13-08-2020 13:39
Glædeligt at børn og unge rammes

Børn og unge gør indhug i statistikken og er nu det store flertal blandt dem, der bliver registreret som smittede af coronavrius.

Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut.

Tallene viser, at børn og unge mellem 10-29 år står for 37 procent af smittetilfældene de seneste to uger, mens de står for kun 24 procent over det seneste halve års tid.

Men det er faktisk en god nyhed, for børn og unge bliver nemlig mindre syge af covid-19 end den ældre del af befolkningen.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 12:16
Haderslev Dampark nyt corona-hotspot

Haderslev Dampark bliver nyt corona hotspot i det syddanske.

I morgen vil Syd- og Sønderjyllands Politi sætte skilte op i parken med budskabet om, at borgerne skal søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i området.

Hvis der samler sig for mange borgere i Haderslev Dampark, kan politiet udstede bøder og endda lave et midlertidigt opholdsforbud, hvis det skønnes nødvendigt.

Hotspot-området vil foreløbig gælde den kommende weekend.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 10:51
Verdens dyreste mundbind

Herhjemme holder vi - og myndighederne - nøje øje med priserne på mundbind og at priserne ikke stikker af, nu hvor vi har brug for mundbindene.

Men et mundbind - ét - til en pris i omegnen af 9,4 mio kroner, er nok lige i overkanten af hvad de fleste kan - og vil - betale for et mundbind.

Ikke desto mindre er det lige præcis dét et israelsk smykkefirma er ved at producere. Mundbindet til halvanden million dollar er lavet af 18 karat guld og belagt med 3600 sorte og hvide diamanter.

Mundbindet er lavet på bestilling af en kinesisk kunstsamler bosiddende i USA.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 10:29
Aarhus Festuge aflyst

Aarhus kommune har nu valgt at aflyse årets festuge, der stod til at skulle begynde om to uger.

Det sker på grund af den seneste tids stigning i antallet af smittede i netop Aarhus - noget der har betydet flere restriktioner i kommunen.

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard, der også er formand for Aarhus Festuge, har kommunen fået en klar anbefaling om at aflyse - og det vælger man nu at efterkomme.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 10:24
Kamala Harris er populær blandt vælgerne

Vi skal en tur til USA, for her er valget af den amerikanske senator Kamala Harris som Joe Bidens vicepræsident blevet særdeles godt modtaget blandt de demokratiske vælgere.

Næsten ni ud af ti demokrater støtter valget, viser en meningsmåling foretaget af Reuters.

87 procent af de demokratiske vælgere og 37 procent af republikanerne kalder desuden Bidens valg af Harris for en milepæl.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 10:00
Der bliver fest i Tønder sidste lørdag i August

Selvom årets Tønder Festival er aflyst på grund af Corona - så kommer der alligevel til at være ægte festival-stemning i Tønder den sidste weekend i August.

LYD: Maria1

Det fortæller Marie Theessink, som er kunstnerisk leder ved Tønder Festivallen.

Derover opfordrer man alle i hele landet til at holde en havefest i Tønder Festivallens ånd - og samtidig støtte Festivallen ved f.eks at købe støtte armbånd

LYD: Maria2

Du kan læse mere om hvor du kan købe støttearmbånd med mere på Tønder Festivals hjemmeside.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

13-08-2020 09:22
Litauer forsøgte at indsmugle 32 kilo amfetamin

En 22-årig litauisk mand blev i går ved Retten i Sønderborg idømt tolv års fængsel samt udvisning for bestandig for indsmugling af 32,6 kilo amfetamin.

Det skriver Syd- og Sønderjylllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev i november sidste år afsløret ved grænseovergangen ved Frøslev med den omfattende mængde amfetamin i sin bil.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 09:12
DF vil have forklaring på politchefs forbrug

Dansk Folkeparti vil nu have en redegørelse fra justitsminister Nick Hækkerup for, hvordan det kunne koste staten lige knap 1,5 mio kroner at have en chefvikar ansat for Bagmandspolitiet i 267 dage.

Udover lønnen på de 828.000 kroner, blev chefvikar Kirsten Norman også installeret i en luksuslejlighed i København for knap 220.000 kroner. Dertil kommer at hun fik udbetalt 90.000 i transportpenge mellem hjemmet i Nordjylland og jobbet i København OG 440 kr. i døgnet mens hun var i København.

DFs retsordfører Peter Skaarup kalder det et helt utroligt misbrug af skatteborgernes penge og kræver altså en redegørelse fra justitsministeren.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 06:07
Falske sundhedsråd om corona har kostet hundredvis af liv

Internettet flyder med alverdens sundhedsråd, rygter og konspirationsteorier om coronavirus - faktisk har corona-frygten fået verdens befolkning til at tro på lidt af hvert.

Nu viser et nyt stort studie at mindst 800 mennesker er døde i løbet af årets første tre måneder, fordi de tog livsfarlige midler, som de troede ville beskytte dem mod coronasmitte.

I alt fandt researcherne næsten 2300 forskellige påstande, hvoraf 82 procent viste sig at være falske.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 05:44
Ingen aftale om genåbning

Folketingets partier har onsdag forhandlet i timevis om at nå frem til en aftale for næste fase af genåbningen, den såkaldte fase 4.

Men sent onsdag aften, oplyser DF's gruppeformand, Peter Skaarup, at man ikke er blevet enige om en aftale. Der skal forhandles videre de kommende dage.

Folketingets partier havde ellers udformet et udkast til en aftale. I udkastet var der blandt andet lagt op til en forlængelse af forsamlingsforbuddet på 100 personer.

Af udkastet fremgik det ligeledes, at nattelivet og diskoteker står til ikke at få lov at åbne foreløbig. En ophævelse af kravet til udenlandske turister om seks overnatninger i Danmark er ligeledes på bordet ved forhandlingerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-08-2020 05:07
Nu er det helt slut med at ryge i skoletiden

Første skoledag på Rosborg Gymnasium i Vejle var ikke kun første dag i et nyt skoleår, men også første dag i en ny tilværelse, hvor skoletiden er fuldstændig røgfri.

Vejle Kommune er nemlig fra skolestart 2020 blevet røgfri uddannelsesby, som en del af Røgfri Fremtid - et initiativ af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Forskellen fra før sommerferien til nu er, at eleverne nu heller ikke må ryge eller bruge snus uden for skolens matrikel. Heller ikke hvis de for eksempel tager væk fra skolen i et frikvarter.

Rygeforbuddet gælder på den måde i alle de timer, eleverne er i skole - uanset hvor de befinder sig i skoletiden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-08-2020 05:05
Stort fald i antal ansatte på kriseløn

Antallet af medarbejdere på lønkompensation er faldet markant.

I slutningen af april var lidt mere end 244.000 sendt hjem med lønkompensation fra staten - i sidste uge var tallet lige knap 14.000.

Erhvervsminister Simon Kollerup kalder det en glædelig nyhed og at ordningen har været med til at holde hånden under danske arbejdspladser, og at flere virksomheder nu igen kan stå på egne ben.
Af: Marianne Thorø

13-08-2020 05:04
Legoland varsler større fyringsrunde

Som følge af coronakrisen står Legoland over for en større fyringsrunde, som betyder, at hver femte fuldtidsmedarbejder risikerer at miste jobbet.

Det bekræfter pressechef Kasper Tangsig over for TV Syd.

I alt er 250 ansat på fuld tid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-08-2020 05:03
Forbrug i august højere end sidste år

Forbruget for august ligger indtil videre tre-fire procent over samme periode sidste år, viser tal baseret på cirka en million kort- og MobilePay-betalinger fra Danske Bank-kunder til og med den 6. august.

Blandt andet giver det udslag i tallene, at mange holder ferie i Danmark, mens også forbruget på apotekerne er større end normalt.

Det skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-08-2020 13:38
V: Coronasmittede skal kunne tvangsindlægges

Hvis ikke coronasmittede i Danmark overholder deres hjemmekarantæne, så skal de tvangsindlægges.

Det forslag smider Venstre i dag på bordet til forhandlingerne om næste fase i genåbningen af Danmark.

Venstres næstformand Inger Støjberg kalder det vigtigt at sikre at mennesker i isolation rent faktisk opholder sig, hvor de angiver, så smittekæder kan brydes. Hun forestiller sig at politiet tager hjem til folk og tjekker om de smittede nu også er derhjemme.

Er de ikke det, skal de kunne tvangsindlægges, mener Støjberg.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 13:05
Tilbagekalder majsgrød

Børnemads-producenten Semper tilbagekalder nu majsgrøds-produkt. Der er nemlig risiko for metalgenstande i grøden.

Det skyldes et mindre nedbrud i produktionen, skriver Semper i en pressemeddelelse.

Derfor tilbagekalder Semper altså Majsgrød til babyer fra fire måneder med holdbarhedsdatoerne 18.-22. marts 2021.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 10:43
Overophedede bremser årsag til bilbrand

Det var formentlig overophedede bremser, der var årsagen til at en bil natten til mandag brød i brand ved OK-Tanken ved Ulsnæs Centret i Gråsten.

På stedets videoovervågning kan man se fire mænd forlade bilen kort før flammerne gik løs og åd både bil og en del af tankstationen.

Nu har to af de fire mænd imidlertid henvendt sig til politiet og forklarede at bilen selvantændte. Det stemmer ifølge politiet meget godt overens med de foreløbige brandundersøgelser, der viser at branden formentlig er opstået på grund af overophedede bremser.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 09:32
Ventetiden på høreområdet er faldet igen

Ventetiden på høreområdet i Region Syddanmark er faldet yderligere.

For to år siden vedtog regionsrådet en handleplan der skulle nedbringe ventetiden der på dét tidspunkt lå et sted mellem 1 og 2 år.

Og det virkede - for allerede året efter var ventetiden faldet - og nu er den altså faldet igen, så hørehæmmede nu skal vente mellem 10 og 37 uger på en tid på en af regionens fire høreklinikker.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 08:59
DSB indfører igen krav om pladsbillet

DSB har i dag genindført kravet om pladsbillet i flere tog, men det er ikke gået helt gnidningsfrit.

DSBs systemer opkrævede nemlig i morges penge for den ellers gratis pladsbillet, men fejlen skulle være rettet nu.

For en uge siden ophævede DSB ellers kravet om pladsbillet, som skulle sikre afstand mellem passagererne - men det faldt slet ikke i god jord hos flere politikere, som krævede tiltaget genindført.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 07:12
18.000 danskere skal testes for antistoffer mod covid-19

Statens Serum Institut vi teste 18.000 tilfældige danskere for, om de har antistoffer i blodet mod covid-19.

Det oplyser SSI i en pressemeddelelse.

Borgerne vil blive inviteret til test henover de næste tre uger.

De første prøver ventes at blive taget i næste uge.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-08-2020 05:38
WHO, USA og Tyskland ser med skepsis på russisk vaccine

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, siger, at den kun kan godkende en Covid-19-vaccine, hvis den har været gennem strenge sikkerhedstest.

Udtalelsen er en kommentar til Ruslands overraskende udmelding om, at det har godkendt en vaccine mod det nye coronavirus.

Der arbejdes i øjeblikket på 165 kandidatvacciner over hele verden ifølge WHO's seneste oversigt. 26 af vaccinerne er ved at blive testet på mennesker.

Seks vacciner er mest udviklet og i den såkaldt Fase 3 med klinisk evaluering.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2020 05:36
Prisen på mundbind falder

Der er nu krav om mundbind i offentlig transport i seks danske kommuner, mens det i resten af landet fortsat er en anbefaling.

Det har fået efterspørgslen på mundbind til at gå voldsomt i vejret. Og selvom man måske kunne tro, at det ville få prisen til at stige, sker der nu det stik modsatte.

I mandags kunne Coop sælge en pakke mundbind med 10 af de CE-godkendte type 2 mundbind til 75 kroner. I går kostede den 29,95 kroner.

Og prisfaldet ser ud til at blive ved den kommende tid.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2020 05:27
Biden vælger Harris som vicepræsident-kandidat

I USA har præsidentkandidat Joe Biden valgt senator Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat.

Hun bliver dermed første kvindelige, sorte vicepræsidentkandidat og blot den tredje kvindelige vicepræsidentkandidat i historien.

Kamala Harris var sidste år selv med i kapløbet om at blive præsidentkandidat, men trak sig og valgte i stedet at støtte Joe Bidens kandidatur.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 05:14
Anders Bondo stopper som lærerformand

Anders Bondo Christensen stopper som formand for Danmarks Lærerforening ved foreningens kongres om seks uger.

Det oplyser Danmarks Lærerforening i en pressemeddelelse.

Selv kalder Anders Bondo Christensen det for "en kæmpe ære" at være formand for lærerne. Men tiden er nu kommet til at give stafetten videre, siger han.

En ny formand skal vælges på Danmarks Lærerforenings kongres. Den afholdes den 22.-23. september.
Af: Marianne Thorø

12-08-2020 05:03
23-årig i kritisk tilstand efter hovedspring på lavt vand

En 23-årig mand er i går i kritisk tilstand efter et hovedspring på for lavt vand.

Ifølge Fredericia Dagblad skete ulykken klokken 14.49 ved badebroen på Østerstrand i Fredericia.

- Han laver et hovedspring og rammer sandbunden, fortæller vagtchef Jesper Brian Jensen fra Sydøstjyllands Politi til Ritzau.

Da den 23-årig bliver bragt i land, er han bevidstløs og trækker ikke vejret.

Manden var stadig bevidstløs, da en helikopter hentede ham og fløj ham til Odense Universitetshospital.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-08-2020 05:00
Politiet stopper badegæster i lystbådehavn

En del personer har valgt at bade i sejlrenden i lystbådehavnen i Esbjerg, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet oplyser, at det ikke er tilladt, og at der nu vil blive skiltet yderligere, så man ikke er i tvivl om det er forbudt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-08-2020 14:45
DF vil have forklaring på mange smittede udlændinge

Dansk Folkeparti vil nu have en forklaring på hvorfor etniske minoriteter er overrepræsenteret i smittestatistikken herhjemme. Det sker efter det er kommet frem at 70 pct af de nye smittede i sidste uge, har en anden etnisk oprindelse end dansk.

Ifølge sundhedsordfører Liselott Blixt vil partiet have svar på om det er fordi man har en anden adfærd, fordi man ikke forstår sproget eller om det er fordi man har et arbejde, der gør, at man er i særlig risiko for smitte.

Dansk Folkeparti kræver, at sundhedsminister Magnus Heunicke hurtigst muligt fremlægger, hvad man ved om, hvordan smitten har spredt sig, og indfører passende tiltag for at bremse den.
Af: Marianne Thorø

11-08-2020 14:14
144 nye smittede i DK på et døgn

Yderligere 144 personer i Danmark er smittet med corona, oplyser Statens Serum Institut.

Heraf er 56 af de nye tilfælde registreret i Aarhus, mens der er fem nye tilfælde i Silkeborg.

Mandag blev der meldt om 76 nye smittetilfælde, men antallet i dag altså igen er oppe over 100.
Af: Marianne Thorø

11-08-2020 11:33
Putin har corona-vaccine klar

Rusland har produceret en vaccine mod covid-19, som er godkendt af det russiske sundhedsministerium.

Det siger landets præsident, Vladimir Putin, ifølge Reuters.

Hvis vaccinen virker, er det den første af sin slags i verden.

Håbet er ifølge Putin, at man snart kan starte en masseproduktion af vaccinen.
Af: Marianne Thorø

11-08-2020 10:11
Overnatningssteder oplever massivt fald

Nedlukningen under coronaudbruddet har været hård ved de danske overnatningssteder, der samlet set har haft en halvering i overnatningerne i første halvdel af året.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Samlet konstateres der et fald på 47 procent - i forhold til året før.

Det er især hoteller, som er hårdt ramt - særligt i de store byer - hvor overnatningerne er gået tilbage med 57 procent.
Af: Marianne Thorø

11-08-2020 09:42
70 pct af nye smittede er udlændinge

70 pct af de nye smittede der blev konstateret i Danmark i sidste uge, har anden etnisk oprindelse end dansk.

Det oplyser Statens Serum Institut i sin ugentlige rapport over smitteudviklingen herhjemme.

Det er især smittespredningen i Aarhus der sender tallet i vejret med to større smittekæder i somaliske og libanesiske kredse. I alt 179 af de påviste smittede i Aarhus i sidste uge er således af somalisk herkomst.
Af: Marianne Thorø

11-08-2020 07:58
Bomberyddere i Grindsted - 22-årig anholdt

Samtlige elever på Grindsted Landbrugsskole blev i aftes sendt udenfor, da bomberydderne fra EOD i Skive rykkede indenfor med Rullemarie og personale.

Det skriver Netavisen Grindsted.

Der var fundet nogle effekter på skolen, som man ikke lovligt må være i besiddelse af og en 22-årig mand blev i den forbindelse anholdt. Præcist hvad det var, ønskede vagtchefen i aftes ikke at fortælle.

Af: Marianne Thorø

11-08-2020 07:24
9. klassers alkoholforbrug går den forkerte vej

Danske 9. klasseelever drikker oftere end tidligere, og både flere drenge og piger har været fulde den seneste måned.

Det viser de danske resultater fra Den Europæiske Rusmiddelundersøgelse.

Sundhedsstyrelsen kalder det en foruroligende udvikling og "et rigtig trist billede".
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-08-2020 06:13
Markant smitte blandt etniske mindretal i Danmark

70 procent af de personer, der blev registreret smittede med covid-19 i Danmark i sidste uge, havde anden etnisk oprindelse end dansk.

Det bekræfter Statens Serum Institut over for TV 2.

Det får nu Dansk Folkeparti til at kritisere myndighederne og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for ikke at have styr på smittespredningen blandt etniske mindretal.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-08-2020 05:49
Kommuner indfører krav om mundbind

Seks midtjyske kommuner indfører nu krav om mundbind i den offentlige transport.

Det er Silkeborg, Odder, Horsens, Skanderborg og Favrskov kommuner, der indfører det på grund af stigende antal coronasmittede.

I Aarhus har man i forvejen varslet om krav om mundbind fra i dag.
Af: Marianne Thorø

11-08-2020 05:46
Asylsøgere skal tilbydes penge for hjemrejse

Regeringen vil tage nye midler i brug for at få afviste asylansøgere til at rejse tidligere hjem.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye foreslår, at give asylansøgere, der får afslag på asyl i første instans, 20.000 kroner for at droppe ankesagen og i stedet rejse hjem med det samme.

En ankesag koster staten i gennemsnit 150.000 kroner alene i indkvarteringen af asylsøgeren og dertil kommer regninger for advokater og tolke. Langt de fleste ankesager ender alligevel med at afvise ansøgeren.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

11-08-2020 05:37
Krisecentre for voldsramte kvinder får 100 ekstra pladser

Finansieringen er på plads, så der inden for kort tid kan være op mod 100 ekstra pladser klar til brug på de danske kvindekrisecentre.

Det fortæller social- og indenrigsminister Astrid Krag til Ritzau, som mener, at der er tale om et "markant løft" til området.

De op mod 100 nye pladser kommer oveni de 628 permanente pladser, der er på landsplan i dag.

Samlet ligger der 50,7 millioner kroner klar til etablering af pladserne. Pengene er afsat i finansloven for 2020.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-08-2020 05:22
Antallet af smittetilfælde runder 20 millioner globalt

Det globale antal af bekræftede coronasmittetilfælde har rundet 20 millioner.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University natten til tirsdag dansk tid.

Sammentællingen dækker perioden fra udbruddets begyndelse i starten af året.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-08-2020 05:20
Færgen hitter stadig

Den massive turiststrøm til Fanø ser ud til at fortsætte, og meget tyder på, at den fortsætter et godt stykke tid endnu.

For endnu en sommerpakke er trådt i kraft og det har givet flere timers ventetid ved Fanøfærgen.

Fanø Kommune har som en del af regeringens sommerpakke 2 fået godt 13. millioner kroner i tilskud fra staten til at nedsætte færgetaksterne i en periode.

Det betyder, at bilister frem til den 30. september kan sejle til Fanø for 50 kroner.

Tal fra Molslinien fortæller, at der kom 20 procent flere turister til øen i de første tre uger af juli måned.

Her var det gratis for gående og cyklister at komme til Fanø. Den ordning fortsætter også frem til udgangen af september.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-08-2020 05:16
Billetter til støttekoncert revet væk på 10 minutter

En støttekoncert for den ikoniske Tønder Festival havde i går sat billetter til salg, men det tog bare 10 minutter før de var revet væk.

Den 29. august klokken 20.00 går det løs i Schweizerhalle i Tønder. Mallemuk, Signe Svendsen, Rikke Thomsen, Jacob Dinesen og ikke mindst Niels Hausgaard.

- Der er to formål med koncerten. Det ene er, at skaffe penge til Tønderfestivalen. Det andet er at gøre opmærksom på, at Tønderfestivalen ikke kan dø, siger arrangøren, Ulrik Tjørnelund Bossen overfor TV Syd.

Der er enkelte VIP-billetter tilbage til 1250 kroner stykket.

Det kan de, der har været der, skrive under på. Resten af billetterne sælges på festivalens hjemmeside tf.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-08-2020 05:15
Flere lande bør indføre restriktioner for at forhindre smitte

Lande med stigende coronasmitte bør genindføre restriktioner til at bremse det.

Sådan lyder opfordringen fra Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme (ECDC).

Flere steder er restriktioner, der blev indført for at bremse smittespredningen, blev løftet, som smitten er aftaget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-08-2020 05:14
Danske unges alkoholindtag steg igen sidste år

Alkoholindtaget blandt de danske uger stiger igen. Det viser Den Europæiske Rusmiddelundersøgelse (Espad) ifølge Jyllands-Posten.

I undersøgelsen er omtrent 2500 elever fra 9. klasse på 81 danske skoler blevet spurgt om deres erfaringer med alkohol. 40 procent af de 15-16-årige svarede sidste år, at de havde været fulde inden for de seneste 30 dage.

I 2015 var andelen 32 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

10-08-2020 12:00
Halvering af misbrug med Dankort

Der har været en halvering i misbrug med Dankort i første halvdel af 2020, og det hænger blandt andet sammen med coronanedlukningen.

Samlet har korttyve sluppet afsted med 3,6 millioner mod 8 millioner i samme periode sidste år, viser tal fra Nets.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-08-2020 09:45
Færre vildsvin i Danmark

Det ser ud til at det udskældte og dyre vildsvinehegn ved grænsen virker.

I hvert fald melder Naturstyrelsen om færre vildsvin på dansk jord efter hegnet kom op.

Det skriver Avisen Danmark.

Styrelsen har fået til opgave at fjerne så mange vildsvin som muligt fra den danske natur. Dyrene kan nemlig være smittebærere af den frygtede afrikanske svinepest, som vurderes at kunne koste Danmark milliarder, hvis den rammer dansk landbrug.
Af: Marianne Thorø

10-08-2020 07:27
Flere danskere melder sig ind i folkekirken

Flere danskere melder sig ind i folkekirken.

Således er antallet af indmeldelser i folkekirken steget støt de seneste fem år, skriver Jyllands-Posten.

Faktisk er der ligeså mange danskere, som aktivt melder sig ind i folkekirken, som der er danskere, der melder sig ud.

Alene sidste år meldte 9003 personer sig ind i kirken - og det er ikke medregnet barnedåb.
Af: Marianne Thorø

10-08-2020 07:23
Aktuelle smittetal

Der er nu registreret over 20 millioner smittetilfælde i verden. Dermed er antallet af smittede igen steget med én million på én uge.

I Danmark er 14.739 personer konstateret smittet, mens 617 er døde med coronavirus.

Antallet af smittede i Danmark steg henover weekenden med 128 og yderligere én er blevet indlagt med corona-virus.
Af: Marianne Thorø

10-08-2020 06:30
Pige forsvandt på Vejers Strand

I går eftermiddags ledte Syd- og Sønderjyllands Politi efter en forsvunden tiårig pige ved Vejers Strand. Pigen blev dog hurtigt fundet i god behold.

Derudover har politiet været ude og hjælpe en dreng, der drev til havs på et badedyr, ligesom de har været til stede, efter en mand kom i nød ude i havet.


Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-08-2020 06:00
Efterskoleelever er begyndt

I går modtog landets efterskoler nye kuld af elever.

De mødte op til en hverdag, der på grund af coronarestriktionerne bliver lidt anderledes end efterskolelivet før coronaen - men dog med færre restriktioner end ved slutningen af sidste skoleår efter coronapausen.

I dagligdagen på skolen vil der desuden være øget fokus på hygiejne og forebyggelse af smitte. Der er også kommet nye og højere rengøringsstandarder, og det er eleverne selv, der skal stå for den ekstra skuren og skrubben.

De nye efterskoleelever bliver inddelt i såkaldte primærgrupper på 25-30 elever. Grupperne vil bestå af elever, der deler værelser, bade- og toiletfaciliteter og lokale opholdsarealer. Inden for de grupper må eleverne være tæt på hinanden og kunne kramme med hinanden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-08-2020 05:48
Politiet rykkede ud til 56 havefester

56 gange måtte patruljer fra Sydøstjyllands Politi lørdag aften og nat lægge en dæmper på musik og støj fra havefester.

Syd- og Sønderjyllands Politi melder om 30 tilfælde, hvor de har været ude i det ærinde.

Politifolkene beholdt bødeblokken i lommen lørdag aften og nat, da henstillingerne om at dæmpe løjerne blev fulgt.

Det kan koste en bøde på 1.000 kroner, hvis man ikke følger politiets henstilling om mindre larm.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-08-2020 05:42
Biografer og museer er blevet meget dyrere

Hvis du synes det er blevet dyrere at komme til festival og en tur i biografen - så er der noget om snakken.

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser ifølge Magisterbladet at kulturoplevelser i Danmark er blevet væsentligt dyrere.

Både museer, biografer, teatre og festivaller er blevet betydeligt dyrere.

Biografprisen er steget 18 procent de seneste år, mens entréprisen til teatret er steget 14 procent.
Af: Marianne Thorø

10-08-2020 05:20
Asylsøgere skal vejledes om hjemrejse når de kommer

Allerede når asylansøgere ankommer til Danmark, skal de fremover på et obligatorisk kursus om mulighederne for hjemrejse, hvis asylansøgningen ender i et afslag.

Det er den nye Hjemrejsestyrelse, som skal vejlede asylansøgerne om at rejse hjem - allerede inden deres asylsag er afgjort. Det fortæller ritzau.

Asylansøgerne skal også have at vide, at det har konsekvenser hvis de modsætter sig at rejse hjem, hvis det ender med afslag på asyl.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye bør danske myndigheder være mere direkte end vi er i dag - derfor den tidlige vejledning.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

10-08-2020 05:04
Dreng overfaldet på Fanø

En 14-årig dreng blev i lørdags først på aftenen udsat for vold på Fanø.

Episoden fandt sted på Storetoft i Nordby, hvor en ca. 40-årig mand iført orange t-shirt og grønne shorts umotiveret tog fat i drengens nakke og pressede ham ned mod jorden.

Gerningsmanden var ifølge politiets oplysninger kørende på en sort mountainbike. Han var i selskab med fire andre mænd, og de tog alle med færgen til Esbjerg kort efter hændelsen.

Alle oplysninger til politiet på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

10-08-2020 04:58
Testbiler sendes til Aarhus

De to testbiler, som Region Syddanmark sommeren igennem har sendt rundt i det syddanske sommerland, sættes midlertidigt på pause. I hvert fald her i området.

Regionen har nemlig besluttet at sende de to ombyggede ambulancer til Aarhus for at assistere Region Midtjylland med at teste borgere i og omkring Aarhus. Det er nemlig et af de steder, der for tiden er hårdest ramt af coronavirus.

Så træder vi naturligvis ind og hjælper med test, lyder det fra Region Syddanmark.
Af: Marianne Thorø

07-08-2020 13:04
Læger skal lokkes med anden løn

En af måderne til at lokke flere læger til yderområderne i Danmark, kan være at kigge på lønnen.

Det mener professor i sundhedsøkonomi ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Jakob Kjellberg ifølge ritzau.

I dag får lægerne samme betaling per konsultation i hele landet, men i yderområderne kan det tage længere tid per patient. Derfor mener Jakob Kjellberg at man måske i stedet skal se på, hvilken aflønning man får per patient, i stedet for at man får det samme.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

07-08-2020 12:59
Aabenraa reagerer på tv-udsendelse om svigt i plejen

I Aabenraa kommune har Socialudvalget nu bedt bruger- og pårørenderådene på kommunens plejehjem om hjælp til at sikre at der ikke sker svigt i plejen.

Det sker i kølvandet på afsløringen af flere tilfælde af nedværdigende tale og svigt i plejen på plejehjem i Aarhus og Randers kommuner.

Socialudvalgsformand, Karsten Meyer Olesen, tror som udgangspunkt ikke der er tilstande på Aabenraa Kommunes plejehjem, der kan sammenlignes med det, der blev dokumenteret på tv.

Han siger til Jydske Vestkysten at de klager man hidtil har fået fra pårørende er gået på kvaliteten af rengøringen på plejehjemmene og den slags.
Af: Marianne Thorø

07-08-2020 09:56
Brud på persondatasikkerheden i Region Syddanmark

Region Syddanmark har konstateret et brud på persondatasikkerheden, der teoretisk har gjort det muligt for regionens medarbejdere at skaffe sig adgang til personoplysninger på andre medarbejdere og borgere, der har været i kontakt med Region Syddanmark.

Bruddet angår it-systemet Acadre, som er regionens centrale administrative sagsbehandlingssystem.

Systemet indeholder bl.a. personoplysninger om alle regionens 29.000 medarbejdere.

Kort tid efter bruddet blev opdaget, blev adgangen til netværksdrevet lukket. Det skete den 7. maj

2020. Der er således ikke længere adgang til Acadre-data via netværksdrevet.

I følge vores oplysninger har Region Syddanmark har ikke kendskab til, at nogen af regionens medarbejdere har misbrugt personlige oplysninger.
Af: Mike Forde
Kilde: GLOBUS

07-08-2020 09:36
Partier ønsker regional opdeling af rejsevejledning

Flere partier erklærer sig nu enige med rejsebranchen i at der i rejsevejledningerne, skal opdeles i regioner og ikke hele lande.

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, mener ikke det giver mening, at man for eksempel ikke kan rejse til De Kanariske Øer, som ligger langt fra fastlandet i Spanien, og som ifølge ham ikke har smittesager af nævneværdig karakter.

Også Dansk Folkeparti ønsker en regional opdeling af rejsevejledningen, siger sundhedsordfører Liselott Blixt.
Af: Marianne Thorø

07-08-2020 09:31
Fødevarestyrelsen beder os passe på dyrene i varmen

Fødevarestyrelsen beder nu landets dyreejere om at være ekstra opmærksomme på deres dyr her i hedebølgen.

Dyrlæge Else Enemark er helt med på at langt de fleste heldigvis er opmærksomme på at hunde eksempelvis ikke skal gå på den varme asfalt, at de har rigeligt med frisk drikkevand og at dyrene på marken har adgang til skygge.

Men det kan glippe - og skulle det ske, så skal man være opmærksom på symptomer, der kan tyde på hedeslag. Det være sig hyperventilering, usikker gang eller opkast og diarre.
Af: Marianne Thorø

07-08-2020 08:22
Støttekoncert på Schweizerhalle

En entusiastisk lydtekniker fra lokalområdet har taget initiativ til en støttekoncert for Tønder Festival.

På scenen er Signe Svendsen, Niels Hausgaard, Rikke Thomsen, Jacob Dinesen og gruppen Mallemuk.

Det bliver en eksklusiv og unik begivenhed, der finder sted lørdag 29. august i Schweizerhalle/Tønder Kulturhus.

Der vil både være alm. koncertbilletter men også et helt særligt VIP arrangement hvor Tønders borgmester Henrik Frandsen og frue er værter.

Billetsalg starter mandag d. 10. august kl. 10 - se mere på Tønderfestivals Facebookside.
Af: Mike Forde

07-08-2020 06:14
Flere smittede i DK og kontakttallet stiger

Antallet af corona-smittede i Danmark stiger og det samme gør det såkaldte kontakttal - altså hvor mange hver person smitter.

Lige nu er 14.306 danskere konstateret smittet, og siden udbruddets start er 617 døde med coronavirus i Danmark.

24 er for tiden indlagt på hospitalet med covid-19.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser at kontakttallet er steget til mellem 1,2 og 1,6.
Af: Marianne Thorø

07-08-2020 05:42
DIF ærgrer sig over droppet lempelse

Heller ikke Danmarks Idrætsforbund er pjattede med at forsamlingsforbuddet alligevel ikke lempes fra lørdag som planlagt.

Lempelsen ville nemlig have haft "stor betydning" for om eksempelvis et stævne eller mesterskab ville kunne gennemføres.

Administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, spår at flere begivenheder bliver aflyst nu og han ser gerne, at der kommer en form for dispensation.
Af: Marianne Thorø

07-08-2020 05:34
Et lukket Spanien er dårligt nyt

Rejsevejledningen til Spanien er ændret fra gul til orange. Det betyder, at alle ikke nødvendige rejser frarådes. Det gør ondt på rejseselskaberne og Billund Lufthavn.

I sidste måned gik næsten 9.000 passagerer igennem gaten til ét af feriesteder i Spanien. Det svarer til 12 procent af alle rejsende i Billund Lufthavn.

Derfor giver Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledning til Spanien anledning til triste miner i Billund Lufthavn.

- Det er ikke en god nyhed for os. Det får en betydning for os, hvilken er endnu for usikkert at sige noget om. Men fra vores synspunkt og for resten af branchens skyld havde vi selvfølgelig gerne set et stabilt og åbent Europa, fortæller marketingschef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm til TV Syd.

Han påpeger dog, at lufthavnen stadig har 37 andre åbne rejsemål.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

07-08-2020 05:29
Loft på 500 tilskuere vil give konkurser

Der burde være fuld begejstring forud for den kommende sæsonstart. Men rundt om i de professionelle håndbold- og ishockeyklubber holder de vejret.

På grund af forsamlingsforbuddet må der kun være 500 tilskuere til kampene, og det betyder mistet omsætning i form af både entre- og sponsorindtægter.

- Vi er der, hvor vi snakker overlevelse, lyder det fra formand for Divisionsforeningen Håndbold Kasper Jørgensen.

En opgørelse lavet af foreningen viser, at elitehåndbolden står til at miste 300-400 millioner kroner i tabte indtægter, hvis kampene skal spilles med kun 500 i hallen i den kommende sæson, der starter den 22. august. Det skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-08-2020 05:28
Over 19 millioner er smittet med coronavirus globalt

Antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus har passeret 19 millioner globalt.

Det viser tal fra Johns Hopkins University tidligt fredag morgen.

Dermed er der på fire dage blevet konstateret mere end en million nye smittede på verdensplan.

I mandags rundede universitetets optælling 18 millioner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-08-2020 05:07
Coronakonkurser koster ekstra mange job

Coronakrisen er rigtig hårdt ved mange virksomheder. Alligevel ser vi stadig færre konkurser end sidste år. Men nu begynder de konkurser, der er, at koste rigtig mange arbejdspladser.

I juli betød konkurser, at hele 1.295 fuldtids job blev tabt. Det er en stigning på hele 84 procent i forhold til juni.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, når man ser på de aktive virksomheder – altså virksomheder med ansatte eller en omsætning på mere end en million korner - der er gået konkurs.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-08-2020 22:08
Byghøsten er mindre værd i år

Byghøsten er ved at komme i hus, men selvom høsten ser ud til at blive god, bliver indtægten for landmændene ikke som den plejer.

Under covid-19 har vi drukket mindre øl, og det betyder lavere priser for maltbyg.

Når der ikke er behov for maltbyg til ølbrygning, kan landmændene sælge kornet som foder til husdyr til en betydeligt lavere pris. Forskellen kan være op til 80 kroner pr. 100 kg byg. Derfor opfordrer DLG landmændene til at vente med at sælge kornet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-08-2020 14:16
Bombetrussel mod Rigsadvokaten

En bombetrussel indløb i morges mod Rigsadvokatens kontor overfor Christiansborg.

Ifølge Altinget sendte politiet straks bombehunde til stedet, mens medarbejderne blev evakueret fra bygningen.

Der blev ikke fundet noget og alle medarbejdere er tilbage på deres pladser igen, oplyser Rigsadvokatens presseafdeling til Altinget.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 14:10
Old Irish Pub indfører 10 nye COVID-19-initiativer

Det voksende barimperium Old Irish Pub med fire barer her i det syd- og sønderjyske indfører nu ti nye covid-19-initiativer i håb om at få lov at genåbne sine pubber.

Ifølge medejer og administrerende direktør, Peder Blak, involverer tiltagene blandt andet mundbind på alt personale, covid-19-test hver 14. dag og et krav om at gæster har downloadet smittestop-appen.

Peder Blak siger til Børsen at kæden mister penge hver dag, og hvis der ikke sker noget indenfor relativt kort tid, skal barerne muligvis til at fyre medarbejdere.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Børsen

06-08-2020 14:00
Dømt for grov vold

Retten i Sønderborg har idømt en 15-årig dreng et halvt års fængsel - hvoraf de 2 måneder skal afsones.

Den 15-årige blev dømt for grov vold, tvang, vidnetrusler og afpresning.

Forholdet blev begået sammen med tre 14-årige, oplyser den sydjyske anklager
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 13:39
Stigende smittetal i Danmark

Der er registreret yderligere 121 coronatilfælde i Danmark det seneste døgn.

Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed fortsætter smitteantallet med at stige.

Onsdag viste tal, at der var registreret 112 nye smittetilfælde, mens tallet tirsdag var 77.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 13:25
Hyllested stærkt utilfreds med DSB

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested fra Esbjerg er stærkt utilfreds med DSBs udmelding om at at ophæve kravet om pladsbillet i togene.

Han kalder det helt hen i vejret at DSB traf sådan en beslutning uden at spørge sundhedsmyndighederne.

Hyllested siger i en pressemeddelelse at hvis ikke transportminister Benny Engelbrecht inden på tirsdag selv har taget initiativ til at ændre DSB’s beslutning, så vil han kræve at ministeren kommer op på mærkerne.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 11:18
Pulver fra pakke satte det store maskineri i gang

Noget pulver fra en pakke sendte tidligere i dag det helt store redningsmandskab til posthuset på Jernbanegade i Aabenraa.

Brandvæsen, ambulance og politi kom til stedet efter flere medarbejdere følte ubehag i forbindelse med fundet af en pakke med pulver.

En håndfuld ansatte blev evakueret og tilset af en læge.

Ifølge politiets vagtchef er der lige nu intet, der tyder på en kriminel handling.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 11:11
Ramasjang-app nu igen i Google Play

Google har nu ombestemt sig og har nu igen gjort DRs Ramasjang-app tilgængelig i Google Playbutikken.

Google havde ellers fjernet appen fordi techgiganten mente, at appen opfordrede til rygning og vold - med Onkel Reje der tæver ninjaer og Ramasjangmysteriet, hvor der uddeles lakridspiber til børn.

Men nu er appen tilgængelig igen, men hvad der præcist har fået Google til at ændre mening, er uvist.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 11:07
Veganerpartier er klar til folketingsvalg

Næste gang vi skal til Folketingsvalg, så vil der stå et nyt navn på stemmesedlen.

Det er Veganerpartiet, der nu har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til folketingsvalg.

Det oplyser partiet på Twitter.

En del af Veganerpartiets mærkesager handler om dyrevelfærd og bæredygtig fødevareproduktion.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 10:25
Posthus evakueret efter pulverudslip

Brandvæsen, ambulance og politi er torsdag formiddag tilstede ved posthuset på Jernbanegade i Aabenraa, efter der har været et udslip af et pulver fra en pakke, og personale har følt ubehag.

En håndfuld medarbejdere er evakueret og bliver tilset af en læge, men der er på nuværende tidspunkt ikke tegn på noget kriminelt.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-08-2020 10:17
Novo Nordisk tjente på corona

Den enes død - den andens brød. Det gamle ordsprog passer fint til halvårs-regnskabet fra Novo Nordisk.

Den danske medicingigant har nemlig haft et øget salg, fordi kunderne har opbygget lagrene på grund af corona-udbruddet.

Således har Novo Nordisk i årets første seks måneder tjent 22,5 mia kroner - en stigning på 12 pct i forhold til samme periode året før.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 09:38
Især yngre danskere blev sommerhusejere denne sommer

Sommerhusmarkedet har under Corona oplevet et historisk boost, og faktisk er det i høj grad de yngre danskere, der nu kan kalde sig sommerhusejere.

Ifølge administrerende direktør i Nybolig, Peter J. Mattsen, har køberne denne sommer især været yngre børnefamilier, som vælger at konvertere udenlandsrejserne til et sommerhus.

Laver man regnestykket, er det faktisk muligt at eje et sommerhus for de samme penge, som familien vil bruge på et par årlige rejser til udlandet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

06-08-2020 07:24
Flere sigtet for høj musik i nat

Igen i nat har der været problemer med festglade personer, der spiller høj musik.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet en 16-årig mand for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han spillede højt musik på offentligt område til gene for de omkringboende.

Generelt er der for tiden mange anmeldelser om larm i form af musik fra bl.a. Soundbokse - Politiet opfordrer til at man tager hensyn til hinanden og skruer lidt ned for musikken.


Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-08-2020 05:26
75-året for Hiroshima-bomben markeret

Ved en ceremoni i Fredsmindeparken i Hiroshima blev 75-året for det første atomangreb i verdenshistorien markeret.

Ceremonien var dog mindre end sædvanligt på grund af coronaviruspandemien.

I en tale opfordrede byens borgmester verden til at gå imod nationalistiske tendenser og i stedet forenes i kampen mod alle former for trusler.

Det var på denne dato for 75 år siden at USA smed historiens første atombombe i krigssituation over Hiroshima i Japan.

Omkring 80.000 mennesker blev dræbt øjeblikkeligt, med følgevirkningerne skønnes antallet at være mere end det dobbelte.

Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-08-2020 05:24
Region Syddanmark topper listen over kommuner med røgfri arbejdstid

I flere og flere kommuner må de kommunalt ansatte vente til fyraften med at tænde en cigaret eller stoppe en pibe.

Faktisk har halvdelen af alle danske kommuner nu i højere eller mindre grad indført røgfri arbejdstid.

Det viser en opgørelse, som Kræftens Bekæmpelse har lavet.

På toppen af listen over regioner med flest røgfri kommuner finder man Region Syddanmark.

Her har 16 ud af 22 kommuner i højere eller mindre grad indført røgfri arbejdstid for de kommunalt ansatte med visse undtagelser.Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-08-2020 05:11
Tre kommuner går sammen om turisme

Billund, Kolding og Vejle kommuner arbejder på at etablere et fælles destinationssamarbejde inden for turisme.

De tre byråd skal her i august måned tage stilling til om de ønsker at indgå i en fælles destination. Gør de dét, vil det gøre destinationen til den 7. største destination i Danmark målt på overnatninger.

De tre kommuner har i flere år haft et godt samarbejde på børneturisme-området og det er erfaringerne herfra, der nu skal bruges til også at omfatte erhvervs- og mødeturisme samt kyst- og naturturisme.
Af: Marianne Thorø

06-08-2020 05:02
Mundbind kan ikke erstatte afstand i togene

- Det er ikke meningen med anbefalingen om brug af mundbind, at vi skal rykke tættere sammen, tværtimod!

Sådan skriver Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i en skriftlig kommentar til avisen Ingeniøren, efter at DSB i går valgte at ophæve kravet om, at man skal have pladsbillet for at køre med InterCity- og InterCityLyn- samt regionaltog.

Pladsbilletkravet blev indført, så man kunne sikre afstand mellem passagererne.

Nu bliver kravet altså ophævet - og DSB begrunder det med, at Sundhedsstyrelsen er gået over til at anbefale, at man bærer mundbind i den offentlige transport, når der er så meget trængsel, at det ikke er muligt at holde afstand.

Men anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen om at bære mundbind kan slet ikke tolkes sådan, at det kan erstatte andre tiltag, der skal hindre coronasmitte.

Det skriver Søren Brostrøm altså til avisen Ingeniøren.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-08-2020 05:00
Pia Kjærsgaard tordner efter stigning i coronasmitte blandt indvandrere

Der skal tages langt hårdere fat for at bremse coronasmitten i indvandrergrupper og blandt de udlændinge, som arbejder i Danmark.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard.

Smitten blandt indvandrere og udlændinge er steget over den seneste tid.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at 63 procent af 494, der blev smittet i uge 31, havde en anden oprindelse end dansk. Gruppen udgør kun 14 procent af befolkningen.

Pia Kjærsgaard foreslår at gå drastisk til værks for at få stoppet udbruddet - bl.a. ved at indføre udgangsforbud.
Af: Mike Forde

05-08-2020 13:08
SF og K: Fortsæt med krav om pladsbillet

Det holder ikke at DSB nu stopper kravet om pladsbillet i togene.

Det mener både de konservative og SF.

DSBs begrundelse for at standse kravet om pladsbillet er at sundhedsstyrelsen er gået ud og har anbefalet mundbind i myldretiden - men så længe det kun er en anbefaling, bør der stadig være krav om pladsbillet for at sikre afstand i den kollektive transport, mener SF.

Både SF og De konservative vil have fat i nakken på transportministeren og bede ham skride ind.
Af: Marianne Thorø

05-08-2020 12:00
Livredderne gør klar til hedebølge

Fra i morgen over meteorologerne varmt og solrigt vejr, og det kan trække mange børn og voksne til de danske strande, hvor livredderne er klar til at tage imod.

Livredderne opfordrer derfor til, at man vælger en strand med livreddere, og at man bader mellem de rød-gule livredderflag, som markerer livreddernes primære zone.

Livredderne møder hver dag på strandene en række myter, som de gerne vil have aflivet. Særligt én myte kan være livsfarlig, understreger Lasse Serup Jensby, driftschef i TrygFonden Kystlivredning.

- På strandene møder vi ofte forældre, der fortæller deres børn, at de trygt kan gå i vandet til navlen. Men det kan være et livsfarligt råd, hvis forholdene ikke er til det. Små børn kan nemt blive væltet omkuld af bølger, hvis de står i vand til navlen. Det er heller ikke nok for forældrene at holde øje med børnene fra stranden. De skal gå med børnene i vandet. Det er både det sikreste og det hyggeligste, siger Lasse Serup Jensby til Tv Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-08-2020 09:14
Antallet af iværksættere i Danmark stiger

Antallet af iværksættere i Danmark stiger.

Efter et solidt dyk i april er antallet af nye registrerede virksomheder steget støt.

I juni og juli var der endda flere nye iværksættere end samme periode sidste år.

Det viser en optælling, som TV 2 har lavet på baggrund af tal fra CVR-registret.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyhederne

05-08-2020 09:09
DSB ophæver krav om pladsbillet

DSB ophæver nu sit krav om at rejsende - udover billet - også skal have pladsbillet for at køre med tog.

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen har anbefalet brug af mundbind i den kollektive trafik, når der er trængsel.

Den i øvrigt gratis pladsbillet blev indført for at sikre at passagerne kunne holde behørig afstand under togrejserne.
Af: Marianne Thorø

05-08-2020 09:05
DF: Stop forhøjelse af pensionsalder ved 70 år

Det er yderst sjældent at de radikale og Dansk Folkeparti er enige om noget i dansk politik. Men nu har de to partier fundet fælles fodslag i forhøjelsen af pensionsalderen.

Ligesom de radikale mener nu også Dansk Folkeparti at den automatiske forhøjelse af pensionsalderen bør stoppe ved 70 år.

Som det ser ud lige nu, vil eksempelvis en 18-årig først kunne gå på pension som 75-årig. Det fortæller ritzau.
Af: Marianne Thorø

05-08-2020 06:07
Færre danskere er dårligere betalere

Danskerne er blevet mere fornuftige i forhold til deres økonomi.

Siden årsskiftet er der således sket et fald på ca tre pct i antallet af danskere i RKI, som er Danmarks største register over dårlige betalere.

Antallet af dårlige betalere toppede i 2014 og i forhold til i dag, er der sket et fald på 18 procent.
Af: Marianne Thorø

05-08-2020 06:00
Danish Crown strammer corona-kontrollen

Nu sætter Danish Crown ind med en række nye tiltag imod udbredelse af covid-19 blandt medarbejderne.

Det sker efter, at der de seneste dage er konstateret 79 smittede medarbejdere på Danish Crown i Ringsted.

Der indføres bl.a. temperaturkontrol af alle medarbejdere, når de møder på arbejde - Ligeledes er der nye retningslinjer for at holde afstand imellem medarbejderne.

På Danish Crown slagteriet i Blans ved Sønderborg er der 1100 ansatte medarbejdere fra 35 forskellige nationaliteter. Mere end 200 medarbejdere bor i Sydslesvig og en gruppe polske medarbejdere deler fælles adresse i løbet af arbejdsugen, mens de i weekenden kører hjem til Polen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-08-2020 05:23
Flere anmelder digitale krænkelser

Syd- og Sønderjyllands politi oplever i øjeblikket at flere anmelder digitale sexkrænkelser.

Altså hvor piger og unge kvinder oplever at deres intime fotos deles på internettet. Det være sig en forsmået ekskæreste, der sender intime billeder videre til andre via sociale medier, eller at ukendte gerningsmænd får adgang til billederne, og derfor presser kvinderne til at udlevere flere.

Politiet opfordrer derfor til en adfærdsændring og at eksempelvis skolerne tager emnet op i de ældste klasser og at idrætsforeninger og ungdomsklubber indfører enkle husregler for brug af mobilkameraer.

Af: Marianne Thorø

05-08-2020 05:18
Genåbning af nattelivet hænger i en tynd tråd

Hvis du har gjort dig forhåbninger om snart at skulle på diskotek med vennerne, skal du ikke glæde dig for tidligt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kom i går aftes med en melding, der indikerer, at danseskoene ikke bliver luftet på klubben lige foreløbig.

Det siger han i kølvandet på en anbefaling fra Statens Serum Instituts direktør, Kåre Mølbak.

Sundhedsministeren nu bedt Statens Serum Institut om en samlet vurdering af de enkelte elementer af fase fire, så politikerne har noget skriftligt at forholde sig til, når de efter planen mødes 12. august for at at drøfte fase 4-genåbningen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-08-2020 05:00
Regeringen siger nej til lavere moms

Det er en kendsgerning, at grænsehandlen har pil op ad, efter at grænsen til Tyskland igen blev åbnet den 15. juni.

- Tyskland bør indføre dåsepant i grænsehandlen. Det skal vi gøre noget for, at de gør sådan lyder det overfor TV Syd fra socialdemokraternes finansordfører Christian Rabjerg Madsen

Derimod er han ikke med på forslaget fra Dansk Folkeparti om, at Danmark skal sænke momsen, som de har gjort i Tyskland.

Danmark vil mangle 50 milliarder kroner, hvis momsen går ned. Det er samlet set en dyr og ineffektiv løsning.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-08-2020 14:40
Mølbak vil standse genåbning

Genåbningen af Danmark skal standses. Det mener faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak.

Han kalder det risikabelt udfra et rent sundhedsfagligt synspunkt at sætte gang i den såkaldte fase fire, hvor blandt andet natklubber og diskoteker skulle have lov at åbne igen.

Årsagen til, at han ikke ser det som forsvarligt at åbne yderligere, er smittetallet, der de seneste uger er steget en del i Danmark.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 13:28
Flere gik på dating-sider - også dem i faste forhold

Coronapandemien fik flere danskere til at søge imod nettets dating-sider. Også dem i faste forhold kiggede sig om efter andre muligheder, mens de var henvist til hjemmets fire vægge.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ni procent af mænd i faste parforhold har benyttet sig af datingapps og datinghjemmesider i løbet af coronapandemien, mens syv procent af kvinder i faste parforhold har svaret det samme.

Af: Marianne Thorø

04-08-2020 12:00
Egon Fræhr genopstiller ikke i Vejen

Vejens borgmester Egon Fræhr, har idag meddelt, at han ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg i 2021.

Egon Fræhr blev borgmester i 2002 i Brørup kommune indvalgt i byrådet på Venstres liste, og har siden 2007 været borgmester den nye Vejen Kommune.

Som borgmester i 18 år har der været mange gode oplevelser:

EGON_NEWS1

Og hvad skal tiden så gå med, når borgmesterkæden lægges på hylden?:

EGON_NEWS2

Lød det fra Egon Fræhr til GlobusNyhederne
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

04-08-2020 10:53
Langt flere sommerhuse burde udlejes

Langt flere danske sommerhusejere bør udleje deres feriehuse til turister. Det mener udlejningsportalen, Campaya.

Der er i alt 230.000 sommerhuse i Danmark og af dem er 40.000 udbudt til leje.

Men det tal bør altså være langt større, mener portalen. De mange turister skaber nemlig liv og omsætning i sommerhusområderne og når sommerhusene ikke står til udlejning, går lokalsamfundene glip af rigtig mange indtægter, mener Campaya.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 10:12
Bayer betaler mere end 70 mia i forlig

Ukrudtsmidlet Round Up er ikke kræftfremkaldende.

Det fastholder producenten Bayer - men alligevel har selskabet netop betalt lidt over 70 mia kroner i en række forlig i USA.

Det var netop det kræftfremkaldende der var årsagen til tusindvis af sager i USA, hvor sagsøgerne mente at kunne påvise, at Roundup har givet dem kræft.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 09:07
Bevidst host kan give rødt kort

Normalt er det ting som en for sen tackling, en udstrakt langemand eller fornærmende tiltale, der giver rødt kort i fodbold.

Men herunder corona skal nu også et bevidst host på en modstander give rødt kort. Det er i hvert fald en af de nye retningslinjer fra The International Football Association Board.

Det er kun et bevidst host rettet mod en modspiller, der skal give udvisning - og det falder dermed ind under samme regel som stødende eller fornærmende sprogbrug og bevægelse.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 09:01
Vejen skal have ny borgmester

Vejens borgmester Egon Fræhr, har tirsdag morgen meddelt, at han ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg i 2021.

Egon Fræhr blev borgmester i 2002 i Brørup kommune indvalgt i byrådet på Venstres liste, og har siden 2007 været borgmester den nye Vejen Kommune. Han er 69 år.

Efter 20 år har han valgt ikke at genopstille og i stedet bruge energien på noget andet.

Hvad det er vides endnu ikke.


Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-08-2020 06:24
Mølbak er bekymret for smittestigning

Faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, er bekymret over den tendens vi ser i Danmark i disse dage med en stigning i antallet af smittede.

I går blev der registreret 207 nye tilfælde siden i fredags - det er 102 flere end weekenden før.

Det vækker som sagt bekymring hos Kåre Mølbak, der siger til DR Nyheder at vi kan forvente 500 nysmittede i denne uge - altså en fordobling i forhold til nu.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 06:07
Stadig rekordfå huse til salg

For tredje måned i træk er der netop nu rekordfå danske huse til salg.

I dag er der fire pct. færre huse til salg end i juli, der bød på det hidtil laveste udbud, fortæller Boligsiden.

Forklaringen er at der har været rigtig godt gang i salget af boliger og at der traditionelt ikke sættes så mange huse til salg henover sommeren.

Men nu hvor ferien slutter, forventes der også flere huse på markedet.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 05:27
Sønderjyske køber og sælger spillere

SønderjyskE Fodbold har solgt Christian Jakobsen til Lyngby - et halvt år før kontrakten udløb.

Dermed forlader han nu klubben efter tre et halvt år.

Christian Jakobsen spillede 112 kampe for SønderjyskE og scorede 27 mål.

Til gengæld har Sønderjyske fået papir på lejesvenden Emil Frederiksen, der skifter fra Heerenveen til Sønderjyske på en aftale gældende frem til udgangen af 2023.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 05:26
Streetracere holder politiet beskæftiget

De syd- og sønderjyske streetracere har holdt politiet beskæftiget på det seneste.

Allerede i fredags var den gal ved Hammelev ved Haderslev og senere i Holsted - begge steder var bilerne væk da politiet nåede frem. Men senere fredag aften på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa var der 300-400 biler på stedet, da politiet nåede frem.

Lørdag aften samledes et større antal biler på havnen i Esbjerg, hvor der var gjort klar til streetrace. Men gassen gik af ballonen da politiet kom og udstedte en del bøder for overtrædelse af færdselsloven.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi kalder politiinspektør Tage Jehn streetrace for "aldeles uacceptabelt" og opfordringen til borgerne er at kontakte politiet så snart der er optakt til streetrace.
Af: Marianne Thorø

04-08-2020 05:22
Vejboder plages af tyverier

Kartofler, jordbær, ærter, sukkermajs og løg er bare nogle af de varer, man kan finde i vejboderne rundt omkring i det Syd- og Sønderjyske.

I følge TV Syd oplever flere dog at folk tager varer fra boderne uden at betale.

Kristian Lund, der har 16 vejboder mister mellem fem og ti procent af sin omsætning til tyveri, og de mange tyverier får ham nu til at overveje, om han skal sætte videoovervågning op ved sine boder.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har de ifølge vicepolitiinspektør Christian Østergaard et meget lavt antal sager om tyveri fra vejboder i år. Han er dog sikker på, at der er et stort mørketal, da ikke alle anmelder tyverierne.

- Vi opfordrer altid til, at man undgår en kasse med kontanter, men at man i stedet bruger Mobilepay, for vi oplever af og til, at folk render med kassen. Derudover er det godt at placere boden tæt ved huset, så kunderne kan ses indefra.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-08-2020 05:20
Særlig undersøgelse af dansk efterretningstjeneste: 'Usædvanligt'

Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) har indledt en "særlig undersøgelse" af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Det sker, efter at tilsynet er kommet i besiddelse af "en betydelig mængde materiale vedrørende FE".

Det oplyser TET i en kort pressemeddelelse. Det nævnes ikke, hvilket materiale der er tale om.

- Materialet har en sådan karakter, at tilsynet besluttede at fokusere sin kontrol af FE med henblik på at foretage en tilbundsgående undersøgelse af de foreliggende omstændigheder.

- Tilsynet forventer at afslutte sin undersøgelse af det pågældende materiale primo september 2020
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-08-2020 05:17
Juli bliver rekordmåned for færgerne

Efter et sløjt forår er vore lokale færgeruter kommet stærkt igen og melder om rekordmange passagerer i juli.

I Julii, hvor regering og folketing gjorde det gratis at tage færgen for gående og cyklister, er passagertallene stukket helt af.

Hvis vi starter med den lille tur fra Årøsund til Årø har juli været helt fantastisk. De har sejlet 13.563 flere passagerer til og fra den lille ø i juli i år. Det er en stigning på 44,3 procent i forhold til sidste år.

Mellem Als og Fyn er der også fremgang i juli i år i forhold til sidste år. 16 procent flere passagerer i det hele, men ser man specifikt på antallet af gående gæster, så er stigningen på intet mindre end 76 procent.

Mellem Esbjerg og Fanø var der 17 procent flere passagerer i juli i år end sidste år. Ser man på gående alene, er stigningen på 23 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-08-2020 04:59
Mange smittede slagterimedarbejdere er polakker

Mange af de 79 corona-smittede medarbejdere fra Danish Crowns Slagteri i Ringsted er polakker, der bor sammen i små lejligheder ved en gammel landbrugsskole i nærheden.

Ifølge Fagbladet 3F bor knap 65 polakker i lejlighederne og mange af dem har tilknytning til slagteriet.

Størstedelen af dem bor sammen to og to i ét-værelses lejligheder og det ér problematisk i forhold til smittefare, erkender pressechef hos Danish Crown, Jens Hansen.
Af: Marianne Thorø

03-08-2020 14:22
Bøving og kæreste udsat for hate crime

Den kendte tv-læge fra Varde, Charlotte Bøving, oplevede i weekenden hate crime på tæt hold.

Her blev hendes kæreste slået to gange af en ældre herre under en gudstjeneste i Sct Jacobi Kirke i Varde. Den ældre herre skjulte slet ikke ikke at slagene faldt på grund af de to kvinders forhold, som han mente de burde pakke væk, som han udtrykte det.

Hverken Charlotte Bøving eller kæreste ønsker dog at melde voldsepisoden til politiet.

Charlotte Bøving skal næste år giftes med sin kæreste i netop Skt. Jacobi Kirke.
Af: Marianne Thorø

03-08-2020 14:11
Slagteri-smittede nu oppe på 79

Yderligere 17 er smittet på Danish Crowns slagteri i Ringsted, der er ramt af et coronaudbrud.

Dermed er antallet af smittede slagterimedarbejdere oppe på 79 på en uge.

For at bryde smittekæder indfører koncernen nu temperaturmålinger for alle ansatte på Danish Crowns slagterier og fabrikker i Danmark.

Hvis en ansat har en temperatur over 37,8 grader, når personen møder ind, bliver man sendt hjem.
Af: Marianne Thorø

03-08-2020 13:58
Tour de France-starten i DK officielt udskudt

Tour de France-starten i Danmark næste år er udskudt.

I stedet bliver etaperne i Danmark afviklet i dagene fra den 1. til 3. juli 2022.

De danske Tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper, og de fortæller, at der er fuld opbakning til udskydelsen fra de fem danske mål- og startbyer.

Af: Marianne Thorø

03-08-2020 10:49
Ledigheden er faldet omkring månedsskiftet

Den samlede ledighed i Danmark er nu faldet til 178.296 personer. Det var 2062 personer færre end for en uge siden.

Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Der var ellers frygt for at månedsskiftet ville byde på en del fyringer, men de ser indtil videre ud til at være udeblevet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kalder det overfor ritzau et lille lysglimt i en ellers meget alvorlig situation
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-08-2020 08:36
Enhedslisten skeptisk over for genåbning af natteliv

Stigende smittetal får nu Enhedslisten til at efterlyse en sundhedsfaglig redegørelse for risici ved genåbningens fase fire, der efter planen skal påbegyndes i august.

Her ventes blandt andet spillesteder, diskoteker og natklubber at få lov til at åbne.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, erklærer sig grundlæggende "skeptisk" over for en åbning af nattelivet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

03-08-2020 08:31
Rekordfå lomme- og tasketyverier under corona

Lomme- og tasketyvene i Danmark har holdt sig usædvanlig meget i ro under corona.

I hvert fald er der i andet kvartal af i år anmeldt cirka 2000 lomme- og tasketyverier - det er et fald på 69 procent end samme periode sidste år.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Næsten halvdelen af alle taske- og lommetyverier finder stadig sted i Københavns Kommune.
Af: Marianne Thorø

03-08-2020 05:57
Ø-turister belaster mobilnetværket

De mange ø-turister denne sommer har belastet øernes internetforbindelser.

Det gælder blandt andet Fanø, hvor øen har oplevet en stigning i datatrafikken på 135 pct i forhold til samme periode sidste år. På Rømø er datatrafikken steget med 130 pct i forhold til sidste sommer.

Det viser en opgørelse fra Telenor.

Af: Marianne Thorø

03-08-2020 05:53
Massevis af mundbind har kurs mod Danmark

Massevis af mundbind er på vej til Danmark.

Det understreger Lars Frelle-Petersen, medlemsdirektør i Dansk Industri, der har været i kontakt med flere virksomheder, som importerer mundbind.

Mundbind er blevet særdeles eftertragtede, efter at Sundhedsstyrelsen fredag kom med anbefalingen om at bære dem i den offentlige transport i myldretiden.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at bære mundbind i den offentlige transport, hvis det ikke er muligt at holde den anbefalede afstand på minimum en meter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-08-2020 05:52
SF foreslår statslige lån til efter- og højskoleophold

Staten bør oprette en fond, der gennem udlån kan dække hele prisen for et ophold på enten efter- eller højskole.

Det foreslår SF, da de mener, at for få børn og unge har mulighed for at dække prisen selv.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

03-08-2020 05:50
SF foreslår statslige lån til efterskole- og højskoleophold

For få børn fra lavindkomstfamilier kommer på efterskole, og for mange unge har ikke råd til et højskoleophold.

Det mener SF, som derfor foreslår, at staten opretter en fond, der skal give forældre mulighed for at låne til deres børns efterskoleophold, mens de lidt ældre højskoleelever selv skal kunne låne hos fonden.

Lånet skal så tilbagebetales over en årrække til lave renter - akkurat som et SU-lån - det fortæller ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-08-2020 05:47
Vanvidsbilist snuppet af fotovogn

En vanvidsbilist var på spil i weekenden da politiet havde sin fotovogn ude på Lunderskovvej i Vejen kommune.

Her blev en bilist blitzet med 179 km/t i 80 km-zonen - og der betyder altså en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst et halvt år plus en bøde på mindst 8.500 kroner.

Derudover kan 44 andre bilister se frem til en hilsen i e-boks. Fire af dem går i øvrigt et klip mens en kan se frem til en betinget frakendelse for en fart på 134 km/t på landevejen.
Af: Marianne Thorø

03-08-2020 05:46
Gruppe lænsede især ældre for 11 mio kroner

Seks mænd mellem 19 og 23 år skal i denne uge for retten, hvor de er tiltalt for omfattende svindel mod især ældre mennesker.

De seks ringede over en periode på knap ni måneder tilbage i 2018 og 2019 til flere personer, hvor de udgav sig for at være fra banken, teleselskabet, eller NemID.

Det lykkedes dem på den måde at lænse 157 personer for samlet knap 11 millioner kroner, skriver ritzau.
Af: Marianne Thorø

03-08-2020 05:10
Løstansatte kvinder føler sig oftere forsøgt presset til sex

Kvinder med løs tilknytning til arbejdsmarkedet oplever at de bliver presset til sex af en overordnet.

Det viser en ny kortlægning af fænomenet i TrygFondens årlige tryghedsmåling. Det skriver Dagbladet Information.

Mere end hver 10. løstansatte kvinder svarer i undersøgelsen at de har oplevet en overordnet eller magtfuld person, der har prøvet at presse dem til sex.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Information

03-08-2020 05:03
Langt fra alle ikke-vestlige indvandrer er muslim

Det er langt fra alle ikke-vestlige indvandrere i Danmark, der er muslimer.

En ny analyse viser at ca hver femte ikke-vestlige voksne indvandrer og hver tiende ikke-vestlige voksne efterkommer identificerer sig som kristne. Det svarer til knap 80.000 personer, skriver Kristeligt Dagblad.

Faktisk er det ifølge analysen under halvdelen af landets ikkevestlige indvandrere, som er muslimer. Udover de 80.000 kristne er der også mange buddhister, hinduister og personer, der angiver, at de ikke praktiserer nogen religion.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Kristeligt Dagblad

31-07-2020 12:25
Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen mundbind i offentlig transport

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu mundbind i offentlig transport på særlige tidspunkter.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Sundhedsstyrelsen skriver, at man med fordel kan bruge et mundbind, hvis man bevæger sig ud i den kollektive trafik på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer.

Danmark er et af de sidste lande i verden til at anbefale brugen af mundbind.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 11:28
Sprængstoffer bag eksplosion

Det var formentlig en form for sprængstoffer der var årsagen til eksplosionen i Svendborg forleden.

Huset 60-årige mandlige beboer døde ved eksplosionen og en 55-årig kvinde kom lettere til skade - men politiet vil ikke fortælle hvilken relation den 55-årige kvinde havde til manden.

Ifølge Fyns Politi kan der både være tale om en kriminel handling eller en enkeltstående ulykkelig hændelse, fortæller TV2 Nyhederne.


Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyhederne

31-07-2020 09:55
12-årig kørte golfvogn på Aarø

Udlejning af golfvogne har sommeren over været et hit på Aarø. Men kørslen i dem foregår ikke helt efter reglerne, mener lokalbefolkningen, der således efterlyste hjælp til håndhævelse fra politiet.

Civilt klædte betjente tog i går ud til øen og her blev der fundet fem uindregistrerede golfvogne, der kørte på offentlig vej - hvilket de ikke må.

I et af tilfældene havde faderen overladt rattet til sin 12-årige datter - og det koster nu faderen en bøde på 2500 kroner.

Af: Marianne Thorø

31-07-2020 07:54
36-årig anholdt for voldtægt

Anklageren ved Syd- og Sønderjyllands Politi fremstiller i dag en 36-årig mand fra Aabenraa Kommune i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Den 36-årige er sigtet for voldtægt, men meget mere vil politiet ikke ud med endnu.

Ifølge politiets vagtchef vil Anklagemyndigheden begære lukkede døre ved grundlovsforhøret.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 07:47
EM-slutrunden i håndbold i Danmark og Norge i fare

EM-slutrunden i håndbold i Danmark og Norge til december kan være i fare.

Begge nationer mangler nemlig stadig et finansielt sikkerhedsnet fra det europæiske håndboldforbund (EHF).

Billetsalget er værtsnationernes eneste indtægtskilde, og med de nuværende restriktioner omkring sportsarrangementer vil det betyde, at arrangørerne får et gigantisk hul i pengekassen.

Derfor er der brug for en økonomisk garanti fra EHF, mener formanden for dansk håndboldforbund, Per Bertelsen ifølge BT.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 07:30
Ild i bygning - syv personer reddet ud

Syv personer er evakueret efter en brand her til morgen i Allegade i Haderslev.

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Alle er i god behold, lyder det fra vagtchefen.

Ifølge Ekstra Bladet arbejder brandfolk stadig på stedet.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 06:17
Der er handlet boliger for 100 mia kroner

Vi danskere har handlet boliger i vildskab i årets første seks måneder.

Ifølge en opgørelse fra Boligsiden er der handlet boliger for 100 milliarder kroner - på trods af coronaudbrud og den delvise nedlukning af samfundet.

Alene i juni blev der gennemført mere end 10.000 handler - det højeste på én måned i ti år.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 05:48
Amatørdykkere fandt gammel sværdskede

To amatørdykkere har gjort noget af en fund i vandet ud for Helved på Als.

Her fandt de hvad der viste sig at være en godt 80 centimeter lang sværdskede af metal. Det skriver Jydske Vestkysten.

Sværdskeden er nu indleveret til Museum Sønderjylland og skal senere vurderes af en ekspert.

En foreløbig vurdering er at den muligvis stammer fra Mellemøsten, men om den er gammel - eller blot en souvenirgenstand fra Tyrkiet, er endnu uvist.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 05:46
Sprit- og narkobilister i det syd og sønderjyske

To påvirkede bilister er i nat blevet snuppet i det syd- og sønderjyske.

I Esbjerg blev en 27-årig mand standset i sin personbil, og det viste sig at han var påvirket af narko.

Også i Egernsund blev en bilist standset. Bag rattet sad en 32-årig mand, der var påvirket af alkohol over den tilladte grænse.

I begge tilfælde skal blodprøver nu afgøre, hvilke konsekvenser den ulovlige kørsel skal have.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 05:31
Endnu flere smittede i Danmark

Den seneste tids tendens til stigende coronasmitte i Danmark fortsatte i går hvor der blev registreret 91 nye tilfælde.

Det er det højeste antal smittede, der er registreret på én dag siden starten af maj.

Til gengæld er antallet af corona-indlagte på landets sygehuse faldet med tre til nu at være 18.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 05:28
Ønsker klar plan fra regeringen

Flere partier kræver en mere klar plan fra regeringen på, hvad vi gør hvis coronavirussen for alvor begynder at sprede sig i Danmark igen.

Det skriver Berlingske.

Partierne mener nemlig ikke, at de nuværende beredskabsplaner er tilstrækkelige.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke siger til avisen, at der allerede er klare arbejdsgange i forhold til enkeltudbrud og at der eksempelvis arbejdes på et såkaldt nationalt varslingssystem.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 05:21
SF og R: Kulturlivet skal fortsat kompenseres

Står det til SF og De Radikale skal det danske kulturliv fortsat kompenseres, så længe der er restriktioner relateret til inddæmning af smitte med coronavirus.

Det er med de planer, partierne går ind til de forhandlinger om økonomisk hjælp til kulturlivet, som kulturminister Joy Mogensen snart vil indkalde til.

Mange kulturinstitutioner har, siden den gradvise genåbning blev indledt, været begrænset af forsamlingsforbud og krav til, hvor mange gæster der skal være per kvadratmeter.

Det koster på bundlinjen og mange er lukningstruede.
Af: Marianne Thorø

31-07-2020 04:49
Snart kan det være slut med dansk musik på YouTube

Snart vil det være slut med dansk musik på YouTube - hvis altså ikke Google og Koda bliver enige om en aftale på området inden i nat.

Partnerne er nemlig ikke nået til enighed om, hvordan danske kunstnere skal aflønnes for at deres musik bruges på YouTube.

Ifølge Koda ønsker Google at reducere betalingen til danske kunstnere med knap 70 procent. En reduktion som Koda ikke vil acceptere.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 13:00
Dronningen kom på visit

De besøgende på Sønderborg Slot fik sig en ekstra oplevelse, da de stod i kø i går morges.

Pludselig kom dronning Margrethe og prinsesse Benedikte forbi med deres familier til en privat omvisning af slottets nyeste udstilling "100 år med Danmark - Sønderjylland siden Genforeningen".

Dronningen holder for tiden den traditionelle sommerferie på Gråsten Slot hvor hun flyttede ind den 21. juli.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 12:57
Unge i karantæne på Malta

Omkring 40 til 50 danskere i alderen 14 til 17 år er i øjeblikket strandet på Malta, hvor de er afsted med EF Sprogrejser på et engelsk-kursus.

Ifølge TV2 er gruppens leder testet positiv for corona og derfor sat i karantæne.

Det samme er nu også de unge, danske kursusdeltagere.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 10:38
Corona har påvirket ejendomsmæglernes bundlinje positivt

Mange danske ejendomsmæglere har oplevet en bedre økonomi under Corona.

I en rundspørge hos Nybolig svarer 42 pct at corona har påvirket deres forretning til det bedre. 37 pct. oplever ingen forskel, mens 16 pct. har oplevet lavere omsætning.

Det er især de mæglerforretninger, der har sommerhuse på hylderne, der oplever de fleste salg.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 10:32
17 mio ramt af coronavirusset

Over 17 millioner mennesker er bekræftet smittet med coronavirus på verdensplan.

Det viser tal fra Johns Hopkins University her til morgen dansk tid.

Dermed er der på fire dage blevet konstateret mere end en million nye smittede på verdensplan.

Det er en voldsom acceleration i smittespredningen, siden virusset første gang brød ud i Kina omkring nytår.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 10:30
Lille fald i arbejdsløsheden

Efter tre måneders stigning falder arbejdsløsheden i Danmark lidt.

Ifølge Danmarks Statistik er der nu 154.600 personer registreret som ledige i Danmark - og dermed er bruttoledigheden i juni faldet med 4100 personer.

Arbejdsløsheden er på 5,5 procent, men flere økonomer forventer flere ledige de kommende måneder.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 08:28
Køkkenhave-gæster generer naboerne

Den nye kongelige køkkenhave ved Gråsten Slot er blevet et tilløbsstykke - faktisk i en grad så de mange besøgende generer beboerne på Gl. Aabenraavej ved slottet. Det skriver Jydske Vestkysten.

De mange uhensigtsmæssigt parkerede biler får naboerne til Gråsten Slot til at frygte at udrykningskøretøjer får svært ved at passere hvis uheldet skulle være ude.

Ifølge beboerne er der så få parkeringspladser ved Den Kongelige Køkkenhave, at selv medarbejderne er nødt til at parkere på villavejen.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 07:14
Antallet af coronasmittede i Danmark stiger

Antallet af coronasmittede i Danmark stiger.

I går blev der registreret yderligere 57 smittede med covid-19.

Antallet af indlagte er siden tirsdag faldet med en enkelt til 21. Heraf er tre indlagt på intensiv og i respirator.

Derudover er endnu en død med covid-19, hvilket bringer det samlede antal siden marts op på 614.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 07:10
Drenge dømt for omfattende hærværk

Tre drenge på 16, 16, og 17 år er blevet dømt for omfattende hærværk mod biler og et hus omkring Ryes Mølle Vej og Grønningen i Haderslev.

Hærværket fandt sted i maj og de tre drenge blev idømt ubetingede domme mellem 40 og 60 dages fængsel. Det fortæller jv.dk.

Derudover har flere af de borgere som blev ramt af hærværket fremsat erstatningskrav mod de tre unge.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 06:56
Topselskaber grillet i Kongressen

I USA blev topcheferne for Amazon, Apple, Google og Facebook i aftes dansk tid grillet af medlemmer af den amerikanske Kongres.

Kongressen mener nemlig at techgiganterne er blevet for dominerende.

De fire selskaber har det til fælles at de alle har enorm magt, som de - ifølge flere medlemmer af Kongressen - bruger til at holde konkurrenter nede og vokse sig større.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 05:41
Rejsevejledninger bør gøres mere specifikke

En række partier i Folketinget vil have regeringen til at ændre rejsevejledningerne så de gælder regioner og ikke hele lande. Vel at mærke de steder, hvor det kan lade sig gøre. Det fortæller TV2 Nyhederne.

Det sker blandt andet på grund af situationen i Spanien, hvor coronasmitten blusser op specifikke steder.

Det vil ifølge sundhedsordfører Peder Hvelplund fra Enhedslisten gøre det mere sikkert og mere præcist.

Kun i Sverige er der lige nu en opdeling i regioner i de danske rejsevejledninger.
Af: Marianne Thorø

30-07-2020 05:33
Nationalmuseet vil droppe ordet "eskimo"

Nationalmuseet vil droppe ordet "eskimo" i sin arktiske udstilling "Eskimoer og Grønland".

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge museumsdirektør Martin Appelt, skyldes det, at det af mange opfattes nedsættende - især blandt de mennesker, der nu bor i de områder, hvor Nationalmuseet samlede de mange genstande ind til udstillingen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

30-07-2020 05:11
Aabenraa-skraldemand smittet

En skraldemand i Aabenraa kommune er smittet med coronavirus.

Ifølge Arwos har den pågældende skraldemand hentet skrald på 150 veje rundt om i kommunen.

Derfor opfordrer Arwos nu i en SMS alle kunderne på ruterne til at vaske eller desinficere låg og håndtag på deres skraldespande.

Tre af skraldemandens kolleger er sendt hjem på grund af smitteudbruddet, indtil de er testet negative.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 13:50
Antallet af corona-smittede på slagteri stiger markant

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted er på et døgn steget fra 3 til 16.

Derfor opstilles der nu et mobilt testcenter ved slagteriet for at komme smittekæderne til livs.

Allerede i går da de tre tilfælde blev kendt, blev en afdeling med 80 medarbejdere sendt hjem. De skal alle testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

Det fortæller ritzau.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 10:05
19-årig anholdt for drab

En 19-årig mand er anholdt og sigtet for drab på en 53-årig mand i Hjørring i sidste uge.

Ifølge Nordjyllands Politi er den 19-årige i familie med offeret.

Den 19-årige fremstilles i dag i et lukket grundlovsforhør.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 10:02
Retssager om forsamlingsforbud indledes

De første sager om overtrædelse af forsamlingsforbuddet der blev indført i forbindelse med corona-krisen skal nu for retten.

I dag skal indehaveren af en vandpibecafe for retten fordi han har afvist at betale en bøde på 5000 kroner.

Også i Odense og Herning er der lignende sager på vej.

Forsamlingsforbuddet, som i begyndelsen gjaldt forsamlinger på flere end ti personer, er siden lempet flere gange. I øjeblikket er grænsen 100 personer.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 10:00
Ny spiller til Sønderjyske

SønderjyskE ishockey har skrevet kontrakt med den 25-årige canadier, Brendan Harms.

Han kommer aktuelt fra norsk ishockey og har blandt andet en fortid i den nordamerikanske ECHL-liga.

Sportschef Kim Lykkeskov kalder Brendan Harms en spiller, der knokler på isen og som matcher Sønderjyskes DNA og værdier.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 09:57
Rådhuspladsen i Århus bliver hot spot

For at undgå en opblusning af coronasmitte i Danmark har politiet i Østjylland udnævnt Rådhuspladsen i Århus som et såkaldt hotspot.

Det sker forud for AGFs kamp i aften mod OB om deltagelse i Europa League.

Dermed kan politiet gå ind og lukke området, hvis ikke forsamlingsforbuddet overholdes - som det skete forleden da AGFs første medaljer i 23 år kom i hus.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 09:47
Storbritannien snupper flere mio doser vaccine

Storbritannien har underskrevet en aftale om at blive forsynet med op til 60 millioner doser af en mulig covid-19-vaccine, som to medicinalselskaber forsøger at udvikle.

Endnu er der ingen godkendt vaccine mod sygdommen som indtil nu har kostet 659.000 mennesker livet verden over.

Storbritannien har i forvejen sikret sig 190 mio doser af en vaccine hos andre firmaer, og har dermed nu aftaler om 250 millioner doser potentiel coronavaccine.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

29-07-2020 09:30
Flere sætter lejligheden til salg

Flere danskere end normalt har de seneste fire uger sat deres lejlighed til salg.

Det viser tal fra Boligsiden, der ejes af de danske ejendomsmæglere.

Forklaringen er ifølge cheføkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz, at der er kommet fart i boligsalget og det har givet lejligheds-ejerne blod på tanden til at sætte boligen til salg.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 08:55
Slagtergade og Bøndergårdene ensrettes i august

I Haderslev forsøger kommunen nu at forberede trafikafviklingen omkring Fællesskolen Hammelev Sct. Severin,

Det sker ved i tre uger at lave ensretning af en del af Slagtergade og Bøndergårdene i Haderslev.

En trafikanalyse fra sidste år har vist at der er behov for at forbedre trafiksikkerheden omkring skolen, der ligger på en smal vej med en del af- og pålæsninger på uhensigtsmæssige steder, der giver farlige situationer.

Håbet er nu at en ensretning af vejene kan gøre trafikken mere overskuelig.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 08:50
Toftlund-bager lukket på grund af rotter

Eckholdts Bageri i Toftlund er lukket på grund af hvad der tyder på at være rotter.

Det er bagermesteren selv der kommer med meldingen på facebook, efter han i nat mødte ind på arbejde. Her var der tydelige tegn på skadedyr - muligvis rotter.

De nødvendige foranstaltninger er foretaget og bageriet har valgt at holde lukket indtil rotten er fundet.
Af: Marianne Thorø

29-07-2020 06:28
Ingen yderligere smittede i Aabenraa kommune

Det blev ved et forholdsvist lille udbrud da flere i Aabenraa kommune for nyligt blev testet positive.

Da tre medarbejdere og to borgere i henholdsvis hjemmeplejen og Hjernecenter Syd blev testet positive med COVID-19, tøvede kommunen ikke og sendte i alt 34 borgere og 96 medarbejdere til test.

Faktisk er de blevet testet to gange og alle prøver er negative, lyder det i en pressemeddelelse fra Aabenraa kommune.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

29-07-2020 06:22
Efterskole sat til salg

Fremtiden er uvis for de bygninger, der engang husede Gram Sygehus - og senest Gram Efterskole, der lukkede og slukkede i marts, da corona ramte.

Formanden for efterskolens bestyrelse, Werner Sternberg, håber at et salg kan skaffe penge til kreditorerne og siger til Jydske Vestkysten at bygningerne nok bedst er egnet som en for skole eller kursusvirksomhed.

Ifølge avisen har der allerede været flere interesserede ude og kigge på bygningerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV

29-07-2020 05:32
SF vil have udfaset benzin-og dieselbiler om få år

Står det til SF, skal salget af benzin- og dieselbiler trinvist udfases fra 2022.

Det er et af partiets hovedkrav, når partierne skal mødes til forhandlinger om klimaindsatsen på transportområdet efter sommerferien, skriver Politiken.

Det er dog uvist, om forslaget kan lade sig gøre.

Regeringen har nemlig tidligere foreslået en udfasning af benzin- og dieselbiler i 2030 og i den forbindelse kom det frem, at et nationalt forbud ville stride imod EU-regler på området.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 10:20
Bent Fabricius-Bjerre er død

Og et dødsfald: den danske komponist Bent Fabricius-Bjerre er død efter kort tids sygdom.

Han blev 95 år.

Bent Fabricius-Bjerre står bag musikken til en lang række film og tv-serier - blandt andet Olsen Banden og Matador.

Familien oplyser, at bisættelsen vil foregå privat.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 10:12
Lastbil ramte midterautoværn på Sønderborgmotorvejen

En lastbil kørte tidligere i dag ind i midterautoværnet på Sønderborgmotorvejen i vestlig retning.

Politiet oplyser at oprydningsarbejdet efter ulykken kommer til at påvirke trafikken i begge retninger.

Der er sat tavlevogn op på stedet og politiet indskærper kraftigt overfor forbipasserende at de holder fokus på trafikken og IKKE på oprydningsarbejdet.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 10:05
Prins Joachim får formentlig ingen men af blodprop

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim får efter alt at dømme ingen fysiske følger eller andre mén som følge af den blodprop i hjernen han fik i weekenden. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Joachim ligger lige nu på intensiv afdelingen på Universitetshospitalet i Toulouse i Frankrig, men forventes snart flyttet til en anden afdeling.

Hospitalets lægefaglige team vurderer, at risikoen for tilbagefald er meget lille, når først arterien er helet.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 08:56
Ledige pladser i Region Syddanmark

Hvis du ikke kom ind på drømmestudiet, da meddelelsen om fordelingen af pladserne kom i nat, så er der masser af muligheder for at studere i Region Syddanmark.

Her er der nemlig stadig 104 pladser ledige på forskellige uddannelser.

Flest ledige pladser finder vi dog i Region Midtjylland, hvor 114 pladser er ledige. Her er det særligt professionsbacheloruddannelserne på det tekniske område, som ikke er fyldt op.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 08:53
Sprit- og narkobilister snuppet

Sommeren over har politiet i hele landet kørt en målrettet indsats mod sprit- og narkobilister.

Frem til 26. juli er det blevet til 717 sigtelser for spirituskørsel, mens 1056 blev sigtet for at køre under påvirkning af medicin eller narko.

Derudover melder politiet om 168 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken, og 45 ulykker, hvor der er mistanke om, at føreren har været påvirket af medicin eller narko.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 06:35
Rekordmange pædagoger optaget i år

Antallet af optagne på landets pædagoguddannelser er steget i år - og det er første gang i fire år.

Det fremgår af tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

4955 bliver tilbudt en plads, hvilket er en stigning på 86 studerende - to procent - fra 2019.

Selvom stigningen vækker glæde i pædagogernes fagforening, BUPL, så mener formand Elisa Rimpler at det langtfra nok, hvis man skal kunne leve op til et politisk krav om minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 05:30
K: Nu skal fødevarer klimamærkes

Danske fødevarer skal klima-mærkes, så man kan se, hvilket aftryk bøffer, tomater og kartofler sætter på klimaet.

I hvert fald, hvis det står til de konservative.

Ideen har været fremme flere gange de seneste år, men er droppet igen fordi det er for dyrt og kompliceret at dokumentere, hvor meget for eksempel en banan, der transporteres fra Colombia, koster i klimaregnskabet.

Men nu siger klima- og miljøordfører for de konservative, Mette Abildgaard, til TV 2 at partiet vil forsøge at tage mærkningen med til klimaforhandlingerne, der begynder efter sommerferien.Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2

28-07-2020 05:28
Næsten 70.000 optaget på videregående uddannelser

Rekordmange har i år fået tilbudt en plads på en af landets mange videregående uddannelser.

Det viser dugfriske tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Helt præcist 69.529 ansøgere får tilbudt en plads mod 65.714 sidste år - det er en stigning på seks procent.

Fire ud af fem får desuden tilbudt den uddannelse, som var deres førsteprioritet.
Af: Marianne Thorø

28-07-2020 05:16
Advarer mod boligsvindel

Syd- og Sønderjyllands politi advarer mod at falde for gode boligtilbud med krav om hurtig depositum.

Advarslen kommer netop som mange har fået at vide hvilken uddannelse de er kommet ind på og derfor måske skal flytte til en ny by.

Lederen af forebyggelsessektionen, vicepolitiinspektør Chr. Østergård, opfordrer de boligsøgende til at være meget skeptiske, så de undgår at blive udsat for bedrageri.

Ifølge ham er der generel en tendens til, at kriminelle benytter hjemmesider og sociale medier til at komme i kontakt med borgere for at begå bedrageri, bl.a. i forhold til lejeboliger.

Rådet er at være skeptisk, se lejligheden fysisk og sikre sig den rent faktisk tilhører udlejer inden der betales en eneste krone i depositum.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

27-07-2020 10:56
Flere vælger fastforrentet lån

De danske boligejere vælger i stigende grad realkreditlån med fast rente frem for variabel rente.

Det viser tal fra Nationalbanken ifølge ritzau og det er første gang i 11 år, at boliglån med fast rente er de mest populære.

Boligøkonomer forklarer det med at flere ønsker et fast renteniveau, der ikke lader sig påvirke af eksempelvis coronakrisen.

Da Danmark lukkede ned i marts, steg den 30-årige boligrente fra en halv til to procent på ganske få uger, men er nu siden faldet igen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

27-07-2020 10:34
Stigning i detailhandlen i juni

Der blev i juni solgt mere i den danske detailhandel, end der gjorde i maj. Det viser sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

I alt er det danske detailsalg steget med 1,4 procent i juni og dermed fortsætter den opadgående kurve fra maj. Det er især tøj og sko danskerne har handlet i juni i forhold til maj.

Forventningen er dog at detailbranchen går en meget skrøbelig tid i møde. Dansk økonomi har fået et kæmpe slag, og næsten 100.000 danskere har indtil videre mistet deres arbejde, lyder forklaringen.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 10:17
Kun få gæster vil have Open Air-billetter refunderet

Open Air i Varde ser ud til at klare skærene trods corona-aflysningen.

Den lokale festival har ikke forudbetalt noget og alle kunstnere har meldt tilbage at de er klar næste år i stedet.

Også gæsterne har fået tilbudt at få pengene tilbage for billetten, men dét har kun 20-25 valgt at gøre, fortæller formanden for Open Air, Torben Lehmann til TV Syd.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 09:34
Professor bekymret over fodboldfejring

Der blev set stort på corona-regler og restriktioner, da fodboldklubben AGF i går snuppede den første medalje i 23 år.

Adskillige fans stimlede sammen - især på Rådhuspladsen i Aarhus - og det bekymrer Hans Jørn Kolmos, som er professor i klinisk mikrobiologi fra Syddansk Universitet.

Især set i lyset af at smittetrykket stiger i Danmark, skal vi ikke have for mange af den slags samlinger, før antallet af smittede vil stige voldsomt.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 09:26
Forældre forsøger at presse tatovører

Flere af landets tatovører oplever flere gange i ugen at forældre forsøger at presse dem til at tatovere deres børn under 18 år.

Både børn og voksne bliver sure, når tatovørerne afviser dem med begrundelsen at det er ulovligt at tatovere børn under 18 år - også selvom forældrene giver lov.

Professor i psykologi ved Aalborg Universitet Bo Møhl kalder det overfor DR Nyheder curling på et nyt niveau, hvor forældre har svært ved at sige nej til deres børn, der ønsker at få en tatovering.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 07:13
Ro på, siger spansk udenrigsminister

En ny smittebølge spreder sig i disse uger i Spanien.

Det sker, i takt med at landet er begyndt at genåbne, og turisterne så småt vender tilbage .

Derfor maner den spanske udenrigsminister til besindighed og siger at smittestigningen var forventet, og at situationen er under kontrol.

Meddelelsen fra den spanske regering kommer, efter at både Storbritannien og Norge har opfordret deres borgere til at gå i karantæne i henholdsvis 14 og ti dage efter en Spanien-rejse.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 07:07
Ulovlige sex- og overgrebsvideoer deles fortsat på socialt medie

Mens flere sager om deling af sex-videoer kører i de danske retssale, så viser det sig nu at det stadig flyder med ulovlige sex- og overgrebsvideoer på nettet.

Det er Radio LOUD, der kan afsløre at der fortsat sælges, byttes og deles nøgenbilleder og sexvideoer ved hjælp af tjenesten Reddit.

Her tilbyder brugerne intime billeder og videoer af både kendte og ukendte danske kvinder og piger uden deres samtykke.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 05:12
Turister kravler på Hammershus

På Bornholm er de lokale ved at være godt trætte af respektløse turister.

De mange danskere der i år holder sommerferie hjemme sender også mange familier til solskinsøen, men det kniber tilsyneladende med at overholde reglerne.

Trods skiltning i området er der øjensynligt gået sport i for børnene at kravle på ruinerne af Hammershus - mens forældrene ser på.

Skovrider på Bornholm, Søren Frise, siger at det både koster skader, hvis man falder ned - men også på seværdighedens ve og vel eftersom ruinerne er ret skrøbelige.
Af: Marianne Thorø

27-07-2020 04:56
Billund-talent rykker frem på verdensranglisten i golf

Golftalentet Rasmus Højgaard fra Billund er nu den bedst placerede dansker på verdensranglisten.

Den 19-årige golfspiller sluttede i weekenden på en andenplads i British Masters, og det gav ham så mange point til ranglisten at han rykker hele 68 pladser frem til en plads som nummer 131.

Dermed overhaler han den hidtil bedst placerede dansker, nordjyske Lucas Bjerregaard.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

27-07-2020 04:52
Adskillige raske smittebærere i verden

Hver syvende smittet med coronavirus opdager aldrig de har sygdommen.

De kan derfor smitte familie, venner og kolleger uden at vide det.

Sådan lyder resultatet i en stor metaanalyse ifølge Politiken.

Dermed er det ifølge professor og overlæge på Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen nærmest umuligt at inddæmme og nedkæmpe epidemien, når der tilsyneladende går så mange raske smittebærere rundt.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

24-07-2020 08:12
Fejl i mange indberetninger til lønkompensation

Et spørgsmål om hverdage eller alle dage er forskellen på om din virksomhed har fået de rette beløb udbetalt i forhold til lønkompensation.

I uge 24 blev der nemlig specificeret hvordan man skulle beregne hvis man fik brug for noget af sit personale under hjemsendelse alligebel.

Ifølge tv2 er der tale om flere mio., måske endda mia. kroner der er blevet udbetalt forkert.

Har man en virksomhed der har fået indberettet forkert er det med at få det rettet da der venter et krav om tilbagebetaling.

Af: Kim Hansen
Kilde: tv2

24-07-2020 08:07
Du sparer penge ved at tanke lastbilen i Padborg

Når du krydser den dansk-tyske grænsen med motorvejen, så kan du ikke undgå at kaste et øje på de store bygninger ved Padborg der oser af liv inden for transportsektoren.

Men hvad du sikkert ikke tænker over, er at Padborg faktisk et af Europas største dieseltanksteder for lastbiler. Årsagen er, at det er billigere at tanke de store køretøjer på vores side af grænsen.

En af dem der benytter sig af det, er den tyske vognmand Michael Nissen, som ejer transportfirmaet MNTS.
Han fortæller til DR nyheder, at han med hans 50 lastbiler sparer op imod 750.000 kroner årligt ved at tanke i Padborg.

Af: Kim Hansen

24-07-2020 08:06
Burgerkæde skifter ud i toppen efter kritik

Efter fire hæsblæsende år, hvor burgerkæden Burger Schack er vokset til 15 restauranter, skifter Burger Shack ud i ledelsen og har indsat Lars Hviid som CEO.

Det sker i kølvandet på Fødevarestyrelsens kritik.

Lars Hviid har med sin brede erfaring en bunden opgave nemlig at få glade smileys tilbage i alle 15 Burger Shack restauranter hurtigst muligt.

Lars Hviid erstatter Christopher No Kjærholm.

Af: Kim Hansen

24-07-2020 08:05
Gærlugt er nu fortid

I slutningen af maj måned skete der er udslip af et stof der gjorde at flere naboer til De Danske Gærfabrikkers afdeling i Lunderskov blev voldsomt genert af lugt.

Det skulle der nu være styr på, lyder det fra JV.dk.

Fabrikken har haft Force Instisute ude og lave en uvildig undersøgelse af de ramte områder, og der konstateres at man er pænt under grænseværdierne nu.

Resultatet er nu sendt ind til Kolding kommune, men der er ikke kommet en endelig godkendelse derfra endnu.

Af: Kim Hansen
Kilde: jv.dk

24-07-2020 08:04
Kvinde fundet i god behold

En 58-årig kvinde blev i går eftermiddag efterlyst på Twitter af Syd og Sønderjyllands politi.

Kvinden var kørt fra Jacob A Riisvej i Ribe i nedtrykt sindstilstand.

Heldigvis lykkedes det at finde kvinden i god behold, oplyser politiet.

Kvinden blev fundet i en shelter lidt udenfor byen i går aftes.

Af: Kim Hansen

24-07-2020 08:04
ATK-bilen var på plads

Syd og Sønderjyllands politi var torsdag aften ude med ATK-bilen på Tinglevvej ved Aabenraa

Strækningen er en fokusstrækning og får jævnligt besøg af ATK-bilen.

Over 400 passerede kameraet og 35 bilister havde en lidt for tung speederfod, så de får en hilsen i E-boks.

5 af dem får desuden et klip i kørekortet for hastigheder op til 117km/t i 80zone, skriver politiet på twitter.

Af: Kim Hansen

23-07-2020 11:04
Bilist kørte med knust forrude

Politiet fik i aftes et tip om en tysk bilist nord for Varde og som var på vej syd på med meget lav hastighed mens han blinkede til højre.
En patrulje fik kontakt med manden nær Ribe og kunne konstatere hans lave hastighed var grundet en knust forrude. Da det ikke er lovligt at køre i en bil med en knust frontrude, blev han bedt om at tilkalde vejhjælp fra Tyskland.

Af: Søren Klinkby
Kilde: Jv

23-07-2020 10:09
Du sparer penge ved at tanke lastbilen i Padborg


Når du krydser den dansk-tyske grænsen med motorvejen, så kan du ikke undgå at kaste et øje på de store bygninger ved Padborg der oser af liv inden for transportsektoren.
Men hvad du sikkert ikke tænker over, er at Padborg faktisk et af Europas største dieseltanksteder for lastbiler. Årsagen er, at det er billigere at tanke de store køretøjer på vores side af grænsen.
En af dem der benytter sig af det, er den tyske vognmand Michael Nissen, som ejer transportfirmaet MNTS.
Han fortæller til DR nyheder, at han med hans 50 lastbiler sparer op imod 750.000 kroner årligt ved at tanke i Padborg.

Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

23-07-2020 09:55
Dårlig skiltning til Fanø

Der er stor utilfredshed med skiltningen ved færgelejet til Fanø.
Fastboende pendlere på øen oplever nemlig problemer med at benytte Ø-Bizz som giver de fastboende mulighed for at komme forrest i køen.
Dårlig skiltning bevirker at flere turister udviser utilfredshed over, at fastboere kommer forrest i køen.
Allerede sidste år udtrykte Fanø Kommune utilfredshed med skiltningen overfor rederiet, men intet er sket endnu. Derfor mener viceborgmester i Fanø Kommune, Erik Nørreby at rederiet i Molslinjen løber fra en aftale om at optimere skiltningen, det skriver jv.dk

Af: Søren Klinkby

23-07-2020 08:08
Fald i trafikken omkring grænserne

Seneste tal fra Vejdirektoratet viser at trafikken omkring grænserne ind til videre er faldet markant denne sommer.
I sidste weekend oplevede man på den Sønderjyske Motorvej ved Haderslev et fald på omkring 20 procent sammenlignet med samme weekend sidste år.
Henover Fyn var trafikken tæt pakket i weekenden, og lørdag fik Fynske Motorvej mellem Middelfart og Odense besøg af 14 procent flere biler sammenlignet med samme lørdag sidste år.
Tallene indikerer tydeligt, at flere holder ferie i Danmark på grund af Covid-19

Af: Søren Klinkby
Kilde: www.vejdirektoratet.dk

23-07-2020 07:54
45-årig mand dræbt i frontalsammenstød

Det var en 45-årig mand fra Kolding der i går eftermiddags mistede livet i en trafikulykke på Tøndervej nær Øster Lindet i Vejen Kommune.
Af ukendte årsager kom han over i den forkerte kørebane og her ramte han en modkørende lastbil frontalt.
Lastbilchaufføren kom ikke fysisk til skade ved ulykken, men er dog stærkt chokeret efter ulykken, det skriver TV-Syd

Af: Søren Klinkby
Kilde: TV-SYD

23-07-2020 07:52
Gram Slot ramt af mystisk hærværk

Slotsejer Svend Brodersen på Gram Slot har meldt et groft hærværk til politiet.
Tre gange på kun tre uger har ukendte personer nemlig forsøgt at tømme slotssøen omkring slottet for vand. Gerningsmanden har simpelthen fundet håndtaget hvorpå man regulerer vandstanden, det skriver eb.dk
Og det kan have store konsekvenser hvis søen tømmes for vand. Det gamle slot er nemlig opført på stolper af egetræ, som ikke tåler at blive udtørret - videre kan det også gå ud over fisken i søen.

Af: Søren Klinkby
Kilde: www.eb.dk

23-07-2020 07:51
Mange klubber overvejer at holde lukket

Lige nu er landets barer og diskoteker lukket, men ventes at åbne igen 8. august efter næsten seks måneders nedlukning på grund af Covid-19.
Men tanken om at skulle lukke allerede kl. 24.00 som regeringen har besluttet bekymre branchen, det skiver DR. Mange overvejer ligefrem om de i hele taget skal åbne under de forhold. Det er nemlig først efter midnat klubberne har deres størst omsætning.

Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

23-07-2020 07:50
Coronavirus er under kontrol i Danmark

Mens smidte tallet stiger i en række lande, så opfordre Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke til påpasselighed og til at holde sig til retningslinjerne. Det skrev han i et Facebook-opslag i går aftes og understreger samtidig, at coronavirusset er "under kontrol" i Danmark.

Af: Søren Klinkby
Kilde: Magnus Heunicke

23-07-2020 07:42
Svært af finde ledige sommerhuse i Kolding

Hvis du går med planer om at booke et sommerhus til i de kommende uger i Kolding kommune, så kan det blive svært at finde noget.
Tal fra sommerhussøgemaskinen Campaya viser nemlig at der ud af 473 sommerhuse, højest har været et enkelt ledigt i alle uger i juli måned, det skriver jv.dk
Også bookinger for august måned ser ud til at slå alle rekorder. Grunde skal findes i at mange dansker i holder sommerferie i Danmark.

Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-07-2020 09:07
Tiktok sletter videoer


Den popupulære kinesiske app Tiktok har i længere tid fået kritik for videoer med misinformation. Det har fået tjenesten til at slette ikke mindre end 29.000 videoer for brud på regler om misinformation, der kan være til fare for personers sundhed, det skriver MediaWatch på baggrund af en artikel fra CNBC.

Af: Søren Klinkby
Kilde: MediaWatch

21-07-2020 09:06
87.000 job forsvundet på tre mdr.

Coronakrisen har gjort sit indhug i antallet af lønmodtagere i Danmark. Alene i maj måned faldt antallet af lønarbejdere med 14.000 og dermed er der i alt forsvundet 87.000 job på tre måneder, det skriver Ritzau.

Af: Søren Klinkby
Kilde: Ritzau

21-07-2020 09:05
Bilist fældet med 142 i byzone

Selvom det er ferietid, så holder fotovognen ikke i garagen.

I går blev en vanvidsbilist målt til at køre 142 km i timen i Allerup ved Tjæreborg. Eftersom det er byzone, ja så kan føreren nu se frem til en øjeblikkelig frakendelse af kørekortet.
Også på Busholmvej ved Øster Højst havde fotovognen i går taget opstilling, hvor man fotograferede 42 bilister hvoraf seks kan se frem til et klip i kørekortet.

Af: Søren Klinkby
Kilde: Politiet

21-07-2020 07:46
Regningen til EU bliver større

Hvis du er EU kritisk, ja så bliver du nok ikke mindre nu. For efter som EU-landene netop er blevet enige om EU-budgettet de kommende år, så stiger den gennemsnitlige udgift til EU med yderlig 4,5 milliarder kroner, det skriver Jyllandsposten.
I den nuværende budgetperiode har Danmark i gennemsnit betalt 19,7 milliarder kroner årligt.
Den nye budgetperiode løber fra 2021 til 2027.

Af: Søren Klinkby
Kilde: www.jp.dk

21-07-2020 07:24
Byudviklingsprojekt bliver ikke til noget

Kolding Kommunes planer om at opføre boliger, erhverv og offentlige opholdsområder på det nuværende område ved lystbådehavnen bliver ikke til noget.
Kommunen havde ellers en plan om et byudviklingsprojekt ved navnet ”Marina City” – et projekt der ville bevirke at den nuværende lystbådehavn skulle flyttes ud i fjorden.
Men det bliver altså ikke til noget nu, da planklagenævnet har givet protestanterne medhold i deres sag, det skriver TV-Syd

Af: Søren Klinkby
Kilde: TV-SYD

21-07-2020 07:02
Godt gang i boligmarkedet

Selvom statsminister Mette Frederiksen forleden lukkede Danmark ned, så har det ikke haft store konsekvenser for salget af boliger – tvært imod.
Tal fra bioligsiden.dk viser nemlig, at der i første halvår af 2020 blevet handlet flere boliger end i samme periode sidste år.
Det er særligt sommerhussalget der er eksploderet, men også villaer, rækkehuse og ejerlejligheder har der været godt salg i.

Af: Søren Klinkby

21-07-2020 07:01
Mange er udsat for racisme på jobbet


Racisme på jobbet er et udbredt fænomen i Danmark
Ifølge en frisk undersøgelse fortaget af analyseinstituttet Wilke, så har hver femte lønmodtager enten selv været udsat for racisme på jobbet, eller har kolleger, det skriver TV-2

Af: Søren Klinkby
Kilde: TV-2

21-07-2020 07:01
Tyve bruger særlig indbrudsteknik

I Esbjerg og Varde området er man pt. plaget af indbrud hvor tyven eller tyvene benytter en særlig indbrudsteknik.
De borde simpelthen et eller flere huller i vinduesrammen, så de med et stykke ståltråd eller en snor kan åbne vinduet indefra ved at "fange" vinduesgrebet.

Senest episode var i weekenden i Esbjerg og tideliger har man set samme teknik anvendt i Vardeområdet. Politiet er ret sikkert på der er tale om samme gerningsmænd i begge episoder og forudser, at der kan komme flere lignende anmeldelser i de kommende dage, når folk vender hjem fra ferie, det skriver jv.dk

Af: Søren Klinkby
Kilde: www.jv.dk

21-07-2020 07:00
Frankrig skærper krav om mundbind

Fremover skal du bære mundbind når du skal med bus, tog og metro. I hvert fald hvis det står til Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund. Han har netop bedt ministeren se på forslaget.
I 131 lande er det allerede krav om mundbind og senest har franskmændene skærpet kravene så man nu skal bære mundbind i indendørs offentlige områder som banker, butikker og overdækkede markeder – og regeringen overvejer i øjeblikket om mundbind også skal være obligatoriske på arbejdspladser, det skriver DR.

Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

20-07-2020 08:17
Det flyder med skrald i gaderne

De mange turister i det danske sommerland er rigtig gode nyheder til udlejningsbureauerne, men det skaber dybe panderynker hos dem der bor fast i for eksempel Blåvand.

Her pynter de meget overfyldte skraldespandscontainere ikke lige frem.

Ifølge TVSYD har sommerhusudlejerne selv mulighed for at bestemme hvor tit skraldespandene skal tømmes og det giver nogle meget overfyldte spande.

Mariane Nygaard Holm der er fastboende i Blåvand siger at det er et problem hver lørdag, da det er store bytte dag.

Marianne Nygaard Holm mener at både sommerhusudlejerne og kommunen burde gøre noget. Sommerhuseudlejerne burde bede om at få tømt spandene oftere og kommunen kunne stille ekstra cobtainere op i højsæsonen.

Af: Kim Hansen
Kilde: TVSYD

20-07-2020 08:17
Sommerhuse er beskidte og klamme

Sommerhusudlejningsbureauet Novasol er kommet i kraftig modvind efter at det er kommet frem at rengøringen i mange af deres udlejningshuse er mangelfuld.

Virksomheden har beklaget at der er så mange der har oplevet problemer og lover bod og bedring.

Ifølge flere danske turister, der har boet i et Novasolsommerhus, kan problemet være at der i år er ekstremt mange danskere der lejer danske sommerhuse og her er forventningen til rengøring og hygiejne måske højere end hvad der forventes af turister fra andre lande.

Af: Kim Hansen

20-07-2020 07:32
Tjek rejseplanen inden du skal afsted

Går turen ud i ferielandet med tog skal du huske at tjekke rejseplanen i god tid.

Banedanmark bruger nemlig ferien på at få nogle store projekter oversået. Det går blandt andet ud over de rejsende mellem Esbjerg og Fredericia.

Der skal nemlig bygges i og omkring Jerne i Esbjerg, og det betyder at der ikke kan køre intercitytog til og fra stationen.

Man skal i stedet benyttte regionaltogene til Fredericia. Man kan også opleve at der er indsat togbusser på dele af strækningen.

Arbejdet her forventes færdigt i løbet af denne uge.

Af: Kim Hansen

20-07-2020 07:20
Ferietrafikken over grænse gled flot

Weekenden har budt på mange ferierende trafikanter på vejene. Det skulle man så tro at det gav problemer ved den Dansk/Tyske grænse. Men søndag kunne politiet oplyse at det faktisk ikke var så glat.

Ved Kruså var ventetiden værst. Her skulle man regne med at hold i kø i ca 10-15 minutter.

Ved Padborg var der næsten ingen kø og ved mortovejen skulle man holde i ca 5-10 minutter, oplyser Syd og Sønderjyllands politi.

Man opfordres til at have pas klar når man kommer til grænsen, så kan man minimere ventetiderne betydeligt.

Af: Kim Hansen

20-07-2020 07:08
Sppedway center-ejer i stort dilemma

Ejer af Vojens Speedway Center Jacob Olsen sidder lige for tiden og skal tage en svær beslutning.

Den 12.soetember skal der efter planen køres FIM Speedway Grand Prix i Vojens, men som corona-restriktionerne ser ud lige nu, vil det ikke blive til noget og i værste fald vil det blive en stor underskudsforretning.

Jacob Olsen ligger ikke skjul på overfor tvsyd at han er meget bekymret for situationen da der skal tages en beslutning inden længe og regeringen kommer først med sine coronaopdatgeringer senere i august, hvilket han desværre ikke kan vente på.

Af: Kim Hansen
Kilde: TVSYD

20-07-2020 07:08
Virtuelt marked gav ikke det ønskede afkast

Det gik desværre ikke helt som man havde ønsket i weekenden da man afholdt Vorbasse Hjemmemarked. Ifølge tvsyd.dk var der virtuelle markedsplads på nettet ikke så stor en succes som man havde håbet på.

- Vi har haft over 120.000 sidevisninger og 15.000 har været inde og kigge på siden. Men det er desværre ikke alle, der er gået videre til vores login, hvor man skulle betale for at få adgang til det virtuelle marked, siger Brian Madsen, formand for Vorbasse grundejerforening TIL TVSYD.

Brian Madsen hæfter sig dog ved at der har været en fantastisk stemning i byen hele weekenden, hvor der blandt andet har været fire livekoncerter i forskellige haver.

Næste år er det 290 år siden at man holdt Vorbasse Marked for første gang.

Af: Kim Hansen
Kilde: TVSYD

20-07-2020 07:07
Trump fortlate urigtige oplysninger i tv-interview

USA’s præsident Donald Trump har måtte lægge sig fladt ned og erkende at han har sagt urigtige oplysninger i et interview med FOX news.

I interviewet påstod Donald Trump at USA havde verdens laveste antal smittede set i forhold til indbyggertal.

Denne påstand blev dog faktatjekket af FOX news’ journalist, og Trump har efterfølgende erkendt at han ikke havde ret i sin påstand.

USA ligger pt på 3.pladsen i forhold til antal af smittede pr 1000 indbyggere.

Af: Kim Hansen

20-07-2020 07:06
Kogeanbefaling ophævet

Myndighederne valgte i går eftermiddag at ophæve den kogeanbefaling af drikkevandet, der i weekenden har været gældende i dele af Fredericia. Det sker på baggrund af en række rene test-resultater.

Det er i alt 46 prøver fra forskellige steder i Fredericia, der nu alle er blevet analyseret og fundet helt rene.

Der er søndag taget nye prøver, som er sendt til laboratoriet for at blive analyseret. De resultater ventes i dag.

Næste skridt er at kortlægge forløbet, og finde frem til årsagen til, at testresultaterne fredag viste overskridelser på vandværket.

Af: Kim Hansen

20-07-2020 07:06
Mundbind skal bæres på offentlige områder

Står du med det ene ben i flyveren på vej til Frankrig, skal du være opmærksom på at der fra i dag er indført nye regler for ophold på offentlige steder i landet.

I Frankrig har men nemlig nu, ved lov, bestemt at man også skal bære mundbind i butikker, banker og overdækkede markeder.

Hvis man bliver taget uden mundbind kommer det til at koste 1000 kroner i bøde.

Af: Kim Hansen

17-07-2020 13:52
To rumænere fængslet og udvist for butikstyverier

To rumænske statsborgere, en 50-årig mand og en 34-årig kvinde, er ved Retten i Sønderborg hver blevet idømt 40 dages fængsel samt udvist i fire år for en serie butikstyverier.

De i alt 11 tyverier, der var grundigt planlagt og professionelt udført, fandt her i vores område sted i Kolding, Gråsten, Vejle og Rødding i perioden fra november til juni.

Ved tyverierne blev der stjålet værktøj, parfume og dagligvarer for mindst 16.800 kroner.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 13:39
F16 fly assisterede ved bombetrussel

Det vakte opsigt over en del af Jylland i dag da flere F16 fly brød lydmuren - med høje brag til følge.

I første omgang var Forsvaret ikke meget for at fortælle hvor flyene skulle hen i den fart, men senere var meldingen at de danske F16-fly kom på vingerne for at assistere i forbindelse med en bombetrussel på et Ryanair fly, der fløj fra Stansted til Oslo.

Flyet er nu landet sikkert i Oslo og de danske fly kunne vende hjem igen.


Af: Marianne Thorø

17-07-2020 11:27
Flere danskere indtager håndsprit

160 danskere har den senere tid henvendt sig til Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, efter at de selv eller deres børn har indtaget håndsprit.

Det skriver TV2.

Mange af dem, der har indtaget håndsprit, er børn. Flere er blevet så syge af det, at de har været indlagt.

Men der er også voksne, som drikker håndspritten for at blive berusede.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 10:49
Natur-app skal få flere ud i naturen

Tønder kommune giver nu børnefamilierne endnu en grund til at komme ud og opdage naturens mange perler.

Det er appen Natureventyr, der er målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter i udvalgte områder, og det gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i naturen.

I første omgang har Tønder Kommune og Natureventyr lanceret seks unikke eventyr, der blandt andet udspiller sig i udvalgte skove nær Tønder, Agerskov, Løgumkloster, Toftlund og på Rømø.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 08:44
Skibe kolliderede ved Skagen

Et sejlskib og et handelsskib kolliderede natten til fredag nord for Skagen.

Det skriver Forsvaret på Twitter.

'Kollision i nat mellem et sejlskib og et handelsskib nord for Skagen. Forsvaret er pt ved at bugsere besætningen og det påsejlede skib til Skagen,' skriver de.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 08:31
Flere kvinder over 40 år føder børn

På 20 år er der sket en fordobling i antallet af kvinder, der føder et barn, når de har passeret 40 år.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

I 1999 blev 1104 børn født af en kvinde, der var mellem 40 og 44 år. I 2019 havde 2303 nyfødte en mor i den alder.

Forklaringen er at det er blevet mere socialt acceptabelt at få børn, når man er over 40 år.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 08:20
Danske Banks overskud styrtdykker

Overskuddet i Danske Bank styrtdykker.

Banken har i første halvår nedskrevet for 5,3 milliarder kroner, blandt andet på grund af corona.

Det sender overskuddet ned til en milliard kroner.

Banken vil nu tage konsekvensen ved at sætte gang i en ny fyringsrunde, skriver Finans.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 06:18
Færre børn fra fattige familier bryder social arv

Børn fra fattige hjem kunne for 20 år siden lettere bryde den sociale arv, end de kan i dag.

Det skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af en ny analyse af tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Ifølge tænketankens direktør, Lars Andersen, er en af forklaringerne den stigende polarisering i samfundet.

Vi lever nemlig mere og mere adskilt boligmæssigt, og folkeskolen er ikke så blandet som den har været - med skoler med børn fra velstillede hjem og skoler med børn fra udsatte hjem.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 06:16
Dansk kommission stiller 12-timers slettekrav til Facebook

Hadefuldt og åbenlyst ulovligt indhold, som dukker op på Facebook, Twitter og YouTube skal fjernes inden for 12 timer.

I hvert fald hvis det står til TechDK Kommissionen, der er nedsat af fagforbundet Djøf. Det skriver Politiken.

Kommissionen er nedsat for at komme med anbefalinger til, hvordan danske borgers retssikkerhed styrkes, og techgiganters indflydelse inddæmmes.

I Tyskland har man allerede ved lov stillet krav om, at større digitale platforme forpligtes til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

17-07-2020 06:13
Danskerne arbejder længere end de fleste andre i Europa

Danskerne er blandt dem, der har det længste arbejdsliv sammenlignet med andre EU-lande.

Det skriver Fagbladet 3F.

I Italien arbejder man i gennemsnit 32 år, mens en dansker i gennemsnit arbejder i 40 år.

Det viser tal fra 2019 fra EU’s statistiske kontor, Eurostat.
Af: Marianne Thorø

17-07-2020 05:56
Corona-app har advaret mindst fire om smitte

Mindst fire personer har de seneste tre uger modtaget en advarsel om mulig coronasmitte gennem den officielle, danske app for smitteopsporing, Smitte|stop.

Det skriver Version2, som har fremskaffet tallene gennem en aktindsigt hos Sundheds- og Ældreministeriet.

Appen kom i vælten i går i nyhederne fordi Sundhedsministeriet fastholder den er sikker at bruge på trods af den konstant åbne Bluetooth forbindelse - mens Udenrigsministeriet har forbudt sine ansatte at bruge den - af sikkerhedsmæssige årsager.
Af: Marianne Thorø

16-07-2020 11:01
App-forbud: dobbeltmoralsk og meget uheldigt

Det er en smule dobbeltmoralsk af myndighederne at anbefale en app, vi alle bør downloade mens en anden del af myndighederne forbyder sine ansatte at bruge.

Det mener Formanden for IT-Politisk Forening, Jesper Lund omkring appen SmitteStop som Sundhedsministeriet lancerede i midten af juni, men som Udenrigsministeriet har forbudt sine ansatte at bruge - af hensyn til sikkerheden.

Også det sydjyske folketingsmedlem, Karina Lorentzen Dehnhardt, der er it-ordfører for SF, undrer sig og siger at det ser meget uheldigt ud, at Udenrigsministeriet fraråder sine ansatte at bruge Smittestop-app'en.

Hun opfordrer sundhedsminister Magnus Heunicke til hurtigt at komme på banen og fortælle danskerne hvorfor.
Af: Marianne Thorø

16-07-2020 09:18
Fire udlændinge snuppet for dokumentfalsk

Endnu engang har Udlændingekontrolafdeling Vest snuppet udlændinge med knap så hæderlige hensigter i Danmark.

Tre moldavere og en rumæner blev snuppet ved den dansk-tyske grænse, hvor de forsøgte at komme ind i Danmark ved at vise falske arbejdskontrakter.

De fremstilles i dag i grundlovsforhør i retten i Sønderborg - sigtet for dokumentfalsk.
Af: Marianne Thorø

16-07-2020 09:11
Vil forbyde alkohol til gymnasiefester

Rektorerne på Danske Gymnasier vil forbyde alkohol til gymnasiefesterne.

Meldingen kommer på baggrund af en undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der viser, at danske 15-årige drenge og piger stadig er europamestre i druk.

Det fortæller TV2 Nyhederne.

Sammenslutningen af Danske Gymnasieelever mener dog ikke, at et generelt forbud er den rette vej at gå. Det vil bare flytte alkoholen andre steder hen, hvor der ingen kontrol er med det.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyhederne

16-07-2020 07:19
Kendte fik misbrugt deres Twitter til bitcoin-svindel

Et kæmpe hacker-angreb har fundet sted på det sociale medie Twitter.

Her har flere prominente brugere oplevet at deres konto blev overtaget af fremmede, som brugte deres navne til at promovere et bit-coin svindelnummer.

Blandt de ramte brugere er tidligere præsident Barack Obama, rapperen Kanye West og Bill Gates samt store virksomheder som Apple, burgerkæden Wendy’s og samkørselstjenesten Uber.

Af: Marianne Thorø

16-07-2020 07:12
Rekordmange killinger på internaterne

Uønskede killinger vælter ind på de otte landsdækkende internater under Dyrenes Beskyttelse.

Lige nu ligger antallet af svigtede killinger på internaterne på 1400 - det er dobbelt så mange på et år.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse tager mange katteejere ikke ansvar for deres kæledyr og det stigende antal uønskede killinger hvert år kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte.

Af: Marianne Thorø

16-07-2020 06:04
Alpaca-unge mishandlet til døde i Rødekro

En alpaca-unge i en dyrepark i Rødekro er på bestialsk vis blevet stranguleret. Det skriver Jydske Vestkysten.

Meget tyder på at ukendte personer er kommet ind i parken ved at forcere hegnet, for så med en snor at strangulere den knap et år gamle alpaca-unge.

Hvornår det er sket er endnu uklart, men gættet er enten natten til tirsdag eller i løbet af tirsdagen.

Det er ikke første gang, at farmen har ubudne gæster. To gange tidligere er der nogen, der er kravlet over hegnet ved hjælp af en stige for at komme tæt på dyrene.
Af: Marianne Thorø

16-07-2020 05:37
Antallet af børnevacciner er faldet under coronakrisen

Antallet af børnevacciner er faldet under coronakrisen.

Således skete der i årets første fire måneder et fald i antallet af vaccinationer mod difteri, stivkrampe og kighoste til børn.

Det er første gang i knap tre årtier og skyldes blandt andet at coronakrisen har presset sundhedssystemer verden over, oplyser FN ifølge det britiske medie BBC.
Af: Marianne Thorø

16-07-2020 05:29
Udenrigsministeriets ansatte må ikke bruge SmitteStop

Mens Sundhedsministeriet kraftigt anbefaler os alle om at hente appen SmitteStop - der via bluetooth kan spore om vi har været i nærheden af nogle smittede - så har Udenrigsministeriet forbudt deres ansatte at hente selvsamme app.

Det skriver Information.

Grunden er, at man frygter for datasikkerheden, fordi appen kræver, at man har bluetooth-funktionen aktiveret på sin telefon.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har ellers flere gange har forsikret, at appen er sikker at bruge og at danskerne ikke skal frygte, at deres data bliver lækket igennem appen.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 12:00
Apple skal ikke betale mere i skat i Irland

Apple kommer ikke til at betale mere skat i Irland end hidtil.

Det har EU-domstolen afgjort og dermed tabte Europa-Kommissionen med danske Margrethe Vestager i front som konkurrencekommissær skattesagen til Irland og den amerikanske techgigant.

Vestager fastslog ellers for fire år siden, at de irske myndigheder over en længere periode havde begunstiget Apple, der har sit europæiske hovedsæde i Irland, med ulovlige skattefordele på op til 100 milliarder kroner.

Men det krav har EU-domstolen altså nu annulleret.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 11:35
Unge udviser ansvarlighed efter Sunny Beach

De unge danskere, der nu er kommet hjem efter en uge med fest, dans og drinks i Sunny Beach i Bulgarien, har udvist stor ansvarlighed efter hjemkomsten.

Efter de landede i dag i Billund Lufthavn stillede langt de fleste sig i kø ved corona-teststationen, der er sat op i lufthavnen. Flere af de unge meddelte også at de har tænkt sig at gå i frivillig isolation, indtil de har fået svar på coronatesten.

Dermed følger de unge præcist opfordringen fra virologer og professorer forleden.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 11:33
Absalonsen fortsætter i Sønderjyske

Johan Absalonsen er klar til sin ottende sæson i SønderjyskE Fodbold.

Den 34-årige anfører og kulturbærer har forlænget sin kontrakt frem til nytår.

Det fortæller Sønderjyske på sin hjemmeside.

Med 173 kampe er Absalonsen den SønderjyskE-spiller, der har spillet flest Superliga-kampe for klubben, og med 34 mål er han desuden alle tiders Superliga-topscorer for de lyseblå.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 10:58
Ministeren fløj mens hans bil kørte

Erhvervsminister Simon Kollerup er ifølge Berlingske den minister, der oftest har taget flyet mellem København og Jylland.

I en periode på 99 dage sidste efterår fløj han 14 gange til Jylland på officiel tjenesterejse som minister.

På 12 af turene til Jylland har ministerchaufføren samtidig kørt ministerbilen frem og tilbage - mens ministeren sad i et fly.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 09:01
Her er de mest populære drenge- og pigenavne

Hvis du kaldte dit barn Emma eller William i 2019, så har du ikke været den eneste.

De to navne var nemlig de mest populære sidste år, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

I alt 486 piger fik navnet Emma sidste år, mens 568 drenge kom til at hedde William.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 06:52
Mere end 100 børn syge efter fodboldskole

Mere end 100 børn er blevet syge efter at have været på fodboldskoler i Nordsjælland.

Børnene oplever mavesmerter, feber og diarré - og enkelte har haft behov for hospitalsbehandling.

Det skriver DR Nyheder.

Mistanken går på at børnene og trænerne er blevet smittet med tarmbakterien yersinia i forbindelse med frokosten på fodboldskolen. Hvilken madvare der har været smittekilden, ved Fødevarestyrelsen endnu ikke ifølge DR.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 06:32
USA dropper omstridt regel om internationale studerende

Trusler om en retssag har fået Trump-administrationen til at droppe en ny regel, der ville smide internationale studerende ud af USA, hvis de kun modtog online-undervisning.

Reglen ville ramme mere end en million studerende på hundredvis af universiteter i USA, og derfor valgte både Harvard og MIT at lægge sag an mod Trump-administrationen, der altså nu har valgt at droppe reglen igen.

I 2018 gav det ifølge AFP 44,7 milliarder dollar til den amerikanske økonomi at optage udenlandske studerende på universiteter i USA.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 06:16
Sønderjyske siger farvel til flere spillere

Pokalvinderne fra Sønderjyske skal med udgangen af juli sige farvel til flere spillere hvis kontrakter udløber nu.

Det er blandt andet målmand Sebastian Mielitz samt de to backspillere Nicholas Marfelt og João Pereira, der stopper i Sønderjyske.

Sportschef Hans Jørgen Haysen takker på klubbens hjemmeside alle spillerne, der har været i Sønderjyske i flere sæsoner.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 06:09
Ung mand efterlyses efter røveriforsøg

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser vidner og gerningsmand til et røveriforsøg mod en spillehal på Sønderport i Aabenraa i aftes.

Ved halv syv-tiden i aftes gik en ung mand ind på stedet og forsøgte med en kniv at true sig til penge. Han løb dog fra stedet uden at få noget med, fortæller politiet.

Røveren beskrives som 15-17 år, 160-170 cm høj og almindelig af bygning. Han havde brunt hår med kort pandehår og så var han iført en grå trøje eller jakke med halsedisse.

Alle oplysninger kan gives til politiet på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

15-07-2020 05:54
SUP-boards er farlige ved fralandsvind

De populære oppustelige SUP-boards giver travlhed for livredderne ved de syd- og sønderjyske strande.

Især den kraftige blæst de seneste uger har sendt livredderne i vandet flere gange. Langt de fleste gange har det dog været for at forebygge og advare folk om brugen af eksempelvis SUP-boards.

Sådan et oppusteligt SUP-board er nemlig fuldstændig som et stort badedyr, når der er vind, og det giver farlige situationer ved fralandsvind, lyder advarslen fra TrygFonden Kystlivredning.
Af: Marianne Thorø

14-07-2020 13:12
Salater kan indeholde listeria-bakterier

Har du været i Bilka eller Føtex for at købe salater for nyligt, så skal du være opmærksom på at virksomheden Bønnelykken nu tilbagekalder flere forskellige måltidssalater, fordi de risikerer at indeholde listeriabakterier.

Produkterne er blandt andet en salat med 'grønkål' og en med 'grønkål og kylling'. Et andet af de tilbagekaldte produkter indeholder 'korn og nødder'. De har sidste anvendelsesdato den 13. og 14. juli.

Symptomerne på listeria er influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer.
Af: Marianne Thorø

14-07-2020 07:27
Voksne dropper i stigende grad tandlægen

Lige knap halvdelen af de 30-59-årige dropper besøget hos tandlægen.

Og det kan få alvorlige konsekvenser for dem - ikke kun på grund af usundhed i munden, men også fordi det kan give en kronisk betændelse, der kan forværre andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og leddegigt.

Vurderingen er at de færre tandlægebesøg først og fremmest skyldes, at det er blevet dyrere at gå til tandlægen.
Af: Marianne Thorø

14-07-2020 06:19
Massiv interesse for sydjyske højskoler

Flere sydjyske højskoler mærker så massiv interesse, at flere af dem opererer med ventelister i øjeblikket.

Blandt andet har Rønshoved Højskole ved Flensborg Fjord oplevet en kæmpe efterspørgsel på især de korte kurser her i sommerferien.

Også Vejle Idrætshøjskole og Engelsholm Højskole kan melde udsolgt på både de korte og lange kurser, fortæller TV SYD.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV SYD

14-07-2020 05:51
Det går den forkerte vej med coronasmitte

Det går den forkerte vej med coronasmitten i mange lande.

Den melding kommer fra WHOs generalsekretær - få dage efter WHO registrerede den største stigning i antallet nye coronatilfælde globalt på et enkelt døgn.

Ifølge generalsekretæren er der meget at være urolig for, fordi det bliver kun værre, hvis ikke det helt basale bliver fulgt.

Særligt USA, Brasilien, Indien og Mexico har den seneste tid oplevet en væsentlig stigning i antallet af døde med coronavirus og smittede.

Af: Marianne Thorø

14-07-2020 05:33
Medicinforbrug stiger når vi kommer på plejehjem

Når ældre borgere flytter på plejehjem, sker der en stigning i deres medicinforbrug.

Det viser et studie fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Og det bør give grund til eftertanke, mener en af forskerne bag, Carina Lundby Olesen, fra Syddansk Universitet.

Især fordi en stor gruppe af borgerne fastholdes i en behandling, der er af tvivlsom gavn for borgere, som er i den sidste del af livet, som hun siger.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

14-07-2020 05:24
Politiet henlægger hver tredje sag om psykisk vold

Mange føler sig ikke taget alvorligt, når de anmelder psykisk vold til politiet.

Det fortæller Landsforeningen af Kvindekrisecentre og Center for Voldsramte ifølge Jyllands-Posten i dag.

Tal fra Rigspolitiet og Anklagemyndigheden viser, at hver tredje anmeldelse om psykisk vold henlægges af politiet uden at have ført til sigtelse.

I mere end hver 10. tilfælde endda uden at sagen er kommet videre i efterforskningen.
Af: Marianne Thorø

13-07-2020 15:15
Bacon-restaurant åbner i Haderslev

Til september åbner en ny restaurant i Haderslev, som især vil tiltrække landets bacon-elskere.

Det er baconistaen Allan Ømand Ungstrup, som står bag restauranten med navnet ØMANDS Burger, hvor menukortet byder på kvalitetsbacon i alle afskygninger.

I Haderslev-restauranten bliver det eksempelvis muligt at bestille en baconburger med baconis til dessert eller hvad med en baconsmagning med fem forskellige typer af den sprøde gris.
Af: Marianne Thorø

13-07-2020 14:00
Seruminstitut på vej med corona-vaccine

Statens Serum Institut har udviklet en vaccine, der virker lovende i kampen mod Corona.

Vaccinen har fået navnet CoVAXIX, og ifølge seruminstituttet har vaccinen 'haft stor succes i forsøg med mus'.

Nu skal man til at teste den på aber og den kan muligvis blive klar til test på mennesker allerede i år.
Af: Marianne Thorø
Jørgen Hansen Biler - Kia Rio
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook