22-06-2018 11:20
Fysikforsøg gik galt og helikopter måtte tilkaldes

Lige nu er det eksamenstid, og i forbindelse med det kom en 9. klasses elev helt galt afsted, da han skulle op i Fysik på Humlehøjskolen i Sønderborg.

Her gik et forsøg galt, og eleven blev voldsomt forbrændt. Der blev ydet førstehjælp fra personalet på skolen, inden der blev tilkaldt både ambulance og redningshelikopter.

Eleven blev fløjet til Rigshospitalet i København, hvor han stadig er indlagt på brandsårsafdelingen, skriver Jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 11:00
Gratis jord i Kolding

Havesæsonen er i fuld gang, og for mange ejere betyder det, at der skal køres kompost til.

I Kolding Kommune skal den mission nu være lettere, for fremover skal man to gange om året kunne hente gratis kompost til haven og altankasserne på kommunens genbrugspladser.

Der er i første omgang tale om et forsøg, som man i Kolding gerne vil køre forår og efterår, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 10:40
DF blokerer for salg af TV2

Hver eneste dag er du formentlig blandt de millioner af seere, der tuner ind på TV2, og snart kan TV-kanalen blive delvist privat ejet, da man fra politisk hånd arbejder på et salg - Eller gør man?

Nu går Dansk Folkeparti nemlig ind og blokerer for et salg, da de vil have TV2 til at blive på statens hænder. Årsagen er, at regeringen ikke tilstrækkeligt er kommet med gode argumenter for, hvorfor man skulle sælge, skriver DR.

Ifølge regeringen skal man i første omgang sælge 40 procent af TV2, da der er brug for nye øjne i en tid, hvor markedet for TV er i kontant forandring.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

22-06-2018 10:24
Masser af cyklister på vejene lørdag

Omkring 5.500 cyklister deltager i weekenden i Danmarks største cykelevent, når DGI Hærvejsløbet lørdag afvikles.

Løbet er uden konkurrence. Det er uden vindere. Fokus er på fællesskabet, og man møder op som et hold og forbliver et hold i løbet af dagen

Alle bilister opfordres til at være opmærksomme på, at der er mange cyklister på vejene fra Flensborg over Aabenraa, Vojens og Vejen til Viborg.

Løbet afsluttes med byfest i Viborg.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-06-2018 10:21
Utætheder skyld i højere varmepriser i Gram

Da Vojens Fjernvarme indviede verdens største damvarmelager i 2015, blev teknologien hyldet som fjernvarmens nye håb.

Men i dag, hvor der er bygget fem sådanne lagre i Danmark, har fire af dem problemer med utætheder og våd isolering, så varmen forsvinder ud i den blå luft. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Ifølge Ingeniøren har i alt fem fjernvarmeselskaber investeret 540 millioner kroner i at kunne lagre solvarme i overdækkede kunstige søer, men fire af de fem lagre er utætte, og det vælter økonomien i projekterne.

Utæthederne koster fjernvarmeselskaberne et varmetab på 35-40 procent, og hos Gram Fjernvarme er det hovedårsagen til, at varmeprisen er steget med 70 procent fra 2017 til april i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-06-2018 10:20
Krisehjælp og genhusning efter brand

Torsdag brød en kraftig brand ud i Kolding, da der gik ild i Overmarksgården, der er et sted for socialt udsatte og hjemløse. Hjemmet har 40 døgnpladser og fire herbergpladser.

Branden har været så kraftig, at samlingsstedet er udbrændt, mens værelserne ikke er til at bo i på grund af skaderne.

Der arbejdes derfor med genhusning til alle beboere, der også alle er blevet tilbudt krisehjælp, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 10:00
Tysk skuffelse over Danmark

70 kilometer. Det er temmelig langt, og det er præcis længden på det hegn, der mellem Danmark og Tyskland skal holde vildsvin ude af Danmark.

Hegnet skaber dog frustration i den tyske kommune Harreslev, hvor borgmester Martin Ellemann ikke er blevet informeret om beslutningen, før han læste om den i medierne.

Borgmesteren anerkender Danmarks suverænitet på området, men han frygter, at hegnet har til formål at holde mere end blot vildsvin ude, melder TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

22-06-2018 09:40
Lettere kår for udlændinge kan presse Danmark

Onsdag blev Danmark godt og grundigt trynet i EU, hvor en række nye regler går imod danske ønsker, mens der sikres bedre vilkår til udlændinge fra andre EU-lande.

De nye regler betyder blandt andet, at udlændinge efter bare en måned har ret til dagpenge, mens børnepenge ikke bestemmes af tidligere indkomst.

Der bliver også øremærket barsel til fædre, og de nye regler vil ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) være med til at presse den danske velfærdsmodel mærkbart.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

22-06-2018 09:20
Store overskridelser i Aabenraa

Hvis du bor tæt op af en befærdet vej, så kender du nok godt til følelsen af, at nogle mennesker kører alt, alt for stærkt. I Aabenraa var bekymringen blevet så stor, at politiets fotovogn måtte sættes ind.

Det skete på Tøndervej i Aabenraa, og det skulle vise sig, at de utrygge borgere havde en sag. I løbet af bare en dag blev 63 bilister blitzet, og det kostede 9 klip i kørekort.

Helt galt gik det for en enkelt, der kørte 90 kilometer i timen i en 50-zoner. Bilisten kan nu se frem til en tur til kørelærer.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

22-06-2018 09:00
Fokus på barnedrømmen

Hvis du har børn i Esbjerg Kommune, så kommer der måske snart endnu mere fokus på det at jagte sine drømme og kæmpe for det, man gerne vil.

Kommunen har lavet en fire-årig aftale med foreningen Barnedrømmen, der har gang i projektet "Go Creative". Her skal børnene have en anderledes indgang til eksempelvis kultur og kunst.

Forløbet skal testes på en række skoler, og håbet er, at når børnene arbejder med kulturelle og kreative læringsforløb i skole og dagtilbud, kan det styrke deres tro på egne evner og dermed forbedre deres muligheder i livet, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 08:40
Bilister stoppet på gågaden

I Ribe er der hver dag mange bilister, der benytter sig af vejen ved Dagmarsgadebroen. Den vej er dog spærret i øjeblikket, og det betyder, at man skal finde alternative veje.

Mange bilister har derfor valgt at køre ind over gågaden for at komme rundt, og torsdag stoppede politiet hele 13 biler i færd med dette.

Noget der vækker politisk harme i byen, da det ifølge politikere ikke tager længere tid at tage den lovlige Ringvej, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 08:20
Stadig fine muligheder for landsholdet

Det danske fodboldlandshold måtte nøjes med 1-1, da holdet torsdag mødte Australien ved VM-slutrunden i Rusland. Trods det er chancerne for videre deltagelse dog stadig gode.

Peru tabte nemlig til Frankrig, og dermed er Peru færdige i turneringen.

Det betyder, at Danmark kan spille sig i 1/8 finalen med uafgjort eller sejr i den sidste kamp over Frankrig. Hvis Danmark taber, er vi afhængige af, at Australien ikke vinder over Peru.
Af: Søren Klinkby

22-06-2018 08:00
Omdiskuteret overkørsel overlever

I flere uger har utilfredse borgere spærret vejen på HIllerup Markvej ved Varde, fordi der var planer om at lukke vejen omkring jernbaneoverskæringen, som blev vurderet usikker.

Nu har kampen dog givet pote for de utilfredse borgere.

Nu er det nemlig besluttet at stille Hillerup Markvej i bero sammen med to andre overgange, og først i 2020 skal det besluttes, hvad der skal ske, når signalprogrammet til den tid rulles ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

22-06-2018 07:18
Ekstra skiltning ved dødsoverkørsel

Efter dødsulykken tirsdag, hvor to personer blev dræbt ved en usikret jernbaneoverkørsel nær Varde, vil der nu blive opsat ekstraordinær skiltning.

Det sker dels ved jernbaneoverkørslen ved Sig nær Varde, dels ved 25 andre usikrede overkørsler.

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Det var målet, at de 26 usikrede jernbaneoverkørsler skulle have været sikret eller nedlagt inden udgangen af 2018.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

22-06-2018 06:30
Rådhus-røveri kan være opklaret

I december var der ikke mange smil på rådhuset i Sønderborg.

Her havde der været indbrud, og to uvurderlige lysekroner med henholdsvis 9 og 15 PH lamper var blevet stjålet.

Nu er det lykkedes Østjyllands Politi at anholde og fremstille en 42-årig mand for retten, der er sigtet for tyveriet. Under ransagning på en række adresser er der fundet lampedele, der meget vel kan stamme fra Sønderborg Rådhus, skriver TV Syd,
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

22-06-2018 06:30
Brand i Kolding kan være påsat

Torsdag udbrød en kraftig brand på Overmarksgården i Kolding, der er et sted for socialt udsatte og hjemløse.

Efter branden blev flere personer med bopæl på stedet meldt savnet, men de første gennemsøgninger i bygningen gav ikke noget resultat.

Nu er meldingen, at branden meget vel kan være påsat, og at årsagen stadig efterforskes.
Af: Søren Klinkby

22-06-2018 06:30
Genbrugscenter mangler penge

Bor du i Kolding Kommune, så kan du være blandt de mange der glæder sig til, at byen får et nyt genbrugscenter.

Et center der i december sidste år blev sat 36 millioner kroner af til, men det er ikke længere nok.

På grund af bedre økonomiske tider presses prisen op til 42,6 millioner kroner, og dermed er dele af projektet sat i bero - Det drejer sig om en ny administrationsbygning.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

22-06-2018 06:30
Kasserer mistænkt for underslæb

I Esbjerg Krisecenter har man set sig nødsaget til at anmelde en kasserer, der arbejder i støtteforeningen til centret.

Anmeldelsen sker på grund af mistanke om underslæb for op til 100.000 kroner - 95.000 kroner for at være præcis.

Kassereren er straks blevet bortvist, mens til aktiviteter for centrets kvinder og børn håndteres fremover direkte af krisecentret, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

22-06-2018 06:30
Mand fra bandemiljø handlede med narko

En 22-årig man fra Esbjerg er blevet sigtet og varetægtsfængslet i fire uger for handel med narkotika.

Manden blev ifølge jv.dk anholdt onsdag efter en længerevarende efterforskning mod bandemiljøet i Esbjerg.

Grundlovsforhøret skete for lukkede døre, og det vides derfor ikke, om manden nægter sig skyldig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

22-06-2018 05:57
Nu må vi sælge mad til hinanden en gang om ugen

Fødevarestyrelsen ændrer på vejledningen, så alle private nu én gang om ugen må udbyde måltider til andre private. Det skriver Politiken.

Før hed reglen 10 gange om året og var tænkt til folk, der har madboder på loppemarkeder og lignende.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

21-06-2018 16:04
Bo Spellerberg stopper i KIF

16 sæsoner med store triumfer og få nedture. 16 sæsoner med sublimt håndboldspil, entusiasme og engagement og med viljen til at vinde. Og undervejs også et par diskussioner med dommerne og med det postyr det har afstedkommet.

Alt det har kendetegnet Bo Spellerberg, som nu i karrierens efterår snupper et udlandseventyr med et ophold i den schweiziske liga.

I de 16 sæsoner fra sommeren 2002 til 2018, hvor Bo har spillet for KIF har klubben været i ni DM-finaler. De seks endte med DM-guld, tre endte med DM-sølv. Bo har været i fire pokalfinaler – alle endte med guld til KIF.


Af: Søren Klinkby
Kilde: KIF

21-06-2018 12:30
Thyra Frank vil undersøge personalemangel

Fire ministre, blandt dem ældreminister Thyra Frank (LA), der trues med fyring af flere partier, vil have undersøgt manglen på personale i ældreplejen.

Regeringen vil blandt andet have overblik over søgning og frafald på uddannelserne sosu-assistent, sosu-hjælper og sygeplejerske.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-06-2018 11:25
Transportministeren kaldes i samråd

Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht kalder nu transportminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om den forsinkede sikring af usikrede jernbaneoverskæringer.

Det sker efter et tog og en minibus tirsdag kolliderede ved en jernbaneoverskåring ved Sig nord for Varde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-06-2018 11:00
Jysk Rejsebureau åbner i Kolding

Fra 2019 bliver det nemmere for rejselystne syd- og sønderjyder at få personlig rejserådgivning i Kolding, det skriver jv.dk.

Her går Jysk Rejsebureau nemlig med planer om at åbne op, og det er et firma, der er kendt for at sælge og skræddersy rejser til hele verden.

Lige nu er Jysk Rejsebureau på jagt efter både lokaler og de rette medarbejdere.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 10:40
Ingen sejre til lokale speedwayhold

I aftes blev der kørt speedway flere steder lokalt, hvor både Esbjerg Vikings og Region Varde var i aktion.

På udebane med Grindsted blev det uafgjort 42-42 mellem Grindsted og Varde, mens det ikke gav noget udbytte for Region Varde, der var på fynsk visit.

Her endte Varde med at tabe 46-38 til Fjelsted.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 10:20
Efter alvorlig ulykke: Bilist udenfor livsfare

Tidligere på ugen måtte en redningshelikopter forbi Tønder, hvor et alvorligt færdselsuheld udspillede sig i krydset ved Aabenraavej øst for byen.

En ældre bilist kørte ud fra en grusvej, hvor en anden bilist blev påkørt og sad fastklemt.

Nu er meldingen dog fra politiet, at bilisten er uden for livsfare, efter at han blev behandlet hurtigt efter flyveturen til Odense Universitetshospital.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 10:00
Butikker raser i Sønderborg

Byen hvor alt går i kage, ingen plan ingen aktion men undskyldninger og vand ud af ørene og cirkus Sønderborg Kommune.

Det er nogle af de skilte, du lige nu kan opleve, hvis du tager en tur på gågaden i Sønderborg.

Her er flere butiksejere dybt frustrerede over renoveringen af gågaden, som de mener har store omkostninger for butikkerne, mens der ingen plan, struktur eller ordentlig tidsplan er, det skriver jv.dk
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 09:40
Superhurtigt internet på vej

Når du sidder hjemme og scroller igennem internettet eller streamer en god film, er kvaliteten ofte høj i takt med et godt internet.

Nu bliver det hele dog endnu bedre.

TDC har prøvekørt et helt nyt 5G internet, der skulle være 65 gange hurtigere end det nuværende 4G netværk, der er det bedste herhjemme. 5G er nu klar til at komme fra laboratorie og ud til kunderne, og det vil være noget, der kan mærkes for alvor, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

21-06-2018 09:28
Ministeroverdragelse samtidig med VM-kamp

Den nye forsvarsminister, Rasmus Jarlov (K), har afbrudt sin tur med forsvarsudvalget i USA.

Klokken 12.30 præsenteres han for dronning Margrethe, og klokken 14, når Danmark møder Australien ved fodbold-VM, får han overdraget ministeriet af partifællen Brian Mikkelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-06-2018 09:20
Mand kørte skateboard på motorvejen

Det var en noget bizar episode, der onsdag udspillede sig på den sønderjyske motorvej ved Rødekro. Her blev politiet kaldt ud til en mand, der angiveligt kørte skateboard på motorvejen i sydgående retning.

Det viste sig at holde stik, og manden blev standset af politiet.

På Twitter melder politiet, at der var tale om en russer, der efterfølgende blev vejledt lidt om den danske færdselslov.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 09:00
Voldsom opbakning til kvindeløb

Hvis du befandt dig i Kolding i går, så er der nok en stor chance for, at du fik kvindelige løbere at se.

Geografisk Have dannede nemlig rammen om årets kvindeløb, og det blev en markant succes.

Ifølge Jydske Vestkysten var op mod 800 kvinder til start onsdag på ruten, som 500 kvinder sidste år fandt vej til.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 08:40
Dødsovergangen lukkes først næste år

Tidligere på ugen mistede to personer livet, da en minibus og et tog stødte sammen ved en jernbaneovergang i Sig ved Varde.

Overgangen skulle egentlig være lukket, men arbejdet med at lukke landets farlige overgange med begrænset sikkerhed er trukket ud.

Vurderingen er, at dødsovergangen ved Sig ulykken til trods først lukker tidligst i 2019, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

21-06-2018 08:34
S og SF er også parat til at vælte Thyra Frank

S og SF stemmer for, hvis DF gør alvor af truslen om at stille et mistillidsvotum til ældreminister Thyra Frank.

Begge partier mangler især at se en indsats fra Thyra Frank i forhold til udfordringen med at skaffe hænder nok i hjemmeplejen. Ifølge SF ligger området underdrejet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-06-2018 08:32
Seks flyselskaber har ingen overenskomst med ansatte

6 ud af 25 flyselskaber, der opererer i Danmark, har ingen overenskomst med sine ansatte.

Det skriver Luftfart.nu.

Et af flyselskaberne uden overenskomst er Alsie Express i Sønderborg.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-06-2018 08:20
Danmark i afgørende duel

I eftermiddag skal Danmark spille sin måske mest afgørende kamp ved VM, når Australien venter. En kamp hvor Danmark med en sejr kan spille sig meget tæt på videre deltagelse ved slutrunden.

To tidligere Esbjerg-spillere er en del af det hold, der torsdag går ind til kampen mod Australien. Martin Braithwaite har spillet i angrebet i Esbjerg fB, mens også Jonas Knudsen har fortid på Blue Water Arena.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 08:00
Stor ros til sydjyske kommuner

De Syd- og Sønderjyske kommuner er særdeles erhvervsvenlige. Det vurderer Dansk Byggeri, der har lavet en vurdering af landets 98 kommuner.

Især Aabenraa klarer sig rigtig godt, og kommunen er på en aktuel 9. plads over landets mest erhvervsvenlige.

9 ud af 12 sønderjyske kommuner er at finde i den bedste halvdel. I Kolding er man nummer 38, mens Esbjerg indtager en 43. plads


Af: Søren Klinkby

21-06-2018 07:00
Rigsrevisionen blåstempler udflytning

Udflytningen af 3899 statslige arbejdspladser har foregået "hensigtsmæssigt" på trods af lavere produktivitet.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en undersøgelse af udflytningen.

Det er der dog ikke sket uden et tab i produktivitet.

Rigsrevisionen har udtaget fire udvalgte institutioner til undersøgelse. Her har tre af dem haft svært ved at nå deres mål for produktion, til trods for at målene var sænket på grund af udflytningen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-06-2018 06:30
Snart bliver flere af dine varer dyrere

Når du fremover tager ud for at købe en flaske Jack Daniels, et på cowboybukser eller måske en Harley Davidson, så kan det blive noget dyrere, end det er i dag.

EU vil nemlig gengælde den straftold, som USA har sat overfor Europa på stål og aluminium, og det skal allerede træde i kraft den 22. juni.

Som gengældelse vil EU lave højere told på en række amerikanske varer, og det vil grundlæggende blive dyrere at være forbruger, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

21-06-2018 06:30
Det går stærkt for Esbjergs nye ishockeyhal

Forestil dig en ishockeybane uden bander, uden tribuner omkring og uden tag.

Nogenlunde sådan ser den tidligere Granly Hockey Arena ud i Esbjerg lige nu, hvor der i øjeblikket kun er beton og de bærende elementer tilbage.

Det hele går dog fremad med en ny arena, der ventes klar til slutspillet i den nye sæson. I uge 27 begynder monteringen af elementer, og i november skal taget efter planen være tæt, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 06:30
Snart kan det nye parkeringshus bygges

Hvis du kører rundt i Esbjerg, så har du nok prøvet, at det ikke altid er lige let at finde en parkeringsplads.

Drømmene om et nyt p-hus har dog længe været i spil i Danmarksgade, og det kan sikre hele 400 nye parkeringspladser.

Nu er planerne blevet godkendt politisk, og byggeriet af p-hus med 400 p-pladser og ny toiletbygning er næsten klart til start, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

21-06-2018 06:30
Bekræftet: Patienter smittet med pølseforgiftning

En brunch med efterfølgende frokost gik forleden helt galt for 11 personer, der måtte indlægges med symptomer på mulig pølseforgiftning.

En alvorlig bakterie, og flere af de 11 er fortsat indlagt. Nu har Statens Serum Institut undersøgt patienternes bakterie på mus, og her kan det med sikkerhed konkluderes, at der var tale om pølseforgiftning.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 06:30
Uheldskryds skal igennem forsøgsordning

60-80 uheld på bare otte år. Rigtig mange bilister og cyklister kommer hvert år galt afsted i Kolding-krydset ved Skovbogade, Vejlevej og Vestre Ringgade.

Et sted der særligt om morgenen er meget trafikeret og svært at overskue, og det skal der nu gøres noget ved i en forsøgsordning, skriver jv.dk.

I første omgang bliver der tale om et forsøg af to ugers varighed. Her vil adgangen til og fra Skovbogade blive reguleret, så det kun bliver muligt for bilisterne at køre ud på Vejlevej og svinge til højre mod Vestre Ringgade.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

21-06-2018 06:30
Sankthans også reddet i Kolding

Bor du i Kolding eller omegn, så har du måske gået og været lidt trist over, at sankthansbålet ikke har haft nogen udsigter i år på grund af afbrændingsforbud.

Nu er der dog godt nyt, for Kolding Kommune er nu også blandt de kommuner, der har valgt at ophæve forbuddet mod afbrænding, og dermed kan heksen alligevel sendes godt afsted trods aflysninger flere steder.

Santhansaften finder sted lørdag aften.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 06:30
Brian Mikkelsen stopper som minister

Brian Mikkelsen (K) stopper som erhvervsminister og som medlem af Folketinget - han skal i stedet være ny administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Det er mindre end to måneder siden, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gennemførte sin sidste regeringsrokade. Dengang blev der ikke ændret på Konservatives ministerhold. I en pressemeddelelse ønsker statsministeren Brian Mikkelsen tillykke.

- Brian Mikkelsen har i mange år været en dygtig og engageret minister, siger Lars Løkke Rasmussen (V) i pressemeddelelsen

Løkke udtaler i pressemeddelelsen, at han i morgen vil gå til Dronningen for at "justere regeringens sammensætning".
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-06-2018 20:16
Nye regler: Tredje gang må problemulve skydes

Regeringen strammer nu efter eget udsagn grænsen for, hvornår den ellers fredede ulv er en såkaldt problemulv og derfor må skydes.

Det skriver Jyllands-Posten.

Så hvis en ulv gentagne gange kommer inden for 50 meters afstand af menneskelig beboelse, eller hvis den gentagne gange forcerer et "ellers velholdt hegn" for at dræbe husdyr, så skal den kunne skydes.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

20-06-2018 12:23
Arbejdet på Den gamle Lillebæltsbro står stille på anden uge

Arbejdet med at renovere Den gamle Lillebæltsbro er gået helt i stå og kommer tidligst i gang i weekenden eller næste uge. Det oplyser Vejdirektoratet.

Entreprenørerne gik i gang med arbejdet den 22. maj inden for plankeværket, som effektivt skiller vejbane og cykel/gangstien fra hinanden. Indtil videre er asfalten raspet op, men så nåede man ikke videre, fordi en af de ansatte i slutningen af maj pludselig fik et kraftigt stød under arbejde på broen.

I sidste uge stoppede arbejdet helt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed.

For fodgængere, cyklister og de, som deltager i Bridgewalking, er der ingen risiko i at færdes på broen. Der har udelukkende været strømproblemer på byggepladsen.

Der er afsat 20 uger til arbejdet på broen - og der er allerede gået fem uger, uden at arbejdet for alvor er kommet videre.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-06-2018 12:21
Selvmordsmanual kan ej fjernes ved lov

En liste med flere hundrede almindelige medicintyper, der kan bruges til selvmord blev for en måned siden offentliggjort af en gruppe læger, der går ind for aktiv dødshjælp.

Og selv om mange politikere ønsker at fjerne den, har lægerne loven på deres side.

Det skriver Avisen Danmark.Af: Mike Forde
Kilde: Avisen

20-06-2018 12:20
It-fejl hos Yousee afslører tusinder af hemmelige numre

Yousee har ‘ved en fejl’ flyttet 10.000 fastnetkunders hemmelige numre og/eller adresser fra et lukket it-system over i deres åbne database 118.dk, hvor de har ligget til fri afbenyttelse i helt op til 11 uger.

Det oplyser selskabet til Version2. Ramte kunder er blevet tilbudt et nyt nummer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-06-2018 12:16
Store kæder stopper salg af farligt legetøj

Top-Toy, der har BR og Toys'r'Us i Danmark, stopper med at sælge alle squishies skumprodukter i alle koncernens butikker i hele Norden.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, efter Miljøstyrelsen har konstateret skadelig kemi i 12 af produkterne.

Også Salling Group, der ejer Føtex, Bilka og Netto, stopper salg af det indtil nu meget populære skumlegetøj.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-06-2018 11:00
Sønderjyderne undervurderer hackere

Har du nogensinde oplevet at blive hacket, eller har du modtaget trusler online. I så fald er du langt fra alene.

Cirka halvdelen af sønderjyderne har nemlig prøvet at blive udsat for hacking og online trusler, det viser en ny undersøgelse fra Yougov.

Alligevel undervurderer vi ifølge eksperter risikoen. Danskerne er nemlig langt mere bange for kriminalitet som identitetstyveri, men chancen for forsøg på at franarre dig dine oplysninger er langt mere realistisk ifølge undersøgelsen, og det har fået Stofa til at lave en kampagne, der nu skal oplyse danskerne om hacking og hvor let, det er.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 10:40
Talenterne skal blive i Aabenraa

Hvis du dyrker sport på eliteplan, så er det måske ikke lige Aabenraa, du ser de bedste muligheder for at tage det næste skridt op af karrierestigen.

Det vil Aabenraa Kommune dog nu lave om på. Byen har planer om et talentudviklingsprogram, der skal forsøge at holde elitesportsudøverne i byen.

Det skal blandt andet ske gennem en collegeordning med kost og logi, og Elite Aabenraa er lige nu på vej ind i en afgørende fase for drømmene, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 10:20
Nye boliger på vej i Esbjerg

Hvis du bor i Esbjerg, så vil du måske snart kunne se gravemaskiner og stilladser lige overfor biblioteket i Nørregade.

Ermic Ejendomme I/S, der ejer den store ejendom med både boliger og erhverv vil nemlig gerne bygge nye boliger i gården i sammenhæng med hovedbygningen, og i alt er der tale om 14 nye boliger.

En sag som Teknik og Miljø i Esbjerg Kommune har taget op, fordi byggeriet vil kræve ændringer i lokalplanen, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 10:00
Garagebrand udviklede kraftig røg

Hvis du kørte på hovedvej 170 ved Christiansfeld i går, så kan du meget vel have fået en trafimelding omkring nedsat sigtbarhed.

Det skyldes kraftig røg fra en brand, som brød ud i en garage på Seggelund Hovedvej.

Branden kom relativt hurtigt under kontrol, men husets beboer måtte sande, at garagen udbrændte totalt. Branden formodes ikke at være påsat.

Af: Søren Klinkby

20-06-2018 09:40
Bommen aldrig lukket ved overgang for dødsulykke

Tirsdag skete en alvorlig ulykke mellem et tog og en minibus, der kostede to personer livet i Sig ved Varde.

Jernbaneoverskæringen skal krydses for at komme ind til et naturområde, som mange borgere bruger. Bommene ved skinnerne skal dog styres manuelt, og reglen er, at bommen altid skal være lukket.

Det er den dog aldrig. Sådan lyder meldingen fra en nabo til ulykkestedet, der overfor JV.dk beskriver, at bilister i lang tid blt har orienteret sig til begge sider, inden de krydsede skinnerne, hvor det altså tirsdag endte fatalt for en 55-årig mand og en 80-årig kvinde.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

20-06-2018 09:20
Der Nordschleswiger stopper som papiravis

Om få år vil det ikke længere være muligt at slå op i papirudgaven af den dansk/tyske avis Der Nordschleswiger.

Internettet og færre brugere på papir presser generelt avisbranchen, og det er tidligere kommet frem, at Nordschleswiger havde planer om at ændre strategi.

Ifølge Bund Deutscher Nordschleswiger, der er det tyske mindretals paraplyorganisation, vil avisen stoppe på papir i februar 2021. Man fortsætter dog på nettet og med et månedligt magasin.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 09:00
Statsministeren besøgte Danfoss

Danfoss i Nordborg har netop haft fint besøg fra dansk politik, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og den nye uddannelses og forskningsminister Tommy Ahlers kiggede forbi.

Under besøget var smilene brede, men årsagen til besøget var alvorlig.

Her skulle politikerne nemlig have et indblik i nogle af de problemstillinger, der er omkring udenlandsk arbejdskraft på en virksomhed som Danfoss.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 08:58
Togdriften er normal igen efter tragisk ulykke

Tirsdag aften blev togtrafikken mellem Varde og Skjern genoptaget efter, at der var ryddet op efter ulykken ved Sig, hvor to mennesker mistede livet.

Ulykken skete omkring klokken 13, da en minibus ville passere den ubevogtede jernbaneoverskæring ved Vardevej, der krydser jernbanen mellem Sig og Tistrup, hvorved de to personer i minibussen blev dræbt på stedet.

Der er tale om en 55-årig mand og en 80-årig kvinde. Minibussen var ikke fra lokalområdet, hvor det er alment kendt, at jernbaneoverskæringen er ubevogtet med manuelle bomme, som trafikanter på vejen selv skal løfte og sænke.

Det indgår nu i undersøgelserne om bommene stod åbne, da bussen kom til overskæringen.

Den endelige havarirapport foreligger sandsynligvis først om et års tid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-06-2018 08:57
Scandinavian Star-branden skal undersøges for forsikringssvindel

SF og Dansk Folkeparti vil en gang for alle have kulegravet mordbranden på Scandinavian Star.

De vil nedsætte en kommission til at undersøge de danske myndigheders ageren i sagen og efterforske om forsikringssvindel var motivet til at sætte skibet i brand. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Af: Mike Forde

20-06-2018 08:56
Lægerne udskriver mindre antibiotika

Lægerne udskrev 6,7 procent mindre antibiotika fra 2015 til 2017. Især forbruget af antibiotika til børn er faldet, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

De seneste år har der været meget fokus på, at for meget antibiotika kan skabe modstandsdygtige bakterier.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-06-2018 08:40
Danmark og Tyskland får venskabsår

År 2020 bliver et år fyldt med aktiviteter i Syd- og Sønderjylland. Her vil man nemlig markere 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, og den idé er også Tyskland med på.

Kulturminister Mette Bock har været en tur i Berlin, hvor der er givet håndslag på, at 2020 skal være et kulturelt venskabsår mellem Danmark og Tyskland.

Markeringen kommer til at ligge i forlængelse af en tre-årig kulturindsats i Tyskland.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

20-06-2018 08:20
Julemærke-afvisning bekymrer ikke

Det lykkedes ikke for Kolding at skaffe de nødvendige midler til et nyt julemærkehjem, der ellers skulle have haft fine rammer på Landerupgård ved Sdr. Vilstrup.

Folkene bag måtte dog opgive, men det bekymrer ikke ejeren af Landerupgård, skriver jv.dk.

Flere lejere er nemlig allerede i gang med deres aktiviteter på stedet, og de drømmer nu om at udvide, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

20-06-2018 08:00
Dræbte ved togulykke identificeret

Den togulykke, der tirsdag ramte Sig ved Varde kostede to personer livet, og de to er nu blevet identificeret.

Ifølge politiet er der tale om en 80-årig kvinde og en 55-årig mand. Yderligere er to personer fra toget behandlet for muligt piskesmæld.

Årsagen til ulykken mellem toget og en minibus kendes endnu ikke.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

20-06-2018 07:40
Prinsesse Elisabeth er død

Prinsesse Elisabeth er tirsdag aften afgået ved døden. Det oplyser kongehuset. Prinsessen sov stille ind klokken 18.15 efter længere tids sygdom. Hun blev 83 år.

Prinsessen var omgivet af sin nærmeste familie, oplyser kongehuset.

Prinsesse Elisabeth indgik i arvefølgen til den danske trone som nummer 12 og boede sine sidste år på Sorgenfri Slot.

Oplysninger om bisættelsen vil blive udsendt senere.
Af: Mike Forde

20-06-2018 07:00
Mand kendt skyldig i overfald med kniv på campingplads

En 54-årig mand har tirsdag fået en anbringelsesdom ved Retten i Esbjerg for drab og drabsforsøg på en campingplads i Vejers Strand.

Det skriver JydskeVestkysten.

En 64-årig mand blev stukket ihjel. Også en 69-årig blev udsat for knivstik. Han døde senere.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik alarmopkaldet om overfaldet omkring klokken 08.30 den 24. maj sidste år.

Men allerede aftenen inden overfaldet kontaktede campingpladsens ejer politiet to gange, fordi man mente, at den dengang 53-årige viste tegn på at være psykisk syg.

Efter at have undersøgt opkaldene nærmere i maj, oplyste politiet, at det på baggrund af oplysningerne givet i samtalerne ikke var politiets vurdering, at manden var så psykisk syg, at han kunne tvangsindlæggelses.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har ifølge JydskeVestkysten afvist en klage over politiets håndtering i forbindelse med lejrchefens bekymring.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

20-06-2018 06:30
Efter dødsulykke: Overgang var ikke sikret

Tirsdag skete en frygtelig ulykke på en jernbaneovergang ved Sig, hvor et tog stødte sammen med en minibus. Et sammenstød der kostede to personer livet.

Der er tale om en 80-årig kvinde og en 55-årig mand, ingen af de dræbte er fra lokalområdet

Overgangen ved Sig var en af de overkørsler, som ikke var sikret med eksempelvis lys og lyd, mens bilisterne selv skulle holde øje med og styre bommene.

Banedanmark har efter politisk initiativ planlagt at lukke eller ændre de usikre overgange, men den løsning er trukket ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

20-06-2018 06:30
Blodbad på VUC

På VUC Syd er man blevet ramt af den ene skandalesag efter den anden, mens rygterne omkring en mulig lukning også har været fremme.

En ny ledelse på VUC har sat sig i selen for at rydde op, og tirsdag blev der meldt en massiv fyringsrunde ud.

VUC Syd har fyret 47 ansatte - heraf 31 hf-undervisere. I alt nedlægges der 71 stillinger. Trist, men nødvendigt, understreger ledelsen overfor jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 06:30
Sankthans reddet i Esbjerg

AFLYST! Det har været meldingen fra flere af de arrangører i det syd og sønderjyske, der har traditioner for at invitere til sankthansaften med bål, båltaler og hvad der ellers hører sig til.

Inden du ærgrer dig alt for meget over, at det ikke bliver til noget bålfest i år, er der måske alligevel håb.

Flere kommuner har tirsdag valgt at ophæve afbrændingsforbuddet, og blandt de steder, hvor heksen nu må sendes trygt mod Bloksbjerg er Esbjerg, Varde og Fanø.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 06:30
SønderjyskE-stortalent stopper karrieren

21 år. Det er normalt ikke i den alder, at fodboldspillere stiller støvlerne på hylden, men nu sker det for et ungt talent fra SønderjyskE.

Mikkeel Hedegaard, der har spillet flere Superligakampe for SønderjyskE er gennem karrieren blevet ramt af fire hjernerystelser, og det fører nu til, at det unge talent siger stop.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 06:30
6 stjerner til Kolding-udstilling

6 stjerner, 6 stjerner og lige 6 stjerner mere. Der er stor hæder til udstillingen "Magtens Smykker", der kører på Koldinghus i denne tid, og det høster den ene gode anmeldelse efter den anden.

Politiken og Kristelig Dagblad er bare nogle af de mange medier, der hylder udstillingen, og de gode anmeldelser har enorm PR-værdi, lyder det fra arrangørerne overfor Jydske Vestkysten.

Magtens Smykker-udstillingen er en del af markeringen af Koldinghus' 750 års jubilæum.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 06:30
Succes med madinitiativ i Kolding

Laver du mad sammen med dine børn i køkkenet? Nogle familier gør meget ud af at hygge med de små omkring netop dette, men der er fortsat mange steder, hvor det halter.

I Kolding Kommune får man nu gode tilbagemeldinger på et initiativ, hvor Mødrehjælpen inviterer familier en tur i køkkenet med deres børn.

Foreløbig har mellem syv og otte familier taget imod tilbuddet, der har til formål at skabe inspiration og tip til nye måder at lave mad på derhjemme. Måder, der inddrager børnene mere, skriver jv.dk. Initiativet er samtidig en god måde at møde nye mennesker og spise sammen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 06:30
Banker blæser på kreditvurdering i ren iver

Flere danske pengeinstitutter forsømmer deres pligt til at foretage en grundig kreditvurdering i deres iver efter at låne penge ud til andelsboligkunder.

Dybt problematisk, mener Finanstilsynet
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-06-2018 06:30
I dag er iværksætterne i fokus i Haderslev

I dag inviteres der til konference om fremtidens iværksætteri i Haderslev kommune.

Morten Riis fra StartHer, som bag konferencen mener at der er et behov.

LYD: Iværk01

Konferencen er åben for alle.

LYD:Iværk02

Der er gratis entre og starter klokken 09.30 på VUC Syd i Haderslev


Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

20-06-2018 05:47
590 statsansatte har fået lækket følsomme privatdata

I 20 dage hen over årsskiftet lå hundredevis af statsansattes cpr-numre, navne, funktioner og ansættelsessted ved en fejl frit tilgængeligt på internettet.

Det drejer sig om 590 ansatte i danske fængsler, heriblandt mange fængselsbetjente, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 14:36
To personer dræbt i togulykke

Et tog ramte tirsdag eftermiddag en minibus med to personer ved en ubevogtet jernbaneoverskæring på Vardevej nord for Sig ved Varde.

De to personer i minibussen er dræbt ved ulykken. Men ifølge politiets foreløbige oplysninger er der ikke flere tilskadekomne.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 13.10.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Politi

19-06-2018 11:20
Stigende mangel på arbejdskraft

Hvis du har et job, så er du del af et billede af, at det i øjeblikket går rigtig godt med opsvinget i Danmark. Det giver dog også problemer, da flere brancher melder om problemer med at skaffe arbejdskraft.

I foråret i 2018 lå antallet af de såkaldte forgæves rekrutteringer i offentlige og private virksomheder ifølge jv.dk på det højeste niveau i 10 år. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

I den første del af 2018 har der været 16.800 forgæves rekrutteringer, og det er ni procent flere end i foråret sidste år.
Af: Søren Klinkby

19-06-2018 10:40
Presset svømmehal kan overleve

Hvis du er en af de brugere, der går og ærgrer dig over, at svømmehallen i Tinglev har givet op og står foran lukning, så er der måske lys i mørket.

Nu går Aabenraa Kommune nemlig ind og blander sig, og det kan betyde en sidste chance til den trængte svømmehal.

En markedsundersøgelse skal nu forsøge at finde ud af, hvad det er for nogle tilbud, der efterspørgses i den lukningstruede svømmehal.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 10:32
Vi drikker mindre, men ryger mere

Vi drikker mindre, men ryger mere

Mens der bliver solgt mindre alkohol, så stiger salget af cigaretter i Danmark. Sidste år blev der solgt 1.065 cigaretter per borger i Danmark, en stigning på 5,6 procent.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 10:24
Dårlig tyskkarakter skal ikke ødelægge tandlægedrøm

Hvis du gerne vil være tandlæge, skal en dårlig karakter i tysk ikke ødelægge den drøm.

Det er tanken bag et nyt forslag, som rektorerne på Roskilde Universitetet og Danmarks Tekniske Universitet samt Dansk Erhverv står bag.

For de vil nemlig lave om på optagesystemet, når man er på vej videre fra gymnasiet til en videregående uddannelse, så karaktererne, der er relevante for den videre vej, vægter langt tungere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 10:21
Brændt fabrik kæmper for at overleve

Mandag eftermiddag blev en medarbejder forbrændt på hænderne, da han forsøgte en slukke en brand på virksomheden Noerlaks værksted i Vamdrup. Dagen derpå er den gode nyhed, at han slipper for varige mén.

- Han fik anden grads forbrændinger på sine arme og hænder, men det går ikke permanent ud over hans førlighed. Det er jo det vigtigste i en svær situation, og ingen er kommet mere alvorligt til skade, siger Carsten Noer, som ejer Noerlak sammen med sin datter.

Han har travlt med at redde virksomheden efter branden, som blev anmeldt mandag ved 15-tiden. En gnist fra værkstedets sprøjteanlæg sprang ned i en tønde med fortynder, så der gik ild i det, og det lykkedes ikke at få bugt med flammerne i første omgang.

Han fortæller, at Arbejdstilsynet allerede var på stedet i aftes. Der er stadig spærret af efter branden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-06-2018 10:20
Vanvittig kørsel

Der er næppe mange bilister, der mener, at det er en god idé at køre for stærkt, selvom du sikkert selv har prøvet at have travlt og trykke lidt for hårdt på speederen.

Det tog dog fuldstændig overhånd for en bilist, der kom kørende på Haderslevvej omkring Gram.

Heldigvis var politiet på plads med en fotovogn, der målte bilisten til 185 kilometer i timen et sted, hvor der måtte køres 80. På Twitter betegner Syd- og Sønderjyllands Politi forseelsen som vanvittig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

19-06-2018 10:00
Ambulancebehandlere skal uddannes i Esbjerg

Går du med en Ambulancebehandler i maven, så kan du snart uddanne dig til netop det i Esbjerg.

Fra den 1. januar vil Rybners i Esbjerg nemlig være en af de to uddannelsesinstitutioner i landet, der udbyder uddannelsen som Ambulancebehandler.

Den melding kommer efter en nedlæggelse af erhvervsuddannelsen til leder, og i stedet blev uddannelsen som Ambulancebehandler sendt i udbud af undervisningsminister Merete Riisager.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 09:40
Bagspiller tæt på KIF

Håndboldklubben KIF Kolding blev forleden reddet økonomisk, og det betyder, at klubben nu igen må gå i gang med at skrive kontrakt med spillere.

Nu erfarer Jydske Vestkysten, at en forstærkning er på vej.

Der er tale om bagspilleren Martin Mauer Larsen i Skanderborg, og den tidligere ungdomslandsholdsspiller er løsnet af sin kontrakt. Han ventes at skifte allerede denne sommer.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 09:20
Vadehavscentret efterlyser effekter

Ligger du tilfældigvis inde med en ringtogger, jagtredskaber, fiskeriredskaber eller måske hvalknogler, så vil Vadehavscentret meget gerne høre fra netop dig.


Centret er lige nu i gang med at indrette den sidste del af den permanente udstilling, hvor man vil vise historien i vadehavsområdet, og nu bedes borgerne om hjælp.


Vadehavscentret mangler nemlig flere effekter, som man kan bruge på den nye udstilling, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 09:00
Minister og udvalg inviteret til overkørsel 26

Det startede egentlig med utilfredse borgere, der luftede deres utilfredshed, og nu er det en sag helt oppe på ministerens bord.

Igennem uger blokerede utilfredse borgere overkørslen ved Hillerup Markvej ved Ribe, der stod foran lukning, og som borgerne mente ville fjerne en vigtig transportkilde fra området.

Nu har det konservative byrådsmedlem May-Britt Andrea Andersen inviteret transportminister Ole Birk Olesen(LA) og transportudvalget til Ribe for at blive klogere på områdets særlige forhold, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 08:40
Sønderborg-bygning kan vinde stor pris

Hvor i Danmark finder man det bedste renoveringsprojekt. Måske er det i Sønderborg, hvor Multikulturhuset er nomineret til den store RENOVER-pris og 100.000 kroner.

Multikulturhuset er det gamle havnepakhus, der er blevet renoveret samt en moderne nybygning, der i alt dækker 5.500 kvadratmeter. Bygningen rummer bibliotek, børnebibliotek, tysk bibliotek og en kunstskole.

Vinderen af renover-prisen findes den 6. september.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

19-06-2018 08:20
Medarbejder forbrændt under storbrand

Mandag eftermiddag opstod en alvorlig brand hos firmaet Noerlak i Kolding, der arbejder med blandt andet lakering af lastbiler.

Det var en gnist, der antændte en tønde med fortynder, og da branden opstod, forsøgte en medarbejder at få tønden ud, skriver TV Syd.

I stedet gik der ild i både tønder og medarbejderens hænder, og han er blevet forbrændt på begge hænder i forbindelse med branden, der har skabt så store skader, at byggingen nu formentlig må rives ned.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

19-06-2018 08:00
Patienter forstår ikke alvorlig madforgiftning

Rundstykker, ost, pålæg og syltetøj. Det lyder umiddelbart ret klassisk og ufarligt at servere, men det gik helt galt, da pensionister skulle spise sammen i Sønderborg hos Rasmus Caspersen, som TV Syd har talt med.

I alt måtte 11 personer indlægges med en alvorlig bakterie, der var mistænkt at være en pølseforgiftning, men endnu ved ingen præcist, hvad der skete.

Tirsdag er fire af patienterne blevet udskrevet, mens resten fortsat er indlagt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

19-06-2018 07:51
Sommeraftener er højsæson for spritkørsel

Juli måned er værre end julefrokosttiden, når det gælder kørsel med sprit i blodet.

I 2017 toppede antallet af sigtelser for spirituskørsel i juli måned, hvor 587 ikke var klar til et pust, da politiet bankede på ruden, mens 478 blev taget med en for høj promille til at køre bil i december måned.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 07:50
Regeringen skrottede sprøjteforbud ved drikkevandsboringer

Under forhandlingerne om en pesticidstrategi sidste år droppede daværende miljøminister Esben Lunde Larsen (V) sprøjteforbuddet, så blandt andet landmænd fortsat kan sprøjte med pesticider tæt på drikkevandsboringer.

Ministerens egne embedsmænd havde ellers i flere notater fremhævet netop et sprøjteforbud som den bedste sikring af grundvandet mod sprøjtemidler, oplyser Radio24syv.
Af: Mike Forde

19-06-2018 07:00
Læger skal gøre mere ved uforklarlige smerter

De 300.000 danskere, der lever med uforklarlige smerter, skal fremover have bedre behandlingsmuligheder.

Det anbefaler Sundhedsstyrelsen i ny rapport om såkaldte funktionelle lidelser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 07:00
Sønderjyske unge holder mest fast i dialekten

Unge i Sønderjylland holder i langt højere grad fast i den dialekt, de har lært af deres forældre og bedsteforældre, end unge nordjyder og bornholmere.

Det viser ny forskning fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 06:30
2,5 millioner får ny forskudsopgørelse

Hvis du får en melding fra SKAT i de kommende dage, så er der ingen grund til at smide den direkte i skraldespanden.

2,5 millioner danskere modtager nemlig en ny forskudsopgørelser, da der er vedtaget nye regler på skatteområdet.

Regler der betyder, at du med tilbagevirkende kraft får højere fradrag, skriver BT.
Af: Søren Klinkby
Kilde: BT

19-06-2018 06:30
Voldsom brand i Vamdrup

Mandag udbrød en større brand i maler- og lakvirksomheden Noerlak på Østermarksvej 7-11 i Vamdrup.

Branden var så kraftig, at naboejendommen måtte evakueres, mens huse i vindretningen blev bedt om at lukke døre og vinduer på grund af farlig røg.

Hen på aftenen blev branden i Vamdrup meldt under kontrol, og endnu vides det ikke, hvordan den startede.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

19-06-2018 06:30
Dømt for grov mishandling

Mandag eftermiddag var det dommens time i Retten i Kolding, der skulle afgøre skæbnen for ansatte i et håndværkerfirma, der stod mistænkt for grov mishandling og overgreb mod en lærling.

Lærlingen var blandt andet blevet skudt med en sømpistol, mens der også er blevet stukket et kosteskaft op i hans endetarm.

Dommen lød på otte måneders ubetinget fængsel til de tiltalte, der i Retten hævdede, at offeret selv havde medvirket til den grove stil på arbejdspladsen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 06:30
Esbjerg fB i gang igen

Lige nu er fodbold-Danmarks øjne rettet mod Rusland og VM-slutrunden, men har ikke forhindret Superliga-oprykkerne fra Esbjerg fB i at sætte gang i forberedelserne til den nye sæson.

Første træningspas bød på hårde tests for de nykårede Superliga-spillere, som bestemt ikke blev sparet.

Første runde i Superligaen for Esbjerg fB venter den 15. juni ude mod FC Nordsjælland, der vandt bronze i sidste sæson.
Af: Søren Klinkby

19-06-2018 06:30
Børn skal passes på skæve tidspunkter

I en travl hverdag med skæve arbejdstider kan det være svært at få det hele til at passe. Blandt andet omkring børnepasningen inden for dagtilbuddenes normale åbningstider.

Ændringer i Dagtilbudsloven betyder dog nu, at man i Esbjerg Kommune skal kunne tilbyde pasning uden for dagtilbuddenes åbningstid, hvis forældrene kan dokumentere et behov, skriver jv.dk.

Sagen behandles i 11. time og vil give en ekstra regning til kommunen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

19-06-2018 06:30
Superligaen får yngste dommer nogensinde

Når Syd- og Sønderjyderne i den kommende sæson tager på stadion for at følge SønderjyskE og Esbjerg fB i Superligaen, bliver der en helt ny dommer at opleve.

24-årige Mikkel Redder skal nemlig dømmer Superliga-fodbold i den kommende sæson, og dommeren fra Aalborg bliver den yngste af slagsen nogensinde i den bedste danse række.
Af: Søren Klinkby

19-06-2018 06:30
Chokolademousse solgt i hele landet bliver kaldt tilbage

Et parti Princip Chokolademousse bliver kaldt tilbage i hele landet, da der er konstateret risiko for mugdannelse.

Chokolademoussen er solgt i Bilka- og Føtex-butikker i hele landet. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

18-06-2018 12:33
Politiet kræver mindre muskelmasse hos nye elever

Hvis du gerne vil ind på politiskolen, kan det fremover lade sig gøre uden at løbe helt så hurtigt og løfte helt så tunge vægte.

For politiet vil gerne have flere til at søge ind hos dem, og derfor lemper de nu på de fysiske krav til optagelsesprøven.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-06-2018 11:54
Børn vil hellere chatte end snakke om mobning, selvskade og sorg

Da rådgivningstilbuddet Børnetelefonen åbnede i 1987, ringede de fleste børn ind for at få hjælp til deres problemer.

Men i dag er chatbeskeder børn og unges foretrukne måde at lufte deres bekymringer på.

I 2017 modtog Børnetelefonen 1.400 flere chatbeskeder end opkald.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-06-2018 11:20
Campingpladser raser mod autocampere

I fjerner vores livsgrundlag. Sådan lyder den kontante melding fra flere campingpladser nu, og den er sendt af sted mod de turister, der overnatter ulovligt i autocampere - Eksempelvis ved flere danske strande.

Det fjerner ifølge TV2 en vigtig indtægt for campingpladserne, der angiveligt har mistet mere end 1 million pladser i forhold til tidligere.

Nu kræves der politisk handling, der skal sikre, at autocampere ikke kan holde frit og overnatte steder, hvor det egentlig er ulovligt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

18-06-2018 11:00
Grækenland advarer mod for mange turister

I Grækenland har man i mange år kæmpet med økonomien, og en vigtig indtægt for landet er turisme.

Det er dog ved at tage overhånd. I Grækenland er der nu tre turister for hver græker, og det får nu flere feriedestinationer til at advare mod, at man ikke kan rumme flere turister, det skriver Ekstra Bladet.

Endnu er der fra politisk hold ikke kommet en reaktion på turisme-problemerne i Grækenland.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ekstra Bladet

18-06-2018 10:20
Tricktyveri i Aldi

En kvinde kom uheldigt afsted, da hun søndag tog på en ellers helt almindelig tur i Aldi på Kongevejen i Tønder.

Under indkøbet blev hun fulgt tæt af en mand og en kvinde, og den mistænkelige adfærd gjorde, at kvinden blev særlig opmærksom. Alligevel kunne hun ved kassen konstatere, at hendes pung var blevet stjålet.

Den kvindelige mistænkte kørte fra stedet i en ældre sølvgrå Mercedes, mens manden forsvandt i en hvid personbil, muligvis af mærket Nissan, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

18-06-2018 10:00
Kraftig brand i kolonihavehus

I weekenden måtte de lokale brandfolk i aktion, da der blev kaldt til brand i et kolonihavehus på Thomsens Alle i Esbjerg.

Det viste sig at holde stik, for ved ankomst var huset overtændt.

Brandvæsnet gik i gang med arbejdet på at forhindre spredning til andre huse, og det lykkedes. Efter en effektiv indsats kunne Syd- og Sønderjyllands Politi melde på Twitter, at branden var slukket.
Af: Søren Klinkby

18-06-2018 09:40
Vågen nabo reddede ægtepar fra tyveri

Syd- og Sønderjyllands Politi har stor ros til en nabo i Esbjerg, der var vågen, da to rumænske mænd var på besøg hos et ældre ægtepar.

Rumænerne blev tilbageholdt og afleveret til en patrulje, og det viste sig at være en rigtig god idé.

Det ældre ægtepar havde nemlig fået afluret pinkoder i et supermarked, og efterfølgende forsøgte de rumænske mænd at få fingrene i kortet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

18-06-2018 09:20
Nu skal flystøjen måles

I årtier er det blevet holdt hemmeligt, at flyene fra Flyvestation Skrydstrup har overskredet støjgrænserne ved blandt andet en skole og en børnehave i området.

Nu skal støjen fra kampflyene undersøges i dybden, mens der også skal måles oftere.

Forsvaret er lige nu i gang med at designe et system, der skal kunne overvåge flystøj, og det forventer man at have klar et sted mellem 2019 og 2020.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 09:00
To drenge låst inde i legeland

Tiden flyver afsted, når man er barn i et legeland, og ofte er man ikke klar til at skulle med hjem til lukketid.

Det var to 11-årige drenge heller ikke, da de i weekenden besøgte Legeborgen i Varde, det skriver jv.dk.

Drengene gemte sig ved lukketid klokken 18:00, og de fik lov at lege videre i en times tid, inden de blev fanget af en alarm og hentet ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 08:52
Socialrådgivere bruger for meget tid på bureaukrati

De danske socialrådgivere bruger i dag alt for meget tid på bureaukrati. Det mener Majbrit Berlau, formand for Socialrådgiverforeningen.

– Bureaukratiet fylder så meget i dag, fordi man har bygget beskæftigelsesloven op omkring mistillid til jobcentrene og de arbejdsløse, siger hun ifølge Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-06-2018 08:51
Flere i bedring efter pølseforgiftning

Syv af de elleve, som søndag blev indlagt med symptomer på en såkaldt pølseforgiftning, er mandag morgen i bedring.

Det oplyser lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland Bjarne Dahler-Eriksen.

De resterende fire er indlagt på andre sygehuse, og Bjarne Dahler-Eriksen kan derfor ikke berette om deres tilstand.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-06-2018 08:40
Kolding skal være mere ren

Når du fremover går rundt i bymidten i Kolding, så skal det være en langt renere by, du kan se dig omkring i.

Det mener Kolding Kommune, der har sat tre millioner kroner af i de kommende år til, at rengøringen skal være mere synlig, mens der er mennesker på gågaden, og butikkerne har åbent.

Netop butikkerne skal også inddrages og være mere aktive, mens der skal opsættes såkaldte intelligente skraldespande.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 08:23
Stak to personer ned på campingplads - nu skal psykisk syg for retten

En 54-årig psykisk syg mand skal mandag for retten i Esbjerg, tiltalt for drab og drabsforsøg på en campingplads ved Vejers Strand sidste sommer.

Her blev to gæster stukket ned med kniv - begge døde efterfølgende.

Lejrchefen fortalte til flere medier, at hun dagen inden hændelsen havde kontaktet politiet og gjort opmærksom på sin bekymring for manden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-06-2018 08:20
Flyselskab vil fjerne vinduerne

Hvert år sætter mange danskere sig ind i en flyvemaskine, og en del af em rejser med det store flyselskab Emirates.

Hvis du i fremtiden skal rejse med netop det selskab, så kan du komme ud for, at der ikke er nogen vinduer i flyet.

Sådan er planerne hos Emirates, der vil erstatte vinduerne med en virtuel skærm, der skulle være lige så god som den virkelige oplevelse ved at kigge ud af vinduet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

18-06-2018 08:00
Tidligere Esbjerg-profil får gave af landsholdet

Du kan næppe undgå at have opdaget, at der lige nu er VM i fodbold, og på det danske hold har Jonas Knudsen og Martin Braithwaite begge fortid i Esbjerg fB.

Netop Jonas Knudsen blev far for første gang kort inde i slutrunden, men meldingen lød på, at han ikke forlod VM-lejren for at se sit nybagte barn.

Efter lørdagens sejr over Peru fik Knudsen dog en stor barselsgave af landsholdet, der havde arrangeret en tur til Danmark og tilbage, så den tidligere Esbjerg-spiller kunne se sit barn, inden han mandag er tilbage hos landsholdet igen.
Af: Søren Klinkby

18-06-2018 07:00
Hpv-vaccine: Markant fald i kræftforstadier hos unge piger

Hpv-vaccinen virker. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ifølge Jyllands-Posten.

Forskerne har fulgt den første årgang af vaccinerede piger født i 1993.

De har 40 % færre tilfælde af svære celleforandringer end den 10 år ældre årgang, der ikke fik gratis vaccine.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

18-06-2018 07:00
Sønderjyder hårdt ramt af ond bakterie

En alvorlig bakterie kaldet botulismus, der i Danmark også kendes som pølseforgiftning, koster lige nu 11 mennesker en tur på hospitalet - Heraf flere på intensivafdelingen.

På Sønderborg Sygehus har man indkaldt ekstra personale til det, der kaldes en "krisesituation".

Lige nu ved man ikke, hvad smittekilden er, men det formodes, at flere af de smittede har spist sammen. Lige nu arbejdes der på at hente modgift i udlandet til patienterne, der pt. befinder sig i hhv. Sønderborg, Odense og Flensborg, mens en var på ferie, da sygdommen brød ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ekstra Bladet

18-06-2018 06:30
To kamphaner måtte indlægges

I weekenden blev to mænd så uenige på Måde Industrivej i Esbjerg, at de endte i et større slagsmål med hinanden.

Der var dog ingen af dem, der for alvor vandt den duel, og begge fik de store skader og måtte indlægges.

En 50-årig mand fik store skader i hovedet, mens den 53-årige slagsbror formåede at brække både fod og hånd. De blev fremstillet i grundlovsforhør uden selv at være til stede, da man ikke kunne forlade sygehuset. De to mænd er dog fortsat ikke sigtet for noget.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Bilræs på Striben blev opløst

Striben i Esbjerg har længe været ramme for bilræs, men på det seneste har der været en større pause, hvor man har fundet andre steder at køre ræs.

I weekenden var omkring 100 biler dog igen klar på Striben, og det endte ud i, at politiet måtte tilkaldes.

Da patruljen ankom var der dog kun godt 50 biler tilbage, og ifølge Jydske Vestkysten forduftede de hurtigt ved politiets ankomst.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Nu må spejdere endelig bruge mark

I 2015 fik spejderne i Hejls ved Kolding lov til at bruge den mark og de 35.000 kvadratmeter, der grænser op til byens spejderhytte.

En naboklage betød dog, at glæden måtte udskydes, og i halvandet år har spejderne kæmpet for at få ret til at bruge marken.

Den har de nu endelig fået, da sagen er faldet ud til deres fordel, og i weekenden blev der sat pæle i jorden på spejdernes nye grund.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Plejehjemsbeboere skal i cirkus

I Kolding Kommune kan 320 plejehjemsbeboere godt begynde at glæde sig. De skal nemlig i cirkus sammen med børn og børnebørn, det skriver Jydske Vestkysten.

Det er Seniorudvalget i Kolding Kommune, der har brugt 150.000 kroner på at give oplevelsen til de ældre, der kan få minder for livet.

Udvalgsformanden oplyser overfor avisen, at donationen til de ældre ikke er noget, der vælter det økonomiske læs.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Sankthans stadig i fare

Efter en weekend med regn er der måske en smule håb for de mange, der nyder et sankthansbål, når sankthansaften løber af stablen i den kommende weekend.

Det er dog ikke nødvendigvis et håb, man skal klynge sig alt for meget til.

Det er nemlig fortsat meget tørt derude, og der skal fortsat en del regn til, hvis det overhovedet skal komme i spil at diskutere det afbrændingsforbud, der lige nu gælder i mange af de danske kommuner - Herunder flere i Syd- og Sønderjylland.
Af: Søren Klinkby

18-06-2018 06:30
Flot overskud i Sønderborg

Det går særdeles godt for Sønderborg-virksomheden Nik-Servodan, der udvikler og producerer lysstyring. Virksomheden kom nemlig ud af 2017 med et stærkt resultat, skriver jv.dk.

Niko-Servodan kom ud af 2017 med et overskud på 13,7 millioner kroner, og det er mere end to millioner kroner bedre end resultatet i 2016

Allerede nu forventes der også et positivt resultat for 2018, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Folkemødet sætter besøgsrekord

Folkemødet 2018 sluttede tidligere i dag. Med omkring 110.000 besøgende har Folkemødet i år sat besøgsrekord.

Den rekord blev slået allerede i går, da besøgstallet rundede 100.000.

Ifølge politiet er Folkemødet forløbet meget roligt med kun få lovovertrædelser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder/Ritzau

18-06-2018 06:30
Flere landmænd mangler kvalificeret arbejdskraft

22,3 % af de danske landmænd mangler kvalificeret arbejdskraft. I 2010 var det blot 2,2 % af landmændene. Værst står det til indenfor svineproduktion, mejeri og fjerkræ.

Ifølge Landbrug og Fødevarer er løsningen at gøre det lettere at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-06-2018 06:30
To-årig dreng omkommet i tragisk ulykke

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er en to-årig dreng søndag fundet livløs i en brønd på en landejendom nær Aabenraa.

Drengen var meldt savnet i forbindelse med et familiearrangement på ejendommen.

Politiet betegner hændelsen som en tragisk ulykke. De nærmeste pårørende er underrettet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-06-2018 12:00
Ny hal skaber uenighed i Sønderborg

Skal Sønderborg Statsskole have lov til at bygge en hal på Ringriderpladsen?

Det spørgsmål skaber lige nu voldsom uenighed i kommunens Teknik- og Miljøudvalg, hvor Venstre og DF er imod, men hvor et flertal nu er klar til at udvide lokalplanen til fordel for en ny hal.

I dag bruges stedet udover Ringriderfesten til langtidsparkering for byens mange ansatte.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

15-06-2018 11:40
Bilister måtte smile til fotografen i Toftlund

Nervøse borgere henvender sig ofte til politiet, fordi bilister kører for stærkt ved deres hjem.

Det havde torsdag fået fotovognen ud til Koldingvej i Toftlund, og desværre viste der sig at være noget om snakken.

52 bilister fik taget billeder til fotosamlingen, mens overskridelserne førte til klip i kortet for tre. Højeste hastighed var 76 km/t i en 50-zone.
Af: Søren Klinkby

15-06-2018 11:20
Mand alvorligt kvæstet efter slagsmål

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog torsdag klokken 17.15 en anmeldelse om, at en 51-årig person var kommet til skade i Fynshav - Formentlig på grund af vold.

Det viste sig at holde stik ved politiets ankomst, hvor manden var blevet hårdt kvæstet efter slagsmål med en 52-årig mand i drillelag.

Manden blev kørt til Flensborg, og hans tilstand betegnes som "alvorlig men ikke kritisk". Politiet i Sønderborg søger vidner til slagsmålet, og kan henvende sig på telefon 114.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

15-06-2018 11:00
Socialdemokratiet vil af med uddannelsesloft

Når du vil tage en videregående uddannelse i Danmark, bliver du mødt af et uddannelsesloft. En regel der begrænser muligheden for at tage mere end en videregående uddannelse, og som er hadet voldsomt blandt de studerende.

Nu vil Socialdemokratiet fjerne loftet, som partiet ellers selv var med til at vedtage i sin tid.

Ifølge Socialdemokratiet har man indset, at loftet presser de unge, og rød blok står nu sammen om at lave reglerne om, skriver DR Nyheder.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

15-06-2018 10:40
For dårlig rengøring

Kluden bliver ofte svinget af rengøringspersonalet selv, når der skal gøres rent på sygehusene i Region Syddanmark.

Det er personalet dog ikke gode nok til. Det viser den halvårlige undersøgelse af rengøringen, hvor kun Sydvestjysk Sygehus og de psykiatriske afdelinger består kontrollen med tilfredsstillende rengøring - Det skriver TV Syd.

Når man har professionelle til at klare rengøringen, ser det noget bedre ud, viser undersøgelsen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

15-06-2018 10:38
Endnu flere kræftpatienter overlever kræft

63 procent af kræftpatienter overlever, efter de for fem år siden blev behandlet for kræft.

Det er en markant stigning fra 2000-2002, hvor kun 48 procent overlevede en kræftsygdom.

Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-06-2018 10:20
Markant ændring på vej i Fakta

Du er formentlig blandt de millioner af danskere, der har prøvet at handle i Fakta. Nu venter markante ændringer, der måske kan gøre din indkøbstur i Fakta lettere fremover.

I alle landets butikker vil man indføre konceptet "Bip og Betal", hvor kunderne selv skal scanne deres varer, og det vil angiveligt gøre tingene lettere og spare kø ved kasserne.

Når man kommer ind i butikken, scanner man en kode med en app, og under indkøb kan man så selv scanne sine varer. Ved kassen venter endnu en scanning af en kode, hvor man så kan betale for sine varer.

Det nye tiltag ventes ikke at ende ud i nedskæringer i Fakta.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

15-06-2018 10:00
Trafik-tiltag virkede i Esbjerg

Sidste år udførte Esbjerg en række forsøg i trafikken, der havde til formål at forbedre trafiksikkerheden.

Det hele var centreret omkring Rørkjær Skole og indebar ifølge jv.dk, at man ved Ringen, Blichers Allé og Baggesens Allé indførte cykelbaner, standsningsforbud og hastighedsdæmpning.

Og det virkede. Det viser en ny evaluering fra COWI og Teknik- og Miljøforvaltningen i Kommunen. Farten fra bilisterne kom ned, og det var noget, der kunne mærkes blandt de øvrige trafikanter.

I Esbjerg må man dog væbne sig med tålmodighed omkring at gøre forsøgene permanente, da andre ting står højere på dagsordenen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

15-06-2018 09:40
Underskud i Smurfit Kappa

"Mindre tilfredsstillende". Det er dommen over det netop fremlagte regnskab hos Smurfit Kappa, der er en af de største spillere på Havnen i Kolding.

Virksomheden, der har produktion og salg af kreative emballager forarbejdet af især bølgepap, går ud med et underskud på fire millioner kroner, selvom året før gav et plus på 19 millioner kroner.

Underskuddet skyldes hård konkurrence på markedet, forklares det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

15-06-2018 09:37
Regeringen vil presse flere ledige med nyttejob

Et nyt udspil fra regeringen skal skaffe mere arbejdskraft.

Forslaget skal sende dagpengemodtagere ud i nyttejob allerede fra dag ét af deres ledighed, skriver Ugebrevet A4.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-06-2018 09:36
Stor brugsforening dropper kasseboner

Danmarks største selvstændige brugsforening – Brugsen Als og Sundved – vil i fremtiden ikke udlevere en kassebon til kunderne, med mindre de beder om det.

Tiltaget skal spare miljøet for kasseboner, der har vist sig at være miljøbelastende.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-06-2018 09:20
Der blev samlet godt ind i Kolding

I sidste måned var der gang i indsamlingsbøsserne, da SOS Børnebyerne samlede ind i hele landet - Også flere steder i Syd- og Sønderjylland.

Resultatet ligger nu klar, og på landsplan blev der samlet fire millioner kroner ind til velgørenhed.

Fint så det også ud for donationerne i Kolding, hvor indsamlerne fik hevet 28.584 kroner i land.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

15-06-2018 08:40
Modtager fornem pris for træning til mænd

Knibeøvelser og bækkenbundstræning, når du er en mand? Det lyder som lidt af et tabu, men det kan faktisk være rigtig godt for dig.

Det viser et tiltag i Esbjerg, hvor afdelingen Patientrettet Forebyggelse og sygeplejerske Bente Suryanionoff kæmper for at forbedre livskvaliteten for mænd, der lider af inkontinens. Det kan opstå som følge af aldring, men kan også være et resultat af kræftsygdom.

Øvelserne giver forbedret livskvalitet for 70 procent af mændene, og nu har Bente Suryanionoff og kollegerne modtaget en flot pris for deres arbejde. 25.000 kroner fra Prostataforeningen, PROPA.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

15-06-2018 08:20
Esbjerg-jernkvinde må melde fra til EM

Der var den helt store revanche i sigte, da Maja Stage Nielsen fra Esbjerg for andet år ri træk havde udsigt til EM i halvironman i Helsingør.

Sidste år var jernkvinden ikke tilfreds med sin tid ved EM, så i år skulle den helt store revanche stå. Det kommer dog ikke til at ske i år.

En ærgerlig Maja Stage Nielsen må ifølge Jydske Vestkysten melde fra, fordi hun kæmper med problemer i det ene knæ. I stedet er håber nu at blive klar til VM på den lande distance.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

15-06-2018 08:00
Tidligere Esbjerg-spiller klar til VM

Lige nu er hele Danmark ramt af VM-feber, og torsdag aften åbnede slutrunden i Rusland, da værtsnationen besejrede Saudi Arabien med knusende 5-0.

Lørdag skal Danmark første gang i aktion, når Peru er modstanderen i Saransk, og her er en tidligere Esbjerg-spiller på holdkortet. Det er Jonas Knudsen, der skal forsøge at sikre Danmark et godt udgangspunkt i forsvaret, og han står gennem tre kampe overfor Peru, Australien og Frankrigs stjerner.

Jonas Knudsen er netop blevet far før tid, men trods dette vil han efter planen være at finde gennem hele turneringen.
Af: Søren Klinkby

15-06-2018 06:30
Kendt MC-forhandler er gået konkurs

52 år. Motorcykel og cykel-forhandleren Sostack i Aabenraa har stolte traditioner, og gennem de seneste 20 år har man haft Gert Skøtt i spidsen.

Nu er det dog slut for den kendte forhandler i Aabenraa. Den 1. juni blev Sostack erklæret konkurs, og i øjeblikket er virksomheden under afvikling.

Ifølge Jydske Vestkysten er dårlig økonomi blevet Sostacks endeligt, og det er særligt en dårlig vinter, der har kostet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

15-06-2018 06:30
Mænd med prostatakræft udstilles

Hvert år rammes rigtig mange mænd af prostatakræft, men sygdommen er stadig et tabu hos mange.

Det vil man nu lave om på i Esbjerg, hvor en udstilling på Esbjerg Rådhus gennem portrætter af 12 mænd skal skildre livet med prostatakræft. Hertil vil der være fortællinger om mændenes liv.

Udstillingen kører frem til 21. juni, og den skal være med til at vise, at der er lys for enden af den forfærdelige kræftdiagnose.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

15-06-2018 06:30
Planer om udvidelse droppes

I Kolding er der stor mangel på svømmebaner. Derfor har kommunens fritids- og idrætsudvalg arbejdet for en udvidelse af Slotssøbadet, der skulle koste et sted mellem 35 og 40 millioner kroner.

Nu viser det sig dog, at projektet ser ud til at blive noget dyrere, og der var ikke noget Slotssøbad på menuen, da det kommunale budget senest blev vendt i udvalget. I stedet bliver det fortsat konstateret, at der mangler svømmevand.

Heller ikke Kongeåbadet i Vamdrup udvides, hvilket der ellers også har været tale om.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

15-06-2018 06:30
Danfoss skal have supermarked og tankstation

Det går rigtig godt for Als-virksomheden Danfoss i øjeblikket.

Så meget at man nu står overfor en udvidelse, og ifølge Jydske Vestkysten vil Danfoss lave et supermarked, som vil demonstrere køleteknik og smart brug af energi til både køling og opvarmning.

Det nye supermarked skal efter planen ligge tæt på hovedkvarteret ved Nordborg, hvor der også skal bygges en tankstation og et produktudviklingscenter for køleteknik.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

15-06-2018 06:29
Tusindvis af forurenede grunde truer grundvandet

Flere end 5000 forurenede grunde landet over truer grundvandet, viser en ny kortlægning fra Danske Regioner.

Yderligere 8000 grunde er under mistanke for at være så forurenende, at de kan være til skade for grundvandet, skriver DR.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-06-2018 05:20
Rød blok kan tabe valget på Radikales udmelding

Rød blok risikerer at tabe næste valg på udlændingepolitikken.

Det frygter SF efter, at Morten Østergaard (R) i aften har meddelt, at De Radikale ikke kan støtte Mette Frederiksen som statsminister, hvis hendes udlændingepolitik bliver afhængig af Dansk Folkeparti.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 11:00
Der er penge i en bro mellem Als og Fyn

Planen med at opføre en bro mellem Als og Fyn vil ifølge en Rambøll-analyse med baggrund i tal fra Landstrafikmodellen give en kæmpegevinst på 5,2 milliarder kroner til de omliggende kommuner på Als, på Fyn og i Jylland.

Odense vil være den store vinder med en gevinst på 703 millioner kroner, bl.a. fordi kommunen vil blive bundet tættere sammen med Tyskland, men også Kolding, Aabenraa og de to brobygger-kommuner Sønderborg og Faaborg-Midtfyn vil få økonomisk gevinst af forbindelsen, blandt andet fordi håndværkere og mindre virksomheder vil udvide deres kundekreds på den anden side af broen.

Fra Sønderborg vil der med forbindelsen være adgang til 110.000 flere jobs inden for en times kørsel, og man vil på strækningen Odense-Hamborg spare en halv times kørsel.Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

14-06-2018 10:53
Minister kræver svar om dyretransporter

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kræver spar på, hvordan det kan lade sig gøre, at der ikke er fulgt op op 1.000 dyretransporter, hvor regler om plads, rejsetid og hvile ikke er overholdt.

Transporterne er nu meldt til politiet af Fødevarestyrelsen
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 10:52
Opdragelsesudvalg: Kig på test og prøver i skolen

Opdragelsesudvalgets anbefalinger til Børne- og Socialministeriet er blandt andet at give de mange test, prøver og karakterer i folkeskolen et eftersyn.

Årsagen er, at mange børn ifølge Børnerådet føler sig stressede og pressede, især i uddannelsessystemet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 10:15
Farligere narkotika

Som forældre frygter du nok ofte, at dit barn bliver tilbudt euforiserende stoffer, når byturen er på sit højeste. Og der er blevet mere at frygte.

Ifølge TV2 er ecstasy og kokain i Danmark nemlig blevet langt stærkere i de seneste år, og nu er kokainen på det farligste niveau i 23 år. Samtidig varierer kvaliteten så meget, at det kan være rent lotteri, hvordan følgerne bliver.

På sygehusene kan man også mærke, at ecstasy og kokain er blevet stærkere med flere indlæggelser til følge.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

14-06-2018 10:00
Nye og velkendte ord til ordbogen

"Slide" og "Dockingstation". Er du også i tvivl om, hvad de ord betyder, så er du næppe alene, men udtrykket for samlede billeder og en opladerstation er blandt de ord, der netop er blevet tilføjet til den danske ordbog.

Ifølge TV2 er der dog også flere velkendte ord, der langt om længe bliver tilføjet - Blandt dem "projektansat", "dåseskinke" og "fastnettelefoni".

Den danske ordbog opdateres løbende i takt med, at sproget ændre sig, mens både nye ord fra unge og de mere traditionelle ord er i spil.
Af: Søren Klinkby

14-06-2018 09:40
Flot sommer i sigte

Sommeren startede tidligt i år, og nu er vejret slået en smule om. Det får mange til at spørge sig selv, om vi så har haft den sommer, vi skulle have i 2018.

Ifølge en ny prognose fra DMI er der stor sandsynlighed for, at svaret er nej.

Vejr-guderne ventes at være gode ved Danmark denne sommer med store perioder med stabilt og tørt vejr - Og måske endda en hedebølge eller to undervejs.
Af: Søren Klinkby

14-06-2018 09:30
Omsætter for næsten en milliard

Når man i 60 lande køber fiskefoder til dam- og havbrug, så er der stor sandsynlighed for, at det kommer fra Kolding-virksomheden Aller Aqua.

Og det går rigtig godt i Kolding. Omsætningen er blevet øget til næsten en milliard, og i 2017 fik virksomheden en omsætning på hele 999 millioner kroner.

Dog er indtjeningen faldet en smule i 2017 på grund af nye investeringer verden over.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

14-06-2018 09:15
Direktør slutter af med lille underskud

I næsten 20 år har Jørgen Rathschau Sørensen stået i spidsen for Esbjerg-virksomheden IAT, og det har været med knusende sikkerhed for transportfirmaet.

Nu forlader Jørgen Rathschau Sørensen virksomheden for at blive bestyrelsesmedlem, og han går fra roret med et lille underskud.

I 2016 leverede IAT et overskud på 1,2 millioner kroner, men sidste år blev det til et underskud på 1,2 millioner kroner efter SKAT.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

14-06-2018 08:47
Pendlere på Storebælt fordoblet på tre år

I dag er det 20 år siden at Dronning Margrethe indviede bilbroen over Storebælt.

Siden 2015 er antallet af bilister som pendler til og fra arbejde over Storebælt fordoblet. Det viser de nyeste tal fra Storebælt, fortæller DR P4 Sjælland.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 08:45
Grindsted forudrening undersøges i dybden

Er forureningen fra Grindstedværket skyld en øget forekomst af visse sygdomme hos borgerne i Grindsted? Det skal en ny sundhedsundersøgelse nu afklare.

I løbet af det kommende år vil borgere i Grindsted og omegn få de første svar på, om man via eksisterende data kan spore en større forekomst af visse sygdomme i deres by sammenlignet med andre byer.

Blandt de sygdomstilfælde, der vil blive undersøgt, er udvalgte kræftsygdomme, neurologiske lidelser, leversygdomme, allergi, spontanaborter, fertilitetsproblemer og misdannelser.

Registerundersøgelsen vil blive udført af et forskerhold fra Statens Institut for Folkesundhed, SIF.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

14-06-2018 08:30
Succesfuld erhvervsmand tilbage til Kolding

Igennem fire år var erhvervsmanden Tommy Langhoff en succesfuld frontfigur som direktør hos Business Kolding. Her stoppede han dog, da han mente, at der skulle nye kræfter i spidsen.

Tommy Langhoff, der til daglig bor i Ørum, har dog ikke kunne undvære Kolding længe. Ifølge Jydske Vestkysten skal han være kommerciel direktør hos Sjølund A/S, hvor Tommy Langhoff skal hjælpe virksomheden med sine offensive planer om at vokse til en global spiller på flere vigtige markeder.

Sjølund A/S leverer blandt andet stål og aluminium til vindmølleindustrien, togfabrikanter, byggeri og maskinindustrien.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

14-06-2018 08:11
Topkarakterer skaber bekymring

Når du går til eksamen, så er der bedre chancer for, at du kommer ud med en højere karakter, end du ville gøre tidligere.

Det viser en evaluering fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der er i gang med at se på 7-trins skalaen, der blev vedtaget tilbage i 2006.

Evalueringen viser, at de danske karakterer ligger noget højere end planlagt, og det bekymrer Dansk Erhverv og Dansk Industri, der mener, at virksomhederne har fået sværere ved at spotte de største talenter.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

14-06-2018 08:00
Let opgave for Esbjerg - Svær for SønderjyskE

Onsdag var der spænding i flere danske håndboldhaller, da der både for mændene og kvinderne skulle trækkes lod til 1/8 finalerne i den danske pokalturnering.

Hos kvinderne ser det på forhånd overkommeligt ud for Team Esbjerg, der på udebane skal møde Hadsten fra 1. division.

Noget værre ser det ud for SønderjyskE's 1. divisionskvinder, der skal op mod DM-sølvvinderne fra Odense HC.
Af: Søren Klinkby

14-06-2018 07:41
Hård mostand til lokale håndboldklubber

Der venter alt andet end lette opgaver, når tre lokale håndboldhold skal spille 1/8 finaler i mændenes pokalturnering.

Det står klart efter en lodtrækning, som byder på svære modstandere til alle de tre topklubber i det Syd- og SønderjyskE.

SønderjyskE skal op mod DM-finalisterne fra Bjerringbro Silkeborg, mens KIF Kolding skal møde Mors-Thy, der er kendt for at have en af landets bedste hjemmebaner. Ribe-Esbjerg skal i 1/8 finalerne møde de forsvarende pokalvindere fra TTH Holstebro.
Af: Søren Klinkby

14-06-2018 07:31
Sur smiley til kendt hotel

Det blev ikke nogen alt for god oplevelse, da Fødevarerstyrelsen forleden var på besøg hos Hotel Europa i Aabenraa.

For mindre en to år siden fik stedet en indskærpelse, og nu venter en sur smiley samt en bøde på 15.000 kroner for det kendte hotel.

Det er for høje temperaturer i køleskabet samt mangelfuld rengøring, der koster hotellet, der overfor Jydske Vestkysten melder om meget varmt vejr den dag, kontrollen kiggede indenfor. Man vil nu arbejde for at forhindre gentagelser.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

14-06-2018 07:11
Voldsom hverdag hos tiltalte håndværkere

Lige nu kører en barsk sag ved Retten i Kolding, hvor en lærling flere gange er blevet udsat for grove seksuelle og voldelige krænkelser begået af kolleger og endda lærlingens egen chef.

På anden dag i Retten kom det frem, at der er tale om en voldsom hverdag i firmaet, som er et håndværkerfirma, og hvor voldsomme drillerier psykisk og fysisk og har været en del af hverdagen, skriver jv.dk.

Retten skal i sagen tage stilling til, om der er tale om venskabelige drillerier eller grove overgreb mod lærlingens vilje.
Af: Søren Klinkby

14-06-2018 07:00
Sankthansbål i fare i hele landsdelen

Den danske sommer er kommet særdeles godt fra land, men det har også betydet, at jorden flere steder er blevet meget tør. Noget som er resulteret i et hav af naturbrande.

Af samme grund af flere kommuner valgt at indføre afbrændingsforbud, og selvom de seneste dage har budt på mere omskifteligt vejr, er jorden stadig meget tør.

Noget der nu kan få betydning for sankthansaften mange steder i Syd- og Sønderjylland, hvor mange steder lige nu risikerer at måtte undvære det traditionelle bål på grund af forbuddet mod afbrænding.
Af: Søren Klinkby

14-06-2018 07:00
Kampagne skal oplyse natarbejdere

For få med natarbejde er klar over eller udnytter, at deres arbejdsgiver er forpligtet til at tilbyde dem et helbredstjek.

Det vil Arbejdstilsynet ændre på.

– Jeg håber, at kampagnen vil sætte fokus på de helbredsmæssige udfordringer, man kan have, siger V-beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 07:00
Antarktis-is smelter med tredobbelt hast

Isen på Antarktis er siden 2012 smeltet med tre gange så høj hastighed som i perioden fra 1992 til 2012.

Det viser et nyt studie, som forskere fra DTU har bidraget til.

Det bør ifølge forskerne vække bekymring i Danmark, da det har direkte effekt på det danske havniveau.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 06:30
Lang og usædvanlig influenzasæson

Når Statens Serum Institut i denne uge udsender en opgørelse over influenzasæsonen 2017/18 fremgår det, at den var langstrakt med et meget højt antal indlæggelser og en markant overdødelighed blandt de ældre.

Samtidig slås det fast, at vaccinen havde lavere effekt end ventet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-06-2018 06:30
Region bliver dagligt angrebet af hackere

Hackere er en seriøs trussel for Region Syddanmark, som især skal sikre oplysninger om borgernes sundhed.

Derfor opruster regionen nu kampen mod it-kriminelle. Det sker ved at bruge 5,5 millioner ekstra på sikkerhed i 2018.

Desværre er det næsten hverdagskost, at der er alvorlige forsøg på cyberangreb mod os. Det er vi nødt til at handle på, siger Mette Bossen Linnet (V), som er formand for regionens digitaliseringsudvalg.

Hun oplyser, at regionen får flere specialister end før til at overvåge regionens it-systemer døgnet rundt.

Antivirus-programmer og firewalls skal overvåges, og der skal være bedre mulighed for at scanne efter virus og malware.

Desuden deles regionens netværk op i mindre bidder. Så hvis et angreb lykkes, rammer det ikke så bredt, som det ellers kunne have gjort.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-06-2018 20:37
Trafiksikre børn i Aabenraa

Børnene i Aabenraa er godt sikret, når de bevæger sig ud i trafikken.

I hvert fald er kommunen den bedste i landet, når det gælder om at gøre børn og unge til sikre trafikanter. Tirsdag vandt kommunen trafiktesten, som Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden står bag.

Det er andet år i træk, Aabenraa kommune vinder konkurrencen. Sidste år fik de 88 point ud af 100 mulige - i år fik de 93. De vandt den desuden også i 2012.

Trafiktesten er en årlig måling af kommunernes forebyggende indsatser for at skabe trafiksikre børn og unge.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-06-2018 11:42
Øremærket barsel til mænd på vej

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) siger, at regeringen kæmper imod, men som det ser ud nu, vil EU vedtage et direktiv, der indfører øremærket barsel til mænd.

Lige nu står den øremærkede barsel til at blive på to måneder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-06-2018 11:40
Diabetes-patienter kan selv minimere risiko for hjertesvigt

Hvis patienter med type 2-diabetes følger lægens råd vedrørende kost, motion, nul tobak og medicinering, kan de reducere deres risiko for hjertesvigt med 70 procent.

Det viser et nyt dansk studie, der har fulgt diabetespatienter i 21 år, skriver Videnskab.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: videnskab.dk

13-06-2018 10:52
Borgerforslag: Drop togbanen til Billund

Et nyt borgerforslag, der blev lagt op på siden borgerforslag.dk i går, har til formål at få skrinlagt planerne om en togbane fra Vejle til Billund Lufthavn.

Bag borgerforslaget, der skal have tilslutning fra mindst 50.000 borgere for at kunne blive taget op i Folketinget, står blandt andet Martin Fogh Skovlyst fra Åst.

Han er sammen med andre borgere kommet i klemme i togbane-sagen, fordi de nu på fjerde år lever i uvished om, hvilken linjeføring banen eventuel skal have. Men også fordi en bane til Billund har vist sig at blive en temmelig dårlig økonomisk forretning.

Borgerforslaget er derfor et forsøg på at få politikerne til at pille Billundbanen ud af Togfonden.
Af: Mike Forde
Kilde: BillundOnline

13-06-2018 10:00
Mere magtanvendelse i Sønderborg

I 2012 var medarbejderne på ældreområdet i Sønderborg Kommune på kursus i, hvordan man kan omgå udviklingshæmmede og demente uden at bruge magt i hverdagen.

Det kunne for eksempel være, hvis demente nægter at ville gå i bad eller skiftet ble.

Fokus er øget, men det samme er magtanvendelserne. I 2017 var antallet af magtanvendelser i Sønderborg Kommune overfor udviklingshæmmede og demente steget med 15 procent, men det skyldes større fokus på området, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

13-06-2018 09:31
Elever fik stjålet computere

Hvis du får tilbudt en lidt for billig bærbar computer i Kolding-området i den kommende tid, så er der grund til at være mistænkelig.

Tidligere på ugen har der ifølge Jydske Vestkysten været indbrud på elevernes værelser på Skanderup Efterskole, hvor der er blevet stjålet hele 19 computere.

Også Skanderup-Hjarup Forbundsskole har haft ubudne gæster, og herfra blev fem computere stjålet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

13-06-2018 09:13
Oktoberfesten overlever i Kolding

Hvis du er blandt de mange, der elsker en god fest, så har du gennem de seneste år kunne få lysten stillet ved Kolding Stadion til den årlige oktoberfest.

Flere år med skrantende økonomi har dog bragt Oktoberfesten i knæ, og det har længe været usikkert, hvorvidt der ville komme en version i år.

Nu kan festskoene dog pudses og ganen smøres. En ny arrangør er klar til at byde inden for i slutningen af august, hvor Oktoberfesten flyttes fra Stadion til Nordkajen og Kolding Havn.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

13-06-2018 09:00
Hovedbiblioteket forvandlet i Esbjerg

To år med omfattende renovering. Det er hvad gæsterne på Hovedbiblioteket i Esbjerg har været påvirket af, men nu er arbejdet, der begyndte i 2015, slut.

Og det er et forvandlet bibliotek, man nu kan byde velkommen til i Esbjerg.

Nu kan gæsterne glæde sig til et eventyrrum med amfiscene og udklædningstøj, mens der også vil være et krimirum. Her vil møblerne være dunkle, og man kan hygge sig med en kunstig pejs.

Initiativer som blot er nogle af dem, det nye Hovedbibliotek nu er klar med.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

13-06-2018 08:40
Voldsom brand i Vejen

Onsdag morgen brød en voldsom brand ud i Vejen, hvor brandvæsnet måtte rykke ud til et rækkehus på Lærkevej.

Branden blev anmeldt klokken 07:20, og den bredte sig hurtigt til en nabobeboelse. Ingen personer skulle dog opholde sig i bygningen, da brandfolkene nåede frem.

En time efter ankomst blev branden i rækkehusene meldt under kontrol.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

13-06-2018 08:31
Biler tilbagekaldes i Danmark

Hvis du kører rundt i en Mercedes, så risikerer du nu, at din bil må en tur tilbage til producenten. Virksomheden bag Mercedes er nemlig blevet afsløret i software-snyd, og det koster nu en del tilbagekaldelser.

Ifølge DR Nyheder rammer det i omegnen af 200.000 danske biler, og de påvirkede bilejere får besked på skrift.

I alt er mere end 700.000 biler verden over ramt af fejlen omkring Mercedes-bilerne.
Af: Søren Klinkby

13-06-2018 08:29
Noget galt med karaktersystemet

Det er lidt for nemt at få topkarakter i det danske uddannelsessystem, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) på baggrund af en evaluering af brugen af syv-trinsskalaen.

– Jeg synes, vi her har nogle tal, der tyder på, at karaktergivningen ikke fungerer helt, som den skal, siger ministeren i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-06-2018 08:27
Mødre tager ni gange så meget barsel som fædre

Mange fædre vil gerne holde mere barsel, end de gør.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for HK/Privat.

I dag tager mødre i gennemsnit ni gange så meget barsel, som fædre.

I Epinion-undersøgelsen blandt HK/Privats medlemmer svarer over halvdelen af mændene mellem 25 og 45 år, at de gerne vil holde mere barsel.

Men samtidig viser undersøgelsen også, at 56 procent af mændene kun har holdt en måneds barsel eller mindre.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-06-2018 08:12
Emil Scheel forlader SønderjyskE

Forventningerne var høje, da SønderjyskE sidste sommer hentede Emil Scheel i Silkeborg IF. Scheel blev hentet til Haderslev som profil i Superligaen.

Det blev dog aldrig noget perfekt match. Tiden på Sydbank Park startede med rygproblemer, og i løbet af det første år fik Emil Scheel bare ti kampe fra start.

Nu rykker offensivspilleren videre til Viborg FF, der missede oprykning til Superligaen i den forgangne sæson, og som Emil Scheel nu skal være med til at hjælpe tilbage.
Af: Søren Klinkby

13-06-2018 08:00
Millioner til museum i Sønderborg

Der er ikke noget at sige til det, hvis smilene er ekstra brede hos det tyske mindretal i Sønderjylland i denne tid.

Kulturminister Mette Bock har nemlig indstillet millioner til udvidelse af det tyske mindretals museum i Sønderborg, og den anbefaling har Folketinget nu valgt at vedtage med fem millioner kroner.

Ombygningen koster samlet 26,4 millioner kroner, og nu arbejdes der ihærdigt på støtte fra en række fonde, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

13-06-2018 07:41
Kvinde reddede liv ved brand

Det var noget af et drama, der forleden udspillede sig i en ældre ejendom bag restauranten A Hereford Beefstouw i Helligkorsgade.

Her opstod der brand i køkkenet hos en 30-årig mand, der lå og sov. Heldigvis for manden og ejendommens øvrige beboere opdagede en kvindelig overbo branden, og hun fik hurtigt vækket beboerne, mens manden blev reddet ud.

Syd- og Sønderjyllands Politi er efter branden ikke i tvivl om, at kvinden har reddet liv.
Af: Søren Klinkby

13-06-2018 07:30
Esbjerg Havn får sin egen app

Når du besøger Esbjerg Havn i fremtiden, så kan du glæde dig til at blive endnu klogere på området.

Gert Barslund, der er manden bag udviklervirksomheden Samrum, er i gang med at udvikle en ny app om Esbjerg Havn, der skal gøre borgerne klogere på 12 centrale områder på og omkring havnen via den indbyggede GPS i telefon eller tablet, skriver jv.dk.

I appen vil prominente Esbjerg-personligheder fortæller anekdoter og historier om havnen, hvor man håber på at kunne vise den nye app frem for alvor, når der 18 juli er Tall Ships Races i Esbjerg.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

13-06-2018 07:11
Banedanmark afbryder lukningsplaner efter demonstrationer

Vrede borgere i stærk forening. Det har været billedet på Hillerup Markvej ved Ribe i de seneste dage, hvor borgerne har blokeret for arbejdet med at lukke vejen, da de mener, at de vil fjerne en vigtig transportvej i området.

Tidligere har politiet været på stedet, men nu tvinges Banedanmark til at makke ret for en stund.

Transportminister Ole Birk Olesen har bedt Banedanmark om at indstille arbejdet ved Hillerup Markvej, mens der er indkaldt til møde i transportudvalget om sagen og mulighederne for en løsning. Et møde der skal finde sted 21. juni.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

13-06-2018 07:00
Højspændingsledning skal muligvis graves ned

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil have undersøgt muligheden for at få gravet en planlagt højspændingsledning i Syd- og Vestjylland ned.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-06-2018 07:00
Lokale borgere har fået nok af turisterne

Varde Kommune er den største turistmagnet i Syd- og Sønderjylland.

Sidste år var der 4,3 millioner overnatninger i kommunen, og mange flere er på vej. Men nogle af de lokale borgere er ved at være trætte af de talrige gæster.

- Det er ved at være nok. Vi kan ikke klare mere herude, når der ikke bliver gjort noget ved infrastrukturen. Mange turister parkerer, hvor der er standsning og parkering forbudt. Det går ud over os lokale borgere, som også kører på vejene og gerne vil bruge cykelstierne til at cykle på, siger Marianne Nygaard Holm, som er medlem af bestyrelsen i Blåvand-Ho Borgerforening.

I fredags præsenterede de 11 kystkommuner og de tre regioner langs vestkysten en fælles plan. Målet er at runde i alt 23 millioner overnatninger ved vestkysten i 2025.

Det svarer til en årlig vækst på 3,3 procent, og Vardes borgmester Erik Buhl (V) arbejder målrettet på at tiltrække flere turister til kommunen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-06-2018 07:00
Uhyggelige detaljer i Kolding-sag

Nogle gange bliver man udsat for drillerier for sjov, hvis man er lærling i en virksomhed. I et håndværkerfirma er det dog gået langt over stregen, og omfattende mishandling af en lærling kører nu i retten i Kolding.

Den unge lærling blev blandt andet holdt fast af sin chef, mens et kosteskaft blev presset op i hans endetarm. Der meldes også om poser over hovedet samt skud med en sømpistol.

Retten skal i sagen blandt andet tage stilling til, om der var tale om drillerier eller grove overgreb, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

13-06-2018 06:28
DSB får grønt lys til indkøb af nye tog

DSB kan gå i gang med at anskaffe nye tog, efter at regeringen og DF, Socialdemokratiet, Radikale, SF og Alternativet har godkendt nyt udbudsmateriale af el-togsæt, oplyser transportministeriet.

Det forventes, at der kan laves kontrakt om at købe 40-56 nye vogne inden 2020.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-06-2018 06:02
Minister vil afskaffe populær gymnasielinje

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fremlagde på et møde i gymnasieforligskredsen i sidste uge et forslag om at nedlægge gymnasiets mest populære studieretning. Det skriver Altinget.

Der er tale om studieretningen med engelsk og samfundsfag på højniveau.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-06-2018 06:01
Politi rykkede ud til muligt udslip på sygehus

Politi og brandvæsen rykkede tirsdag aften ud til Aabenraa Sygehus efter meldinger om et muligt udslip.

Det viste sig at være en patient, som havde medbragt en peberspray, der var gået i stykker. Det fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-06-2018 05:59
Maskeret mand forsøgte at røve McDonald's med køkkenkniv

Kort før midnat tirsdag forsøgte en mand at røve en McDonald's i Haderslev. Han opgav dog og flygtede uden udbytte.

Gerningsmanden flygtede fra restauranten og blev en times tid senere anholdt mindre end 100 meter fra gerningsstedet.

Kniven, som politiet mener blev brugt under røveriforsøget, er fundet i en baggård i nærheden, hvor politiet formoder, at den 22-årige først gemte sig.

Manden påkaldte sig politiets interesse, idet han opholdt sig i umiddelbar nærhed af restauranten og svarede til signalementet.

Politiet tager stilling til hvad der skal ske med manden her til formiddag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-06-2018 10:49
Mad og musik bliver obligatorisk i de ældste klasser

Et bredt politisk flertal på Christiansborg er blevet enige om at styrke de praktiske fag i folkeskolen.

Aftalen betyder, at fag som madkundskab, musik, design og billedkunst fremover vil være en fast del af fremtidens skolegang.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-06-2018 10:48
Sønderjyskesag er slut - ingen matchfixing

Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet at droppe sagen om Sønderjyskes sportslige indsats i udekampen ude mod FC Midtjylland i 26. og sidste spillerunde af Superligaens grundspil.

Undersøgelserne har blandt andet omfattet en gennemgang af alle Sønderjyskes kampe i den forgangne sæson.

- Vi noterer afgørelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans med tilfredshed. Nu sætter vi et endeligt punktum, og så glæder vi os alle i Sønderjyske til en ny og spændende superligasæson, siger Haysen til klubbens hjemmeside.

Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at instansen kan genoptage sagen på et senere tidspunkt, hvis man skulle modtage nye oplysninger.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-06-2018 10:47
Arbejdstilsynet giver flere påbud til hospitaler

Arbejdstilsynet har givet 10 påbud i år til hospitalsafdelinger på grund af for stor arbejdsmængde og tidspres.

Det er flere påbud end hele 2017, hvor tilsynet gav 8 påbud i samme kategori, viser en aktindsigt, DR har fået.

Arbejdstilsynet har i alt besøgt 40 hospitalsafdelinger.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-06-2018 10:45
Nordkora forpligter sig til at gøre Den Koreanske Halvø atomvåbenfri

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har ifølge AFP forpligtet sig til at gøre Den Koreanske Halvø "fuldstændig atomvåbenfri" i den fælles erklæring fra topmødet med præsident Donald Trump.

Det skriver AFP.
Af: Mike Forde
Kilde: AFP

12-06-2018 10:42
Rømø nu også med afbrændingsforbud

Langvarig tørke og varme får nu otte nye kommuner til at indføre afbrændingsforbud.

Dermed har i alt 51 kommuner i Danmark indført forbud mod at tænde bål eller for eksempel bruge ukrudtsbrændere.

Det oplyser Danske Beredskaber.

Desuden er der indført forbud, der gælder for afgrænsede områder i flere kommuner.

Det gælder bl,a Rømø i Tønder Kommune.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

12-06-2018 10:19
Omstridt jerbaneoverskæring får besøg af politiet

Entreprenørmaskiner og politi er mødte i morges op ved den omdiskuterede jernbaneoverkørsel på Hillerup Markvej nord for Ribe.

De er kommet for at grave og rydde den barrikade, der nu i en uge har blokeret adgangen til jernbaneoverskæringen skriver DR Syd.

Bane Danmark har besluttet at overkørslen skal lukke, og det har ført til vrede fra de landmænd og naboer, som dagligt bruger den.

Syd- og Sønderjyllands politi bekræfter, at de har to betjente på stedet, for at hjælpe med at holde borgerne væk. Bane Danmark bekræfter også, at arbejdet med at rydde overkørslen nu går i gang.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder/Ritzau

12-06-2018 10:03
Det kan give astma og kol at fjerne børns mandler

At fjerne mandler og polypper hos børn øger betydeligt risikoen for at få sygdomme som astma, viser studie.

Det er det første studie, der viser langtidseffekter af at få fjernet immunorganerne, og forsker bag mener studiet, man skal være mere forsigtig med at udføre operationen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-06-2018 09:48
Bilen røg en gang til

En 73-årig mand har næppe mange rosende ord til overs for politiet, efter at han blev stoppet i sin bil i Kruså.

Problemet var nemlig, at manden ikke havde noget kørekort, og det var tredje gang inden for tre år, at han blev stoppet af politiet.

Sidste år fik manden konfiskeret sin bil, og samme skæbne ramte ham i år, da en patrulje bragte ham til standsning. Nu må vi se, hvor mange biler, manden har, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.
Af: Søren Klinkby

12-06-2018 09:28
Danskerne læser flere nyheder på mobilen

Hører du til blandt dem, der tjekker nyheder på mobilen. Så er du bestemt ikke alene - Det viser en ny analyse, som blandt andet afdækker danskernes mobiladfærd, skriver Danske Medier Research, Kreativitet & Kommunikation og Kantar Gallup i en pressemeddelelse.

Sidste år brugte danskerne ni minutter om dagen på at tjekke nyheder på mobilen, men i år er det tal næsten fordoblet til 17 minutter.

Undersøgelsen viser desuden, at vi tjekker nyheder oftere end hidtil på mobilen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

12-06-2018 09:11
Grænsehandlen faldende

Hvis du er blandt dem, der nyder at handle over grænsen, så har du måske puttet en smule mindre i indkøbskurven på det seneste.

Grænsehandlen er nemlig faldet i 2017, viser nye tal ifølge Jydske Vestkysten. Sidste år var grænsehandlen af slik og sodavand på godt 3,5 milliarder kroner, og det er en halv milliard mindre end i 2016.

Ser man på den længere bane, ser det også godt ud. I 2000 brugte alle danskere i gennemsnit 1.200 kroner på indkøb i Tyskland, men i dag er det tal halveret.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

12-06-2018 09:00
Populær juicebar tæt på lukning

Der var forventninger i luften, da Danni Callesen for lidt over et år siden åbnede Green Living på Domkirkepladsen i Ribe.

Juicebaren blev da også hurtigt en succes, men allerede den 31. august i år kan det hele være slut.

Danni Callesen stopper nemlig i Green Living, og hvis ikke nogen står klar til at overtage konceptet, må juicebaren lukke ned, melder han overfor jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

12-06-2018 08:42
Flere danskere skal holde ferie i Sønderjylland

Det går rigtig godt med turismen i de syd. og sønderjyske kommuner, når det kommer til udenlandske turister. Det halter dog fortsat efter, når det er danskerne, der skal booke turen.

Det skal der gøres noget ved. Det mener turistorganisationen Destination Sønderjylland, der lørdag den 8. september byder på stort event på Rådhuspladsen i København.

Rådhuspladsen omdannes denne dag til en miniudgave af Sønderjylland, hvor der gøres reklame for ferie i den sydlige del af Danmark.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

12-06-2018 08:30
Tre skoler i fare i Tønder

Hvis du bor i Tønder og har et barn, der går i skole i kommunen, så er der nok lidt ekstra krydsede fingre for tiden. Her er skolelukninger nemlig igen et tema, det skriver Jydske Vestkysten.

Helt konkret er det skolerne i Møgeltønder, Øster Højst og Agerskov, der er i fare, og ved at lukke de tre skoler kan der angiveligt spares ti millioner kroner årligt.

På et marathon-møde tirsdag skal børn- og skoleudvalget i Tønder diskutere budget, og der er sat seks timer af til et møde, hvor man skal finde ud af, hvordan pengene skal prioriteres fremover.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

12-06-2018 08:12
Lukning af FM-signal udskydes

Når du kører rundt i den bil med radioen tændt, så er der rigtig stor sandsynlighed, at din radio er på FM-signal.

Et signal som man dog vil lukke for på Christiansborg i 2021, og det er noget, der har skabt massiv kritik. Lukningen vil nemlig ramme hvad der anslås at være 2 millioner biler.

Nu er der dog lysere toner fra Kulturminister Mette Bock, der foreløbig er klar til at udskyde lukningen frem til 2023.
Af: Søren Klinkby

12-06-2018 08:01
Blodbad i PostNord

Det er ikke alt for lyse tider for PostNord. Der er dog håb for fremtiden, efter at EU har godkendt støtte fra den danske stat.

Det betyder dog også, at PostNord på ny ryger ud i et større blodbad. Anden del af selskabets restrukturering skal nemlig gennemføres i de kommende år, og det betyder farvel til 2500 ansatte, skriver PostNord i en pressemeddelelse.

Endnu vides det ikke, hvilke stillinger, der står til at blive nedlagt.
Af: Søren Klinkby

12-06-2018 08:01
Kim Jong-un varsler stor ændring

Nord-Koreas leder Kim Jong-un siger på en pressekonference at verden vil se "en stor ændring" efter topmødet mellem ham og USA's præsident Donald Trump.

– Vi har bestemt os for at lægge fortiden bag os, sagde Kim Jong-un blandt andet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-06-2018 08:00
Hele fire håndværkerbiler stjålet

Mandag morgen måtte de ansatte hos Støtek i Vojens gnide sig i øjnene en ekstra gang, da de havde lukket sig ind på deres arbejdsplads. Fire af virksomhedens håndværkerbiler var væk og hele firmaet var rodet igennem.

Ud over de fire bilers eget indhold af værktøj, så var der stjålet masser af udstyr og værktøj fra værkstedet og læsset på de fire kassevogne.

Indbruddet er sket mellem klokken 18.30 søndag og 05.34 mandag morgen, hvor det blev opdaget.

Der er tale om tre hvide og en enkelt blå håndværkerbil - og alle forsynet med Støtek-logo: Hvid Mercedes Vito med registreringsnr. BE 78856, hvid VW Crafter med registreringsnr.BF 88.544, hvid VW Transporter med registreringsnr. AB 43.447 - og en Blå VW Transporter med registreringsnr. TV 92.330.

I første omgang var der ingen spor af de forsvundne biler - men nu er den hvide VW Crafter med registreringsnr. BF 88.544 dukket op.

Varebilen er fundet forladt og tømt på Årøsund Havn skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-06-2018 07:40
Godt nyt til jobsøgende i Kolding

Det er aldrig sjovt at stå uden job, mens afslagene vælter ind trods massiv søgning. Det skal der dog nu gøres noget ved i Kolding Kommune, hvor der er godt nyt, hvis du er jobsøgende, det skriver jv.dk.

Powerjobsøgerne kommer nemlig til Kolding, og det er navnet på en netværksgruppe, der er drevet af ledige for ledige.

Ifølge formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune er Powerjobsøgerne særdeles effektive. 80 procent af de ledige kommer til samtale inden for tre måneder, og efter et halvt år har 70 procent landet et job.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

12-06-2018 07:30
Esbjerg-slagter mistede 100.000

En lækker grillpølse i sommervarmen. Det er noget, der frister mange, og det var præcis det, som Slagter Theilgaard skulle servere ved Vestkystløbet.

Netop den gode sommervarme og sol kom dog til at koste slagteren. Tørken betød nemlig forbud mod at grille, og det gjorde, at de mere end 30 bestillinger måtte aflyses.

Slagter Theilgaard mistede ifølge jv.dk i omegnen af 100.000 kroner, og de sultne gæster fik i stedet sandwich.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

12-06-2018 07:11
Politiet vil ikke rykke ud til blokering

Hillerup Markvej nord for Ribe er et brandpunkt netop nu. Her blokerer vrede borgere lige nu vejen, som der er planer om at lukke, fordi der ikke er bom ved jernbaneoverskæringen.

Hvis vejen lukkes fjerner man dog en vigtig trafikkilde, og det har fået flere borgere til fysisk at stille sig i vejen for arbejdet med lukningen.

Det fik Banedanmark til at true med politianmeldelse, og det har man nu gjort, skriver TV Syd. Syd- og Sønderjyllands Politi vil dog ikke foretage sig noget, da demonstrationen på Hillerup Markvej er lovligt anmeldt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

12-06-2018 07:00
Chauffør sigtes efter dødsulykke

Tilbage i marts blev den syd- og sønderjyske motorvej ramt af en grim dødsulykke. I tåget vejr mellem Haderslev og Christiansfeld kørte en lastbil op i en anden lastbil, der ved sammenstødet blev skubbet op i en varebil.

Ulykken kostede to personer i varebilen livet, og nu er sagen mod en 65-årig lastbilchauffør begyndt. Han er sigtet for uagtsomt manddrab.

Yderligere en lastbilchauffør er ifølge TV Syd sigtet i sagen, fordi han har delt billeder fra ulykken på Facebook.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

12-06-2018 07:00
Unge, der fravælger gymnasiet opfattes som dumme

Unge, der går den faglærte vej, må ofte forsvare deres valg over for både familie og venner.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en analyse fra den uafhængige tænketank DEA.

De unge bliver mødt med fordomme og risikerer at blive anset for at være dumme, når de ikke vælger gymnasiet som de fleste andre unge, viser analysen.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

12-06-2018 06:30
Tyske stenkastere har næppe været i Danmark

Ifølge JydskeVestkysten har de to unge mænd, der i sidste uge blev anholdt og sigtet for at stå bag en række stenkast i det nordlige Tyskland, ikke umiddelbart forbindelse til stenkast fra motorvejsbroer i Danmark.

- Så vidt vi ved, er alle deres kast med sten sket her syd for grænsen, siger statsadvokat Thorkild Petersen-Thrö fra Flensborg til avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: Flensborg Avis

12-06-2018 06:30
Danskerne tjekker flere nyheder på mobilen

De danske smartphoneejere bruger mere tid på nyheder på mobilen.

Det viser en ny analyse, som afdækker danskernes mobiladfærd.

I gennemsnit bruger vi dagligt 17 minutter på nyheder på mobilen, hvilket er en stigning i forhold til sidste år, hvor mobilejerne til sammenligning brugte ni minutter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-06-2018 10:00
Terrorplaner flytter Karneval fra Kløften

Fredag den 29. juni er der igen Karneval i Haderslev – en tradition, der samler mange deltagere, som altid runder Kløften Festival på ruten -Men sådan bliver det ikke i år, fortæller Anette Latsch fra styregruppen bag karnevallet:

LYD: Karnelval1

Anette Latsch har fuld forståelse for at sikkerheden skal være i orden, men er alligevel lidt skuffet over at Karnevallet ikke kommer til Kløften i år:

LYD: Karneval2

Hvis du har lyst til at være med i årets karneval i Haderslev er der stadig plads.

Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

11-06-2018 09:50
Unges fester generer i Aabenraa

De flotte sommergrader er en god anledning til at rykke udenfor, når der skal holdes en god fest.

Det er præcis hvad mange unge har gjort i Aabenraa, hvor der festes i stor stil på Sønderstrand. De unge rydder dog ofte ikke op efter sig selv, og efterladne glasskår og affald skaber irritation hos de morgenfriske badere fra Vikingeklubben Aabenraa.

Aabenraa Kommune melder overfor jv.dk, at man gør stranden ren dagligt efter de unges fester, og at rodet ikke er værre end tidligere trods frustrationerne.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

11-06-2018 09:46
Hver tredje dansker: Folkemøde vedkommer ikke mig

36 procent af vælgerne opfatter ikke Folkemødet på Bornholm som noget, der vedkommer dem. Det viser ny måling foretaget af Norstat for Altinget.

Direktør for Folkemødet Mads Holm mener, at det er en naiv ambition, at 100 procent af danskerne skal opleve Folkemødet som vedkommende.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-06-2018 09:30
Der skal flere læger til

Har du været ude for, at det er svært at finde en læge? I så fald er du ikke alene. 70 procent af de praktiserende læger i Danmark har lukket for tilgang, og inden for ti år ventes en tredjedel at gå på pension.

Derfor er der brug for handling, og mandag præsenteres en ny plan, der skal hjælpe på den akutte lægemangel, skriver TV2.

Der sættes 600 millioner kroner af til at understøtte de praktiserende læger, der går sammen i større enheder. I maj i år satte ministeriet 207,7 millioner kroner af til etablering af læge- og sundhedshuse i hele Danmark, mens der også skal uddannes flere i det nye udspil.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

11-06-2018 09:10
Nu er Haderslev overvåget

Det skal være mere trygt at gå i byen og færdes i Haderslev om aftenen. Det har der ikke just været tradition for, men nu er der nyt i sagen.

Fire gader skal nemlig overvåges, og IT-firmaet Atea er allerede i fuld gang med opsætningen af kameraer i Nørregade, Smedegade og Høppners Gård. Halvdelen af kameraerne skal forsøge at sikre mere tryghed i Nørregade.

Der bliver ifølge Haderslev-borgmester H.P Geil ikke holdt nogen indvielsesfest, men der vil være skilte med, at de berørte gader nu overvåges.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

11-06-2018 09:00
Cyklende blotter spottet igen

Hvis du er cyklist i Esbjerg, så er der god grund til at være særligt på udkig netop nu, skriver jv.dk.

Politiet efterlyser nemlig en cirka 25-årig cyklist, efter at man har fået flere anmeldelser om, at man har blottet sig, mens han cyklede forbi kvinder. Senest skete det overfor en 17-årig kvinde nær Grønlandsparken i det nordlige Esbjerg.

Manden beskrives som 25-35 år, 175-185 cm høj, almindelig af bygning og lys i huden. Han havde en blå cap på hovedet, Adidas-bukser med tre striber delvis på benene og en kortærmet T-shirt på overkroppen. Han kørte på en mørk herrecykel.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

11-06-2018 08:58
Børn til alvorligt syge forældre får ikke hjælp

Sundhedspersonalet er ikke klædt på til at tage sig af syge patienters børn, viser ny forskning fra Syddansk Universitet.

Forskeren bag, Annemarie Dencker, ph.d. i sundhedskommunikation hos Kræftens Bekæmpelse, konkluderer, at der mangler en national indsats på området.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-06-2018 08:57
Naboer og stærke låse skal hindre to ud af tre indbrud

Bedre sikring af døre og låse og mere nabohjælp er kernen i en ny indsats mod indbrud, som TrygFonden, Realdania, Det Kriminalpræventive Råd og Bolius står bag.

Målet er at nedbringe antallet af indbrud, så det årlige antal om fem år er på en tredjedel af det nuværende niveau.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-06-2018 08:56
Varmen får antallet af spritulykker til at stige

De høje temperaturer får ansvaret for en stigning i antallet af spritulykker, lyder det fra Sydøstjyllands Politi på Twitter.

I takt med at sommerstemningen og varmen stiger, sker der flere spritulykker på vejene. De nyeste ulykkestal fra Vejdirektoratet viser, at flere kører galt med sprit i blodet i juni og juli måned end fx i julefrokostmånederne november og december

SYDØSTJYLLANDS POLITI PÅ TWITTER.
Af: Mike Forde

11-06-2018 08:54
Integrationsuddannelsen skal forlænges

Flere indvandrere skal i arbejde.

Derfor vil kommunerne forlænge integrationsgrunduddannelsen og udbrede kravet om at være jobparat til også at gælde for de indvandrere, der har været i landet i længere tid.

Sådan er anbefalingerne fra Kommunernes Landsforening.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-06-2018 08:44
Tørke koster landmand to millioner

Lune sommergrader, kolde øl og måske en sommerdukkert. Lige nu er du formentlig blandt mange af dem, der nyder sommeren-starten, men det er ikke alle, der har et på samme måde.

Hos landmænd landet over er der nemlig krise på grund af tørke, og mens markerne er knastøre, er afgrøderne nærmest brændt af, skriver Jydske Vestkysten.

En af landmændene er Poul Bøving Christensen ved Kolding, der anslår, at tørken indtil nu har kostet ham to millioner kroner grundet tabte afgrøder, mens han kun kan leve af EU-tilskud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

11-06-2018 08:33
Flystøj overskredet ved børnehave og skole

To årtier. Det er længe, og det er præcis så længe, at Forsvarsministeriet har holdt hemmeligt, at F16-flyene i Skrydstrup overskred de maksimale støjgrænser markant - Blandt andet ved en børnehave og en tidligere skole.

Kampflyene har larmet med op til 18 Db over grænsen, men det er noget, som er blevet holdt uden for offentligheden.

Hemmeligholdelsen er sket til trods for, at det flere gange er kommet frem, at netop børn er mere følsomme overfor støj end andre.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

11-06-2018 08:12
Politiet rykkede ud til mannequindukker

Det var en noget anderledes opgave, som politiet blev kaldt ud til, da der var meldinger om ubudne gæster hos en autoforhandler i Esbjerg Nord, det skriver TV Syd.

Meldingerne gik på, at flere personer rendte rundt inde i forretningen og kiggede på bilerne, og det fik politiet til at skynde sig til stedet.

Ved ankomsten forholdt det sig dog knapt så dramatisk. Her var der nemlig blot tale om mannequindukker, der stod meget stille inde bag ved ruderne hos forhandleren.
Af: Søren Klinkby
Kilde: tvsyd

11-06-2018 08:01
Festivalgæster blev advaret

Hvis du var gæst på Nord-Als Musikfestival i weekenden, så var der særligt en besked, som du flere gange kunne høre fra scenerne. Husk nu at drikke vand, for flere bliver allerede behandlet, fordi de har glemt det!

Frygten for dehydrering skabte travlhed blandt vagter og samaritter, og allerede en time inde i den 38. udgave af festivalen, blev den første person behandlet for dehydrering.

Nord-Als Musikfestival har ikke meldt noget om, hvor mange der blev behandlet, men en del gange gennem fredag og lørdag måtte ambulancerne forbi den udsolgte fest på Nordborg Slot.
Af: Søren Klinkby

11-06-2018 07:41
Stafet for livet samlede flot ind

24 timers Stafet for Livet. Det var realiteterne for deltagerne i Kolding i weekenden, hvor man gennem et døgn skulle forsøge at samle så mange penge ind som muligt til Kræftens Bekæmpelse.

Og resultatet blev flot i Kolding. Lørdag og søndag blev der nemlig samlet 343.995 kroner ind til formålet. Årets topscorer blev Odd Fellow Logerne i Kolding, der formåede at samle 60.087 kroner ind.

Beløbet er en smule mindre end sidste år, hvor Stafet for Livet i Kolding samlede over en halv million ind.
Af: Søren Klinkby

11-06-2018 07:30
Forskrækkede bilister kørte galt

Som bilist har du nok prøvet at sidde dybt koncentreret i den bil, og der så sker noget uventet med et chok til følge.

Det skete for bilister på motorvejen i Kolding søndag. En olieslange sprang i en bil, der måtte svinge ind i nødsporet, skriver jv.dk.

Bilen gik ikke i brand, men der sprøjtede olie ud på vejen, der forskrækkede de andre bilister. Noget der endte i et færdselsuheld, der en stor del af søndagen skabte store trafikale problemer i området.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

11-06-2018 07:11
Alvorlig knallertulykke og mistanke om spritkørsel

Selvom man har en knallert i den mindre kategori, kan det sagtens gå galt. Det måtte en 47-årig mand erkender, da han i weekenden kom galt afsted på sin knallert 30 i Ribe-området.

Manden væltede, og han blev i den forbindelse svært kvæstet. Han mistede herredømmet over sit køretøj, og ifølge politiet kan det meget vel skyldes spirituskørsel.

Der er derfor blevet taget en blodprøve, mens selve knallerten er blevet beslaglagt. Den 47-årige mand er kendt for tidligere at have kørt påvirket.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

11-06-2018 07:00
Cykelhold udsat for tyveri

Søndag var der lagt op til folkefest i Esbjerg, da der blev kørt U/23 Danmarksmesterskaber i Cykling. Desværre fik arrangementet for et enkelt hold en bitter bismag.

Team Virtu Cycling, der er ejet af Bjarne Riis fik nemlig stjålet 12 cykler, da en eller flere ukendte gerningsmænd fik brudt bagsmækken op på holdets varebil.

Det er ikke første gang, Bjarne Riis' hold har fået stjålet cykler. Det fik man også for et års tid siden, da tyveri af cykler betød afbud til et løb i Skive.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

11-06-2018 07:00
Droner og robotter skal undersøge Storebæltsbroen

Storebæltsbroen bliver løbende undersøgt for slitage og brud. Hidtil er det foregået ved at klatre på ydersiden af den over 250 meter høje bro.

Men nu tester man muligheden for at supplere det halsbrækkende arbejde med droner, smarte sensorer, robotter og kunstig intelligens.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-06-2018 07:00
Der skal laves helt nye støjmålinger på jagerfly

Forsvarsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at det vil lave helt nye støjberegninger på alle flyaktiviteter for såvel F-16 og F-35 i Skrydstrup, så der kommer overblik over støjgenerne.

Arbejdet med de endelige flystøjsberegninger, der vil indeholde både gennemsnitsstøj og maksimalstøj, er i gang og vil være færdige i løbet af 2018.

Ministeriet oplyser desuden, at det ikke vil ekspropriere som følge af flystøj fra F-35-projektet. Og derfor skal ingen naboer tvinges til at flytte fra området.

I stedet vil støjplagede borgere kunne få tilskud til at støjsikre boligen eller få tilbud om at blive frivilligt opkøbt alt efter omfanget af støjbelastningen.Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-06-2018 06:30
Vanilje er næsten ligeså dyrt som sølv

Skal du købe et kilo ægte vanilje, skal du af med cirka 3.260 kroner – det gør det næsten ligeså dyrt som sølv, der koster cirka 3.345 kroner for et kilo.

Prisstigningen skyldes ifølge jp.dk dårlig høst og øget interesse for ægte vanilje.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-06-2018 05:50
Brand i etageejendom i nat

Der udbrød i nat brand i en etageejendom på Allegade i Haderslev.

Den blev kort inden klokken 5 slukket.

En familie skal genhuses, men ingen er kommet til skade, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-06-2018 10:47
NASA finder muligt tegn på liv på Mars

Siden 2012 har NASA's robotbil Curiosity ledt efter spor af liv på Mars. Nu har robotten gjort en vigtig opdagelse, der har fået forskerne op at stå:

Der er fundet hårdfør organisk materiale under planetens overflade. Samtidig er der målt årstidsbestemte udsving i indholdet af metan i atmosfæren.

Det er stærke indikationer på, at der kan have været liv på Mars. Eller at der stadig er biologiske processer i gang.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-06-2018 10:46
Patienter skal se hvem der har set journal

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil sikre, at patienter kan se, hvem der har kigget i deres journal, oplyser Sundhedsministeriet.

– For at styrke tilliden og åbenheden vil vi med udspillet sikre, at alle regioner indfører logning i sygehusjournaler, oplyser hun.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-06-2018 10:25
Efter kritik: Ny analyse af kontanthjælpsloft

Beskæftigelsesministeriet meddelte i februar, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen virker, fordi flere er kommet i job eller uddannelse.

Nu meddeler Finansministeriet, at man vil lave en ny analyse, “fordi der fra flere sider er rejst kritik” af analysen fra februar.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-06-2018 09:41
Novo Nordisk foran massefyringer

Medicingiganten Novo Nordisk kan stå overfor en omfattende spareplan, hvor op mod 3.000 medarbejdere står til at miste arbejdet, der skriver TV2.

Det er den negative effekt, som markedet i USA lige nu har på Novo Nordisk, der er skyld i sparerunden.

Novo Nordisk forventer at tabe mange millioner i omsætning på grund af problemerne, og af samme grund er det afgørende at slanke virksomheden for at ruste sig, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

08-06-2018 09:30
Facebook-fejl rammer 14 millioner

Måske hører du til blandt de mennesker, der gerne vil dele hverdagen på Facebook, men som ikke ønsker at gøre det med enhver.

Du har den fordel, at dine privatindstillinger kan ændres således, at opslagene ikke er offentlige for alle, men nu har en stor Facebook-fejl ifølge CNN ramt op mod 14 millioner brugere.

I maj er flere private opslag ved en fejl blevet gjort offentlige, og Facebook arbejder nu på at kontakte de berørte brugere. Der er ingen meldinger om, hvor de mange brugere kommer fra.
Af: Søren Klinkby

08-06-2018 09:10
Stort skovområde hårdt medtaget efter brand

I midtugen blev brandvæsnet sendt i aktion for alvor, da en naturbrand skulle bekæmpels i et skovområde ved Drejens tæt på Kolding.

Her leverede brandfolkene en god og effektiv indsats, men man kunne ikke forhindre, at store dele af området brændte af.

Dagen derpå er der masser af forkullede træer ved Drejens, og politiet advarer fortsat kraftigt mod afbrænding i naturen, selvom det gode sommervejr frister til aktiviteter som grill eller bål.
Af: Søren Klinkby

08-06-2018 09:01
Beredskabet øges hos forsvaret

Sommeren har ramt Danmark, og mens de fleste danskere ligger og nyder de varme solstråler, er der særligt et folkefærd, der har travlt - Brandvæsnet.

Den gode sommervejr øger nemlig risikoen for naturbrande, og det får nu betydning for Forsvaret, når man skal træne i Oksbøl.

Her er der nu øget beredskab, og det betyder et straksforbud mod pyroteknisk ammunition - det vil sige alt med røg og gnister, og som er varmt efter affyring. Samtidig ledsages alle øvelser af militært brandmandskab og slukningsudstyr, skriver TVSyd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: tvsyd

08-06-2018 08:40
Stak af fra politiet - Og sin kone

Det gik ikke alt for godt, da et udenlandsk par forsøgte at stjæle en boremaskine i det syd- og sønderjyske, skriver politiet på Twitter.

Her mislykkedes forsøget på at stjæle maskinen til godt 6.000 kroner, og i stedet kom politiet efter parret.

Manden udnyttede anledningen til at stikke af fra både politi og kone, og kvinden kunne let anholdes. Ifølge SYd- og Sønderjyllands Politi har hun fået udsøgt behandling og en overnatning med bag tremmer.
Af: Søren Klinkby

08-06-2018 08:31
En sigtelse førte til flere

Det blev til en rigtig skidt føretur, da en varebil torsdag kørte en tur over den dansk/tyske grænse.

Varebilen blev standset ved Tinglev, hvor politiet skulle have en snak med føreren, der talte i mobiltelefon under kørslen.

Her stoppede festslighederne dog ikke. Bilen var nemlig proppet med øl og vin købt i Tyskland, og varebilens fører kan nu se frem til en grim hilsen fra politiet.
Af: Søren Klinkby

08-06-2018 08:17
Forældre raser over mulig lukning af børnehave

En stor børnehave. Det kan snart være virkeligheden i Nordborg, hvor der netop nu er forslag om at nedlægge Kulturbørnehaven Pøl til fordel for en sammenlægning i Nordborg Børnehave.

Det har dog fået flere forældre og borgere til at rase. De er trætte af, at man afvikler i stedet for at udvikle på børneområdet, og de vil nu kæmpe med næb og kløer for at bevare Kulturbørnehaven.

Ifølge borgerne er en stor børnehave ikke lig med kvalitet, og en Facebook-gruppe under navnet "Bevar Kulturbørnehaven Pøl" er nu blevet oprettet.
Af: Søren Klinkby

08-06-2018 07:59
Stuehus er brændt ned i nat

Et stuehus til en nedlagt landejendom ved Gånsager vest for Toftlund brændte ned natten til fredag.

Forbipasserende opdagede kort efter klokken 02.30, at stuehuset var omspændt af flammer og slog alarm. Da havde ilden haft fat længe.

Der var heldigvis ingen hjemme i huset, der ikke stod til at redde for brandmandskabet.Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

08-06-2018 07:40
Gin-festival i Kolding

Gin er en populær drik i Danmark, og interessen er gennem flere år steget stødt. Så meget at Kolding nu får en Gin-festival på Volkerts Fylke den 16. juni.

Her er det to whiskeyentusiaster, der er klar til at byde indenfor. Dagen er arrangeret af Henrik Olsen og Ulrik Bertelsen, der driver virksomheden Whisky.dk. I forvejen står Whisky.dk bag en stor whiskymesse i Kolding, men nu er kærligheden altså også blevet kastet gin, skriver jv.dk

Man kan ved festivalen opleve gin fra hele verden samt nogle af Danmarks førende importører.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

08-06-2018 07:36
F35-fly kræver ikke længere ekspropriationer i Skrydstrup

Ingen borgere omkring flyvestation Skrydstrup skal have eksproprieret deres hjem på grund af støj fra de kommende F35-fly. Det var budskabet på et borgermøde i Vojens-Hallerne torsdag aften.

Sidste år forlød det ellers, at mindst ti boliger skulle eksproprieres, og et ukendt antal ejendomme risikerede ekspropriation.

Men nu bliver der højest tale om frivillige salg til forsvarsministeriet, og en del naboer kan forvente kompensation og tilskud til støjsikring af deres boliger.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

08-06-2018 07:35
Forlig på lokalbanerne: Konflikt er afblæst

Kommunernes Landsforening og Dansk Jernbaneforbund har indgået forlig om overenskomst, der skal til urafstemning.

En stor jernbanekonflikt truede fra 11. juni, fordi et stort flertal af de ansatte hos lokalbanerne klart stemte nej til overenskomstforliget.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-06-2018 07:34
Hver 4. kvinde er blevet krænket seksuelt

En ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at hver fjerde kvinde – 27 procent – mellem 16 og 24 år har været udsat for seksuelle krænkelser som rygter, deling af billeder, blotteri eller krænkende kommentarer i enten den virkelige verden eller online.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-06-2018 07:32
Pædagoguddannelsen får fagligt løft

Pædagoguddannelsen får nu et fagligt løft i form af ni konkrete initativer, som skal iværksættes i nærmeste fremtid.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Blandt andet skal tilrettelæggelsen af undervisningen på første studieår ændres, så der bliver mere plads til fordybelse, og der skal være mere fagligt krævende prøver.

Og så skal der indføres mødepligt til undervisningen på grundforløbet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-06-2018 07:30
Kolding opgiver julemærkehjem

I Kolding Kommune har man længe gerne ville have et julemærkehjem, der kunne gøre en forskel for unge mennesker. Forsøget har dog ikke givet pote.

Det må initiativtagerne bag projektet nu sande, for det er ikke lykkedes at skagge de 30 millioner kroner, som etableringen af et julemærkehjem i Kolding kræver.

I stedet skal 2,4 millioner af de indsamlede kroner nu overdrages til Julemærkefonden, mens de sidste 1,23 millioner ifølge Jydske Vestkysten returneres til giverne.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

08-06-2018 07:11
Banedanmark truer bekymrede borgere

Hillerup Markvej ved Ribe skal lukkes ned, og det har gjort borgerne i området utilfredse. Så meget at de i øjeblikket blokerer for arbejdet med lukningen, og torsdag fik borgerne besøg.

En repræsentant fra Banedanmark dukkede nemlig op, og her blev der truet med politi og sagsanlæg, hvis ikke borgerne flytter sig.

Lukningen af Hillerup Markvej begrundes med, at der ikke er bom for jernbaneoverskæringen, som herved bliver farlig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

08-06-2018 07:01
Legetøjsgigant rykker til Sønderborg

Legetøjsgiganten Toys R' Us er en af de største spillere i verden, og lige nu er den at finde et enkelt sted i Syd- og Sønderjylland - Nemlig i Kolding.

Nu bekræftes det dog, at endnu en version af den store legetøjsbutik åbner. Denne gang bliver det i Sønderborg, hvor Toys R' US bliver sidste lejer i Stenager Centret, skriver jv.dk.

Stenager Centret ligger centralt ved indgangen til Sønderborg, hvor det tidligere SH Bilcenter lå.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

08-06-2018 07:00
Pressede danske vandværker: - Spar på vandet

Flere vandværker er pressede på grund af det tørre vejr og opfordrer nu borgerne til at spare på vandet og undgå eksempelvis at vande have.

Det oplyser Danske Vandværker.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-06-2018 07:00
Dyr snak i mobilen

Politiet standsede sent i går eftermiddags en varebil på Løgumklostervej i Tinglev, for at skrive føreren for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Men det var ikke det eneste, der var galt.

Varevognen var fyldt til bristepunktet med øl og vin. 300 rammer øl alene, og det vejer godt 3 ton, 3000 kilo, og varevognen er registreret til en maxlast på 1200 kilo, så føreren har kørt med langt mere end 100 procent overlæs.

Derudover er mængderne af øl og vin så store, at toldvæsenet overvejer at rejse sag for smugleri, og så bliver det for alvor dyrt for den snakkesalige chauffør.

De to personer i bilen bor i Flensborg, men de mange øl var på vej til København.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

08-06-2018 06:30
Flere kommuner indfører forbud mod afbrænding

I en lang række kommuner er der udstedt forbud mod afbrænding på grund af lang tids varmt og tørt vejr.

Senest har Sydvestjysk Brandvæsen forbudt afbrænding i kommunerne Esbjerg, Fanø og Varde. Forbuddet trådte i kraft torsdag klokken 14.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-06-2018 06:30
Færre kommer til skade i trafikken

Færre kommer til skade i trafikken

2017 havde det laveste antal ulykker med personskade i de seneste ti år, viser de seneste tal fra Vejdirektoratet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-06-2018 12:27
Forbud mod åben ild i Esbjerg Kommune

Det varme vejr øger risikoen for brande, og derfor udsteder Sydvestjysk Brandvæsen afbrændingsforbud for Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.


Forbuddet gælder afbrænding af:
• Haveaffald
• Halm, halmstakke og lign, der afbrændes på marker eller uopdyrkede arealer
• Affald fra skovbrug
• Siv, rør, herunder rørskove og enge, lyng, hede og mosetørv
• Bål, herunder i bålfade

Forbuddet gælder også brug af:
• Ukrudtsbrænder
• Grill i naturen, herunder på offentlige pladser.

Brug af grill tillades på egen ejendom såfremt der udvises yderste forsigtighed og grillen placeres på fast ikke brandbart underlag (fliser).

Parkering af biler i naturen må ikke ske i højt tørt græs

Kast ikke cigaretskodder og afbrændte tændstikker bort, men skaf dem af vejen i egnede beholdere.

Sydvestjysk Brandvæsen følger situationen nøje og vil naturligvis ophæve forbuddet igen hurtigst muligt.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

07-06-2018 11:46
Helikopter har fundet 74-årig dement mand død

En 74-årig dement mand blev i formiddags fundet død af en forsvarets helikoptere. Den 74-årige gik fra Engbo Plejecenter i går ved middagstid.

- Den 74-årige blev fundet død i et vandløb i området omkring Krogager. Helikopteren observerede ham fra luften. Da vores folk kom frem til findestedet, kunne de blot konstatere, at døden var indtrådt. Der er tale om ulykke, siger vagtchef Jesper BrianJensen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-06-2018 10:40
Tom teltlejr til flygtninge helt ned og fjernes

Indkvarteringsfaciliteterne i Haderslev har stået klar til at modtage mulige asylansøgere siden fjerde kvartal 2015. Siden sensommeren 2016 har der ikke boet nogen i lejren, der har stået i beredskab, så den med kort varsel kunne tages brug.

Nu afvikles lejren helt som følge af det faldende antal flygtninge og derfor mindre pres på asylsystemet. Det sker samtidig med, at Udlændingestyrelsen nedlægger to asylcentre på Bornholm.

I telte og pavilloner har der i Haderslev kunnet indkvarteres 400 flygtninge - men lejren har altså stået tom siden august 2016.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-06-2018 09:51
Flot overskud i Arena Aabenraa

Forventningerne var store, da Arena Aabenraa i august sidste år kunne slå dørene op. Det efter et stort arbejde op til, og nu kan den erhvervsdrivende fond, som står for driften af Arena Aabenraa glæde sig for alvor.

Det første år har nemlig givet et solidt overskud for Arena Aabenraa, der kan præsentere 1,4 millioner i sorte tal, skriver Jydske Vestkysten.

Noget der skaber glæde i Aabenraa, da det første år har tradition for at være atypisk med flere hængepartier.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

07-06-2018 09:34
Ros og kritik til Esbjerg Sygehus

Hvad er vigtigt for dig, hvis du skal en tur på sygehuset? Det spørgsmål har mere end 100 patienter gives deres ærlige mening om, da der onsdag var spørgedag med patienter og pårørende i fokus på Esbjerg Sygehus.

Her var der både godt og skidt at tage med hjem for sygehusets panel bestående af patienter og pårørende samt personale, skriver Jydske Vestkysten.

Venligt personale og øjenkontakt var blandt plusserne, mens minusser var travlhed, lange ventetider ved scanninger og blodprøver samt for dårlige parkeringsforhold.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

07-06-2018 09:12
Forstærkning på vej til Ribe-Esbjerg

I den kommende sæson skal Ribe-Esbjerg kæmpe med i toppen i den bedste danske håndboldrække. Det er målet, og nu skal der forstærkning til klubben.

Noget som klubben er tæt på, og overfor jv.dk bekræfter Sportschef Sune Agerschou, at man inden for en uges tid regner med af kunne lukke en aftale med en udenlandsk playmaker.

Hvilken spiller, der er tale om, vides endnu ikke.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

07-06-2018 09:06
Lastbiler kan blive tvunget ind på villaveje

Forestil dig en lastbil, der holder hvile midt på din villavej, mens du nyder en rolig sommerdag. Det lyder uvirkeligt, men det kan meget vel blive virkeligheden efter 1. juli.

Regeringen og Dansk Folkeparti har vedtaget nye regler, der skal begrænse den tid, lastbilerne må overnatte på rastepladserne, og det kommer til at ramme op mod 90 rastepladser i Danmark.

En udsigt der nu får Business Kolding og Specialforeningen for Logistik og Distribution til at frygte, at lastbilerne må søge ind på private villaveje for at overholde de tætte hviletider, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

07-06-2018 08:41
Møbelbutik færdige i Kolding

Hvis du går med planer om at skulle anskaffe dig nye møbler, så er der nu en butik færre at hente inspiration fra i Kolding.

Her er Daells Bolighus nemlig lukket på Skovvangen overfor Kolding Storcenter, og butikken har i stedet valgt at rykke teltpælene til Vejle, hvor man allerede er åbnet.

Det vides ikke, hvorfor Daells Bolighus har forladt Kolding.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

07-06-2018 08:30
Politiet leder efter en flugtbilist

Politiet leder lige nu efter en bilist, der tog flugten, da politiet gerne ville tale med vedkomne på Ribevej i Sdr. Hygum.

Det havde bilisten dog ikke den store interesse I, og en større flugt blev sat i gang gennem Rødding og en række mindre byer i området. Ved Gram mistede politiet trods flere patruljer færten af den uforsvarlige bilist.

Under flugten var hastigheden oppe over 200 kilometer i timen, og Syd- og Sønderjyllands Politi jagter fortsat den mørke Audi, som flugtbilisten kørte i.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

07-06-2018 08:10
Tysk skomærke åbner i Vamdrup

Inden længe er det tyske skomærke Leguano klar til at sige "Gutentag" til danske kunder. Det er Beatrice Spanier i Vamdrup, der nu åbner en fysisk butik med skomærket, skriver jv.dk.

Beatrice og hendes mand har i to år haft rettighederne til at sælge det tyske skomærke i Danmark, men hidtil er det foregået på messer, homeparties og en webshop, hvor skoene stadig kan købes.

Nu er en fysisk butik dog klar i Vamdrup, og den er den første af sin slags herhjemme i forhold til 80 butikker i Tyskland.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

07-06-2018 08:00
Storkeunge død i Smedagerreden

Hver sommer følger et hav af danskere med, når storkene har deres daglige liv i Smedagerreden. Et liv som mange følger med i på TV Syd.

Onsdag udspillede der sig noget af et drama i reden, hvor mange seere blev bekymrede over tilstanden for redens lille storkeunge.

Det fik brandvæsenet til at rykke ud, og ved ankomst kunne man konstatere, at storken havde meget betændelse og næsten havde vredet halsen om på sig selv. Efter en ihærdig indsats døde ungen kort efter.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

07-06-2018 07:41
Udsatte udstilles i Kolding

De fleste af os har prøvet at gå igennem en gågade, hvor der har siddet hjemløse på gaden. Et kedeligt faktum i rigtig mange byer, og nu skal der mere fokus.

I Koldings gågade vil man gøre noget ved forestillingerne, og derfor har man valgt at udstille ni skulpturer af hjemløse og udsatte, der er lavet af kunstneren Jens Galschiøt i 2010, og som har fået lov at rejse verden rundt.

Ifølge jv.dk er det City Kolding og Udsatterådet under Kolding Kommune, som har fået udstillingen til byen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

07-06-2018 07:30
Vrede borgere blokerede overskæring

To håndværkere var onsdag sendt afsted for at lukke Hillerup Markvej nord for Ribe, men det fik de ikke meget held med, skriver TV Syd.

Her blokerede en række utilfredse borgere nemlig vejen, da de mener, at en lukning vil få store konsekvenser for de daglige gøremål, mens den vil sende tunge landbrugskørstøjer ud på større veje og dermed skabe større gener.

Hillerup Markvej skal lukkes, fordi der ikke er bom ved jernbaneoverskæringen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: tvsyd

07-06-2018 07:12
En af verdens største til Esbjerg

250.000 kvadratmeter. Det er noget af et datacenter, som Esbjerg Kommune er på vej til at få til byen, men hvem er det egentlig, der står bag.

Det er endnu ikke offentliggjort, men det må være en af de helt store. Det vurderer Peder Bank, der er direktør for datacenterselskabet Interxion overfor jv.dk.

Peder Bank forventer at se en virksomhed, vi alle kender, da kun de helt store spillere har behov for så stort et center. Bud kunne være Amazon, Apple, Google, Facebook eller måske Microsoft.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

07-06-2018 07:01
Solceller ikke skyld i stor skolebrand

I slutningen af maj mødte medarbejderne på Ahlmann-Skolen i Sønderborg midtby ind til et dystert syn. En stor brand hærgede skolen, og det ødelagde en fløj med indskoling, klublokaler og sløjd.

Efter branden blev det meldt ud, at det sandsynligvis kunne være kortslutning i solcellerne på skolens tag, der var skyld i branden.

Den årsag bliver dog nu afvist på skolens hjemmeside. De brandtekniske undersøgelser er slut, men endnu vides det ikke, hvad der startede branden i Sønderborg.
Af: Søren Klinkby

07-06-2018 06:17
Bankerne lander største overskud i nyere tid

Sidste år tjente de danske pengeinstitutter 40 milliarder kroner – en vækst på 20 procent i forhold til 2016 og det største overskud, Finanstilsynet har registreret.

Det er især gebyrer, værdipapirer og faldende nedskrivninger, som løftede bankernes overskud.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-06-2018 06:02
Hjort afviser spionmistanke via gasledning

USA frygter, at Rusland kan bruge den kommende gasrørledning Nord Stream 2 til at spionere mod vesten. Men det afviser forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), skriver Jyllands-Posten.

– Jeg tror ikke, at det vurderes herhjemme i efterretningskredse som realistisk, at de skulle udbygge rørledningen med det formål.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

07-06-2018 06:01
Hjemmerøver truede sig med kniv til kostbar luksusbil

Et tysk ægtepar, der er på ferie på Rømø, fik en ubehagelig oplevelse, da det onsdag eftermiddag bankede på døren til sommerhuset ved Havneby.

Udenfor stod en ung mand med en kniv og forlangte at få nøglerne til parrets bil - en sort Jaguar, hvorefter han satte kursen mod fastlandet via Rømø-dæmningen.

Politiet kunne derfor en times tid anholde en 27-årig mand i den sorte Jaguar i marsken vest for Ribe. Han har over for politiet tilstået røveri. Han skyldte nogle penge væk og blev tvunget til at hente bilen, har han forklaret.

Her til morgen vil politiets jurister vurdere, om den anholdte skal stilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-06-2018 05:59
Grøn Koncert-pressemøde ramt af boykot

Da det årlige pressemøde for Grøn Koncert-karavanen fandt sted i går eftermiddags, blev det med færre pressefolk end normalt.

Flere store, danske medier valgte nemlig at udvandre fra pressemødet, fordi Lukas Graham, Aqua og Suspekt nægtede at give interviews til en række ugeblade.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-06-2018 05:58
Danmark halter efter brugen af klimavenlig el

Danmark er langt efter de fleste lande i Vesteuropa, når det gælder om at bruge elektricitet i den grønne omstilling. Det skriver Politiken.

Det gælder inden for områder som transport, varmeproduktion, industri og landbrug.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

06-06-2018 11:24
Fotos førte til anholdelse af to unge mænd efter overfald på bilist

To unge mænd blev tirsdag aften anholdt tre timer efter, at en 49-årig bilist anmeldte dem for at have overfaldet ham med stenkast og ukvemsord efter uenighed om passage i Ribes smalle gader.

De blev genkendt på fotos fra episoden.

Vi sigter den 23-årige for at have kastet en knytnævestor sten direkte mod den 49-årige og for hærværk mod bilen.

Nikolaj Hølmkjær, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi,

Den tilspidsede situation op stod tirsdag kort efter klokken 19 på den smalle Sønderportsgade midt i Ribe. Passagen var ekstra snæver på grund af vejarbejde - og de to unge mænd reagerede voldsomt, da bilen passerede dem. De smadrede også et sidespejl på bilen.

Det var nogle fotos, som politiet har fået i forbindelse med episoden, der førte til genkendelse og anholdelse af de to unge mænd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-06-2018 11:18
Brandfolk kæmper mod skovbrand i Kolding

En skovbrand er onsdag formiddag brudt på drejens-halvøen ved Kolding.

En stor styrke brandfolk kæmper med flammerne.

TrekantBrand har indsat mandskab fra stationerne i Kolding, Vejle, Fredericia og Middelfart.

Det oplyser TV SYD.Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-06-2018 11:17
Små samfund er plaget af butikslukninger

Siden 2010 er næsten hver femte dagligvarebutik forsvundet i de mindre samfund. Det viser tal, DR har trukket fra CVR-registret.

– Det er jo bekymrende, for det præger udviklingen i landsbyen efterfølgende, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-06-2018 11:15
Kopivarer koster danske virksomheder 8,6 milliarder årligt

Den ulovlige handel med kopivarer er så omfattende, at den årligt koster danske virksomheder 8,6 milliarder kroner i tabt salg for virksomhederne og 5000 tabte arbejdspladser i Danmark.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

06-06-2018 11:13
Priser på huse og lejligheder fortsætter med at stige

Priserne for både huse og lejligheder på det danske boligmarked stiger for tredje måned i træk.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik for salg af huse og lejligheder i første kvartal.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-06-2018 11:02
Myrene myldrer frem

Sommer sol og varme er også noget de forskellige skadedyr er rigtig glade for.

Mange oplever for tiden at deres hjem invaderes af bl.a. myrer.

Det fortæller Allan Nielsen fra MyreExpressen:

LYD: Myre1

Og netop i år er det værre end det plejer at være:

LYD: Myre 2

Det fortalte Allan Nielsen fra MyreExpressen. Han nævner også at der er specielt mange hvepse i år.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

06-06-2018 09:50
Forskel på om unge vender hjem

Hvad gør du, når studierne er forbi, arbejdsmarkedet kalder, og familien trækker. Mange unge flytter hjem til det område, de i sin tid forlod, men det er meget forskelligt, hvor mange.

Det viser en ny undersøgelse fra TV2, hvor man ser på, om personer født i 1983 vender er vendt hjem til hjemstavnen som 33-årige, og i Syd- og Sønderjylland er billedet meget forskelligt.

I Sønderborg er det eksempelvis 17,9 procent af de unge, der vender hjem. I nabokommunen Aabenraa er det bare 12,2 procent, mens Esbjerg ligger på 15,2. I Kolding flytter 15,5 procent hjem.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

06-06-2018 09:30
Færre gaver til far

Den 13. maj var det mors dag, og det var en dag, der bød på masser at lave for blomsterhandlerne og detailbranchen generelt.

Mere trægt går det dog, når kalenderen siger 5. juni, og det er blevet tid til fars dag. Her oplever handelsbranchen nemlig ikke nær så stort et løft, melder flere sider i branchen ifølge TV2.

Den øgede interesse for mors dag skyldes angiveligt, at netop den dag henvender sig mere til de unges følelser.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

06-06-2018 09:10
75.000 kan undgå kræft

75.000. Det er så mange kræftdiagnoser, man kan undgå, hvis ingen unge mellem 0 og 17 år begynder at ryge.

Tallene kommer i et skriftligt svar fra Sundhedsminister Ellen Thrane Nørby fra Venstre, og det høje tal får flere til at anbefale store prisstigninger på tobak og cigaretter.

Et forslag der dog modtager tøven hos både Venstre og Socialdemokratiet.
Af: Søren Klinkby

06-06-2018 09:00
Esbjerg Strand får flere millioner

Det storstilede Esbjerg Strand-projekt har brug for flere millioner. Det skriver Jydske Vestkysten, der melder, at der er tale om 7,3 milliner kroner.

De ekstra penge er blevet godkendt som en hastesag i Esbjerg Kommune, og det samlede projekt koster over en halv milliard kroner.

Det nye Esbjerg Strand-projekt omfatter blandt andet kunstmuseum, havneø og ny lystbådehavn. Det er lystbådehavnen, de ekstra millioner skal bruges på.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

06-06-2018 08:41
Bilforhandler afslørede bedrager

Nogle gange er ting for godt til at være sandt, og det var en rigtig fornemmelse, da en 50-årig mand kiggede ind hos en bilforhandler på Teglværksvej i Aabenraa.

Han havde en masse penge, han skulle have brugt, og i den anledning kiggede manden på tre af stedets dyreste biler. Det fik forhandleren til at studse og undersøge et ID-kort, og der var klogt.

Ifølge JV.dk var der nemlig tale om en mand, der tidligere har været dømt for bedrageri.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

06-06-2018 08:31
Svær start venter Esbjerg

Efter et års fravær er Esbjerg fB igen klar til Superligaen, hvor man gør blandt andet SønderjyskE selskab i landets bedste række.

Nu står det klart, hvordan ligaens 14 mandskaber åbner, og for Esbjerg bliver det ikke noget let åbning. Holdet startede ude mod bronzevinderne fra FC Nordsjælland, inden Vendsyssel venter hjemme. Herefter skal Esbjerg på besøg hos de danske mestre fra FC Midtjylland.

SønderjyskE åbner hjemme mod AaB, inden OB venter på udebane.
Af: Søren Klinkby

06-06-2018 08:13
Fik presset kosteskaft op i endetarmen

Det er en voldsom og uhyggelig sag, der i juni skal for Retten i Kolding.

Her skal fire håndværkere i Retten, hvor de er tiltalt for vold af særlig farlig, rå og brutal karakter mod en tidligere lærling.

Lærlingen skulle være blevet udsat for en række overgreb. Blandt andet blev han holdt fast af en kollega, mens chefen pressede et kosteskaft op i hans endetarm. Han havde efterfølgende blødninger efter det voldelige overgreb.
Af: Søren Klinkby
Kilde: 3F

06-06-2018 08:01
Skal svømme rundt om Danmark

Det var med noget af et projekt i cente, da 41-årige Lars Simonsen og hans 67-årige mor Ilse Simonsen tirsdag hoppede i vandet ved Vidåslusen ved Højer.

Lars Simonsen følger en eventyrer i England, der svømmer langs den engelske kyst, og nu skal det projekt tages op i eget farvand. Han er derfor klar til at svømme de 1.300 kilometer, der er rundt om Danmark, skriver TV Syd.

Rejsen tager godt fire måneder, og mens Lars Simonsen svømmer, vil mor Ilse sejle med i Kajak med støtte og forplejning til sønnen.

Svømmetruen støtter Julemærkefonden og DepressionsForeningen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

06-06-2018 07:40
Trapholt vil gerne udvide

Hvis du nyder at gæste kunst og aktiviteter på Trapholt, så er du en blandt rigtig mange. Og snart er der måske endnu mere plads at boltre sig på, når turen går mod Trapholt.

Ifølge jv.dk har museet længe haft drømme om en udvidelse, men planerne var så store, at Trapholt ikke kunne få støtte.

Nu ligger en ny plan dog klar, og i Kolding er man optimistiske omkring, at et nyt udstillingsområde, som er et af tiltagene, snart kan føres ud i livet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

06-06-2018 07:29
Pluk selv jordbær klar

Friske, modne jordbær med sukker eller fløde. Hvis det får dine tænder til at løbe i vand, så er der nu rigtig godt nyt.

Jordbærsæsonen har været igang i et stykke tid, og nu kan du også selv plukke løs flere steder. Ved Kolding er flere marker nu åbner op for pluk selv, der hvert år er et populært tilløbsstykke.

Endnu er det usikkert, hvor længe jordbærsæsonen varer.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

06-06-2018 07:13
Biler fik løsnet hjulbolte

Sidste sommer udbredte en livsfarlig trend sig i Danmark. Flere biler fik løsnet hjulboltene, og nu er sommeren igen startet med et par yderst uheldige situationer, skriver jv.dk.

I Esbjerg har to biler fået løsnet hjulbolte inden for bare et døgn. På Skoleparken fik en bil løsnet fire ud af fem bolte, og samtlige fem var løsnet på en anden bil, der holdt parkeret ved Rybners på Spangsberg Møllevej.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

06-06-2018 07:00
Gigantisk datacenter bekymrer borgere

For sjette gang nogensinde er et stort datacenter på vej til Danmark, og denne gang kommer det til at ligge i Esbjerg. Det skrev flere medier tirsdag, hvor det ikke var kendt, hvem der står bag det nye datacenter.

Stort bliver det dog. 250.000 kvadratmeter for at være præcis, og nu skaber planerne bekymring fra flere borgere.

Et datacenter vil nemlig betyde lukning af en stor vej i området. Nordskrænten der forbinder Andrup og Kvaglund hen over Esbjergmotorvejen skal nemlig nedlægges, og den prcoedure er kommunen nu gået i gang med at undersøge. Noget der ifølge jv.dk allerede frustrerer i området.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

06-06-2018 07:00
Regeringen vil lade børn skifte juridisk køn

VLAK-regeringen åbner op for, at børn kan få et såkaldt juridisk kønsskifte.

Det betyder, at børn kan skifte køn via cpr-nummeret uden nødvendigvis at ændre deres krop.

I dag skal man være 18 år for at kunne det. Det skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

06-06-2018 06:30
S og DF støtter udsendelseslejr

Både S og DF støtter regeringens ønske om at oprette en udsendelseslejr et sted i Europa til de personer, der får afslag på asyl i Danmark.

Regeringen drøfter forslaget med Østrig og en række andre , og formålet er at færre skal søge asyl.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-06-2018 20:32
DF takker S-leder for udmelding om solo-regering

DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, takker i sin grundlovstale S-leder Mette Frederiksen for udmeldingen om, at S går alene i regering, hvis rød blok får flertal efter næste valg.

Han glæder sig over, at R ikke igen kan true sig til indflydelse på fx udlændingepolitikken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-06-2018 10:04
Ny Arla-formand vil kæmpe for bedre mælkepris

Landmændene skal have en bedre pris for deres mælk. Det er den store opgave for den 58-årige sønderjyde Jan Toft Nørgaard, der som ny formand for Arla fra næste måned skal stå i spidsen for de 11.200 andelsejere af mejerigiganten.

- Den største udfordring har til enhver tid været at kunne levere den mest konkurrencedygtige mælkepris i forhold til vores konkurrenter. Det har vi ikke kunnet det seneste godt og vel års tid. Vi havde ikke forudset, at der ville komme et Brexit, og det udfordrer vores virksomhed. Så fokus ligger på at ændre det, siger Jan Toft Nørgaard til jv.dk.

Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

05-06-2018 09:50
Brug vandet med omtanke

Den tørre forsommer har fået flere kommuner til at bede forbrugerne om at spare på vandet, mens andre kommuner melder om rigeligt vand til brug., Derfor er det vigtigt at borgerne lytter til deres lokale vandværk med hensyn til brugen af vand. Det mener landsformand i Danske Vandværker, Ole Wiil.

- Det er meget vigtigt, at vi alle respekterer, at mennesker og dyr selvfølgelig har fortrinsret til vand. Vi bør derfor tænke os om, når vi ønsker at bruge vand til andet end drikkevand, hvis vi bor i områder med sparsomme vandressourcer. Men eftersom situationen er så forskellig i landet, så lyt til de lokale vandværk, siger Ole Wiil.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

05-06-2018 08:41
Bauhaus forrygende fra start

I starten af maj fik Kolding en ny dreng i klassen, da Bauhaus kunne slå dørene op. Efter en måned i byen kan man konstatere, at det er blevet til en forrygende start.

Ifølge jv.dk har et hav af Gør-det-selv-folk, haveentusiaster og håndværkere i Kolding og omegn lagt vejen forbi, og allerede nu meldes der om besøgstal langt ver forventet.

Endnu er der ikke tal på, hvor godt maj måned er gået for Bauhaus.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

05-06-2018 08:31
Dreyer på vej til Østrig?

Med et hattrick i den afgørende kamp var unge Anders Dreyer en nøglefaktor bag, at Esbjerg fB i næste sæson skal spille Superliga.

Nu er det dog langt fra sikkert, at Anders Dreyer tager turen med Esbjerg i landets bedste række. Der er nemlig interesse fra Østrig, hvor Rapid Wien ifølge flere medier er ude efter danskeren.

Anders Dreyer scorede 21 gange for Esbjerg i sidste sæson.
Af: Søren Klinkby

05-06-2018 08:13
Stor hæder til Esbjerg-hotel

Scandic-hotellet på Strandbygade i Esbjerg er kendt for høj kvalitet, og nu får hotellet også papirer på indsatsen.

Der er nemlig flot hæder til Scandic i Esbjerg, der får det prestigefulde "Certificate of Excellence" af ratinghjemmesiden TripAdvisor.

Anerkendelsen gives til virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, der konsekvent yder fremragende service og har flotte brugerbedømmelser. Det er bare omkring en tiendedel af virksomhederne, som anmeldes på Tripadvisor, der modtager hæderen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

05-06-2018 08:01
Esbjerg hædret ved Dansk Håndbold Award

Første udgave nogensinde. Dansk Håndbold Award 2018 var ventet med spænding, da et stort show blev skudt i gang i Viborg, men showet blev en flot succes.

Særligt for Team Esbjerg blev festlighederne særligt gode.

Esbjerg-træner Jesper Jensen blev nemlig kåret som årets bedste træner i dameligaen HTH GO Ligaen, mens Sandra Toft blev kåret som årets kvindelige landsholdsspiller.
Af: Søren Klinkby

05-06-2018 07:59
Mikrocomputere skal lære børn at kode

Når eleverne i landets 4. klasser møder efter sommerferien, vil mange af dem blive udstyret med en mikrocomputer, som skal lære dem at kode.

Bag projektet står Industriens Fond, Center for Undervisningsmidler og DR.

- Projektet er en enestående mulighed for at uddanne en hel årgang i at skabe løsninger med kodning. Elevernes stillingtagen til teknologi sættes på skoleskemaet, og samtidig lærer de et helt nyt "sprog", som i fremtiden vil være lige så godt at kunne som dansk og engelsk, siger Mads Lebech, der er administrerende direktør hos Industriens Fond.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

05-06-2018 07:40
Flot overskud i Flammen trods halvering

Siden restaurantkæden Flammen åbnede dørene i 2009, er indtjeningen kun gået en vej - Nemlig op.

I 2017 faldt indtjeningen dog fra 32,5 millioner kroner til 14,5 millioner, men det er ikke noget, der skaber bekymring på Flammen.

Nye restauranter, nyt akademi og indtoget på det tyske marked har gjort Flammen klar til næste skridt, og ifølge Jydske Vestkysten er det planen at udvide restaurant-succesen yderligere.
Af: Søren Klinkby

05-06-2018 07:40
Henne Strand indvier nyt kystprojekt

På fredag kl. 15 indvies det nye kystprojekt ved Henne Strand, som er blevet til i et samarbejde mellem byens borgere, feriehusejere, erhvervsdrivende og Varde kommune.

I projektet er vejen mellem bymidten og stranden blevet forbedret, så fodgængere, cyklister og bilister kan færdes sikkert side om side og lettere kan komme til og fra stranden. Derudover er der på Strandpladsen og Bytorvet anlagt kunstige klitter, som blandt andet giver helt nye muligheder for at nyde solnedgangen over Vesterhavet.

- Vi har med dette flotte projekt fået naturen helt ind i byen i Henne Strand. Projektet er ikke kun et turismeanlæg. Det er i langt højere grad en følelse af at være i naturen. Ingen tvivl om, at projektet vil skabe kvalitetsoplevelser for alle, der besøger Henne Strand, siger Vardes borgmester Erik Buhl.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

05-06-2018 07:30
Bo Spellerbergs karantæne trukket tilbage igen igen

Inkompetent og skræmmende. Sådan lyder ordene fra håndboldspilleren Bo Spellerberg, efter at han endnu en gang har set DHF's diciplinærinstans bliver underkendt i en sag om karantæne til Spellerberg.

Det er DIF-idrættens Højeste Appelinstans, der har annulleret karantænen til Spellerberg, som han fik af DHF efter et vredesudbrud mod dommerne i en udekamp mod Skjern, skriver jv.dk.

Karantænen trækkes nu tilbage med tilbagevirkende kraft.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

05-06-2018 07:12
Aabenraa vinder Trafiktesten 2018

I Aabenraa Kommune er man rigtig gode til at skabe gode vilkår for unge, der gerne vil cykle. Så gode, at kommunen for andet år i træk og for tredje gang i alt er vinder af Trafiktesten 2018.

Prisen gives på baggrund af en række kriterier, som man mestrer i Aabenraa Kommune.

90 % af skolerne i kommunen har en trafikpolitik, mens 86 % af 6. klasserne i kommunen gennemfører den årlige cyklistprøve. Der lægges samtidig vægt på, at skolerne har et rigtig godt samarbejde med politiet.
Af: Søren Klinkby

05-06-2018 07:07
Budgetaftale giver ekstra penge til regionerne

Der er næste år en ekstra milliard til regionerne - heraf 200 millioner til psykiatrien. Det fremgår af den budgetaftale som regionerne og regeringen har lavet.

- Det betyder, at vi får nemmere ved at betale for medicin og at vi kan sikre tilstrækkelige hænder på sygehusene. Jeg er meget glad for, at vi har fået det her løft af sundhedsvæsenet, siger regionernes formand, Stephanie Lose i en kommentar til budgetaftalen.

Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

05-06-2018 07:00
Vandværk advarer mod at drikke vandet

Hvis du får dit vand fra Tumbøl Vandværk, så er det en god idé at passe på, hvis du gerne vil drikke vandet.

Ifølge Aabenraa Kommune er der konstateret et for højt indhold af coliforme bakterier på vandværket, og det gør, at vandet skal koges før brug, lyder det i en pressemeddelelse.

Vand til madlavning, drikke, tandbørstning med mere skal koges i minimum to minutter. Kar- og brusebad kan foretages uden kogning af vandet, men man skal være opmærksom på, at vandet ikke drikkes.
Af: Søren Klinkby

05-06-2018 05:57
S vil danne regering alene

Det er en noget opsigtsvækkende melding som Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, kommer med i sin grundlovstale i dag. Hun vil nemlig gå til valg på at Socialdemokratiet skal danne regering alene.

- Vi går efter at danne en S-mindretalsregering, såfremt mandaterne måtte tilsige det efter næste valg, siger hun til Jyllands-Posten og bryder dermed sit partis tradition for regeringssamarbejde med de radikale.

Mette Frederiksen forklarer at opbruddet skyldes et ønske om et folketing der kan arbejde sammen på kryds og tværs:

- Jeg mener blokpolitikken har nået sin endestation og tror inderligt på, at et samarbejdende folkestyre er det, der gavner Danmark bedst, siger Mette Frederiksen til TV2.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2.dk

05-06-2018 05:44
Holst vil oprette forvaltningsdomstol

Står det til Venstres social- og indenrigsordfører Carl Holst, så skal der oprettes en forvaltningsdomstol, der skal styrke borgernes retssikkerhed inden for social- og beskæftigelsesområdet. Det skriver Berlingske.

Årsagen er at socialt udsatte borgere alt for ofte taber de sager om eksempelvis tildeling af sociale ydelser, de anker til Ankestyrelsen, der behandler klager på social- og beskæftigelsesområdet. Ifølge Venstre læner Styrelsen sig nemlig for meget op ad kommunernes afgørelser.
Derfor skal en Forvaltningsdomstol hjælpe med at afgøre sagerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

05-06-2018 05:37
Regionernes budget er på plads

Regeringen og Danske Regioner er nået til enighed om en aftale for næste års budget, oplyser Finansministeriet.
Netop nu præsenterer blandt andet finansminister Kristian Jensen og regionernes formand Stephanie Lose indholdet i aftalen, som de har forhandlet om siden begyndelsen af maj.

I forhandlingerne har regeringen især lagt vægt på at regionerne tager et mere aktivt ansvar for udfordringerne på psykiatriområdet, mens regionerne har ønsket at få tilført flere penge til sundhedsvæsenet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Dr.dk

04-06-2018 12:32
Lærerne stemmer ja til overenskomst

Medlemmerne af Danmarks Lærerforening har i overbevisende stil stemt ja til det overenskomstforslag, parterne efter en meget lang forhandling nåede frem til i april.

På forhånd var lærerne udset som den gruppe, der med størst sandsynlighed kunne sige nej til forslaget, men i sidste ende satte næsten 75 procent kryds ved "ja".
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-06-2018 11:49
21-årig amerikansk mand sigtet for voldtægtsforsøg

En 21-årig amerikansk statsborger vil i dag klokken 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg.

Manden er sigtet for tidligt søndag morgen at have forsøgt at voldtage en 19-årig pige på Hiorth Lorenzens Vej i Haderslev. Han blev anholdt søndag aften.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-06-2018 10:36
Hegn mod vildsvin på grænsen

Et flertal i Folketinget bestående af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har stemt for et lovforslag, så der kan etableres et hegn mod vildsvin ved den dansk-tyske grænse.

Hegnet vil blive 70 kilometer langt og 1,5 meter højt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-06-2018 10:33
Omstridt forslag om p-billetter er vedtaget

Et omstridt lovforslag om kommunernes indtægter fra parkering er mandag blevet vedtaget i Folketinget.

Regeringen og Dansk Folkeparti står bag loven, der betyder, at kommuner, der får mange penge i kassen fra p-billetter, får lavere statstilskud.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-06-2018 09:56
Charterrejser halveret med dansk sommer

Algarve, Alcudia, Rhodos eller Kolding? Lige nu er det danske sommervejr helt oppe at konkurrere med de varme feriedestinationer, og det kan mærkes, skriver TV2.

Det forrygende sommervejr herhjemme får nemlig danskerne til at droppe turen sydpå foreløbig, og i øjeblikket meldes der om priser sydpå, der er halveret i forhold til de priser, charterselskaberne normalt tager.

Endnu er der ikke melding om krise blandt rejseudbyderne, men der meldes om en usædvanlig situation fra flere sider.
Af: Søren Klinkby

04-06-2018 09:31
Hvor skal springvandet stå

Hvor skal springvandet placeres i Slotssøen? Det er blevet et meget aktuelt tema i Kolding Kommune, hvor flere borgere har klaget over larm og plask fra springvandet.

Kolding Kommune arbejder lige nu med forskellige tiltag omkring springvandet, og et af dem kan være, at man kan flytte springvandet længere ind mod midten af Slotssøen.

Den idé luftes nu fra flere sider - Blandt andet fra beboerne på Slotsmøllen, der gerne ser en mere central placering, så flere kan få glæde af det flotte springvand, skriver jv.dk
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-06-2018 09:14
Internationalt mandemøde skal til Esbjerg

Når kalenderen rammer september, drager fem herrer fra Mænds Mødesteder i Esbjerg til Cork i Irland. Her skal de deltage i en fem dage konference sammen med godt 400 andre, og det hele arrangeres af Men's Shed, der kæmper mod mænds ensomhed.

På turen er det håber, at man kan hente masser af inspiration med sig hjem, skriver jv.dk.

Næste år vil Mænds Mødesteder i Esbjerg nemlig gerne have begivenheden og den internationale konference til Esbjerg, hvor der skal sættes fokus på samvær og kampen mod ensomheden.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-06-2018 09:02
Flensborg blev tysk mester

Efter 14 år i skyggen kunne jublen bryde løs blandt tusindvis af fans søndag syd for den dansk/tyske grænse.

Her vandt håndboldklubben SG Flensburg Handewitt nemlig mesterskabet i Bundesligaen, og det blev gjort med flere danske spillere på holdkortet.

Thomas Mogensen, Anders Zachariassen, Lasse Svan, Kevin Møller, Rasmus Lind og Rasmus Lauge er alle at finde på det nykårede mesterhold.
Af: Søren Klinkby

04-06-2018 08:57
Tre uheld spærrede Esbjerg-motorvejen i timevis

Esbjergmotorvejen var mandag morgen i flere timer helt spærret for trafik mod Esbjerg mellem mellem Bramming og Korskro.

Det skyldtes tre uheld, hvor biler kørte op bag i hinanden.

Der var tale om et uheld med to personbiler, hvor en ene var kørt op bag i den anden.

Efterfølgende var der så to andre biler bagest i køen, der kørte ind i hinanden.

Ved 08-tiden skete der så et tredje uheld i vestlig retning - nu mellem Gørding og Bramming.

Trafikken kom langsomt i gang et godt stykke op af formiddagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-06-2018 08:41
Forsøg på voldtægt i Haderslev

I weekenden blev en 19-årig pige udsat for en ubehagelig oplevelse i Haderslev.

Klokken 04:40 blev hun på vej hjem fra byen passet op af en mand, der fulgte efter hende. Pigen blev tvunget ind mellem containere på Hjort Lorenzens Vej, hvor manden trak ned i hendes trusser. Det lykkedes pigen at sparke gerningsmanden, så hun kunne slippe væk og løbe hjem til forældrene.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, dansk af udseende. almindelig af bygning, 30-35 år. Ca. 170 cm. høj. Kort sort hår, iført T-shirt og blå cowboybukser. Talte Engelsk med tydelig amerikansk accent.
Af: Søren Klinkby

04-06-2018 08:29
Esbjerg kan hænge på atomaffald i mange år

55 år. Det er længe at hænge på Danmarks atomaffald, men det ligner de barske realiteter på Esbjerg Havn, hvor 450 tons atomaffald lige nu står på noget lignende en parkeringsplads.

Nu har et enigt Folketing vedtages, at der ikke skal træffes beslutning om Danmarks placering af atomaffald før 2073, og det vil borgmesteren i Esbjerg nu arbejde på at få ændret.
Af: Søren Klinkby

04-06-2018 08:13
Forbud mod afbrænding

Hvis du er borger i Kolding eller Esbjerg, så skal du være opmærksom, når du går ud i sommervarmen.

På grund af tørke har de to kommuner nemlig indført afbrændingsforbud, da risikoen for naturbrand øges i det gode sommervejr.

Udover afbrænding af bål, haveaffald, halm m.v. kan forbuddet også omfatte generel brug af åben ild og herunder også brug af ukrudtsbrænder og rygning i naturen.
Af: Søren Klinkby

04-06-2018 08:00
Dyr reddet ved gårdbrand

Søndag aften blev der kaldt til gårdbrand i Rødding, hvor der blev meldt om risiko for spredning til en staldbygning med 130 kreaturer.

Ved ankomst kunne man konstatere, at det var en gnist fra en gummiged, der havde antændt halm i en lade.

På Twitter kunne Syd- og Sønderjyllands Politi kort efter melde, at en effektiv indsats havde gjort, at der ikke længere var farer for dyrene.
Af: Søren Klinkby

04-06-2018 07:55
Patient-inddragelse giver færre fejl

Der kommer bedre behandling, færre fejl og trygge patienter, hvis man arbejder med at inddrage patienterne, når de bliver indlagt på sygehuset.

Det viser ny undersøgelse foretaget blandt læger og sygeplejersker på de danske sygehuse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-06-2018 07:40
Koldinghus forlænger udstilling efter massiv interesse

Hvis du planlægger at besøge Koldinghus for at se udstillingen "Magtens Smykker", så er du langt fra alene. Den royale udstilling har nemlig fået massiv bevågenhed, og mere end 13.000 gæster har besøgt udstillingen gennem de seneste tre uger.

Den store interesse får nu Koldinghus til at reagere. Egentlig skulle udstillingen være lukket ned i september, men nu får den lov at løbe helt frem til Efterårsferien.

Den 27. september kommer også DR forbi for at lave en udsendelse om udstillingen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

04-06-2018 07:37
Danske forskere undersøger Loch Ness

Et hold af internationale forskere, herunder tre fra Danmark, begynder mandag at undersøge, hvilke former for liv der er i Loch Ness-søen i Skotland, der er kendt fra teorier om et søuhyre.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-06-2018 07:30
Minister i samråd om master

Der er mildest talt utilfredshed at spore over den elmaster, der er planer om at opføre i Vest- og Sønderjylland. Flere borgere har vist deres vrede, og politisk kræves der nu også handling.

Enhedslistens Henning Hyllested har nu kaldt Energiminister Lars Christian Lilleholt i samråd, hvor håbet er klarhed omkring, hvorvidt kablerne kan graves ned i jorden.

Ifølge Enhedslisten skyldes samrådet, at de utilfredse borgere har ventet for længe på svar fra politisk hold.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

04-06-2018 07:12
Dronningen besøgte Vejen

Søndag var der fornemt besøg i Vejen, da Hendes Majestæt Dronningen var på besøg på Vejen Kustmuseum. Dronningen skulle med et ring åbne en udstilling om Niels Skovgaard.

Flere hundrede borgere var mødt frem for at få et glimt af Dronning Margrethe, der udover den royale titel blandt andet er kendt for sin store interesse for kunst.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

04-06-2018 07:00
Nye tilbud til demente i Esbjerg

Hvis du eller dine pårørende rammes af demens i løbet af livet, så skal der være mere at hente i Esbjerg, Fanø og Varde.

Derfor er man nu gået sammen om et nyt rådgivnings- og aktivitetscebterm der skal tilbyde anonym støtte, rådgivning og oplysning, når demensen rammer, det skriver jv.dk.

Det nye center bliver samtidig et sted, hvor personer med let eller moderat demens kan mødes og være sammen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

04-06-2018 07:00
Tre personer alvorligt tilskadekomne efter flyulykke på dansk ø

Sydøstjyllands Politi har identificeret de fire personer, som var om bord på et mindre fly, der forulykkede på øen Endelave.

Der er tale om tre tyske statsborgere - en 53-årig mand og to kvinder på henholdsvis 52 og 28 år - samt en 33-årig mandlig spansk statsborger.

Begge mænd samt kvinden på 52 år er kommet alvorligt til skade.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-06-2018 06:30
Turister fanget i Ribe Domkirke

Politiet plejer som regel at sætte folk bag lås og slå. Men i weekenden gik det lige omvendt for nogle turister, der besøgte Domkirken i Ribe.

Turisterne var taget en tur op i domkirketårnet for at nyde den flotte udsigt.

Men da de var nede på jorden igen, måtte de konstatere at kirken i mellemtiden var blevet låst og lukket.

Så de indelukkede turister måtte derfor kontakte Politiet, der fik dem ud i friheden igen.

Af: Mike Forde

04-06-2018 06:30
Ny rapport: Kommunernes veje er for nedslidte

Kommunernes veje er for nedslidte

En rapport fra SAM-KOM, der er et samarbejde mellem Kommunalteknisk Chefforening og Vejdirektoratet, viser, at vejenes gennemsnitlige restlevetid i 72 analyserede kommuner er på 42 procent, mens det anbefales, at tallet skal over 50 procent.

Det skriver DR Nyheder,
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-06-2018 06:30
Rekordstort antal lærere stemmer om overenskomst

Et rekordstort antal medlemmer af Danmarks Lærerforening har stemt ved den netop afsluttede urafstemning om overenskomstaftalen fra april. 77,8 procent af de omkring 55.000 stemmeberettigede har afgivet deres stemme søndag klokken 16.

Resultatet offentliggøres mandag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-06-2018 06:30
10 kørt på skadestuen under bilfestival

Omkring 10 personer blev lørdag aften indbragt på skadestuen grund af dehydrering fra den danske bilfestival Danmarks Hurtigste Bil på Padborg Park.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der opfordrer til at drikke rigeligt med vand i varmen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-06-2018 11:26
Fejl i fartbøder - politiet betaler nu penge tilbage

En menneskelig fejl har betydet, at nogle bilister har modtaget en fartbøde, selvom de ikke kørte for stærkt.

Årsagen er, at ATK-systemet i nogle tilfælde klassificerer køretøjer forkert, så en personbil forveksles med en lastbil. Rigspolitiet vil nu tilbagebetale de fejlagtigt opkrævede bøder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-06-2018 10:25
Regeringen må forhindre busnedlæggelser

S opfordrer regeringen til at forhindre nedlæggelsen af busruter i regionerne.

– Det er jo livsnerven for de byer og familierne, der bor der. Så nu må regeringen komme med en hjælpende hånd lyder det fra Socialdemokraterne ifølge dr.dk

Danske Regioner begrunder det med regeringens sparekrav.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-06-2018 09:50
Pizzaria går konkurs i Kolding

Når du skal bestille pizza i Kolding, så vil der fremover være et menukort mindre at hente inspiration fra.

Hytten Pizza i Slotsgade er blevet underlagt konkursbehandling, fordi stedet har et udestående med SKAT. På grund af det er det fem år gamle pizzaria nu lukket, meddeler kurator Niels Aamann ifølge jv.dk

Hytten Pizza er ikke de eneste, der har forsøgt sig med mad på Slotsgade 11. I løbet af 15 år har otte virksomheder lavet pizza og anden grillmad på adressen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

01-06-2018 09:29
Nu vandes juletræerne

Der er ikke mange, der klager over det sommervejr, Danmark har fået serveret i maj. Det skulle da lige været nogle græsplæner og landmænd rundt omkring, og nu er der endnu en gruppe, der har det svært.

Det er juletræerne, der lang tid før december har problemer i den ellers fornemme sommervarme. Flere steder i det syd- og sønderjyske er man nu begyndt at vande træerne, så de kan overleve.

Det er særligt de små juletræer, der får vand. De store er mere robuste og kan lettere klare sig i sommersolen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: tvsyd

01-06-2018 09:15
Nu er Fiskehallen lukket

For to uger siden kom der en trist melding fra Fiskehallen i Esbjerg. Efter at have været at finde i midtbyen siden 1976, hvor Jens Christian og Ane-Marie Bendixen åbnede den, ville det snart være slut.

Fiskehallen skulle lukkes, og det blev den torsdag. Den 31. maj 2018 blev sidste åbningsdag, og nu er nøglen drejet på Jernbanegade.

Fiskehallen lukker, fordi den trafikale situation i Esbjerg midtby har ændret sig og i dag er en ulempe for butikken.
Af: Søren Klinkby

01-06-2018 09:02
Millionkrav kan vælte VUC Syd

VUC Syd har været ramt af den ene skandale efter den anden, og nu er man truet på sin eksistens, hvis der kommer et stort millionkrav fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Det erkender den nye VUC-direktør Asbjørn Nielsen overfor Jydske Vestkysten. Kommer det store krav, er VUC's eksistens ifølge ham afhængig af økonomisk støtte udefra, men endnu frygter den nye direktør ikke for alvor, at VUC må dreje nøglen om.

De mange skandalesager er lige nu ved at blive undersøgt. Imens er flere topfolk blevet suspenderet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

01-06-2018 08:41
Kolding på vej mod fire nye aftaler

KIF Kolding har reddet livet, og onsdag blev det bekræftet, at klubben får tilført ni millioner kroner i kapital. Noget der betyder, at klubben igen snart må skrive kontrakter med nye spillere.

Og der er fire navne på blokken, der ventes at tiltræde inden længe, melder Jydske Vestkysten.

Andreas Væver kommer til fra Skanderborg Håndbold, mens man henter den store back Mattias Thynell i SønderjyskE. Kasper Irming vender tilbage til Kolding efter noget tid ude, mens den svenske målmand Rickard Frisk også ventes at komme til KIF.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

01-06-2018 08:30
VM sender storskærm til Esbjerg

Hvis du er blandt de mange, der glæder sig til VM-slutrunden i fodbold, ja så skal du ikke vente ret meget længere. Om få uger går turneringen i gang med dansk deltagelse undervejs, og nu kommer der en ekstra god chance for en stor VM-oplevelse.

I forbindelse med VM drager Coca Cola nemlig rundt i landet, og med sig har de en 46 kvadratmeter stor LED-skærm. Den kommer forbi fem danske byer - Og blandt andet gæster man Esbjerg den 26. juni, skriver jv.dk.

LED-skærmen vil være at finde på Torvet om tirsdagen, hvor Danmark skal spille VM-storkamp mod Frankrig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

01-06-2018 08:12
Sønderborg Kommune skal være sundere

Hvis du er blandt de godt 5.500 ansatte i Sønderborg Kommune, så får du meget snart et brev med posten. Et brev hvor kommunen har til formål at få sine ansatte til at tænke på deres helbred, spise sundere og motionere mere.

Initiativet kommer efter stor succes i Vej og Park, hvor 150 medarbejdere er tyvstartet på bedre sundhed. Nu mødes medarbejderne en gang i ugen til en times motion, og det har allerede hjulpet gevaldigt på vanerne.

Noget som Sønderborg Kommune nu håber kan komme til gavn for alle de ansatte.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

01-06-2018 08:01
Muslimer kritiske overfor ny kirkegård i Kolding

For at skabe større åbenhed overfor flere kulturer er man i Kolding lige nu i gang med en multireligiøs gravplads på Nordre Kirkegård. Nu risikerer kirkegården dog, at muslimerne ikke vil bruge stedet.

Ifølge TV Syd nægter muslimerne nemlig at blive begravet sammen med personer af en anden tro, og hvis ikke man får en særlig afgrænsning på kirkegården, vil personer med muslimsk oprindelse angiveligt hellere begraves i andre byer.

Der skal dog næppe meget til at løse problemerne i Kolding. En hæk eller en mur kan nemlig være nok til at opdele de muslimske pladser fra andre troende.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

01-06-2018 07:59
Højspændingsledninger ønskes ned fra Holstebro til grænsen

De to tidligere Venstre-ministre, Carl Holst og Hans Chr. Schmidt, presser nu deres partikammerat, Energi- og Klimaminister Hans Chr. Lilleholdt til at sørge for, at de planlagte højspændingsledninger i en strækning på 170 kilometer fra Holstebro til grænsen ved Tønder skal graves ned, ikke hænges op.

Også Venstre Naturordfører Anni Matthiesen og Vardes Venstre-borgmester Erik Buhl presser på for det samme.

Carl Holst foreslår, at merudgiften ved nedgravningen findes ved at sænke el-afgiften knap så meget, som regeringen lægger op til i sit energiudspil.

Statens energiselskab, Energinet, anslår, at det vil koste mellem 3,4 og 7,6 milliarder ekstra kroner at gave kablerne ned i jorden i stedet for at hænge dem op i luften.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

01-06-2018 07:58
Mænd med hårdt fysisk arbejde har øget risiko for tidlig død

Mænd, der har arbejde med høj fysisk aktivitet, har 18 procents øget risiko for tidlig død sammenlignet med mænd, der ikke har arbejde med høj fysisk aktivitet.

Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Center for Arbejdsmiljø (NFA), skriver Fagbladet 3F.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-06-2018 07:57
Omskæring af børn til afstemning i Folketinget

Borgerforslaget om indførelse af 18 års mindstealder for omskæring af raske børn er blevet støttet af 50.000 personer på borgerforslag.dk og skal derfor behandles i Folketinget.

Medlemmer af foreningen Intact Denmark, der arbejder for børns ret til at bestemme over egen krop, har stillet forslaget.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-06-2018 07:40
Tre mænd fra bandemiljøet anholdt

Tre mænd med tilknytning til bandemiljøet i Esbjerg er blevet anholdt efter mistanke om salg af narkotika.

Det er to mænd på 20 år og en enkelt på 24 år, der er blevet anholdt i henholdsvis Esbjerg og Aalborg, og anholdelserne er sket uden dramatik, skriver TV Syd.

Syd- og Sønderjyllands Politi kunne efter anholdelsen sende mændene i Grundlovsforhør, og de er nu varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.
Af: Søren Klinkby
Kilde: tvsyd

01-06-2018 07:28
Ribe køber dyrt Skagen-maleri

Inden længe kan du opleve et nyt Skagensmaleri, hvis du besøger Ribe Kunstmuseum, skriver jv.dk.

Museet har budt på Anna Anchers "En mor med sit barn i en sollys stue" på en auktion, og her har man sikret sig maleriet.

Maleriet fra Anna Anchers er fra 1905, og det koster Ribe Kunstmuseum 390.000 kroner.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

01-06-2018 07:11
Strandpromenade bliver hærget i Esbjerg

Når sommersolen bager, så er du måske blandt de mange, der får lyst til at tage en tur til stranden. En mulighed som mange benytter sig af på Strandpromenaden i Esbjerg.

Her er der dog opstået problemer. Selvom stranden er udstyret med flere skraldespande, så smider folk stadig deres affald i sprækker og revner i stendiget, det skriver Jydske Vestkysten.

På Strandpromenaden bekræfter man, at problemerne omkring skrald uden for skraldespandene er stort.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

01-06-2018 07:00
Flotte bygninger skal nomineres i Kolding

I Kolding har man flere flotte bygninger, og nu skal nogle af dem have en belønning. Nu vil man nemlig uddele en række arkitekturpriser, hvor der blandt andet er præmier i kategorierne "boligbyggeri", "erhvervsbyggeri" og "nytænkning".

Det er borgerne, der kan indstille bygninger til kommunen med en begrundelse, og det skal ske senest den 5. juni.

Priserne uddeles til arkitekturens dag 1. oktober.
Af: Søren Klinkby

01-06-2018 06:30
Til efteråret vil betjente igen kunne ses til hest

Til efteråret vil betjente igen kunne ses til hest

De første jobopslag til politiets ryttersektion er slået op.

Sektionen blev egentlig afskaffet i 2012 efter at have eksisteret siden 1998, men i december blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at afsætte otte millioner kroner på finansloven for 2018 til at genetablere en ryttersektion i dansk politi.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-06-2018 05:08
Flere unge stemmer til kommunalvalg

Unges kommunale valgdeltagelse steg til nye højder sidste år, hvor 75,1 procent af de stemmeberettigede 18-årige satte deres livs første kryds.

Det er fire procentpoint flere end i 2013 og 17 procentpoint flere end ved kommunal- og regionalvalget i 2009, skriver Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-06-2018 05:06
Overbekymrede forældre får raske børn indlagt

Hospitaler oplever stadig oftere, at helt raske børn bliver indlagt.

Det er dog ikke kun forældrenes skyld. Vi har skabt en nulfejlskultur, der tager opmærksomhed fra de reelt syge, lyder advarslen fra læger og sygeplejersker.

Det skriver Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

31-05-2018 12:41
KIF Håndbold tilbage til Kolding.

En helt ny æra er på vej. Ny kapitalindsprøjtning fra investorerne og en helt ny ledelse skal sikre stabil økonomi i håndboldklubben.

Fremover vil basen for KIF Håndbold kun være i Kolding.

KIF Håndbold skal være byens hold, og investorerne er klar med en helt ny plan, der effektivt skal sikre håndboldens fremtid i Kolding.

Blandt ændringerne er en helt ny bestyrelse og ledelse af klubben. Det betyder dermed et farvel til den mangeårige direktør Jens Boesen, som selv har været med i arbejdet med at fremtidssikre klubben.

Det sker så d.1.juli 2018, hvor investorerne bag, forventer at kunne præsentere det nye hold der skal køre klubben videre.
Af: Mike Forde

31-05-2018 11:39
EU-parlamentet: Danmark skal droppe grænsekontrollen

Den midlertidige, danske grænsekontrol mod Tyskland er i strid med Schengen-reglerne.

Det samme er den svenske grænsekontrol mod Danmark. Det skriver DR Nyheder.

Sådan lød det fra EU-parlamentet, som i går stemte for en rapport fra parlamentets udvalg for borgernes rettigheder og retlige og indre anliggender. Her konstateres det, at grænsehindringerne er imod EU's regler og at grænsekontrollen har haft "lammende" økonomiske konsekvenser i EU.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-05-2018 10:55
Tildækningsforbud vedtaget

Et flertal i Folketinget har vedtaget et tildækningsforbud, som reelt er et forbud mod at bære niqab eller burka. 75 stemte for og 30 stemte imod.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-05-2018 10:41
Vrede naboer vil blokere omstridt overskæring

Banedanmark vil lukke overkørsel 26 på Hillerup Markvej nord for Ribe. Den beslutning er taget, men naboer på stedet har ikke opgivet at kæmpe mod lukningen.

Modstanden kan endda føre til, at naboerne fysisk vil forhindre en lukning.

Naboerne er utilfredse med at nogle skal til at køre en omvej på flere kilometer for at krydse banen, når overskæringen lukkes.

Banedanmark er optaget af at gøre dagligdagen mere sikker for lokoførerne, men naboerne har protesteret mod lukningen. De er uenige med Banedanmark, der betragter det som en farlig overskæring.

Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har været til samråd i Folketingets transportudvalg for at forhindre lukningen.

Men det politiske løb lader til at være kørt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-05-2018 10:34
61 personer omkom i brande i 2017

61 personer omkom som følge af brand i 2017.

Det viser nye tal fra Beredskabsstyrelsen.

Det er det næstlaveste antal i 30 år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-05-2018 10:00
Region Syddanmark tager hånd om Grindsted-forurening

En af de helt store opgaver for Region Syddanmark her i foråret, har været forureningerne i Grindsted efter Grindstedværket.

Helt forståeligt har der været bekymring blandt borgerne i byen for egen sundhedsrisiko, drikkevand og havevand.

Noget som Region Syddanmark har taget seriøst i et tæt samarbejde med Billund Kommune fortæller Regionrådsformand Stephanie Lose:

LYD: Grin1

Men der er brug fra hjælp fra Staten også fortæller Stephanie Lose:

LYD: Grin2

Bekymrede borger kan også besøge hjemmesiden grindstedforurening.dk – hvor man har samlet den nyeste viden om forureningerne, og hvor borgerne har mulighed for at melde ind med viden og spørgsmål.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

31-05-2018 09:40
Knivangreb i tog i Flensborg

Onsdag fandt et knivangrev sted i et intercitytog i Flensborg, der skriver nyhedsbureauet DPA. I forbindelse med angrebet er en person blevet dræbt, mens yderligere to er blevet såret.

Gerningsmanden skulle være gået til angreb på en person mellem Hamborg og Flensborg, og da toget nåede Flensborg, blev to betjente angrebet.

Den eneste betjent blev såret, inden den anden skød og dræbte gerningsmanden, som der lige nu ikke er yderligere oplysninger om.
Af: Søren Klinkby

31-05-2018 09:31
Overvågning skal gøre Haderslev mere tryg

Hvis du går i byen om aftenen i Haderslev, så kan du meget vel være en af de mange borgere, der føler sig utrygge. Vold, trusler, narkohandel og stoffer præger byen, men nu skal det være slut.

Folketinget har vedtaget en større pulje til tryghedsskabende foranstaltninger, og det betyder, at der nu skal overvågning op i Haderslev midtby.

Blandt andet arbejder politiet på overvågning på Nørregade, hvor problemerne er særligt slemme, mens også andre områder kan komme i spil
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

31-05-2018 09:10
Populær Ribe-virksomhed flytter

En flytning kan være nødvendig, når drømmene vokser sig store, og hos Dansk Outlet Ribe har man fået vokseværk for alvor.

Flytningen bliver dog ikke lang for Ribe-virksomheden, der blot rykker 500 meter længere hen af Industrivej, hvor man til gengæld kan åbne i langt større lokaler hos det tidligere Billig Pedersen.

Den nye butik ventes at åbne omkring den 1. september, og indtil da holdes den gamle åben - Blandt andet med udsalg undervejs.
Af: Søren Klinkby

31-05-2018 09:01
Vigtige millioner til KIF Kolding København

Håndboldklubben KIF Kolding København får en millionindsprøjtning, og snart er man igen klar til at må skrive kontrakt med nye spillere.

Det står klart efter en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften, hvor samtlige punkter blev godkendt inden for en halv time, og det betyder ni millioner kroner Koldings vej, skriver jv.dk.

Avisen erfarer samtidig, at Jens Boesen stopper som direktør, men han kan formentlig fortsætte i en rolle som konsulent.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

31-05-2018 08:50
Forbud mod ældre dieselbiler indført

Hvis man har en ældre dieselbil, skal man passe på med at køre til den tyske storby Hamborg.

Fra i dag har bystyret indført et forbud mod dieselbiler, der ikke har den allernyeste teknologi, på flere strækninger.

Tyskland har et luftforureningsproblem, der er så omfattende, at flere byer ikke kan overholde udledningsgrænserne for de såkaldte NOX-partikler.

Bryder man reglerne, vanker der en bøde på 25 euro – 186 kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-05-2018 08:49
Mindre antibiotika i dansk landbrug

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sænker nu grænsen for, hvor meget antibiotika landmændene må bruge til svin.

- Antibiotikaresistens er et problem, vi skal tage meget alvorligt. Det er rigtig godt, at vi har set en reduktion i forbruget over de sidste mange år, og nu er der brug for en ekstra slutspurt for at kunne nå målet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

MRSA-handlingsplanen fra 2015, der er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, har et mål om, at antibiotikaforbruget til svin skal reduceres med 15 procent inden udgangen af 2018 i forhold til forbruget i 2014.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-05-2018 08:44
Byrådet aflyser stor Kolding-handel

Der var brede smil i Kolding tilbage i november, da en gruppe norske rigmænd besluttede, at de ville købe en stor grund i byen for at bygge modulhuse.

Aftalen var, at der skulle falde 8,19 millioner kroner senest den 1. januar, men det måtte udskydes til maj. Efter på ny at være blevet udskudt to gange, er der nu konsekvenser.

Ifølge Jydske Vestkysten har byrådet i Kolding valgt at annullere aftalen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

31-05-2018 08:32
Populær café lukker

Igennem det seneste halvandet år har beboerne i Esbjerg kunne nyde deres kaffe, juice, sandwich, tapas eller brunch hos Spiseriget i Torvegade. Det er dog snart slut.

På Facebook skriver indehaverne, at man har valgt at lukke caféen med den begrundelse, at der skal satses på afdelingen i Varde.

For Esbjerg er meldingen, at sidste åbningsdag for den populære café bliver i dag, den 31. maj.
Af: Søren Klinkby

31-05-2018 08:13
Sydjyske sololæger er faldende

Hvis du skal en tur til lægen, så er der stor chance for, at du kommer ind til et lægehus frem for en læge med sin egen praksis.

I 1978 var halvdelen af lægerne med egen praksis, men i dag er det tal faldet til bare 27 procent.

Det viser en undersøgelse fra Praktiserende Lægers Organisation, og i syd- og Sønderjylland er billedet klart. Eksempelvis har Kolding 55 lægehuse mod 24 med egen praksis.

I Esbjerg er der bare fire læger med egen praksis og 38 lægehuse.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

31-05-2018 08:00
Lam blev dræbt af ulv

Tilbage i april blev seks lam undersøgt, da der var mistanke om, at de var blevet dræbt af en ulv. Undersøgelserne har været sendt til Tyskland, og nu bekræftes det, at der er fundet DNA-spor fra en ulv.

Der blev taget prøver fra to af lammene, og her var der altså ingen tvivl. Husdyrholderen er blevet underrettet, og der vil være mulighed for kompensation.

Det vurderes, at ulvedrabene er sket af en enlig strejfende ulv.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Miljø og Fødevareministeriet

31-05-2018 07:43
Varetægtsfængslet for at bringe politimand i livsfare

Den 6. maj gik det helt falt, da et køretøj i Esbjerg blev stoppet af politiet i en rutinekontrol.

Her ville bilens 22-årige ejer fra Esbjerg-området ikke følge politiets anvisninger, og han endte med at stikke af. I 30-40 meter slæbte bilen en betjent hen ad jorden, som blev lettere kvæstet.

Ved Retten i Esbjerg blev den 22-årige mand onsdag varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Ifølge JV.dk er han sigtet for at volde fare for en politimands liv og førlighed
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

31-05-2018 07:30
Esbjerg køber bander for millioner

Ishockey VM i Danmark blev en stor succes, men hvad gør man egentlig, når det hele skal ryddes op.

Man kunne for eksempel sælge banderne fra is-arenaen til Esbjerg, hvor man efter en bevilling har købt banderne fra slutrunden til samlet 1,3 millioner kroner, det skriver jv.dk.

De nye bander skal sættes op i den nye is-arena i Esbjerg, og netop dem fra VM er bedre end de traditionelle. De er nemlig mere fleksible og nærmest gummiagtige, når spillerne rammer ind i dem.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

31-05-2018 07:11
Prøv en øjensygdom i Kolding

Hvordan føles det egentlig, hvis du får en øjensygdom. Det er nok de færreste, der egentlig ønsker svar på det spørgsmål, men nu kan du prøve kræfter med konsekvenserne helt uden risiko.

Det er Louis Nielsen i Kolring, der i ugerne 23 til 26 sætter fokus på det at have en øjensygdom.

Louis Nielsen har fået udviklet en app og nogle Virtual Reality-briller, hvor interesserede kan prøve at se livet med en øjensygdom. Noget der er ment som en forbyggende indsats for at få tjekket sine øjne hyppigere.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

31-05-2018 07:01
Stoffer fører til sigtelse

Hash, kokain, amfetamin, mdma og ecstasy.

En 30-årig mand havde noget af et udvalg af stoffer med sig, da han ifølge jv.dk den 3. maj overdragede stofferne til to to andre personer, hvor planen var, at de skulle sælges videre.

Uheldigvis for manden blev episoden opdaget efterfølgende, og han er nu blevet sigtet. Onsdag blev alle forhold dog nægtet i retten i Kolding, inden dørene blev lukket af hensyn til sagens efterforskning.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

31-05-2018 06:30
Regeringen udskyder spørgsmål om bilafgift

Ifølge Jyllands-Posten har regeringen købt sig tid til at finde en løsning i spørgsmålet om, hvordan bilejerne skal kompenseres, når nye EU-regler om bilers brændstofforbrug træder i kraft.

Et lovforslag skulle endeligt vedtages fredag, men spørgsmålet er nu udskudt og bliver en del af de igangværende forhandlinger om et nyt energiforlig.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

31-05-2018 06:30
Maj er den solrigste måned

Rekorden for den mest solrige måned nogensinde er netop slået.

Maj har haft over 347 soltimer, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

31-05-2018 06:30
Messerschmidt er valgt som folketingskandidat

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt er her til aften valgt som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Fredensborg-kredsen, skriver Ritzau.

Det sker på trods af, at EU’s antisvindelenhed, Olaf, fortsat er i gang med at undersøge ham for misbrug af EU-midler.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-05-2018 05:54
Seksuelt misbrugte må vente i årevis på hjælp

Nye tal fra Børne- og Socialministeriet viser, at stadig flere, der har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen, må vente flere år på at få behandling.

Det sker på trods af en politisk aftale, der fastslår, at ventelisterne ikke må vokse.

Det skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

30-05-2018 10:28
Haderslev Kommune lapper nu asfalthuller med dags varsel

Vestre Landsret har netop dømt Haderslev Kommune til at betale knap 82.000 kroner i erstatning til en 66-årig cyklist, der i januar 2014 kørte galt på Snabevej ved Sverdrup øst for Haderslev.

Det havde sneet, og sneen skjulte vejens mange huller. Cyklisten styrtede i et af dem og kom slemt til skade med sin skulder. En måned senere brugte kommunens vejfolk et ton asfalt til at udbedre hullerne på den lille vej. Uheldshullet alene slugte mere end 100 kilo asfalt.

Haderslev kommune har nu fået et lappehold, der reagerer hurtigt fortæller udvalgsformand Benny Bonde til TV Syd:

LYD:

Benny Bonde vil dog ikke udstede 100 procents garanti for, at alle uheld kan undgås.


Lyt her
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-05-2018 10:22
Data-regler stopper jobansøgninger via mail

E-mails har længe været den foretrukne metode at sende jobansøgninger med. Men det ændrer sig med den nye persondataforordning GDPR.

Jobansøgninger og CV’er er nemlig fulde af personlige, fortrolige og potentielt følsomme oplysninger.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-05-2018 10:11
Regeringen udpeger tre ghetto-repræsentanter

Regeringen har udpeget tre særlige repræsentanter, som skal følge op på, om regeringens ambition om, at Danmark skal være fri for ghettoer i 2030 bliver indfriet.

De er forhenværende formand for Danske Regioner Bent Hansen, forhenværende beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen og forhenværende direktør i Dansk Industri Bolette Christensen.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen i afslutningsdebatten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-05-2018 09:56
Mandøs ungdom er 41 år

Ungdommen har mange ansigter. Det viser aldersfordelingen i de forskellige grene af Danmark, og på Mandø har ungdommen et helt særligt ansigt.

Ifølge TV Syd er øens yngste beboer på 33 år netop flyttet til fastlandet med familien, da han måtte opgive sit landbrug, og det betyder, at den yngste borger nu er 41-årige Gregers Jørgensen.

At den 41-årige beboer på Mandø er øens yngste, hænger meget godt sammen med befolkningsudviklingen. I 1975 boede der 150 mennesker på Mandø, men i dag er det tal helt nede på bare 30.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

30-05-2018 09:33
Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Sønderborg

Danmark sundeste arbejdeplads 2018 ligger i Sønderborg. Det står klart, efter at man hos virksomheden Tridan tirsdag blev overrasket med fejring, blomster og konfetti.

I november sidste år besluttede medarbejderne på Tridan, at der skulle kigges på deres livsstil. Sundheden kom frem i lyset, og med en stor indsats har medarbejderne både smidt mange kilo og mange centimeter i livvidden.

De 17 medarbejdere tabte ifølge TV Syd tilsammen 56,5 kilo og skrabede 58 centimeter af taljerne, og nu er planen, at den sunde linje skal fortsætte.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

30-05-2018 09:12
Fremragende dansk badevand

Sommeren har ramt Danmark tidligt i år, og hvis du har lyst til en dukkert i det lune badevand, så er der godt nyt til dig.

Mandag udnævnte CNN København til den bedste badeby i verden, og nu følger resten af landet trop.

I en undersøgelse fra Det Europæiske Mijøagentur ligger de danske strande og søer flot, hvor 86,7 procent af dem har fremragende vandkvalitet, mens næsten 98 procent af badestederne kan melde om tilstrækkelig godt badevand.
Af: Søren Klinkby

30-05-2018 09:01
Tre topchefer suspenderet

VUC Syd i Haderslev har været ramt af den ene skandalesag efter den anden. Noget som nu skal være slut, hvis det står til den nye direktør Asbjørn Nielsen.

Asbjørn Nielsen oplyser overfor TV Syd, at man netop har suspenderet tre vicedirektører på VUC Syd, mens en undersøgelse skal sættes i gang omkring deres rolle i de mange skandalesager.

Suspenderingen sker i et forsøg på at bringe ro på de mange betændte sager.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

30-05-2018 08:49
Royal Løbeklub fik fornemt resultat

Det er ikke hver dag, man får chancen for at løbe med en kronprins. Det gjorde de dog forleden i Esbjerg ved Royal Run, og den anledning benyttede Mænds Mødesteder til at starte en royal løbeklub.

Målet var at få 15 løbere med, men det hele gik over al forventning. Ifølge jv.dk fik den royale løbeklub tilslutning af 30 mænd, hvoraf de 24 gennemførte forløbet.

Den Royale Træningsklub henvendte sig til mænd med ganske lidt kondition, og størstedelen af medlemmerne var enten overvægtige eller ramt af sygdom.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

30-05-2018 08:30
Riberhus laves om til lejeboliger

Det tidligere plejehjem, Riberhus, på Sct. Nicolaj Gade i Esbjerg har været centrum for en del spekulationer på det seneste.

I 2017 købte Ribo Ejendomme bygningerne, som man gerne ville lave om til nye lejeboliger, men det satte den daværende lokalplan en stopper for.

Ifølge Jydske Vestkysten kan planerne dog nu føres ud i livet. Lokalplanen blev ændret i maj, og nu er man klar til at lave 11 helt nye lejeboliger i det gamle Riberhus.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

30-05-2018 08:11
Helseklinik henter international inspiration

Der bliver hentet inspiration fra hele verden, når Lotte Faldt Jensen byder velkommen i sin helseklinik i Vamdrup.

Indehaveren planlægger netop nu flere rejser ud i verden for at lære ting, hun kan bruge i sin hjemlige klinik, mens der også er planer om at tilbyde kunder en terapirejse til Tyrkiet.

I den gamle skolebygning i Vamdrup skal der udover rejserne arrangere temaaftener og workshops, mens Lotte Faldt Jensen planlægger et orangeri for sin terapisessioner.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

30-05-2018 08:02
Kolding-firma med ny smart opfindelse

Et hygiejnebind, der kan genbruges op til 100 gange. Det lyder som noget, der kan bringe skepsis frem hos de fleste danskere, men i nogle af verdens fattigste lande, kan det redde liv.

Kolding-virksomheden Real Relief har opfundet Safepad, der er et genanvendeligt bind, og det er en opfindelse, der netop er løbet med en pris ved Danish Design Award i kategorien "Daily Life", det skriver TV Syd.

Bindet har et særligt lag, der kan dræbe bakterier effektivt, og for nogle af verdens fattigste kvinder bliver det et alternativ for madrasfyld, fjer eller tørret kolort.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

30-05-2018 08:00
Ledige skal være mere mobile

Fremover skal ledige på det danske arbejdsmarked i højere grad flytte sig rundt i landet efter de ledige job. Uanset om vejen til og fra arbejdspladsen bliver lang.

Det mener regeringen, der i et nyt beskæftigelsesudspil lægger op til skærpede krav om geografisk mobilitet for ledige.

Det skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

30-05-2018 07:42
Sønderjyde snupper stor designpris

Store koncerner på stribe var blandt de nominerede, da der blev budt velkommen til 2018-udgaven af Danish Design Award.

Blandt prismodtagerne var der dog en helt særlig sønderjyde. Her lykkedes det nemlig Peter Dubgaard fra Hørup at vinde i kategorien "Learning Better".

Peter Dubgaard vinder kategorien for sin fodgyngen SWNX, der er målrettet bevægelsesglade børn, der ved hjælp af fodgyngen får stor hjælp i hverdagen.
Af: Søren Klinkby

30-05-2018 07:30
Flot pris til Esbjerg-virksomhed

Det bliver mere og mere populært at handle på internettet, og hos Kids World med base i Esbjerg er man rigtig gode til netop det med E-handel.

Så gode, at virksomheden nu har vundet den årlige E-handelspris for Bedste Produkt, hvilket blev afgjort i Øksnehallen i København ved en stor uddeling.

Kids World er en af Danmarks største webshops inden for børnetøj, og efter 12 år har virksomheden oplevet stor succes og efterspørgsel i Esbjerg.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

30-05-2018 07:13
Kvinder i pænt tøj efterlyses efter tricktyveri

En 89-årig kvinde fra Kolding blev udsat for en grim oplevelse, da hun fik besøg af to kvinder på Kløvervej. De to kvinder fortalte, at de kom fra kommunen.

Det har dog næppe været tilfældet, for efter besøget opdagede kvinden, at både smykker og hævekort var forsvundet fra adressen. Sagen efterforskes nu af politiet som et muligt tricktyveri.

Den 89-årige kvinde melder om to personer, men ellers begrænser signalementet sig til "Kvinder i pænt tøj".
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

30-05-2018 07:00
Beboere frygter for muslimsk samlested

Lærkevej 50 i Tønder har gennem noget tid været centrum for en del rygter, og nu står det klart. Der er planer om, at parcelhuset skal omdannes til et muslimsk samlingssted og bedehus, det skriver jv.dk.

Det er den lokale afdeling af Det Islamiske Trossamfund, der skal ind på Lærkevej, og det har gjort vejens beboere alt andet end glade.

Her har man startet en underskriftindsamling, hvor beboerne håber på politisk hjælp til at stoppe planerne. Konkret frygter beboerne for trafiksituationen og for, at deres huse bliver mindre værd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

30-05-2018 07:00
To mænd sigtet for graffiti-hærværk på 24 bygninger

Syd- og Sønderjyllands Politi sigter en 30-årig mand fra Haderslev og en 31-årig mand fra Københavnsområdet for hærværk mod i alt 24 bygninger i Haderslev.

Begge mænd har tilstået graffiti-hærværket, og vil blive mødt med et erstatsningskrav, lyder det i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

30-05-2018 07:00
Mand sigtet for blufærdighedskrænkelse ved sø

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at en 42-årig mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse ved Jels Søbad.

Han blev efterfølgende anholdt kort derfra, hvor episoden fandt sted.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-05-2018 06:30
Regeringen: 20.000 på kontanthjælp skal være jobparate

Flere tusinde på kontanthjælp skal ud på arbejdsmarkedet. Det fremgår af et udspil fra regeringen, der vil flytte 20.000 personer fra at være aktivitetsparate til at blive jobparate.

– Jeg hører næsten dagligt om virksomheder, der har svært ved at rekruttere medarbejdere, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-05-2018 06:30
Hedebølge på vej mod Danmark

Ifølge TV 2 Vejret så kan Danmark blive ramt af en regulær hedebølge med temperaturer op til omkring 30 grader.

Onsdag kan man i Vestjylland lokalt nå 30 grader, og varmen ser ud til at fortsætte resten af ugen.

Hvis temperaturen når over 28 grader som det højeste i gennemsnit tre dage i træk, er der tale om en hedebølge.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-05-2018 06:03
Elever i 8. klasse føler sig presset

Allerede i 8. klasse oplever mange unge et kæmpestort pres fra skolen.

Det konkluderer en ny trivselsundersøgelse fra Børnerådet med svar fra over 2.600 elever i hele landet, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

30-05-2018 06:00
Landsretten: Kommunen skal betale for uheld

Vestre Landsret slår i en dom fast, at kommunen har ansvaret, hvis en borger bliver skadet på grund af huller i vejen.

En 66-årig mand kom i 2014 slemt til skade, da han på cykel kørte ned i et hul i vejen.

Haderslev kommune er dømt til at betale knap 82.000 kroner til dækning af borgerens omkostninger, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

29-05-2018 11:35
10 milliarder kroner skiller KL og regeringen

10 milliarder kroner skiller Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen i forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2019, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S).

– Regeringen ønsker, at vi skal gå ned på både anlægs- og servicedrift, og det harmonerer meget dårligt med de store udfordringer, der er rundt omkring.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-05-2018 11:33
Togproblemer mellem Esbjerg og Kolding løses efter sommerferien

En fejl i kørestrømsanlægget mellem Esbjerg og Lunderskov har nu i næsten tre uger skabt problemer for togtrafikken mellem Kolding og Esbjerg.

Siden har Banedanmark med teknikere fra leverandøren Siemens/Aarsleff arbejdet på at gennemgå og undersøge kørestrøms-anlægget for at finde fejlen.

Tirsdag formiddag holdt de to selskaber et pressemøde på Vejen Station om situationen.

Og det bliver først bliver efter sommerferien, at der igen kan køres med el-tog mellem Esbjerg og Kolding, fastslår Morten Buur, områdechef i Banedanmark.

Elektrificeringen af strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov var færdig sidste sommer og el-togene begyndte at køre den 7. august 2017 - men de har altså nu stået stllle siden den 9. maj.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-05-2018 11:04
DF vil tidoble bødestraf for burka

Forud for tirsdagens andenbehandlingen af tildækningsforbuddet vil Dansk Folkeparti nu tidoble bødestraffen for personer, der bærer burka eller niqab, i forhold til regeringens forslag.

Partiet foreslår at hæve bøden til mellem 10.000 og 15.000 kroner og fængsel fra 5 til 14 dage i gentagelsestilfælde.
Af: Mike Forde

29-05-2018 10:50
Kraftig torden med lyn har givet flere brande i nat

Syd- og Sønderjyllands Politi melder tirsdag morgen om en stribe brande, hvor det efter al sandsynlighed er lynnedslag, der er er årsagen.

- Vi har meldinger om brande i bl.a. Augustenborg, Egernsund, Haderslev og Aabenraa-området. I Augustenborg slog lynet ned i et træ, der brød i brand og flammer fra træet bredte sig til fire parkerede biler, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

I Bolderslev blev et hus voldsomt raseret af en brand, som der blev slået alarm om klokken 01.33. Der befandt sig syv personer i huset, som alle slap ud i tide.

Syd- og Sønderjyllands Politi skal nu have undersøgt de forskellige brande næmere for at få fastslået, om de alle skyldes lynnedslag.

Tyveri- og brandalarmer er også i stort omfang gået i gang under tordenvejret uden, at der har været nogen grund til det.

Siden midnat har DMI’s lynpejlesystem registreret 1.536 lynnedslag i og omkring Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-05-2018 10:27
Kommunaldirektør skal cykle mod Sclerose

En kommunaldirektør i stærk indsats i kampen mod Sclerose. Det kan man for alvor sige om Tom Ahmt fra Aabenraa Kommune, der til juni skal være med i cykel-eventet Cykelnerven.

I de franske Pyrenæer skal Tom Ahmt kæmpe mod nogle af de barske bjerge kendt fra Tour de France, og alt overskud fra eventet går til danske og internationale projekter mod Schlerose.

Cykelnerven er Danmarks hårdeste velgørenhedsløb inden for cykelsporten, og kommunaldirektør Tom Ahmt skal til Frankrig mellem den 13. og 17. juni.
Af: Søren Klinkby

29-05-2018 10:00
30 år med Rock Under Broen

Lørdag den 9. juni afholdes Rock Under Broen i Middelfart med navne på plakaten som:

Rasmus Seebach
Thomas Helmig
Dizzi Mizz Lizzy og mange flere.

Rock Under Broens konferencier Vagn Ove Hansen fortæller at man til årets 30 års jubilæums udgave vil gøre tingene lidt anderledes end sidste år:

LYD: RUBB1

Og årets billetsalg går over al forventning,

LYD: RUBB2

Det fortalte Vagn Ove Hansen fra Rock Under Broen, der altså finder sted lørdag den 9. juni.

Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

29-05-2018 09:50
Tog billeder af uheld og blev selv sigtet

En 52-årig mand fra Kolding fik sig en særdeles dum idé, da han mandag passerede et færdselsuheld på Haderslevvej i Kolding.

I sin varebil fik manden øje på det mindre uheld, hvorefter han valgte at rulle vinduet ned for at tage billeder af episodene. Uheldigvis for bilisten blev det hele dog opdaget af politiet, og en patrulje satte straks efter manden i varebilen.

Han blev standset og sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-05-2018 09:29
Dansk cykelløb skaber international interesse

300 cykelryttere fra hele landet kæmpende mod de hårde Tour de France-bjerge. Det er en spændende kombination, og det er realiteterne i juni, når 300 cykel-entusiaster sætter kursen mod Frankrig for at cykle for velgørenhed.

For fjerde år i træk er Cykelnerven Danmarks hårdeste velgørenhedsevent, og det hele startede som et pilotprojekt. Siden er det dog gået hurtigt, og på fire år har Cykelnerven samlet 11 millioner kroner ind i kampen mod Sclerose.

Når Tour de France-bjergene skal bestiges i år, bliver der noget helt særligt over løbet. I år er der nemlig internationale ryttere med fra lande som USA, England, Holland og Singapore, og i år forventer man et samle fem millioner ind til danske og internationale forskningsprojekter.
Af: Søren Klinkby

29-05-2018 09:13
Nyt mærke for kyllinger i køledisken

Snart kan du se, hvor godt den kylling, som du står og overvejer at købe i supermarkedet, har haft det. Det statslige mærke for dyrevelfærd har eller indtil videre kun været gældende for svin, men det skal nu udvides til kyllinger, skriver TV2.

Mærket går fra et til tre hjerter. For at få et enkelt hjerte, skal de blandt andet være af en langsommere voksende race, og de skal have ti procent mere plads, end loven kræver.

Ved to hjerter kræver det 20 procent ekstra plads og materiale til adspredelse, mens kravene hæves yderligere, hvis man skal have tre stjerner. Så skal kyllinger have 30 procent mere plads, end loven kræver, mens der skal være adgang til et udeareal med træer eller buske.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

29-05-2018 09:01
Tidligere SønderjyskE-chef brandvarm i Esbjerg

Esbjerg fB skal på jagt efter en ny sportsdirektør. Det er meldingen fra flere medier, hvor det ventes, at Ted van Leeuwen trods oprykning til Superligaen ikke er at finde i klubben på den anden side af sommerpausen.

Det skulle være et job i Holland, der trækker i Ted van Leeuwen, og nu spekuleres der i, hvem der i givet fald ville kunne erstatte i rollen som sportsdirektør i den nykårede Superliga-klub.

Ifølge Jydske Vestkysten er den tidligere SønderjyskE-sportschef Ole Nielsen et varmt bud på en ny sportsdirektør. Ole Nielsen forlod SønderjyskE til fordel for Randers FC, som han senere forlod, og i dag er han bossidende i Aalborg.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-05-2018 08:50
Esbjerg-klub sender stort beløb til Kræftens Bekæmpelse

Hvert år nyder Kræftens Bekæmpelse godt af et hav af initiativer landet over, og i Esbjerg er man nu klar med en flot donation hos Breinholtgaard Golfklub.

Her var 112 golfglade medlemmer del af Pink Cup, der har til formål netop at samle ind til kampen mod kræft, og det blev til en pæn donation, melder jv.dk.

Breinholtgaard Golfklub kan sende 39.000 kroner i retning af Kræftens Bekæmpelse efter en flot dag, hvor et hav af sponsorer bød sig til med mere end 200 gevinster.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

29-05-2018 08:32
Krigveteraner får ny gruppe i Kolding

Det er hårdt både fysisk og mentalt at være udsendt i krig. En stor del af kampen for mange udsendte venter dog for alvor, når fødderne igen er på tryg dansk grund. Her skal veteranerne nemlig kæmpe med psykiske men og gener i hverdagen.

Noget som gør det svært at komme ind på arbejdsmarkedet, men det vil en gruppe tidligere krigsveteraner i Kolding nu gøre op med. Sammen har de startet et nyt netværk for veteraner, og målet er, at de ligesindede skal hjælpes ud i praktikforløb.

De seks stiftere vil trække på deres eget netværk til at begynde med, mens man vil vægte højt at få veteranerne et sted hen, der passer lige netop dem.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-05-2018 08:14
Dement kvinde blev hurtigt fundet

Demente der stikker af er noget, som de fleste pårørende og plejehjem frygter.

Mandag skete det for et plejehjem i Rinkenæs, da en 83-årig kvinde gik fra plejehjemmet med en rolator som følgesvend.

Politiet måtte efterlyse kvinden offentligt, mens man satte i gang med en eftersøgning. Efter kort tid kunne politiet dog melde på Twitter, at man havde fundet kvinden igen, og at hun var i god behold.
Af: Søren Klinkby

29-05-2018 08:00
Tusindvis af sønderjyder cyklede på arbejde

"Vi Cykler På Arbejde". Det er titlen på en kampagne, der har kørt i den seneste tid, og hvor flere kommuner har kæmpet for sundheden, miljøet og for færre sygedage.

Og det er gået rigtig godt i mange af de syd- og sønderjyske kommuner, hvor der har været god opbakning til en tur i pedalerne.

Ifølge Jydske Vestkysten har der i Kolding været 655 deltagere i kampagnen, og det har givet kommunen 4.550 cykeldage. I Esbjerg har man haft flotte 864 deltagere, og det betød hele 6.640 cykeldage. Sønderborg blev den helt store højdespringer med 1.006 deltagere.
Af: Søren Klinkby
Kilde: tvsyd

29-05-2018 07:56
Sur smiley til sygehus

Sygehus Sønderjylland i Aabenraa har fået en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner, efter Fødevarestyrelsen i sidste uge var på kontrolbesøg og blandt andet konstaterede mangelfuld rengøring og formodet skimmelsvamp flere steder i sygehusets køkken.

Det skriver JyskeVestkysten.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-05-2018 07:40
Flodsvin på fri fod

Det er nogle gange lidt af hvert, politiet må efterlyse, og i øjeblikket er to helt særlige dyr på fri fod efter at være stukket af fra Jels Nygade i Rødding.

På Twitter melder Syd- og Sønderjyllands Politi, at to flodsvin eller kapivarer er stukket af, og at man skal ringe 114, hvis man ser dem.

De to flodsvin er ikke farlige for mennesker, og mandag var meldingen fra politiet muntert, at de nok hygger sig ved et vandløb i sommervarmen.

Flodsvin kan veje op til 66 kg og blive op til 64 cm i skulderhøjde.
Af: Søren Klinkby

29-05-2018 07:30
Kolding-direktør tæt på stop

Onsdag kan en æra meget vel slutte i dansk håndbold. Her er det nemlig meget sandsynligt, at Kolding-direktør Jens Boesen efter 30 år er færdig på sin post, skriver jv.dk

Klubben har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, og det er her, at man meget vel kan få en ny ledelse.

KIF er voldsomt presset på økonomien, og vedtages en række forslag onsdag, kan klubben få tilført ni millioner kroner i kapital.

Jens Boesen vil ikke be- eller afkræfte meldingerne om hans skæbne før onsdagens møde.
Af: Søren Klinkby

29-05-2018 07:15
Væltet vogn spærrede vej i timevis

Hvis du var bilist ved Varnæs mandag, så var der en god chance for, at du måtte væbne dig med ekstra meget tålmodighed.

Her kom en vogn med sprøjemiddel til majsmarker nemlig for langt ud i rabatten, og det resulterede i, at vognen væltede. Et uheld der spærrede Varnæsvej i flere timer.

Først på aftenen kunne politiet på Twitter oplyse, at der igen var ryddet op, og at bilister igen kunne køre på strærkningen. Der er ikke meldinger om personskade efter uheldet.
Af: Søren Klinkby

29-05-2018 07:00
Planer om nyt kryds droppes

Sikkerheden skal øges. Sådan lød meldingen fra teknik og byggeudvalget i Esbjerg Kommune sidste år, da man ville gøre op med de mange uheld i rundkørslen Obbekjærvej/Nørremarksvej i Ribe.

Her blev det besluttet at lave rundkørslen om til et lyskryds, men sådan bliver det nu alligevel ikke, skriver Jydske Vestkysten.

Det er en nærliggende jernbane, der skaber problemer for en omdannelse, og hvis den skulle lade sig gøre, ville det blive både tidskrævende og meget dyrt. Derfor vil Esbjerg Kommune nu forbedre den nuværende rundkørsel i stedet for at fjerne den.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

29-05-2018 07:00
NemID er blevet til en app

Det lille papkort, vi alle går rundt med i tegnebogen, er blevet til en app.

Det står klart, efter bankernes interessereorganisation Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen mandag har lanceret en NemID-app til Android- og Apple-smartphones.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-05-2018 05:54
Hver fjerde sosu-arbejder oplever seksuel chikane

I en ny undersøgelse fra fagforeningen FOA svarer hvert fjerde medlem ansat i social- og sundhedssektoren, at de inden for det seneste år har oplevet seksuel chikane.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

29-05-2018 05:47
Kraftig torden med lyn har givet flere brande i nat

Syd- og Sønderjyllands Politi melder tirsdag morgen om en stribe brande, hvor det efter al sandsynlighed er lynnnedslag, der er er årsagen.

Politiet har meldinger om brande i bl.a Augustenborg, Egernsund, og Haderslevområdet. I Augustenborg slog lynet ned i et træ, der brød i brand og flammer fra træet bredte sig til fire parkerede biler skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-05-2018 05:38
Loft over børn fra socialt udsatte områder i institutioner

Der skal højst gå 30 procent børn fra udsatte boligområder i daginstitutioner, lyder det i den sidste af de politiske aftaler i regeringens plan for at gøre Danmark fri for ghettoer i 2030.

Den sidste aftale er den eneste, som Dansk Folkeparti ikke er med i.

Det er derimod Socialdemokratiet, SF og De Radikale.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-05-2018 12:08
Ny ghettoaftale: Børn skal i vuggestue 25 timer om ugen

Børn i ghettoområder skal i vuggestue 25 timer om ugen, fra de er ét år for at lære dansk.

Ellers stopper børnechecken. Det er regeringen, S og DF enige om.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-05-2018 12:00
Regeringen erklærer højkonjunktur

Hidtil har regeringen talt om, at økonomien var på vej ind i en højkonjunktur.

Men i regeringens prognose over dansk økonomi, Økonomisk Redegørelse, bekræfter regeringen, hvad økonomer fra blandt andet Nationalbanken allerede har slået fast:

Danmark er ikke længere på vej ind i en højkonjunktur. Vi står midt i den.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-05-2018 09:10
Coop vil udskifte emballage til en mere miljøvenlig slags

Emballagen på tusindvis af varer skal i den kommende tid vendes og drejes for at se, hvordan de kan gøres mere miljøvenlige.

Det er en del af Coops nyeste miljøstrategi, hvor plastik, metal og glas vil blive erstattet af pap, papir og bioplast, og plastik-forbruget skal reduceres med 25 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-05-2018 07:39
Ejere af sommerhuse får skattestraf ved at udleje selv

Der er udsigt til en skattemæssig afklapsning til ejere af sommer- og fritidshuse, hvis de på egen hånd udlejer deres ferieboliger.

De må nøjes med et fradrag på 11.000 kroner om året, mens fradraget bliver hævet til 40.000 kroner for sommerhusejere, der lejer ud via et udlejningsbureau.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

28-05-2018 07:38
Virksomheder: Sænk skatten og vi køber grønne firmabiler

Hvis politikerne kan blive enige om at ændre afgiften på firmabiler, så det bliver billigere at have en grøn firmabil, så lover en række virksomheder til gengæld at investere i de grønne biler til deres ansatte.

Sådan lyder det i et brev, som 14 større virksomheder har sendt til Folketingets Skatteudvalg.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-05-2018 07:07
Mand med kniv blev anholdt i Føtex

En 25-årig mand havde ikke i sinde at betale, da en søndag stjal adskillige mad og drikkevarer hos Føtex på Perlegade i Sønderborg. Herefter blev manden truende overfor personalet, og politiet måtte tilkaldes.

Ifølge Jv.dk fortsatte truslerne ufortrødent, da en patrulje nåede frem, mens den 25-årige herre virkede påvirket. Efter tumult med politiet prøvede manden at få fat i en kniv, som han havde i lommen, men det forsøg mislykkedes.

Manden blev anholdt, og han er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, butikstyveri samt besiddelse af hash, politiet fandt i hans lomme. Kniven sigtes han også for.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-05-2018 07:05
Bøder for næsten en milliard

I 2015 blev antallet af fotovogne i Danmark firedoblet. Det har dog langt fra skræmt de danskere, der kører for stærkt, for bøderegnen er vokset voldsomt siden.

Sidste år blev der ifølge Jydske Vestkysten udskrevet næsten 600.000 bøder. Noget der kan mærkes på økonomien, for næsten en milliard kroner er rullet ind i bøder - Det præcise tal er 895 millioner kroner.

Det er især Sjælland der fører an i statistikken omkring flest bøder, mens der er færrest på Bornholm.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-05-2018 07:04
Wall Street i Kolding

Wall Street er et berømt sted for business i USA, men herhjemme er bank-aktiviteterne mere spredt ud.

I Kolding er Design City dog for alvor ved at udvikle sig noget, der sagtens kunne minde om Wall Street. Stedet er nemlig blevet et domicil for bankerne, og nu rykker Danske Bank 190 medarbejdere ud til Design City.

I forvejen holder Sydbank til på stedet efter at have flyttet folk fra Jernbanegade, mens også Nordea er del af Koldings Wall Street.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-05-2018 07:03
Esbjerg skal have flere tjenere

Man er særdeles sultne i tjenerfaget for tiden. Her er der stor mangel på arbejdskraft, og det vil man nu gøre noget ved i Esbjerg Kommune.

Ifølge Jydske Vestkysten er Rybners Tekniske Skole gået sammen med Horesta og flere lokale virksomheder samt jobcentre. Målet er at ramme de ledige, der kunne have interesse i tjenerfaget, og som kunne lokkes dertil.

Den 6. juni er der infomøde for deltagerne om branchen, manglen på arbejdskraft og arbejdet som tjener.

Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-05-2018 07:02
Voldsomme skader på skole i Sønderborg

I weekenden måtte Sønderborgs midtby spærres af, da der udbrød brand på Ahlmann-Skolen på Kongevej. En brand der startede i tagkonstruktionen, og som har ødelagt store dele af skolen.

På Facebook skriver Ahlmann-Skolen, at branden gik ud over bygningen, hvor specialklasser og klubben er, mens også sløjdlokalet er ramt. Bygningerne meldes totalskadede efter branden, hvor det dog lykkedes at redde skolens hovedbygning.

Ahlmann-Skolen kaldte mandag morgen lærere og elever sammen, inden skoledagen kunne gå i gang efter genhusning.
Af: Søren Klinkby

28-05-2018 07:01
Midt i succesen: EfB-Sportsdirektør på vej ud

Esbjerg fB rykkede søndag aften op i Superligaen, og jublen var stor på Blue Water Arena. Det var dog ikke alle, der kunne fejre, at turen nu går til landets bedste række.

Ifølge Ekstra Bladet kommer EfB-sportsdirektør Ted van Leeuwen nemlig ikke med på rejsen. Det bliver udfaldet af et bestyrelsesmøde, der afholdes allerede tirsdag. Ted van Leeuwen ønskede ikke at give interviews i forbindelse med søndagens oprykning.

Om sportsdirektørens afgang får betydning for cheftræner John Lammers fremtid i klubben er endnu usikkert.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ekstra Bladet

28-05-2018 07:00
Formand vil ændre miljø-politik: For lidt for pengene

Spild af penge, dårligt for miljøet og dyrt for borgerne. Kritikken har været heftig mod en spildevandsplan fra 2013 i Haderslev Kommune, der er resulteret i voldsomme regninger de borgere, der er koblet på offentlig afledning af spildevand.

Nogle steder er regningen til borgerne fordoblet, og nu skal politikerne se på reglerne. Det mener Benny Bonde, der er formand for Miljø og Plan-udvalget:

- Ja og det har vi allerede gjort. Vi har sat nogle retningslinjer for, hvordan fremtiden skal være, og vi skal også have et stort fællesmøde igen, igen den 11. juni, siger Benny Bonde.

Formanden har hele tiden været imod planerne. Han ærgrer sig over, at alvoren først går op nu, hvor der er reelle konsekvenser:

- Nu begynder det at komme, men det skulle vi bare have haft for fire år siden. Nogle af de ting, vi har lavet, har vi fået for lidt miljø for pengene, og vi har brugt en masse penge på at kloakere landområderne. Den sunde fornuft er ved at vende tilbage, men det tager lidt tid synes jeg.
Lyt her
Lyt her
Af: Søren Klinkby

28-05-2018 06:30
Provas-formand dybt uenig med næstformand

Vi skal bruge en ny ledelse! Så barsk var meldingen fra Provas' næstformand Thomas Vedsted, efter at det er kommet frem, at regningen for at aflede spildevand er fordoblet hos nogle borgere.

Thomas Vedsted mener, at Provas bruger pengene unødvendigt og med stor regning til borgerne, mens formand Thies Mathiasen er sikker på, at pengene bruges fornuftigt:

- Det er jeg helt tryg ved. Jeg kan ikke se, at der er nogen steder, hvor man bruger pengene forkert, mener Thies Mathiasen.

Formanden vil ikke forholde sig til meldingen om, at Provas-ledelsen bør udskiftes:

- Det må stå for Thomas' egen regning. I øjeblikket mener jeg, at vi har den allerbedste ledelse, og vi kører faktisk efter de beslutninger, byrådet træffer, og det er det, vi skal. Det ved jeg godt, at Thomas har meget svært ved at forstå, udtaler han.
Lyt her
Lyt her
Af: Søren Klinkby

28-05-2018 06:30
Provas: Vi prøvede at forhindre spildevandsplan

I Haderslev Kommune venter der en stor ekstraregning for mange borgere, der er blevet koblet på den offentlige afledning af spildevand.

Et resultat af en spildevandsplan fra 2013, som Provas, der skulle føre planerne ud i livet, forsøgte at forhindre. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Thies Mathiasen:

- Det er faktisk noget, som vi forsøgte at oplyse udvalget for Plan og Miljø om, da man planlagde, at der skulle kloakeres ude i det åbne land. At det ville blive dyrt for borgerne, at det ville blive dyrt for Provas, siger Thies Mathiasen.

Nu er prisstigningerne realiteter, og det har fået en del til at klage. Noget som kan få effekt:

- Formanden i udvalget for Plan og Miljø har overvejet, om der skal indstilles en anden plan, udtaler Provas-formanden.
Lyt her
Lyt her
Af: Søren Klinkby

28-05-2018 06:30
Frivillige indsamler millioner til Læger Uden Grænser

Ved søndagens landsindsamling for Læger Uden Grænser har 4000 frivillige indsamlet omkring fem millioner kroner.

Pengene skal hovedsageligt gå til bekæmpelse af ebola i DR Congo, oplyser Læger Uden Grænsers direktør, Jesper Brix.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-05-2018 06:30
Stor hedebrand kan slå fugle og rådyrlam ihjel

Den store brand på Randbøl Hede kan få store konsekvenser for dyrelivet.

- For de dyr, der yngler på heden og ikke kan flygte, er det ikke godt, siger skovrider Inken Breum Larsen fra Naturstyrelsen Trekantsområdet.

Branden startede fredag, og brandfolk arbejder stadig på at efterslukke mindre brande, som indimellem blusser op.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-05-2018 05:58
Nu får kyllinger også et dyrevelfærdsmærke

Et, to eller tre hjerter skal fremover fortælle, under hvilke forhold en kylling har levet, inden den endte i supermarkedets køledisk.

Miljø- og Fødevareministeriets dyrevelfærdsmærke har indtil nu kun omhandlet svin, men nu udvides ordningen til kyllinger, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

25-05-2018 12:02
Jysk Fynske Medier i ny stor sparerunde

Jysk Fynske Medier, der blandt andet står bag Jydske Vestkysten rammes på ny af en stor sparerunde. Denne gang drejer det sig om 90 millioner kroner, som skal hentes, skriver Fyens Stiftstidende.

Det er ifølge Jysk Fynske Medier en ugunstig udvikling på dagbladenes og ugeavisernes annoncemarked, der udløser sparerunden, der nu vil udgøre fem procent af koncernens omkostninger.

Hvor mange medarbejdere, der bliver ramt af sparerunden vides endnu ikke, men besparelserne er de tredje inden for mindre end et år hos Jysk Fynske Medier.
Af: Søren Klinkby

25-05-2018 11:47
Provas-formand: Prisstigninger lyder lidt voldsomt

I Haderslev Kommune risikerer borgerne at skulle betale dobbelt så meget for deres spildevand, hvis de er blevet på den offentlige afledning. En sag der har skabt vrede og kritik mod Haderslev Kommune og firmaet Provas.

I Provas erkender bestyrelsesformand Thies Mathiasen, at han selv ville være ærgerlig over en regning på dobbelt pris af forventet:

- Selvfølgelig ville jeg det. Jeg synes jo, at den prisstigning, der er lyder voldsom i mine ører. Det må jeg ærligt sige, lyder det fra formanden.

Thies Mathiasen håber nu på, at man kan gøre noget ved problemet - Og gerne hurtigt:

- I den næste fremtid tror jeg, at vi får en ny spildevandsplan. Hvis du tager den nuværende plan, så er det en meget flot plan, som ligger på 350 til 400 millioner. Det mener vi dog, at man kan gøre billigere, udtaler Thies Mathiasen.
Lyt her
Lyt her
Af: Søren Klinkby

25-05-2018 10:44
Vild jobvækst i servicebranchen

Siden 2009 er antallet af fuldtidsbeskæftigede i servicebranchen steget med ca. 30.000, viser nye tal fra DI Service.

Det svarer til en stigning på 38 procent og i sammenligning med gennemsnittet for alle erhverv, der ligger på 2 procent, er det en høj jobvækst.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-05-2018 10:00
Direktør går af efter 17 år

Transportvirksomheden IAT har stolte traditioner i Esbjerg, og nu skal virksomheden køre ind i fremtiden med en ny ledelse bag rattet.

Efter 17 år på posten træder adm. direktør Jørgen Rathschau Sørensen af, da han gerne vil fokusere på bestyrelsesarbejdet i de kommende år. Meldingen kommer fra IAT i en pressemeddelelse.

Ledelsesændringen sker fra den 1. juli. Ledelsen vil fremover bestå af direktør Kim Straarup og med tredje generation i familien bag, Christian Rølmer Christensen, som arbejdende bestyrelsesformand.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 09:30
Sønderborg bliver hovedsæde for ny uddannelse

Gennem den seneste tid har der været tovtrækkeri mellem flere syd- og sønderjyske kommuner. Det hele har bundet i, hvem der skulle være hovedsæde for den forberedende grunduddannelse (FGU), der kommer til området.

Nu er uenigheden efter sigende væk, og det bliver Sønderborg Kommune, der bliver hovedsæde for FGU-uddannelsen, skriver Jydske Vestkysten. Der vil dog blive oprettet uddannelser i fire sønderjyske kommuner.

FGU er en forberedende grunduddannelse for unge, der er færdige med Folkeskolen, men som ikke går videre på en ungdomsuddannelse eller ud på arbejdsmarkedet.


Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 09:13
Mange sønderjyder vil holde ferien i Danmark

Sydens sommersol og varme er en magnet for mange, når de lune måneder melder sig. I Sønderjylland er der dog en tendens til, at man lige så gerne vil holde ferie under hjemlige himmelstrøg.

Det viser en ny undersøgelse fra YouGov, som har undersøgt danskernes ferievaner fra GF Forsikring.

Næsten halvdelen af syd- og sønderjyderne melder, at de planlægger en ferie i Danmark. Op mod hver femte planlægger dagsture og udflugter, og det får nu GF Forsikring til at opfordre sønderjyderne til at dele deres bedste feriedestinationer herhjemme.
Af: Søren Klinkby

25-05-2018 09:04
Unge hædret med medaljer

Når Hansenberg-medaljen skal uddeles i Kolding, ja så er der fokus på at hædre unge, der er forbilleder inden for deres fag.

I år gik medaljen til i alt 19 unge, der blev fejret i Kirkesalen på Koldinghus. Her blev de udråbt som 19 af de dygtigste elever fra Hansenberg gennem det seneste års tid.

Medaljen kan gives for et 12-tal, et højt gennemsnit eller for på anden vis at have udmærket sig. Med medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 08:40
PFA-kunder får fordel på boligmarkedet i Esbjerg

Det er ikke mange, der køber næsten 100 boliger i Esbjerg. Der er dog præcis det, pensionsselskabet PFA har gjort sammen med blandt andet Industriernes Pension og københavnske Thylander Gruppen, skriver Jydske Vestkysten.

PFA kommer til at eje 50 procent af de godt 96 boliger, og her vil man nu sikre fortrinsret til selskabets kunder, der skal købe bolig i Esbjerg.

De nye boliger, som PFA vil sikre fordele for sine kunder omkring ligger på Englandsgade, Jernbanegade og Kongensgade.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 08:25
Ansatte får krisehjælp efter røveri

Tidligere på ugen blev REMA 1000 i Kolding udsat for et groft røveri. En mand kom ind i butikken og truede sig til kassebeholdningen med en pistol, inden han kort efter blev anholdt på en nærliggende vej.

Røveriet har dog taget hårdt på REMA 1000 i Kolding, hvor alle butikkens ansatte har været i kontakt med en psykolog, skriver jv.dk.

På arbejde under røveriet var en ung mand, der arbejder på deltid i REMA 1000 ved siden af sit studie. Han har det efter omstændighederne godt, men butikken har taget sine procedurer i brug for at hjælpe den unge medarbejder bedst muligt med psykologhjælp og andre tilbud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 08:17
Topcenter uden de bedste spillere?

Dansk Boldspil Union har tildelt Kolding Kommune et nyt topcenter, der skal samle de største fodboldtalenter til fælles træning.

Nu er der dog sået tvivl omkring, hvorvidt det nye center bliver med de største talenter.

På en ekstraordinær generalforsamling skal Kolding Boldklub nemlig afgøre, om man vil sende de største talenter til byens nye topcenter, eller om man vil sende dem til SønderjyskE´s center i Haderslev, som man i forvejen har et samarbejde med.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 07:58
Ny lov om deling af overvågningsbilleder

I dag træder en ny lov i kraft, der giver erhvervsdrivende bedre mulighed for at dele overvågningsbilleder af gerningsmænd med hinanden.

Det sker efter flere tilfælde af selvtægt, hvor overvågning er blevet delt på sociale medier.

Men små butikker, som ikke er medlem af en kæde eller en erhvervsorganisation kan ikke benytte sig af den nye lov, skriver DR.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-05-2018 07:40
Esbjerg-træner tror stadig på oprykning

Torsdag aften tabte Esbjerg fB i den første af to nervepirrende opgør for en plads i Superligaen. I Silkeborg tog værterne sejren på 1-0, og dermed er Esbjerg nu pisket til at vinde returen.

Efter kampen ærgrede Esbjerg-træner John Lammers sig over, at hans mandskab ikke fik scoret et vigtigt udebanemål, når chancerne var til det, det siger træneren til Ritzau.

I returen skal den rette balance nu findes mellem at holdet målet rent og selv satse offensivt. Noget som ifølge John Lammers bliver svært, men troen på oprykning til landets bedste fodboldrække lever fortsat på Blue Water Arena.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ritzau

25-05-2018 07:30
Stort skomærke rykker til Esbjerg

Virksomheden Sports Connection har stolte traditioner i Bramming, hvor man er en stor del af byen. Stor vækst og succes betyder dog nu, at man har vokset sig store og forlader de hjemlige rammer, skriver jv.dk

Sports Connection, der distribuerer det verdenskendte skomærke Skechers, rykker til Esbjerg, hvor man flytter ind på Kvaglundvej med indehaver Peter Jørgensen i spidsen.

I de nye 3.600 kvadratmeter skal Sports Connection have sit skandinaviske hovedkontor. Herfra leverer man sko til til 1.850 dedikerede Skechers-forhandlere indenfor sko- og sportsbranchen samt 25 rene Skechers-butikker i Skandinavien.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 07:10
Kolding får topcenter

Hvis du render rundt med et stort fodboldtalent i Kolding, så bliver der fremover bedre træningsforhold.

DBU har tildelt fodboldsamarbejdet i Kolding Kommune et såkaldt "Topcenter", som kommunen søgte om tidligere på året.

Med det nye topcenter bliver træningen delt op således, at de 12 bedste spillere i rækkerne U/10 til U/12 skal træne sammen, mens der sideløbende vil køre et talentcenter, skriver jv.dk.

I dag træner 40 af de bedste spillere fra U/10 til U/12 sammen, og de skal altså fremover deles op med mere fokus på den enkelte spiller.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 07:05
Fuglsand vil bygge nyt tapperi

Inden længe skal der måske bygges om på Fuglsang-bryggeriet i Haderslev.

Ifølge Jydske Vestkysten er der planer om et nyt tapperi, der skal give bryggeriet mulighed for at producere specialøl. I dag er tapperiet bygget til almindelige flasker og dåser, og det kan altså ikke håndtere de specielle flasker, som nye specialøl kræver.

Hos Fuglsang samarbejder man med en række fynske bryggerier omkring specialøl. På sigt er det dog planen, at man selv skal have muligheden i Haderslev, og planerne er at udnytte de eksisterende bygninger til at bygge om eller til.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 07:00
Undersøgelse: Penge får bedst folk til at blive røgfri

At udskifte de almindelige cigaretter med e-cigaretter er ikke specielt virkningsfuldt, når det gælder om at få folk til at holde op med at ryge, viser en ny undersøgelse beskrevet i New England Journal of Medicine, skriver CBS News.

Allerstørst effekt har det faktisk at tilbyde folk pengepræmier for at kvitte smøgerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-05-2018 07:00
Minister skælder regioner ud: De svigter psykisk syge patienter

Antallet af genindlæggelser på de psykiatriske hospitaler stiger, og brug af tvang mod patienterne er også så udbredt, at det nu får sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til at skælde ud på regionerne, som hun ikke mener prioritere de psykisk syge højt nok.

Det skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

25-05-2018 06:40
Kritik mod Provas-ledelse: Det bliver endnu dyrere for borgerne

En fordobling af prisen. Det er hvad du som borger i Haderslev Kommune risikerer at se på din regning, hvis du er koblet på den offentlige spildevandsafledning.

Taksten er sat af virksomheden Provas, og den kommer som resultat af en særdeles omdiskuteret kommunal spildevandsplan fra 2013. En plan der kritiseres for hverken at hjælpe på miljø eller borgernes penge.

Og den nye ekstra regning til borgerne bruges unødvendigt og helt uden gavn. Det mener næstformand for Provas´ bestyrelse, der opfordrer borgerne til at lægge pres på ledelsen efter prisstigningerne:

- Jeg tror, at hvis borgerne ellers gider at bakke op, hvilket jeg håber, at de vil, for det her bliver rigtig dyrt for dem. Vi er slet ikke færdige endnu. Så kan vi få overbevist dem om, at Provas skal ledes på en anden måde og af nogle mennesker, der sætter borgernes økonomi lidt højere end dem, der er der nu, siger næstformand Thomas Vedsted og fortsætter:

- Når man eksempelvis bygger en pumpestation, som i virkeligheden bare skulle være et blikskur med noget isolering. Og man så begynder at lave en bygning ud af det, der kunne konkurrere med et kunstmuseum med græs på taget og brunbrændte sten, så har man jo skudt over mål.
Lyt her
Af: Søren Klinkby

25-05-2018 06:32
Politikker blander sig i togproblemer

Efter mere end to ugers bøvl med togstrækningen mellem Esbjerg og Lunderskov, har Banedanmark endnu ikke løst problemerne, der betyder færre tog mellem Esbjerg og Kolding.

Noget der nu møder voldsom kritik fra folketingsmedlem og transportordfører Henning Hyllested fra Enhedslisten.

Han kræver derfor nu svar fra ministeren i sagen.

Banedanmark vil dog først komme med nyt i starten af næste uge skriver jv.dk

Der har været problemer med togstrækningen siden 9. maj.

Fejlene skyldes en mulig fejl i kørestrømsanlægget. Derfor kører der kun diesel- og ikke el-tog på strækningen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-05-2018 06:32
Svært men ikke umuligt for Esbjerg

Esbjerg fB skulle torsdag aften forsøge at tage første stik i kampen for at komme i Superligaen. I det første af to møder ventede Silkeborg IF på udebane, og her skulle man sikre et godt udgangspunkt før returen på Blue Water Arena.

Første halvleg blev målløs, selvom Silkeborg brændte et straffespark undervejs.

Længe inde i anden halvleg så det ud til, at Esbjerg med 0-0 ville få det bedste udgangspunkt, men en scoring af Gustav Nilsson i slutfasen sikrede 1-0 sejr til Silkeborg.

Dermed skal Esbjerg vinde returen for at komme i Superligaen, mens gæsterne fra Søhøjlandet helst ikke må score på grund af reglen om udebanemål.
Af: Søren Klinkby

25-05-2018 06:31
Vidner gav gennembrud: Sex-krænker erkender

Politiet har fået gennembrud i en sag fra Enggårdsvej i Esbjerg, hvor en 17-årig pige for 2 uger siden var udsat for en noget ubehagelig oplevelse. På vej hjem om natten blev hun antastet af en mand, der først spurgte om vej, og som herefter kom med krævende og krænkende forslag om sex.

Efter omtale af sagen har politiet hørt fra flere vidner. Blandt andet fra en kvinde, der har oplevet noget lignende i Danmarksgade, og nu har politiet anholdt en 42-årig mand, skriver TV Syd

Manden er blevet afhørt og sigtet for blufærdighedskrænkelse, som den 42-årige nu har erkendt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

25-05-2018 06:31
Juleaften i maj for hjemløse og udsatte

Juleaften i maj med 25 graders varme som følgesvend? Det lyder noget utraditionelt, men det var præcis, hvad Kolding kunne byde kommunens hjemløse og udsatte borgere på torsdag, skriver Jydske Vestkysten.

Det er udsatterådet og Kolding Kommune, der bød på en stor fest på plænen bag Slotssøbadet, og under navnet "Jul hele året" havde godt 150 hjemløse og brugere af de kommunale tilbud altså trukket nisehusen på hovedet.

Arrangementet støttes bredt i Kolding, hvor der er gaver fra lokale erhvervsdrivende, som deles ud i bankospil. Gratis grillet gris, menu og en tur i Slotssøbadet var desuden bare nogle af de ting, dagen bød på.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 06:30
Spildevandspriser er fordoblet: Det gør ingen gavn

Hvis du bor i Haderslev Kommune, og er blevet koblet på den offentlige spildevandsledning, så tjek lige din regning en ekstra gang. For noget tyder nemlig på, at prisen er røget gevaldigt i vejret. Måske endda fordoblet

Og det er en konsekvens af en tidligere aftale, der vækker harme

- Hele planen har jo været forkert fra starten. Vi skal jo helt tilbage til 2013, hvor det gamle byråd vedtager en ny spildevandsplan, som de slet ikke har noget begreb om, hvad kommer til at koste, siger næstformand hos Provas, Thomas Vedsted.

Det er Provas, der har stået for at føre den offentlige spildevandsafledning ud i livet, men enighed har der langt fra været internt i Haderslev Kommune., hvor en række politikere forsøgte at stoppe planerne:

- Det var der ikke flertal for. Provas har så været tvunget til at gennemføre de her tostrengs-sepereringer - Velvidende at det ikke gav nogen gavn for miljøet, og slet ikke for borgernes økonomi, lyder det fra Thomas Vedsted.
Lyt her
Lyt her
Af: Søren Klinkby

25-05-2018 06:30
Gruppesøgsmål mod DR godkendt - licensbetalere kræver penge retur

Advokatfirmaet DLA Pipers har fået godkendt et gruppesøgsmål på vegne af en række danske licensbetalere mod Danmarks Radio, skriver Finans.

Licensbetalerne ønsker at få licensmoms tilbage fra de sidste 10 år, og det kan løbe op i flere milliarder kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-05-2018 06:25
Trapholt markerer stort jubilæum

30 år er et skarpt hjørne at runde, og lørdag den 2. juni sker det for musset Trapholt i Kolding. Noget som naturligvis skal markeres, og det bliver det med flere arrangementer på museet, skriver jv.dk.

Gæster kan blandt andet glæde sig til at komme tæt på nogle af landets bedste designere, og så vil der være aktiviteter fra "Artist Talk" til Arne Jacobsen-præsentation og fire nye udstillinger.

Flere prominente gæster og talere kommer også forbi lørdag - Blandt dem Kulturminister Mette Bock.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

25-05-2018 06:13
Danmark har årets 11. sommerdag

Temperaturerne nåede torsdag igen over de 25 grader flere steder i landet, og dermed har Danmark sin 11. sommerdag i år.

Det er det samme antal sommerdage, som vi fik hele 2017.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-05-2018 05:25
Minister indkalder til forhandlinger om kritiserede højspændingsmaster

Nu bliver der sat spørgsmålstegn ved planerne om højspændingsmasterne fra Holstebro ned over den tyske grænse. Denne gang fra ministeren selv.

Torsdag aften bekræfter Lars Chr. Lilleholt overfor JydskeVestkysten, at han har indkaldt forligspartierne til forhandling.

Planen var ellers at placere 500 højspændingsmaster på den 175 kilometer strækning. En plan der har mødt stor modstand fra borgere, borgmestre og sydjyske folketingsmedlemmer.

Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), håber at forhandlingerne betyder, at der skal graves kabler frem for at bygge master.

- Jeg er glad for, at ministeren har lyttet, og nu håber jeg så, at partierne er klar til at finde midlerne til at få kabler i jorden, siger han til JydskeVestkysten
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

24-05-2018 10:50
Kosmorama efter premiere: Store forventninger

Onsdag aften åbnede den nye Kosmorama-biograf på Jomfrustien i Haderslev, og her var der spænding i luften. Luksusbiografen kom dog godt fra land:

- Det gik rigtig fint. Vi havde næsten 400 gæster, og jeg har ikke hørt andet end gode tilbagemeldinger og folk, der er glade, siger Torben Jølnæs, Direktør for Kosmorama i Haderslev.

Nu venter et par småjusteringer, og forventningerne til fremtiden er i top:

- Jamen de er store, det er ikke nogen hemmelighed. Men vi har jo også en eksamenstid og åbenbart også en forsommer, der vil noget. Så må vi jo bare vise, at biografen kan levere, udtaler Torben Jølnæs.


Lyt her
Lyt her
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 10:46
Nordea leverede euro til kriminelle trods advarsler

Nordea blev i 2011 advaret af Bagmandspolitiet om, at 500-eurosedler primært bruges af kriminelle til hvidvask af penge.

Alligevel fortsatte banken leverancer til kriminelle vekselbureauer helt frem til 2015, oplyser Operation X på TV 2.

Nordea beklager i dag dens rolle i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-05-2018 10:44
Flere medlemmer til lønmodtagerorganisationer

Flere ansatte på det danske arbejdsmarked valgte i 2017 at melde sig ind i en lønmodtagerorganisation.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Udviklingen dækker over, at hovedorganisationen LO, som er klart den største, fortsat taber medlemmer, mens der er fremgang hos akademikernes hovedorganisation, AC, og organisationer uden for hovedorganisationerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-05-2018 10:24
1380 bamser flytter ind på sygehuset i Esbjerg

Krammebamser er et værdifuldt redskab, når man har med syge børn at gøre, og dem skal der flere og nye af på sygehuset i Esbjerg.

I disse dage kører lastbiler fra Trygfonden ifølge jv.dk rundt i hele landet lastet op med krammebamser, og det giver 1.380 nye og bløde beboere på sygehuset i Esbjerg.

Krammebamserne er isbjørne med navnene Thea og Theo, og ligesom de indlagte børn, får også de et armbånd på med deres navn. Skal barnet eksempelvis stikkes, kan bamsen desuden prøve det først og på den måde blive en ven, der kan være med til at skabe ro og tryghed.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 10:21
Sundhedscenter inviterer indenfor

På lørdag den 26. maj kan du blive klogere på den nye del af sundhedscenteret i Kolding. Det sker, når der inviteres inden for til åbent hus mellem klokken 10:00 og klokken 13:00.

Dagen er henvendt til alle store som små, og her kan borgerne få et indblik i nogle af de muligheder, der er i centret, hvor den nye del blev indviet tilbage i marts. Blandt andet kan man få målt sit blodtryk, møde Karius og Baktus, gå på skattejagt eller opleve smagsprøver på en sund livsstil.

Med den nye del rummer Kolding Sundhedshus nu 8.000 kvadratmeter.


Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 10:05
Politiet fik fat i stjålet knallert

En politipatrulje i Esbjerg ville meget gerne have fat i en knallert onsdag på Jernbanegade, men den idé var knallertføreren ikke helt med på, det skriver Jydske Vestkysten.

Det hele endte i et flugtforsøg, hvor politiet måtte skære ind foran knallerten, der forulykkede ved at ramme politibilen. Der skete ifølge politiet ingen personskade og kun begrænset materiel skade.

Meget tyder på, at den manglende lyst til at stoppe skyldes, at knallerten var stjålet. Det viste en undersøgelsen af knallerten og dens 16-årige fører fra Holsted.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 10:00
Tyv blev opdaget og stak af

Udstyret med en jernpind gjorde en tyv et ihærdigt forsøg på at bryde ind i en villa på Nørregyde i Bramdrupdam.

Manden fik dog ikke held med sit forsøg, da beboernes datter var hjemme og opdagede tyven, det oplyser Sydøstjyllands Politi overfor Jv.dk.

Efter at være blevet opdaget stak manden af. Han beskrives som dansk, 40-45 år, 170-175 centimeter høj, kraftig af kropsbygning, med lyst, kort hår, iført en bomuldsskjorte og altså bærende på en metalpind.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 09:39
Digitale værktøjer tager virksomheder med storm

Virksomhederne i Syd- og Sønderjylland skal være mere digitale. Derfor har 70 af dem været med i et nyt program, der går under navnet "Strategisk Kompetenceudvikling" hos Væksthus Syddanmark.

Og det har givet pote. Samlet set forventer virksomhederne ifølge Jydske Vestkysten en meromsætning på hele 534 millioner kroner, mens der efter planen kan skabes mere end 200 nye jobs.

Hos Vamdrup-virksomheden Delpro har man blandt gjort planlægning og timeregistrering digitalt, og allerede nu meldes der om store besparelser.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 09:25
En person på skadestuen efter uheld i Esbjerg

Find en anden rute!

Det var opfordringen til de bilister, der onsdag aften skulle køre på Vestkystvejen ved Tarphagebroen i Esbjerg. Et uheld med to biler gav trafikale problemer i løbet af aftenen, inden vejen igen kunne åbnes for trafik.

På Twitter lyder meldingen nu fra Syd- og Sønderjyllands Politi, at der var tale om et frontalt uheld. Det sendte en enkelt af de implicerede en tur på skadestuen, hvor der var behandling for lettere skader.

Udover en tur på skadestuen kom ingen alvorligt til skade ved uheldet.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 09:17
Jordbærsæsonen er startet

Jordbærsæsonen er skudt i gang flere steder i det syd- og sønderjyske!

Maj måned har taget forskud på sommeren, der egentlig først officielt går i gang i næste uge. Solrige dage og høje temperaturer har dog tyvstartet tingene, og for mange er sommeren lig med jordbær.

Også på den front er der nu godt nyt. Tidligere på foråret var meldingen, at sæsonen ville blive forsinket på grund af koldt og ustabilt vejr, men uger med sommersol og varme gør nu, at der flere steder nu tages hul på sæsonen og de første jordbær.

Ofte starter sæsonen først i midten af juni, mens den rinder ud i slutningen af juli. Hvor lang sæsonen bliver i år er fortsat usikkert med den tidlige premiere.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 09:06
Ministre skal svare på konsekvenser af ramadan

S vil vide, om fastende muslimer er årsag til trafikuheld og fejloperationer, efter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har opfordret muslimer til at holde ferie under ramadanen.

Både transport-, sundheds-, beskæftigelsesministeren og Støjberg selv skal svare.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-05-2018 09:05
Royalt besøg i kampen mod demens

Der var royalt snit over Haderslev, da demenskonferencen "Sammen om Demens" skulle åbnes. Her kiggede Prinsesse Benedikte nemlig forbi åbningen på Harmonien, skriver TV Syd.

Prinsesse Benedikte er protektor for konferencen, mens hun også er en aktiv del af Alzheimerforeningen.

I Haderslev har man 900 demente borgere, og konferencen tog udgangspunkt i, hvordan man kan gøre byen mere demensvenlig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

24-05-2018 09:04
Fagforbund spår om rekordafstemning om overenskomster

Stemmerne vælter ind i urafstemningen om de offentligt ansattes nye overenskomster, og flere fagforbund forudser, at antallet af stemmer vil slå rekord.

Det skriver Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen

24-05-2018 09:00
Skraldemænd skaber undren i Vamdrup

Vender skraldespanden forkert, så bliver den ikke tømt. Det lærte Aase Marie Hansen fra Vamdrup på den hårde måde, da hun senest kom ud til en seddel om, at skraldet ikke var taget med, da håndtaget på skraldespanden fremad.

Det har fået Aase Marie Hansen til at rette kritik mod Meldgaard Miljø, der står for dagrenovationen i Kolding Kommune. Ifølge jv.dk bekræfter man her, at skraldespanden ikke er blevet tømt, da den stod forkert, og at skraldemændene har fulgt deres procedurer.

I Vamdrup kan Aase Marie Hansen nu se frem til selv at skulle til lommerne. Ifølge Meldgaard Miljø er der tidligere blevet givet en advarsel, men den kender beboeren ikke til.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 08:42
Hård kamp om eftertragtede sponsorer

Haderslev, Esbjerg, Vejle og Horsens. Alle fire byer kommer i minimum det kommende år til at være repræsenteret i fodboldens Superliga, og det kan meget vel give en hård kamp om sponsorerne, melder TV Syd.

I dag står sponsorerne for en stor del af indtægterne og livsgrundlaget for klubberne, og konkurrencen kan meget vel vokse, når fire klubber inden for kort afstand vil være at finde i det fineste selskab.

I nogle klubber dækker sponsorerne op mod 50 procent økonomisk, og endnu er det uklart, hvilken betydning, den øgede konkurrence vil få med også Vejle som nyt hold i Superligaen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

24-05-2018 08:19
90 ældre til sommerfest på landet

Som ældre på plejehjem er det oftest plejehjemmets hjemlige mure, der stiftes bekendskab med. Det var der dog lavet om på onsdag i Kolding, hvor ni plejehjem var sammen om en fælles og stor forårsfest for de ældre, det skriver Jydske Vestkysten.

Den blev noget af et tilløbsstykke, hvor hele 90 ældre deltog, og hvor foråret var forvandlet til en sommerfest.

Festen blev holdt på Landbomuseet i Kolding, hvor der blev serveret godt med fællesskab, grill og hygge. Samtidig fik de ældre mulighed for at opleve museets udstilling med alt fra landbrugsredskaber over frugtpressere til krykkestokke.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 08:11
Ballet og øl i stærk kombination

Onsdag var noget af et syn på Fuglsang Bryggeriet i Haderslev. Her er det ikke ofte, at man forbinder øl og ballet, men det var præcis det, der var tilfældet, skriver TV Syd.

Her kiggede Den Kongelige Ballet nemlig forbi bryggeriet anført af balletmester Nicolaj Hübbe og solist Femke Mølbach Slot. Besøget var del af en tur rundt i landet op til Balletfestivalen, der afholdes i København i starten af juni.

Med Fuglsang-kasserne som baggrundsmotiv guiede Den Kongelige Ballet tålmodigt bryggeri-medarbejderne igennem flere trin, mens der også blev givet et nummer fra Femke Mølbach i en rød Arne Jacobsen stol.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TVSYD

24-05-2018 08:00
Esbjerg henter ombejlet topscorer

Esbjerg Energy har sikret sig markant forstærkning til den kommende sæson i Metal Ligaen. I en pressemeddelelse fortæller klubben, at man har hentet den ombejlede back-profil Victor Björkung, som kommer til efter en sæson hos Hvidovre Fighters.

Victor Björkung scorede 14 mål og var garant for 17 assists i sidste sæson, og det er ni år siden, at en back har scoret så mange mål i den bedste danske ishockeyrække.

Den svenske profil har tidligere været del af Allsvenskan-klubben Timrå i hjemlandet. Inden da var han fire år i USA.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 07:40
Ny luksusbiograf er åbnet

Onsdag aften var der lagt i ovnen til den helt store åbningsfest, da Kosmorama på Jomfustien i Haderslev for første gang kunne byde indenfor til det store lærred.

En begivenhed som trak en masse glade gæster til, og til lyden af store klapsalver blev åbningen en succes.

Lørdag den 26. maj kan man opleve den nye luksusbiograf gratis, når der bydes på "Åben Biograf". Her kan man prøve de nye luksusstole, mens der i alle sale vil være smagsprøver på filmoplevelser.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 07:23
Kaos i Kolding-bestyrelse

Kaos og interne uenigheder præger lige nu billedet i Kolding Boldklub.

Det er ellers kun en måned siden, at KB valgte en ny bestyrelse, men efter stridigheder har fire ud af bestyrelsens ni medlemmer trukket sig efter bare få uger. Det sker ifølge jv.dk som følge af uenigheder omkring en ekstraordinær generalforsamling sidst i maj.

De mange mistede medlemmer gør, at KB-bestyrelsen nu ikke er i stand til at træffe gyldige beslutninger. Noget som nemlig kræver mindst otte medlemmer. For en måned siden blev der givet håndslag på samarbejde efter tidligere uenigheder, men det holdt altså ikke længe.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 07:11
Uden kørekort og påvirket i Sønderborg

Det er aldrig smart at køre i bil i påvirket tilstand. Det kan en 17-årig mand i Sønderborg skrive under på, efter at han satte sig bag rattet og kørte rundt i byen.

Uheldigvis for manden blev han stoppet af politiet, og efter en test bliver han nu sigtet for at køre bil påvirket af euforiserende stoffer, skriver jv.dk.

Her stoppede festlighederne dog ikke. Den 17-årige herre havde nemlig heller ikke fået sig et kørekort, og den forseelse bliver han også sigtet for.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 06:59
Ikke noget fyldt stadion i Esbjerg

Skal der være fri entré, når Esbjerg fB søndag spiller den afgørende kamp hjemme på Blue Water Arena for en plads i Superligaen?

Det mener mange af klubbens fans, der drømmer om et fyldt stadion i årets vigtigste kamp. Men det kommer til at ske, sådan lyder den klare melding nu fra Esbjerg fB-direktør Brian Knudsen, ifølge jv.dk.

Ifølge direktøren vil det være uskik at sikre fri adgang, når det bliver mest spændende. Samtidig skal klubben tage hensyn til sæsonkortholdere og økonomien generelt på kampdagen er meldingen fra Brian Knudsen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 06:41
Indsatsleder advarer borgerne efter brand

Lad være med at brænde affald og andre genstande af.

Sådan lyder den klare opfordring fra indsatsleder Per Frandsen fra Brand & Redning Sønderjylland, der onsdag måtte rykke ud til naturbrand i Astrup nord for Skærbæk.

Ifølge Jydske Vestkysten blev 300 kvadratmeter græs og mark blev flammernes bytte onsdag, og der var risiko for, at flammerne kunne brede sig til et hus.

Branden opstod angiveligt på grund af afbrænding af affald, og det er ikke smart i en varm periode med masser af tørke, lyder det fra brandfolkene.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 06:40
Esbjerg skal kæmpe for det fine selskab

Torsdag aften venter den første af to finaler for Esbjerg fB, der skal forsøge at sikre sig adgang til Superligaen.

For at nå det mål skal man vinde samlet over Silkeborg IF, og den første kamp spilles klokken 20:15 i aften. Kampen spilles på Jysk Park i Silkeborg, og målet er at sikre Esbjerg et godt udgangspunkt før den altafgørende returkamp søndag.

Silkeborg IF skal møde Esbjerg fB efter at have sendt FC Helsingør direkte ud af Superligaen tidligere på ugen.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 06:38
Reddede personer ud fra brand: Nu er hun selv omkommet

Onsdag morgen blev Gram ramt af en tragedie, da en 73-årig kvinde blev fundet død efter en brand i et rækkehus.

Kvinden var ifølge jv.dk Baukje Zijlstra, der i januar 2017 selv stod frem i avisen - Fordi hun dengang reddede to personer ud fra en brand i huset ved siden af, der blev startet af fyrværkeri.

Baukje Zijlstra fik dengang vækket beboerne, inden det var for sent, men onsdag var det desværre for sent for hende selv at redde sig ud.

Det var en hjemmehjælper, der opdagede branden onsdag, og årsagen skal nu klarlægges.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 06:35
Børn spiste kunstværk på Trapholt

Godt 100 børn kom på noget af en opgave, da de onsdag blev inviteret på Trapholt i Kolding. Anledningen var, at de skulle spise et stort kunstværk.

Trapholt har gennem de seneste 8 måneder haft fokus på vores forhold til mad med udstillingen "Eat Me", og den lukkede mandag.

En af hovedattraktionerne var et hus lavet af slik, og efter lukningen af udstillingen skulle huset spises. Efter at være blevet ignoreret af en del gæster i pinsen, blev de 100 børn tilkaldt for at hjælpe med at få ram på kunstværket.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

24-05-2018 06:30
Uheld skabte problemer i Esbjerg

Onsdag aften skabte et uheld store problemer i Esbjerg, da to biler stødte sammen på Vestkystvejen ved Tarphagebroen.

Uheldet resulterede i, at rute 463 måtte spærres i begge retninger, og politiet opfordrede på Twitter bilister til at finde en alternativ rute.

Senere blev der igen åbnet op for trafik på stedet, men aftenen bød fortsat på problemer for bilisterne i Esbjerg.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 06:30
Fængsel og udvisning til rumænere

Fængsel i 1 år og 2 måneder samt udvisning af Danmark i 12 år. Sådan lyder straffen til tre rumænere, der onsdag aften var en tur forbi Retten i Esbjerg.

Mændene stod tiltalt for et hav af tricktyverier mod ældre personer, som var begået flere steder i Jylland.

Her blev der luret pinkoder til dankort, hvorefter man efter at aflede de ældre, stjal dankortene, som blev misbrugt.
Af: Søren Klinkby

24-05-2018 06:30
Apple er - igen - det mest værdifulde brand i verden

Den amerikanske techgigant troner for ottende år i træk øverst på magasinet Forbes' liste over de 100 mest værdifulde, globale varemærker.

Den danske legetøjskoncern Lego er placeret som nummer 91 på listen.

På de følgende pladser efter Apple ligger kendte koncerner som Google, Microsoft, Facebook og Amazon, skriver Finans.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-05-2018 06:30
Danmark og Canada vil løse striden om Hans Ø

Danmark og Canada vil løse striden om Hans Ø

Canada og Danmark vil forsøge at bilægge striden om Hans Ø, der ligger mellem Canada og Grønland.

Udenrigsminister Samuelsen (LA) har på et møde dag aftalt med sin canadiske kollega at nedsætte en arbejdsgruppe.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-05-2018 05:54
Vakse borgere hjælper politiet med at finde røver

Takket være vakse borgere og en hurtig politipatrulje tog det kun fem minutter, før politiet anholdt en røver, som onsdag aften kl.18.04 begik væbnet røveri med en pistol imod en Rema 1000-forrretning på Kløvervej i Kolding.

Vagtchef Morten Marnov hos Sydøstjyllands Politi fortæller, at de lynhurtigt fik en del henvendelser fra borgere, som i detaljer kunne beskrive røverens flugtrute og udseende.

Gerningsmanden er onsdag aften i politiets varetægt. Efter endt afhøring besluttes det torsdag formiddag, om han skal i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook