troende vides endnu ikke.

VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, vil overfor JydskeVestkysten ikke fortælle hvilke faggrupper der er i spil, men han har tidligere fortalt avisen at 20-30 af fyringerne vil ramme undervisere, mens resten findes blandt eksempelvis kantinepersonale, pedelpersonale og personale i administrationen.

Det er anden gang i år at VUC fyrer. I sommer fik 34 medarbejdere en fyreseddel.
Af: Marianne Thorø

05-11-2018 12:41
Yousee-biler skabte utryghed

Flere utrygge borgere i Syd og Sønderjylland har henvendt sig til politiet, fordi de havde mistanke mod nogle mistænkelige Yousee-biler, der kørte rundt i området med udenlandske chauffører.

Det fik politiet til at standse en af bilerne, og her var der tale om helt lovlige forhold.

Chaufførerne kommer fra et udenlandsk firma, der udfører arbejde for Yousee, og dermed kan man forholde sig trygt og roligt, hvis man ser dem.

Af: Michael Ehrhorn

05-11-2018 12:00
Britta havde mange penge på sig ved anholdelsen

Den 64-årige svindelsigtede Britta Nielsen havde et stort pengebeløb på sig, da hun blev anholdt i Sydafrika tidligt i morges dansk tid. Det fortæller DR, der har talt med en talsperson for det nationale politi i Sydafrika.

Britta Nielsen har været efterlyst internationalt fordi hun sættes i forbindelse med svindel for 111 mio danske kroner fra Socialstyrelsen, hvor hun arbejdede. Det var dog et stort beløb i sydafrikansk valuta hun var i besiddelse af ved anholdelsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

05-11-2018 11:00
Britta vil til Danmark hurtigst muligt

Den svindelsigtede Britta Nielsen, der tidligt i morges blev anholdt i en lejlighed i Sydafrika, vil ikke modsætte sig udlevering til Danmark. Faktisk vil hun gerne til Danmark hurtigst muligt, fortæller hendes advokat til DR.

- Min klient og jeg har været i dialog med politiet og anklagemyndigheden de seneste dage, fordi vi gerne vil have hende til Danmark, så hun kunne medvirke til sagens efterforskning og bistå politiet i de spørgsmål, de har, siger forsvarsadvokaten.

Han ønsker dog ikke at fortælle hvordan hans klient forholder til svindelsigtelserne for mindst 111 mio kroner.


Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

05-11-2018 10:00
Fodboldvold bør udløse tomme stadions

Både i Esbjerg og i Brøndby var der i går uroligheder i forbindelse med superligakampene. I Brøndby blev flere betjente desuden såret og det får nu formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt til at foreslå kampe helt uden tilskuere.

- Jeg synes, man seriøst skal overveje at sige, at næste gang Brøndby møder FCK i Brøndby, bliver det uden tilskuere, siger Oxfeldt til DR.

Syv personer blev anholdt i forbindelse med kampen i Brøndby, mens i alt 26 blev anholdt i Esbjerg.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

05-11-2018 09:43
Bog peger på ny mistænkt i Palme-mordet

Den nye bog ‘Stieg Larssons arv – Nøglen til Palmemordet’ peger på en helt ny mistænkt i sagen om drabet på den svenske statsminister i 1986.

Bogen bygger på afdøde Larssons research, og er skrevet af Jan Stocklassa.

Den peger på to mistænkte fra højrefløjen, en afdød læge og en ung mand.
Af: Marianne Thorø

05-11-2018 08:50
Britta anmodes udleveret til DK

Efterforskere fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) var til stede, da sydafrikanske myndigheder her til morgen anholdt den 64-årige efterlyste kvinde, der er mistænkt for millionsvindel i Socialstyrelsen.

- Flugten er forbi. Den hovedmistænkte er anholdt. Det er resultatet af et målrettet internationalt samarbejde mellem SØIK og en række internationale myndigheder. Der er nu håb for, at vi kan få en endelig opklaring - og få svar på, hvor resten af de forsvundne millioner er, siger ppolitiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK

Der vil nu blive sendt en officiel udleveringsanmodning til Sydafrika med henblik på at få den 64-årige strafforfulgt i Danmark.
Af: Marianne Thorø

05-11-2018 08:36
Britta Nielsen er anholdt

Britta Nielsen er anholdt

Den hovedmistænkte 64-årige er anholdt i svindelsag fra Socialstyrelsen. SØIK var til stede, da anholdelsen skete omkring kl 05.30 dansk tid i en lejlighed i Johannesburg, Sydafrika.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-11-2018 07:28
Unge tror de har forstand på datadeling

76 procent af de 12-25-årige mener at have kontrol over, hvad de deler på nettet. Men en ny undersøgelse viser, at de unges selvtillid ikke helt svarer til deres reelle forståelse af internettets faldgruber.

Det mener professor i dataetik på Aalborg Universitet Thomas Ploug og henviser til skandalen med Cambridge Analytica, der fik data af Facebook til at manipulere valget i USA i 2016.

- Jeg tror ikke, der er mange unge, der har en god forståelse af, at de data, man lægger ud, bliver brugt af de her serviceudbydere, siger professoren til ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

05-11-2018 06:00
Kurt Beier er død

Lige nu går Kurt Beier Transport igennem en historisk stor krise, og nu har endnu en trist nyhed ramt.

Stifteren af selskabet Kurt Beier er nemlig sovet stille ind på hospice i Esbjerg efter længere tids sygdom.

Kurt Beier blev 69 år, og transport-virksomheden har ikke på nuværende tidspunkt yderligere kommentarer.
Af: Michael Ehrhorn

05-11-2018 06:00
Fodboldfans ville slås

26 personer blev i aftes anholdt i Esbjerg i forbindelse med Superligakampen mellem Esbjerg og FC Midtjylland. Det oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

- Status er, at der i løbet af dagen har været uro, idet to fanfraktioner søgte konfrontation med hinanden, står der i meddelelsen. Med andre ord: fans, der ville op at slås.

Det har ifølge politiet resulteret i to anholdte FC Midtjylland-fans, som ifølge politiet har overtrådt en karantæne, mens 24 tilhængere af Esbjerg blev anholdt efter ordensbekendtgørelsen.
Af: Michael Ehrhorn

05-11-2018 06:00
Sikkerheden øges i Retten

Hvis man skal ind i Retten i Esbjerg i denne uge, så skal man forberede sig på en noget højere sikkerhed end normalt.

En sag mod en 21-årig mand er nemlig gået i gang, og i Retten står manden tiltalt for forsøg på manddrab.

Det er politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at drabsforsøget var et led i den verserende bandekonflikt i Esbjerg. Og derfor vil der også være skruet op for sikkerhedsniveauet i- og ved retten i den kommende uge, hvor sagen skal behandles.

I forbindelse med sagen nægtes bandemedlemmer adgang til Retten.
Af: Michael Ehrhorn

05-11-2018 06:00
Nej til Beier

26 filipinske lastbilchauffører er blevet tilbudt en marginalt højere løn hos transport-virksomheden Kurt Beier, der vil hæve deres løn fra 15 til 20 kroner i timen.

Det frister dog ikke chaufførerne, der nu takker nej:

- Vi siger nej til hans tilbud, der slet ikke er godt nok for os. Alle vores chaufførkolleger i Europa afviser også tilbuddet, fordi det er for ringe. Vi er bare nødt til at fortsætte kampen for ordnede forhold, siger den filippinske chauffør Richard De Leon til Fagbladet 3F.
Af: Michael Ehrhorn

05-11-2018 06:00
EU inde i varmen hos danskerne

Mens briternes exit fra EU nærmer sig med hastige skridt, får EU fortsat større opbakning herhjemme.

Det viser en ny måling fra Megafon ifølge TV2

1.279 danskere er blevet spurgt, om de gerne ser Danmark melde sig ud af EU, og svaret er klart:

26 procent svarer ja. 68 procent svarer nej, mens de resterende 6 procent svarer ved ikke.
Af: Michael Ehrhorn

05-11-2018 05:35
Hundredvis af personer mister dagpengeretten

Hundredvis af personer, der enten er syge, gravide eller nybagte forældre, vil blive økonomisk ramt af et kommende opholdskrav om ophold i Danmark eller et EU-land syv ud af de seneste otte år som en forudsætning for dagpenge.

Det skriver Politiken.

De nye regler indfases frem mod 2023, hvor op mod 1400 personer på et tidspunkt vil blive frataget de syge- eller barselsdagpenge, de i dag er berettiget til.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

05-11-2018 05:15
13 millioner til Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp indsamlede søndag 13 millioner kroner til den årlige landsindsamling. Sidste år indsamlede organisationen 15 millioner kroner.

12.000 danskere var på gaden for at samle ind.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-11-2018 05:14
Ældre fravælger mulighed for seniorfridage

Muligheden for 32 årlige seniorfridage var en af goderne ved de private overenskomster, der blev forhandlet på plads i 2017.

Men kun 100 industriansatte har benyttet sig af ordningen, der giver personer over 60 år mulighed for at holde fri med løn i stedet for at betale mere ind til pension. Det skriver J yllands-Posten mandag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-11-2018 10:42
Færgebilletter til småøer kan blive billigere

18 kommuner kan til næste år vælge at sætte prisen på færgebilletter ned i skolernes sommerferie.

Det sker efter at et bredt politisk flertal har besluttet at afsætte yderligere 5,2 mio. kroner til årlig formålet, siger indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-11-2018 10:36
Politiet afgav varslingsskud i Esbjerg

En politibetjent i Esbjerg afgav torsdag aften to varslingsskud, da to mænd på henholdvis 20 og 21 år ville flygte.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En politipatrulje opdagede torsdag de to unge mænd, der handlede med narko fra en bil i Willemoesgade.

Den ene af gerningsmændene greb inde i køretøjet fat i armen på betjenten, hvorefter bilen blev sat i gang, så vedkommende blev slæbt efter bilen. Betjenten er kommet lettere tilskade.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-11-2018 10:10
435 mio til Skattestyrelsen

Skattestyrelsen skal over de næste fire år have tilført 435 millioner kroner ekstra til kampen mod svindel med udbytteskat. Det fremgår af regeringens finanslovsforslag for 2019.

- Det er nogle store investeringer af skattekroner, men det er min forventning, at de bærer frugt, siger skatteminister Karsten Lauritzen til DR.

Pengene skal blandt andet bruges på at tilføre styrelsen flere medarbejdere end de nuværende 50, der i dag arbejder på udbytteområdet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

02-11-2018 10:00
Flere udenlandske mænd søger krisecentre

Det er i stigende grad mænd med anden etnisk baggrund end dansk, der ender på krisecentre. Således er fire af de otte pladser på Mandecentret i Aarhus lige nu optaget af udenlandske mænd.

Ifølge Möhsen Amini fra Mandecentret i Aarhus er der mange årsager til at mændene bliver skilt og smidt ud fra hjemmet:

- Dårlig økonomi, gæld, utroskab, manglende kærlighed. Det er en pærevælling af alt, ligesom man kender det fra danske mænd, siger Möhsen Amini til TV2 Østjylland.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Østjylland

02-11-2018 09:28
Skuespilleren Torben Jensen er død

Skuespiller Torben Jensen er død. 74 år gammel.

Det oplyser Have Kommunikation. Torben Jensen er blandt andet kendt for sin rolle som direktøren Herman i tv-serien Taxa og som skurken i tv-serien Guldregn.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-11-2018 09:00
Politiet også klar til J-dag

Det er J-dag i dag og derfor minder politiet om at en kombination af juleøl og bilkørsel ikke duer.

Og igen i år har politiet tænkt sig at lave en landsdækkende spritkontrol i aften, så derfor er sandsynligheden for at møde en betjent i bylivet i aften rimelig stor.

- Hvis man skal ud at drikke øl, så lader man bilen stå. Skal man absolut have bilen med hjem, så aftal, at der er én, der holder sig ædru, så der er én, der kan køre. Ellers vil jeg opfordre til, at man bruger offentlig transport, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiet til TV Syd.
Af: Marianne Thorø

02-11-2018 08:46
Flykonkurs gav nedgang i Billund Lufthavn

Det gik ud over den samlede charter-trafik ud fra Billund Lufthavn, at Primera Air gik konkurs i begyndelsen af oktober og dermed stoppede sine flyvninger:

– Primera Airs konkurs berørte mange, og det var en rigtig trist situation for selskabets medarbejdere og kunder. Selskabet fløj på en lang række destinationer fra Billund, og på flere af dem kunne man købe billetter direkte hos Primera Air. Det betyder naturligvis, at vi arbejder hårdt sammen med flyselskaber og rejsebureauer for at få genetableret disse ruter, siger administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund.

I alt oplevede lufthavnen en tilbagegang i chartertrafikken på 14,4 pct.
Af: Marianne Thorø
Kilde: BillundOnline

02-11-2018 07:00
Blue Water Shipping dropper også Kurt Beier

Blue Water Shipping melder sig nu også blandt de firmaer, der opsiger deres samarbejde med Kurt Beier Transport efter Fagbladet 3F i denne uge fortalte om kummerlige forhold for adskillige filippinske chauffører på Kurt Beiers ejendom i Padborg.

- Kurt Beier har haft fire-fem biler til at køre for os, men vi tager afstand fra de forhold, der er blevet beskrevet. Derfor har vi valgt at opsige aftalen med firmaet, siger Jan Hjortlund Hansen, som er kommunikationschef hos Blue Water Shipping, til TV SYD.

Desuden har store virksomheder som Jysk, Arla, Nagel Group, Leman og DSV stoppet al samarbejde med Kurt Beier.
Af: Marianne Thorø

02-11-2018 07:00
Bendtner for retten i dag

Den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner står i dag ved Københavns Byret tiltalt for vold mod en taxachauffør.

Ifølge anklageskriftet skulle Bendtner med knyttet næve have slået og sparket chaufføren, der brækkede kæben.

Både fodboldspilleren og hans kæreste forklarer at der var tale om selvforsvar da chaufføren angreb dem.
Af: Marianne Thorø

02-11-2018 06:58
Kæmpe sagspukkel i Skattestyrelsen

Efter skandalen i Skat i 2015 blev kassen smækket i.

Den er nu åbnet igen, men kun på klem, og derfor har Skattestyrelsen slet ikke kunnet følge med udenlandske aktionærers krav om at få udbytteskat retur.

I alt er opstået en sagspukkel på 5,7 mia., som ligger og trækker renter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-11-2018 06:18
Politiet anmeldt i sagen om Scandinavian Star

Mordbranden på færgen Scandinavian Star tilbage i april 1990 er nu blevet en sag for Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Det skriver Randers Amtsavis.

43 overlevende og pårørende fra skibsbranden har anmeldt Københavns Politi for magtmisbrug, da politiet beskyldes for at ignore en begrundet mordbrands-anmeldelse af en række navngivne personer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-11-2018 06:00
73-årig overfaldet i Aabenraa

En 46-årig mand fra Aabenraa måtte i nat overnatte i arresten, da han stod bag et umotiveret overfald mod en 73-årig kvinde - Også fra Aabenraa.

Kvinden blev skubbet omkuld og slog hovedet mod fliserne, inden manden sparkede til hende flere gange, mens hun lå på jorden.

Det vides endnu ikke, hvad den videre skæbne bliver for den 46-årige mand.
Af: Michael Ehrhorn

02-11-2018 06:00
Lærer tiltalt for vold mod elever

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en tidligere lærer ved en tysk privatskole i Tønder for vold mod en række mindreårige elever.

Anklageskriftet omfatter i alt 10 forhold, der er blevet begået mod i alt 10 elever.

Ifølge anklageskriftet har den tiltalte, mens han var ansat på skolen, gentagende gange blandt andet anvendt såkaldt halsgreb, så elever enten ikke kunne trække vejret eller havde svært ved det. I tilgift har tiltalte løftet elever op, så deres fødder ikke kunne nå jorden, ligesom han i flere tilfælde har skubbet og taget hårdt fat i eleverne.
Af: Michael Ehrhorn

02-11-2018 06:00
Flere dropper samarbejdet med Kurt Beier

Flere transport-giganter stopper nu samarbejdet med Kurt Beier Transport, der havde filipinske lastbilchauffører boende under kummerlige forhold i Padborg.

DSV meddeler, at man afbryder samarbejdet med Kurt Beier, mens også Jysk ikke længere vil gøre brug af vognmanden.

De filipinske chauffører blev tidligere på ugen afhørt af politiet, der nu undersøger Kurt Beier transport for mulig menneskehandel.
Af: Michael Ehrhorn

02-11-2018 06:00
Varmen er forbi for nu

Du har formentlig ikke frosset helt så meget gennem de seneste par dage, men nu er det tid til at vinke farvel til de lune grader og finde halstørklæder, huer og handsker frem.

Sådan lyder meldingen fra DMI, der varsler markant vejrskifte i dag.

Det bliver køligt og ned til omkring ni grader, og vinden vil være i en sådan kategori, at det vil kunne føles noget køligere.
Af: Michael Ehrhorn

02-11-2018 06:00
100 arbejdspladser sikret

Nu er der rigtig godt nyt på havnen i Esbjerg.

NorSea Group har nemlig lavet en ny aftale med Total, og det betyder, at godt 100 ansatte fortsat vil have base i Esbjerg:

- Det er en meget vigtig aftale for os, og vi glæder os til at fortsætte det stærke samarbejde med en mangeårig partner. Her viser vi igen, at vi lever op til vores mantra om, at vi er dem, der er der først, og vi er dem, der bliver længst. Det gælder ikke bare i Esbjerg, men blandt andet også i Norge og England, og det betyder også, at vi fortsætter med at udvikle innovative løsninger til Total via yderligere digitalisering, siger Jesper Høj-Hansen, administrerende direktør i NorSea Group Danmark i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

02-11-2018 06:00
Dusør udloves på Mandø

Hos Klithus Mandø blev man i sidste weekend udsat for grov hærværk, der gik ud over et rækværk med blandt andet store tunge glasplader.

Siden har der ikke været nyt omkring, hvem der står bag, selvom der er mistanke, ifølge stedet.

Nu udloves en dusør på 5.000 kroner, hvis man kan give oplysninger til politiet. I alt blev der ødelagt for 20-25.000 kroner på Mandø.
Af: Michael Ehrhorn

02-11-2018 06:00
Flygtninge vælger familien frem for penge

Kun et fåtal af flygtninge vil tage imod penge for til gengæld at udskyde retten til at hente deres familie til Danmark.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten - blandt andet på baggrund af et internt notat i regeringen, der danner grundlag for forhandlinger med Dansk Folkeparti.

Forslaget er centralt i det såkaldte paradigmeskift i udlændingepolitikken, der forhandles i øjeblikket.

Af: Marianne Thorø

02-11-2018 06:00
Kunstigt lys mod depression

Vi går mod mørkere tider og dét betyder ofte vinterdepression for mange danskere. Men hver ottende dansker har faktisk her i vinterhalvåret benyttet sig af kunstig belysning som terapi mod tristhed, forstyrret døgnrytme og netop depressioner.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Lysterapien får hjernen til at udskille signalstoffet serotonin, som har en antidepressiv effekt.
Af: Marianne Thorø

02-11-2018 05:52
Nazi-arkiv åbnes for slægtsforskning

For første gang nogensinde kan offentligheden få digital adgang til en liste over medlemmer fra det danske nazitsparti, Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti, via det såkaldte Bovrup-kartotek.

Det skriver Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

01-11-2018 11:30
Nyt tilfælde af multiresistent tuberkulose i Danmark

Statens Serum Institut har registreret det femte multiresistente tuberkulose tilfælde i Danmark i 2018.

Det skriver instituttet i en pressemeddelelse.

I mange år har der været cirka to tilfælde af multiresistente tuberkulose om året med let stigende tendens de seneste år.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-11-2018 11:00
Google-ansatte strejker

Flere ansatte hos internetgiganten Google har nedlagt arbejde i dag i protest mod selskabets behandling af kvinder. De ansatte kræver firmaets regler ændret så kvinder der mener de er blevet krænket fremover kan anlægge sag.

Der har været udbredt vrede i firmaet i den seneste uge, efter at det kom frem, at en højt placeret leder modtog et gyldent håndtryk på hundredvis af millioner kroner, da han forlod Google, selv om selskabet fandt beskyldninger mod ham om sexchikane for troværdige.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

01-11-2018 10:00
Slut med dispensation fra hjelmbrug

Det skal være slut med at blive fritaget for at køre med styrthjelm. Det mener både transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- Vi har jo nok alle set ude på vejene, at der er en del rockere på motorcykler, der kører rundt uden styrthjelm. Det er jo næppe alle sammen, der har en god lægelig grund til det. Vi skal selvfølgelig på ingen måde acceptere rockertyper, der enten snyder eller decideret truer sig til en lægeerklæring, der giver dem en dispensation til at køre motorcykel uden hjelm. Det skal der sættes en stopper for, og det gør vi så nu, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

De nye regler forventes at træde i kraft til årsskiftet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

01-11-2018 09:59
Danfoss' overskud stiger med 15 procent

Industrivirksomheden Danfoss, der blandt andet producerer termostater, har haft fremgang i 2018.

Overskuddet er steget 15 procent til 2,8 milliarder kroner i årets første ni måneder, viser regnskab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-11-2018 09:53
Sigtelse: Mand købte sex af 17-årige mere end 85 gange

Det er forbudt at betale mindreårige for seksuelle ydelser, men det har efter alt at dømme ikke stoppet en 58-årig mand fra Rødding i Sønderjylland.

Ifølge en retsmødebegæring fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har manden nemlig haft sex med tre 17-årige tilbage i 2016, hvor han enten betalte eller aftalte at betale for ydelserne.

Den ene havde han ifølge sigtelsen samleje med mindst 50 gange, den anden mindst 30 gange, mens han købte sig til sex med den tredje fem eller seks gange.

Sagen skal behandles ved Retten i Esbjerg 8. november.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

01-11-2018 09:37
Lovforslag om peberspray er dårligt

I dag er der førstebehandling af lovforslaget om at tillade borgere at have peberspray liggende i sengebordsskuffen.

Lovforslaget, som der er flertal for, bliver ikke bakket op af Politiforbundet.

– Det er et dårligt lovforslag, som jeg håber ikke bliver vedtaget, siger forbundsformand Claus Oxfeldt til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

01-11-2018 06:15
Veteraner søger forgæves ny lægeerklæring

Regeringens veteranpakke, der blev indført tidligere i år, åbnede for, at soldater med PTSD, der tidligere har fået afslag på arbejdsskadeerstatning, kunne forsøge sig med endnu en undersøgelse.

Men de fleste får afslag skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-11-2018 06:02
Kim Larsens stjålne guitar efterlyses

Wili Jønsson lånte en legendarisk Fender-guitar ud til Kim Larsen i Gasolin’-tiden.

Siden blev den stjålet, men nu efterlyses den igen, skriver Ekstra Bladet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-11-2018 06:01
Politiet har gemt nummerpladedata dobbelt så længe, som de må

En midlertidig backup-funktion hos politiet har i over seks måneder opbevaret data fra automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) i dobbelt så lang tid, som den må.

Det skriver Version2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-11-2018 06:00
Bagmandspolitiet advaret om Britta for seks år siden

Bagmandspolitiet, SØIK, indrømmer nu, at man for seks år siden blev informeret om at en ansat i Socialstyrelsen kunne have overført millliobeløb til sig selv.

Det sker i en pressemeddelelse, hvor SØIK også indrømmer, at den 64-årige svindelsigtede Britta Nielsen kunne være standset tidligere. SØIK indrømmer, at henvendelsen blev "fejlbehandlet".
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-11-2018 06:00
20-årig fængslet for vold og trusler mod politiet

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at en 20-årig mand er blevet fængslet fire uger ved retten i Sønderborg.

Han er sigtet for fire tilfælde af vold og to tilfælde af trusler mod polititjenestemand.

Den 20-årige nægter sig skyldig.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-11-2018 06:00
Esbjerg tabte tæt duel

I aftes var der topkamp i den bedste kvindelige håndboldliga, da suveræne Odense Håndbold tog imod næsten lige så suveræne Team Esbjerg.

Og tæt blev det. Faktisk var der bare et enkelt mål mellem de to hold, og desværre for Esbjerg var det Odense, der vandt med 24-23.

Team Esbjerg storspillede ellers og var foran med to mål ved pausen, men i anden halvleg svarede topholdet Odense skarpt igen og vandt, selvom Esbjerg til sidst havde mulighederne for det ene point.
Af: Michael Ehrhorn

01-11-2018 06:00
Bilister mistede kortet

I går satte politiet ind mod fartsyndere i Tofterup nær Varde, og det skulle vise sig at være en rigtig god ide. Her kunne bilisterne nemlig alt andet end overholde fartgrænserne.

Helt galt gik det to to bilister, der endte med at miste kørekortet. Den ene kørte 150 kilometer i timen i en 80-zone, mens den anden sneg sig op på 142.

I alt blev der 38 sager ud af besøget i Tofterup.
Af: Michael Ehrhorn

01-11-2018 06:00
Skovlund samler ind

600 beboere i Skovlund ved Varde er godt trætte af at se på en stor forfalden bygning lige i hjertet af landsbyen, og derfor samler de nu penge ind, så de kan få den revet ned, det skriver TV Syd.

Da byen ikke er ret stor håber indsamlerne på, at man kan samle 2.500 kroner ind pr. husstand:

- Vi ved godt, det er mange penge at bede om, men det koster altså 475.000 kroner at købe bygningen af den nuværende ejer, siger Peter Breum, der er talsmand for arbejdsgruppen Vælt den gamle brugs til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

01-11-2018 06:00
Stor øvelse i Billund

Hvis du så en masse ambulancer, brandbiler og redningsfolk ved Billund Lufthavn i går, så er der ikke noget at være bekymret for. Det hele var nemlig en stor øvelse, skriver TV Syd.

En øvelse der skulle forestille, at et fly var styrtet ned, og der blev handlet på realistisk vis for at teste beredskabet.

Mere end 200 mand fra Sydøstjyllands Politi, TrekantBrand, Region Syddanmark, Region Midt, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Billund Airport var med i aktionen i går.
Af: Michael Ehrhorn

01-11-2018 06:00
De unge mangler job

Det går faktisk ret godt med ledigheden i Danmark for tiden. Den har du nok hørt flere politikere og eksperter komme med, men det er langt fra alle aldergrupper, der er lige meget succes omkring.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at særligt en gruppe lider af arbejdsløshed - Nemlig de unge:

Blandt 25-29-årige danskere er 7,7 procent nu arbejdsløse.

Det er næsten dobbelt så mange som i hele arbejdsstyrken, hvor 3,9 procent er ledige.
Af: Michael Ehrhorn

01-11-2018 06:00
Borgerne skal høres omkring skaterbane

Midt p et industriområde i Padborg ligger en skaterhal, og den er lige nu centrum for en del diskussioner.

Det har længe været debatteret, hvorvidt hallen skal have lov at blive, hvor den er, men endnu er der ingen handling politisk, og i stedet drages borgerne nu ind i sagen.

Borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, vil nemlig spørge borgerne og erhvervslivet til råds omkring, hvad de mener om skaterparken, der bruges af mange af byens unge, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

01-11-2018 06:00
Fagfolk taler imod peberspray

Selvom der er et flertal i regeringen for at lovliggøre peberspray i hjemmet, så advarer fagfolk mod tiltaget.

- Som udgangspunkt bør folk ikke forsøge at forsvare sig, de skal tværtimod observere og melde og ikke tage sagen i egen hånd, hvor der er risiko for, at man kommer yderligere til skade, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, der ser flere faresignaler.

- Sprøjter man med peberspray i en lille entre, får man det selv i øjnene og bliver påvirket. Så rigtig mange ting taler imod, at man tillader peberspray i folks egne hjem, siger han til ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

01-11-2018 05:59
Lettere at købe hus i Syd- og Sønderjylland

Det er blevet lettere for børnefamilier i Syd.- og Sønderjylland at købe et hus - også selvom boligpriserne er steget med 20 pct siden 2012.

Forklaringen er ifølge cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Signe Roed-Frederiksen, det lave renteniveau, der kompenserer for prisstigningen på 20 pct.

- Den helt overvejende grund er det meget lave renteniveau. Det har gjort det nemmere for en almindelig børnefamilie at få råd til hus og have, siger Signe Roed-Frederiksen til jv.dk
Af: Marianne Thorø

01-11-2018 05:20
Politiet har fortsat mistanke om menneskehandel i Padborg

Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Syd- og Sønderjyllands Politi og andre myndigheder fortsatte onsdag opfølgningen og efterforskningen for at afklare, om vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg har begået ulovligheder i forbindelse med ansættelsesforholdet for en række chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka.

Politiet arbejder fortsat ud fra en mistanke om, at menneskehandel kan have fundet sted, men det skal den videre efterforskning afdække. Der er således endnu ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

Center mod Menneskehandel (CMM) under Socialstyrelsen er endnu ikke helt færdige med at udrede og vurdere, hvorvidt der er tale om menneskehandel. Og resultatet af deres arbejde og indsats vil også indgå i politiets videre behandling af sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-10-2018 16:15
Ophæver samarbejdet med Kurt Beier

Kritikken hagler lige nu ned over Kurt Beier Transport i Padborg, efter at det er kommet frem, at filipinske chauffører har boet under kummerlige og meget primitive forhold i containere.

Nu tager den første partner konsekvenser, for transportvirksomheden Lehmann meddeler nu, at man stopper samarbejdet med Kurt Beier:

- Det gjorde vi prompte, da vi hørte om det, der skete nede i Padborg. Kurt Beier har skrevet under på en code of conduct, og det har firmaet ikke overholdt. Og derfor har vi afbrudt ethvert samarbejde, det siger kommunikationschef Birgitte Hansson.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 16:14
Groft overfald mod autist

En 12-årig dreng med autisme har været udsat for en traumatiserende oplevelse nær Vitaskolen i Gjesing.

Drengen kom cyklende ved en tunnel, da to drenge på en knallert kørte op på ham, hvor den ene sparkede drengen af cyklen.

Drengen blev sparket flere gange, mens han lå på jorden, inden knallerten blev skræmt væk af et vidne.

Den 12-årige slap uden voldsomme men, men psykisk er han hårdt ramt, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 16:14
Her er prisen for at være husejer

Der er store forskelle landet over i forhold til, hvad du skal tjene, for at du kan kalde dig husejer.

Det viser en analyse fra Arbejdernes Landsbank ifølge TV2.

I Sønderborg er der eksempelvis et indkomstkrav på godt 670.000 kroner, mens det tal er 710.000 kroner i Kolding og Esbjerg. I Tønder kan du nøjes med 630.000 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 14:00
Kommuner lukker nu for flere vielser

Telefonerne gløder på kommunernes vielseskontorer forud for næste års nye regler om udenlandske par, der ønsker at blive gift i Danmark.

Særligt Tønder Kommune har fået så mange henvendelser fra ivrige par, at de allerede i starten af oktober måtte lukke for flere vielser. Normalt vier kommunen omkring 2000 udenlandske par fortæller giftefoged Heidi Jensen til DR Nyheder.

Henover sommeren har også vielseskontoret i Aabenraa Kommune mærket samme interesse fra udenlandske par. Især efter Tønder Kommune meldte alt optaget, fortæller giftefoged Lisbeth Klift Jørgensen.

Alle Folketingets partier med undtagelser af Dansk Folkeparti indgik i maj en aftale, der fra næste år forbyder proformaægteskaber, hvor målet er at få ophold i EU.

Der bliver oprettet en ny specialiseret central enhed, der skal kontrollere udenlandske par, hvor ingen af parterne er danske statsborgere og ikke har ret til permanent ophold i Danmark. En opgave, som tidligere lå hos kommunerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-10-2018 14:00
Sydbanks overskud falder

Sydbank forventer ikke at tjene helt så mange penge i 2018 som tidligere.

Det skriver banken i sit regnskab.

Bankens overskud er faldet med 20 procent til 963 millioner kroner i årets første ni måneder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-10-2018 14:00
Padborg Vognmand: Loven er overholdt

Vognmanden Kurt Beier Transport, der bliver undersøgt af politiet for brud på loven om menneskehandel, mener ikke at have gjort noget strafbart.

Politiet ransagede tirsdag firmaets adresse i Padborg, efter at fagforeningen 3F havde afsløret, at chauffører fra især Filippinerne har boet under tvivlsomme forhold.

Men Kurt Beier Transport venter ikke, at sagen fører til noget. Sådan lyder det fra firmaets advokat Anders K Németh.

- Kurt Beier Transport A/S samarbejder fuldt ud med politiet i undersøgelsen af de forhold, der har været omtalt i dagspressen de seneste dage, siger han til TV Syd.

- Jeg er ganske overbevist om, at det ved undersøgelsens afslutning vil kunne konstateres, at der ikke på nogen måde er sket overtrædelser af gældende
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-10-2018 13:00
Gram Slotssø nu med egen havfrue

Over middag i dag kunne Gram Slot afsløre at der er flyttet en havfrue ind på Slotssøen.

Havfruen har tidligere boet i Kolding, hvor hun bla.a. fik hovedet savet af:

LYD: Sanne1

Det fortæller Sanne Brodersen fra Gram Slot, der ikke kan sige om Havfruen kommer til at blive en permanent figur i Slotssøen

LYD: Sanne2

Det er kunstneren Erik Valter, der har lavet havfruen, der altså nu er flyttet fra Kolding til Gram.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

31-10-2018 12:00
DSV truer med at opsige samarbejdet med Beier

Danmarks største transportvirksomhed DSV truer nu med at opsige samarbejdet med vognmand Kurt Beier, der kom i søgelyset landet over i går i forbindelse med en slumlejr i Padborg.

Her levede et stort antal filipinske lastbilchauffører under kummerlige forhold på transportvirksomhedens ejendom.

- Det er en alvorlig sag, og på baggrund af de oplysninger, som er kommet frem om forholdene hos Kurt Beier, vil vi have en forklaring fra firmaet, så vi kan høre deres side af sagen. Hvis der er hold i anklagerne, er det uacceptabelt for os, og det kan ende med, at vi opsiger samarbejdet med dem, siger DSV's kommunikationschef Tina Hindsbo til Fagbladet 3F
Af: Marianne Thorø
Kilde: Fagbladet 3F

31-10-2018 11:20
Der kommer flere i job

Flere ledige kommer ind på det danske arbejdsmarked, der er hjulpet af et økonomisk opsving.

I september faldt bruttoledigheden med 600 personer til 106.600. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Samlet set er arbejdsløsheden på 3,9 procent. Det er uændret i forhold til de seneste måneder, men er det laveste niveau siden 2009.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

31-10-2018 11:18
Skandinaviske kolleger bakker op om Løkke

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan forvente fuld opbakning fra sine skandinaviske kolleger i sagen om det attentat på en herboende iraner, som Iran angiveligt planlagde i Danmark.

Både den svenske statsminister, Stefan Löfven, og Norges statsminister, Erna Solberg, bakker op om Løkke.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-10-2018 07:35
Vognmand fjerner pavilloner

Repræsentanter fra Aabenraa Kommune var tirsdag sammen med en lang række øvrige myndigheder som politi, Skat og Arbejdstilsynet på besøg hos Kurt beier Transport A/S på Lejrvejen 9 i Padborg for at besigtige de forhold, som udenlandske chaufførere overnatter under.

Det ikke er første gang, at Aabenraa Kommune ser på forholdene på ejendommen. Tilbage i april fik Kurt Beier Transport også et påbud om ikke at have chauffører boende i containere i Padborg. Den gang blev containerne fjernet, inden kommunens næste besøg.

Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen har sikret, at de 26 udenlandske chauffører er blevet tilbudt overnatning efter deres afhøring hos politiet skriver TV Syd.

Det er nu helt op til de udenlandske chauffører selv , om de ønsker at forlade Danmark, tage kontakt til deres ambassade eller fortsætte med at arbejde for Kurt Beier Transport A/S.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-10-2018 07:33
Satspuljen tildeles millioner de kommende år

De mange millioner af kroner, der er forsvundet fra Socialstyrelsen som følge af underslæb, kommer ifølge Ritzau tilbage til satspuljen i 2019.

Det har et bredt politisk flertal besluttet. I første omgang er det aftalt at overføre 80 millioner kroner til satspuljen fra statens øvrige budget i perioden 2019-2022.

Næste års satspulje bliver dermed 20 millioner kroner større, end den ellers ville have været.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

31-10-2018 06:30
Politiet ransager vognmands kontorer for beviser på menneskehandel

Politiet har hele tirsdag tirsdag været på aktion i Padborg hos Kurt Beier Transport i Padborg, hvor 22 filippinske og fire srilankanske chauffører er frivilligt taget med på stationen til afhøring.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der sammen med en række andre myndigheder deltog i aktionen.

Med til aktionen har været Aabenraa Kommune, Brand & Redning Sønderjylland, Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen.

De ser blandt andet på, om arbejds- og opholdstilladelser har været på plads.

Politiet fortsat arbejder ud fra en mistanke om, at menneskehandel kan have fundet sted skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-10-2018 06:30
English is my best

Vi danskere er ret hårde til engelsk - selvom det ikke er vores modersmål. Men vi er kun nummer fem på listen over 88 ikke engelsk-sprogede lande.

Sverige er bedst, så kommer Holland og Singapore, mens Norge indtager fjerdepladsen lige foran Danmark.

Undersøgelsen viser også at kvinder er bedre til engelsk end mænd og at de 26-30-årige er en smule bedre til engelsk end dem på 21-25 år.
Af: Marianne Thorø

31-10-2018 06:06
Rige lever ikke så meget længere end fattige

De rige lever ikke så meget længere end de fattige, som forskerne hidtil har troet. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Selvom tidligere forskning ellers netop viste at rige levede længere, så glemte man i den forskning at tage højde for at rige ikke nødvendigvis bliver ved med at være rige, og at fattige ikke altid er fattige for evigt.

- I den virkelige verden bevæger folk sig i høj grad ud af fattigdom, og nogle rige bliver fattigere. Det påvirker levealderen, siger ph.d.-studerende Benjamin Ly Serena.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

31-10-2018 06:00
Landskamp på BWA

Tirsdag den 20. november spilles der landskamp på Blue Water Arena i Esbjerg. Her møder det danske U21-landshold England i en testkamp forud for næste sommers EM og således bliver det til et gensyn med BWA for den tidligere EfB-træner Niels Frederiksen:

- Blue Water Arena er jo et fantastisk fodboldstadion og kan skabe en fantastisk stemning. Jeg havde nogle fantastiske oplevelser i Esbjerg. Og så er det jo en stor fodboldby, så jeg håber at se rigtig mange esbjergensere på stadion til at se nogle af de bedste U21-talenter i Europa, siger U21-landstræner Niels Frederiksen i en pressemeddelelse.

Samtidig bliver der også lejlighed til at gense eksempelvis Anders Dreyer på Blue Water Arena.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

31-10-2018 06:00
Efterretnings-sag: Det er meget usædvanligt

Tilbage i september blev det meste af Danmark lukket ned, da politiet jagtede en svensk Volvo. I går kom det så nærmere frem, hvorfor.

Det var den iranske efterretningstjeneste, der planlagde et angreb med en dansk-baseret gruppe, og det er en særdeles usædvanlig sag. Det mener DR's retspolitiske korrespondent Trine Maria Ilsø.

- Det er en meget stor ting, at PET går ud og melder det ud på den måde. Det betyder, at det er clearet på allerhøjeste sted, når de gør det, og det er en meget usædvanlig sag, mener Trine Maria Ilsø.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 06:00
Søren Tau glæder sig over Ribe-Esbjerg-exit

Efter en særdeles turbulent tid med en tur ud i kulden har håndboldspilleren Søren Tau fundet nye veje, og han forlader dermed Ribe-Esbjerg HH.

Den nye destination er norske Elverum, og det er et eventyr, som hovedpersonen selv glæder sig til:

- Jeg har hørt meget godt om Elverum og glæder mig til at tage hul på et nyt kapitel, siger Søren Tau i Elverums pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 06:00
SOSU'er skal arbejde mere

Kommunerne skal være langt bedre til at få medarbejdere på sosu-området til at gå op i timer.

Sådan lyder meldingen fra Kommunernes Landsforening, der har præsenteret en ny handlingsplan, der skal give flere hænder inden for ældre og sundhed. Og det er afgørende, at sosu'erne er klar til at arbejde mere.

For hvis det ikke lykkes, så kan vi se frem mod, at der allerede om fem år kommer til at mangle 15.000 varme hænder i kommunerne, vurderes det ifølge DR.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 06:00
Borgmester raser over forhold

I Aabenraa Kommune er der fortsat chokerede miner, efter at det i går kom frem, at filipinske chauffører har boet under uhumske forhold i en lejr i Padborg.

Lige nu undersøges stedet for menneskehandel, og Aabenraa-borgmester Thomas Andresen er også skarp i sin kritik. Ud over at kalde forholdene uhumske og acceptable siger borgmesteren:

- Det er mit generelle indtryk, at transportvirksomhederne i Padborg har forholdene i orden, men det undrer mig, at vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport A/S vil have sin virksomhed associeret med de forhold, vi ser her, siger Thomas Andresen til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 06:00
Butik lukker efter 42 år

Den 1. november er lige om hjørnet, og det bliver en speciel dag i Gråsten og for Michael Dreehsen, der er indehaver af Mr. i Gråsten.

Efter 42 år drejes nøglen nemlig for sidste gang i Nygade. Indehaveren skal på pension, og det er specielt at skulle slutte epoken.

- Man skal huske at stoppe, mens legen er god og stadig har helbredet til at nyde den tredje alder. Det er selvfølgelig lidt mærkeligt, når man har haft butikken i så mange år og været i kontakt med så mange mennesker. Det bliver da en stor omvæltning i mit liv, siger Michael Dreehsen til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

31-10-2018 06:00
Dansk infrastruktur er ikke gearet til øget pendling

Danskerne pendler frem og tilbage til arbejde som aldrig før - og dét er en udfordring for både medarbejdere og virksomheder, for den danske infrastruktur ikke er klar til den øgede trafik.

Det mener Dansk Industri, der står bag en ny analyse af danskernes pendling.

- Jo længere folk skal holde i kø og spilde deres tid i trafikken, jo sværere bliver det for virksomhederne at fastholde og tiltrække nye medarbejdere, siger transportbranchedirektør, Michael Svane til JF Medier.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JF Medier

31-10-2018 05:56
Arla fyrer 140 ansatte

Mejerigiganten Arla Foods vil nedlægge 140 stillinger.

De fleste på hovedkontoret i Aarhus, men også en del stillinger på kontorer i Europa og Nordamerika vil blive nedlagt, oplyser virksomheden ifølge Ekstra Bladet.
Af: Mike Forde

30-10-2018 15:00
Regeringen varsler reaktion mod Iran

Udenrigsminister Anders Samuelsen er slet ikke vild med tanken om at den iranske efterretningstjeneste har planlagt et attentat på dansk jord. Det skriver han i en kommentar på facebook efter det i dag kom frem at en nordmand med iranske rødder er anholdt - sigtet for at have fodret den iranske efterretningstjeneste med oplysninger om en herboende leder af en iransk modstandsgruppe.

- PET vurderer, at Iran har planlagt attentat i Danmark. Fuldkomment uacceptabelt. Regeringen vil reagere overfor Iran og taler med europæiske partnere om yderligere tiltag, skriver Anders Samuelsen ifølge DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

30-10-2018 10:34
DMA aflyst

Årets Danish Music Awards er aflyst.

Siden 1989 har musikbranchen ellers fejret sig selv troligt år efter år, men i år bliver der ingen fest.

Branceorganisationen Ifpi der står bag arrangementet arbejder på en opdatering af showet og da man gerne vil gøre det ordentligt og ikke ønsker at tvinge et halvfærdigt show igennem i år, har man valgt at aflyse og dermed er Danish Music Awards først tilbage i 2019.
Af: Marianne Thorø

30-10-2018 10:22
Politiet rydder lejr med udenlandske chauffører ved Padborg

Politiet har i dag ryddet den lejr i Padborg, hvor udenlandske chauffører boet under primitive forhold i containere.

- I dag er der pænt ryddet op derovre, og der er ikke noget spor af mennesker derovre, siger Jørgen Christensen, brancheformand for transport i 3F Aabenraa.

Chaufførerne er ansat i et polsk datterselskab til Kurt Beier Transport, som ejer den plads, hvor lejren har ligget.

3F har vurderet, at der har været op mod 200 chauffører i lejren, og fagforeningen mener, at forholdene har været kritisable.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-10-2018 10:17
S undlader at stemme om krav om håndtryk

Socialdemokratiet stemmer hverken for eller imod regeringens forslag om at indføre et lovkrav om håndtryk i forbindelse med en nyt statsborgerskabsceremoni, skriver Berlingske.

I begyndelsen af september sagde formand Mette Frederiksen, at partiet ikke ville stemme ja til forslaget.
Af: Mike Forde

30-10-2018 10:05
Region Syddanmark og Billund kommune går sammen om opgaverne

Region Syddanmark og Billund Kommune går nu sammen om at lave en politisk følgegruppe, der skal koordinere de regionale og kommunale opgaver i forbindelse med den omfattende Grindsted-forurening.

I gruppen vil regionsrådsformand Stephanie Lose og miljøudvalgsformand, Jørn Lehmann Petersen sidde sammen med Billunds borgmester Ib Kristensen og formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg. Per Nyhus.

Den politiske følgegruppe skal også arbejde for at fremme oprensningen af de omfattende forureninger i Grindsted – noget som vil koste et større trecifret millionbeløb.
Af: Marianne Thorø
Kilde: BillundOnline

30-10-2018 10:00
Kan svinepest smitte gennem hø og halm?

Kan afrikansk svinepest smitte gennem hø og halm? Det vil EU på dansk opfordring undersøge, nu hvor den frygtede smitte nærmer sig Danmark med hastige skridt.

Den tørre sommer betyder nemlig, at danske landmænd formentlig må købe halm og hø i udlandet, så derfor skal det undersøges om svinepesten kan smitte på den måde.

- Vi risikerer nu, at landmænd køber halm fra områder i eksempelvis Polen eller Rumænien, hvor der er faldet meget vand denne sommer, og hvor der er konstateret afrikansk svinepest, siger souschef i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard til JF Medier.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JFM

30-10-2018 08:37
Stor beredskabsøvelse i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn bliver i morgen fra kl. 17 til 21 rammen om en beredskabsøvelse, hvor et fly styrter ned i området nær lufthavnen.

I øvelsen deltager 200 personer samt helikopter, akutlægebiler, ambulancer, brandbiler og patruljevogne, oplyser Sydøstjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-10-2018 08:00
Ansatte forsvinder fra Finanstilsynet

Finanstilsynet, der holder øje med bankerne, har haft så svært ved at fastholde medarbejdere, at det er gået ud over tilsynet. Det skriver finans.dk.

I det værste år er hver fjerde medarbejder forsvundet.

Siden 2006 er 16,7 procent af de ansatte forsvundet, mens tallet er 12,1 procent i staten som helhed.
Af: Marianne Thorø
Kilde: finans.dk

30-10-2018 07:44
Region uddanner regøringsfolk for at undgå infektioner

Region Syddanmark vil uddanne sit rengøringspersonale til de fem hospitaler selv. Uddannelsen hedder rengøringstekniker.

Formålet er at undgå infektioner på hospitaler.

Region Syddanmark ligger markant over landsgennemsnittet, når det gælder infektioner på hospitalerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-10-2018 07:30
Ingen aftale om Socialtilsynet

De politiske partier i Folketinget kan ikke blive enige om en ny aftale, der skal styrke Socialtilsynet.

- Det er ikke lykkedes at komme til politisk enighed om de grundlæggende ændringer, vi gerne havde set gennemført. Det er en stor pakke til 38 millioner kroner, der bliver hældt ned ad brættet, siger socialminister Mai Mercado til DR Nyheder.

Blandt andet mente Socialdemokraterne at det ikke var nok kun at kigge på Socialtilsynet, når det gælder anbringelsesområdet.

- Området sejler så meget, at der er behov for at kigge på selve det lovgrundlag, som anbringelsesområdet står på. Ellers hælder vi bare penge ud af vinduet, siger partiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

30-10-2018 07:16
KL vil have SOSU-assistenter og sygeplejersker til at arbejde mere

KL vil have SOSU-assistenter og sygeplejersker til at arbejde en time længere for at hjælpe de kommende rekrutteringsproblemer.

Sådan lyder det i Kommunernes Landsforenings (KL) nyhedsbrev, Momentum, efter at en ny undersøgelse konkluderer, at en times ekstra arbejde om ugen giver 1700 ekstra varme hænder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-10-2018 06:00
Ribe-Esbjerg tilføjer endnu en cheftræner

Håndboldklubben Ribe-Esbjerg har haft sit at slås med i denne sæson, og nu skal man ud af suppedasen. I kampen for det har klubben nu valgt en spændende tilgang med endnu en træner i spidsen for holdet.

Jan Paulsen skal nemlig supplere Lars Walther på træner-posten, så kriseramte Ribe-Esbjerg nu har en cheftrænerduo, det skriver TV2 Sporten.

- Alle kan jo se, at det på resultatsiden har knebet lidt. Jeg håber, at jeg med min viden, mine kompetencer og mit drive kan være med til at lave en turnaround.

- Det tror jeg fuldt og fast på kan lade sig gøre i samarbejde med Lars Walther og resten af klubben, siger Jan Paulsen ifølge klubbens hjemmeside.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
SønderjyskE bakker op om Claus Nørgaard

En samlet spillertrup i SønderjyskE bakker nu op om cheftræner Claus Nørgaard - Det sker efter en kritisk artikel i Ekstra Bladet, hvor der blev meldt om intern uro i Superliga-klubben.

I går valgte sportschef Hans Jørgen Haysen at indkalde til møde med hver enkelt spiller, og her stod det klart, at der fortsat er fuld opbakning til træneren.

Meldingen kommer på SønderjyskE's egen hjemmeside, hvor spillerne Marc Pedersen, Kees Luijcx og Simon Poulsen tager afstand fra påstandene i Ekstra Bladet.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
Usle forhold i Padborg

Op mod 200 filippinere bor under usle og uhygiejniske forhold i stor lejr i Padborg. Her hyres de af dansk vognmand og arbejder angiveligt for helt ned til 15 kroner i timen, det skriver jv.dk.

Fagbladet 3F har talt med en række af de filippinske lastbilchauffører. De er meget utilfredse med forholdene og oplyser, at der er i alt omkring 200 chauffører tilknyttet lejren i Padborg, som bor der på skift.

- Vi blev lokket til Europa med løfter om gode jobs. Vi er dybt chokerede over de svinske forhold, vi bliver budt, siger en filippinsk chauffør, der ønsker at være anonym, fordi han er bange for ellers at blive fyret.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
Seksuelt misbrugte venter på hjælp

Hvis man bliver udsat for et seksuelt overgreb, så kan der være rigtig lange udsigter i forhold til at få hjælp.

Der mangler nemlig penge til behandling af de misbrugte, og det betyder netop nu, at op mod 300 personer står på venteliste for at få hjælp hos Center for Seksuelt Misbrugte, CSM.

Ifølge TV Syd er de lange ventelister resulteret i, at nogle af ofrene må vente i årevis på hjælp.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
Overskudsvarme for milliarder forsvinder

Når det nye datacenter står klar ved Aabenraa, kan Syd- og Sønderjylland glæde sig over at få en masse overskudsvarme herfra - Eller kan vi nu også det?

Det er nemlig særdeles tvivlsomt, at det kommer til at gå sådan, det skriver TV Syd.

En ny afgift på overskudsvarme lurer i horisonten, og samtidig vil politikerne udfase tilslutningspligten på fjernvarmeområdet.

De to ting tilsammen risikerer at lægge ambitiøse planer om at udnytte overskudsvarmen på is, og i stedet risikerer al overskudsvarmen at gå ud i luften og blive spildt.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
Carl Holsts efterfølger er fundet

Det har længe været ventet med spænding i Esbjerg Omegn, hvem der skulle erstatte Carl Holst som Venstres kandidat til Folketinget.

Det ligger nu klart efter valg mandag aften, og pilen er faldet på bestyrelsens mand - Den 59-årige Tom Eriksen.

En ny spiller, der tror på valg til den helt store arena i Folketinget:

- Det er ingen hemmelighed, at det er meget nyt for mig at gå ind i en politisk valgkamp. Jeg er meget beæret over tilliden. Det er et kæmpe arbejde, jeg nu skal sætte i gang - stemmerne kommer ikke af sig selv. Men jeg lover jer, at jeg vil gøre en indsats, sagde Tom Eriksen efter mandagens valg.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
Usædvanlig dag i dag

Synes du også, at det er begyndt at blive godt og grundigt koldt udenfor, så er du nok ikke alene om det, men i dag er der lidt andre toner.

Helt usædvanligt byder dagen i dag nemlig på lune grader for årstiden, og nogle steder kan man måske komme helt op og snitte 16-17 grader.

Du skal dog ikke pakke skitøjet og de lange underbukser alt for langt væk endnu, for allerede i morgen skulle det blive koldt igen.
Af: Michael Ehrhorn

30-10-2018 06:00
Dahl vraget - Iversen ny spidskandidat

Det bliver Steen Holm Iversen fra Varde, der bliver Liberal Alliances spidskandidat til Folketinget i Sydjyllands Storkreds.

Med stemmerne 56-64 vandt Iversen kampen om posten foran snuden på det allerede siddende folketingsmedlem, Henrik Dahl.

De gik begge efter titlen som spidskandidat - en titel der blev ledig, da Mette Bock erklærede at hun i stedet går efter en plads i Europa-Parlamentet til maj.

Af: Marianne Thorø

30-10-2018 05:12
Google opruster med betalingsmiddel

Google tager nu konkurrencen op med dankortet, MobilePay, Apple Pay og andre aktører, der gerne vil hjælpe danskerne med at betale i butikker og på nettet.

Således lancerer den amerikanske teknologigigant nu betalingstjenesten Google Pay i Danmark og resten af Norden.

Det skriver Berlingske.

Planen er at udnytte den omfattende data, som søgetjenesten allerede ligger inde med til at hjælpe forbrugerne.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

29-10-2018 16:00
Esbjerg-borgmester tror stadig på IKEA Esbjerg

Tidligere på måneden gav Esbjerg kommune grønt lys til den nye lokalplan der skulle bane vejen for byggeriet af IKEA Esbjerg. Men nu har IKEA sat byggeplanerne i Esbjerg på pause med begrundelsen ændret forbrugsmønster og at man hellere vil koncentrere sig om IKEA København.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen tror dog fortsat på, at det svenske møbelvarehus kommer til byen - på et eller andet tidspunkt:

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at planerne ikke bare kører, som de oprindeligt blev meldt ud. Omvendt har jeg også forståelse for, at IKEA vil være 100 procent sikre på sit koncept, siger borgmesteren til jv.dk.
Af: Marianne Thorø

29-10-2018 14:55
Merkel genopstiller ikke som forbundskansler

Den tyske kansler Angela Merkel genopstiller ikke som forbundskansler. Merkel fortæller desuden at det er slut med politik efter næste forbundsdagsvalg i 2021.

Beslutningen kommer efter CDU fik et meget dårligt valgresultat i delstaten Hessen i går. Her gik Merkels parti tilbage med 11 procentpoint.

Skulle der komme et valg i utide, siger Merkel, så bliver det også uden hende som kanslerkandidat.
Af: Marianne Thorø

29-10-2018 13:17
Stedfar dømt for at rage på steddatter

Højesteret er gået imod både by- og landsret i en sag, hvor en mand har befølt sin steddatters kønsdele under undertøjet. Både i by- og landsretten blev det anset som blulfærdighedskrænkelse og manden blev i begge tilfælde idømt 30 dages betinget fængsel.

Men Højesteret har nu afgjort at der var tale om anden kønslig omgang end samleje, og derfor er manden nu i stedet idømt fire måneders ubetinget fængsel.

Af: Marianne Thorø

29-10-2018 12:42
Politiet holder ekstra øje med Domkirkepladsen

Syd- og Sønderjyllands Politi vil i den kommende tid holde ekstra øje med Domkirkepladsen i Ribe. Det sker efter flere borger-henvendelser på at der køres for stærkt i forhold til forholdene på stedet, hvor der er en anbefalet hastighed på 15 km/t.

- Derfor vil vi have et endnu nøjere fokus på trafikken i gågadezonen i den kommende tid, også fordi det jo snart er december, hvor der formentlig vil være endnu flere gående på Domkirkepladsen, siger Palle Schmidt, der er betjent i Ribe for Syd- og Sønderjyllands Politi til JV.dk.
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv

29-10-2018 10:16
Fortnite-skaber er 99 mia kroner værd

Hvis du er forælder til en teenager, så har du ganske sikkert hørt om spillet Fortnite. Og at dét spil er blevet en kæmpe succes, vidner den seneste værdisætning af firmaet bag spillet, Epic Games, om

Ifølge Wall Street Journal er selskabet værdisat til ikke mindre end 15 milliarder dollar, altså 99 milliarder kroner.

Siden Fortnite blev lanceret i sin nuværende form sidste år, er millioner af nye spillere kommet til. Alene i august spillede små 80 millioner spillet, der er downloadet mere end 125 mio. gange.
Af: Marianne Thorø

29-10-2018 09:44
DF vil se på uddannelsesloft

Det duer ikke hvis uddannelsesloftet betyder at flere dropper ud af universitetet. Det mener Dansk Folkeparti der er klar til at se på reglerne:

- Jeg synes grundlæggende, at der er noget sundt i uddannelsesloftet, så man ikke bare tager flere uddannelser efter hinanden. Men det er klart, hvis det fører til en adfærd, hvor man ikke gennemfører sin uddannelse, så er vi klar til at sætte os ned og diskutere det, siger uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl til ritzau.

Sidste år droppede 35 pct af de studerende ud af universiteterne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

29-10-2018 09:27
Mor bestemmer boligen

Det er især mor - eller den voksne kvinde i husstanden - der bestemmer hvor familien skal bo. Det viser en rundspørge blandt flere ejendomsmæglere, der oplever bolighandler på tætteste hold.

-Vi ved fra tidligere undersøgelser, at det traditionelt er manden, der er husstandens ”revisor”, mere overraskende er det, at så mange har det indtryk af, at kvinden har så stor solo-indflydelse, når familien skal flytte og vælge ny bolig, siger kommunikationschef hos Nybolig, Thomas Hovgaard i en kommentar.


Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

29-10-2018 06:00
Ulovlig vej forbliver lukket

Den ulovlige Skovgårdsvej mellem Vejen og Askov har nu været spærret med sand og halmballer i en lille uge, men der er ikke udsigt til nogen opblødning i striden.

- Jeg åbner ikke vejen, før kommunen finder en løsning.

Så kort og kontakt lyder meldingen fra landmand Martin Lund Madsen overfor TV Syd.

Martin Lund Madsen har allerede brugt mere end tre millioner kroner på advokater i forbindelse med striden, som Højesteret i slutningen af september afgjorde til landmandens fordel.

Vejens borgmester Egon Fræhr har i denne uge holdt møde med Martin Lund Madsen, men det førte ikke til noget resultat.

Borgmesteren oplyser til TV SYD, at han vil orientere byrådsmedlemmerne om situationen på tirsdag, men har derudover ikke yderligere kommentarer.

Martin Lund Madsen er klar til at gå hele vejen, som han siger - og han har oven i købet en plan B på vej. Han ønsker ikke at løfte sløret for, hvad planen konkret går ud på, men han har tidligere med et smil på læben talt om at holde juleudsalg af knust asfalt på borgmesterens konto.

Lukningen af vejen er blevet mødt med sympati fra mange sider, og Martin Lund Madsen siger, at han fortsat oplever stor opbakning til forsvaret for den private ejendomsret.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-10-2018 06:00
Pas på i trafikken

Hvis du sidder i din bil på vej til arbejde i disse timer, så skal du passe særligt meget på.

Frostvejret har nemlig ramt Danmark, og det overrasker en del bilister. Sådan lyder meldingen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der melder om usædvanligt mange uheld netop nu.

Opfordringen er derfor at køre hjemmefra i god tid og køre forsigtigt og efter forholdene.
Af: Michael Ehrhorn

29-10-2018 06:00
Ung mand død i ulykke

I weekenden endte et biluheld helt fatalt for en 19-årig mand, da han mistede kontrollen og kørte galt ved Bylderup Bov.

Den unge mand blev så hårdt kvæstet, at der blev tilkaldt en helikopter, men trods hurtig indsats afgik den 18-årige ved døden.

En 15-årig passager i bilen slap uden alvorlige kvæstelser.
Af: Michael Ehrhorn

29-10-2018 06:00
Esbjerg med flot bidrag til Knæk Cancer

I weekenden var der stor opbakning fra hele landet, da Knæk Cancer-showet blev sendt på TV2 lørdag i bedste sendetid.

Og en af de rigtig store donationer kom fra Esbjerg og fra arrangementet "Esbjerg Knækker Cancer". Her lykkedes det nemlig at samle lige på den anden side af 1,6 millioner kroner ind.

- Det er jo fantastisk. Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde med dette arrangement. Vi har mødt velvilje alle steder til at bidrage til denne vigtige sag, siger bestyrelsesmedlem i Esbjerg Knækker Cancer, Birthe Bruun, til TV SYD
Af: Michael Ehrhorn

29-10-2018 06:00
Esbjerg vandt igen igen

Superliga-eventyret fortsætter for alvor i denne sæson for Esbjerg fB, der trods undertal i en time søndag slog Randers FC med flotte 2-0 på udebane.

Adrian Petre og Mathias Kristensen scorede målene for EfB, der allerede efter 29 minutters spil blev ramt af et rødt kort. Trods det lykkedes det dog Superliga-holdet at kæmpe sejren i land.

Med sejren i Randers er EfB flot nummer tre i Superligaen. Man har hentet 24 point i 14 kampe.
Af: Michael Ehrhorn

29-10-2018 06:00
Cigaretpriserne skal op

De unge skal stoppe med at ryge, og det skal gerne ske nu. Men synes du også, at det er lidt svært at overtale dine børn eller måske stoppe selv, så er løsningen måske på vej.

Sundhedsministeriet har nemlig regnet lidt på tingene, og håbet er, at man kan lykkedes med at sætte priserne på cigaretter op til 60 kroner.

En prisstigning der bør få de unge til at kvitte smøgerne, lyder det.
Af: Michael Ehrhorn

29-10-2018 06:00
Studerende falder fra Uni

Andelen af studerende, der dropper ud af universitetet er steget med 20 pct, siden fremdriftsreformen blev indført i 2014.

- Der er ingen tvivl om, at fremdriftsreformen har haft meget gennemgribende konsekvenser for universiteterne, så det er oplagt, at den kan være en del af forklaringen, siger seniorkonsulent Bjarke Tarpgaard Hartkopf, der står bag flere frafaldsundersøgelser på Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), til Information.
Af: Marianne Thorø

29-10-2018 05:48
Usædvanligt varm luft på vej mod Danmark

Det har været koldt i Danmark de seneste par dage.

Men fra på tirsdag ser en omgang varme vinde ud til at blæse ind over landet og flere steder give omkring 15 graders varme.

Først får vi dog en kold mandag og regn natten til tirsdag
Af: Mike Forde

29-10-2018 05:20
Landmænd kritiserer Venstre for svigt af landbruget

Venstre får nu kritik fra flere landbrugsorganisationer, der mener, at det gamle bondeparti ikke har ydet tilstrækkelig hjælp i en presset tid for landbruget.

Det skriver Jyllands-Posten.

Venstre har lagt sig ind på en mere grøn og hovedstadsvenlig kurs, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-10-2018 05:17
Fødevarestyrelsen skal også kontrollere madvarer på nettet

Danskerne køber i stigende grad madvarer på nettet, og derfor skal Fødevarestyrelsen styrke kontrolindsatsen på forskellige elektroniske platforme som hjemmesider, Facebook, apps, online markedspladser og blogs.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-10-2018 05:04
Influencere snyder sig til succes på Instagram

Antallet af følgere er helt afgørende for, hvilke ‘influencere’, der opnår størst succes på Instagram.

Jo flere følgere, jo mere interessante er influencerne for private firmaer, der kan yde forskellige sponsorater.

Nogle influencere vælger dog at snyde og købe sig til flere følgere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-10-2018 05:00
Dronningen får køkkenhave til 22 millioner kroner

Der skal anlægges en ny kongelig køkkenhave ved Gråsten Slot. Pris: 22 millioner kroner.

Hovedparten af de 22 millioner kroner kommer fra fondsdonationer og staten, mens Sønderborg Kommune betaler 5,3 millioner kroner.

Borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), betragter projektet som en god investering skriver DR Nyheder.

Køkkenhaven står klar i 2020.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-10-2018 06:00
Børn får unikke navne

Hører du ofte nogle nye navne, når du afleverer dit barn i børnehave, dagpleje eller skole, så er der noget om snakken.

Nye navneregler har nemlig medvirket til, at op mod 97 procent af alle danske børn i dag får unikke navne, når de står ved døbefonden.

Mange danskere holder fortsat fast i klassiske navne - Dog med en ny stavning. Det kunne for eksempel var Casper med to S'er eller måske Josefine med to I'er.
Af: Michael Ehrhorn

26-10-2018 11:47
Massevis af indbrud i biler

Hvis du har din bil holdende i Aabenraa eller omegn, så er der god grund til lige at være ekstra opmærksom.

I denne uge har der nemlig været usædvanligt mange indbrud i biler, der er holdt parkeret i området:

- I løbet af de seneste dage er omkring 10 biler blevet udsat for tyveri i området, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

26-10-2018 11:35
I LEGO Campus sidder chefen med medarbejderne

Flere af medarbejderne på LEGO i Billund fik i dag lejlighed til at se deres fremtidige arbejdsplads. LEGO er nemlig ved at opføre nyt hovedkvarter på 54.000 kvm som står helt færdigt i 2021.

Et af de nye tiltag i forhold til nu er cheferne ikke længere skal sidde på lukkede hjørnekontorer, men i stedet i åbne kontomiljøer med medarbejderne. Og det glæder topchef, Niels B. Christiansen:

LYD

To af bygningerne i det nye hovedkvarter er færdige næste år, så her rykker 500 medarbejdere ind i de nye lokaler.

Lyt her
Af: Marianne Thorø

26-10-2018 11:33
Syddanskerne gider ikke Halloween

Synes du at det er lidt for meget med al den snak om halloween, de mange græskar og de uhyggelige figurer på gader og stræder. Så er du næppe helt alene om det.

Halloween som tradition hitter nemlig ikke for alvor i Syddanmark - Det viser en undersøgelse som Dansk Erhverv har lavet.

Bare otte procent af Syd- og sønderjyderne svarer, at de gør noget ekstra ud af dagen, mens 22 procent i Hovedstaden har taget den amerikanske tradition til sig.
Af: Michael Ehrhorn

26-10-2018 11:23
Måske sne i weekenden

Den sidste søndag i oktober kan meget vel blive den første dag i dette efterår, hvor danskerne får sne at se.

I weekenden falder temperaturen nemlig så meget, at man kan forvente både hagl, slud og muligvis også sne, oplyser DMI.
Af: Mike Forde

26-10-2018 11:20
Aldi vil have medarbejderne røgfri

Ligesom flere andre dagligvarebutikker vil også ALDI gemme tobaksvarerne væk for kunderne, så unge ikke skal blive fristet til at købe en pakke cigaretter. Men ALDI går skridtet videre og forsøger nu også at få medarbejderne til at kvitte tobakken.

De rygende medarbejder vil fremover blive tilbudt et rygestopkursus lige som emner som rygning og sundhed vil være en del af ALDIs elevuddannelse:

- Rigtigt mange af vores medarbejdere er unge mennesker, så derfor er det et naturligt sted for os at tage fat, når vi nu også gør det sværere for vores unge kunder at købe tobak, siger adm. direktør i ALDI Danmark. Finn Tang.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

26-10-2018 08:53
Velhavende kunder dropper Danske Bank

Danske Bank plejer at have rigtigt godt tag i de velhavende kunder i Danmark, men det har hvidvasksagen ændret på.

For to år siden var Danske Bank de velhavende kunders foretrukne bank, men nu ligger Danske Bank på sidstepladsen blandt landets fem største banker. Det viser en dugfrisk måling fra konsulenthuset Prospera ifølge Finans.dk

Direktør for private banking i Danske Bank Lars Ellehave-Andersen angiver selv, at nedgangen skyldes hvidvasksagen, fordi det specielt er bankens brand og etik, kunderne giver en ublid behandling.
Af: Marianne Thorø
Kilde: finans.dk

26-10-2018 08:30
PostNord leverer rødt regnskab

PostNords spareplan har betydet store udgifter til at afskedige ansatte, og derfor er underskuddet steget.

Selskabet er kommet ud af årets første ni måneder med et underskud på 854 millioner kroner mod et minus på 390 millioner kroner i den samme periode af 2017.

Det viser PostNords regnskab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-10-2018 08:30
Svindelmistænkt kørte sag mod SKAT

Den 64-årige kvinde, der er på flugt fra myndighederne i en sag om svindel for 111 mio kroner fra Socialstyrelsen, kæmper lige nu mod myndighederne for ikke at skulle betale ekstra skat for en bil, hun har haft i Danmark.

Den 64-årige blev tidligere i år i Landsskatteretten pålagt at betale knap 200.000 kroner i ekstra registreringsafgift til skattevæsenet for en hestecamper. Camperen kørte på gule plader fordi den var registreret til et enkeltmandsfirma - ejet af den 64-årige - men da firmaet ophørte, fik hun ikke omregistreret bilen til privat brug. Derfor fastslog Skattevæsenet at hestecamperen blev brugt til privat brug og at der således skal betales ekstra registreringsafgift.
Af: Marianne Thorø

26-10-2018 08:23
Flere skal vaccineres

Flere skal vaccineres mod influenza, og vaccinerne skal være mere effektive, mener regeringen.

Den seneste influenzasæson kostede op mod 1600 personer livet. Derfor skal flere i risikogruppen vaccineres, og der skal bruges penge på den nyeste og bedste vaccine, lyder det fra regeringen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

26-10-2018 07:57
Google fyrer 48 for sexchikane

Google har siden 2016 fyret 48 medarbejdere, heriblandt 13 ledere, som følge af beskyldninger om seksuel chikane.

Alle 48 er blevet opsagt uden nogen form for økonomisk fratrædelsesordning, skriver Ritzaus Bureau.
Af: Marianne Thorø

26-10-2018 07:09
Jagtregler bør strammes

Hvis en jæger skyder et fredet dyr, skal vedkommende have frataget sit jagttegn. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, hvor man er fortørnet over, at den 66-årige jæger, der er dømt for at skyde en ulv, stadig har mulighed for at gå på jagt.

Derfor bør miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen stramme reglerne:

- Vi skal holde fast i, at det at have et jagttegn er en meget stor tillidserklæring fra samfundet. Når man udviser så uhyggelig en disrespekt for de regler, som skal beskytte særlige dyrearter, skal det have konsekvenser, siger Naturfredningsforeningens præsident, Maria Reumert Gjerding til DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

26-10-2018 06:02
Første skovl går i jorden på udbygningsprojekt gennem Ribe

Frem mod jul kan der være trafikale gener på rute 11 ved Ribe. Vejdirektoratet er nemlig begyndt på arbejdet med udvide rute 11 - i første omgang med at bygge en dæmning til en midlertidig vej som trafikanterne skal bruge til næste år sammen med en midlertidig bro for at komme over Ribe Å, mens den nye klapbro over åen bliver bygget.

De trafikale gener vil bestå i øget lastbiltrafik på ringvejen, mens der køres sand til dæmningerne lige som der i et par uger vil være afspærring af ét spor på ringvejen ved Ribe Å. Det vil dog fortrinsvist blive udenfor myldretiden.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

26-10-2018 06:00
App hjælper KOL- og diabetespatienter

I Esbjerg Kommune kan borgere med KOL eller type 2-diabetes bruge en app til at skabe overblik over deres målinger derhjemme og få råd og vejledning om, hvordan de bedst håndterer deres sygdom og sundhed i hverdagen.

Oplevelsen af at mestre egen sygdom og sundhed kan være med til at styrke den enkelte borgers tryghed og livskvalitet.

- Vi vil gerne hjælpe borgere med en kronisk sygdom til aktivt at tage del i egen sundhed og så vidt muligt forebygge, at de oplever et fald i deres helbredstilstand. Det gør vi nu med en app, som borgerne selv har været med til at udvikle. Vi tror nemlig på, at de gode løsninger er dem, vi finder sammen, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.
Af: Marianne Thorø

26-10-2018 06:00
Nye skilte skal forhindre spøgelsesbilister

Der gøres nu et nyt forsøg på at forhindre bilister i at køre i den forkerte vejbane på motorveje.

Vejdirektoratet sætter advarselsskilte op for enden af frakørselsramperne, hvor spøgelsesbilisterne kører ind.

Skiltene placeres som noget nyt meget lavt
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-10-2018 06:00
Politiet anholder teenager for drab på 76-årig

En 19-årig mand er blevet anholdt for drabet på en 76-årig mand i Esbjerg i september.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

I forvejen sidder en 44-årig mand varetægtsfængslet for drabet.

Drabet blev anmeldt torsdag den 6. september om eftermiddagen.
Den 76-årige mand blev fundet i sin lejlighed på Tinghøjs Allé i Esbjerg.
Dagen efter viste en obduktion, at han var blevet dræbt ved stump vold. Betegnelsen "stump vold" dækker over for eksempel slag, spark og slag med genstande.
Ud over "stump vold" taler retsmedicinere om "skud" og om "skarp vold", for eksempel knivstik og snitsår.

Offeret blev sidst set den 5. september, hvor han var i selskab med en anden mand, som blev efterlyst. Denne mand meldte senere sig selv til politiet.

Hvad hans rolle er, og om han er sigtet i sagen, har politiet ikke ønsket at svare på.

Fredag fremstilles den 19-årige i grundlovsforhør. Her vil anklageren bede dommeren om at lukke dørene for offentligheden, og derfor vil Syd- og Sønderjyllands Politi ikke oplyse mere om sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-10-2018 05:38
Ingen Heliport på Rømø

Så kan kritiske Rømø-borgere, bekymrede sommerhusejere og nervøse turistfolk ånde lettet op.

I hvert fald foreløbigt.

Politiske bestræbelser på at skabe plangrundlaget for etablering af en heliport på Rømø Havn er sat i bero skriver jv.dk

Tønders politikere i økonomiudvalg besluttede på et ekstraordinært møde torsdag eftermiddag at henlægge projektet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

26-10-2018 05:37
97 procent af nyfødte får unikke navne

Ifølge Danmarks Statistik får 97 procent af alle nyfødte danske børn et navn, som i fuld længde er enestående for netop dette barn, og antallet af mellemnavne og bindestregs-navne stiger og stiger.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Jo yngre person, jo mere unikke er deres navne.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

26-10-2018 05:24
VUC fyrer yderligere 60 medarbejdere

VUC Syd har torsdag varslet skolens ansatte, at de vil nedlægge 60 stillinger som led i genopretning af skolens økonomi og tilpasning til et faldende elevtal.

- Vores ambition er, at én af de muligheder, vi skal kunne præsentere for styrelsen til januar, er et fortsat selvstændigt VUC-tilbud. Men det kræver, at vi hurtigt får tilpasset omkostningerne, og her kommer vi desværre ikke uden om også at se på medarbejderomkostningerne, siger formand Laust Joen Jakobsen i en pressemeddelelse.

Laust Joen Jakobsen oplyser samtidig, at de også vil finde andre besparelser ved blandt andet at sælge skolens kunst, noget af inventaret samt en række biler.

Skolen nedlagde den 19. juni i år 71 stillinger i forsøget på at redde skolens økonomi. 47 fastansatte medarbejdere blev fyret og 24 tidsbegrænsede stillinger nedlagt.

Hvis samtlige 60 medarbejdere i denne fyringsrunde må forlade VUC Syd, går den skandaleramte uddannelsesinstitution fra at have 310 ansatte til 179 medarbejdere.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-10-2018 05:19
Klimaplan giver kun 1000 grønne biler på to år

Regeringens klimaplan betyder kun 1000 ekstra grønne biler på gaderne de næste to år.

Det fremgår af regeringsnotater fra Skatteministeriet og Finansministeriet, som Politiken er i besiddelse af. Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) mål er en million grønne biler i 2030.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-10-2018 13:00
Afgifter på smøger op - afgifter på slik ned

Afgiften på cigaretter skal op og afgiften på slik og chokolade skal ned. Det er noget af det Dansk Folkeparti vil kæmpe for i dagens finanslovsforhandlinger.

- Der er rigtig mange kriminelle, der er kommet ind på den bane med slik og chokolade. Vi ser også, at Skat og Fødevarestyrelsen finder problemer med det ude i kioskerne, siger partiets finansordfører René Christensen til PolicyWatch.

Regeringspartiet Liberal Alliance er åben for at diskutere billigere slik og chokolade. Men dyrere cigaretter er ikke lige noget, LA er med på, siger partiets finansordfører, Joachim B. Olsen, til PolicyWatch.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PolicyWatch

25-10-2018 10:32
Sportsernæring kan give bivirkninger

Uro i kroppen. Problemer med maven. Søvnbesvær og hjertebanken.

Det er nogle af de bivirkninger, som hver tredje bruger af sportsernæringsprodukter oplever efter indtag, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Produkterne er fx pulver, barer eller færdige drikke.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-10-2018 09:38
Omfattende sag om vold og seksuelt misbrug

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har tiltalt en 63-årig mand og en 59-årig kvinde fra Vejen for vold og seksuelt misbrug af fire personer, mens de var børn.

Kvinden er biologisk mor til de forurettede, mens manden er biologisk far til to af de forurettede.

Anklageskriftet omfatter i alt 17 forhold begået i perioden 1987 – 1994.

Den 63-årige mand og den 59-årige kvinde blev anholdt den 7. november 2017 og har siddet varetægtsfængslet siden.

Sagen bliver behandlet ved et nævningeting ved Retten i Esbjerg til marts og april.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-10-2018 08:28
158 mio til vacciner

Regeringen er klar til at bruge 158 mio på den kommende finanslov til at styrke vaccinationindsatsen. Pengene skal bruges på at minde forældrene om vaccinerne - både via børnehaverne og sundhedsplejerskerne og så skal modstanderne af vaccinerne bekæmpes med fakta, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- Det er vanvittigt, at forældre af politiske grunde vil udsætte deres børn for sygdomme, vi kan beskytte imod. De sætter deres egne børns helbred på spil, men også kræftramte eller kronisk syge børn, der kan dø, hvis de f.eks. smittes med mæslinger, siger Ellen Trane Nørby til avisen Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Avisen Danmark

25-10-2018 07:21
32 mio skal få flere til at blive lystfiskere

Regeringen kommer i dag med en ny strategi, der skal få flere til at blive lystfiskere. Faktisk er der i strategien i alt initiativer for 32 millioner kroner.

Blandt andet skal der laves en hjemmeside der samler alt relevant information om lystfiskeri og siden skal være på flere sprog.

- I dag er det for svært at finde frem til, hvad fiskemulighederne egentlig er. Man har skullet gå ind på lokale fiskesider for at finde ud af, hvad der gør sig gældende, hvor må man fiske, hvad må man fiske, og hvor det er godt at fiske, siger fiskeriminister Eva Kjer Hansen til Avisen Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Avisen Danmark

25-10-2018 06:42
Finansministeren må foreløbigt dække hullet i satspuljen

Det kan ikke være rigtigt, at det er de socialt udsatte, der skal lide under, at en betroet medarbejder i Socialstyrelsen tilsyneladende har stjålet 111 millioner kroner fra satspuljen.

Det mener flere partier i Folketinget, som derfor vil have finansminister Kristian Jensen til at finde 111 millioner kroner til satspuljen i statskassen. Sker det ikke, bliver der ingen aftale om satspuljen for de kommende år, siger partierne.

- Det må ikke ligge de socialt udsatte til last, at statskassens tyverialarm ikke har virket. De penge kan findes på Finansministeriets konto for uforudsete hændelser i stedet, siger Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil i en fælles pressemeddelelse fra partierne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

25-10-2018 06:22
Oprettede danske datterselskaber for at kunne plyndre Schweiz

Optrevlingen af den store udbytteskattesag fortsætter. Nu viser det sig at en række storbanker oprettede danske datterselskaber, så de kunne få mest muligt udbetalt i refusion i udbytteskat i Schweiz.

Det skriver Børsen.

Der var nemlig en aftale om dobbeltbeskatning mellem Danmark og Schweiz og derfor var Danmark attraktivt at oprette datterselskaber i for at kunne plyndre Schweiz,

I Schweiz var man dog noget hurtigere til at opdage noget var galt og myndighederne lukkede således allerede i 2007 for refusionerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Børsen / ritzau

25-10-2018 06:00
Brand i Padborg

I aftes udbrød der brand i et ubeboet hus på Møllegade i Padborg. Ingen personer kom til skade ved branden, og røgen skabte heller ikke fare, da den drev væk.

Alligevel gav branden lidt problemer udover selve slukningen.

Selve ejendommen ligger nemlig tæt på jernbanen i Padborg, og branden betød, at gennemkørslen i en periode måtte stoppes.

Det vides endnu ikke, hvordan branden startede.
Af: Michael Ehrhorn

25-10-2018 06:00
Kørte 113 på skolevej

Det bør være en selvfølge at køre ordentligt på en skolevej, men det var det langt fra, da politiet i går satte ind på Fuglesangsalle i Vejen Kommune.

I løbet af få timer blev intet mindre end 38 bilister nemlig blitzet på skolevejen, og to af dem kørte så stærkt, at de også fik klip i kørerkortet.

Helt galt gik det for en bilist, der kørte 113 kilometer i timen på skolevejen, hvor man kun må køre 50. Bilisten kan nu se frem til at miste sit kørekort.
Af: Michael Ehrhorn

25-10-2018 06:00
Tyv taget på fersk gerning

En 30-årig mand fra Esbjerg har på det seneste været på indbrudstogt i området, men i aftes gik det galt, da han forsøgte at bryde ind i et hus i Vestergade.

I forbindelse med den aktion blev tyven nemlig snuppet på fersk gerning af en beboer, og i stedet for at fortsætte sit togt venter nu helpension i fængslet, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.
Af: Michael Ehrhorn

25-10-2018 06:00
EU forbyder plastik-produkter

Det skal være slut med, at vores verdenshave fyldes op med plastik.

Det mener et flertal i EU-Parlamentet, der onsdag har stemt for at forbyde en række af de plastikprodukter, som oftest ender i havet og på Europas strande.

Forbuddet skal blandt andet gælde engangsbestik, tallerkener, sugerør og ballonpinde i plastik. Her er der nemlig miljørigtige alternativer til rådighed.
Af: Michael Ehrhorn

25-10-2018 06:00
Trusler i USA

I går var der i mange timer panik i USA, da der blev sendt mistænkelige breve og brevbomber rundt - Blandt andet til Barack Obama, Hillary Clinton og mediet CNN.

Først sent i aftes kunne CNN melde, at truslen var afblæst, men forsøget på angreb har alligevel skabt rystelser i USA.

Blandt andet er præsident Donald Trump ude og melde, at han er stærkt oprørt.
Af: Michael Ehrhorn

25-10-2018 06:00
Sjælden vikingeskat fundet

En særdeles sjælden vikingeskat er blevet fundet ved Ribe.

På en mark har en amatørarkæolog fundet en vikingeskat bestående af hundredvis af sjældne sølvmønter fra begyndelsen af 800-tallet.

Arkæologer fra Sydvestjyske Museer kalder fundet for helt enestående, mens mønterne er det, overinspektør i arkæologi kalder hysterisk sjældne og et nyt bidrag til danmarkshistorien, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

25-10-2018 05:24
Danske skoleelever er blevet dårligere til at læse og stave

Karaktererne i læsning og retskrivning ved folkeskolens afgangsprøve falder, skriver Altinget

Fra et samlet karaktersnit i læsning på 6,8 i 2016, røg det i 2017 ned på 6,5. Sidste skoleår landede det så på blot 6,0
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-10-2018 05:23
Domme slettes i register

En dom for visse former for kriminalitet forhindrer dansk statsborgerskab, men sagsbehandlerne kan ikke finde de relevante domme.

Det system, der registrerer domme, sletter efter et vist antal år oplysningerne, bekræfter Udlændinge- og Integrationsministeriet over for Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-10-2018 13:16
Mobilgiganter får bøder

Har du en Samsung telefon eller måske en Apple-telefon i lommen, og er den blevet langsommere på det seneste?

Så kan det måske skyldes en opdateret software, der går ud over mobilernes hastighed, og det får nu hammeren til at falde.

Italien giver nu Apple og Samsung bøder i millionklassen for at gøre mobilerne langsomme med deres opdateringer, Det skriver Reuters.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 13:13
Skilte advarer mod forurening

Hvis du nærmer dig banegravsdepotet i Grindsted fra i dag, så vil du blive mødt med skilte om, at det 400 meter lange depot er forurenet.

Grinstedværket har tidligere brugt stedet til at deponere affald, og skiltene kommer nu op, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed på regionens foranledning er kommet med en ny sundhedsmæssig vurdering.

- Vi har anbefalet regionen at sætte skiltning op ud fra et forsigtighedsprincip, da der er tale om forurenet jord. Har man opholdt sig i banegravsdepotet de senere år, skal man dog ikke være nervøs, da de forurenende stoffer hurtigt fortyndes af den omgivende luft, siger Anne Hempel-Jørgensen, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 12:27
Der skal slås hårdere ned på brodne kar i legetøjsbranchen

Det skal være lettere for myndighederne at politianmelde virksomheder, som bryder legetøjsreglerne og f.eks. sælger legetøj med ulovlige kemiske stoffer.

I dag kan tilsynsmyndigheden kun politianmelde overtrædelser, som er begået med forsæt, men det er tit ret svært at bevise, at nogen har overtrådt reglerne med vilje.

- Fremover skal vi også kunne straffe de virksomheder, der sløser med sikkerheden, og på den måde bliver virksomhederne i højere grad stillet til ansvar for, hvad de sælger, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Ulovlige kemikalier i legetøj som squishies, slim og bolde har understreget behovet for at kunne slå hårdere ned på virksomheder, som sælger ulovligt legetøj.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

24-10-2018 12:18
Unge tyve for retten

Dagen i dag ligner noget nær et tema i Retten i Sønderborg. Her fremstilles nemlig flere unge mennesker, der er anholdt for en stribe af indbrud.

Klokken 12:00 blev en 19-årig mand fra Aabenraa fremstillet i Retten med krav om fængsling. Han er mistænkt for en bølge af indrbud i hele Syd- og Sønderjylland, og han blev anholdt i går.

Det blev også en 18-årig mand fra Sønderborg, der bag lukkede døre er mistænkt for et indbrud i en villa i Sønderborg.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 12:04
Nyt fødevareforlig på plads

Alle Folketingets partier er enige om et nyt fødevareforlig for de kommende fire år, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Aftalen betyder blandt andet, at fødevarevirksomheder, som bevidst forsøger at snyde, fremover vil få flere og mere grundige besøg af Fødevarestyrelsen.

Til gengæld lempes kontrollen for de virksomheder, der er bedst til at følge reglerne.
Af: Marianne Thorø

24-10-2018 12:00
Whistleblower klar til at vidne for Folketinget

Whistleblower Howard Wilkinson, der fik lavinen om hvidvask i Danske Bank til at rulle, er klar til at vidne i både Folketinget og Europa-Parlamentet.

Det bekræfter både hans advokat og ordfører i EU-Parlamentets særlige udvalg for skattesnyd, Jeppe Kofod.

Først skal de "juridiske spørgsmål" i forhold til en fortrolighedserklæring, som Danske Bank har bundet Wilkinson med dog afklares.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

24-10-2018 10:00
Skat har sporet flere milliarder

Det er nu lykkedes Skat at klarlægge hvor godt 8 af de 12,7 mia kroner der blev stjålet i danmarkshistoriens største tyveri er forsvundet hen.

De stjålne milliarder fra udbyttesagen er havnet i lommerne på 19 personer og 15 virksomheder i Dubai, Storbritannien, De Britiske Jomfruøer, Cayman-øerne, USA og Luxembourg. Langt størstedelen er endt hos selskabet Solo Capital Partners, som var ejet og kontrolleret af den 48-årige brite Sanjay Shah, der er hovedmistænkt i sagen.

- Det er virkelig imponerende, at det er lykkedes Skat at forfølge pengesporet så langt og spore så mange penge, siger lektor i international strafferet ved Syddansk Universitet, Henning Fuglsang Sørensen til TV2.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Tv2

24-10-2018 08:00
Radikale vil lempe reglerne om rugemødre

De Radikale vil gøre det lettere for par at få et barn ved hjælp af en rugemor.

- Det handler ikke om, at alle har ret til at få et barn, men alle har ret til at få muligheden for at prøve, siger De Radikales gruppenæstformand, Sofie Carsten Nielsen til Kristeligt Dagblad.

Det er i dag ikke ulovligt at være såkaldt rugemor. Men det er ulovligt for sundhedspersoner at hjælpe med fertilitetsbehandlingen.

Både Venstre og Socialdemokratiet er villig til at drøfte en lempelse, mens Dansk Folkeparti forholder sig skeptisk.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Kristeligt Dagblad

24-10-2018 07:28
Vi sparer en halvtredser i måneden på licensen næste år

En almindelig husstand i Danmark vil næste år spare omkring 50 kroner i måneden i medielicens. Baggrunden er medieaftalen for de kommende år som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om i foråret.

Aftalen betyder, at medielicensen gradvist bliver afviklet over de kommende år og skal være fuldt afskaffet i 2022, skriver finans.dk

Af: Marianne Thorø

24-10-2018 07:25
Bestikkelsesdømte Atea vinder millionaftale med det offentlige

It-selskabet Atea blev i juni idømt en bøde på ti mio kroner for bestikkelse af offentligt ansatte.

Nu har selskabet vundet en aftale med det offentliges storindkøber - en aftale til 720 mio. kroner over fire år.

Kammeradvokaten afgjorde i september, at dommen om bestikkelse ikke betød at der skulle ses bort fra Atea i udbudsrunden.
Af: Marianne Thorø

24-10-2018 06:08
Ny bog kritiserer oprettelsen af Skat voldsomt

En ny bog kritiserer oprettelsen af Skat voldsomt. To forskere skriver i bogen at politikerne ikke vidste, hvad de satte i gang, da Skat blev oprettet anført af daværende skatteminister Kristian Jensen.

Beslutningen var nærmest katastrofalt dårligt forberedt, og det er hovedårsagen til de mange skandaler, skriver Berlingske.
Af: Marianne Thorø

24-10-2018 06:00
15-årig pige sigtet for trusler

En bare 15-årig pige er blevet sigtet for en hændelse i går, hvor hun fremsatte trusler i en lukket Facebook-gruppe.

Her truede den unge pige med, at hun ville skyde alle på sin skole, og Syd- og Sønderjyllands Politi blev underrettet.

Pigen blev anholdt på sin fars bopæl i Ribe, men en ransagning her gav ikke anledning til yderligere frygt. Den 15-årige slipper dog ikke for en sigtelse.

Politiet har på grund af pigens alder inddraget de sociale myndigheder i sagen, og hun blev efter sigtelse og endt afhøring løsladt igen.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 06:00
Regeringen vil samle dine data

Snart skal du have muligheden for at få overblik over hele dit liv helt enkelt via. din telefon.

I en ny digitaliseringsreform fremlægger regeringen 22 nye initiativer. Blandt andet at en ny mobil-app skal samle alle dine offentlige data, det skriver TV2.

Her skal data om eksempelvis boligforhold, kontanthjælp og børnepenge være tilgængelige på den nye platform 'Mit overblik' på borger.dk. Samtidig skal løsningen altså udvikles som en app, så borgeren altid har overblikket lige ved hånden.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 06:00
Esbjerg på jagt efter ny sejr

Det går ret godt for Team Esbjerg i øjeblikket, og holdet er aktuelt at finde på en andenplads i den bedste kvindelige håndboldrække - To point efter Odense.

I aften skal der så lægges pres på i toppen, når Team Esbjerg hjemme får besøg af Aarhus United.

Team Esbjerg er favoritter i kampen, men Aarhus United har også gang i en flot sæson, og med 13 point er dagens gæster nummer fem i ligaen.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 06:00
Esbjergs erhvervsliv vil knække cancer

I denne uge er det Knæk Cancer-uge, og på lørdag venter der et stort show, hvor der skal samles ind. Et show der kan se frem til en stor donation fra Esbjerg.

Her vil erhvervslivet nemlig gentage succesen fra sidste år, hvor flere virksomheder samledes i loungen i Blue Water Arena og derved samlede ind.

Her kunne virksomhederne købe et bord til 25.000 kroner, og sidste år nåede man samlet op på 1,5 millioner kroner. En succes og et beløb, der skal gentages i år.

- Vi udvidede til 45 borde i år, og de blev revet væk på under to uger. Vi har fået listet tre ekstra borde ind plus et bord til nogle af de store sponsorer, så bordsalget alene har indbragt 1,2 millioner kroner, der allerede er tikket ind hos Kræftens Bekæmpelse, fortæller Martin Nyborg-Lindinger fra Sparekassen Kronjylland, der er en af initiativtagerne til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 06:00
Landmand har ret til at spærre vejen

Det er helt efter bogen, at landmand Martin Lund Hansen har valgt at spærre vejen på Skovgårdsvej, selvom det generer trafikken. Jorden, hvor på vejen ligger, er landmandens ejendom og ulovligt eksproprieret.

Sådan lyder meldingen fra en jurist - Det skriver TV Syd.

- Man kan ikke forhindre ham i at spærre vejen, for han har ejendomsretten til den jord, vejen ligger på, siger Frederik Waage, der er jurist og dr.jur. ved Syddansk Universitet.
Af: Michael Ehrhorn

24-10-2018 06:00
Gravide nedsætter kræftrisiko

At få mange børn tidligt i livet har længe været en kendt faktor hos kvinder i forebyggelsen af brystkræft, men ny forskning viser nu, præcis hvor smart det er at føde sine børn i en ung alder, det skriver TV2.

Et nyt stort studie fra Statens Serum Institut, der netop er blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Nature Communications, viser, at for hvert barn en kvinde får, inden hun fylder 28 år, falder hendes risiko for at få brystkræft senere i livet med cirka 8 procent.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvornår barnet kommer:

- Vi har været i stand til at identificere, at den her beskyttelse indtræder præcis i uge 34. Føder du i uge 33, har du ingen beskyttelse, men du får selvfølgelig stadig et barn, og det er en fantastisk gave, men du får ikke en beskyttelse mod brystkræft, siger direktør og proffessor Mads Melbye
Af: Michael Ehrhorn

23-10-2018 12:16
Danske Bank topfolk kan stilles til ansvar

Selvom flere af Danske Banks topfolk har afleveret deres opsigelse i kølvandet på hvidvasksagen, kan de stadig stilles til ansvar. Det siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Nye oplysninger har ført til, at Finanstilsynet har genåbnet sin undersøgelse, der ellers blev afsluttet i maj. Og det kan ende med at koste banken dyrt. Finanstilsynet mener nemlig, at de har modtaget forkerte oplysninger fra Danske Bank.

- Hvis det er tilfældet, vil der muligvis kunne gøre sig et straffeansvar gældende, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

23-10-2018 12:00
Alle oplysninger samles ét sted

Vi danskere skal have én fælles adgang til alle det offentlige oplysninger om os. Det er en del af regeringens digitaliseringsreform, som præsenteres i dag.

Og selvom det kan være en god ide at give et samlet overblik over alle oplysninger, så er der omvendt også en risiko ved at skabe én indgang til alle informationer, lyder det fra flere eksperter.

Ifølge Berlingske vil alle oplysninger om vores boligforhold, våbentilladelser, skilsmisser og kønssygdomme været samlet et sted fra 2023.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

23-10-2018 10:45
Levakovic-udvisning er OK, siger menneskeretsdomstol

Det var ikke en overtrædelse af menneskerettighederne da Danmark valgte at udvise den storkriminelle Jura Levakovics til Kroatien. Det har Den Europæiske Menneskeretsdomstol netop afgjort.

Selv om udvisningen greb ind i mandens ret til et familieliv, så skete den med det legitime mål at hindre kriminalitet, fastslår retten ifølge Politiken.

- Det kan klart udledes af sagen, at sagsøgeren primært har levet et kriminelt liv og vedholdende udvist en manglende vilje til at efterleve dansk lov, skriver domstolen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

23-10-2018 10:21
Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen går nu ind i vejsag

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen udtrykker nu sin forståelse for, at landmand Martin Lund Madsen mandag formiddag med sandbunker og bigballer spærrede Skovgårdsvej ved Vejen.

Spærringen skete i landmandens utilfredshed med, at Vejen Kommune fortsætter en ekspropriationssag, selvom Højesteret har afgjort, at ekspropriationen af en del af hans jord til en ny vej var ugyldig.

- Jeg forstår godt den pågældende borger. At han tager sagen i egen hånd. Det kan han roligt gøre, for det er hans jord. Det virker dybt betænkeligt, hvis han skal trækkes igennem det samme system en gang til, siger Preben Bang Henriksen til Ritzau.

Venstre-ordfører Preben Bang Henriksen har bedt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) om en redegørelse om sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

23-10-2018 09:01
Stadig ingen byggerier ved kysterne

Tre år efter regeringen gav dispensation til at 10 store projekter måtte bygge indenfor den såkaldte strandbeskyttelseslinje. er der stadig ikke bygget noget ved kysterne.

To projekter er faldet til jorden, mens de otte andre kæmper med enten finansiering eller plangodkendelser for at holde sig oven vande. Det skriver DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

23-10-2018 08:02
S vil bløde dagpengeforslag op

Socialdemokratiet vil forsøge at bløde op på et forslag fra Regeringen og DF, der vil vil indføre krav om at man skal have opholdt sig i Danmark i syv ud af otte år for at få dagpenge.

- Med det velfærdssystem og de ydelser vi har herhjemme, synes jeg, at det er fint, at man skal optjene til det. Det, der bare er galt her, er at det rammer almindelige danskere, der rent faktisk har optjent til det, siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen.

Socialdemokratiet vil i stedet foreslå at kravet for at kunne få dagpenge skal være ophold i syv ud af de seneste 12 år. Alternativt syv ud af ti år.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

23-10-2018 07:51
Borgermøde i Grindsted om forurening

Efter gårsdagens borgermøde i Magion er der ingen tvivl om at Region Syddanmark tager Grindstedborgernes bekymring om sygdomme som følge af Grindsted-forureningen alvorligt.

En igangværende registerundersøgelse hiver alle sundhedsdata op på både tidligere og nuværende Grindstedborgere for at se, om de har fået konstateret sygdomme, der eventuelt kan henføres til forureningen.

Først og fremmest vil regionen undersøge, om der er en forhøjet forekomst af bestemte sygdomme i Grindsted. Er der ikke det, slutter undersøgelserne formentlig her.

Men er der en forhøjet forekomst af eksempelvis kræft, ALS eller sklerose blandt borgerne i Grindsted, så vil regionen forsøge at finde ud af om disse sygdomme kan skyldes forureningen fra Grindstedværket.

Medlem af Folketinget for Socialdemokraterne Troels Ravn fra Vejen var positiv efter mødet:

LYD:

Hos Statens Institut for Folkesundhed sidder der lige nu fem personer i gang med at samle forskellig data.
Af: Mike Forde
Kilde: billundonline.dk

23-10-2018 07:18
Dagligvaregiganter kræver strammere regler for tobakssalg

Alle butikker, barer, tankstationer, kiosker og andre, der sælger cigaretter i Danmark, skal tvinges til at skjule tobakken for kunderne, lyder det i en fælles opfordring til Christiansborg fra tre store spillere i detailbranchen, Salling Group, Coop og De Samvirkende Købmænd.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-10-2018 06:30
GOG kræver omkamp mod KIF Kolding

Kampen mellem KIF Kolding og GOG i håndboldens herreliga bør gå om.

Det mener sydfynboerne efter en række kontroversielle kendelser i slutningen af lørdagens kamp mellem de to klubber. Kampen endte 23-23. GOG fik annulleret et mål og udvist træneren.

Ifølge chef for turnering og it i DHF, Frank Smith, tager det typisk mellem halvanden og to uger at afgøre protestsager, som den GOG har indgivet.

Af: Mike Forde

23-10-2018 06:30
Løkke: Hvidvask og svindel ødelægger tilliden

Statsminister Lars Løkke Rasmussen erkender på den antikorruptionskonference, der blev indledt i København i går, at der fortsat er noget at arbejde med i Danmark på dette område.

Det sker, efter en periode hvor sagen om hvidvask i Danske Banks estiske afdeling og sagen om svindel for mere end 100 millioner kroner i Socialstyrelsen har fyldt medierne.

- Intet land i verden er fri for korruption, og lad os bare være ærlige. Danmark har også plads til forbedring siger Løkke ifølge tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

23-10-2018 06:30
Vejen Kommune arbejder på at få gjort vej lovlig

En trafikeret vej i Vejen står i vejen for en løsning mellem landmand Martin Lund Madsen og borgmester Egon Fræhr -

Landmanden har nu med store bunker sand og halmballer lukket Skovgårdsvej, fordi Banedanmark og kommunen ulovligt har anlagt vejen på landmandens jord.

Men kommunen vil have lov til at benytte den to kilometer lange vej, da den er nødvendig for at kunne lede trafikken fra Askov uden om Vejen, når bilisterne skal til og fra Esbjerg-motorvejen E20.

Det siger Egon Fræhr til DR Nyheder.

- Det er ærgerligt og er i det hele taget en træls sag. Vi har brug for vejen, fordi de gamle broer er væk. Så det er rigtig ærgerligt for de borgere, som skal passere vejen, siger han.

Borgmesteren forudser, at der mindst kommer til at gå et år, før kommunen får klarhed over, om den med loven i hånden kan tvinge Martin Lund Madsen til at opgive jordstykket.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-10-2018 06:30
Flere ældre og syge danskere skal fremover have digitalt besøg

Regeringen vil som led i digitaliseringsreformen investere 410 millioner kroner i digital velfærd.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det betyder, at flere ældre og syge danskere skal kommunikere med sosu-assistenter over videoforbindelser.

- Vi skal bruge ressourcerne på den mest borgernære service som fysisk pleje og omsorg og så lade skærmbesøgene klare relativt simple opgaver, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

23-10-2018 05:38
Lærere fik spark og slag på 64 skoler

Lærere og pædagoger på 64 skoler blev udsat for spark, slag og verbale overfald, viser en aktindsigt i Arbejdstilsynets besøg på 405 skoler sidste år, skriver Politiken.

Undervisningsminister Merete Riisager kalder tallene meget alvorlige, og hun ønsker klare konsekvenser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-10-2018 13:44
Samråd om tyske konsekvenser i udbytteskatte-sag

Socialdemokratiet har kaldt skatteminister Karsten Lauritzen i samråd for at få ministerens svar på hvilke konsekvenser det skal have for Tyskland, at de ikke advarede Danmark om milliardsvindelen om udbytteskat. De tyske myndigheder kendte nemlig allerede i 2012 til planerne mod Danmark, men sagde ingenting.

Det er et brud på EU-traktaterne, mener Socialdemokratiets EU-ordfører, Peter Hummelgaard Thomsen.

- Set med danske øjne skal vi ikke bare sidde på hænderne og gøre ingenting. Vi er nødt til at holde tyskerne ansvarlige for, hvorfor disse oplysninger ikke er havnet hos os, siger Hummelgaard Thomsen til ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

22-10-2018 10:25
Stigning i vold og overgreb mod børn

De seneste år er der sket en markant stigning i antallet af de såkaldte børnehussager om voldelige og seksuelle overgreb på børn. Det skriver DR København på baggrund af tal fra Socialstyrelsen.

En børnehussag sættes i gang, når en kommune får vished om et voldeligt eller seksuelt overgreb på et barn, og forklaringen på stigningen skal findes i kommunernes øgede kendskab til Børnehusene, mener Pernille Spitz, som er leder i Børnehus Hovedstaden, der ikke nødvendigvis ser stigningen som negativ:

- Stigningen er ikke et udtryk for, at flere børn bliver udsat for vold og overgreb. Derfor er det positivt med flere sager, så børnene bliver fundet og hjulpet, siger hun til DR P4 København.


Af: Marianne Thorø

22-10-2018 09:20
Rekordmange skifter bank

Mere end 190.000 familier vil fyre deres bank i år, skriver Politiken.

Det skyldes blandt andet, at bankerne i fællesskab har afskaffet en del af papirarbejdet og gjort det hurtigere og lettere at skifte bank.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

22-10-2018 08:00
Det er for nemt at stjæle fra byggepladserne

Det er alt for nemt at bryde ind på byggepladserne. Det mener Syd- og Sønderjyllands Politi efter at have modtaget 48 anmeldelser om tyverier fra byggepladserne alene i år.

- Som situationen ser ud nu, er der risiko for, at antallet af tyverier fra byggepladser stiger for tredje år i træk. Og desværre oplever vi alt for ofte, at det er lige så nemt at komme ind på en byggeplads om aftenen som at besøge boderne på en torvedag. Der er ingen hegn, ingen låse og værktøj og materialer ligger frit fremme og frister svage sjæle. Det koster dels virksomhederne dyrt, dels sender branchen et signal til de kriminelle om, at de bare kan komme indenfor og tage for sig – også næste gang, de kører forbi, lyder det fra fungerende vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.
Af: Marianne Thorø

22-10-2018 06:43
Landmand spærrer vej i Vejen

I dag vil landmand Martin Lund Madsen vil fjerne den nyanlagte Skovgårdvej i Vejen Kommune. Højesteret har givet ham medhold i, at den er ulovlig anlagt.

Gennem elektrificeringsloven, der omfatter jernbaner, eksproprierede Banedanmark i 2012 120 kvadratmeter af Martin Lund Madsens jord til en ny jernbanebro. Men Vejen Kommune ønskede at flytte broen 900 meter og lægge en ny vej på 1,4 kilometer tværs gennem lodsejerens marker.

Det mente Martin Lund Madsen var ulovligt, og det har højesteret nu givet ham medhold i. Det er nemlig ulovligt at ekspropriere jord til en vej i elektrificeringsloven.

Problemet er, at den nu ulovlige vej allerede er anlagt på Martin Lund Madsens grund.

LYD;

I dag vil Martin Lund Madsen så fjerne den offentlige vej.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-10-2018 06:00
Vågen køber spottede tyv

En 23-årig mand fra Aabenraa bar sig ikke alt for heldigt ad, da han prøvede at sælge en el-cykel.

Under købet blev køberen nemlig mistænksom, og det var der god grund til, for cyklen var meldt stjålet.

El-cyklen er nu på vej retur til sin ejer på Fyn, mens den 23-årige herre fra Aabenraa sigtes.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2018 06:00
Ung bilist måtte ikke køre

Man skal vente med at køre bil til man er gammel nok og rent faktisk har et kørekort. Det lyder temmelig logisk, men det har tilsyneladende været mere end svært at forstå for en 19-årig ungersvend.

I weekenden blev han stoppet af politiet, der fattede mistanke til bilen, og ved nærmere undersøgelser viste det sig, at det langt fra var første gang, at den unge mand satte sig bag rattet uden kørekort.

Denne gang blev bilen konfiskeret - Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2018 06:00
Vagtcentral kimes ned på grund af sæler

Har du været ude at gå en tur på stranden for nylig, så kan du være heldig at have set en sæl liggende på stranden. Men mange tror, at sælerne lider og er i nød.

Dyrenes Vagtcentral har nemlig fået mange henvendelser her i efterårsferien fra bekymrede turister og borgere, der har fundet en sæl og tror, den er i nød.

Men sælerne er i virkeligheden sjældent i nød. Faktisk er det helt normalt, at de lægger sig op på stranden.

- Det er jo helt normalt, at de ligger på strandene. De kan ikke ligge i vandet hele tiden, der er de primært ude at jage. Så lægger de sig op på strandene og slapper af, siger teamleder i Dyrenes Vagtcentral Camilla Jensen til DR Syd.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2018 06:00
Mand ville smadre biler

Der måtte en hurtig indsats til, da en 23-årig mand fra København tilsyneladende havde set sig sur på tre biler i Cort Adelers Gade i Esbjerg.

I hvert fald begyndte manden at udøve hærværk, men en vågen borger lykkedes med at tilbageholde manden, indtil politiet nåede frem.

Der blev dog sparket tre sidespejle af bilerne, og endnu vides det ikke, hvorfor den unge københavnske herre var så ophidset.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2018 06:00
Sneen på vej

Oktober har været særdeles usædvanlig hvad vejret angår, og hvis det stadig er t-shirts og poloer, der ligger øverst i skabet, så ser det nu ud til at være slut.

Frem mod de sidste dage af oktober kan vi nemlig få en direkte overgang fra sommer til vinter, når flere snebyger kan ramme landet.

Sneen kan gøre sit indtog allerede næste weekend, men endnu vides der ikke, om Syd- og Sønderjylland rammes.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2018 06:00
Danske æg får nyt kvalitetsstempel

Fra i dag kan du se noget helt nyt, når du står i supermarkederne og gerne vil købe en bakke danske æg.

Fra nu af vil danske æg nemlig tydeligt adskille sig fra udenlandske æg med nyt våbenskjold på skallen.

Det er brancheorganisationen Danske Æg, der står bag. Det skyldes, at supermarkeder i stigende grad importerer udenlandske æg til Danmark. Problemet er, mener Danske Æg, at de ikke er af samme høje kvalitet.

- Vi har valgt at gøre det for at gøre forbrugerne opmærksomme på, at vi har et helt særligt produkt, siger sektorchef i Danske Æg Jørgen Nyberg Larsen til TV2.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2018 05:43
Flere restauranter går konkurs

Selv om danskerne spiser oftere ude, tjener restauranterne færre penge, og antallet af konkurser af stigende.

Det viser en undersøgelse fra revisionsvirksomheden Deloitte, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

22-10-2018 05:19
Forbrugerne holder på pengene

Andelen af indkomsten, som går til forbrug – den såkaldte forbrugskvote – har nu nået sit laveste niveau, siden man begyndte at måle på det i 1967. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, skriver Politiken.

– At den bliver ved at falde så langt inde i et opsving, er meget, meget usædvanligt, siger cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook