25-09-2018 11:22
DL: Tåbeligt med bonuspræmie til skoler

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen kalder det absurd politisk teater at der gives millioner af penge til skoler, der formår at løfte de bogligt svage elever, uden hensyntagen til hvordan de øvrige elever på skolen samlet klarer sig til eksamen. Det viser sig nemlig at flere skoler, der fik bonussen, havde elever der samlet set klarede sig dårligere ved eksamen.

Han mener ifølge DR, at bonusserne ikke styrker eleverne fagligt, men får skoler til at fokusere på test.

Liberal Alliance forsvarer bonussen med at den ikke er beregnet på middelklassen, men at skubbe elever væk af funktionel analfabetisme.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

25-09-2018 11:17
Konkurrencestyrelsen bekymrede over Trygs køb af Alka

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ikke pjattede med forsikringsselskabet Trygs opkøb af Alka Forsikring. Styrelsen er faktisk så bekymrede over handlen at hele processen nu udskydes, skriver Berlingske Business.

Tilbage i december sidste år meddelte Tryg at man ville opkøbe Alka for en samlet pris på 8,2 mia. Dermed ville Trygs danske markedsandel nå op på 22 pct.

Allerede dengang gav Forbrugerrådet over for Berlingske udtryk for dens bekymring på kundernes vegne. På langt sigt ville opkøbet komme til at betyde dårligere konkurrence og dermed højere priser for forsikringskunderne, lød det.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske Business

25-09-2018 11:10
Møbelkæder slås sammen efter stort underskud

Ilva og IDEmøbler, to møbelkæder ejet af Lars Larsen, bliver slået sammen.

Det oplyser IDdesign, der kontrollerer de to kæder, i en pressemeddelelse.

I 2018 kommer IDdesign formentlig ud med et underskud på 100 millioner kroner, så derfor lægges nu en ny strategi, der blandt andet indebærer, at 47 stillinger nedlægges. Det skriver Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

25-09-2018 10:52
Bro i Sønderborg genåbnet

Kong Christian den X´s Bro i Sønderborg er blevet genåbnet efter at have været lukket for kørende trafik, da den tidligere blev påsejlet af et sejlskib.

Det oplyser Sydjyllands Politi.

Det var et tremastet tysk sejlskib der tirsdag morgen blev taget af strømmen i inderhavnen og drev over i Chr. X's Bro.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-09-2018 10:42
Lukas Fernandes stopper i SønderjyskE

Lukas Fernandes og SønderjyskE er blevet enige om at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Målmanden har været sygemeldt de seneste par uger, og nu er parterne blevet enige om, at kontrakten, der løb frem til sommeren 2020, bliver ophævet med øjeblikkelig virkning.

- Jeg er meget ærgerlig over, at vi nu mister en god målmand, men Lukas har efter sin sygemelding haft et stort ønske om at komme ud af sin kontrakt på grund af personlige årsager, og det har vi nu imødekommet, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Sportschefen overvejer nu, om der skal hentes en ny målmand ind, der skal supplere førstevalget Sebastian Mielitz og unge Victor Smedsrud, der fik sin debut i pokalkampen mod GVI, og som har været på bænken i de seneste kampe mod Brøndby og FC Midtjylland.

Lukas Fernandes nåede 27 superligakampe for SønderjyskE.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-09-2018 10:09
Vil klage til EU over naturbeskyttelse

Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening kritiserer regeringen og DF for at ønske at fjerne 30.000 hektar som særligt beskyttede Natura 2000-områder i Danmark.

De vil nu sende en klage til EU-Kommissionen for at forsøge at få EU til at gribe ind, skriver Ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

25-09-2018 10:04
Grænsevagter skal overnatte på kaserner fremfor hotel

Nu skal det være slut med at hjemmeværnsfolk og soldater bor på hotel, når de er udsendt som grænsevagter ved den dansk-tyske grænse. I stedet skal de bo på kaserner, og det sparer Forsvaret mange millioner kroner.

- I min verden er det helt rationelt at indkvartere på vores egne områder. Jeg er jo også skatteborger, så jeg har det rigtig godt med, at vi vælger en ressourcebevidst tilgang og ikke bruger unødigt mange skattekroner, siger oberstløjtnant fra operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, Carsten Michael Freund Møller, til jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

25-09-2018 09:18
Skoler fik bonus trods samlet nedgang

Selvom 61 skoler landet over i sidste uge fik en samlet bonus på knap 82 mio, fra staten fordi færre elever på skolerne fik under 4 i dansk og matematik, så var der flere skoler, hvor eleverne samlet set klarede sig dårligere ved eksamen. Det viser en analyse af karaktererne, som DR har fået aktindsigt i hos Undervisningsministeriet.

Årsagen er, at bonussen udelukkende drejer sig om at løfte de bogligt svageste elever, men hvis resten af eleverne klarer sig dårligere, betyder det intet for belønningen, skriver DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

25-09-2018 08:49
Venstre taler med to tunger i kampagne

I en ny reklamekampagne fremhæver Venstre, at der siden 2001 er tilført 75 milliarder kroner mere til velfærden.

Men ifølge Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, er der en stor skyggeside af de 75 milliarder kroner. Nemlig at man overskred demokratisk vedtagne budgetter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2018 08:48
Ekspert om læges selvmordsmanual: Du kan ikke være sikker på at dø

Den pensionerede læge Svend Lings mener, at det er “noget af det allervigtigste, han overhovedet har gjort”, da han lagde en vejledning til selvmord ud på internettet, som skulle hjælpe uhelbredeligt syge med at begå selvmord på en ordentlig måde.

Men ifølge toksikolog kan man ikke være sikker på at dø. I stedet kan man risikere at få hjerneskade.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2018 08:45
Kong Christian den X´s Bro lukket efter påsejling

Broen, der går over den sydlige del af Als Sund i Sønderborg og forbinder Jylland med Als, er blevet lukket for kørende trafik.

Det skyldes ifølge Sydjyllands Politi, at broen er blevet påsejlet af et sejlskib og nu skal undersøges for skader.

Kong Christian den X´s Bro er blandt de ældste danske vejbroer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-09-2018 08:31
iLoveGlobalGoals skal mobilisere unge

En ny kampagne skal mobilisere unge danskere til at være mere klimavenlige. For de unge vil nemlig gerne være mere bæredygtige og klimavenlige i deres daglige valg, men de ved ikke, hvordan de skal gøre det.

Derfor skal kampagnen iLoveGlobalGoals få de unge til at hashtagge bestemte sætninger på de sociale medier, når de eksempelvis rejser klimavenligt eller laver bæredygtige madretter og derigennem inspirerer andre unge mennesker til en lignende livsstil.
Af: Marianne Thorø

25-09-2018 08:00
Ni syd- og sønderjyske projekter får en hjælpende hånd

I foråret sendte Nordea-fonden en efterlysning ud. Med titlen ’Kysten er klar’ ledte den efter forslag til aktiviteter langs de danske kyster. Forslag, som danskerne forhåbentlig sad inde med.

Fonden endte med 308 indsendte projektidéer.

Der er godt seks millioner kroner til projekter i Syd- og Sønderjylland - og det betyder blandt andet, at Haderslev Kajakklub kan købe SUP-boards til deres Projekt Havkajak, at Sønderborg Kommune kan udvikle et rekreativt naturområde ved Kær Vig på Als, og at Hejsager Vinterbadeklub kan få en sauna.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-09-2018 06:41
Udenlandske kreditkort koster kassen

Det koster samfundet kassen, når du betaler med et internationalt kreditkort.

Når du svinger eksempelvis et Master Card, koster det samfundet 13,70 kroner, mens det tilsvarende tal for et Dankort er 2,40 kroner.

Det fremgår af en helt ny analyse fra Betalingsrådet under Nationalbanken, oplyser DR
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

25-09-2018 06:00
Årets bedste skolepatrulje

Når du kører på arbejde om morgenen, så møder du sikkert skolepatruljerne, der rundt omkring sørger for at få elever over vejen hver eneste dag.

Hvis der er nogen, der gør en særlig indsats, så kan de nu nomineres som Årets Skolepatrulje. Det er Rådet For Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag konkurrencen.

Årets bedste skolepatrulje får udover æren en stor fest i skolegården, DJ, fri isbil og limousinekørsel.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 06:00
Forstander tvinges til stop

Hanne Fischer fik ikke engang et halvt år på posten som forstander for Højskolen Østersøen i Aabenraa. Alvorlig sygdom i den nærmeste familie har fået hende til at sige op, det skriver jv.dk.

- En livsdrøm gik i opfyldelse for mig med ansættelsen hos Højskolen Østersøen, og jeg har mødt en gruppe engagerede højskole-mennesker, der har skabt et helt fantastisk mødested, som trækker folk til fra hele verden. Jeg har fuld tillid til, at højskolen står godt rustet til at blive en stærk spiller i fremtiden, siger Hanne Fischer i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 06:00
Banken flytter

Når du fremover skal besøge Handelsbanken i Esbjerg, så skal du indstille dig på at skulle et nyt sted hen.

Banken er nemlig den 8. oktober klar til at flytte i helt nye lokaler, der ligger i havne-kvarteret Esbjerg Brygge 28.

Som led i flytningen vil banken holde lukket den 5. oktober, men ellers er der ikke yderligere gener for kunderne.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 06:00
Havde kokain i lommen

En 21-årig mand fra Haderslev havde bogstavelig talt ikke helt rent mel i posen, da politiet satte sig for at tale med ham i Ribe.

I mandens lomme kunne betjentene nemlig finde næsten et gram kokain.

Stoffet blev konfiskeret, og manden blev sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Han kan også se frem til en ubehagelig bøde.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 05:52
Finanstilsynet kan ikke gennemgå alt Danske Banks materiale

Finanstilsynet har ikke ressourcer til at gennemgå det fulde materiale bag Danske Banks hvidvaskrapport i sin genåbnede undersøgelse.

Det oplyser direktør i Finanstilsynet, Jesper Berg, til Finans.

- Vi kommer ikke til at gennemgå alt materialet. Vi har en risikobaseret tilgang, hvor ressourceforbrug på tværs af vores opgaver skal stå mål med forventning til resultat, siger Jesper Berg.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

25-09-2018 05:35
Noah-sagen kan ende i Højesteret

Sagen mod den 31-årige Jesper Hovgaard, der i sidste uge blev idømt ni års fængsel ved Vestre Landsret i Sønderborg for vold med døden til følge mod sin kærestes 17 måneder gamle søn Noah, kan ende i Højesteret.

Den 31-åriges forsvarer, Gert Dyrn, vil søge om en såkaldt tredje-instansbevilling - en tilladelse til at få en sag prøvet for tredje gang. Byretten frifandt ham i sagen, men han blev altså idømt ni års fængsel i landsretten.

Hvis ikke den 31-årige og hans forsvarer får tilladelse til at bringe skyldsspørgsmålet i sagen for Højesteret, vil Gert Dyrn bede Den Særlige Klageret om at tage sagen op. Den Særlige Klageret kan tage straffesager op igen, hvis helt usædvanlige omstændigheder taler for det.

Den 31-årige forlod retten i Sønderborg efter dommen i mandags, men han blev senere anholdt af politiet og er nu fængslet. Han har siddet varetægtsfængslet i mere end ét år i sagen.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-09-2018 05:10
Ambulance i trafikulykke: Kvinde dræbt

En kvinde er mandag eftermiddag død ved en trafikulykke på Tingvejen ved Krogager ved Grindsted i Billund Kommune.

En bus med 15 passagerer, en autocamper og en ambulance er involveret i ulykken.

De 15 passagerer og chaufføren i bussen kommer ikke tilskade. Men chaufføren af autocamperen og ambulanceføreren er begge kommet lettere til skade og kørt til Esbjerg Sygehus.

- En kvindelig patient, der ligger på ambulancens båre, afgår ved døden, skriver TV Syd,

En bilinspektør har til aften undersøgt ulykkesstedet nærmere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-09-2018 05:08
Fosfor-granat fundet på Rømø

En turist på Rømø fandt mandag en fosforgranat, der var drevet i land på Lakolk Strand.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der måtte have hjælpe fra Forsvarets Ammunitionsryddere til at sprænge granaten.

Granaten blev sprængt uden dramatik, men med en del røgudvikling forlyder det fra politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-09-2018 14:00
Slut med smøgerne i Haderslev Kommune

Haderslev Kommunes ansatte, der ryger, skal fra 1. januar 2020 skodde cigaretterne.

Kommunen indfører røgfri arbejdsplads, og det betyder, at ingen må ryge i deres arbejdstid - Det fortæller jv.dk

Et stort flertal i byrådets økonomiudvalg besluttede i denne uge at følge en indstilling fra direktionen, som efter halvandet års drøftelser med medarbejderrepræsentanter i Hoved Med-udvalget har besluttet at indføre røgfri arbejdsplads
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

24-09-2018 13:28
Mentorer snyder med timetal

Sidste år brugte danske kommuner næsten 900 mio. kroner på at give udsatte borgere en såkaldt mentor - måske for at komme tilbage på arbejdsmarkedet eller til at komme ud af kriminalitet.

Men i en dokumentar på DR i aften vil afsløre at borgerne slet ikke får den hjælp, deres kommune betaler for.

Flere kommunale jobcentre indrømmer, at der er udfordringer med mentorordningen, og at mentorer udskriver regninger for flere timer, end de reelt bruger med borgeren.
Af: Marianne Thorø
Kilde: dr.dk

24-09-2018 13:26
Vrede forældre

Den 15. september skulle Lindeskolen i Aabenraa have mindst 14 elever for at få tilskud fra staten. Elevtallet på denne dato var nede på kun seks, og derfor måtte skolen dreje nøglen.

Det har nu skabt frustrationer blandt forældrene, det skriver jv.dk.

Blandt andet anklager en far den lukkede friskole for at have holdt informationer og tilstanden og roden i økonomien hemmelig.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 13:22
Skyldig i at uddele asylspray

Det var både racistisk og ment som et våben, da Danskernes Parti med Daniel Stokholm - Den tidligere Daniel Carlsen uddelte asylspray i Syd- og Sønderjylland.

Det har Retten i Sønderborg i dag slået fast i en dom.

Retten har fundet fire tidligere medlemmer af Danskernes Parti skyldige i racisme og overtrædelse af våbenloven. Daniel Carlsen idømmes 30 dages betinget fængsel, mens de tre medtiltalte mænd fik hver 15 dagbøder af 500 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 10:56
10 koldingensere fik en billet til Obama

I byrådssalen i Kolding blev der i formiddags trukket lod om 10 billetter til Obama-foredraget fredag på SDU.

Billetten har en værdi på knap 28.000 kroner.

Kolding Kommune havde fået i alt 27 billetter for sit tilskud på 750.000 kroner, hvilket svarer til en stykpris på 27.778 kroner.

Der deltager 680 gæster ved Obama-arrangementet. 230 af dem er studerende fra SDU og skoleelever, mens 450 er primært erhvervsfolk og inviterede gæster.

I alt 5.251 borgere har meldt sig som interesseret i at vinde billetter til Obama-eventen.

Ved sit besøg på SDU Kolding taler Obama om fremtidens iværksætteri og lederskab.

Det er en velbevaret hemmelighed, hvor meget Barack Obama får for at stille op i Kolding. Ifølge Fox Buisness og New York Post har Obama tidligere modtaget 400.000 dollar for foredrag på halvanden times varighed.
Omregnet til danske kroner svarer det til en timeløn på omkring 1,7 millioner kroner.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

24-09-2018 09:41
Flere danskere frygter fremtiden på dagpenge

Et stigende antal danskere frygter at få svært ved at klare udgifterne i hverdagen, hvis de havner på dagpenge. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet for LO-fagbevægelsen.

Og det kan ende med at være en alvorlig trussel mod den danske arbejdsmarkedsmodel, advarer professor ved Roskilde Universitet Bent Greve.

- Hvis ikke de danske lønmodtagere stoler på, at systemet kan holde hånden under dem, når de mister deres arbejde, vil de begynde at stille krav om, at det skal være sværere og dyrere for virksomhederne at skille sig af med deres medarbejdere, siger Bent Greve til avisen.dk
Af: Marianne Thorø

24-09-2018 07:35
Trods kritik slipper læger for tilbagebetaling

Flere praktiserende læger i Region Syddanmark har fået penge for blodprøver, som de ikke burde have taget.

Det konkluderer samarbejdsudvalget for almen praksis, som dog lader lægerne slippe for videre tiltale skriver jv.dk

Det har udvalget besluttet på et møde, hvor man kunne konkludere, at 55 lægepraksis har taget honorarer for ydelser, som der ikke var fagligt belæg for.

Udvalgsmedlem Bo Libergren mener ikke, det er realistisk at kræve penge for prøver, som ikke har været fagligt begrundede, retur. Blandt andet fordi det dokumentationsarbejde, som et tilbagebetalingskrav vil kræve, vil være for stort.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

24-09-2018 06:00
15.000 trodsede Knud

En herre ved navn Knud i skikkelse af en storm truede for alvor, da der gennem fire dage blev budt indenfor til Strikkefestival på Fanø.

Det dårlige vejr i lange perioder hen over weekenden betød dog ikke, at de skræmte gæster blev væk - Tværtimod.

Hele 15.000 mennesker mødte nemlig op til Strikkefestivalen samlet over fire dage.

- Det er helt forrygende, at så mange mennesker har haft lyst til at bruge weekenden på festivalen trods en besværlig opstart fredag med massiv regn og blæst, fortæller en tilfreds Christel Seyfarth til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Mette Bock officielt spidskandidat

Den sønderjyske politiker og minister Mette Bock har kurs mod EU. Det er i hvert fald planen, meldte hun for et par uger siden.

Nu er Kulturministeren så officielt blevet valgt som Liberal Alliances spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet til maj næste år.

Det er resultatet af et møde, der blev afholdt i Ollerup på Fyn i weekenden.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Brand i grillbar

I weekenden måtte brandfolkene på arbejde i Sønderborg, da der blev meldt om brand i en grillbar.

Det viste sig at holde stik, og branden blev opdaget af forbipasserende. Grillbaren ligger på Ringbakken i Sønderborg, og den var for længst lukket for kunder, da branden opstod, det skriver TV Syd.

Branden er tilsyneladende opstået ved en af de luger, som burgere og pølser langes ud af. Det skal nu nærmere undersøges, om branden er påsat, men ingen personer kom noget til.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Brand i lejlighed

Natten til søndag opstod der brand i Esbjerg, da alarmen gik på tredje sal på Hans Tausens Vej.

En situation der kunne være gået fatalt, men det hele endte heldigt:

- Her er vi helt sikre på brandårsagen. Lejlighedens 57-årige mandlige bebeboer røg i sengen og tabte nogle gløder, der satte ild i sengetøjet. Han slap fra branden uden skader - men kan se frem til en bøde for sin uforsigtighed, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Kampen mod uønskede dyr synes tabt

Kampen mod tusindvis af uønskede dyr i den danske natur synes tabt. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er ikke længere muligt at udrydde flere af de skadelige arter, som kommer til udefra, vurderer både jægere, organisationer og biologer.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

24-09-2018 06:00
Nu er det officielt efterår

Hvis du synes, at det for alvor er ved at blive efterår udenfor, så er det nu ganske officielt.

Det blev det nemlig helt præcis i går den 23. september klokken 03.54, hvor Solen stod i zenith over Ækvator.

Det er lig med efterårsjævndøgn, og fra nu af bliver nætterne altså gradvist længere og længere i forhold til dagene.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 05:52
Mange frygter fremtiden på Dagpenge

Et stigende antal danskere frygter at få svært ved at klare udgifterne i hverdagen, hvis de havner på dagpenge. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet for LO-fagbevægelsen, skriver Avisen.dk.

I undersøgelsen erklærer mere end fire ud af ti løn- og dagpengemodtagere sig uenige i, at dagpengesystemet giver tryghed omkring deres økonomiske situation.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

24-09-2018 05:24
Flere børn magter ikke at gå i skole

Flere og flere børn rammes af såkaldt skolevægring, skriver Politiken.

Med skolevævring forstås, at barnet ikke magter at gå i skole, selv om det egentlig gerne vil.

Årsagerne kan ifølge avisen være eksempelvis angst, vanskeligheder ved at danne relationer eller familieproblemer.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

24-09-2018 05:06
Måling fastholder K i ringe valgresultat

I en ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder står de Konservative til at få 3,4 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Det er nøjagtig samme resultat som ved Folketingsvalget i 2015, der var partiets dårligste resultat de seneste 100 år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-09-2018 05:00
EU vil undersøge hvidvask i Danske Bank

Sagen om hvidvask for milliarder i Danske Bank får nu EU-Kommissionen til at kræve en undersøgelse sagen, skriver Financial Times.

Kommissionen har bedt Den Europæiske Bankmyndighed (EBA) om at undersøge, hvad der gik galt med myndighedernes opsyn af Danske Bank.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-09-2018 14:00
Regionerne vil indføre brobygger-sygeplejersker

Danske Regioner foreslår at indsætte 1.000 såkaldte brobygger-sygeplejersker, der skal støtte borgerne i sundhedsvæsenet.
Brobyggersygeplejerskerne skal hjælpe ældre, kronikere, multisyge og psykiatriske patienter med kontakten til lægerne og sørge for, at hospitalsbehandling bliver fulgt op af den rigtige hjemmesygepleje.

Brobyggersygeplejerskerne skal kobles til patienten allerede ved indlæggelse på hospitalet og på den måde være et kendt og nærværende ansigt i et system, hvor en patient typisk vil møde mange forskellige sundhedspersoner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

21-09-2018 11:50
Risiko for høj vandstand

I dag rammer stormen Knud en del af landet, og her går Syd- og Sønderjylland overvejende fri.

Der meldes dog nu om risiko for forhøjet vandstand helt mod vest. Sådan lyder det fra DMI, og det kan påvirke her i landsdelen.

Områderne omkring Tønder, Rømø, Ribe og Esbjerg er nogle af de steder, der meldes i risiko-zonen.
Af: Michael Ehrhorn

21-09-2018 09:03
Verdensfirmaer vil reducere plastik i havene

Flere af verdens allerstørste virksomheder har forpligtet sig til at hjælpe med at reducere mængden af plastikforurening i havene. Visionen er at 100 pct af det producerede plastik kan genbruges i 2030.

Blandt de virksomheder, der nu støtter aftalen er Coca-Cola, Ikea, Walmart og Nestlé, skriver nyhedsbureauet AFP.

Især Coca-Cola har tidligere fået kritik af miljøorganisationen Greenpeace, der hævder, at milliarder af virksomhedens engangsplastflasker hvert år ender på strande, lossepladser og i havet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: AFP

21-09-2018 07:36
Handicappede kan ikke komme over grænsen med Sydtrafik

I dag kan handicappede i Sønderjylland bestille individuel kørsel hos det offentlige trafikselskab Sydtrafik, hvis de for eksempel skal besøge familie i Viborg, i Aarhus eller Nyborg. J

Faktisk kan de komme helt til København. For selv om Sydtrafik ikke er forpligtet til at køre hele vejen, hjælper trafikselskabet med at skifte til tog.

Men til Flensborg går det ikke. De handicappede kan kun blive kørt til grænsen og sat af dér, hvorpå de selv må arrangere videre transport skriver jv.dk

Det ønsker Sønderborg Kommunens handicapråd ændret.

I Tønder Kommune har politikerne besluttet at tilbyde handicapkørsel over grænsen fra årsskiftet. Alle partier og politiske grupperinger i kommunalbestyrelsen bakker op om en budgetaftale, der gør det muligt.

Der er dog endnu ikke sat et beløb på det nye tilbud.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

21-09-2018 07:27
Passagererne flygter fra DSB

Flere og flere vælger bilen, når de skal fra A til B, og det har konsekvenser for DSB.

For første gang i nyere tid er der over en længere periode sket et fald i antallet af passagerer, der vælger toget.

Det skriver Ingeniøren.

Samlet kørte danskere omtrent tre procent mindre med DSB sidste år end i 2013, og faldet fortsætter i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-09-2018 07:26
Kommuner vil spare milliardbeløb på børn og ældre

Kommuner landet over står til at skære noget, der ligner et milliardbeløb på kernevelfærden, i takt med at næste års budgetter falder på plads.

Særligt børnehaver, folkeskoler og ældreplejen står for skud, når kommunerne forventer at spare, viser ny rundspørge lavet af Altinget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-09-2018 06:38
Radikale kræver åbne kort fra S

Hvis Det Radikale Venstre skal bringe en socialdemokratisk regering til magten, skal Mette Frederiksen fremlægge en økonomisk plan, der øger råderummet i dansk økonomi.

Sådan lyder kravet nu fra de radikales leder Morten Østergaard forud for socialdemokratiets kongres i denne weekend.

- Jeg vil gerne invitere Mette Frederiksen til at spille med åbne kort. Hvilken vej vil hun? Vil hun hellere med ned ad Dansk Folkepartis vej, så synes jeg da, at hun skulle sige det, siger Morten Østergaard til JF Medier.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JF Medier

21-09-2018 06:15
Politiet rykker ud fra ny station

I løbet af 2019 og 2020 får Syd- og Sønderjyllands Politi nye centralt placerede lokaler i Aabenraa.

Det sker efterhånden som betjente og administrativt personale flytter til H.P. Hanssens Gade 21 og overtager den gamle TDC-bygning ved siden af byens busstation.

De nye lokaler vil både størrelses- og funktionsmæssigt passe bedre til politistationens nuværende behov. Der skal dog laves hundebure til hundeafdelingen samt carporte og hegn.

Når den gamle politigård på Haderslevvej bliver forladt, vil det være Bygningsstyrelsen, der tager stilling til, hvad der skal ske med den.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

21-09-2018 06:02
Kun en fjerdedel patientkontakt i børnepsykiatrien

Læger og psykologer i børne- og ungdomspsykiatrien bruger kun en fjerdedel af tiden på direkte patientkontakt. Det viser ny opgørelse fra Sundhedsministeriet.

Det er for lidt, mener ledende overlæge, Jesper Pedersen ifølge Information. Ifølge ham er det krav fra politisk og administrativt hold, der giver mindre tid til børnene

- Der sker voldsomme effektiviseringer, fordi der er kommet mange flere patienter. Der er også kommet flere ansatte ind, men der er en langt større tilgang af arbejdsopgaver end tilgang af personale, siger Jesper Pedersen til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Information

21-09-2018 06:00
Investorer garanterer KIF Koldings overlevelse

Alt tyder på, at konkurstruslen mod KIF Kolding er afværget.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har klubbens investorer, som overtog kontrollen over Danmarks mest vindende håndboldklub i sommer, garanteret spillertruppen klubbens overlevelse på trods af konkursbegæringen mod klubben.

Garantien kom ifølge flere kilder, som TV 2 SPORT har talt med, på et spillermøde onsdag, hvor ledelsen - anført af næstformand og investor Anders Jensen - orienterede spillerne om den aktuelle situation.

På mødet garanterede investorerne, at KIF Kolding ikke går konkurs på mandag, hvor klubben ellers er indkaldt til at møde i skifteretten i Kolding, efter Håndbold Spiller Foreningen - på vegne af tre tidligere spillere Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly samt en fysisk træner - har begæret klubben konkurs.

Ifølge TV 2 SPORT's kilder har investorerne garanteret klubbens fremtid, og at beløbet, der skal til for at undgå konkursen, bliver betalt inden mandagens retsmøde.
Af: Mike Forde

21-09-2018 06:00
Forvirret japansk kvinde anholdt ved grænsen

En 41-årig japansk kvinde passerede grænsen uden at stoppe i forbindelse med indrejsekontrollen, og derfor blev hun anholdt. Kvinden var ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi både forvirret og nervøs.

Da kvinden blev standset, gik det op for politiet, at hun kun snakkede japansk. Derfor fik de fat i en tolk over telefonen, da de havde kvinden til afhøring på Udlændingekontrolafdeling (UKA) i Padborg.

Den japanske kvinde havde overtrådt pasloven og færdselsloven og fik derfor en bøde på 4000 kroner.

Anholdelsen fandt sted omkring klokken 16.00 torsdag.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

21-09-2018 06:00
Margrethegården fester for livet

Næste onsdag bliver en noget speciel dag på plejehjemmet Margrethegården i Ribe. Her holdes der nemlig gallafest for livet og både personale, beboere og deres ægtefæller, frivillige OG elever fra Rybners Erhvervsuddannelse er inviteret med.

Hele morgenen og formiddagen op til festen vil elever fra Rybners forkæle beboerne med hjælp til håropsætning, let makeup, neglelak osv., mens andre elever forbereder et treretters festmåltid, der serveres fra middagstid.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

21-09-2018 05:36
Filial i Estland stod for ti procent af Danske Banks overskud

I flere år stod Danske Banks skandaliserede estiske filial for en uforholdsmæssig stor del af koncernens overskud.

Det skriver Finans.

I 2008 skabte filialen i Estland 9,9 procent af hele Danske Bank-koncernens resultat før skat. I 2011 toppede niveauet med 10,7 procent.

Det betyder, at 450 millioner kroner af koncernens overskud før skat på 4,2 milliarder kroner stammede fra Estland det år.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

21-09-2018 05:11
Flere færgeafgange aflyses

Færgeselskaberne Stena Line og Color Line aflyser flere afgange fredag eftermiddag og aften på grund af stormen Knud, skriver TV2 Nord.

Det gælder afgange mellem Frederikshavn-Gøteborg og mellem Hirtshals-Larvik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-09-2018 05:00
Arvesager tager for lang tid i byretterne

Det tager i gennemsnit over tre uger for landets byretter at give arvinger råderet over bankkonti, bolig og bil.

Et stort problem for de efterladte, erkender byretterne.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

20-09-2018 14:05
Gluten og diabetes kan hænge sammen

Hvis en kvinde spiser meget gluten, mens hun er gravid, kan der være en øget risiko for, at barnet senere får type 1-diabetes

Det viser et nyt studie fra Rigshospitalet, skriver DR Nyheder.

Ifølge forskerne er flere studier nødvendige, men de kalder det interessant, hvis mindre gluten kan halvere type 1-diabetes-tilfælde.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

20-09-2018 13:59
Nyt mærke på benzintanken

Bilisterne vil inden længe støde på et nyt mærke, når de trækker pistolen på en af landets tankstationer.

En ny EU-mærkningsordning betyder, at både standere og pistoler fra oktober skal være forsynet med et mærke, der angiver hvor meget bioethanol der er blandet i brændstoffet.

Det nye mærke skal gøre det lettere for bilisterne at finde den rigtige benzin og diesel til bilen i hele EU.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 12:04
Ingen penge til trængt skole

Det går den forkerte vej for Produktionsskolen Meritten i Aabenraa - Både når det handler om antallet af elever og pengene i kassen.

Derfor har produktionsskolen søgt om hjælp hos Børne- og Uddannelsesudvalget. Dels økonomisk hjælp til driften og også et større beløb til renovering.

Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa tøver dog med at give pengene. Nu meldes det ifølge jv.dk, at politikerne først vil se budgetter og likviditetsoversigter fra skolen.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 10:14
Finanstilsynet genåbner undersøgelse af Danske Bank

Finanstilsynet genåbner sin undersøgelse af Danske Bank, det siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, til TV 2.

Det sker dagen, efter at Danske Bank fremlagde sin egen undersøgelse af hvidvasksagen fra bankens estiske filial.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-09-2018 10:00
Flere unge melder sig ind i politiske ungdomsorganisationer

De unge har ofte fået på hatten for ikke at interessere sig for politik, men de politiske ungdomsorganisationer får stadig flere medlemmer, og siden 2007 er der kommet godt en tredjedel flere medlemmer på landsplan.

Det er ungdomsorganisationerne, som står for valgene på skolerne. På den måde kommer eleverne i kontakt med dem, og vi kan tydeligt mærke, at der kommer tilgang efter hvert skolevalg.

Tallene taler da også for sig selv. I 2017, hvor de nyeste medlemsopgørelser er fra, var der 11.755 medlemmer af 10 ungdomsorganisationer. I 2007 var medlemstallet 8.625 skriver TV Syd.

Venstre Ungdom, VU, er dét af de 10 ungdomsorganisationer, der har flest medlemmer med 2.594 personer.

Afdelingen i Kolding er i øvrigt landets ældste VU-forening,
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-09-2018 09:00
Regeringen vil samle Rejseplanen og Rejsekortet i en løsning

Fremover skal din rejse med både det offentlige og private transporttilbydere kunne planlægges, bookes, og betales i én samlet app.

Det foreslår regeringen i et nyt udspil, som transport-, bygnings-, og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har offentliggjort i dag.

Således skal Rejseplanen og Rejsekortet i fremtiden samles i én digital mobiltjeneste, der hører under ét selskab med én bestyrelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 08:56
Unge vælger 10. klasse for at blive klar til uddannelse

Mange unge tager et ekstra år i skolen for at blive mere klar til det, der venter bagefter. Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har lavet.

Undersøgelsen konkluderer, at unge, der vælger 10. klasse, generelt oplever flere udfordringer i forhold til at gå i skole og er mere usikre over at skulle vælge ungdomsuddannelse.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 08:14
Bevogtning af grænsen overtages af soldater

Bliver grænsekontrollen forlænget, vil et endnu ukendt antal af de hjemmeværnsfolk, der lige nu er ansat til at hjælpe politiet med at bevogte den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, formentlig blive erstattet af soldater fra Forsvaret.

Det skriver jv.dk

Det forventes at ville ske i foråret 2019.

Indtil videre løber grænsekontrollen indtil 12. november 2018.

Værnsfælles Forsvarskommando oplyser, at der vil blive truffet endelig beslutning om udskiftning af mandskab ved grænsen i begyndelsen af oktober.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

20-09-2018 08:11
Der handles huse for 300 mio - om dagen!

Indtil nu i år er der i Danmark i gennemsnit købt huse for mere end 300 millioner kroner - hver eneste dag. Det er det højeste beløb i hele årtiet, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Alene i sidste måned blev der solgt 4.306 huse i Danmark, og dermed blev august 2018 den bedst sælgende måned i dette årti.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 07:36
Amatørarkæologer skal uploade fund

I 2014 indleverede amatørarkæologer omkring 7.000 fund til Nationalmuseet, mens det sidste år var over 14.000.

En ny platform skal lette museernes arbejde, så amatørarkæologer uploader billeder og oplysninger om fund, hvorefter fagfolk verificerer dem.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 07:00
Varde-borgere er mest tilfredse

Borgerne i Varde kommune er de borgere i Syd- og Sønderjylland, der er mest tilfredse med deres arbejde. Det viser ny undersøgelse fra Region Syddanmark.

Således giver 64,2 % af de adspurgte borgere en af topkaraktererne 8, 9 eller 10, når de bliver spurgt til tilfredsheden med deres arbejde. Førstepladsen deles med borgerne i Fanø Kommune.

Generelt er borgerne i Varde meget tilfredse med livet - både når det gælder helbred, sociale relationer, privatøkonomi, tillid til kommunen eller mulighed for fritidsaktiviteter.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 06:41
Snart skal vi ringe 113 ved sygdom

Regionerne vil oprette et fælles uheldsnummer: 113 ved sygdom eller lettere skader. Det skal ikke forvekslet med alarmnummeret 112.

– I dag skal man slå nummeret på vagtlægen eller giftlinjen i den region, man befinder sig i, siger Ulla Astman (S), næstformand i Danske Regioner til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 06:34
Flere skal køre med private busser

Danskerne har taget Flixbus og andre private busruter til sig. Og snart kan endnu flere køre med de såkaldte fjernbusser, skriver Ritzau.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at ændre på reglerne, så det bliver nemmere at oprette nye private ruter over længere distancer.

Det skal føre til nye ruter og 600.000 nye passagerer
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR / Ritzau

20-09-2018 06:00
Fem patruljebiler måtte stoppe mand

I går eftermiddag var det et noget dramatisk syn, der mødte bilisterne på den sønderjyske motorvej ved Aabenraa.

Her jagtede intet mindre end fem patruljevogne en bilist, som de tvang til standsning kort efter. Årsagen viste sig til være ulykkelig, det skriver TV Syd.

-Det var en ulykkelig personsag. Chaufførens pårørende kontaktede os, fordi han i ustabil tilstand var kørt afsted. De var bekymrede for hans tilstand og for hans og andre sikkerhed i trafikken. I den slags sager har vi pligt til at handle, siger Bjørn Pedersen, vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 06:00
To dømt for narko

I en sag om indsmugling af narko er to personer med midlertidig opholdstilladelse netop blevet idømt otte års fængsel og udvisning for bestandigt ved Retten i Sønderborg.

Begge har siddet varetægtsfængslet frem til dommen, og de valgte begge at anke dommen.

Sagen drejer sig om to personer på henholdsvist 44 og 33 år. De blev stoppet ved grænsen tilbage i maj 2018, hvor tolderne fandt både stoffer, og flydende amfetamin i store mængder.


Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 06:00
Esbjerg må undvære profiler

I morgen skal Esbjerg fB igen i aktion i Superligaen, når Vejle Boldklub venter. En kamp hvor EfB må undvære flere prominente navne, det skriver jv.dk.

Emmanuel Oti Essigba, Daniel Anyembe og Rafael van der Vaart bliver nemlig ikke klar til fredag.

Emmanuel Oti har fået et tilbagefald til en forstrækning, mens Rafael van der Vaart døjer med småskader. Daniel Anyembe er småskadet, og han kan være ude i længere tid.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 06:00
Cafe Quedens lukker ikke alligevel

Forvirringen har været total omkring Cafe Quedens i Ribe i den seneste tid. Forleden blev der fundet spor efter en rotte, og det gav tidligere i september en sur smiley til stedet.

Efterfølgende valgte folkene bag Cafe Quedens at opsige lejemålet, men det sker nu ikke alligevel.

Efter et nyt kontrolbesøg har cafeen nemlig fået sin glade smiley igen, da alt var, som det skulle være. Det betyder også, at opsigelsen af lejemålet er blevet annulleret.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 05:19
Regeringen vil mindske bøvl for foreninger, der yder socialt arbejde

Socialminister Mai Mercado (K) lægger op til at fjerne det administrative besvær for især små foreninger, så det bliver nemmere for frivillige at hjælpe samfundets svageste.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

– Målet er, at det skal være nemmere og mere enkelt at være frivillig, lyder det fra ministeren.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 05:11
Folketingets tre største partier åbne for at fjerne 1000 krone-seddel

Det kan snart være slut med at betale med den danske 1000 krone-seddel.

I hvert fald er Folketingets tre største partier åbne over for et forslag om at afskaffe den værdifulde seddel som led i bekæmpelsen af hvidvask og anden kriminalitet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 05:04
Vildsvinehegn skal bremses

En række grønne organisationer fra Danmark og Tyskland går nu til EU for at få EU-Kommissionen til at bremse det planlagte vildsvinehegn, der skal opføres ved den dansk-tyske grænse i 2019.

Det er fuldstændigt uacceptabelt at opføre et hegn, der skærer tværs gennem et naturområde, lyder kritikken fra blandt andre Danmarks Naturfredningsforening.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-09-2018 05:00
Opgiver erstatningssag mod Se og Hør

Jarl-Friis Mikkelsen og Steffen Kretz opgiver erstatningssag mod Se og Hør i tys-tys-sag.

Det oplyser parternes advokat, Brian Larsen, til Ekstra Bladet.

Tidligere har EU-parlamentariker Morten Helveg tabt en sag om godtgørelse og i stedet måttet betale sagens omkostninger på 170.000 kr.
Af: Mike Forde
Kilde: EkstraBladet

19-09-2018 13:01
Politiet leder efter pårørende til mand, der blev ramt af tog

Politiet frigiver nu et signalement af manden, som onsdag mistede livet ved en togpåkørsel i Hjordkær syd for Rødekro.

Manden er nemlig ikke identificeret endnu, og derfor efterlyser politiet mulige pårørende. Han beskrives som en ældre mand mellem 60 og 70 år, dansk af udseende, almindelig af kropsbygning, og gråt, kort hår.

Han var iført en blå skjorte, sorte bukser og en sort trøje. På fødderne havde han et par blå sko af mærket Asics. Sydjyllands Politi kan kontaktes på 7611 1448.
Af: Mike Forde

19-09-2018 12:00
Togene kører igen ved Rødekro

Togtrafikken mellem Rødekro og Tinglev er normaliseret efter en personpåkørsel tidligere i dag.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at det var en ældre mand, der blev ramt, og at han blev erklæret død på stedet. Han er endnu ikke identificeret.
Af: Mike Forde

19-09-2018 11:51
Vestager opgiver skattesag mod McDonalds

EU-Kommissionen opgiver skattesag mod McDonald’s og Luxembourg. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager konkluderer, at Luxembourg ikke er skyldig i ulovlig statsstøtte til burgerkæden.

Det var ellers udgangspunktet, da undersøgelsen blev indledt i 2015.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 10:59
Færre på offentlig forsørgelse

Antallet af offentligt forsørgede i Danmark er - når man ikke tæller SU med - faldet i andet kvartal i år med 8500 personer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Faldet skyldes, at der i andet kvartal var 1100 færre på førtidspension, 2800 færre på efterløn og 400 færre på fleksydelse i forhold til første kvartal, skriver Danmarks Statistik.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-09-2018 10:35
Stor øvelse vil kunne ses og høres de næste to døgn

Der er både skibskollision, olieforurening, skibsbrand og redning af mange sårede, når en lang række myndigheder onsdag og i morgen gennemfører en stor øvelse i Vadehavet.

De skal i dag øve det tætte samarbejde i forbindelse med, at et mindre tankskib og en passagerfærge kolliderer. I morgen skal myndighederne bekæmpe olieforureningen på havet og på de kyststrækninger, hvor olien skyller ind.

Beboerne og turister på Rømø vil de næste to dage opleve stor aktivitet med masser af blå blink og udrykninger på Rømø, flyvning med helikoptere og sejlads med skibe.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-09-2018 10:31
6.200 kunder står bag mistænkelige overførsler

Op mod 6.200 kunder i Danske Banks estiske filial har foretaget mistænkelige overførsler, viser bankens egen undersøgelse af hvidvasksagen.

Undersøgelsen konkluderer, at der har været ‘helt uacceptable og kedelige forhold omkring vores filial i Estland’.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 10:23
Mand dræbt af tog ved Rødekro

En ældre herre er i morges blevet dræbt af et tog ved Rødekro. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder fortsat ved banelegemet, og derfor er togdriften standset.

Personen er endnu ikke identificeret skriver jv.dk

DSB fortæller, at der er sat togbusser ind på strækningen mellem Rødekro og Tinglev, der vil køre i pendulfart mellem de to stationer.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

19-09-2018 10:13
DF: Højere straffe for hashsmugling

En ny undersøgelse fra Justitsminsteriet viser at Danmark straffer besiddelse af hash til videresalg langt mildere end i Sverige og Norge. Og det er formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup noget utilfreds med. Han kræver derfor markant højere straffe i Danmark.

- Nu har vi en undersøgelse fra Justitsministeriet, der er et godt grundlag for at sige til justitsministeren: lad os så få nogle højere straffe, så vi undgår at Danmark er slaraffenland for hashsmuglere, siger Peter Skaarup til DR nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

19-09-2018 08:57
104 narkosigtelser på otte måneder

Et ekstraordinært fokus på bekæmpelse af narko i nattelivet i byerne i Syd- og Sønderjyllands politikreds har på otte måneder ført til 104 sigtelser.

Der er tale om overtrædelser af loven om salg samt besiddelse af euforiserende stoffer og politiet har været omkring og inde på diskoteker og værthuse.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

19-09-2018 08:54
Enhedslisten vil have Danske Bank i forhør

Står det til Enhedslisten bør Danske Bank forklare sig i en offentlig høring i Folketinget.

- Det er jo tydeligt for enhver, at Danske Bank udgør en latent trussel mod stabiliteten i den finansielle sektor. Det skal simpelthen stoppe, siger partiets finansordfører, Rune Lund.

For selv om banken i dag præsenterer sin interne undersøgelse af sagen, vil der stadig være mange spørgsmål, mener Enhedslisten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Ritzau

19-09-2018 08:41
Danske Banks administrerende direktør fratræder sin stilling

Administrerende direktør Thomas F. Borgen har i dag meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling i Danske Bank.

Meddelelsen kommer i forlængelse af, at Danske Bank i dag fremlægger konklusioner på undersøgelserne af forholdene i Estland.

Det skriver Danske Bank i en pressemeddelelse
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 08:35
Tog holder stille ved Rødekro

En personpåkørsel er årsag til, at togene holder stille mellem Rødekro St. og Tinglev St.

Togbusser er på vej, og de vil være ved de to stationer ca. klokken 9.30, oplyser DSB.
Af: Mike Forde
Kilde: dsb

19-09-2018 08:31
Kommuner trodser regeringen

Frygt for massive forringelser for ældre og børn får flere af landets kommuner til at trodse regeringens krav om skattestop og gør klar til at lade skatten stige:

Eksempelvis i Odense, hvor man allerede for et par år siden lod skatten stige over nogle år. Det har været med til at sikre 493 stillinger indenfor børn, unge, ældre og handicappede. Men flere kommuner er på vej med højere skatteprocenter:

- Jeg kan høre ude i landet, at både røde og blå kommuner nu sender et vigtigt signal i år til Christiansborg om, at de er klar til at prioritere kernevelfærd frem for skattelettelser, siger Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-09-2018 07:43
Højere narkostraf i vore nabolande

I Sverige og Norge får man cirka 5 års fængsel for besiddelse og videresalg af 50 kilo hash, mens det herhjemme giver cirka 1 år og seks måneders fængsel. Det viser en opgørelse Justitsministeriet.

Det er for lidt, mener Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets Retsudvalg.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 07:28
Kræver sporten tilbage

Besparelserne på DR Sporten møder heftig kritik fra flere sider - blandt andet fra Danmarks Idrætsforbund og DR's egne sportsjournalister.

Desuden mener Dansk Folkeparti, at DR ikke overholder public service-kontrakten, når de sparer de daglige tv-sportsnyheder væk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-09-2018 06:00
Vejarbejde ved rundkørslen ved Rosinfelt i Tønder

Fra i dag og cirka en uge frem udskifter Tønder Kommune den slidte asfalt i rundkørslen ved Rosinfelt i Tønder.

Resultatet bliver en mere jævn og holdbar kørebane. Samtidig bliver rundkørslen forberedt til modulvogntog med overkørselsareal i rød asfaltbelægning.

Det forberedende arbejde bliver udført i dag og i morgen, og det sker i dagtimerne, og der vil være åben for normal trafik.

Asfaltering af ny belægning vil blive udført som aften- og natarbejde fra fredag den 21.9 kl. 18.00 til lørdag den 22.9 kl. 06.00. Der vil blive spærret for gennemkørsel i rundkørslen fra alle fire sider i dette tidsrum.

Vejlukningen vurderes ikke at påvirke grænsetrafikken.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

19-09-2018 06:00
Forsvarer sigtede i sag om asylspray

Skal det være ulovligt, at tre mænd medvirkede til at udlevere en såkaldt asylspray til forbipasserende på gågaden i Haderslev, fordi de er imod asylansøgere.

Det mener anklageren ved Retten i Sønderborg, der vil have tre sigtede med tidligere partiformand for Danskernes Parti, Daniel Stokholm, dømt for grov racisme med 60 dages fængsel til følge.

Forsvareren i sagen afviser dog, at man kan straffe for racisme, da der ikke direkte har været et racemæssigt budskab, og at tidligere lignende sager bakker den påstand op.
Af: Michael Ehrhorn

19-09-2018 06:00
Sønderjyder får ikke kræftbehandling syd for grænsen

Hvis man drømmer om kræftbehandling syd for den dansk/tyske grænse på ny, så blev man skuffet, da Region Syddanmark i går lagde budgetforliget frem.

Der blev nemlig ikke plads til at tilbyde sønderjyske patienter mulighed for strålebehandling i Flensborg, det skriver jv.dk.

- Vi har haft en fælles drøftelse og er nået til enighed om ikke at genopbygge tilbuddet. Det skal ses i lyset af, at der ikke er sket så meget nyt, siden beslutningen oprindeligt blev taget, og at det ikke giver mening at skifte kurs hele tiden, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.
Af: Michael Ehrhorn

19-09-2018 06:00
Caféliv og koncerter i Ribe

Tilbage i midten af august blev det officielt, at Ribe Bryghus var de nye ejere af den gamle remise i Ribe, der tæller et 3700 kvm stort område på Seminarievej.

Og nu løftes lidt af sløret for planerne for stedet.

Nu er der nemlig fra politisk hold blevet givet tilladelse til, at der gerne må drives cafédrift på steder. Den gamle remise kan også blive samlingspunkt for koncerter, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

19-09-2018 05:49
Kiosk-røver efterlyses efter røveri i Holsted

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på hjælp til opklaringen af et forsøg på røveri mod en kiosk i Holsted.

Politiet har udsendt en efterlysning med foto fra kioskens vide-overvågning. Politiet håber det kan lede til opklaringen af et forsøg på røveri mod Stationskiosken, Storegade 40 i Holsted, tirsdag i sidste uge.

Røveriet blev forsøgt kort før klokken 21. Her truede den ukendte gerningsmand personalet med en kniv. Han var maskeret med en sort maske med huller til øjnene.

Gerningsmanden beskrives som en spinkel mand, almindelig af kropsbygning. han var iført mørkeblå trøje med hvid lynlås foran i hele trøjens længde og hvidt logo på venstre side af brystet og mørke bukser med hvidt logo på venstre lår og mørke sko.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-09-2018 05:34
Ørsted sælger halv vindmøllepark for 37 milliarder

Ørsted sælger halvdelen af havvindmølleparken Hornsea 1, der er ved at blive bygget i Nordsøen, for godt 37 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Parken er færdig i 2020 og består af 174 Siemens Gamesa vindmøller.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-09-2018 18:23
Budgetforlig vedtaget med bred enighed

I Esbjerg er der nu styr på budgetterne for den kommende tid. Byrådet har nemlig med overvældende opbakning og samlet enighed vedtaget det kommende budgetforlig.

Som så mange andre steder indeholder budgettet besparelser, og der skal spares 217 millioner kroner over fire år.

Der bliver dog også plads til at dele millioner af kroner ud til de områder, der har mest brug for det, sådan lyder meldingen efter gårsdagens aftale.
Af: Michael Ehrhorn

18-09-2018 11:00
Havmiljøøvelse påvirker trafikken i Havneby på Rømø

I morgen starter den omfattende havmiljøøvelse, som varer over 2 dage i Vadehavet nær Rømø og på selve øen.

Det kommer til at påvirke trafikken flere steder i Havneby oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Man vil bl.a. i morgen kunne opleve en del udrykning på Rømø, flyvning med helikoptere samt sejlads med fartøjer.

På torsdag vil der være skibe på vandet, enkelte flyvende enheder i luften samt materiel og personale på udvalgte steder på kysten.

Politiet beder om forståelse for de gener, som øvelsen måtte medføre, lige som de beder om, at borgerne respekterer myndighedernes anvisninger.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

18-09-2018 10:51
Millioner af børn døde af mangel på vand og mad

Sidste år døde anslået 5,4 millioner børn verden over før deres 5-års fødselsdag.

Nyfødte tegnede sig for halvdelen af dødsfaldene.

De fleste af dødsfaldene skyldtes mangel på vand, ernæring og sundhedspleje. Det viser en rapport udarbejdet af Unicef og Verdensbanken
Af: Marianne Thorø

18-09-2018 10:43
Region Syddanmark sender penge til bekymrede borger i Grindsted

Region Syddanmark afsætter tre millioner kroner til en opfølgende undersøgelse af de sundhedsmæssige konsekvenser i forbindelse med forureningen i Grindsted - Det skriver jv.dk

Samtidig afsættes ti millioner, der skal være med til at reducere udledning af forurenet vand i Grindsted Å.

Forureningen i Grindsted stammer fra Grindstedværket, der i forbindelse med produktion af lægemidler udledte affaldsstoffer samt spildevand til Grindsted Å og senere til Kærgård Klitplantage ved Vesterhavet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

18-09-2018 10:37
DR nedlægger 375-400 stillinger

DR skal som følge af medieforliget spare 420 millioner kroner om året.

Det medfører 375-400 stillingsnedlæggelser, oplyser generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Spareplanen medfører desuden nedlæggelse af to direktørstilliner og omstruktureringer.

DR reducerer antallet af flow-tv-kanaler fra de nuværende seks til tre kanaler i 2020: DR1, DR2 og DR Ramasjang, fremgår det af public service-kontrakt.

Desuden nedlægges 3 radiokanaler.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 10:00
107 whistleblowerhenvendelser

Finanstilsynet får flere henvendelser om mistænkelige økonomiske forhold, som hvidvask, ulovlige lån og kriminelle penge i finanssektoren.

Siden Finanstilsynet for fire år siden oprettede en whistleblower-ordning er antallet af henvendelser steget fra 6 til 107 sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 09:58
Danmark er et af de sikreste lande at føde i

Danmark er et af de sikreste lande at føde i.

Nye tal fra Rigshospitalet viser, at der i 2017 døde ca. 1 ud af 1000 fostre i morens mave omkring terminen. Det er ifølge Hanne Brix Westergaard, overlæge på Nordsjællands Hospital og formand for danske fødselslæger, en af de laveste dødsrater i hele verden.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 09:55
Campingpladser jubler over besøg

Tre måneders sommer med masser af sol og varme har sat sit tydelige spor på antallet af overnatninger på de danske campingpladser.

I juli gæstede ikke færre end 3,8 millioner mennesker de danske campingpladser, og det er en fremgang på 10,7 procent i forhold juli 2017, viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

18-09-2018 09:02
KIF Kolding begæret konkurs

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er håndboldklubben KIF Kolding mandag aften blevet begæret konkurs af tidligere spillere.

Tidligere har lønnen til flere spillere og ansatte ladet vente på sig, og det har nu medført, at klubben er blevet begæret konkurs.

TV 2 SPORT erfarer nemlig, at Håndbold Spiller Foreningen på vegne af tidligere KIF Kolding-spillere mandag aften indgav begæringen om konkurs.

KIF Kolding har vundet flere mesterskaber end nogen anden herreklub i Danmark, men nu er traditionsklubben igen presset økonomisk.

Den nuværende spillertrup har fået udbetalt den seneste løn og blev orienteret om konkursbegæringen mandag.

KIF Koldings bestyrelsesformand, Brian Stein, afviser, at klubben er blevet begæret konkurs, men at den er blevet slæbt i fogedretten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-09-2018 09:01
Virksomheder prioriterer arbejdsmiljøet

Danske virksomheder prioriterer i højere grad end tidligere et sundt arbejdsmiljø. Det viser en undersøgelse af virksomhedernes arbejdsmiljøindsats for 2017.

- Jeg glæder mig over det billede, der tegner sig i undersøgelsen – nemlig at virksomhederne lægger større vægt på arbejdsmiljøet, for det er afgørende, at både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø bliver bedre, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en kommentar.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

18-09-2018 06:00
S: Indvandrere skal aktiveres 37 timer i ugen

Står det til Socialdemokratiet skal indvandrere på offentlige ydelser aktiveres i 37 timer i ugen, hvis ikke de selv kan finde et job eller en uddannelse.

Partiet vil indføre en pligt til at bidrage i 37 timer om ugen i enten nyttejob, virksomhedspraktik, danskundervisning, jobsøgning eller en kombination, og konsekvenserne er klare, hvis man ikke møder op:

- Møder du ikke op, får du ingen ydelse, siger partiets udlændinge- og integrationsordfører, Mattias Tesfaye til Kristeligt Dagblad.
Af: Marianne Thorø
Kilde: KD

18-09-2018 05:48
Bredt forlig giver flere penge til psykiatri

Et bredt flertal i det syddanske regionsråd indgik mandag aften aftale om Region Syddanmarks 2019-budget.

Flere mobile skadestuer i psykiatrien og akut psykiatrisk udrykningstjeneste, udbredelse af personlig medicin med skræddersyet behandling til kræftpatienter samt bedre introduktion og kompetenceudvikling til medarbejderne på sygehusenes fælles akutmodtagelser, medicinske afdelinger og i psykiatrien. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Bag forliget står Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og løsgænger Marianne Mørk Mathiesen.

Samlet set står 39 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslistens to mandater er ikke med i forliget, men overvejer om de vil tilslutte sig.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:35
Flere unge mænd har ondt i livet

Det har længe været de unge kvinder, der har været fokus i forbindelse med stress og angst. Men problemerne er også stigende hos de unge mænd.

- Det er den evindelige forventning om effektivitet, der er problemet. Mennesker er blevet en vare, der skal producere. Det hele handler om, hvad man kan nå og opnå, og det giver dem præstationsangst, siger centerleder Søren Copsø for Headspace i Esbjerg, hvor de unge kommer for at få hjælp.

En sammenfatning af Den Nationale Sundhedsprofils tal viser, at andelen af unge mænd mellem 16-24 år i Region Syddanmark, der har dårligt mentalt helbred, er steget med 40 procent siden 2010 skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:31
DR K og DR 2 bliver slået sammen

Ifølge TV 2s oplysninger vil DR-kanalerne DR K og DR 2 blive slået sammen.

Desuden ventes det, at to andre kanaler, DR 3 og DR Ultra, fremover bliver kanaler på nettet.

Det er et resultat af forhandlinger om en ny public service-kontrakt.

DR holder stormøde her til formiddag.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

18-09-2018 05:25
Efterlyst drabsmand fundet igen

Syd- og Sønderjyllands Politi valgte i går at efterlyse en 31-årig mand, der er i går i landsretten blev kendt skyldig i vold med døden til følge mod sin 17 måneder gamle stedsøn, Noah fra Sommersted.

Den dømte forsvandt fra retten i Sønderborg efter en dom på 9 års fængsel.

Manden ernu er fundet igen og anholdt.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 05:11
Flygningemuseum på vej i Varde

Drømmen om et flygtningemuseum i Varde om de mange tyske flygtninge, der flygtede til Danmark i slutningen af anden verdenskrig er kommet et skridt nærmere.

Varde Kommunes byråd har i deres nye budgetaftale for 2019-22 afsat 10 millioner kroner til projektet skriver TV Syd.

Tilbage i august blev projektet også tildelt 10 millioner kroner af i alt 400 millioner, regeringen fordeler til kulturområdet.

Man forventer, at museet vil koste omkring 100 millioner kroner og ligesom Tirpitz-museet er det tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:10
Arbejde i studietiden fører hurtigt til et job

Studerende, som arbejder, mens de læser på universitetet, øger chancen for at komme hurtigt i arbejde.

Det viser en undersøgelse fra Dansk Industri, skriver Jyllands-Posten.

Blandt nyuddannede med lange videregående uddannelser, som arbejdede mindst 10 timer om ugen i de sidste to studieår, var 85 procent i beskæftigelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

18-09-2018 05:04
Styrelse fyrer - lokale arbejdspladser i fare

Landbrugsstyrelsen må i efteråret afskedige 60-70 medarbejdere. Det kan også ramme styrelsens afdeling på Augustenborg Slot.

Landbrugsstyrelsen står over for en fremtid med færre penge som følge af faldende bevillinger.

Det betyder, at styrelsen i løbet af efteråret må afskedige 60-70 medarbejdere på tværs af styrelsen. Det svarer til cirka hver 20. medarbejder. Det oplyser styrelsen mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Samlet set står styrelsen over for et fald i bevillingen på 18 procent frem mod 2022, og allerede i 2019 reduceres styrelsens bevilling med knap 70 millioner kroner.

Styrelsen har siden maj 2016 haft en afdeling på Augustenborg Slot. Afdelingen blev oprettet som et led i regeringens ønske om at flytte statslige arbejdspladser fra København og ud i landet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:00
Eksperter advarer mod grønne fluesvampe

Mængden af giftig grøn fluesvamp i de danske skove er eksploderet de seneste måneder.

Det beretter naturvejledere fra hele landet ifølge TV2.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

17-09-2018 12:57
Unfair med forskellige sanktioner

Det er ikke fair, at det regionsejede ambulanceselskab, Ambulance Syd straffes mildere end det privatejede Responce, når mobiliseringstiderne skal gøres op. Det mener de konservative i regionsrådet i Syddanmark efter Responce er blevet opkrævet mere end 20.000 kroner for at have overskredet mobiliseringstiderne med 3,4 pct. Ambulance Syd overskred med 8,3 pct men skulle ikke betale en krone i straf.

- Hvis man opererer med straf til Responce for ikke at overholde mobiliseringstiderne, må der også være en sanktion overfor Ambulance Syd. Jeg kan ikke forstå, at Responce skal behandles dårligere, siger Konservatives leder i regionsrådet, Morten Weiss-Pedersen til jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

17-09-2018 10:44
Den mobile tandklinik har modtaget de første patienter

Da politikerne i Tønder kommune bestemte at samle tandplejen i det gamle rådhus i Bredebro besluttede de sig også for, at mindre besøg hos tandlægen skulle kunne klares lokalt ude ved skolerne og det skulle foregå i en mobil tandklinik.

Den mobile tandklinik har nu haft de første ture i Tønder, Skærbæk og Toftlund.

- Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at den mobile klinik er ude at køre på skolerne. Vi er blevet taget godt imod, og børnene synes det er spændende og hyggeligt med den nye mobile tandklinik, fortæller stedfortræder Irene Holk Lund i Tønder Kommunale Tandpleje.

Der har dog været nogle startvanskeligheder for den mobile klinik. Til at begynde med stod der på indkaldelsen, at det var i bussen, og der var opringninger fra forældre som troede, at vi kørte rundt og hentede børnene. En anden udfordring var også, at der i indkaldelsen stod, at bussen holdt ved skolen.

- Det er ingen bus der kommer og henter børnene. Det er en mobil tandklinik, som er indrettet som en form for autocamper med en patientstol og røntgen, hvor det er muligt at lave mindre tandkontroller, fluorbehandlinger, kontrol af mundhygiejne og tandbørstning mv., fortæller Irene Holk Lund.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

17-09-2018 09:13
Ekstra undersøgelser ved sø i Emilie Meng-sag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man de kommende dage vil afspærre og gennemføre nye undersøgelser af søen i Regnemark Bakker ved Borup, hvor den dræbte Emilie Meng blev fundet den 25. decemeber 2016.

Det er den ekstraordinære varme sommer, der har givet politiet mulighed for yderligere undersøgelser, da søen er delvist udtørret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

17-09-2018 09:03
Lærer fra Tønder anmeldt for vold

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at undersøge anmeldelser mod en lærer fra den tyske skole i Tønder.

Ifølge forældrene til en dreng på skolen, tog læreren kvælertag og skubbede drengen, ligesom han blev udsat for mobning af læreren.

JydskeVestkysten erfarer fra et sæt forældre, der af hensyn til drengens tarv optræder anonymt, at op mod fire drenge fra skolens 3. klasse er videoafhørt i sagen.

Lederen af Ludwig Andresen Schule, Bonni Rathje-Ottenberg, vil ikke udtale sig i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

17-09-2018 08:40
Færre skal udsættes for asbest

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at gøre en indsats for at færre udsættes for asbest. Det udgør nemlig stadig en sundhedsfare for ansatte i byggeriet.

Flertallet har valgt at følge 20 anbefalinger fra arbejdsmarkedets parter, der blandt andet lyder på at styrke forundersøgelserne i byggeriet og at skabe større klarhed om roller og pligter i forhold til reglerne om asbest.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

17-09-2018 07:53
FN skylder Danmark flere hundrede millioner

I mere end 20 år har Danmark haft 783 millioner kroner til gode hos FN for at have deltaget i nogle fredsbevarende missioner på Cypern, i Gaza og i Congo. Det oplyser Radio24syv, som har fået aktindsigt hos Udenrigsministeriet.

Det er mere end tvivlsomt, om Danmark nogen siden får beløbet tilbage, da en række andre FN-medlemslande ikke har indbetalt til organisationen.
Af: Mike Forde
Kilde: Radio24Syv

17-09-2018 07:50
Bagmandspolitiet efterforsker Lego-arving

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) skal nu undersøge, om Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen og hans private selskab Great Northern A/S har stjålet erhvervshemmeligheder fra en konkurrent.

Det skriver Finans.dk.

Bagmandspolitiet har overtaget sagen fra Sydøstjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

17-09-2018 07:17
Udviklingshæmmede klarer vasketøjet

Fremover er det udviklingshæmmede der tager sig af vasketøjet i Svømmestadion Danmarks Spa- og Wellnessafdeling. Tidligere har et firma ude i byen taget sig af vasketøjet, men nu ordnes det af udviklingshæmmede i et socialt projekt, der skal få dem ud på arbejdsmarkedet.

Derudover har Sport & Event Park Esbjerg også indgået et samarbejde med Recovery Bulls, som deltager i et specialudviklet træningsforløb med socialt udsatte:

- Det er vigtigt for Sport & Event Park Esbjerg at støtte sociale projekter, hvor vi kan, og det håber vi, at vi kan udvikle endnu mere i fremtiden, siger direktør Niels Bækgaard i en pressemeddelelse.
Af: Marianne Thorø

17-09-2018 07:10
Familiefar forsvandt i ti timer

Sydøstjyllands Politi måtte i aftes ud at lede efter en 56-årig familiefar fra Polen. Manden var blevet væk fra familien, der var på udflugt i Hejnsvig ved Billund. Her var han sammen med sin søn og svigerdatter ude at plukke svampe, da han pludselig forsvandt.

Efter at have ledt efter ham i timevis, kontaktede familien politiet, der satte en eftersøgning i gang. Først klokken 2 i nat blev han fundet - gående i nødsporet på Esbjergmotorvejen - 31 kilometer væk fra hvor han sidst blev set.

Det er uvist, hvad manden har lavet i de ti timer, han var væk, men da han blev fundet, var han stærkt beruset.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

17-09-2018 06:59
Færre tog mellem Esbjerg og Aarhus

Fra i dagog til og med søndag den 30. september kører der der færre regionaltog mellem Esbjerg og Aarhus.

DSB oplyser, at ændringerne skyldes, at der er brug for flere lokomotivførere på strækningen mellem Aarhus og Aalborg, hvor Banedanmarks signalarbejde forlænger køretiden med 45 minutter.

Det betyder, at de rejsende fra Esbjerg i stort omfang skal køre med bus til Fredericia, ligesom situationen også påvirker rejsende til og fra Hedensted, Brejning og Børkop stationer.

Især DSB-kunder fra Esbjerg har været hårdt plaget hen over de seneste måneder på grund af problemerne med kørestrømsanlægget mellem Esbjerg og Lunderskov, hvor de også var henvist til togbusser.

Tjek Rejseplanen, hvor alle ændringer fremgår, lyder opfordringen mandag morgen fra DSB.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-09-2018 06:05
Luftforurening skader ufødte babyer

Forskere har nu påvist at et ufødt barn potentielt kan blive skadet, hvis moderen til daglig indånder forurenet luft. De forurenede partikler kan nemlig rejse fra moderens lunger og videre ned i moderkagen.

Hidtil har opfattelsen været at de skadelige stoffer i forureningen blev opfanget i luftvejene, men sådan er det tilsyneladende ikke, fortæller TV2 Nyhederne.

Blandt synderne til den skadelige luftforurening er trafik, brændeovne, stearinlys, kraftværker og skibe.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Tv2

17-09-2018 06:00
Uden kørekort, fuld og langt væk hjemmefra

Det meste var galt, da en 17-årig pige fra Als havde forvildet sig til Vejle i bil, uden kørekort og påvirket af alkohol.

Her kørte hun ind i transformator, og det betød, at 261 boliger i Vejle stod uden strøm.

Den unge pige blev anholdt af politiet, men kort efter blev hun løsladt og hentet af sine forældre.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Hjemmeværnsfolk falder fra ved grænsen

88 hjemmeværnsfolk. Så mange er der afsat til at hjælpe det danske politi omkring kontrollen ved den dansk/tyske grænse.

Af dem er der dog en hel del, der stopper hurtigt igen, det skriver jv.dk.

På bare et år har 25 hjemmeværnsfolk sagt op, mens yderligere to er blevet afskediget.

Ved grænsen kalder man dog frafaldet en naturlig udvikling, og det er lykkedes at besætte stillingerne relativt hurtigt igen.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Ny minisommer på vej

Sommeren er gået, efteråret er kommet indenfor, og radiatorer og vinterjakker støves så småt af rundt omkring.

Hvis du allerede savner sommeren, så er der dog rigtig godt nyt i den kommende uge,

Varm luft kommer nemlig op fra syd, og det giver især Syd- og Sønderjylland nogle varme sommerdage med helt op til 25 grader.

Det er den tropiske storm Helene, der sender varm luft i retning mod Danmark, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
22-årig overfaldet

En 22-årig mand blev i weekenden overfaldet af to mænd, da han gik tur på en sti ved Grønlandsparken i Esbjerg.

De to mænd udsatte deres offer for både vold og et røveri, da de også stjal hans mobiltelefon.

- Vi blev tilkaldt til stedet, og måtte bringe den unge mand til skadestuen til behandling for hovedskader og muligvis en brækket næse, fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen til TV SYD.

Har du oplysninger i sagen kan Syd- og Sønderjyllands Politi kontaktes på telefon 114.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Vold og tis

Det var ikke kedelig at være politibetjent i Esbjerg natten til søndag. Her blev hele 18 personer nemlig noteret for overtrædelser i politiets lille bog.

Blandt andet valgte en ung mand at gå i slagsmål med en dørmand, og så var der en del unge mennesker, der ikke helt kunne finde vej til byens toiletter.

En del fik nemlig bøder for at tisser på gaden, på huse og endda i kældre.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Kolding tabte i Sønderborg

I weekenden var der sønderjysk lokalbrag i håndboldligaen, da KIF Kolding gæstede SønderjyskE og Broager Sparekasse Skansen.

En kamp der ikke bød på ret meget at smile af for Kolding-spillerne, for holdet kom i menneskehænder kampen igennem.

Efter 16-12 ved pausen fortsatte SønderjyskE med at klø på i anden halvleg, og da kampen var slut var det en realitet, at KIF havde tabt med 32-28 i Sønderborg.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Kæmpe resultat for SønderjyskE

Den var der nok ikke mange, der havde set komme. SønderjyskE leverede i aftes en sublim indsats, da det ude blev til en sejr på hele 4-2 over Brøndby IF.

SønderjyskE kom hurtigt foran i kampen, men Brøndby kom tilbage og fik vendt tingene til 2-1. En scoring kort før pausen sendte dog SønderjyskE-spillerne i omklædningsrummet med 2-2.

Anden halvleg blev en stor oplevelse for SønderjyskE-holdet, der dominerede stort og let kunne have vundet med mere end de 4-2, der blev de flotte cifre.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 05:51
Kun få flygtninge fra 2015 er rejst hjem

Kun tre procent af de godt 4500 personer, som fik midlertidig beskyttelsesstatus som følge af flygtningestrømmene fra 2015 og frem, er rejst fra Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

Fra både Venstre og Socialdemokratiet lyder det, at det tal er alt for lavt.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

17-09-2018 05:50
Psykiatriske patienter vender tilbage til behandling

Antallet af genindlæggelser i psykiatrien er steget markant siden 2010.

Det viser nye tal, som Sundhedsministeriet har fået hos Sundhedsdatastyrelsen, skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

17-09-2018 05:30
Vi er for uopmærksomme i trafikken

På fire år har 55 personer mistet livet i trafikken på grund af uopmærksomhed på vejene i Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland.

Derfor kan du fra i dag støde på politiets kontrol, når de går i krig mod mobiltelefoner og andre ting, der distraherer bilister og lastbilchauffører i at holde øjenene på trafikken skriver TV Syd.

Omkring seks procent af alle landets bilister har så travlt med at tale i håndholdt telefon, indstille GPS og radio eller spise og drikke, at det kan distrahere dem og tage fokus væk fra vejen.

Det viser en undersøgelse politiet foretog i 2017.

Undersøgelsen viser også, at for lastbilchauffører ligger tallet oppe på cirka 15 procent, og for begge grupper kan det koste menneskeliv.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-09-2018 05:06
Danskerne er vilde med McDonald's

Det har aldrig gået bedre for burgerkæden McDonald’s i Danmark, end det gør i øjeblikket.

180.000 personer lægger hver dag vejen forbi en af kædens 89 danske restauranter, skriver Berlingske Business.

Det er 20.000 flere dagligt end for et år siden.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

17-09-2018 05:00
Dansk Industri slår alarm over manglende studiepladser

Samtidig med at danske virksomheder skriger på uddannede inden for teknologi, it, ingeniørkundskab, naturvidenskab og matematik, afviser flere universiteter unge, der søger ind på netop de uddannelser.

Der er ikke studiepladser nok.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

14-09-2018 12:37
Aabenraa tog penge fra anbragt ung

Aabenraa Kommune er på vej ud i heftig modvind. Sidste år trak kommunen nemlig penge fra den løn, som et anbragt ungt menneske tjente i sit fritidsjob, skriver TV Syd.

Den anbragte fik kun 500 kroner udbetalt. Resten gik til egenbetaling for at være anbragt.

Loven om, at kommuner kan tage en del af fritidslønnen, gælder alle anbragte unge, men dog først, når de har sparet 10.000 kr. op på egen konto.

- Jeg mener principielt, at det er sundt, at man forsørger sig selv, før man får penge fra det offentlige, siger borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 11:02
Flugtbilist blev fanget igen

I går eftermiddag måtte Syd- og Sønderjyllands Politi ud med en efterlysning på Twitter.

Politiet havde nemlig jagtet en bilist, som var kørt fra Flensborg Landevej mod Sønderborg. Der var tale om en mørk Sedan, der havde fået store skader. Blandt andet slæbte den sin kofanger mod kørebanen.

Det var dog lykkedes flugtbilisten at stikke af, men senere på aftenen kunne politiet oplyse, at man efter hjælp havde fået fat i bilen.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 09:25
Karen Hækkerup stopper som direktør for Landbrug & Fødevarer

Karen Hækkerup stopper som direktør for Landbrug & Fødevarer efter fire år på posten.

Hun har ikke et nyt job på hånden, men ønsker at bruge mere tid på sin familie efter en årrække med tunge poster som først folketingspolitiker, siden minister og senest direktør for landbrugets interesseorganisation.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-09-2018 07:36
Huspriser stiger fortsat

Priserne på huse og lejligheder stiger fortsat. Det seneste kvartal er salgsprisen for et hus i gennemsnit steget 1,8 procent, mens prisen for en ejerlejlighed i gennemsnit steget 2,5 procent.

Det viser nye tal fra brancheorganisationen Finans Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

14-09-2018 06:54
De Radikale vil stoppe dyrkning af afgrøder på hver tredje danske mark

En tredjedel af danske marker skal udlægges til natur, og resten af markerne skal være giftfrit og klimavenligt landbrug.

Sådan lyder et af forslagene i De Radikales valgplan, som præsenteres på landsmøde i weekenden.

Professor kalder forslaget populistisk uden stor effekt.
Af: Mike Forde

14-09-2018 06:53
Nyt skaderegister skal standse forsikringssvindel

Forsikringsbranchen vil tvangsregistrere alle skadesanmeldelser i et nationalt register, så man kan samkøre og krydstjekke anmeldelserne for fusk og svindel.

Det skriver Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

14-09-2018 06:11
Historisk kro lukker i Holbi

Det er ikke lykkedes ejeren af A Hereford Beefstouw-kæden at finde en ny forpagter til restauranten i Holdbi, og derfor lukker den med månedens udgang skriver jv.dk

Siden 1981 har Holdbi Kro, der ligger mellem Aabenraa og Kruså, været drevet som en A Hereford Beefstouw-restaurant,men kroens historier går over 300 år tilbage.

Ifølge kromanden er det ikke, fordi forretningen ikke hænger sammen, at han vælger at søge nye udfordringer men derimod af personlige skriver avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

14-09-2018 06:05
Politiet efterlyser 2.835 afviste asylansøgere

2.835 afviste asylansøgere er efterlyst af Rigspolitiet. Det kan Radio24syv fortælle efter at have fået nye tal fra Rigspolitiet.

Det har ikke været muligt at få en forklaring fra Rigspolitiet på, hvor de efterlyste afviste asylansøgere befinder sig, eller hvad Rigspolitiet gør for at finde dem.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-09-2018 06:00
Alt for meget fart på

I går valgte politiet at sætte en fotovogn op på Erlevvej mellem Haderslev og Marstrup, og det viste sig at være en rigtig god idé.

Bilisterne havde nemlig alt for travlt, og på bare få timer blev det til hele 30 sager. Otte af bilisterne kan se frem til at få et klip i kørekortet som hilsen fra politiet.

Helt galt så det ud for en bilist, der nåede op på 97 km/t i en 60-zone, det skriver politiet på Twitter.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 06:00
Ud af landet efter 18 år

En 26 årig mand skal to år i fængsel, inden han udvises af Danmark med indrejseforbud i 12 måneder. Det slog landsretten fast i en dom i går.

Den 26-årige blev ved Retten i Sønderborg dømt for vold og afpresning i Sønderborg, men dem dom valgte han at anke til landsretten. Her er afgørelsen fra byretten dog blevet stadfæstet.

Udvisningen af den 26-årige kosovo-albaner sker til trods for, at manden har boet i Danmark i 18 år.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 06:00
Nye problemer på VUC Syd

Den 28. septemeber er lønningsdag, men det er langt fra sikkert, at den er det for medarbejderne på VUC Syd.

VUC Syd er nemlig i alvorlige økonomiske problemer, og senere i denne måned udløber en vigtig økonomisk aftale.

Og nu er meldingen, at man ikke kan garantere oktober-lønnen:

- Vi gør klogest i ikke at garantere noget. Det kan jeg simpelthen ikke, understreger den ny bestyrelsesformand Peter Hvid Amstrup, der er direktør på Rybners i Esbjerg overfor TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 06:00
Sygehus afviser problemer

En undersøgelse fra 2017-18 har vist, at Sydvestjysk Sygehus kun fik undersøgt cirka 85 procent af diabetespatienterne rettidigt for nyrefunktion.

Nu afviser en overlæge på sygehuset dog undersøgelsen, det skrive jv.dk.

Overlægen mener, at datafejl resulterede i, at tallene blev angivet alt for lavt. Han mener i stedet for de 85 procent, at tallene ligger mellem 98 og 99 procent. Det undersøges, at stort set alle patienter undersøges for nyrefunktionen rettidigt.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 06:00
EfB i aktion

Esbjerg fB skal i aften i aktion for første gang efter landskamppausen, når OB venter hjemme på Blue Water Arena.

En kamp hvor de tre point kan få stor betydning i begge lejre.

Begge hold startede sæsonen noget svagt, men op til landskamppausen kom der mere vind i sejlene for både EfB med tre sejre i træk og for OB, der vandt i Vejle efter uafgjort mod de danske mestre fra FC Midtjylland.
Af: Michael Ehrhorn

14-09-2018 05:52
Vanvidsbilist på afveje

En 27-årig mand kørte i går aftes galt på Flensborg Landevej udenfor Sønderborg, og uheldet skabte så stor undren hos en anden bilist, at vedkommende kontaktede politiet.

Den 27-årige bilist pløjede gennem en grøft og en hæk og havnede på en mark, men i stedet for at stige ud og se, hvad der var sket, fortsatte han mod Sønderborg med en hængende kofanger skriver jv.dk

Flere vidner henvendte sig til politiet, og til sidst kunne man ud fra bl.a. nummerpladen identificere manden, som man opsøgte på bopælen i lokalområdet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

14-09-2018 05:22
Esbjerg Kommune vil bryde fødekæde til bander

Selv om Esbjerg Byråd lige nu er i gang med at finde besparelser på 443 mio. kr., er der bred politisk vilje til at holde fast i de gode, forebyggende tiltag, som skal stoppe fødekæden til nye kriminelle bander.

Det sagde borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmusen (V), torsdag aften i TV SYD.

Den verserende bandekonflikt i byen har betydet, at politiet har omdannet store dele af byen til en visitationszone.

Indtil nu er 15 personer fængslet. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi handler konflikten om byens narkomarked foruden personlige fjendskaber. Bandemedlemmer har skudt på hinanden, stukket hinanden med kniv og påkørt hinanden med biler.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

14-09-2018 05:19
VW stopper produktion af 'billen'

Med udgangen af 2019 stopper Volkswagen produktion af Beetle, kendt som ‘billen’. Inden kommer der to sidste-udgaver af modellen.

Beetlen, der efterfølger folkevognsboblen, udgår, fordi Volkswagen ønsker at fokusere på elektriske biler og større biler rettet til familier.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-09-2018 05:00
Whistleblower-ordning i Justitsministeriet

Justitsministeriet indfører fra starten af 2019 en whistleblower-ordning.

Den skal blandt andet skal omfatte politiet, anklagemyndigheden og Kriminalforsorgen.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-09-2018 12:56
SønderjyskE skal møde ond ånd

SøndejyskE skal møde en af klubbens onde ånder, når tredje runde venter i Sydbank Pokalen.

Her har SønderjyskE nemlig trukket FC Fredericia, og det er en modstander, som SønderjyskE flere gange har haft alvorlige problemer med, og som traditionelt når langt i pokalen.

Lidt bedre var lodtrækningen for Esbjerg fB, der skal møde Jammerbugt.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:53
To grupper ville slås

I går aftes var der slagsmål i luften i Bevtoft, da to grupper af unge mænd havde sat hinanden i stævne på Krügersvej klokken 22:00. Med sig havde de golfkøller og bat.

Det endte ud i et massivt slagsmål, inden politiet kort efter blev tilkaldt.

Ved ankomst var den ene gruppe væk, og den der var tilbage, var ikke meget for at tale med politiet. En 22-årig mand havde dog fået en ordentlig omgang bank med køller, og han kom lettere til skade.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:51
VUC var i kæmpekrise

Vi er i store problemer, men vi er ikke tætte på at lukke. Sådan har meldingen flere gange lydt fra skandaleramte VUC Syd, men virkeligheden har været en lidt anden.

Det melder jv.dk, der kan fortælle, at VUC Syd så sent som i august var helt ude på randen af eksistensen. De ansattes løn var i fare, og en studietur var også på kanten af aflysning.

Fra VUC Syd meldes det nu, at de ansatte bør forvente at få løn ved udgangen af denne måned.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:48
2 unge mænd dømt

To unge mænd er blevet dømt i en alvorlig sag, hvor den ene har fået to års ubetinget fængsel og den anden et år og ni måneder.

Det oplyser AnklagerSydjylland på Twitter.

De to mænd dømmes for en episode tilbage i januar i år, hvor de brød ind i en lejlighed i Esbjerg. Her var beboeren hjemme, og det hele udviklede sig til et groft røveri.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:40
Kend dit land

Kend dit land. Sådan lyder meldingen fra hele fire ministerier, og den er rettet mod 4. klasses skoleelever landet over.

De skal nu sendes på busture rundt i landet for at blive klogere på Danmark, og en af de destinationer, der er blevet udvalgt er Esbjerg Kunstmuseum.

Her får man besøg af eleverne inden for de kommende uger, og der er flere kunstneriske og kreative indslag i vente for børnene.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:40
117 alt for meget

Politiet satte ind med en stor fartaktion, da man målte bilisterne på Ålbæk Hovedvej. Her blev hele 2.587 køretøjer målt.

Det endte i en relativt god oplevelse for både politi og bilister, for kun 20 af dem kørte for stærkt.

En enkelt valgte dog at køre 117 kilometer i timen i en 80-zone, og han kan nu se frem til et klip i kørekortet.

Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:39
Randbøl Hede-brand opklares ikke

Sommeren bød på masser af naturbrande, og en af de helt store fandt sted ved Randbøl Hede nær Billund.

Branden blev opdaget af en bilist, og den udviklede sig så voldsomt, at flere brandværn i Syd- og Sønderjylland måtte hjælpe til med slukningen.

Nu opgiver politiet dog ifølge TV Syd at finde ud af, hvad der var årsagen til storbranden.

Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 12:39
Stop uddannelsessnobberi

Regeringen vil have flere håndværksfag ind i Folkeskolen, men kommunerne skal være mere opmærksomme på optaget på erhvervsuddannelserne.

Meldingen kommer, fordi der er meget stor forskel landet over på, hvor mange unge, der vil være håndværkere.

Nu skal der dog gøres op med uddannelsessnobberiet, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen, ifølge TV2.

Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 09:39
Gåden i Sønderborg er først renoveret færdig i 2019

Perlegade i Sønderborg vil først være færdig med ny belægning og intakte rørledninger fra den ene ende til den anden i det ny år.

Sådan lyder meldingen fra Sønderborg Kommune skriver jv.dk

Fliselægning og rørarbejder i gågaden har drillet her i den våde sensommer.

Planen er at have gågaden færdig ned til Skt. Jørgensgade og lægge de sidste fliser på det stykke i det ny år. Der kommer midlertidig asfaltbelægning julen over.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

13-09-2018 09:11
Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

I alt blev 25 salmonellaudbrud registreret i 2017. Det er dobbelt så mange som i året før.

Det viser årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme, som torsdag bliver offentliggjort af DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Stigningen skyldes dog formentlig, at der er kommet nye metoder til at opdage udbruddene skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

13-09-2018 09:00
Kom hurtigere til og fra motorvejen ved Kolding

Vejdirektoratet vil gøre livet lettere for bilisterne ved Kolding Øst ved at ombygge forholdene i rundkørslen ved Fynsvej.

Kø-problemerne med at komme på pg af mortorvjen er så massive, at Vejdirektoratet har udpeget det såkaldte rampekryds som en trængselsplet - og det vil Vejdirektoratet gerne have gjort noget ved nu skriver jv.dk

Derfor har direktoratet, som ejer de statslige veje og også til-og frakørslerne til rundkørslen, henvendt sig til Kolding Kommune for i samarbejde at få forbedret fremkommeligheden i tilslutningsanlægget til motorvejen, som dag ud og dag ind sender tusinder af bilister ind og ud ad Kolding.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

13-09-2018 08:19
Kæmpe svinelandbrug begæret konkurs

Et af Danmarks største svinelandbrug, der blandt andet har produktion ved Christiansfeld, er begæret konkurs.

AC Farming A/S med hovedsæde i Give er ved Skifteretten i Kolding begæret konkurs, skriver Finans.dk torsdag.

Virksomheden blev stiftet for tre år siden og er på de få år vokset eksplosivt, og landbruget går for at være Danmarks næststørste svinebedrift med en årlig produktion af 250.000 smågrise. Produktionen er i følge Landbrugsavisen placeret på 18 landbrug i det syd- og midtjyske.

Den voldsomme og hurtige ekspansion har ifølge avisen sat pres på selskabet. AC Farming driver omkring 2.000 hektar landbrug, og høsten er i år slået fuldstændig fejl på grund af tørken.

Det er kun moderselskabet AC Farming A/S, der er omfattet af konkursbegæringen, mens en række datterselskaber ikke er omfattet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-09-2018 08:18
Babyluger har ringe effekt

Babyluger reducerer sandsynligvis hverken antallet af hittebørn eller gavner mødrene til de efterladte børn.

Tværtimod antyder erfaringer fra andre lande, at babyluger kan øge antallet af hittebørn.

Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-09-2018 07:00
VUC Syd-sagen har rystet borgmesterkontorerne i Syd- og Sønderjylland

Afsættelsen af VUC Syds bestyrelse har sendt rystelser i gennem borgmesterkontorerne i Syd- og Sønderjylland.

VUC Syd har afdelinger i Aabenraa, Haderslev, Tønder og Sønderborg. Og både borgmester for Venstre i Tønder Kommune Henrik Frandsen og den socialdemokratiske borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen er bekymrede over den seneste udvikling.

- Noget af det, vi skal leve på som samfund i fremtiden, er, at vi får så mange som muligt ind på arbejdsmarkedet – og får så mange som muligt til at uddanne sig så godt som muligt. Og det bidrager VUC også til, siger han til DR Syd.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Haderslevs Venstre-borgmester og tidligere formand for den oprindelige bestyrelse, H.P. Geil, men det er ikke lykkedes.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

13-09-2018 07:00
Du blir syg på sygehuset

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at trods en intensiv kamp mod bakterierne på de danske sygehuse er der fortsat mange patienter, som pådrager sig en infektion under indlæggelse.

Det skriver DR Fyn.

Mellem otte og ni procent af patienterne af en infektion, mens de er indlagt på et af Region Syddanmarks hospitaler - og det er i Syddanmark det står værst til, hvis man sammenligner de 5 Regioner.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder/jv.dk

13-09-2018 06:28
Lettere at snyde med moms og afgifter

Det er blevet lettere at snyde med moms, skat og andre afgifter, og risikoen for at blive taget i at bruge sort arbejde er også faldet.

Det viser en såkaldt holdningsundersøgelse, som Skatteministeriet har foretaget blandt knap 1.500 små og mellemstore virksomheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-09-2018 06:00
Mette Bock jagter EU

Kulturminister Mette Bock fra Sønderjylland genopstiller ikke til det folketingsvalg, der skal holdes senest næste år.

Hun skal nemlig jagte sin chance ved det kommende EU-valg:

- LAs hovedbestyrelse har indstillet til vores medlemmer, at jeg bliver opstillet som LAs spidskandidat til EP-valget i 2019. Det betyder, at jeg ikke opstiller til det næste folketingsvalg, skriver Mette Bock på sin Facebook-profil.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 06:00
VUC-direktør er overrasket

Tidligere på ugen valgte Undervisningsministeriet at fyre hele bestyrelsen på det skandaleramte VUC Syd, og i stedet har man indsat et midlertidigt styre.

En meget sjælden manøvre fra ministeriet, og den kommer da også bag på VUC-direktøren:

- Det, der skete, var nok en af de ting, jeg ikke havde forudset, men nu agerer vi derudfra. Jeg fik ny arbejdsgiver i tirsdags, og det er de vilkår, der er, siger direktør for VUC Syd Asbjørn Nielsen til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 06:00
Vanvittig kørsel

En 41-årig mand har mistet sit kørekort ubetinget i seks måneder, inden han skal op til en ny køreprøve. Han kan også se frem til en meget stor bøde.

Sådan lyder meldingen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, og det er ikke uden grund, at man slår hårdt ned overfor bilisten.

Han er nemlig blevet snuppet i en fotofælde ved Vejen, hvor den tilladte hastighed var 80 kilometer i timen. Det forhindrede dog ikke manden i at køre svimlende 178 kilometer i timen.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 06:00
Landsholdsspillere klar for EfB

I den kommende weekend er Superligaen tilbage, og hos Esbjerg fB skal man i aktion mod fynske OB. En kamp hvor forberedelserne har været lidt anderledes end normalt.

EfB har nemlig haft flere spillere i landsholdsaktion, og først i dag er der igen samling på hele truppen, det skriver jv.dk.

Spillere som Joni Kauko og Adrian Petre, der begge har spillet landskampe er dog blevet doseret godt, så de skulle være klar til dysten mod OB.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 06:00
Esbjerg nomineret til pris

Esbjerg er én blandt tre nominerede til Byplanprisen 2018.

Prisen går til enten Esbjerg, Fredensborg eller Vejle, der alle har skilt sig ud med helt særlige projekter.

Det er Dansk Byplanlaboratorium, der sammen med Akademisk Arkitektforening uddeler prisen, og Esbjerg er nomineret for kommunens udvikling af Esbjerg By. Vinderen findes 4. oktober.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2018 05:14
Mange kvinder lever flere år med vold, før de søger hjælp

Mere en halvdelen af kvinderne på landets krisecentre har levet i et psykisk, fysisk eller seksuelt voldeligt forhold i mere end tre år, før de meldte sig på krisecentrene.

Det viser nye tal fra Socialstyrelsen.

Sidste år blev 1687 kvinder indskrevet på et af landets kvindekrisecentre.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-09-2018 05:02
Apple præsenterer større - og dyrere - iPhones

Apple præsenterer større - og dyrere - iPhones

Der er ikke noget revolutionerende nyt ved Apples nye iPhone XS og iPhone XS Max, siger cheføkonom, efter at de nye udgaver blev præsenteret onsdag.

Apples aktier faldt 0,9 procent på teknologiindekset Nasdaq, efter præsentationen af iPhone XS og den større iPhone XS Max.

Begge er baseret på samme design som den nuværende iPhone X.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-09-2018 12:55
Lad være med at betale bilen på forhånd

Hvis du står og skal købe ny bil, så kan du i hvert 10. tilfælde opleve, at en bilforhandler forlanger penge i forskud, før bilen overhovedet er leveret.

Men det er en uskik at opkræve betaling for en bil, man endnu ikke har leveret til køber, mener FDM, der advarer om, at man som forbruger risikerer at miste både penge og bil, hvis noget går galt.

”Helt principielt bør man ikke betale for en vare, før man modtager den," siger advokat i FDM Casper Schad.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2018 12:40
Team Esbjerg-spillere til Golden League

Der er i den grad blevet kigget mod Esbjerg, når der senere i denne måned spilles Golden League i Håndbold.

Danmark har udtaget Team Esbjerg-spillerne Sandrea Toft og Line Jørgensen, mens også Norge er på rov i Esbjerg.

Her er Sanna Solberg, Vilde Mortensen Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen udtaget.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2018 10:50
Kvindens dankort lænset i Varde

En ældre kvinde fra Varde blev i weekenden spurgt om vej af et udenlandsk par i Vestergade.

Men da kvinden gav parret anvisninger, forsvandt hendes dankort fra et rum på hendes rollator skriver jv.dk

Det er også lykkedes parret at skaffe sig koden. Der er samlet hævet 8000 kroner - 6000 kroner i én automat og 2000 kroner i en anden automat.

Politiet vil nu gennemgå overvågningsbilleder fra de to hæveautomater.

Hændelsen blev først anmeldt til politiet i går eftermiddags.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

12-09-2018 10:25
Mugne kager tilbagekaldes

Bisca tilbagekalder honningsnitter , der kan holde sig til den 23. september 2018, skriver TV 2.

Muggen kan ses på overfladen af kagerne, meddeler Bisca.

Beslutningen om tilbagekaldelsen er taget i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og alle honningsnitter fjernes nu fra hylderne i supermarkederne, da produkterne er uegnet til menneskeføde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-09-2018 10:13
Dykon udvider i Lunderskov

Dynefabrikken Dykon udvider med 2000 kvadratmeter og samler hele virksomheden på matriklen i Lunderskov. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Dykon er Nordens førende fabrikant af naturfyldsdyner og -puder, og al produktion foregår i Danmark.

Dykon forventer, at de med deres nye udviklingscenter vil kunne se en væsentlig forbedring af produktionskapaciteten indenfor relativt kort tid.

Derfor skal en del af de nye kvadratmeter også benyttes til lager for på den måde at sikre en effektiv logistik.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

12-09-2018 10:00
Færre svin bliver slagtet på dansk grund

Danske grise ryger i stigende grad til udlandet – og det koster arbejdspladser på danske slagterier, beretter Ritzau.

De danske slagtninger toppede i 2004 med 23 millioner svin, men har siden været faldende.

Sidste år var tallet 17,5 millioner, viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

12-09-2018 09:47
S vil indkalde Løkke i samråd om kampagne

Socialdemokratiet vil indkalde statsminister Lars Løkke Rasmussen i samråd.

Ifølge finansordfører Benny Engelbrecht skal Løkke forklare tallene bag Venstres storstilede kampagne, som udkom i sidste uge.

Annoncerne fortæller, hvordan Venstre har været med til at tilføre 75 milliarder kroner ekstra til velfærd hen over de seneste 17 år. - Den eneste statsminister, der siden 2001 har minus på velfærdskontoen, er Løkke, siger Engelbrecht til TV2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-09-2018 09:26
Hvor skal trafikken omkring Jomfrustien køre?

Hvor skal hovedtrafikåren omkring den centrale del af Haderslev by fremover gå?

Det var ét af de store spørgsmål, Udvalget for Plan og Miljø behandlede på deres møde i mandags.

Scenarierne går på at bevare Jomfrustien som ringvej eller ændre forløbet af ringvejen, så det fremover skal være Bygnaf, der skal være en del af hovedfærdselsåren.

Området omkring Jomfrustien skal over de næste år omdannes; det skal klimasikres og bydelen skal binde midtbyen bedre sammen med havnen. Haderslev Kommune har sammen med borgerne udviklet en vision for området, som er blevet til en masterplan, der nu skal omsættes til virkelighed.

Før det kan ske, skal der tages beslutninger om, hvordan trafikken i området fremover skal afvikles.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-09-2018 09:00
Hver sjette erhvervschauffør kigger på mobilen i trafikken

Hver sjette erhvervschauffør sms’er, læser mails eller surfer på nettet, mens vedkommende kører.

Det viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

17 procent af 1.051 adspurgte chauffører svarer, at de ofte eller engang imellem ser på telefonen, mens de kører.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2018 08:34
Byerne tæt på Haderslev vokser

Region Syddanmark og Haderslev Kommune har udarbejdet en analyse af byerne og landdistrikterne i kommunen.

Generelt er der befolkningsfremgang i de mindre byer og landdistrikter tæt på Haderslev, ligesom Haderslev by også er vokset over de senere år.

Men også den tredjestørste by Gram og dens opland får flere borgere.

Største fremgang har lokalbyerne Starup og Hammelev oplevet med en befolkningsvækst på syv-otte pct. over de seneste 10 år.

I Haderslev Kommune bor knap 40 pct. i Haderslev by, mens der bor ca. 20 pct. i såvel landsdistrikterne som i lokalbyer og områdecentrene (Gram og Vojens).
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-09-2018 08:03
Danskerne er de mindst overvægtige i EU

Hver femte voksne dansker er svært overvægtig. Men det er faktisk nok til at gøre Danmark til det land i EU med færrest overvægtige, viser nye tal fra WHO.

I den modsatte ende af skalaen finder man Malta og Storbritannien.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2018 07:35
Manglende håndtryk kan koste kommune tvangsbøde

Hvis en kommunal repræsentant ikke afkræver nye statsborgere et håndtryk i forbindelse med en ceremoni for at få dansk statsborgerskab, kan det koste kommunen en tvangsbøde.

Den skal tvinge kommunen til at følge reglerne. Det viser et folketingssvar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Det er Enhedslistens Stine Brix, som har spurgt Støjberg om, hvilken straf ministeren finder passende for kommunale repræsentanter, der ikke afkræver et håndtryk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-09-2018 07:34
Ryanair-ansattes aktion i Tyskland rammer danske ruter

Københavns Lufthavn og Billund Lufthavns hjemmesider viser, at flere Ryanair flyvninger er aflyst, som følge af den såkaldte "walk-out" blandt piloter og ansatte i Tyskland.

Ryanair fortæller ifølge nyhedsbureauet AFP, at 150 ud af 400 flyvninger fra Tyskland er aflyst.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-09-2018 06:34
Flere timer i skolen giver bedre karakterer

For første gang nogensinde har forskere afdækket effekten af flere undervisningstimer over et helt skoleforløb fra 1. til og med 9. klasse.

Det skriver Politiken onsdag.

En times undervisning mere om ugen i dansk eller matematik vil over et helt skoleforløb give en højere karakter på 0,21 karakterpoint i snit for alle elever målt på 9.-klasses afgangsprøver.

To timer mere om ugen vil øge karakteren med 0,42 karakterpoint,
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

12-09-2018 06:00
10 gymnasieelever reddet i land efter problemer på Varde Å

10 gymnasieelever fra Esbjerg Gymnasium blev tirsdag aften reddet i land på Varde Å. Politet modtog klokken 17.35 anmeldelsen om, at fire kanoer med 10 elever manglede, da eleverne skulle holde pause.

To redningsfartøjer og en drone blev sendt afsted og fandt de våde og kolde elever. De havde ikke umiddelbart været i livsfare, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2018 06:00
Flere sønderjyder har peberspray

Skal det være tilladt at have en peberspray? Det er lige nu til debat politisk, men selvom det lige nu er ulovligt, har mange Syd- og Sønderjyder en peberspray.

Sidste havde Syd- og Sønderjyllands Politi 86 sigtelser for overtrædelse af forbuddet, og alene i år har der været 38 sigtelser i første halvår.

- Jeg tænker, det er udtryk for, at der er mange syd- og sønderjyder, der gerne vil eje en peberspray, og at de fleste betragter pebersprays som et relativt harmløst redskab sammenlignet med de våben, man i øvrigt kan forsvare sig i hjemmet, for eksempel et boldtræ eller en kniv fra skuffen, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2018 06:00
Voldsomt hærværk i Toftlund

I Toftlund har ukendte gerningsmænd slået til mod en række poser, der indeholdt gummigranulat til planlagte kunstgræsbaner. Poserne til en værdi af 80.000 kroner blev skåret op.

Poserne var placeret ved byggeriet af kunstgræsbanen mandag, fordi det senere på ugen skulle spredes ud.

Nu ender en stor ekstraregning i stedet hos firmaet bag banen, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2018 06:00
Ribe-Esbjerg fik talt ud

I morgen løber Ribe Esbjerg på banen til en svær håndboldkamp mod Aalborg, og i optakten til den gik spillerne glip af den fridag, der ellers var udsigt til mandag.

Årsagen var et stort nederlag i sidste weekend, og det fik hviledagen inddraget, da holdet skulle se kampen igennem en gang til. Nu er der så talt ud efter 34-24 nederlaget til TTH:

- Nu blev det også præsenteret lidt som om, at himmel og helvede er i bevægelse, og det var det altså ikke. Det var bare en god, konstruktiv snak, hvor vi fik diskuteret første halvleg igennem og fik snakket situationerne igennem, og hvorfor der sker det, der sker. Så det var faktisk bare en stille og rolig samtale, hvor der var konstruktiv kritik over hele linjen, siger cheftræner Lars Walther til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2018 06:00
Minister i samråd om VUC Syd

Folketingspolitiker Jesper Petersen (S) vil hive undervisningsminister Merete Riisager (LA) i lukket samråd om den seneste udvikling i VUC Syd-sagen, hvor bestyrelsen er blevet afsat.

Det skriver jv.dk.

Det var Undervisningsministeriet, der i går afsatte hele bestyrelsen på VUC Syd på grund af kritiske økonomiske problemer. Det er yderst sjældent og historisk, at sådan en manøvre foretages fra ministeriet.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2018 05:33
Lærere lader sig kåre til seksualiserede nomineringer af 9. klasser

Flere lærere deltager, ifølge Berlingske, i 9. klassers afgangskåringer, som er meget seksualiserede.

Avisen har eksempler på flere lærere, som lader sig blive kåret til for eksempel "Årets Tilf" eller "Årets lækreste vikar". Nomineringsvideoerne bliver lagt på Youtube og ses af tusinder.

Både Skolelederforeningen og Red Barnet er rystede.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

12-09-2018 05:23
Danske billister filmer sig selv i høj fart - og lægger det på snapchat

Bilister på de danske veje sig selv, når de sidder bag rattet.

På en uge fandt DR over 100 eksempler, hvor bilister bag rattet i Danmark opdaterer deres venner – og resten af verden – på Snapchat.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2018 05:03
Boligejere skal betale mere for realkreditlån

Boligejere have flere penge op af lommen for deres lån.

Realkreditinstitutterne har nemlig ikke penge nok til selv at kunne komme igennem en ny finanskrise uden økonomisk hjælp fra staten.

Det mener Nationalbankens direktør, Lars Rohde.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2018 05:00
Tysk strejke får Ryanair til at aflyse 150 flyvninger

Flyselskabet Ryanair har valgt at aflyse 150 af 400 planlagte flyvninger til og fra Tyskland onsdag.

Det skyldes en planlagt 24-timers strejke blandt lavprisselskabets tyske ansatte. I alt ventes 400 piloter og omkring tusinde kabineansatte at nedlægge arbejdet
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

11-09-2018 11:32
Flere danskere bestiller dagligvarer på nettet

Det er blevet mere populært at fylde den digitale indkøbskurv med varer, der kan nydes ved spisebordet.
23 procent af danskerne har nemlig inden for det seneste år købt dagligvarer på nettet.

I 2008 var tallet ni procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-09-2018 11:27
Dramatisk udvikling hos VUC Syd

VUC Syd der har været ramt af flere skandalesager er nu igen i søgelyset.

Undervisningsministeriet har afsat VUC Syds bestyrelse og indsat et midlertidigt styre på VUC Syd skriver jv.dk

Det skyldes, at institutionen har alvorlige økonomiske problemer, og at både VUC Syds nuværende bestyrelse, men især den tidligere bestyrelse, har bragt VUC Syds videreførelse i fare, skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge Gymnasieskolernes Lærerforening er det kun én gang tidligere sket, at ministeriet har afsat en bestyrelse.

VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, ønsker ikke at kommentere sagen over for avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

11-09-2018 11:16
1,3 fotos offentliggøres af Ministerium

Ministerium vil offentliggøre 1,3 millioner fotos af danske gader og byer

1,3 millioner skråfotos af hele Danmark bliver tilgængelige for alle i dag.

Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse. Skråfotos gør det muligt for borgere og myndigheder at se jordoverfladen "skråt fra oven" og for eksempel se bygningsfacader
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-09-2018 11:00
Ny asfalt får biler til at køre længere på literen

Hvis du føler, din bil glider lidt lettere hen over asfalten i det nordgående spor på motorvejen ved Taulov i dag, så er det måske fordi, du kører på to kilometer ”forsøgs-asfalt”, som netop er blevet lagt ud på motorvejen.

Søndag aften gik vejarbejdere i gang med at lægge en ny og – ifølge Vejdirektoratet – banebrydende asfalt på en to kilometer lang strækning på E45 Østjyske Motorvej ved Taulov.

Asfalten er udviklet med henblik på at nedsætte bilernes såkaldte rullemodstand, og det skulle gøre forbruget af brændstof mindre, når man kører på den nye belægning.

Asfalteringen af strækningen ved Taulov er led i et forsøg med nyudviklet klimavenlig asfalt, som lægges ud på udvalgte strækninger over hele landet i løbet af 2018.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-09-2018 10:55
Samarbejde mellem Esbjerg og Varde skal tiltrække datacentre

Samarbejde er overskriftet, hvis der skal tiltrækkes arbejdspladser til det Vestjyske.

Både Varde og Esbjerg kommuner arbejder på at tiltrække datacentre.

Men sammen kan indsatsen styrkes og bredes ud til hele Business Region Esbjerg, hvilket er tanken bag et projekt, hvor der tænkes ansat en person, dedikeret til at tiltrække it-virksomheder skriver jv.dk

Fra udgangen af 2019 skal et 7.000 kilometer langt transatlantisk, undersøisk fiberkabel forbinde Esbjergområdet med New Jersey. Bag kablet står it-giganter som blandt andre Google og Facebook, der med forbindelsen fordobler datakapaciteten mellem Danmark og USA.

Dermed vil området have i alt fire forskellige fiberoptiske ruter til USA og Europa, og aktuelt er et gigantisk datacenter på trapperne i det østlige Esbjerg.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

11-09-2018 10:20
Museum giver penge til lokalområdet

En beregning viser, at Museet på Sønderskov i Brørup, giver en turismemæssig tilbagebetaling, som overstiger det tilskud, som museet får fra Vejen Kommune - Det skriver jv.dk

Sønderskov giver en afledt turismemæssig omsætning til lokalområdet på 4,9 millioner kroner.

Omregnet i arbejdspladser svarer beløbet til seks stillinger, som skabes uden for museet. Hermed bidrages der yderligere cirka 1,7 millioner til de offentlige kasser i form af skat, afgifter og moms.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

11-09-2018 10:00
Lastbil skabte trafikale problemer ved Abild

En lastbil skabte i morges problemer i trafikken, da den røg på tværs af motortrafikvejen Koldingvej ved Abild, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Lastbilen spærrede for al trafik på strækningen i flere timer i myldretiden - ,men der er nu ryddet op igen.

Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-09-2018 08:37
Forulykket lastbil spærrer motortrafikvej ved Abild

En lastbil holder på tværs af motortrafikvejen Koldingvej ved Abild, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Lastbilen spærrer for al trafik på strækningen, og det er uvist, hvornår vejen bliver farbar igen.
Af: Mike Forde

11-09-2018 08:14
Nye jobs på vej i Rødekro

Sunset Boulevard er på vej til Rødekro med en ny restaurant og i den forbindelse søger man en ny restaurantchef.

Vedkommende får ansvar for cirka 60 medarbejdere, der også skal findes skriver jv.dk

Sunset-kæden er ejet af erhvervsmanden Jeppe Droob og har sine rødder i Esbjerg, men tidligere på året flyttede den sit hovedsæde til Kolding.

Dermed er der udsigt til fornyet konkurrence om de sultne motorvejsbilister på Kometvej i Rødekro lige ved motorvejsafkørslen, hvor også McDonalds og Burger King er.

Sunset-restauranten i Rødekro bliver den første i Sønderjylland.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

11-09-2018 08:12
Langt flere ældre handler på nettet

Flere og flere danskere handler på nettet, og også de ældre har fået e-handlen ind under huden.

Omkring 55 procent af de 60-74-årige har købt varer på nettet inden for de seneste tre måneder, hvilket er en tredobling på ti år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-09-2018 07:28
Træfældingssag er opgivet

Tidligere byrådsmedlem i Kolding for de Konservative, advokat Henning Lyhne, bliver ikke tiltalt for ulovlig fældning af kommunens træer skriver jv.dk

Der er ikke tilstrækkelige beviser i sagen, siger politiet.

Kommunen meldte sidste år ham til politiet for at have iværksat en ulovlig fældning af kommunens træer på et 5000 kvadratmeter stort grønt areal nær Lyhnes bopæl.

Fældningen fandt sted i oktober 2016, politianmeldelsen blev blåstemplet af politikerne i februar 2017, og nu - halvandet år senere - er Sydøstjyllands Politi klar med sin afgørelse.

Sagen er opgivet. Det betyder, at der ikke bliver rejst nogen straffesag mod den tidligere politiker.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

11-09-2018 07:27
Nu taler Googles version af Siri dansk

Googles digitale assistent er kommet til Danmark og kan fra i dag af hentes af alle, der har en Android-telefon, en iPhone eller en tablet.

Google Assistent er Googles version af Apples nok mere kendte assistent Siri, som har været tilgængelig i Danmark i over tre år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-09-2018 07:07
Flere børn ringer til selvmordslinje

Antallet af opkald om selvmordstanker, der tikker ind hos BørneTelefonen, stiger.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Fra 2013 til 2017 modtog rådgivningstjenesten flere end 10.000 henvendelser om selvmordstanker fra børn og unge. Her er antallet af opkald fra 10-12-årige fordoblet.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

11-09-2018 06:00
Visitation i Esbjerg virker

I godt tre uger har der været visitationzone i Esbjerg, og det er sket i en kamp mod banderne, mens folk har skulle føle sig mere trygge.

Og der har været nok at lave for politiet. På de tre uger er der foretaget godt 226 visitationer, og i gennemsnit foretager man ti om dagen.

- Indtil videre har vi foretaget visitationer godt 200 gange og fundet knive og andre våben, som vi på den måde har taget ud af omløb, siger Jens Langdal, efterforskningsleder og fungerende politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2018 06:00
Droner afslører læk

Når du ser en drone flyve rundt i luften, så tænker du nok sikkert, at den skal bruges til at lave flotte luftfotos over din by. Den kan dog også bruges til meget mere end det.

I Esbjerg har virksomheden Elcon lige nu stor succes med at flyve med dronerne, der kan overvåge fjernvarmenettet og opdage mulige læk, før de bliver ekstremt dyre, det skriver jv.dk

Din Forsyning i Esbjerg gør brug af dronerne til overvågning rettet mod lækager i Esbjerg og Varde.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2018 06:00
Mor svines til efter Ekstra Bladet-forsvar

Helt unge børn stod bag, da en bil blev ramt af sten fra en bro nær Vejen. Bilen blev totalskadet, men heldigvis blev ingen alvorligt kvæstet.

Efter ulykken var børnenes mor ude i et forsvar overfor Ekstra Bladet, hvor hun mente, at børnene blev udsat for unødig hetz.

Det er nu gået den anden vej, for moren har efter artiklen fået masser af negative kommentarer. Alene på Ekstra Bladet er artiklen blevet kommenteret mere end 900 gange.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2018 06:00
Overhalede politiet med 230 km/t

Når man kører alt for stærkt, så er det ikke en god idé at overhale politiet. Det gjorde en bilist dog på E45 motorvejen ved Haderslev, hvor bilisten med 230 km/t drønede forbi en civil politibil.

Det blev optaget, og bilisten, som kørte i en BMW, kan se frem til en heftig bøde.

Han havde nemlig heller ikke noget kørekort, da det tidligere var blevet inddraget, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2018 06:00
Kortere skoledage på vej

Eleverne i folkeskolen skal have en kortere skoledag. Det mener regeringen, der tirsdag præsenterer et folkeskoleudspil.

Regeringen vil i udspillet gøre skoleugen 1,8 timer kortere i gennemsnit, erfarer TV 2.

Som det er i dag, er den gennemsnitlige skoleuge mindst 30 timer for elever i børnehaveklassen til og med 3. klasse.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2018 06:00
Skilte advarer mod fotofælder

Hvis du ser et blåt skilt på vejene i den kommende tid, så kan du meget vel komme til at støde på et helt nyt i familien.

Fremover skal bilisterne nemlig advares i flere tilfælde, hvor en fotovogn holder forude.

Et initiativ der vækker glæde hos FDM:

- Det er rigtig positivt. Vi har efterlyst det i en årrække, så det er rigtig dejligt, at de vigtige skilte nu endelig kommer op, siger Dennis Lange, der er juridisk konsulent i bilisternes interesseorganisation.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2018 05:19
Nu går Energinet i gang med at bygge højspændingsstation til Apple

Energinet er nu klar til at bygge en ny højspændingsstation i Kassø tæt ved Aabenraa for at tilslutte Apples kommende datacenter til elnettet.

De næste måneder skal Energinet have leverancer af kabler, fundamenter og bygninger på plads. Fra januar 2019 forventer vi at kunne gå i gang med selve anlægsarbejdet. Stationen skal stå færdig i efteråret 2021
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-09-2018 05:18
Politikfolk og brandmænd dør stadig på grund af 9/11-terrorangrebet

Terrorangrebet på World Trade Center den 11. september 2001 kræver stadig nye ofre.

156 politifolk samt 182 brandmænd er døde i årene efter terrorangrebet på forskellige former for kræft, udløst af en enorm mængde af giftige rester fra de højhuse, der blev fløjet i sænk for præcis 17 år siden i dag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-09-2018 05:07
14.000 danskere skal udskifte hævekort

14.000 danske forbrugere vil de kommende dage blive kontaktet af deres bank med beskeden om, at de skal skynde sig at annullere og smide deres gamle hævekort ud.

Der er begrundet mistanke om, at data på de 14.000 kort er i hænderne på kriminelle hackere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-09-2018 05:00
Kortere skoledage til folkeskoleelever

Folkeskoleelevernes skoledag bliver kortere, hvis det står til regeringen, erfarer TV 2.

TV2 har fået adgang til en del af det folkeskoleudspil, som regeringen vil præsentere i dag.

Heri står det blandt andet, at skoleugen skal være gennemsnitligt 1,8 timer kortere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-09-2018 12:39
Trusler mod børn anmeldt

Helt unge børn formodes at stå bag, da der i går blev kastet med sten fra en bro på Baldersbækvej over Grindstedvej.

Det har fået de sociale medier til at koge med trusler mod børnene, og det får nu deres mor Carina Aakerblad til at reagere:

- Nogle af kommentarerne er jo værdige til at blive meldt til politiet. Børnene bliver jo truet med vold, og jeg ved ikke hvad. Du kan tro, at jeg har haft fat i politiet. Ingen skal true mine børn, siger Carina Aakerblad til Ekstra Bladet.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 11:07
Færre unge har et fritidsjob

Andelen af unge i 9. klasse, der har et fritidsjob ved siden af skolen, er faldet markant de senere år.

Det viser en ny analyse fra CFBU (Center for Boligsocial Udvikling).

Analysen viser også, at unge med fritidsjob afslutter folkeskolen med et højere karaktergennemsnit og efterfølgende kommer hurtigere igennem deres ungdomsuddannelse eller gymnasiet.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

10-09-2018 10:52
Mange indbrud på Als i weekenden

Indbrudstyve har haft en travl weekend på Als.

Hele seks steder er der anmeldelser om indbrud i løbet af weekenden.

Der har bl.a. været indbrud på Stationsvej i Nordborg, hvor der fra et værksted er stjålet værktøj til en samlet værdi af ca. 75.000 kroner. Det drejer sig blandt andet om et svejseapparat, en kompressor, en boremaskine, en motorsav, en buskrydder og en hækklipper skriver jv.dk

Og på Kirkevej i Sønderborg var der lige ledes indbrud i weekenden, hvor der er stjålet elektronik i form af et stort 65 tommer tv af mærket LG, en Macbook på 12 tommer, en iPad mini samt et Apple tv. Desuden nogle kontanter.

Har du hørt eller set noget i forbindelse med indbruddene kan politiet i Sønderborg kontaktes på 1-1-4
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2018 10:41
Bedre forhold for cyklister i Skærbæk og Højer

Arbejdet med to mindre stiprojekter er nu i gang i Skærbæk og Højer. Begge steder etableres der stier, som skal gøre det mere sikkert at færdes i trafikken som cyklist.

På Aabenraavej i Skærbæk omlægges fortovet på strækningen mellem jernbanen og Ribevej i begge sider og bliver til såkaldte fællesstier. Det betyder, at fodgængere og cyklister i fremtiden skal deles om pladsen.

På Tøndervej i Højer mellem den eksisterende stikrydsning og rundkørslen bliver cykelbanen i den ene vejside omlagt til en cykelsti, som er adskilt fra vejbanen med en kantsten. På den modsatte side bliver cykelbanen lagt sammen med fortovet. Også her bliver det i fremtiden er fællessti, hvor fodgængere og cyklister deles om pladsen.

Projektet i Skærbæk er en del af Tønder Kommunens stiplan.

Kommunalbestyrelsen godkendte begge projekter og bevilligede penge til dem i foråret.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

10-09-2018 09:47
Højsommeren bragte beskeden hotelvækst

Nye overnatningstal for juli i år fra Danmarks Statistik viser, at hoteller klarede sig bedre, end det var tilfældet i samme måned sidste år.

Næsten 2 mio. hotelovernatninger blev det til, hvilket var 1,6 pct. flere end i fjor.

Væksten kan landets hoteller takke de udenlandske turister for skriver HORESTA i en pressemeddelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

10-09-2018 09:42
Supercykelsti klar mellem Vonsild og Taps

Koldings Borgmester Jørn Pedersen havde i weekenden fornøjelsen af at indvie den nye cykelsti mellem Vonsild og Taps.

Når vi når til foråret er de sidste bump og buler væk, når slidlaget bliver lagt skriver jv.dk

Cykelstien har kostet cirka 20 millioner kroner og staten, der støtter såkaldte supercykelstier, har betalt næsten halvdelen af cykelstien.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2018 09:34
I Varde arbejds der på et Sundhedshus

I Varde Kommune mangler Sygeplejen, Træning & Rehabilitering og Center for Sundhedsfremme plads.

Og der kommer også snart til at mangle læger - særligt i Varde by.

Derfor forsøger kommunen nu at løse alle fire problemer på én gang ved at få etableret et sundhedshus, der også indeholder et lægehus.

Da de forskellige enheder alle arbejder med sundhed, kan der desuden vise sig den fordel, at de fire enheder skal bruge mindre plads ved at være sammen, end hvis de ligger hver for sig, forklarer Tina Agergaard Hansen (DF), der er formand for social og sundhed til jv.dk

Region Syddanmark har været involveret i flere sundhedshuse, der er oprettet rundt i regionen.Derfor er kommunen i dialog med regionen for at få gode erfaringer.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2018 09:23
Responstider gør det svært at få hjalp af hjertestartere

Kun ved 13 procent af hjertestoppene uden for hospitalerne bliver der brugt en hjertestarter inden ambulancen kommer frem.

Hjertestartere skal gerne i brug inden for de første fem minutter, men responstiden på ambulancer i Region Syddanmark er op til ni minutter skriver jv.dk

Formanden for præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Mads Skau, kan godt se problemet.

- Vi skal helt ned på omkring tre til fem minutter for at forøge chancen for at redde liv. For hvert minut, der går, falder overlevelsesraten med 10 procent, men vi kan bare ikke være ude ved ret mange med en ambulance inden for tre minutter, siger han til avisen.

- Det er dog utopi at tro, at vi kan garantere alle en ambulance inden for tre minutter. Derfor vil vi gerne have flere hjertestarter siger Mads Skau.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2018 09:12
Tunnelen ved Storebæltsbroen skal sikres mod stigende vandmasser

Digerne omkring Sprogø skal gøres højere, for at sikre Storebælts-tunnelen mod fremtidige oversvømmelser.

Det skriver DR Sjælland.

De nuværende diger på Sprogø kan modstå en vandhøjde på 2,5 meter over daglige vande.

I fremtiden forventes højvandet i sjældne tilfælde at kunne komme op på 3,25 meter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-09-2018 09:00
Coop vil fyre alle ungarbejdere

Coop opfordrer deres 1.200 butikker til, at afskedige de omkring 2.000 ansatte mellem 13 og 15 år.

Ledelsen opfordrer samtidig kædens butikker til ikke at ansætte unge under 15 år igen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-09-2018 08:49
Billigere charterrejser lagde dæmper på prisindeks

Billigere charterrejser har været med til at holde forbrugerpriserne nede i august.

De samlede forbrugerpriser steg i august med 1 procent i forhold til året før, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

10-09-2018 07:40
Nye statslige job i Tønder

Gældsstyrelsen - som er en del af det tidligere Skat - slår i dag 60 nye stillinger op i Tønder.

Det skriver jv.dk

Med udgangen af 2020 skal 240 mand havde deres faste gang på den gamle kaserne i Tønder.

Pressemedarbejder i Gældsstyrelsen, Jakob Nedergaard Mortensen, fortæller til avisen, at de 60 stillinger skal ses på baggrund af en intern rokade i det tidligere Skat.

I dag har rundt regnet 239 mand deres faste gang i den tidligere kaserne i Tønder. 139 af dem er ansat i Gældsstyrelsen, mens resten har været ansat i Skat og er varslet til at skulle skifte arbejdssted til en anden styrelse et andet sted i landet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2018 07:36
Hjertestarterne er låst inde

Næsten hver anden hjertestarter i Syd- og Sønderjylland kan ikke bruges uden for almindelige åbningstider.

I alt er 1013 af landsdelens 2139 hjertestartere - eller hvad der svarer til 47 procent - bag lås og slå eller utilgængelige uden for åbningstiden.

Det viser tal fra hjertestarter.dk, som Trygfonden står bag.

Det er ofte virksomheder, der køber hjertestarteren, og placerer den indenfor, selvom den dermed vil være utilgængelig, når der er lukket.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2018 07:31
Fokus på børn ved verdensarvskonference

120 deltagere fra fem lande skal de kommende dage diskutere, hvordan man formidler verdensarv. Jelling og Christiansfeld er værter ved årets nordiske verdensarvskonference.

Deltagerne i konferencen skal i løbet af de kommende to dage blandt andet høre oplæg og dele erfaringer om, hvordan man formidler verdensarv ”i børnehøjde”, og hvordan man tackler det, når en mindre gruppe har et særligt forhold til verdensarven.

I Christiansfeld vil der blandt andet blive sat fokus på UNESCO-byens historie og det lokale samarbejde mellem Christiansfeld Centret og Brødremenigheden, men også på samarbejdet med byens øvrige aktører og samarbejdspartnere, mens der i Jelling vil være et særligt fokus på, hvordan man formidler verdensarv til børn

Op til konferencen har lærere, pædagoger og børn fra Kolding, Vejle og Billund deltaget i et projekt, hvis mål har været at skabe viden og indsigt i, hvordan man kan udvikle formidling gennem historie og kulturarv med børnene i fokus.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-09-2018 07:29
Unge kvinder rejser mod landets største byer - lader mændene blive tilbage

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at unge kvinder i alderen 20-29 år i stor stil rejser mod landets større byer og lader mændene sidde alene tilbage i landets kommuner.

I 69 af landets 98 kommuner er der mindst 10 procent flere mænd i 20’erne, end der er jævnaldrende kvinder.

For fem år siden var antallet af mandsdominerede kommuner 59, og i 2008 var tallet 46.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-09-2018 06:00
Mand alvorligt forbrændt efter at kravle på tog

Det er en rigtig dum idé at begynde at kravle rundt på et tog.

Det måtte en 23-årig mand fra Esbjerg-området sande i weekenden, da han kravlede på et tog på Esbjerg Banegård.

Her endte manden med at få stød af en køreledning, og han fik så alvorlige forbrændinger, at han måtte overføres til Rigshospitalet.

- Han var ved bevidsthed, da patruljen nåede frem, men de havde ikke kontakt med ham. Derfor ved vi heller ikke, hvorfor han kravlede op på toget, forklarer Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi overfor TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 06:00
Flere af Danmarks største sten er sønderjyske

Hvis du går dig en tur i Syd- og Sønderjylland, så er der en god chance for at støde på nogle af Danmarks største sten.

En ny opgørelse fra GEUS har nemlig kortlagt, hvor de største sten i Danmark befinder sig, og to af dem er at finde i vores landsdel.

I Dybbøl er Dybbølstenen Danmarks 5. største, mens den 6. største findes tæt på Holsted og hedder Tirslundstenen.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 06:00
Nyt affaldssystem skal i aktion

Der er skræmmende meget affald i verdenshavene, og det skal der gøres noget ved, hvis ikke situationen skal blive katastrofal. Noget som et nyt initiativ nu skal hjælpe mod.

Efter lange forberedelser og med hjælp fra danske Mærsk er verdens første affaldssystem til verdenshavene nu på vej ud for at indsamle plastik i Stillehavet, det skriver DR.

Affaldssystemet bliver 600 meter langt, og i første omgang skal det fjerne fem tons affald fra havet hver måned.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 06:00
Team Rynkeby samlede flot ind

Hvert år cykler ryttere fra Team Rynkeby en tur til Paris, og målet med alle aktiviteterne er at samle ind til Børnecancerfonden og nu også Børnelungefonden.

Noget som her i 2018 har givet et rigtig flot udbytte.

Det er nemlig lykkedes Team Rynkeby at samle 1,6 millioner kroner ind, det skriver jv.dk.

Et resultat der ligger godt i tråd med de forgangne år.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 06:00
Bilister kørte rundt påvirket

Det er dumt at køre i bil, når man er påvirket. Det ved de fleste, men det afholdt ikke tre personer fra at gøre præcis det i weekenden.

Ved den dansk/tyske grænse blev to bilister snuppet - Den ene for spirituskørsel og den anden for kørsel påvirket af narkotika.

I Haderslev blev yderligere en bilist snuppet mistænkt for stoffer, og alle tre fik et stik i armen og kan nu med rette frygte for kørekortet.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 06:00
Store protester i Haderslev

I går var der stor protester i Haderslev, da internet-fænomenet Rasmus Paludan var mødt op i byen.

Rasmus Paludan er leder af partiet Stram Kurs, der er stærkt imod blandt andet Islam og indvandrere. Til søndagens demonstration mod partiet mødte flere hundrede op for at demonstrere.

Ifølge politiet blev der kastet med æg og affyret kanonslag, men ingen kom til skade under demonstrationen.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 06:00
Nicklas Bendtner anmeldt igen

Skandalerne vil åbenbart ingen ende tage for den danske angriber Nicklas Bendtner. Han har tidligere været i problemer med politiet, og nu er den gal igen.

Denne gang er Bendtner blevet anmeldt for at kvæste en taxachauffør, der måtte opereres for blandt andet en brækket kæbe.

Endnu vides det ikke, hvilke konsekvenser sagen kan få for Nicklas Bendtner.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2018 05:50
Regeringen vil bevæbne danskere med peberspray i hjemmet

På trods af skepsis fra Politiforbundet og Det Kriminalpræventive Råd vil regeringen nu sørge for, at borgerne får lov til at bevæbne sig med peberspray, så de kan forsvare sig derhjemme.

Sådan lyder et udkast til et lovforslag, der netop er sendt i høring.

Våbnet må kun bruges i nødværge.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-09-2018 21:43
Børn ramte bil med stenkast fra bro

Tre børn fra Hovborg - to drenge og en pige - kastede lørdag omkring klokken 18 en sten ned fra broen i Hovborg, hvor Ballersbækvej krydser over Grindstedvej (rute 425). Det var angiveligt den ene af drengene på 8 år, der stod for selve kastet.

Stenen ramte en bil ført af en 35-årig mand fra Hejnsvig. Stenen ramte bilens a-stolpe i venstre side ved forruden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Den skulle ikke have ramt ret meget ved siden af, før den havde ramt frontruden, fortæller vagtchef Erik Lindholdt til Tv Syd.

Der er dog ikke sket nogen personskade.

Billisten fik selv fat i børnene efter episoden og rettede henvendelse til deres forældre. Han anmeldte sagen til politiet cirka et døgn efter hændelsen.

Politiet afspærrede Grindstedvej omkring klokken 18.20 søndag for at lede efter stenen, der dog ikke er fundet med sikkerhed.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-09-2018 18:20
Mand slået ned med styrthjelm

En 44-årig hundelufter fik sig en grim oplevelse, da han i går gik tur i Umanakparken.

Her blev manden passet op af to mænd på en knallert, og den ene valgte at svinge en styrthjelm umotiveret i retning mod manden, der flækkede et øjenbryn og blev meget chokeret.

Politiet søger lige nu vidner til overfaldet, der skete 09:45 søndag. Politiet kan kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

07-09-2018 12:00
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Østjyske Motorvej ved Fredericia

Fra den søndag den 9. september og cirka 3-4 dage frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Østjyske Motorvej ved Fredericia.

Asfaltarbejdet finder sted i nordgående retning mellem frakørselsrampe 60b Fredericia V og Motorvejskryds Skærup.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet vil blive udført som aften- og natarbejde mellem klokken 17.30 – 06.30.


Af: Mike Forde
Kilde: Presse

07-09-2018 11:23
Færre indbrud hen over sommeren

Tyveknægte er i højere grad end tidligere begyndt at holde sommerferie sammen med os andre.

Antallet af indbrud mod privat beboelse er faldet markant fra 2014 til 2018, og der blev i år anmeldt knap 40 procent færre indbrud end for fire år siden.

Det viser en aktindsigt, som JydskeVestkysten har fået fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I sommerferieugerne fra og med uge 28 til og med uge 32 blev der i 2014 anmeldt i alt 385 indbrud i politikredsen.

Siden da er tallet faldet fra år til år, og i 2018 var det nede på 233 anmeldte indbrud. i 2017 var tallet 238.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-09-2018 10:59
Obduktion skal vise om dødsfald er drab

Siden klokken 15.20 torsdag eftermiddag har politiet på højtryk efterforsket omstændighederne ved en fundet af en død person i et boligområde på Tinghøjs Alle i Esbjerg.

Der har deltaget et støre antal betjente og hunde i undersøgelserne omkring den boligblok, hvor den døde blev fundet.

Politiet har kun givet yderst få oplysninger ud over at bekræfte, at der er tale om et mistænkeligt dødsfald.

Fredag formiddag meddelte Syd- og Sønderjyllands Politis kommunikationsafdeling, at der vil blive foretaget en obduktion af den døde person. Først når det resultat fredag eftermiddag foreligger, vil politiet kunne endeligt afgøre om, der ligger en forbrydelse bag dødsfaldet.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-09-2018 10:50
Videooptagelser i sag om våbenbesiddelse

Videooptagelser fra en kælder på Stengårdsvej bliver det helt afgørende omdrejningspunkt i en sag, hvor fire unge mænd er tiltalt for besiddelse af en pistol.

Politiet i Esbjerg mener, de fire er en del af den verserende bandekonflikt i Esbjerg skriver jv.dk

Der er afsat fire retsdage til sagen, og der forventes at falde dom den 21. september.Strafferammen for våbenbesiddelse er 2 til 8 års fængsel, og straffen kan blive fordoblet, hvis den såkaldte bandeparagraf kommer i anvendelse.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-09-2018 10:18
Rekordmange ledige stillinger på det private arbejdsmarked

Antallet af ledige stillinger på det private arbejdsmarked steg i andet kvartal med 600 til 32.600, og det er tæt på det højeste niveau nogensinde, viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-09-2018 09:46
27-årig anholdt for drabsforsøg

Torsdag aften anholdt Sydøstjyllands Politi en 27-årig mand, som er mistænkt for drabsforsøg med kniv på en 45-årig mand i Fredericia den 22. august.

Han bliver i dag fremstillet i Retten i Kolding. I forvejen er to yngre mænd fængslet i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-09-2018 07:57
TM Tønder vil have landbruget med

TM Tønder er klar til sæsonstarten med et nyt tiltag, der skal berige håndboldklubben med en netværksgruppe for det lokale landbrug.

TM Tønders erhvervsklub består af en lang række lokale virksomheder, men hidtil har interessen fra landbruget i følge jv.dk været til at overse.

Det vil TM Tønder nu gøre noget ved - en ny netværksgruppe for lokale landmænd skal give samling og inspiration - med håndbolden som samlingspunkt.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-09-2018 07:23
Færre og dyrere huse til salg

I de fleste steder i Danmark er der færre huse med til-salg-skilte end sidste år.

I august var der på landsplan 441 færre huse til salg sammenlignet med året før, og de bliver annonceret til priser, der er små fire procent højere, viser tal fra erhvervsorganisationen Finans Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-09-2018 07:06
To milliarder kan løse mangel på tømrere og sosu'ere

Hvis manglen på tømrere, sosu'ere, frisører og andre faglærte skal løses, må regeringen sløjfe planlagte besparelser på erhvervsuddannelserne og i stedet sende flere penge afsted.

Sådan lyder det i et fælles udspil fra de to store organisationer LO og Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der repræsenterer henholdsvis lønmodtagere og virksomheder.

Duoen foreslår, at der de næste fire år bliver afsat yderligere 500 millioner kroner årligt til erhvervsuddannelserne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-09-2018 06:15
Politi efterforsker mistænkeligt dødsfald

Syd- og Sønderjyllands Politi er fredag morgen fortsat tilstede på Tinghøjs Alle i Esbjerg, hvor de efterforsker et mistænkeligt dødsfald, som blev anmeldt torsdag klokken 15.18.

Det oplyser vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2. Politiet forventer at kunne sige mere i løbet af morgenen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-09-2018 06:09
Kraftig regn giver risiko for akvaplaning

Der er faldet meget regn natten til fredag.

Politiet advarer om meget våde veje og risiko for akvaplaning.

Kør derfor hjemmefra i god tid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-09-2018 06:00
Prinsesse Marie besøger Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie kommer på besøg, når Beredskabsforbundet i morgen afvikler sit landsstævne i Gråsten.

Ved stævnet dyster knap 500 medlemmer af det frivillige redningsberedskab og af ungdoms-brandkorps i discipliner, som de anvender til at redde liv og hjælpe borgere i hverdagen.

Prinsessen har selv en beredskabs-faglig uddannelse og har siden 2016 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder.

Alle interesserede er velkomne til at overvære konkurrencerne fra klokken 9.30 til sidst på eftermiddagen i morgen - Der er faneindmarch klokken 8.00.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

07-09-2018 06:00
Kvinde dræbt i ulykke

I går blev Sønderborgmotorvejen ramt af intet mindre end fire uheld, og det sene fik en rigtig trist udgang.

På Twitter bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi nemlig, at en 73-årig kvinde har mistet livet efter et sammenstød på motorvejen.

Kvinden blev meldt dræbt på stedet, og de pårørende er underrettet.
Af: Michael Ehrhorn

07-09-2018 06:00
Ny uddannelse i Esbjerg

I Esbjerg er man på Erhvervsakademi Sydvest nu klar med en helt ny uddannelse.

Det er vindbranchens ledere, der fremover vil kunne tage en Offshore Wind Energy MBA i Esbjerg, og den er blevet til i samarbejde mellem Erhvervsakademiet og en tysk fagskole:

Uddannelsen kommer tydeligt til at bære præg af samarbejde med industrien, skriver EASV i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

07-09-2018 06:00
Nu kan Danmark spille

Onsdag var en række serie- og 2. divisionsspillere i aktion for det danske A-landshold, der ude tabte hæderligt med 0-3 til Slovakiets mange stjerner.

Vikar-landsholdet skulle i aktion på grund af en konflikt, men nu ser det ud til, at Aarhus på søndag kan glæde sig til Christian Eriksen, Yussuf Poulsen og Kasper Schmeichel, når Wales gæster i Nations League.

Der er nemlig lavet en midlertidig aftale mellem DBU og Spillerforeningen, og dermed er søndagens kamp reddet, skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

07-09-2018 06:00
Sag rejses efter Fanø-forurening

Det var et noget trist syn, der forleden mødte gæsterne på stranden på Fanø.

Her var der sket en stor forurening af paraffin, der var både grimt at se på og farligt for fuglelivet.

Nu rejses en sag på baggrund af forureningen. Det er Kommunernes Internationale Miljøorganisation der har klaget og rejst en sag overfor den internationale søfartsorganisation.

Her vil man have ændret reglerne efter flere tilfælde af paraffin-forurening.
Af: Michael Ehrhorn

07-09-2018 05:43
4 ud af 5 er taget syge på arbejde

80 procent af medarbejderne på landets plejehjem, hospitaler, daginstitutioner og beredskaber er taget på arbejde det seneste år, selvom de var syge.

Det viser en ny undersøgelse fra fagforbundet FOA, som blandt andet organiserer social- og sundhedsassistenter, portører, pædagogmedhjælpere, rengøringsassistenter, brandmænd og reddere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-09-2018 05:17
Regeringen vil stramme regler mod sexchikane

Fri omgangstone på arbejdspladsen må ikke længere undskylde sexchikane, mener regeringen, der i lyset af #metoo-kampagnen, vil stramme kursen.

Blandt andet skal erstatningen for seksuelle krænkelser hæves, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

06-09-2018 22:00
Burt Reynolds er død

Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død i en alder af 82 år.

Han døde torsdag morgen amerikansk tid på et hospital i Florida, oplyser hans manager Erik Kritzer ifølge Hollywood Reporter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-09-2018 13:58
Kæmpe erstatninger efter frifindelser

Syv mænd har fået retten i Koldings ord på at de var fængslet alt for længe i en kæmpe narkosag om 310 kilo kokain på havnen i Fredericia.

Seks af mændene får 168.000 kroner, mens den syvende får 152.000 kroner i erstatning fordi han blev anholdt senere end de andre.

De blev alle frifundet i den store narkosag.
Af: Marianne Thorø

06-09-2018 12:59
Psykisk syge genindlægges ofte efter kort tid

Hver femte psykiatriske patient bliver genindlagt efter kort tid. Det viser nye tal fra Sundhedsministeriet ifølge Politiken.

Forklaringen er ifølge eksperterne at patienterne ikke får den behandling, de har brug for, før de bliver udskrevet.

- Antallet af genindlæggelser vidner om, at de indlæggelser, vi har, er alt for korte, og det er de, fordi vi mangler kapacitet til at have patienterne indlagt i tilstrækkelig tid til, at vi kan give en ordentlig behandling, siger formanden for landets psykiatere Gitte Ahle til Ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

06-09-2018 12:38
Der skal spares i Vejen Kommune

I Vejen går man sig klar til at spare.

Der mangler omkring 50 millioner kroner årligt i Vejen Kommunes driftsbudget.

Et flertal af Økonomiudvalget er nu klar med et bud på, hvor pengene skal findes.

På ældreområdet skal der spares 500.000 kroner i 2019.

Et beløb, der stiger til 5 mio. kr. i 2020, 15 mio. kr. i 2021 og 25 mio. kr. i 2022 skriver jv.dk

På det specialiserede socialområde skal der spares 5 mio. kr. i 2019 stigende til 20 mio. kr. i 2022.

Derudover skal der spares 2,5 mio. kr. årligt på skoleområdet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

06-09-2018 11:00
Hackertrussel mod dansk forsyning

Forestil dig, hvis der ikke var noget signal på din telefon, intet rent drikkevand i din vandhane og ingen strøm på sygehuset. Det er faktisk en reel trussel, mener Forsvarets Efterretningstjeneste, ifølge DR Nyheder.

Hackertruslen mod den danske forsyningssikkerhed er større end nogensinde og i de seneste år har energiselskabernes organisation, Dansk Energi, registreret flere cyber-angreb. Faktisk sker det minimum hver eneste uge at et eller flere selskaber bliver forsøgt hacket, oplyser Dansk Energi.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

06-09-2018 10:03
Gravearbejde skal fjerne kø på motorvej

Store gravemaskiner er i disse uger i gang med i bogstaveligste forstand at bane vejen for en ny til- og frakørsel til motorvej E45 ved Aabenraa.

For tre uger siden gik gravearbejdet i gang - og i løbet af det næste års tid vil her blive lavet ramper, så en ny afkørsel kan tages i brug i sommeren 2019. Den nye afkørsel kommerr til at hedde afkørsel 70a.

Vejdirektoratet og Aabenraa Kommune deler udgiften til den nye rampe.

- Det er noget, vi har arbejdet på i over 10 år, og vi ser frem til at give borgere og erhvervsdrivende hurtigere og sikre muligheder til at komme til og fra motorvejen. Arbejdet vil samtidig aflaste den eksisterende motorvejstilslutning, så vi får mindre kø og farlige situationer på motorvejen, siger Aabenraas borgmester Thomas Andresen til TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-09-2018 09:11
Store forskelle på overholdelse af udredningsret i regionerne

Som patient i det danske sundhedsvæsen har man krav på at blive undersøgt og udredt for sin sygdom, inden der er gået 30 dage.

Men der kan være stor forskel på, om udredningsretten overholdes, afhængigt af, hvilken region patienten bor i.

Det viser en ny rapport fra Sundhedsministeriet, der gør status over de såkaldt nationale sundhedsmål.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-09-2018 08:59
Køreledning revet ned - togene står stille

Togene står stille mellem Tinglev og Sønderborg.

En køreledning er revet ned - og det betyder, at togene står stille mellem Tinglev og Sønderborg.

Først omkring klokken 12 forventer Banedanmark at have repareret en nedreven køreledning.

DSB oplyser har bestilt togbusser, som skal køre fra Tinglev via Kliplev og Gråsten til Sønderborg. Togbussen fra Sønderbog kører ind til Gråsten og Kliplev og fortsætter derfra til Fredericia, med stop på de stationer, hvor passagerer skal af.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-09-2018 08:26
Sportsvogne kørte ræs over Rømø

Efter anmeldelse om høje hastigheder med adskillige Ferrarier på Rømø lavede Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag en særlig indsats med både fotovogne og videobiler.

Det udløste to sager med klip i kørekortet, da de hurtige sportsvogne på deres vej til København kørte 84 og 89 kilometer i timen i en 60 kilometer-zone.

Politiet mener, at deltagerne i Lions Run måske var advaret om kontrollen, da der ellers blev kørt pænt, oplyser Syd- Og Sønderjyllands Politi på Twitter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-09-2018 06:59
Det bliver vist en dyr kommission

Det kan godt gå hen at blive en dyr fornøjelse at komme til bunds i de skandaler, som har hærget det tidligere Skat. Ifølge skattekomissionens regnskab for 2017 og første halvår af i år - som Berlingske har fået aktindsigt i - er der det første år brugt mere end ni millioner kroner - kun på at indsamle dokumenter.

Det får en forsker til at kalde det "et tegn på, at det bliver en meget dyr kommission", skriver Berlingske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

06-09-2018 06:53
Efterlyser voldsmand fra Svømmestadion Danmark

Torsdag eftermiddag den 16. august ved halv fire-tiden blev en mand udsat for vold i saunaen i Romersk Bad i Svømmestadion Danmark på Gl. Vardevej i Esbjerg. Politiet efterlyser nu gerningsmanden, der forsvandt fra stedet umiddelbart efter hændelsen.

Der er tale om en dansk mand, 45-50 år, 185-195 cm høj og almindelig af bygning. Han havde langt mørkeblondt hår.

Af: Marianne Thorø

06-09-2018 06:00
AGF vandt i Tønder

I går aftes ventede årets kamp i Tønder, da FC Sydvest fik besøg af selveste AGF fra Superligaen i Pokalturneringen.

Sydvest kom da også i menneskehænder, men man holdt stand helt ind til 2. halvleg, hvor Martin Spelmann og Tobias Sana sikrede 2-0 til AGF.

Også på Als tabte Egen UI til et stærkt Superliga-mandskab, da det blev 9-1 nederlag mod favoritterne.
Af: Michael Ehrhorn

06-09-2018 06:00
Genbrugsbutik forlader Esbjerg

Hvis du er glad for at handle genbrug i Esbjerg, så får du snart en butik mindre at kunne gøre det i.

Nu bekræftes det nemlig, at butikken Guld og Rod lukker og slukker i byen, og i stedet rykker den til tomme lokaler i Ribe.

Konceptet bag Guld & Rod er, at man som privatperson kan booke en stand, hvorefter Guld & Rods eget personale sørger for at sælge tingene og sende penge efterfølgende.
Af: Michael Ehrhorn

06-09-2018 06:00
Bilist skal til ny køreprøve

Flere personer havde alt for travlt med at komme hjem, da politiet i går havde fartkontrol på Hellevad- og Bovvej ved Aabenraa.

Her var strækningen blevet særligt udpeget af politiet, og det viste sig at være en god ide. Kontrollen gav nemlig 29 sager og syv klip, oplyser politiet på Twitter.

En enkelt bilist kørte voldsomme 134 kilometer i timen i 80-zonen, og bilisten skal nu til ny køreprøve.
Af: Michael Ehrhorn

06-09-2018 06:00
Det rigtige landshold rejser hjem

Der er ikke ret meget, der tyder på, at det "rigtige" fodboldlandshold skal spille, når Danmark på søndag mødes Wales i Nations League-turneringen i Aarhus.

DBU nægter nemlig at forhandle i landskamppausen, og det har ifølge TV2 gjort, at flere af de danske stjerner nu er rejst hjem til deres repsektive klubber.

Endnu er det usikkert, om der forhandles yderligere op til søndagens kamp.
Af: Michael Ehrhorn

06-09-2018 05:38
Regeringen vil skære på vedligeholdelse af jernbanen

De danske jernbaner får de næste to år færre penge til reparationer og vedligeholdelse end i 2018, skriver Altinget.

Det bliver konsekvensen, hvis regeringens finanslovsforslag for 2019 vedtages, bekræfter Transportministeriet overfor Altinget.

Således står bevillingen til vedligeholdelse og fornyelse af jernbanenettet til at blive beskåret med 241 millioner kroner i 2019 og 97 millioner kroner i 2018.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-09-2018 05:19
Tørkepakke for 700 millioner kroner er tæt på

Et bredt flertal i Folketinget er ved at nærme sig en aftale om en hjælpepakke på mindst 700 millioner kroner til landbruget.

Det afslører et hemmeligt regeringsdokument, avisen Danmark har læst, skriver Ritzau.

Pengene kommer fra en omprioritering af reserver og reduktion af bevillinger med mindreforbrug fra finansloven 2018.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

06-09-2018 05:03
Kolding Kommune sætter skatten op

Kolding Kommune er på vej til at sætte skatten op med en halv procent. Dermed får kommunen en skatteprocent på 25,5.

Skattestigningen er en del af kommunens budgetforlig for 2019, som alle seks partier skrev under på onsdag eftermiddag. De vedtog også, at der skal spares på kommunens service skriver TV Syd.

Der er flere årsager til den stramme økonomi.

Blandt andet har staten givet kommunerne flere opgaver, uden at pengene er fulgt med. Samtidig har man i Kolding ikke haft den befolkningstilvækst, man havde regnet med, så skatteindtægterne har været lavere end forventet.

Det er endnu ikke afklaret, om skatten stiger fra 2019, eller om stigningen udskydes til 2020.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-09-2018 05:00
Carlsberg fjerner plastik fra dåseøl

En pakke med seks dåseøl fra Carlsberg vil fremover hænge sammen med lim i stedet for plastik.

Så fremover vil den danske bryggerigigant gøre sit til, at mængden af plastikaffald fra de såkaldte sixpacks reduceres.

Verdensnaturfonden WWF erklærer sig positiv over tiltaget, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

06-09-2018 04:49
Aldrig har så mange danskere rundet 100 år

Danskernes gennemsnitlige levetid har aldrig været højere, hvilket viser sig, når man kigger på antallet af personer på over 100 år.

Særligt mange født i et område, der dækker Sydfyn, Ærø, Tåsinge, Langeland og Vestlolland har rundet de 100 år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-09-2018 10:59
Øøøhm... en måned, siger I?

Regeringspartiet Venstre vil garantere en max ventetid på en måned mellem teoriprøve og køreprøve. Men den melding forstår man ikke hos Dansk Kørelærer-Union, for det er en forlængelse af ventetiden. Lige nu er anbefalingen nemlig max 14 dage mellem de to prøver.

- Rigspolitiets og Justitsministeriets meldinger har i årevis været, at der bør være en ventetid på ti kontordage, og at alt ud over 14 dage ikke er acceptabelt, siger kørelærernes formand, René Arnt.

Han forklarer i øvrigt den lange ventetid med mangel på køreprøvesagkyndige.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

05-09-2018 10:28
Madsen nægter erstatning til Walls forældre

Drabsmanden Peter Madsen vil ikke betale en krone til Kim Walls forældre. Det kom frem i dag i Østre Landsret, hvor Peter Madsen forsøger at få omstødt sin livstidsstraf til en mildere dom.

Her har Kim Walls forældre krævet i alt 300.000 kroner i erstatning, men det nægter Madsen altså at betale. Det ville byretten i øvrigt heller ikke, da sagen var for der. Retten mente ikke, at forældrene havde krav på tortgodtgørelse, da Kim Wall var 30 år gammel og reelt flyttet hjemmefra, da hun blev dræbt. Til gengæld fik hendes kæreste tilkendt 120.000 kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

05-09-2018 09:06
Banker udnytter småsparere

Hvis du har givet banken råderet til at investere din formue, så blev du sikkert glad, da der blev indført et forbud mod de såkaldte formidlingsprovisioner - et bestemt gebyr i netop disse tilfælde.

Men nu viser det sig at flere banker bare har hævet andre gebyrer på området, som faktisk i sidste ende gør det dyrere at være lille kunde i banken.

Det har nu fået Finanstilsynet til at melde ud at man vil kigge nærmere på sagen, fordi bankerne ikke må hæve gebyrerne, hvis ikke omkostningerne er steget tilsvarende, fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR nyheder

05-09-2018 08:35
Flere børn undervises hjemme

På landsplan er antallet af hjemmeunderviste børn steget fra 378 i skoleåret 2014-2015 til 475 i skoleåret 2016-2017, viser tal fra Fri Læring – Foreningen for hjemmeundervisere i Danmark.

Danmarks Lærerforening er ikke glad for tendensen, og kender ikke årsagen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-09-2018 07:44
Ny naturportal skal give overblik

Danmarks Artsportal vil fra 2020 give et overblik over planter og dyr. Den udvikles af Statens Naturhistoriske Museum og

Miljøstyrelsen, og samler offentlige og private data.

Der er afsat 6 mio. kroner på fnansloven til naturportalen, og tre fonde bidrager med samme beløb.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-09-2018 06:55
Gågaden i Varde graves op

Sommeren næste år byder på vejarbejde i gågaden i Varde.

Varde Kommune planlægger sammen med Din Forsyning at renovere kloaknettet og ændre belægningen i Kræmmergade, langs Torvet og i Vestergade skriver jv.dk

De forventer at påbegynde arbejdet i april og afslutte det i november til næste år.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-09-2018 06:14
Der er kommet tal på VUC Syd-ansatte der mister jobbet

I alt 34 medarbejdere har fået en fyreseddel fra VUC Syd, der i juni varslede 47 fyringer.

En del har selv sagt op fortæller jv.dk

Avisen har tidligere fortalt, at hf-undervisernes fagforening, GL, garanterer, at der bliver rejst voldgiftssager på baggrund af nogle af de 22 afskedigelser af hf-undervisere.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-09-2018 06:12
Vejens's image har det bedre

Vejen Kommune har siden sidste års erhvervsklimamåling fra Dansk Industri haft fokus på image og sygedagpenge. Og det har givet resultat.

Selvom Vejen i den seneste erhvervsklimamåling er røget fra en niendeplads ned til en placering som nummer 14.

De skyldes særligt infrastruktur- og handicapområdet, som er en medvirkende årsag til, at Vejen er røget ud af top ti skriver jv.dk

Et dybere kig i analysen fra Dansk Industri viser omvendt, at det også er gået fremad på nogle vigtige områder.

Borgmester Egon Fræhr hæfter sig ved, at Vejen Kommune går frem på to områder.

Det ælder sygedagpenge og kommunens image, hvor især arbejdet med at fastholde og tiltrække nye virksomheder får en meget positiv vurdering i DI's undersøgelse.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-09-2018 06:00
Van der Vaart ikke med til Hørsholm

En spiller fra Serie 1 mod en spiller, der har fortid i klubber som Real Madrid, Tottenham og Hamburger SV.

Det lyder lidt som drømmetænkning, men det var håbet på Sjælland hos Hørsholm Usserød, der her i eftermiddag får besøg af Esbjerg fB i Sydbank Pokalen,

Seriespillerne kommer dog ikke til at møde Esbjergs stjerne Rafael van der Vaart. Han er nemlig ikke med til kampen, hvor EfB til gengæld har Rudolph Austin klar.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2018 06:00
Nu skal Korskroen ned

Nu bliver den gamle Korskroen langt om længe revet ned.

Stedet har længe været en øjebæ, men nu har Esbjerg kommune fået statslig støtte til at fjerne bygningen. Nedrivningen skønnes at koste 750.000 - heraf betaler staten 70 pct.

Dermed bliver de 1.202 m2 bebyggelse ved Ølufvad Hovedvej og Korskrovej fjernet, og håbet er, at det trafikale knudepunkt vil fremstå mere imødekommende.
Af: Michael Ehrhorn
Kilde: PM

05-09-2018 06:00
Landsholdet stiller med amatører

I aften er der landskamp mellem Slovakiet og Danmark, og selvom der er tale om en testkamp, er der massiv interesse omkring opgøret.

Landsholdsspillerne har nemlig ikke landet en aftale med DBU, og det betyder, at onsdagens kamp skal spilles primært af spillere fra 2. division, Serie-rækkerne samt flere fra det danske Futsal-landshold.

Kampen mellem Slovakiet og Danmark spilles i aften 20:45.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2018 06:00
Danskere vil testes for demens

Ville du lade dig teste for demens, hvis du vidste, at der var risiko for at arve sygdommen i familie-regi?

Det ville godt 49 procent af danskerne, det viser en undersøgelse lavet af Megafon for TV2.

Man skal dog passe på, advarer Alzheimerforeningen. At få besked om man er i risikozonen giver nemlig en masse etiske problemstillinger, og foreningen opfordrer derfor til, at man tænker sig grundigt om.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2018 06:00
Flugtblist skal i fængsel

En 29-årig mand fra Sydals kan se frem til at skulle en tur i fængsel.

Det står klart efter en dom, hvor han blev idømt fem måneders ubetinget fængsel samt 10 års frakendelse af sit kørekort.

Årsagen er, at manden ved en Ringriderfest i Skovby kørte en kvinde ned, mens han efterfølgende stak af fra stedet.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2018 06:00
Bil faldt ned fra rundkørslen

En mandlig bilist havde ikke lige opdaget, at der var en rundkørsel, da han i går eftermiddags kom kørende i sin Ford Focus nær Falck i Haderslev.

Manden ville ifølge jv.dk undvige autoværnet, og det lykkedes han med. Til gengæld kurede bilen ud over skrænten og direkte ned på cykelstien.

Heldigvis kom ingen personer til skade under uheldet.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2018 05:11
Antallet af chefer i SKAT vokser

Både politikere og fagforbund har efterlyst flere medarbejdere i SKAT til at kontrollere skattesnyd og inddrive gæld, men i stedet er antallet af chefer vokset det seneste år. Det skriver JyllandsPosten.

Antallet af chefer er steget med 25 pct - dobbelt så højt som antallet af nye medarbejdere.

Skatteminister Karsten Lauritzen forklarer det med at det er naturligt at ansætte chefer inden man ansætter medarbejdere.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

04-09-2018 11:18
Socialdemokratiet støtter ikke lov om håndtryk

Partiformand Mette Frederiksen mener, at det er naturligt at give hånd, men vil ikke lovgive om selve håndtrykket i forbindelse med den ceremoni, kommunerne nu skal afholde for de nye danskere.

Dermed bakker partiet ikke op om udlændingeminister Inger Støjbergs (V) lovkrav om at give et håndtryk, hvis man vil være dansk statsborger.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-09-2018 11:01
PET skal bekæmpe fake news i Danmark

Der er stor sandsynlighed for, at fremmede magter vil forsøge at påvirke det kommende danske valg. Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen, som derfor vil afsætte 43 mio om året til at PET kan forebygge eksempelvis russisk indblanding i et kommende folketingsvalg.

- Vi har set eksempler på, at vestlige demokratier er blevet udfordret, når fremmede lande forsøger at påvirke væsentlige beslutninger som for eksempel et valg. Det skal vi være forberedt på at modstå herhjemme, siger Søren Pape til Berlingske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

04-09-2018 10:28
Danske Bank-aktie styrtdykker

Sagen om mulig hvidvask af penge i Danske Bank ser ud til at vokse sig større, og det har sat Danske Bank-aktien under pres i dag.

I løbet af de første timer af dagens aktiehandel, faldt aktien med syv procent. Det svarer til, at markedsværdien er faldet med små 12 milliarder kroner, fortæller DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

04-09-2018 10:08
Ryanair ramt af massive aflysninger i august

Det irske lavprisselskab Ryanair var ramt af en stor pilotstrejke tidligere i august og måtte derfor aflyse 550 flyafgange i august mod kun 27 samme tid sidste år.

Det viser trafiktallene for august ifølge Ritzau Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-09-2018 10:01
Vind muligheden for at opleve Obama

Fredag 28. september får Kolding besøg af USA’s tidligere præsident Barack Obama.

Det kan du nu komme med til.

Kolding Kommune stiller ti billetter til rådighed til eventen, hvor deltagerne skal høre den tidligere præsident tale på SDU Kolding.

Her deltager også erhvervsliv og studerende på SDU og det hele foregår på engelsk.

Hvis du ønsker at komme i betragtning til en af de ti pladser, skal du skrive dig op på www.kolding.dk/billet senest ved midnat torsdag den 20. september.

Det er et krav, at du har bopæl i Kolding Kommune.
Af: Mike Forde

04-09-2018 09:28
Straksforbud mod Loyal To Familia

Politiet har nedlagt et straksforbud mod banden Loyal to Familia. Det betyder at det fra i dag for eksempel vil være ulovligt at optræde i bandens bluser med "LTF" eller "Loyal to Familia" påtrykt.

- Man vil kunne blive anholdt og sigtet for at bære synlige LTF-kendetegn på for eksempel trøjer, kasketter eller lignende, oplyser Københavns Politi.

Forbuddet gælder i hele Danmark.
Af: Marianne Thorø

04-09-2018 09:20
SF kalder minister i samråd over Danske Bank-hvidvask

SF’s erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen kalder nu erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i samråd om hvidvasksagen i Danske Bank.

Det sker, efter at Financial Times skriver, at der i Danske Banks estiske filial var transaktioner for 192 milliarder kroner blandt udenlandske kunder i 2013.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-09-2018 09:07
Husk at tænde lyset

I morges har tågen drillet en hel del steder i Syd- og Sønderjylland, og det får nu politiet ud med en advarsel.

Der er nemlig stadig alt for mange biler, der ikke har lys på:

- Her i tågen er det ekstremt vigtigt at man husker at tænde sine baglygter på bilen. Der kan let opstå farlige situationer, hvis ikke man i tide kan se den forankørende, skriver Vagtchefen på Twitter.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 08:56
Børn vil gerne have regler om cykelhjelm

Mange forældre kender diskussionerne om alt fra lommepenge til cykelhjelm, men nu viser en ny undersøgelse faktisk at de unge gerne vil have at forældrene laver faste regler om cykelhjelmen.

8 ud af 10 10-12-årige siger at reglerne gør det lettere at forklare jævnaldrende, hvorfor man kører med hjelm. Men forældrene skal sætte et godt eksempel og selv køre med hjelm, for børnene ser nemlig fortsat forældrene som rollemodeller.

Og lige her halter det gevaldigt, for det er nemlig kun knap halvdelen af forældrene, der har børn i skolealderen, der selv cykler med cykelhjelm.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

04-09-2018 08:52
SønderjyskE tager ikke let på GVI

I dag tager SønderjyskE hul på pokalturneringen i fodbold, når man skal til Gentofte og møde GVI fra Danmarksserien.

En kamp som SønderjyskE er storfavoritter i, men det betyder ikke, at man tager let på tingene. Ifølge jv.dk er det nemlig en stærk trup, der venter.

SønderjyskE kommer til at tage en blanding af erfarne og unge sultne spillere med til Gentofte. Marc Pedersen, Victor Ekani, Mads Hvilsom og Rasmus Vinderslev er nogle af de navne, der ventes at starte inde.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 08:49
Tønder samlede 15.000 kroner ind

I Tønder bankede det på døren mange steder i søndags, hvor der blev samlet ind til Red Barnet. En landsindsamling, hvor der i den grad har mangler syd- og sønderjyske indsamlere.

I Tønder var 15 personer mødt op, og de fik en flot udbytte.

I løbet af dagen samlede de nemlig godt 1000 kroner ind pr. mand, og det samlede resultat fra Tønder landede på 15.000 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 08:46
Sønderborg stormer frem

Hvis du besøger en virksomhed i Sønderborg, så er der en god chance for, at de er en smule mere tilfredse end tilfældet har været tidligere.

Erhvervsklimaet er nemlig blevet langt bedre i Sønderborg, og på bare et år stormer kommunen frem på den liste over erhvervsvenlige kommuner, som Dansk Industri har lavet.

Sønderborg er gået 18 pladser frem på bare et år, så man nu ligger nummer 42.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 07:13
Nyt datacenter måske på vej ved Padborg

En ny lokalplan, der er på vej ved Padborg, giver mulighed for placering af et nyt datacenter skriver jv.dk

Der har været flere henvendelser, men der er endnu intet konkret lyder det fra Aabenraa Kommune.

Det drejer sig om et 33 hektar stort område lige vest for motorvejen ved Padborg.

Området vil kunne bruges til "særligt arealkrævende og strømforbrugende virksomheder med tilhørende teknisk anlæg, som f.eks. datacentre og lignende", som der står i sagsfremstillingen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-09-2018 06:44
Merete Riisager forudsiger flere på erhvervsuddannelse

Næste år vil endnu flere elever søge ind på en erhvervsuddannelse. Det forudsiger undervisningsminister Merete Riisager, der ellers i sidste uge modtog meldingen om at den politiske målsætning om at hver fjerde i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen, næppe bliver nået.

Ministeren mener endda at have luret hvordan de unge skal lokkes til - de skal nemlig begejstres og have tæt kontakt til erhvervslivet.

- De vil gerne møde dygtige undervisere, der kommer direkte ude fra virkeligheden. De vil møde mester. Hvis de er i gang med at blive kok, vil de møde en kok fra en restaurant, der ved, hvad der rører sig, siger Merete Riisager.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

04-09-2018 06:36
Lærerstuderende læser langt fra på fuld tid

Da læreruddannelsen blev ændret i 2013, blev der lagt vægt på, at uddannelsen skulle være et fuldtidsstudie, men en evaluering viser, at de lærerstuderende i gennemsnit bruger 25 timer om ugen på studieaktiviteter.

Det skriver Politiken Skoleliv.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

04-09-2018 06:00
Esbjerg sendte mails ved en fejl

I Esbjerg Kommune er man havnet i en alvorlig sag. Ifølge TV Syd har kommunen nemlig ved en fejl sendt over 6.000 mails ud til de forkerte personer, så du kan meget vel have fået en besked i din e-boks adresseret til en anden modtager.

Brevet var en invitation fra Esbjerg Kommune til et informationsmøde om de grønne områder og lokalhistoriske oplysninger i Østerbyen og indeholdt ikke personfølsomme oplysninger.

Til trods for det har fejlen gjort flere borgere bekymrede
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 06:00
Borgmester vil ignorere krav

Skal man give hånd, for at man kan betragtes som en dansk statsborger? Det spørgsmål skaber lige nu enorm debat herhjemme, og nye krav kan meget vel komme til at gøre det til en pligt.

Det er dog ikke alle borgmestre, der er klar til at finde sig i en ceremoni med håndtryk. Blandt dem er Aabenraa Kommune og Thomas Andresen (V).

- Jeg vil udfordres på det og se, hvad der sker, hvis jeg ikke indberetter det. Og jeg vil allerhelst slippe for overhovedet at have nogen ceremoni. Hvad er det dog for noget?, siger Thomas Andresen til DR.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 06:00
9-årig dreng fundet igen

I går blev politiet i Esbjerg kontaktet af nervøse forældre, der var bekymrede over, at deres søn ikke var vendt hjem efter at være gået fra en kammerat.

Politiet valgte at efterlyse den 9-årige dreng på Twitter, og kort efter var der godt nyt.

En venlig mand fandt nemlig drengen gående i kvarteret omkring sit hjem. Han kunne ikke finde hjem, og manden hjalp derfor drengen hjem til sin glade og lettede familie.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 06:00
Travl august i Billund

Med 358.801 passagerer blev den netop afsluttede måned den travleste august i historien for Billund Lufthavn. Her var det især en række nye ruter, der oplevede en stigning.

Til gengæld havde den flotte sommer negativ effekt i Billund Lufthavn.

Antallet af chartergæster er nemlig gået lidt tilbage i forhold til sidste år, det skriver TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 06:00
Stadig kaos

Et dansk fodboldlandshold bestående af spillere fra 1. og måske endda 2. division.

Det lyder helt vildt, men det kan blive tilfældet, når Danmark om bare to dage skal møde Slovakiet i en testkamp.

Spillerforeningen og DBU er nemlig endnu ikke blevet enige om en ny aftale for landsholdet, og det tager DBU som et afbud til at spille onsdag og på søndag mod Wales i Aarhus.

Nu kan et amatørlandshold komme i aktion, men parterne arbejder stadig i 11. time.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 06:00
De store banker flopper

Når du går en tur i banken, så er der måske mere smil på læben, hvis du har en mindre og mere lokal bank end de helt store spillere på markedet.

I hvert fald viser en ny undersøgelse, at danskerne er mest tilfredse med de lokale banker, som er mere personlige end de store.

Bedst af alle er Ringkjøbing Landbobank, mens der er hug til banker som Nordea og Danske Bank, der dog også er mere i offentlighedens søgelys.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2018 05:52
Lokale virksomheder "dumper" Haderslev

Haderslev Kommunes image får dumpekarakterer af de lokale virksomheder i Dansk Industris årlige Erhvervsklimaundersøgelse.

Haderslev Kommune går 20 pladser tilbage på dansk Industris årlige Erhvervsklimabarometer, der blev offentliggjort mandag aften. Haderslev Kommune er nu under middel og ligger nummer 53 mod 33 året før ud af 98 kommuner.

DI formand i Sønderjylland, Erling Duus, men faktisk at den placering er lidt uretfærdig

Han vil overfor jv.dk ikke udelukke, at borgmester H. P. Geils mangel på handling og indgriben i sagen om overforbrug og vennetjenester på VUC Syd - da han var bestyrelsesformand - kan spille ind, når erhvervslederne er blevet spurgt.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-09-2018 05:41
Medie: Danske Bank hvidvaskede for 30 mia dollars

På et enkelt år skal 30 milliarder dollar have passeret gennem Danske Banks estiske filial. Det skriver Financial Times, der skal have set et udkast til en rapport om hvidvaskningssagen i bankens estiske filial.

Det er dog ikke noget Danske Bank vil bekræfte overfor ritzau:

- Undersøgelserne er ved at blive færdiggjort, og vi ser frem til at offentliggøre konklusionerne, siger bestyrelsesformand i Danske Bank, Ole Andersen i en kommentar.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

04-09-2018 05:19
'Ingen er tvunget til at blive dansker'

Det preller af på udlændingeministeren, at flere af hendes partifæller kritiserer krav om, at udlændinge, der vil have dansk statsborgerskab, skal trykke hånd ved en ceremoni.

Vi ønsker at højtideligholde det at blive dansk statsborger. Det er noget, man tilvælger. Ingen tvinger dem til at blive dansk statsborger siger Inger Støjberg til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-09-2018 13:51
Søndertorv i Aabenraa forskønnes

Selvom Aabenraa Kommune har brugt penge på en områdefornyelse på Søndertorv, så er der stadig nogle af husene, der skæmmer bybilledet.

Det er den næsten tomme grund på Søndergade 12 og nabohuset, nummer 14, springer i øjnene.

De to matrikler er nu erhvervet af Stenbjerg Ejendomme A/S, som skibsreder Hans Michael Jebsen ejer.

Henrik Uldall Borch, der er direktør for Stenbjerg Ejendomme, fortæller til jv.dk, at selskabet har planer klar for begge matrikler.

I første omgang skal nummer 14 renoveres. Det bliver et hus med beboelser og et forretningslokale ud mod Søndertorv.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

03-09-2018 12:00
Nyt samarbejde mellem Region Syddanmark og Tønder Kommune

Region Syddanmark og Tønder Kommune har indgået et samarbejde, der skal gøre de kommunale såvel som det regionale tilbud bedre og mere sammenhængende.

Det fortæller Regionrådsformand Stephanie Lose:

LYD: Lose om Tønder

Regionsrådet har netop sat gang i ombygning på Tønder Sygehus, så kommunens korttidscenter flytter ind til regionens funktioner på sygehuset.


Lyt her
Af: Mike Forde

03-09-2018 10:12
Færre børn må gå 0. klasse om

Antallet af børn, der må gå 0. klasse om, er faldet i forhold til tidligere. Det viser tal fra Undervisningsministeriet - men formanden for børnehaveklasseforeningen, Pia Jessen, kan godt have sine tvivl om tallenes rigtighed:

- Jeg ser faldet som et udtryk for, at vi har et system, som ikke ønsker, at børn skal gå om. For når jeg taler med mine kolleger rundt omkring i børnehaveklasserne, så giver de ikke udtryk for, at det går så godt, som tallene viser. De oplever, at flere børn er umodne og ikke klar til de udfordringer, de møder i skolen, siger Pia Jessen til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

03-09-2018 10:00
Bobby Festival samler Sønderborggenserne

Lige nu starter billetsalget til en årlig tilbagevende begivenhed i Sønderborg – Nemlig årets Bobby Festival.

Det handler om musik fra 60’erne og frem – og det er efterhånden blevet et samlingspunkt for mange gensyn blandt gæsterne fortæller Jørn Andreasen fra Kommiteen:

LYD: BOBBY

Bobby Festival finder sted lørdag den 3. November på Sønderborg Hus – og billetter kan købes fra nu på billetnet og på Sønderborg Hus.

Lyt her
Af: Mike Forde

03-09-2018 09:50
Demente bør få frataget kørekortet, mener flertal

Personer, der diagnosticeres med demens, bør fratages deres kørekort.

Det mener 59 procent af de adspurgte i en undersøgelse fra Yougov på vegne af Alzheimerforeningen, der finder flertallets holdning foruroligende:

- Selvfølgelig bliver man på et tidspunkt så syg, at man ikke længere kan køre bil. Men ens liv bør ikke slutte sammen med en demensdiagnose, siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen til TV2 Nyhederne.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-09-2018 09:31
Test af overtøj afslørede miljøgifte

Det er den tid på året hvor mange skal have fat i flyverdragter og andet overtøj til poderne. Og nu viser en norsk undersøgelse at meget overtøj til børn indeholder uønsket kemi og miljøgifte.

Testen viste, at 31 ud af 34 stykker børnetøj viste sig at indeholde miljøgifte. Kun mærkerne Name-it, MOLO og Reima viste sig helt fri for uønskede miljøgifte. Populære mærker som Wheat, Friends fra Coop og Helly Hansen endte i bunden af testens resultater.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

03-09-2018 08:29
Manglende kontrol med studerendes tidsforbrug møder kritik

På trods at gentagne indikationer på, at studerende på videregående uddannelser bruger for lidt tid på deres studier, fører hverken uddannelsesstederne eller det ansvarlige ministerium kontrol over de studerendes tidsforbrug.

Det konkluderer Statsrevisorerne, der kalder det for utrilfredsstillende.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-09-2018 08:28
Kronprins Frederik opereret for diskusprolaps

Kronprins Frederik blev søndag opereret for en diskusprolaps på Rigshospitalet.

Operationen forløb som planlagt, og Kronprinsen har det efter omstændighederne godt og er udskrevet mandag morgen, oplyser Kongehuset.

Der venter ham nu et genoptræningsforløb, og Kronprinsens officielle aktiviteter aflyses derfor de næste par uger.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-09-2018 07:58
Hoppede ud fra bro - for sjov

En 23-årig mand satte i går himmel og hav i bevægelse, da han hoppede ud fra lavbroen over Storebælt. Det fik flere til at ringe til politiet, der satte et stort redningsmandskab i værk. Men det var uden grund.

Det hele var nemlig for sjov og mandens kammerat filmede hele seancen. Men politiet kunne ikke se det sjove i det og har derfor sigtet manden for misbrug af faresignal - noget der kan give tre måneders fængsel.

Samtidig risikerer han at blive bonnet for redningshelikopterens arbejde - en timepris på mellem 60.000 og 80.000 kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-09-2018 07:52
Overlæge tiltalt for aktiv dødshjælp

En pensioneret overlæge fra Fyn skal i dag for retten efter at have hjulpet en mand med at tage sit eget liv ved at have udskrevet 100 mg af et dødeligt stof til ham.

Overlægen, Svend Lings, anerkender, at det er ulovligt at hjælpe andre til at begå selvmord, men han mener alligevel ikke han gør noget forkert,

- Jeg har efterhånden hjulpet mange, og det har jeg gjort, fordi jeg synes, at det er etisk mere korrekt at tage hensyn til det enkelte lidende menneske end til samfundets love, siger Svend Lings til ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-09-2018 06:00
Holsted-talent i grim ulykke

I weekenden gik det galt for den unge speedwaykører Martin Steen Hansen fra Holsted.

Stortalentet styrtede under træning, hvor han pådrog sig alvorlige skader, det skriver klubben på sin Facebookside.

Martin Steen Hansen blev hentet med helikopter og fløjet til Odense, hvor han på hospitalet blev lagt i kunstigt koma.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2018 06:00
Mange besøgte sygehuset

I går kunne man i hele Syd- og Sønderjylland besøge sygehuset, hvor der blev budt indenfor for at vise de byggeprojekter og initiativer, man arbejder med.

Åbent Sygehus blev blandt andet afholdt i Aabenraa og i Esbjerg.

Det lokkede blandt andet cirka 1000 borgere til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor man kunne se den kommende sengeafdeling med enestuer.

- Det er jo borgernes sygehus, og det er jo borgerne, der har betalt for det. Så vi synes, det er vigtigt, at de kan følge med i, hvordan byggeriet skrider frem. Det er dejligt, at der er kommet så mange, siger Per Busk, som er administrerende sygehusdirektør til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2018 06:00
Sommeren går på held

Har du også nydt godt af det gode sommervejr i løbet af weekenden, så behøver du ikke at pakke sommertøjet helt væk endnu - Det melder DMI.

Mandag og tirsdag byder nemlig på nye solskinsdage med op mod 22-23 grader og solskin.

Midtvejs på ugen bliver landet dog delt op i to, og desværre er det turen østpå, som det gode sommervejr tager. Det giver en våd afslutning på ugen i Syd- og Sønderjylland, hvor det dog fortsat ser ud til at blive ganske lunt.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2018 06:00
Kvinde kradsede og rev uniform i stykker

En 19-årig kvinde fra Aabenraa blev i weekenden stoppet af politiet, og den beslutning var hun ikke ret glad for.

Den unge kvinde valgte ifølge TV Syd at gå amok på en betjent, som hun blandt andet kradsede i ansigtet, mens hun også rev hans uniform i stykker.

Kvinden måtte søndag en tur i Retten for at forklare sig. Hun blev sigtet for vold mod tjenestemand, og så var der en grund til, at hun ikke ville stoppe. Hun var nemlig påvirket af spiritus.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2018 06:00
Landsholds-kaos

Hvis du planlægger at se Danmarks kampe her i landskamppausen, så kan det blive et noget alternativt syn, der kommer til at møde dig.

DBU og Spillerforeningen strides nemlig om en ny landsholdsaftale, og søndag aften valgte landsholdet at stille sig til rådighed, hvis man midlertidigt kunne gøre brug af den tidligere aftale.

Den vil DBU dog ikke være med til, og man er nu gået i gang med at lede efter alternative spillere i Superligaen og måske endda i 1. division:

- For det, som Spillerforeningen tilbyder os, er at gå tilbage til en aftale, som er udløbet, og som vi fra DBU's side har sagt, at vi ikke ønsker at forlænge, siden forhandlingerne begyndte lige efter nytår, siger Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU ifølge DR.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2018 06:00
Klasseforskel i Esbjerg

Efter tre sejre på stribe ventede der i går en rigtig svær opgave for Esbjerg fB, der hjemme tog imod topholdet fra FCK, der netop har sikret sig adgang til gruppespil i Europa League.

Københavnerne blev da også en alt for stor mundfuld på Blue Water Arena.

Gæsterne startede som lyn og torden og kom hurtigt foran ved Dame' Ndoye, inden Viktor Fischer øgede til 2-0 kort efter. Den stilling fik lov at holde kampen ud trods skydetelt undervejs.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2018 05:12
Det kører med bilsalget

Der har været godt gang i bilsalget i august.

20.693 nye personbiler fik sat nummerplade på i Danmark, og det er det højeste salg i august nogensinde.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører ifølge Ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-09-2018 05:06
Regeloprydning kan frigøre 2000 årsværk i ældreplejen

Forenkling af regler og registreringskrav og reduktion af sygefravær kan frigøre flere end 2000 årsværk til mere direkte kontakt med patienterne i ældreplejen.

Det viser en kulegravning af området, som er lavet af Finansministeriet og Ældreministeriet i samarbejde med otte kommuner.

Det skriver Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

03-09-2018 04:58
Politiet har fundet 52-årig kvinde

Syd- og Sønderjyllands Politi ledte i går aftes efter en 52-årig kvinde fra Aabenraa.

Kvinden var kørt fra sit hjem klokken 12.00 i nedtrykt sindstilstand, og man kunne ikke komme i kontakt med hende.

Derfor sendte politiet klokken 21.30 en efterlysning ud. Det lod til at give pote, for allerede en halv time efter var kvinden fundet igen.

Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at kvinden nu er hjemme hos sin familie, og at hun er i god behold.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-08-2018 15:25
Kræftbehandlingstider overholdes stadig ikke

Hver femte kræftpatient får stadig ikke behandling inden for de anbefalede tidsfrister. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Især venter patienter med bugspytkirtelkræft for længe, ligesom det inden for brystkræft går den forkerte vej.

- Den udvikling skal vendes, siger administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

31-08-2018 15:00
Sparekasse ruster sig til tab på tørkeramte landmænd

Den Jyske Sparekasse med hjemsted i Grindsted sætter ekstra penge af til at imødegå tab på tørkeramte landmænd.

Sparekassen har mange landmænd som kunder, hvilket afspejles i regnskabet.

- Vi har vurderet på de mulige konsekvenser af sommerens tørke og har sat yderligere ca. 40 millioner kroner af, så vi har en stødpude mod de øgede nedskrivninger på landbrugskunderne, der kan blive konsekvensen af tørken og det reducerede høstudbytte, siger Claus E. Petersen, adm. direktør for Den Jyske Sparekasse til TV Syd.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-08-2018 15:00
Ny skov på vej ved Tønder

Du kan godt begynde at glæde dig.

For om nogle år kan du nyde at gå tur med hunden, kæresten eller børnene i et nyt bynært skovområde, der forbinder Tønder by med Soldaterskoven.

Det nye skovområde bliver en realitet, fordi Tønder Kommune og Naturstyrelsen har indgået en ny samarbejdsaftale.

Aftalen blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse i aftes, og den betyder, at kommunen giver 45 hektar jord til Naturstyrelsen, som planter skov på jorden. Derudover bidrager Naturstyrelsen selv med tre hektar, så skoven bliver på i alt 45 hektar.

Samarbejdsaftalen betyder også, at Tønder Kommune får overdraget den historiske flyhangar i Soldaterskoven og cirka fire hektar omkring den - plus de tre millioner kroner, som er afsat på Finansloven til renovering af hangaren.

Med hangaren som omdrejningspunkt skal der skabes et oplevelses- og formidlingscenter med fokus på første verdenskrig.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

31-08-2018 14:00
Haderslev Kommune holder borgermøde om F-35 på Flyvestation Skrydstrup

Forsvaret er i gang med planarbejdet for indfasningen af 27 nye F-35 kampfly på Flyvestation Skrydstrup.

Derfor inviterer Haderslev Kommune alle interesserede til borgermøde med fokus på lovgivningen i forbindelse med store, nationale anlægsprojekter.

Haderslev Kommune vil på mødet desuden informere om seneste nyt i forhold til sidste møde den 21. juni 2018.

Mødet finder sted torsdag den 27. september kl. 19.00–21.00 i Frøs Arena i Vojens.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

31-08-2018 14:00
Open By Night i Haderslev byder på ølsmagning

I aften er der Open By Night i Haderslev.

Udover en masse gode tilbud i byen butikker kan man bl.a. møde Future Live - det er arrangøren af Come 2 Live Festival i morgen i Gram.

Her fortæller marketingskoordinator Pernille Frandsen om hvad de har på hjerte:

LYD: Pernille

Butikkerne i Haderslev har åben indtil klokken 22.
Lyt her
Af: Mike Forde

31-08-2018 14:00
Åbent hus på Sygehusene i weekenden

Region Syddanmark inviterer søndag 2. september kl. 10 til åbent hus på tre af regionens mange sygehusbyggerier og et sundhedscenter i Odense, Aabenraa, Esbjerg og Haderslev.

LYD: LOSE1

Det fortæller Regionsrådsformand Stephanie Lose.

LYD: LOSE2

De fire syddanske åbent hus-arrangementer er led i den landsdækkende kampagne "Vi bygger for livet", hvor der er åbent hus på 12 sygehusbyggerier på tværs af landet.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

31-08-2018 11:53
Ledige skal ikke rende panden mod en mur

Ledige skal ikke konstant løbe mod en bureaukratisk mur. Det mener et flertal af folketingets partier, der har indgået en aftale, der skal sikre ledige den rigtige hjælp.

- Det er historisk, at vi på den måde rydder ud i regeljunglen og skaber mere enkle regler. Vi får fx sat en stopper for kravet om, at ledige skal søge arbejde, selvom de har fået et job, de snart begynder på, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Seneste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser at der er godt 107.000 ledige i Danmark.
Af: Marianne Thorø

31-08-2018 09:57
Bilister får igen lov at parkere på kantlinjer

Fra i morgen må bilister igen parkere på brede kantlinjer skriver DR Nyheder.

Reglen, der blev indført ved årsskiftet, gjorde mange parkerings-båse for små til store biler.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-08-2018 09:48
EU vil afskaffe sommertiden

Det måske snart slut med at huske at stille urene frem eller tilbage hvert halve år.

EU vil ifølge kommissionsformand Jean-Claude Juncker beslutte at afskaffe sommertiden.

"Folk ønsker, at vi gør det", siger Juncker til ZDF ifølge dpa.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-08-2018 08:47
Byggegrunde i Kolding rives væk

Der er rift om byggegrundene i Kolding.

Da budfristen på 18 grunde i Thors Ager i Dalby udløb onsdag kl. 12, havde kommunen modtaget 32 bud, og samtlige grunde er nu solgt.

- Jeg tror aldrig tidligere, vi har oplevet, at alle vores byggegrunde er blevet revet væk med det samme. Det siger noget om, hvor attraktivt det er at bygge i Kolding, og det vil vi naturligvis arbejde benhårdt på at honorere i form af nye udstykninger – både for investorer og for private, der selv ønsker at bygge hus, siger borgmester Jørn Pedersen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

31-08-2018 08:10
Røg på Sønderborg Sygehus

En defekt frituregryde udviklede her til morgen røg i køkkenet på Sønderborg Sygehus.

Heldigvis begrænsede det sig til røgskader og en kraftig udluftning på sygehuset, konstaterer Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Twitter

31-08-2018 07:41
Mange har ikke fået udbetalt løn

Adskillige danskere har ikke modtaget deres løn på kontoen her til morgen.

Det oplyser bankernes interesseorganisation Fida ifølge TV2.

Det skyldes forsinkelser i clearingen fra Nationalbanken, men betalingerne burde gå igennem i løbet af formiddagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-08-2018 07:03
Endnu en spøgelsesbilist på Esbjergmotorvejen

Igen i aftes måtte Sydjyllands politi ud at lede efter en spøgelsesbilist på Esbjergmotorvejen. Flere anmeldere havde meldt ind at de havde set en bil køre mod vest i det østgående spor ved halv ti tiden i aftes.

Det lykkedes patruljen at finde spøgelsesbilisten - en 66-årig kvinde - der tilsyneladende var kommet på afveje i forbindelse med det igangværende vejarbejde ved Gørding.

Også sent onsdag aften blev en anden bilist forvirret ved vejarbejdet, men skiltningen på stedet er altså i orden, konstaterer politiet efter endnu engang at have tjekket forholdene.
Af: Marianne Thorø

31-08-2018 06:58
Regionsrådet afsætter 143 mio til forbedringer

Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet at investere 143 mio kroner i nye vinduer, nye senge og andre forbedringer, der skal give bedre arbejdsmiljø på sygehusene.

Investeringen er blevet mulig fordi regionen blandt andet oplever mindre udgifter til sygehusmedicin og faldende udgifter til syddanske patienter på sygehuse i andre regioner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

31-08-2018 06:37
Akuthelikopterne er mere i luften end før

Landets tre akuthelikoptere er mere i luften end tidligere. Således fløj helikopterne sidste år lige knap 1700 ture med tilskadekomne - en stigning i forhold til tidligere år - og i år er antallet af flyvninger i de første måneder steget med 17 pct i forhold til året før.

Forklaringen skal findes i at vagtcentralerne er blevet mere opmærksomme på muligheden for at sende en helikopter og fordi sygehusene løbende har fået forbedret landingsfaciliteterne så der er mindre spildtid, når patienten skal fragtes fra helikopter til akutafdeling.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

31-08-2018 06:00
Ny direkte rute fra Billund til Kiew

Fra marts næste år får Billund Lufthavn en ny direkte rute til Kiev - hovedstaden i Ukraine.

Det er flyselskabet Wizz Air, der starter ruten med første afgang 2. marts næste år, og billetsalget går i gang allerede i dag. Kiev er hovedstaden i Ukraine og har omkring tre millioner indbyggere og dermed Europas 8-største by.

Den nye rute til Kiev har første afgang tirsdag den 2. marts 2019, og der vil være afgange tirsdage og lørdage fra Billund Lufthavn. Med to ugentlige forbindelser er ruten aktuel for både forretningsrejsende og turister.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-08-2018 06:00
700.000 kroner til lokale genforenings-arrangementer

Region Syddanmark øremærker 700.000 kr. til lokale initiativer, når 100-året for genforeningen skal fejres i 2020. I alt er der afsat tre mio. kr. til aktiviteter, der fejrer genforeningen og samtidigt understøtter regionsrådets kulturstrategi. Men 700.000 kroner skal altså øremærkes lokale initiativer.

Hvis man vil have del i pengene skal man have et kulturprojekt, der er udsprunget af de syddanske potentialer og er med til at understøtte syddansk identitet og særpræg.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

31-08-2018 06:00
Kolding-gigant kæmper økonomisk

En af landets største svineproducenter har hjemme i Frørup ved Christiansfeld, men selvom AC Farming er store, kniber det med økonomien.

Der er nemlig ikke noget i kassen, at senest måtte AC Farming ifølge Landbrugsavisen aflyse et Åbent Hus af et nyt stort byggeri, fordi firmaet bag byggeriet ikke havde fået deres penge.

Overfor jv.dk bekræfter AC Farming, at kassen er tom, da man har prioriteret hårdt i år. Man lover dog, at byggeprojekterne bliver klar.
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 06:00
Svine-gigant kæmper økonomisk

En af landets største svineproducenter har hjemme i Frørup ved Christiansfeld, men selvom AC Farming er store, kniber det med økonomien.

Der er nemlig ikke noget i kassen, at senest måtte AC Farming ifølge Landbrugsavisen aflyse et Åbent Hus af et nyt stort byggeri, fordi firmaet bag byggeriet ikke havde fået deres penge.

Overfor jv.dk bekræfter AC Farming, at kassen er tom, da man har prioriteret hårdt i år. Man lover dog, at byggeprojekterne bliver klar.
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 06:00
Indsamlerne bliver væk

På søndag kan det meget vel ringe på din dør, når Red Barnet er rundt i landet for at samle ind.

Det ser dog ikke alt for opløftende ud i Syd- og Sønderjylland, hvor der mangler indsamlere på to ud af tre ruter.

I Sønderborg Kommune er kun 38 procent af ruterne besatte, men hos Red Barnet bevarer man smilene:

- Jeg anlægger en mere positiv vinkel og glæder mig derfor over de indsamlere, som har valgt at bruge deres søndag på at hjælpe, frem for at ærgre mig over dem som ikke har, fortæller indsamlingsleder Bente Lauritzen overfor TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 06:00
Henriks bageri lukker

Der bor en bager, i Vestergade, men på søndag bliver en vedmodig dag for Henriks Bageri i Guderup på Als.

Bagermester Henrik Gjerlevsen er nemlig tvunget til at lukke bageriet ned, da han kæmper med sygdom, og dermed stopper eventyret i Guderup efter mere end 26 år.

Henriks bageri er flere gange blevet moderniseret og udvidet, og det vides endnu ikke, hvad der skal ske med stedet efter lukningen.
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 06:00
Der mangler mentorer

Børn anbragt uden for hjemmet klarer sig langt dårligere i skolen end ikke-anbragte børn. Det forsøger Esbjerg Kommune at lave om på med mentorordningen Lær for Livet, det skriver TV Syd.

Der er dog et problem, og det er et ret stort et af slagsen. Der mangler nemlig mentorer, og det er ærgerligt:

- En god voksenstøtte og velfungerende mentorordning kan være af meget stor betydning for et anbragt barns skolesucces og fremtid, fortæller Illa Westrup Stephensen, direktør i Lær for Livet
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 06:00
Esbjerg håber på tilskuer-amok

Det går rigtig godt for Esbjerg fB i øjeblikket. Klubben ligger fint til i midten af Superligaen trods en svær sæsonstart, og de seneste tre kampe er alle blevet vundet.

Søndag venter så et brag hjemme på Blue Water Arena, når FC København kigger forbi.

En kamp der ligger på et godt tidspunkt om søndagen, og håbet i EfB er, at man måske kan nærme sig 8.000 tilskuere til duellen mod topholdet.
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 06:00
Internettet snyder dig

Har du også en lille smule svært ved at følge med, når du klikker rundt på internettet, så er det næppe nogen tilfældighed.

Nu er der nemlig kritik af store spillere som Facebook og Google, der helt bevidst forsøger at lokke deres bruger ud i en jungle, der er svær at finde rundt i, advarer flere eksperter.

Hjemmesiderne er designet på sådan en måde, at de snyder og vildleder din hjerne.

- De fleste virksomheder og især store datadrevne virksomheder som Google, Facebook og så videre er fuldstændig klar over, hvad de gør, og hvilke virkemidler de bruger, siger Peter Dalsgaard der er lektor i interaktionsdesign ved Aarhus Universitet til DR.
Af: Michael Ehrhorn

31-08-2018 05:52
Insekterne kommer - dansk landbrug kan blive hårdt ramt

Varmere vejr vil medføre flere og mere sultne insekter i Danmark, viser en ny undersøgelse i det anerkendte tidsskrift Science.
I
følge rapporten, der undersøger de potentielle tab af afgrøder frem mod 2050, vil 11 europæiske lande, heriblandt Danmark, Sverige og Storbritannien, komme til at opleve 75 procent eller højere tab af hvedeafgrøder på grund af insekter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-08-2018 05:50
Nye afsløringer på vej fra Apple

Apple, der blandt andet står bag iPhone og iPad, bekræfter, at der er indkaldt til præsentation i hovedkvarteret i Cupertino i Californien den 12. september.

Selvom Apple ikke selv har bekræftet det, så anses det efterhånden for en offentlig kendt hemmelighed, at der kommer hele tre nye iPhones.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-08-2018 05:48
Wozniacki ude af US Open

Den danske tennisstjerne, Caroline Wozniacki, er ude af årets US Open. For andet år i træk blev anden runde endestationen for danskeren, der tabte 4-6, 2-6 til ukrainske Lesia Tsurenko
Af: Marianne Thorø

30-08-2018 14:37
Regionen investerer

Region Syddanmark investerer ekstraordinært 143 mio. kr. i nye vinduer, nye senge og forskellige forbedringer, der skal give et bedre arbejdsmiljø på sygehusene.

Det besluttede et enigt regionsråd forleden, lyder det i en pressemeddelelse.

De 143 millioner kroner kommer fra et råderum på en række områder, hvor regionen har brugt færre penge end forventet.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 14:37
Spøgelsesbilist forvirret af vejarbejde

Det var seks meget lange minutter, da en 72-årig kvinde i går kørte i den forkerte retning på Esbjerg-motorvejen ved Korskro.

Efter bare seks minutter fik en anden bilist gjort den 72-årige kvinde opmærksom på, at hun var på vej i den forkerte retning, og hun stoppede op, netop som en af politiets patruljebiler var nået frem.

Ifølge TV Syd blev kvinden forvirret over skiltningen ved et vejarbejde.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 14:09
Nyt kulturhus er rykket nærmere

I Grindsted er man kommet et pænt stykke tættere på det unikke Kultur- og Ungehus, som byen længe har drømt om.

Det er kommet frem i dag, efter at finansministeren har set penge af til projektet på regeringens bud på en ny finanslov for 2019.

Indtil videre er der kun tale om et forslag, for til efteråret går de politiske partier i gang med at forhandle den endelige finanslov, og her er der mange parter, man skal tage hensyn til.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 14:00
Nye rækkehuse på vej i Aabenraa

Der bliver snart taget første spadestik til 20 nye rækkehuse og et stort fælleshus ved Skovparken i Aabenraa.

Det er lokale Horup Bolig, som er klar projektet på den anden side af Mølleåen over for de nuværende lejligheder i Skovparken skriver jv.dk

Der er netop blevet ryddet op på grunden, og den gamle ESS-bygning er fjernet.

Lejeboligerne, der forventes at være klar til indflytning næste sommer, henvender sig primært til seniorer.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-08-2018 14:00
Dronningen får prins Henriks apanage

Det kommer ikke til at få økonomiske konsekvenser for dronningen og kongehuset, at prins Henrik døde tidligere i år.

Det fremgår af regeringens finanslovsudspil, der er præsenteret her til formiddag, skriver Ritzau.

Dronningen får nemlig lov til at beholde prins Henriks apanage.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-08-2018 12:43
Enlige lægger større og større beslag på boligmassen

Antallet af singlehusstande stiger. Faktisk tegner de sig for over 70 pct. af alle nye husstande de sidste 30 år. Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Nybolig.

-Det stigende antal singlehusstande bakkes op af en skilsmisserate, der i samme periode er steget, men stigningen i antallet af studerende siden 1980´erne har helt sikkert også betydning for udviklingen, fordi mange studerende bor for sig selv i små boliger, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.
Af: Marianne Thorø

30-08-2018 09:53
540 mio til klimapulje

Regeringen lægger i sit finanslovsforslag op til at hæve den årlige klimapulje til 540 millioner kroner i 2019 – det største beløb nogensinde.

Puljen skal hjælpe udviklings- og vækstlande til at reducere deres udledning af drivhusgasser og tilpasse sig klimaforandringerne.

- Med 540 mio. kr. giver vi et massivt bidrag fra Danmark til at gennemføre Parisaftalen og sikre at udviklingslandenes energisystemer bliver mere bæredygtige, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-08-2018 09:31
Ventetiden på høreområdet faldet markant

Bestræbelserne på at sænke ventetiden på høreområdet i Region Syddanmark ser nu ud til at bære frugt. Tre sygehuse har alle formået at sænke ventetiderne markant.

Siden maj måned har Sygehus Lillebælt eksempelvis formået at sænke ventetiden med 53 uger, så den nu er på 60 uger.

Det er blandt andet sket ved at personalet har indvilliget i at arbejde ekstra om lørdagen, ligesom man også har øget bemandingen af audiologiassistenter.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-08-2018 09:18
Flere vælger at arbejde i Storbyregion Esbjerg

Flere vælger at arbejde i Storbyregion Esbjerg, der dækker Esbjerg, Varde og Fanø kommuner. På blot fem år er antallet af personer, der arbejder i byregionen, men bor uden for, steget med knap 20 pct. viser en ny analyse.

Mens antallet af arbejdspladser i storbyregionen er steget, melder 62 pct af virksomhederne i Storbyregion Esbjerg om problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

- Vi skal arbejde for gode uddannelsesmuligheder lokalt, men det er lige så vigtigt, at vi viser resten af Danmark, at der sker noget i Storbyregion Esbjerg, at vi har et spændende arbejdsmarked og attraktive bosætningsmuligheder, siger Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-08-2018 08:14
Slut med omvej i Holsted

Sent i går eftermiddags sluttede trafikanternes trængsler i Storegade i Holsted St.

Da skete den stærkt forsinkede genåbning af jernbaneoverkørslen.

Renoveringen har stået på siden forrige fredag og var annonceret til at vare fire dage skriver jv.dk

Men det tog altså lidt længere tid, hvor både gående og kørende er sendt ud på en omvej.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-08-2018 07:55
Gymnasielærerne er utilfredse med forslag

Regerings forslag til finanslov for 2019 er noget nær en katastrofe for gymnasieuddannelserne. Det mener Gymnasielærernes formand Annette Nordstrøm Hansen, der kalder det uforståeligt, at regeringen sidder alle advarsler overhørig og lægger op til at fortsætte de årlige besparelser på to procent frem mod 2022.

- Flere gymnasiers eksistensgrundlag er ved at smuldre, og på alle landets gymnasier er der sparet lærere væk. De, der er tilbage, løber stærkere og stærkere og har mindre og mindre tid til at tage sig af den enkelte elev. Det går ud over kvaliteten i undervisningen og rammer eleverne, siger Annette Nordstrøm Hansen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-08-2018 06:51
Dropper besparelser på uddannelser - men først i 2022

Regeringen vil droppe de udskældte besparelser på undervisning, uddannelse og kultur. Men først fra 2022. Det fremgår af regeringens udspil til finanslov for 2019, der præsenteres i dag.

De næste tre år skal gymnasier, universiteter og museer fortsat spare omkring 800 millioner kroner om året med det såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent.

Men fra 2022 vil regeringen føre alle pengene tilbage til de tre områder - alt efter om det er folkeskolen, gymnasierne eller et tredje sted, der trænger til en økonomisk indsprøjtning.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

30-08-2018 06:04
Kvinder rammes dobbelt så ofte af vold på jobbet

Hver gang én mand udsættes for vold på jobbet, rammes to kvinder.

Det viser en gennemgang af data fra Arbejdstilsynet, som Fagbladet 3F har foretaget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-08-2018 06:03
SF kritiserer sænkelse af el-afgift

SF's skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen giver ikke meget for regeringens sænkelse af elafgiften til sommerhusejere, der bliver solgt som et grønt forslag.

- Regeringens forslag er en skjult skattelettelse til dem, der ejer og udlejer de største sommerhuse, som jeg tvivler på kommer til at give nogen klimagevinst, siger Lisbeth Poulsen.

Hun mener i stedet at der skulle investeres målrettet i energibesparelser og varmepumper, hvis sommerhusejernes CO2-udledning skulle sænkes.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-08-2018 06:00
Esbjerg fik klø i åbner

I går startede den bedste kvindelige håndboldrække, og allerede første runde bød på en storkamp mellem København Håndbold og Team Esbjerg.

Tæt blev det dog aldrig for alvor, for Esbjerg endte med at tabe kampen med hele 7 mål og 30-23.

Allerede ved pausen så det svært ud for Team Esbjerg, der var bagud med 16-10. Anden halvleg blev kun tabt med 14-13, men man kom aldrig i nærheden af at hente københavnerne.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 06:00
Bilist fik standset spøgelsesbilist

I går aftes fik politiet flere anmeldelser omkring Esbjergmotorvejen, hvor der var set en spøgelsesbilist nær afkørslen ved Korskro og Esbjerg Lufthavn.

Den viste sig at holde stik, men en modig bilist formåede at stoppe den vildfarne spøgelsesbilist, og efterfølgende kunne politiet ankomme til stedet.

Endnu er der ikke flere oplysninger om spøgelsesbilisten.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 06:00
Finanslov er landet

I efteråret skal der forhandles ny finanslov, og i går aftes ankom regeringens bud hos Venstres Kristian Jensen.

Her er der lagt op til mere end 700 milliarder kroner, hvor hovedtrækkene er, at danskerne skal have flere penge.

Der bruges nemlig flere penge på blandt andet uddannelse og ældre, mens også udlændingeområdet meget vel kan stå overfor store forandringer til den strammere side, melder TV2.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 06:00
Skybrud rammer Danmark

Hvis du kigger ud af vinduet i dag, så er der ret gode chancer for at se en del regndråber på ruden.

I dag har DMI nemlig varslet skybrud, og her kan der falde mellem 25 og 35 mm regn på bare seks timer. Nogle steder kan vi endda vente op mod en halv måneds regn.

Syd- og Sønderjylland ser heller ikke ud til at gå fri. Hele landsdelen er i risiko-zonen med undtagelse af Esbjerg, Varde og Tønder-områderne, der ser ud til at gå fri.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 06:00
Tour de France-start tæt på Danmark

Hvis du drømmer om at se cykelløbet Tour de France starte på dansk grund, så er der måske ikke længere til drømmen end 2021.

Her ligger Danmark nemlig lunt i svinget, og der var nye tilnærmelser og positive tilkendegivelser, da den franske præsident Emmanuel Macron i går besøgte landet.

Sønderborg er en af de byer, der nævnes til en mulig Tour-afslutning, da byen ligger tæt på lufthavn og med gode muligheder for, at rytterne hurtigt kan komme mod Frankrig efter det danske visit.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 06:00
Bedrageri på biblioteket

En omfattende sag om databedrageri er blevet opdaget i Sønderjylland, det skriver Jydske Vestkysten.

Det er gået ud over biblioteket i Aabenraa, hvor der på nogle computere er blevet installeret såkaldte keyloggers på størrelse med et USB-stik.

Sådan en kan bruges til bedrageri, og blandt andet har en gæst på biblioteket fået oprettet en falsk virksomhed i sit navn.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2018 05:21
Regeringen vil drosle ned på grænsekontrol

Sidste år blev der afsat en pulje på ti millioner kroner til politiets indsats ved grænseovergange, der ikke er døgnbemandet. Pengene skulle eksempelvis bruges til patruljering og udstyr. Men står det til regeringen, skal den pulje ikke videreføres.

Det fremgår ifølge Ritzaus oplysninger af det finanslovsforslag, som finansminister Kristian Jensen vil præsentere i løbet af i dag.

Grænsekontrol har været et centralt krav for Dansk Folkeparti i finanslovsforhandling efter finanslovsforhandling.

Ud over puljen til de ikke-døgnbemandede grænseovergange indeholdt sidste års finanslov en lang række andre initiativer i kategorien grænsekontrol.

Blandt andet blev der sat penge af til kontrolbokse og fastmonterede nummerpladeskannere.

Der blev også afsat en pulje på ti millioner kroner til at bekæmpe kriminalitet i de grænsenære områder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-08-2018 15:00
Nyt program om Syddanmark

På lørdag har TV Syd premiere på et nyt program om vores landsdel.

Programmet hedder "Det Er Vores Sang" og har standupper Ane Høgsberg og sangeren Thomas Buttenschøn som værter.

LYD: Butten01

Det fortæller Thomas Buttenschøn, der selv har en fortid i Sønderjylland:

LYD: Butten02

Det er lørdag klokken 19.30 du kan se med på TV Syd når der er premiere på "Det Er Vores Sang"
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-08-2018 15:00
Slagteri-kantine genåbnet efter rottemistanke

Efter to dages lukning på grund af rottemistanke kan de ansatte på slagteriet i Blans igen benytte deres kantine.

Det skriver jv.dk

Mandag ved middagstid blev kantinen på slagteriet omgående lukket, da en ansat så en rotte eller mus i kantinen.

Men efter at skadedyrsbekæmpere har arbejdet i et par dage var der ikke nogen tegn på aktivitet fra skadedyr.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-08-2018 14:14
De unge lever bæredygtigt

Når man er ung i Danmark, så tænker man i høj grad på bæredygtighed.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Arla, og her svarer mere end halvdelen af de unge, at de tænker over at leve bæredygtigt.

Det samme billede gør sig ikke gældende hos deres forældre, der dog sorterer mere, mens de unge køber økologisk til aftensmaden.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 14:00
Rabat til sommerhusejere på vej

Der er en stor besparelse på vej til cirka 50.000 sommerhusejere, hvis det står til regeringen, som vil sænke el-afgiften i den kommende finanslov.

Den gennemsnitlige besparelse vil ligge på cirka 4.500 kroner for den enkelte ejer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-08-2018 14:00
Nyt håb om tilskud til godstransport til Mandø

Mandø har hverken bro eller færge - og det betyder ekstra dyre fragtpriser.

Men nu er Mandø kommet et skridt tættere på at få støtte til godstransport mellem fastlandet og øen.

Det fremgår af en ny rapport fra Økonomi- og indenrigsministeriet.

Rapporten indeholder et forslag til en konkret model for, hvordan Mandø kan få del i det statslige tilskud til nedsættelse af takster for godstransport til danske øer, selvom Mandø ikke betjenes af en færge skriver TV Syd.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-08-2018 12:55
Cykelnerven en realitet

Nu står det helt fast, at Cykelnerven 2019 bliver en realitet.

Det er nemlig lykkedes at samle 42 deltagere, der næste år blandt andet skal til Frankrig og cykle nogle af de store Tour de France-bjerge.

Formålet med Cykelnerven er at rejse midler til forskning i sclerose. Det gør holdet blandt andet ved at sælge pladser på cykeltøjet til firmaer, der ønsker deres firmalogo på cykeltøjet.

Det er særligt deltagere fra Aabenraa og Haderslev, der præger Cykelnerven 2019.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 11:34
Lærerjobs fosser ud

Det går i den gale retning, når man ser på antallet af lærere på folkeskolerne i Esbjerg Kommune. I løbet af ti år har folkeskolerne nemlig mistet godt 300 lærerstillinger, det skriver jv.dk.

Udviklingen sker samtidig med, at antallet af pædagoger stiger kraftigt.

Flugten af lærere gør, at Esbjerg på landsplan indtager en kedelig andenplads over de kommuner landet over, der har mistet flest lærerstillinger.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 11:21
Mere vaccine

Regeringen vil nu sætte ind for at unge drenge skal vaccineres mod sexsygdom.

I sit finanslovsudspil vil regeringen sætte 40 millioner kroner af til, at alle 12-årige drenge fremover kan få tilbudt en gratis hpv-vaccine.

Et tilbud der ifølge politikerne ikke kun kommer drengene til gavn. Den øgede grad af vaccine vil også komme ikke-vaccinerede piger til gode, mener Kræftens Bekæmpelse ifølge Ritzau.

Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 11:16
Bøde og sur smiley

Sønderborg Frugt & Grønt har fået en bøde på 5.000 kroner og en meget sur smiley af fødevarekontrollen efter et besøg.

Her kunne det nemlig konstateres, at minimarkedet havde store problemer med hygiejnen og opbevaringen af stedets fødevarer.

Flere varer blev konstateret for gamle, mens der blev fundet for høje temperaturer i blandt andet kalkunkødpølser.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 11:13
Mere hjælp til psykisk syge

Syddanskere, der har en psykisk sygdom, skal have mere hjælp til at komme i uddannelse eller beskæftigelse.

Med en bevilling på to millioner kroner vil regionsrådet nu sætte mere gang i samarbejdet mellem psykiatrien og de syddanske kommuner på arbejdsmarkedsområdet.

Pengene, der blev bevilliget i forbindelse med budgettet for 2018, skal gå til projekter og samarbejder, der på forskellig vis kan hjælpe personer med psykisk sygdom i gang, skriver regionen i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 09:36
Regeringen vil have Tour-starten til Danmark

Tour de France 2021 skal skydes i gang i Danmark. Det mener regeringen, der har afsat 17 mio på finansloven for at få verdens største cykelløb til at starte på dansk grund.

Løbet har tradition for at starte uden for Frankrig ca hvert andet år og statsminister Lars Løkke Rasmussen forventer, at København allerede inden næste sommer bliver præsenteret som start-by i 2021.

Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

29-08-2018 08:25
Der skal findes penge udskiftning af træer i Aabenraa

I weekenden faldt et par tykke grene fra poppelalléen i Aabenraa ned på Dronning Margrethes Vej, hvor de til alt held ikke ramte nogen.

Det har betydet fornyet fokus på en af de investeringer, som står og venter på, at Aabenraa Kommune får råd - nemlig en udskiftning af de udtjente træer i poppelalléen.

Det skriver jv.dk

Slesvigsk Parti er klar med et udspil allerede nu, som ikke alene handler om at udskifte poppeltræerne, men om at få færdiggjort hele området ved Dyrskuepladsen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-08-2018 08:18
Jernbaneoverskærring ved Sig lukkes

Banedanmark nedlægger inden for de kommende uger to usikrede overkørsler i Sig ved Varde, mens en tredje får vejbump for at skærpe trafikanternes opmærksomhed.

Tilbage i juni blev to mennesker dræbt, da de ville krydse den ene overskæring i Sig.

Banedanmark havde ellers bebudet, at det først er planen at sikre overskæringen næste år.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-08-2018 06:19
Hamrende dyrt at udskifte skattesystem

70 it-systemer i skatte-systemet er så forældede, at de skal skrottes. Det fastslår ekspertudvalg ifølge Politiken.

Regeringen afsætter nu i den forbindelse 600 millioner kroner på finansloven, men hele udskiftningen ventes at koste op mod 10 milliarder kroner.

Balladen er at flere af systemerne er lavet i 60'erne og 70'erne og teknologien har udviklet sig en hele del siden da.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

29-08-2018 06:00
Verdensnaturfonden kritiserer vildsvinehegn

Et hegn er på vej ved den dansk tyske grænse, men det er en rigtig dårlig idé. Sådan lyder meldingen fra flere sider - Nu også Verdensnaturfonden.

Verdensnaturfonden har klaget til EU-Kommissionen om, at vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse ikke bygger på et tilstrækkeligt fagligt grundlag.

Fonden er især bekymret over, at dyrelivet langs grænsen vil komme til at lide.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 06:00
Nyt forsøg skal trække speciallæger til

Der mangler akut Lungemedicinere på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, og for at lokke speciallæger til, tænker sygehuset nu anderledes.

Sydvestjysk Sygehus vil nemlig oprette en uddannelsesplads til en lungemediciner gennem et særligt forløb, hvor personen slippet for at rykke rundt i landet.

Håber er så, at den nye speciallæge vil blive på sygehuset efter endt uddannelse.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 06:00
Sommeren vender tilbage

Efter en noget ustadig periode er der nu godt nyt til de, der savner sommer, sol og strandture.

Fra næste weekend ser vejret nemlig ud til at vende med sommerlige temperaturer, og det kan være noget, der hænger ved.

I hvert fald melder en ny prognose fra DMI, at den nye sommer meget vel kan komme til at vare i godt en uges tid.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 06:00
Ægtepar på vild tur

Et dansk ægtepar kom på noget af en tur, da de i går besluttede sig for at køre en tur fra Nordjylland ned over den dansk/tyske grænse.

På vej tilbage over grænsen blev de nemlig stoppet, og her kunne politiet konstatere, at ingen af dem havde kørekort:

"Måske lige friskt nok. Langt til Nordjylland uden bilen. Bøde fremsendes", skriver politiet på Twitter.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 06:00
Chokoladecreme tilbagekaldes

Salling Group tilbagekalder økologisk chokoladecreme fra Penotti.

Produktet indeholder ingredienserne mælk og hasselnødder, hvilket ikke er oplyst i ingredienslisten.

Chokoladecremen med en nettovægt på 350 gram er solgt i Bilka og Føtex i hele landet, det skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 06:00
Kultur i Syd om Nephew: Vi har arbejdet på det længe

Til foråret venter der koncertgæsterne i Sønderborg en stor oplevelse, når Nephew kigger forbi Skansen.

Nephew er startet op igen efter fire års pause, og de er blevet rost til skyerne for deres koncerter i 2018.

I Kultur i Syd glæder man sig da også over, at det er blevet muligt at offentliggøre så stort et navn:

LYD JES JOHANSEN, KIS

Siger Jes Johansen fra Kultur i Syd til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2018 05:55
Flere fattige i Danmark

Antallet af familier med indkomst på under halvdelen af gennemsnittet i Danmark har de sidste ti år været stigende.

Det viser tal fra Danmark Statistik, som Fagbladet 3F har set nærmere på.

Eksperter forudser, at det bliver værre, lyder det videre.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-08-2018 05:44
SF har sine sydjyske kandidater klar

SF har i en urafstemning fundet sin sydjyske kandidater til næste folketingsvalg

Tidligere folketingsmedlem Karina Lorentzen fra Kolding blev spidskandidat efterfulgt af den tidligere SFU-formand Nanna Bonde. Derudover stiller partiet også med Mikkel Ammitzbøl fra Ribe, der senest stillede op til kommunalvalget i Esbjerg kommune.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

29-08-2018 05:13
12-årige drenge får tilbud om gratis hpv-vaccination

Regeringen vil forebygge forskellige former for hpv-kræft ved at tilbyde to gratis stik til alle drenge fra 12-års alderen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Vaccinationen skal blandt andet forebygge kræft i penis, mund og svælg hos drengene.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

29-08-2018 05:00
Gymnasier skal selv fordele tosprogede elever

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil med et nyt forslag sikre en bedre fordeling af tosprogede elever i gymnasiet.

Fremover skal gymnasierne selv fastsætte de kriterier, som eleverne fordeles efter.

Det kan eksempelvis være det sprog, som eleverne taler i hjemmet, skriver DR.Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-08-2018 15:29
Hædersgave til modstandsfolk og efterladte

Henved 1000 danskere kan se frem til en check på 10.000 skattefri kroner fra regeringen. Pengene er en hædersgave til de personer, der fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats under besættelsen.

Det drejer sig blandt andet om tidligere modstandsfolk og indsatte i koncentrationslejre og deres efterladte.

I alt har regeringen afsat 10,8 millioner kroner til ekstraudbetalingen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

28-08-2018 14:21
Flere Airbnb-gæster i Danmark denne sommer

Stadigt flere, der gæster Danmark, bruger Airbnb.

Ifølge tjenesten selv brugte 443.000 gæster Airbnb i Danmark i løbet af denne sommer. Det er 35.000 flere end sidste sommer.

Hver af de besøgende betalte i gennemsnit 672 kroner per nat for at overnatte i Danmark og ud over de fem største byer, var også Rønne og Frederikshavn på listen over populære destinationer for Airbnb-gæster i Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

28-08-2018 14:16
Stressede studerende

Stort set alle studerende oplever stress i forbindelse med deres studie. Det viser en undersøgelse som IDA har lavet blandt godt 1.500 studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

Kun omkring seks procent af de studerende angiver, at de på intet tidspunkt oplever stress i løbet af et semester, mens over 6 ud af 10 oplever, at de i en del af semesteret, i en stor del af semesteret eller hele semesteret føler sig stressede.

De mest udbredte symptomer blandt de studerende, der rammes af stress, er hukommelses- og koncentrationsbesvær, søvnbesvær samt spændingshovedpiner og smerter i skuldre og nakke.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

28-08-2018 11:51
Kantinen på Blans Slagteri lukket ned

Omkring 1000 ansatte på Danish Crown i Blans skal i dag finde en alternativ måde at byde middagspausen og maden på.

Kantinen på slagteriet er nemlig blevet lukket ned, fordi der er blevet set enten en mus eller en rotte.

Slagteriet tilkaldte med det samme skadedyrsservice, som opsatte en række fælder, samt dryssede mel ud på gulvet. Desuden blev afløbene i kantinen tjekket. Kantinen åbner tidligst i morgen.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 11:49
Træ-alle skal måske afspærres

Det kunne være endt i en katastrofe, da en stort træ søndag væltede ud over Dronning Margrethes Vej i Aabenraa. Heldigvis kom ingen dog noget til.

Faldet skete pludseligt, og flere af de andre træer på alleen langs Mølleåen er også i fare for at vælte.

Derfor sættes der nu fra politisk side gang i drøftelser omkring fældning af flere af træerne hurtigere end planlagt, mens man også vil overveje, om alleen med træerne skal spærres helt af.

Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 11:49
Tønder giver grønt lys til villa

Tønder Kommune har givet grønt lys til at indrette villaen på Strucksalle 63 til et minimotel med bed and breakfast, det skriver jv.dk.

Beslutningen kommer efter at tre-plans villaen har været til salg siden 2011, og den har en liggetid på hele 2.600 dage.

Beslutningen om at udleje værelser i ejendommen skaber frustrationer hos flere naboer, hvor man frygter støjgener og problemer omkring parkering.

Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 10:42
Cyklister påkøres bagfra

Når en cyklist mister livet i en ulykke på landevejen, sker det oftest ved, at cyklisten bliver påkørt bagfra af en bil. Det viser en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet.

- Selvom der er færre cyklister at holde øje med på landevejen, så kører bilerne med en langt højere fart, end de gør i byen, og det betyder ofte, at ulykkerne bliver mere alvorlige, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Det er stadig højresvingulykkerne, der koster flest cyklister livet i trafikken.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

28-08-2018 08:53
WWF til kamp mod vildsvinehegn

Verdensnaturfonden WWF går nu ind i kampen mod dét vildsvinehegn, som regeringen til næste år vil rejse langs den dansk-tyske grænse.

WWF mener at hegnet er et politisk bestillingsarbejde, der hviler på et meget spinkelt og utilstrækkeligt fagligt grundlag, skriver JyllandsPosten.

Derfor er WWF nu gået til EU-Kommissionen for at få kommissionen til at stoppe projektet med at rejse det knap 68 km lange hegn.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

28-08-2018 08:48
Partnervold er typisk psykisk

Psykisk vold er den mest udbredte form for partnervold. Det viser en ny rapport Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE

Faktisk har 4 ud af 100 kvinder og én ud af 100 mænd inden for et år været udsat for psykisk vold, viser rapporten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

28-08-2018 08:27
Indbrud i genbrugsbutik i Esbjerg

To mænd på 34 og 30 år blev i nat taget på fersk gerning i færd med at begå indbrud hos Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Sædding Ringvej (i Esbjerg).

De to havde tilsyneladende ikke regnet med at der var alarm på stedet, så de var stadig i butikken, da politipatruljen nåede frem.

De to anholdte er lokale og kendt af politiet for tidligere indbrud, fortæller TV Syd.
Af: Marianne Thorø
Kilde: tvsyd

28-08-2018 07:43
Interflora solgt til udenlandsk køber

Blomsterkæden Interflora Danmark har ladet sig købe af Interflora Frankrig, skriver kæden i en pressemeddelelse.

Køberen ejer allerede Interflora i Frankrig, Spanien, Portugal og Luxembourg.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-08-2018 07:35
Vindmølle penge skal komme Tønder til gavn

Thomas Ørting Jørgensen fra Borgerlisten i Tønder, mener, at de penge, Tønder Kommune har tjent via erstatning og salg af grund til en vindmølle, skal bruges i Tønder by.

Det skriver jv.dk

Det drejer sig om opstillingen af vindmøller ved Sæd-Vindtved.

Sagen kommer på dagsordenen ved det kommende kommunalbestyrelsesmøde.

Her skal politikerne såtage stilling til, om de synes, at pengene - i alt godt to millioner kroner - skal reserveres til projektudvikling i Tønder by.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-08-2018 06:07
SKAT har slet ikke styr på det

Genoprettelsen efter Skats EFI-system, som er blevet kaldt den største IT-skandale i nyere tid, er ifølge en rapport fra Rigsrevisionen fyldt med problemer. Dermed er der væsentlige risici for forsinkelser og nye tab af milliarder af danskernes penge.

Oppositionen har leveret hård kritik af skatteminister Karsten Lauritzen for hans håndtering af sagen, men ministeren afviser kritikken, fortæller Berlingske i dag.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

28-08-2018 06:00
Tønder skal ikke udvide bare for at gøre det

Årets Tønder Festival blev en bragende succes, og allerede torsdag aften kunne arrangørerne melde udsolgt af partoutbilletter.

Weekendens succes rejser nu det næste spørgsmål, som er, om Tønder bør udvide.

Noget som en af hovedkræfterne bag festivalen, Maria Thessink, dog er lunken overfor. Hun mener nemlig ikke, at festivalen skal blive så stor, at den mister sin charme og intime stemning, skriver TV Syd.

Selvom der er plads til flere gæster er det heller ikke muligt at udvide pladsen på grund af placeringen midt i byen.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 06:00
SønderjyskE bankede nordmænd

Det lover meget godt for SønderjyskE op til den nye sæson i den bedste ishockeyliga.

Holdet har imponeret i de to første kampe med storsejre, og i går aftes blev det til endnu en af slagsen mod de norske sølvvindere fra Lillehammer.

SønderjyskE vandt kampen med 6-2 efter en dramatisk affære, der bød på hele 19 udvisninger undervejs.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 06:00
Flot skalp af EfB

Esbjerg fB er nummer seks i Superligaen. Det står fast efter endnu en sejr på 1-0 i går aftes over AaB, og de cifre har EfB nu vundet med tre gange i træk.

Den afgørende scoring faldt med lidt over en halv time tilbage af opgøret, da Joni Kauko var på pletten.

Kampen bød også på minutter til verdensstjernen Rafael van der Vaart, som EfB skiftede ind i anden halvleg.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 06:00
Broen får ny butik

Broen Shopping i Esbjerg får snart sin butik nummer 60, og det bliver en eksklusiv herretøjsbutik, der er klar til at rykke ind.

I en pressemeddelelse oplyser Broen nemlig, at centret får en Mr. Broen-butik, der kommer til at byde på tøjmærker som Gant, Calvin Klein, Matinique og Tommy Hilfiger.

Også den nye biograf i Broen Shopping meldes i planmæssig fremdrift.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 06:00
Det kniber med grammatikken

Det kniber en smule med grammatikken og retskrivningen blandt flere af de unge, hvor det ellers bør sidde på rygraden, det skriver Politiken.

Det er forskere på Syddansk Universitet, der har lavet en undersøgelse blandt 1. års studerende på dansk- og journaliststudiet.

100 skriftlige opgaver fra nye studerende på dansk og journalistik er blevet undersøgt, og i gennemsnit blev der per 1000 ord fundet 55 fejl. 47 hos de journaliststuderende og 64 hos dem, der læser dansk.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 06:00
S vil stramme grebet om udlændinge

Når den kommende finanslov skal forhandles, vil Dansk Folkeparti kræve store skift mod en strammere politik på udlændingeområdet.

Noget der nu møder ros fra Socialdemokratiet, der er klar til at kigge på forslagene fra DF.

Mattias Tesfaye, der er udlændingeordfører i Socialdemokratiet, fortæller overfor Politiken, at han opfordrer regeringen og DF til at invitere S til kommende forhandlinger på området.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2018 05:44
Jeps, det har været en god sommer

Gennemsnitstemperaturen i Danmark denne sommer har aldrig været højere - i hvert fald ikke så længe vi har målt den.

I maj, juni og juli lå gennemsnitstemperaturen på 16,9 grader i gennemsnit i Danmark - og det er 3,3 grader varmere end den hidtidige rekord.

Endnu har DMI ikke lavet en endelig opgørelse over denne sommer, men både i forhold til solskinstimer og varme ligner den en højdespringer, der ikke er overgået af andre år, siden DMI begyndte at måle i 1874.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DMI

28-08-2018 05:40
Uro i Menighedsrådet i Ulkebøl

Menighedsrådet i Ulkebøl ved Sønderborg har haft møde med Haderslev Stift og venter nu på en udmelding fra biskop Marianne Christiansen.

Baggrunden er at. Menighedsrådet har meldt ud, at det trækker sig, hvis ikke der findes en løsning på samarbejdsproblemer med sognets kirkebogsførende præst Kirsten Schmidt.

Også i 2009-10 og i 2016 var Haderslev Stift involveret i at løse samarbejdsproblemer mellem sognets menighedsråd og Kirsten Schmidt.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-08-2018 05:10
Tryg vil overvåge mere

Forsikringsselskabet Tryg vil nu udvide tilbuddet om overvågning af bilkørslen til alle dets kunder. Hidtil har det været forbeholdt unge kunder mellem 18 og 30 år at få installeret en slags sladderhank i bilen, der fortæller om føreren kører pænt. På den måde har de unge kunne spare op til en tredjedel af forsikringsprisen.

- Vi har mange ældre kunder, der har spurgt, hvorfor de ikke også kan få lov til at spare penge på deres bilforsikring, hvis de kører pænt. Så nu breder vi det ud, fortæller koncerndirektør i Tryg, Johan Kirstein Brammer.
Af: Marianne Thorø

27-08-2018 14:00
Stadig huller i vejene i Haderslev

Tal fra Haderslev Kommune viser, at antallet af henvendelser, som kommunen modtager for skader på biler og personer forårsaget af huller i veje, er på samme niveau som i flere år.

Det skriver jv.dk

Entreprenørvirksomheden Arkil fik i 2013 ansvaret for at forbedre kvaliteten af nogle af kommunens veje. Det er en kontrakt, der løber i 15 år, og virksomheden har travlt med at forbedre vejene, men der er endnu et stykke, før målet er nået.

Aftalen for vejene i Haderslev er en såkaldt partneringsaftale, og det betyder, at det inden for byens grænser er kommunen, der bestemmer, hvornår veje skal forbedres, og så er det Arkils opgave at udføre jobbet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-08-2018 14:00
Barn udenfor livsfare efter ulykke ved Egernsund

En dreng på 3 år blev i morges klokken 7.44 ramt af en bus på den stærk trafikerede Brovej i Egernsund.

Drengen sad i en barnestol bag på moderens cykel, som hun trak hen over vejen. Ved sammenstødet blev cykel og dreng skubbet hen ad kørebanen, men ifølge jv.dk, er både mor og barn uden for livsfare - bl.a. takket være brug af cykelhjelm

Efter ulykken var trafikken i den vestlige retning over Egernsundbroen spærret en times tid under oprydning.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-08-2018 13:43
Patienterne bliver væk

Husk nu at melde afbud, hvis ikke du kan komme til din planlagte tid på sygehuset.

Sådan lyder opfordringen nu fra Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, skriver DR Nyheder. Udeblivelserne koster nemlig penge, der kunne have været brugt på andre patienter.

På Kolding Sygehus ser det særligt slemt ud. På fysio- og ergoterapiafdelingen udebliver 8,7 procent af patienterne, mens det er 7,8 procent på afdelingen for hjerne- og nervesygdomme.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 13:01
Marc Pedersen raser mod dommeren

I går tabte SønderjyskE knebent til FC København i Parken, hvor topholdet overvandt en chokstart og sendte SønderjyskE hjem med nederlag på 3-2.

Efter kampen er der stor sønderjysk utilfredshed med kampens dommer Jakob Kehlet. Blandt andet hos forsvarsspilleren Marc Pedersen, der ikke vil nævne dommeren direkte - Men kommer med en klar hentydning:

"Det er bare, når det ene hold får det hele serveret, er det sværere at have et modsvar. Det er den eneste, man ikke kan dække op," siger Marc Pedersen til BT.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 10:03
Vil fjerne gebyr for erhvervsaffald

Erhvervsminister Rasmus Jarlov foreslår at fjerne et affaldsgebyr, der betales af alle virksomheder, uanset om de producerer affald eller ej.

– Det er en af de mest tåbelige ordninger, som alle små virksomheder er trætte af, siger ministeren ifølge DR.

Gebyret indbringer hvert år 100 millioner kroner, men ifølge Erhvervsministeriet går halvdelen til administration.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

27-08-2018 09:42
Det hurtigste boligsalg i tre år

Det går hurtigere med at få solgt boliger i Danmark. Mens det i juli 2015 eksempelvis tog 190 dage at sælge en villa, så tager de nu 165 dage. Liggetiden på sommerhuse er faldet fra 287 til 245 dage, viser tal fra Nybolig.

- Det er klart tegn på, at boligsalget skyder en fortsat pæn fart. Og det er gode nyheder for de, som overvejer at sætte deres bolig til salg, at der i den grad er motiverede købere derude, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

27-08-2018 09:41
E-sporten introducerer etisk kodeks

En række e-sportsorganisationer lancerer nu et etisk kodeks, der skal være med til at skabe sunde rammer på området.

Målet er at fremme fysisk og mental sundhed blandt spillerne samt tager afstand til snyd, gambling og ikke mindst energidrikke, der for mange hænger uløseligt sammen med e-sport
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-08-2018 08:46
Det halter med ligestillingen i det offentlige

Det halter med ligestillingen i den offentlige topledelse.

For på trods af at 70 procent af de offentligt ansatte er kvinder, så sidder langt flere mænd end kvinder i topledelsen. 70 procent af alle topledere er mænd, og det er ikke godt nok, mener ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.

- Jeg synes, at det er forstemmende, at det ikke ser bedre ud med ligestillingen i den offentlige sektor, siger ministeren.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

27-08-2018 08:40
Mor og barn på cykel ramt af bus

En kvinde og hendes barn blev mandag morgen påkørt af en bus i Egernsund ved Sønderborg.

Ulykken skete, da kvinden ville trække sin cykel med barnet i barnestol over vejen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2.

Deres tilstand er ukendt, men intet tyder på, at de er i livsfare
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-08-2018 08:37
Kommunal markedsføring for 2 mio kroner

Esbjerg kommune køber i år markedsføring hos sine eliteidrætsklubber for samlet 2 mio kroner. Flest penge ryger til superligaklubben EfB, mens håndbold og ishockey også hiver en god slat penge hjem, skriver jv.dk.

Esbjerg kommune markedsfører sig gennem EfB for 495.000 kroner, Team Esbjerg for 425.000 kroner og for 380.000 kroner gennem håndboldherrerne hos Ribe-Esbjerg. Til Esbjerg Energy ryger der samlet 390.000 i kommunale markedsføringskroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Jv.dk

27-08-2018 08:37
"Nej Tak" til Kattegatbro

Nej tak til en bro eller en tunnel over Kattegat. Sådan lyder det klare budskab fra Region Syddanmark og de 22 borgmestre i regionen, som fredag stiftede en ny arbejdsgruppe.

En fast Kattegatforbindelse vil skævvride Danmark lyder det fra Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark skriver TV Syd.

Hvis man forbinder Aarhus og København, vil man styrke de to vækstområder på bekostning af resten af landet. Og en Kattegatforbindelse vil være så dyr, at der ikke bliver penge nok til andre projekter, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-08-2018 08:02
Udlandsdanskere skal hjælpe med at promovere DK

Den kvarte million danskere der bor og lever udenfor landets grænser, bør være med til at promovere Danmark. Det mener flere topfolk fra dansk erhvervsliv, som nu vil undersøge præcist hvordan udlandsdanskerne kan hjælpe.

Og det er en god ide, mener Volkswagens direktør i Rusland, Lars Himmer:

- Ikke nok med, at vi kan åbne døre for små og mellemstore virksomheder, så er vi også vigtige repræsentanter for Danmark. Det glæder mig derfor, at man nu ser på, hvordan vi i højere grad kan tænkes ind i en national strategi, der både kommer os og Danmark til gode, siger Lars Himmer.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

27-08-2018 07:51
40 mio skal styrke dansk gastronomi

Danmark skal blive endnu bedre til at udnytte og formidle styrkerne i dansk gastronomi. Derfor har regeringen afsat 40 mio. kr. over en 4-årig periode med formål at fremme Danmarks position som et globalt centrum for gastronomi.

Dansk gastronomi har blomstret over de seneste 15 år - en udvikling, der har givet stjerneregn i form af Michelin-stjerner, men samtidig også givet fødevareproducenter og landmænd lyst til at forædle og raffinere deres produktion, lyder regeringens argumentation for at afsætte de 40 millioner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

27-08-2018 07:21
Masseskyderi i Florida

Den 24-årige David Katz er udpeget som gerningsmanden til gårsdagens skyderi under en e-sportsturnering i Jacksonville, Florida.

Gerningsmanden vandt turneringen sidste år, men var røget ud i år, da han vendte tilbage med et våben og skød to af sine rivaler og sårede ni andre. Efter skyderiet tog han sit eget liv, meddeler det lokale politi.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Diverse medier

27-08-2018 07:03
Energimærker stadig fyldt med fejl

Boligmarkedet kan endnu ikke stole fuldt ud på den mærkning, som gør det muligt at sammenligne forbruget af energi i forskellige bygninger.

I 2016 viste stikprøver fejl i hvert tredje energimærke, men sidste år var tallet faldet til hvert femte - men det er stadig for mange fejl, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Han forventer inden nytår at kunne fortælle præcist hvad han vil gøre for at rette op på fejlene.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

27-08-2018 06:00
Fantastisk Tønder Festival

Tønder Festival 2018 blev på mange måder en særligt god festival. Her blev der nemlig sat rekord i antallet af besøgende.

Allerede torsdag aften kunne arrangørerne melde alt udsolgt af de 7599 partout-armbånd, man havde sat til salg.

Lørdag lød meldingen så, at også alle endagsbilletterne til lørdagen var væk, mens man også kun havde få søndagsbilletter tilbage.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 06:00
Træ væltede ud over vejen

Det kunne være gået rigtig galt på Dronning Margrethes Vej i Aabenraa i weekenden.

Her væltede et stort træ af egen kraft pludselig ud over kørebanen, men heldigvis var ingen personer til stede der, hvor træet væltede.

Styrtet gav dog en del trafikale udfordringer, men vejen kunne igen åbnes, da det store træ var blevet fjernet.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 06:00
Duerne skider på EfB

Lige nu er der store problemer på Esbjerg fB's hjemmebane Blue Water Arena, men det har sådan set ikke noget med fodbold at gøre.

Der er nemlig flyttet en stor andel af duer ind på stadion, og deres afføring skaber store problemer. Det går nemlig ud over murværket og stålkonstruktionerne, der krakelerer, det skriver jv.dk.

Tilskuerne behøver ikke at frygte for deres sikkerhed på stadion, men lige nu søges der tilladelse til at skyde de ubudne gæster i Esbjerg.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 06:00
Flere anholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi er nået et betydeligt skridt videre i opklaringen af et voldeligt overfald mod to personer på henholdsvis 21 og 24 år. Hændelsen fandt sted søndag den 12. august i krydset Sædding Ringvej – Smedevej i Esbjerg.

Flere personer stod bag overfaldet, og der var også en kniv involveret.

I sagen har politiet anholdt en 28-årig mand, der blev sigtet og varetægtsfængslet i foreløbig fire uger efter et grundlovsforhør. Det førte til anholdelse af endnu en 28-årig mand, der også er varetægtsfængslet i fire uger.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 06:00
Donald Trump udelukket

I weekenden døde en markant skikkelse i USA's historie. Den tidligere præsidentkandidat og senator John McCain sov ind efter længere tids sygdom, og nu er der nyt om hans begravelse.

Den bliver uden den siddende amerikanske præsident, det skriver Ekstra Bladet.

Donald Trump er nemlig blevet udelukket fra at kunne deltage, når John McCain skal på sin sidste rejse. Et ønske der ifølge flere medier kommer direkte fra afdøde McCain.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 06:00
Kevin nummer 8

Den danske racerkører Kevin Magnussen tog i går endnu et fint resultat i den fornemmeste klasse, Formel 1.

På den belgiske SPA-bane sluttede Magnussen som nummer otter lige bag teamkammeraten Romain Grosjean, og dermed fik Magnussen fire point.

Kevin Magnussen har nu i alt 49 point og nærmer sig stille og roligt Nico Hülkenberg (Renault) på syvendepladsen i VM-stillingen.
Af: Michael Ehrhorn

27-08-2018 05:44
Unikt mønt-fund ved Gørding

En amatørarkæolog har gjort et enestående fund af en spansk guldmønt fra 1180 på en mark ved Gørding.

Der findes kun den ene mønt af sin art i verdenen, og derfor betragtes mønten mest som et smykke fremfor et betalingsmiddel.

Nationalmuseet skal nu vurdere fundet, men der venter ganske givet amatørarkæologen en fornuftig dusør for fund af danefæ.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

27-08-2018 05:05
Parafin på Fanø Strand

I øjeblikket er store dele af stranden på Fanø dækket af parafin.

Det er rester fra skibe, der har renset deres tanke på åbent hav, der nu sviner på Fanø.

Sydvestjysk Brandvæsen har meldt sin ankomst i løbet af i dag med en støvsuger, der skal tage sig af forureningen skriver TV Syd.

Det er ikke ulovligt at skibene renser deres tanke, bare det sker under havoverfladen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-08-2018 04:33
Antallet af elever på erhvervsskole er faldet drastisk siden reform

Erhvervsskolereformen skulle få flere unge til at vælge en faglig uddannelse.

Men tre år efter reformen trådte i kraft, kan det konstateres, at det modsatte er sket, skriver Information.

Fra 2014 til 2017 er der 27 procent færre elever, der er startet på en erhvervsuddannelse, viser tal fra undervisningsministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: Information
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook