27-04-2017 08:36
Nu kan du få en P-Plads på Broens parkeringsplads

Parkeringspladser i indre by i Esbjerg er i høj kurs.

Derfor kan borgere med parkeringsbehov i Esbjerg leje en af Broen Shoppings helt præcist 704 pladser for 375 kroner per måned skriver jv.dk

Bilen må så holde der døgnet og året rundt.

Tilbuddet kommer igennem parkeringsselskabet OnePark, som Broen Shopping har indgået aftale med, og hvorigennem man nu kan abonnere på en parkeringsplads.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-04-2017 08:15
Fyringer på vej hos Siemens i Tinglev

Om præcis et år vil 40 ansatte hos Siemens Wind Power i Tinglev stå uden job skriver jv.dk

For her lukker den store vindmølleproducent sit distributionscenter, der siden 2008 har haft til huse i den tidligere containerfabrik på Bjerndrupvej.

Afskedigelserne sker som led i en overordnet strategisk beslutning om, at Siemens Wind Power ikke længere selv skal have distributionscentre.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-04-2017 07:52
Danskerne er tossede med at købe genbrug på nettet

Det hitter som aldrig før at købe genbrug på nettet.

Danskernes stigende lyst til at købe brugt på nettet mærker man blandt andet på en af landets største genbrugssider, Den Blå Avis.

Sidste år oprettede brugerne på DBA 19 millioner varer på hjemmesiden, og det er næsten en fordobling af de 10 millioner annoncer, der var i regnskabsåret 2012/2013.

- Når vi spørger danskerne, er det stadig det med at gøre en god handel, som er grund nummer et til at købe brugt, fortæller kommunikationschef hos DBA Sofie Folden Lund til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-04-2017 07:25
It-kriminelle kræver løsepenge for at genåbne filer

Der er gang i cyberspionage og fjendtlige angreb hos industrien, den offentlige sektor og på uddannelsesinstitutioner. Det viser den årlige undersøgelse, som Verizon har lavet om internetkriminalitet.

Mens cyberspionage nu udgør 21 procent af alle analyserede brud på datasikkerheden, så er angreb med ransomeware steget med 50 procent i forhold til sidste år.

Typen af disse it-brud ligger nu på en femteplads, hvor de tilbage i 2014 var helt nede på en 22.-plads skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

27-04-2017 06:56
Tour de France til Sønderborg

Danmark opretholder ansøgningen om at få Tour De France til landet og satser stærkt på at få prologen og to etaper til Danmark i 2020 eller 2021.

Bag ansøgningen står regeringen, regioner og kommuner, herunder Sønderborg Kommune skriver Lokalavisen.

Danmarks bud er, at prologen cykles i det indre København. Første etape cykles fra Roskilde til Odense og tredje etape fra Vejle til Sønderborg. Der er en årelang tradition for at Tour de France starter uden for Frankrigs grænser, men der er mange om buddet. Erhvervsministeriet vurderer dog, at chancerne for at tiltrække Touren til Danmark er gode.

Sønderborg Kommune skyder 10 mio. kr. ind i interessentskabet. Prisen for at få tourstarten til Danmark vurderes at være 90 - 100 mio. kr.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

27-04-2017 06:34
EfB tilhører fortsat toppen i talentudvikling

Esbjerg fB tilhører fortsat eliten inden for talentudvikling i dansk klubfodbold.

Dansk Boldspil-Union har meddelt klubben, at den også i sæsonen 2017-2018 har A-licens, der er det højeste niveau i DBU's talentsystem.

Det skriver EfB i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

27-04-2017 06:18
Ulovlig el og vvs bliver ikke straffet

Vandskade, personskade eller brand. Konsekvenserne ved ulovlige vvs- og elinstallationer kan være voldsomme.

Alligevel er der de seneste tre år kun blevet udskrevet bøder i hver tredje af de knap 200 sager om ulovlige installationer, som dansk politi har behandlet.

Det lave antal bøder får skarp kritik fra installatørernes organisation, Tekniq.

- Der skal i Sikkerhedsstyrelsen være en kontant reaktion overfor dem, der bryder loven, siger foreningens underdirektør, Simon O. Rasmussen til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-04-2017 05:55
Energiselskab belønner tab med millionbonus

Topchefen i SE-koncernen, Niels Duedahl, belønnes med en millionbonus, selv om den sydjyske energi- og telekoncern må nedskrive sin store kabel-tv-satsning med et milliardbeløb.

Det erfarer Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

27-04-2017 05:33
Nordea truer Sverige med at flytte til Danmark eller Finland

Den nordiske storbank Nordea har hjemme i Sverige, men da den svenske regering barsler med en ny afgift på finanssektoren, overvejer banken at flytte til et af de andre nordiske lande.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-04-2017 05:13
Norwegian får milliardunderskud i første kvartal

Lavprisselskabet Norwegian får et underskud på 1,5 milliarder norske kroner i første kvartal mod et underskud på 800 millioner kroner i samme kvartal sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-04-2017 05:00
Grøn minus koncert

Hver sommer slænger over 150.000 danskere sig på grønne plæner rundt omkring i landet, når Grøn Koncert kommer forbi bl.a. Esbjerg og Kolding med mad, øl og musik.

Men denne sommer bliver det ikke Grøn Koncert, som de mange gæster kan besøge, for festivalturnéen har nemlig valgt at skifte navn. Konceptet skal fra nu af blot hedde Grøn.
Af: Mike Forde
Kilde: presse

27-04-2017 05:00
Babysæl og bromance i ordbogen

På fredag 28. april tilføjes 881 nye ord til Den Danske Ordbog.

På listen over de nye ord findes blandt andet 'snotabe', 'cowboytoast', 'disruption', 'jobparat', 'yndlingsperversion', 'babysæl' og 'bromance'.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

27-04-2017 05:00
Flere pædagoger skal hjælpe udsatte børn

Flere pædagoger i vuggestuen og børnehaven kan være med til at sikre, at udsatte børn ikke får sociale, personlige og læringsmæssige problemer resten livet.

Det mener regeringen, som derfor foreslår, at bruge en stor del af en pulje på 580 millioner kroner til, at daginstitutioner med flest udsatte børn kan ansætte flere uddannede pædagoger over de næste fire år.

- Vi kan se, at der er børn, som sprogligt er mere end to år bagud, når de starter i skole, siger børne- og socialminister Mai Mercado til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-04-2017 05:00
Elever i Rødding vinder priser for deres vilde ideer

Tanken er fri på Rødding Friskole, og den udmønter sig i gode, vilde ideer.

I går fik en af skolens elever, August Seeberg fra 5. klasse, prisen for den vildeste ide i konkurrencen ”Unge forskere for folkeskolen”, som er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

August fik prisen for sin ide om, hvordan vi kan leve med klodens stigende vandstande og overbefolkning. Han har formuleret tanken om det flydende økologiske landbrug. Derfor høstede han i går en præmie på 10.000 kr., som han modtog af Prins Joachim. Pengene går til klassens kasse på Rødding Friskole skriver TV Syd.

August er ikke den eneste fra Rødding friskole, der udmærkede sig ved talentfinalen i går i Forum i København. Freja S. Nielsen fra 0. klasse blev den bedste i sin aldersgruppe, og to andre elever fra Rødding Friskole blev blandt de 15 bedste i deres aldersgruppe.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-04-2017 05:00
Michelin-kok skal løfte museums cafe

For et par år siden sagde cafeen på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg farvel til de klassiske fiskefiletter med pommefriter.

Og nu har menukortet fået endnu et løft opad.

Kokken Rasmus Grønbech, som arbejder på en restaurant med Michelin-stjerne, har udviklet en ny menu sammen med museets folk. En menu, der bruger flere af de råvarer, som bliver dyrket, fisket og produceret i lokalområdet.

Over to dage er der blevet talt køkkenmanifest og udviklet nye menuer til museets restaurant. Torsdag kulminerer arbejdet med en præsentation af nogle af de nye menuer for inviterede gæsterne.

Projektet på Fiskeri- og Søfartsmuseet er blevet til i et samarbejder med Sydvestjyske Smagsoplevelser og den nationale organisation FOOD.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-04-2017 04:30
Tvunget orlov, nej tak

Hverken EU eller den danske stat skal blande sig i, hvordan forældre fordeler deres barselsorlov mellem sig.

Det siger Karen Ellemann, minister for ligestilling og nordisk samarbejde.

"Den danske regering er stor tilhænger af, at danske forældre fordeler forældreorloven mellem sig, og vi ser gerne, at flere fædre tager mere orlov. Men vi er ikke tilhængere af, at hverken EU eller den danske stat blander sig i, hvordan familierne fordeler orloven", siger hun.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

27-04-2017 04:30
Problemer med at købe DSB-billet

Det var i går eftermiddags ikke muligt at købe en togbillet hos DSB.

En teknisk fejl betød, at alle salgskanaler var nede. Fejlen lagde også DSB's hjemmeside og Rejseplanen ned og dele af DSB's interne kommunikation.

Det betød, at flere billetkontrollører en overgang ikke var vidende om situationen og derfor stadig tjekkede, om de rejsende havde en billet. En eventuel afgift vil dog blive refunderet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

27-04-2017 04:30
Ny regeringsdannelse kostede 18 millioner

Liberal Alliances og Konservatives indtræden i regeringen sidste år har betydet ekstraudgifter for 17,9 millioner kroner til blandt andet at oprette nye ministersekretariater og genoprette Økonomi- og indenrigsministeriet.

Det skriver Altinget.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

27-04-2017 03:37
Speedway-sæsonen er i gang

Esbjerg Vikings fik en super fin indledning på den nye speedwaysæson, da holdet sendte Grindsted sendt hjem med en øretæve på hele 52-35.

Niels-Kristian Iversen, der igen i denne sæson er Esbjergs store stjerne, blev topscorer med 13 point, men også de øvrige kørere på Esbjerg-holdet leverede varen.

Holsted Tigers holdkaptajnen Nicki Pedersen tankede masser af selvtillid i årets sæsonåbner på Moldow Speedway Arena, hvor gæsterne fra Slangerup blev sendt hjem med et nederlag på 46-38.
Af: Mike Forde

27-04-2017 03:35
Løsning på Postnord-krise trækker ud

En løsning på Postnords akutte behov for en milliardindsprøjtning trækker ud, skriver Politiken.

Ledelsen i Postnord havde håbet, at det torsdag ville blive afklaret, om ejerne ville bidrage til selskabets kapitalbehov på 2,3 milliarder kroner. Men finansminister Kristian Jensen (V) siger, at en politisk løsning først er realistisk omkring sommer.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

27-04-2017 03:30
Lille dreng cyklede rundt på trafikeret vej i Esbjerg

På en af de mest trafikerede gader, Frodesgade i Esbjerg cyklede en lille dreng i går aftes på sin sorte to-hjulede cykel.

Flere bilister ringede til politiets vagtcental, som hurtigt var fremme.

- Da de kom derud, cyklede han midt på gaden, fortæller vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD. Han kunne ikke rigtig fortælle, hvor gammel han var, og han viste skiftevis fire og fem fingre frem for at fortælle sin alder til politiet.

Det viste sig dog, at han er seks år.

På bagsædet i en patruljevogn fandt han hjem til bopælen, som ligger 2½ kilometer fra det sted, hvor han blev fundet.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-04-2017 09:00
Politiet holder øvelse i Vestjylland

Politiet gennemfører frem til klokken 18.00 en øvelse med forsvarets Fennec-helikoptere i Syd- og Sønderjyllands Politis område.

Øvelsen finder dels sted nær det nedlagte rådhus i Nr. Nebel, dels ved det nedlagte vandrehjem i Oksbøl, hvor der vil blive gennemført starter, landinger samt fløjet i lav højde, hvilket kan medføre støjgener i området.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

26-04-2017 08:38
Flere registrerede magtanvendelser i folkeskolen

Antallet af registrerede magtanvendelser i landets folkeskoler er de seneste tre år mere end fordoblet.

Det dækker for eksempel over, at en lærer tager fat i en elev eller fastholder barnet.

I gennemsnit havde hver kommune i 2013 registreret 30 magtanvendelser, mens det i 2016 var 64.

Det viser en aktindsigt, som DR Syd har foretaget blandt landets 98 kommuner, hvoraf 84 har svaret. Heraf er der 22 kommuner, som har registreret magtanvendelser siden 2013.

På Bohrskolen i Esbjerg sker de fleste tilfælde af registrerede magtanvendelser over for elever, som har en diagnose - for eksempel ADHD, oplyser Lisbeth Beyer, der er koordinator for specialgrupperne på skolen.

For eksempel er lærerne nødt til at stille sig imellem, hvis to elever kommer op og slås, og det tæller som en magtanvendelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

26-04-2017 08:08
Nets klar med ny version af dankortet

Nets præsenterer sit eget bud på et dankort, man kan tage med sig på mobiltelefonen.

Ifølge Børsen vil betalingsselskabet torsdag præsentere en foreløbig version af den app, man fremover kan betale sine varer med i supermarkedet.

Appen kan bruges, uanset hvilken bank man er kunde i.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

26-04-2017 07:40
Fire ud af fem familier i Danmark har en smartphone

I dag ejer fire ud af fem familier i Danmark en eller flere smartphones.

I takt med at smartphonen findes i mange lommer, er ejerskabet af blandt andet mp3-afspillere og gps'er gået tilbage. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 05:59
P-hus skal renoveres

Hvis man plejer at holde på det midterste dæk i p-huset ved Skrænten i Aabenraa, skal man finde et andet sted at sætte sin bil frem til torsdag 11. maj.

Det midterste dæk bliver nemlig spærret af på grund af renovering skriver Lokalavisen Aabenraa.

Det vil sige, at der i den periode er en tredjedel mindre plads at parkere på af p-husets 450 p-pladser, så der henvises til øvrig parkering i området bl.a. ved Sønderjyllandshallen, hvor der dagligt er ledige pladser.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Aabenraa

26-04-2017 05:37
Esbjerg og Grindsted forventer en tæt sæsonpremiere

Esbjerg Vikings er favoritter på hjemmebane, men Grindsted har planer om at gøre åbningsmatchen tæt, når de to ambitiøse hold i aften åbner 2017-sæsonen i Metal Speedway League.

Esbjerg kan ikke køre fra favoritværdigheden på hjemmebane, men de forventer en svær match, og den analyse er Grindsteds semifinalister fra 2016 helt enige i skriver Lokalavisen Esbjerg.


Af: Mike Forde

26-04-2017 05:35
Leasingbiler med store rabatter koster statskassen dyrt

Når bilfirmaer, bilimportører og leasingfirmaer sælger biler til hinanden med store rabatter, koster det statskassen dyrt.

Det skriver Finans.dk, som har analyseret data fra Skats motorregister.

Der er blandt andet blevet solgt Hyundai Tucson-biler for omkring 91.000 kroner inklusiv registreringsafgift, selv om bilen har en listepris på 314.995 kroner hos forhandlerne.

Den lave værdi betyder, at der kun bliver indbetalt 40.697 kroner i registreringsafgift, mens statskassen ifølge FDM ville indkassere omkring 162.866 kroner i afgift, hvis den var blevet solgt til en almindelig forbruger.

Ifølge Finans.dk er det ikke et enestående tilfælde.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

26-04-2017 05:13
Ulandsmillioner samler støv efter færre asylansøgere

Over en milliard ulandskroner til verdens fattigste kan være på vej tilbage til udviklingsbistanden. Det skriver netavisen Altinget.

I slutningen af marts sænkede man prognosen for antallet af asylansøgere i 2017 fra 10.000 til 5000. Dermed skal der bruges færre penge end afsat.

Det vil ifølge Altingets beregninger formentlig kunne sende minimum en milliard kroner tilbage til verdens fattige i år.

Hos Red Barnet pointerer generalsekretær Jonas Keiding Lindholm, at det bør gå stærkt med at få sendt penge retur.

Lige nu er de store internationale humanitære budgetter til lande som Mali, Syrien og Sydsudan "grotesk underfinansieret," siger han til Altinget:
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-04-2017 05:00
Politiet lover at bringe orden i våbenrod

Rigspolitiet lover at sætte alle kræfter ind på at få bedre overblik over, hvor politiets våben befinder sig.

Det sker, efter at Rigsrevisionen har tjekket politiet efter i sømmene.

Undersøgelsen har ført til hård kritik fra de politisk udpegede Statsrevisorer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 05:00
Hver 5. betjent ved grænserne er fra Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjyllands Politi afleverer ca. hver femte betjent, der vogter en af de danske grænser mod Tyskland. Det viser et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen til Folketingets Retsudvalg.

Hver dag vogter 120 betjente de danske grænser, og 25 af dem er tilknyttet Syd- og Sønderjyllands Politi. Det svarer til ca. hver femte.

Fyns Politikreds leverer næstflest med 16 mand pr. dag, mens Sydøstjyllands Politikreds deler tredjepladsen med 15 mand dagligt sammen med Nordjylland og Østjylland
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

26-04-2017 05:00
Der er brug for moderne dagpengeregler

Selvstændige, freelancere og honorarlønnede har brug for mere moderne dagpengeregler.

Det mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der i dag har fået overrakt en række anbefalingerne til nye dagpengeregler for selvstændige. Arbejdsgruppen er nedsat af regeringen.

Ministeren forventer, at der kan lande en politisk aftale inden for en måneds tid. Han håber på bred politisk opbakning og regner med, at aftalen kommer til at læne sig op ad anbefalingerne.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-04-2017 04:58
Markant flere børn bliver sendt tidligere i børnehave

46 ud af 98 danske kommuner sender børn fra vuggestue eller dagpleje over i børnehave, inden de er fyldt tre år. Det skriver Fagbladet FOA.

Tallet er baseret på en rundspørge blandt kommunerne, som Bureau 2000 har lavet for FOA. Ifølge fagbladet rykkede kun hver ottende kommune børn under tre år op i børnehaven i 2008.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 04:30
Store prisforskelle på børnepasning

Der er store prisforskelle mellem den billigste og dyreste børnehaveplads.

I år ligger Ishøj Kommune i top med en pris på 2.180 kr. om måneden, mens Struer har landets billigste takst på 1.399 kr. om måneden, skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

26-04-2017 04:30
Mulighed for torden og skypumper

I dag kan vi få torden og skypumper.

Især i Syd- og Østjylland, på Fyn samt på Sydsjælland kan man være heldig at få øje på en eller flere skypumper i løbet af dagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 04:30
Mandø ønsker offentlig transport

På Mandø er der 36 fastboende indbyggere - og så har øen i Vadehavet et par hundrede tusinde turister og gæster om året.

Af hensyn til både de fastboende og øens gæster ønsker Mandø Fællesråd, som repræsenterer beboerne nu én eller anden form for offentlig transport til øen skriver jv.dk

Det blev vedtaget på den nyligt afholdte generalforsamling i fællesrådet. Den offentlige transport skal ses som et supplement til to eksisterende traktorbusselskaber.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

26-04-2017 04:30
Regeringen har endnu ikke taget stilling til blasfemiparagraffen

Regeringen har endnu ikke taget stilling til, om blasfemiparagraffen skal afskaffes. Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen under debat i folketingssalen i går.

Her har Enhedslisten stillet forslag om netop dette.

Pape, hvis parti ligesom regeringspartneren LA tidligere har talt for en afskaffelse, siger, at regeringen først vil hente erfaringer fra blandt andet Norge og Holland.

Disse lande har for nylig fjernet forbud mod blasfemi.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-04-2017 04:30
Falck rykker to store vagtcentraler til Kolding

Falcks vagtcentral i Skejby, der i dag beskæftiger 60 mand, bliver flyttet til Kolding "hurtigst muligt".

Derudover flytter den internationale central, der beskæftiger 30 mand i Vejle, også til Kolding.

"Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor mange arbejdspladser der flytter til Kolding", siger Morten Jeppesen, kommunikationsdirektør i Falck.

Rednings-giganten beskæftiger over 38.000 medarbejder på verdensplan.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

26-04-2017 03:31
Cykelhold træder i pedalerne for børn og unge i sorg

Sidste år mistede 925 børn og unge under 28 år i Syd- og Sønderjylland en eller begge forældre. En af de organisationer, der er der for at hjælpe er Børn, Unge og Sorg. Dem cykler Team Giv Håb hvert år Danmark rundt for at samle penge ind til.

I år har Syd- og Sønderjylland for første gang et hold med på Team Giv Håbs tur rundt i landet. Holdet tæller i alt 38 ryttere og 10 teknikfolk skriver TV Syd.

Det er femte år i træk, at Team Giv Håb cykler penge ind til den gode sag.

I år håber man at kunne samle 1 million kroner ind til organisationen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 10:14
Skarpt hjørne rundet for fedmeoperationer i Esbjerg

Siden samtlige syddanske fedmeoperationer rykkede til Sydvestjysk Sygehus tilbage i 2014 har der været travlt.

Igår var patient nummer 1.000 under kniven skriver jv.dk

Ifølge avisen fejrede med det med....kage:)
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-04-2017 09:51
Haderslev-butikker vil stå sammen mod udsalgspres

Der er efterhånden udsalg i en eller anden form nærmest året rundt.

Den udvikling vil en række små butikker i Haderslev nu forsøge at kæmpe imod.

Nøgleordet hedder samarbejde og fokus på kundeservice, kvalitet og oplevelser.

Planen er, at butikkerne ud over et praktisk samarbejde om for eksempel åbningstider og udsalg vil lave fælles events og henvise til hinanden, når de ikke selv kan opfylde kundens behov skriver DR Syd.

Der er tale om et bredt samarbejde på tværs af branchen i Haderslev, og de fleste af byens specialbutikker er med.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

25-04-2017 09:25
Lastbil og personbil kørt sammen

I formiddags skete der et uheld nord for afkørsel 76 ved Padborg, hvor en lastbil og personbil kørte sammen.

Jv.dk skriver at, der ikke skete nogen personskade ved uheldet.

Men der var en del vragdele, der gjorde at motorvejen en overgang var helt spærret.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-04-2017 08:55
Besøg på museer faldt med 10 procent sidste år

Ser man på de museer, der hørte under statslige museer både i 2015 og 2016, er besøgstallet faldet med 10 procent sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det kan hænge sammen med, at nogle af de mest besøgte statslige museer, Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, genindførte betaling for entre i sommeren 2016, fordi økonomien var for dårlig.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 08:34
Lotte Friis stopper karrieren

Den danske svømmestjerne Lotte Friis har indstillet sin professionelle karriere. Det fortæller hun til DR Sporten.

- Jeg stopper min svømmekarriere fra dags dato. Det har bestemt ikke været en nem beslutning, men jeg føler, det er nu, jeg skal tage den beslutning, hvis jeg ikke skal spilde min egen tid eller svømmeunionens, siger Lotte Friis til DR Sporten.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-04-2017 06:57
Kæmpe indsats mod svenske pædofile: 50 anholdt

Svensk politi har i løbet af morgenen gennemført en stor razzia mod pædofile.

Det skriver Svenska Dagbladet, 50 personer er anholdt, og der er beslaglagt en meget stor mængde børneporno, oplyser politiet.

Materialet skal nu gennemgås for at fastslå, om nogle af de anholdte selv har begået overgreb mod børn.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 06:28
Tysk rockerklub er kommet til Danmark

Den tyske rockerbande Guerilla Nation har slået sig ned i Danmark, oplyser politiet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Banden har markeret sig i Tyskland som meget voldelig.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

25-04-2017 05:36
EM i badminton i Kolding er udsolgt på finaledagen

Hvis du endnu ikke har sikret dig billet til finalerne søndag ved EM i badminton, er det for sent. Alle 2500 billetter er udsolgt. Men det er endnu muligt at sikre sig adgang til alle de andre dage ved mesterskabet, som spilles i Sydbank Arena i Kolding.

- Vi har udsolgt søndag. Samtidig ser det rigtig godt ud fredag og lørdag. Alt i alt ser billetsalget faktisk rigtig godt ud, fortæller Jonas Kildegaard Rasmussen fra Badminton Danmark til TV SYD.

Sport Event Denmark, Kolding Kommune, Badminton Danmark og Trekantområdet er værter for mesterskaberne, der begynder i dag og slutter søndag.

Badminton Danmarks målsætning ved mesterskabet er at sikre sig 18 ud af de mulige 30 medaljepoint. En guldmedalje giver tre point, sølv giver to og bronze ét point.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 05:14
Rapport: Tøvejr ved Arktis giver kæmpe problemer

Tøvejr ved Arktis smelter permafrosten under bygninger og veje fra Sibirien til Alaska.

Det resulterer i højere vandstande og ændrede temperaturmønstre længere mod syd.

Det fremgår af en ny international klimarapport, der bliver offentliggjort af Arktisk Råd tirsdag. Den viser, at der skal bruges op til 90 billioner dollars frem mod år 2100.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 05:00
Laver kopi af Danmarks Første Kirke i Ribe.

Ribe Vikingecenter står bag rekonstruktionen af Ansgars kirke fra 860. Den menes at være Danmarks allerførste kirke.

Der findes ikke konkrete spor af kirken. Men Ribe Vikingecenter har så megen viden om kirkebyggeri i det 9. århundrede, at de mener at kunne give et kvalificeret bud på, hvordan kirken så ud.

Ansgars Kirke er en del af projektet ”Danmarks Første Kristne”, hvor udgravningerne begyndte i 2015 skriver TV Syd.

Hele projektet, "Danmarks første kristne", er støttet af A.P. Møller og hustrus fond til almene formål.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

25-04-2017 05:00
Regioner lover at finde penge til ægdonation hurtigt

Der er penge på vej, så landets offentlige fertilitetsklinikker kan foretage ægudtagninger og give ægdonorer en højere økonomisk kompensation end tidligere.

Sådan lyder det fra Ulla Astman, formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner.

- Det er rigtig synd for dem, der er involveret, og derfor skal vi have løst det her hurtigst muligt, siger hun.

Udmeldingen kommer efter, at DR har kunnet berette, at bl.a. Rigshospitalet må afvise kvinder, der ønsker at donere deres æg.

Årsagen er, at Folketinget sidste år ændrede loven, så kvinder, der ønsker at donore æg, fremover får 7.000 kroner i økonomisk kompensation i stedet for 2.400 kroner. Det gjorde man for at nedbringe ventelisterne på at modtage donoræg.
D
er fulgte dog ikke penge med til, at fertilitetsklinikkerne kunne honorere donorerne eller udføre selve behandlingen. Det har betydet, at Rigshospitalet trods lange ventelister har takket nej til 100 kvinder, der ville donore æg.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-04-2017 05:00
Sygeplejersker må fortsat bære religiøse symboler

Læger, sygeplejersker og andre ansatte på sygehusene, må fortsat bære et kors om halsen eller et tørklæde på hovedet.

Det står klart mandag aften efter regionsrådets møde skriver jv.dk

Forslaget om at forbyde sundhedspersoner i Region Syddanmark at gå med synlige religiøse, politiske og ideologiske symboler i arbejdstiden blev stillet af Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Men de fandt altså ingen opbakning i salen fra de øvrige partier.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-04-2017 04:36
Sydbank har mistet over halvdelen af sine kommune-kunder

Danske Bank og Nordea er landets foretrukne banker blandt Danmarks 98 kommuner med markedsandele, som langt overstiger andelen på privatkundemarkedet. Især Sydbank med hovedsæde i Aabenraa mister i stigende grad kommunerne som kunder. Det viser en rundspørge, som Finans har foretaget blandt landets 98 kommuner.

Sydbank har mistet seks kommuner som kunder inden for de seneste fem år og må ifølge rundspørgen i dag nøjes med at være bankforbindelse for fire kommuner.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 04:34
Valgforbund skal udfordre Venstre i Esbjerg

Socialdemokraterne har indgået valgforbund til det kommende kommunalvalg i Esbjerg med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

De fem parter forpligter sig til at mødes, så snart stemmerne er talt op ved valget 21. november. Det kan faktisk indkaldes allerede fra kl. 21, står der i aftalen.

Aftalen indeholder 10 overordnede politiske temaer, som de forpligter sig til at medvirke til. Desuden åbner den mulighed for, at flere partier kan melde sig, hvis de er enige i indholdet af aftalen skriver TV Syd.

Partierne vil føre hver deres valgkamp, men respektere de fire andre partiers synspunkter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 04:30
Salat tilbagekaldes: Risiko for glaskår i poserne

Selskabet Torup Bakkegaard & Orelund tilbagekalder Lollo Bionda-salat, der er risiko for, at der er glasskår i poserne.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-04-2017 04:30
Forsvaret undlod at skifte kodeord, da hacker-angrebet blev opdaget

Forsvaret undlod at skifte kodeord, da det blev opdaget, at det var lykkedes hackere at trænge ind i dets mailsystem.

Dermed kunne hackerne fortsætte med at tømme Forsvarets ansattes mailbokse, selv om angrebet var blevet opdaget.

Det fremgår af en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 04:30
Nu åbner der igen posthus i Hjerting

Fra 1. maj får borgerne i Hjerting igen deres eget posthus, når Fakta på Havborgvej i Hjerting slår dørene op for postbetjening. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

I forbindelse med etableringen af det nye posthus bliver Pakkeboksen, der i dag står i Fakta i Hjerting, taget ned 25. april for i stedet at gøre plads til posthuset og pakkereolerne.

Det betyder, at pakker til Hjerting-borgerne fra 25. april og frem til åbningen af posthuset 1. maj midlertidigt bliver lagt til afhentning på posthuset hos Fakta i Sædding skriver Lokalavisen Esbjerg.

Når det nye posthus åbner hos Fakta i Hjerting, vil kunderne kunne hente og sende pakker og breve samt købe frimærker og pakkeporto i hele butikkens åbningstid alle ugens dage fra kl. 8.00-21.00.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

25-04-2017 04:30
To personer anholdt for indbrud

To litauiske personer på henholdsvis 27 og 24 år blev mandag efter et lukket grundlovsforhør ved Byretten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for tyveri.

De to personer blev anholdt søndag, efter at Udlændingekontrolafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi stoppede deres køretøj på den Sønderjyske Motorvej, nær grænsen til Tyskland

Da bilen blev undersøgt, viste den sig at indeholde flere tyvekoster fra en række indbrud i Vestjylland, blandt andet Tarm.

Tyvekosterne omfatter blandt andet fladskærme, computere, dyre cykler med videre.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere af hensyn til efterforskningen.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-04-2017 03:34
Ny rapport: Skat kan vinke farvel til 80 milliarder

Skat og kommuner må regne med at vinke farvel til op mod 80 milliarder kroner ud af i alt 100 milliarder kroner, som danskerne skylder i skat, parkeringsafgifter, fartbøder, moms og licens.

Det skønner revisionsfirmaet PwC i en ny rapport, som Skatteministeriet har bestilt, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 03:32
Elton John ramt af alvorlig sygdom: Aflyser alle koncerter frem til juni

Musikeren Elton John har tilbragt to dage hospitalet, efter at han havde pådraget sig en alvorlig sygdom, mens han var på turne i Sydamerika.

Alle hans koncerter er aflyst indtil 3. juni, lyder det i en meddelelse fra hans management.

Han forventes at komme sig fuldkommen. Det skriver Mirror.

Det betyder at koncerten midt i juni i Sønderborg umiddelbart ikke er i fare for at blive aflyst.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 10:03
Spis ensomheden væk

”Danmark Spiser Sammen” er en national kampagne arrangeret af Ældre Sagen og Folkebevægelsen mod ensomhed. Spiseriet skydes i gang mandag den 24. april og varer hele uge 17.

- Vi er vant til at mødes om måltidet. Det er en del af vores kultur. Derfor er det fælles måltid i hverdagen et godt afsæt, når vi skal gøre en forskel. I måltidet oplever vi nærvær, nyder maden og samværet med hinanden, og her styrker vi gamle fællesskaber og etablerer nye, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

Man kan få en bid brød på Ældre Sagens 215 lokalafdelinger, der arbejder sammen med efterskoler, virksomheder og privatpersoner.

Herudover er der en lang række steder i Syd- og Sønderjylland, hvor der også er rig mulighed for at stille sulten i godt selskab - på hjemmesiden danmarksspisersammen.dk kan du se hvor.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

24-04-2017 10:00
Vi smiderfejlfrit elektronik ud

Vi smider bunkevis af elektronik-apparater ud, selv om de egentlig sagtens kunne tåle at blive brugt lidt mere.

Det viser en ny undersøgelse af kasseret elektronik fra Syddansk Universitet.

Undersøgelsen viser, at hvert fjerde husholdningsapparat, som vi smider ud, faktisk fungerer upåklageligt skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-04-2017 09:56
Yousee hæver prisen for 800.000 kunder

Afskaffelsen af de udskældte roamingafgifter gør det billigere at tale i mobil i udlandet, men til gengæld bliver mobilabonnementet hos YouSee 10-20 kroner dyrere for de 800.000 mobilkunder.

Det skriver Berlingske Business.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

24-04-2017 06:10
Verdens politikere lykønsker Macron

Flere udenlandske medier udtrykker bekymring efter søndagens første valgrunde i det fransk præsidentvalg, mens verdens politikere lykkeønsker Macron.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er en af dem.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 06:08
Danish Crown genoptager arbejdet

Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown, oplyser, at driften er gentoptaget på de slagterier, der fredag var ramt af arbejdsnedlæggelser som følge af resultatet af urafstemningen om overenskomsterne for de kommende tre år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 05:00
Pave Frans: Flygtningelejre minder om nazisternes koncentrationslejre

Flere flygtningelejre rundt om i Europa minder om nazisternes koncentrationslejre fra Anden Verdenskrig.

Sådan lød en opsigtsvækkende udtalelse fra den katolske kirkes overhoved, pave Frans, lørdag under et besøg i en romersk kirke, skriver Reuters.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

24-04-2017 05:00
Mette Frederiksen om S-værdier: Det vigtigste er lighed

I de næste 20 år er det Socialdemokratiets topprioritet at skabe lighed i det danske samfund.

Det siger partiformand Mette Frederiksen på et stormøde i Odense søndag.

Her fremlagde partiet sit udkast til et principprogram.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 04:30
DF vil øge spionage og give hackere igen af samme skuffe

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen er ikke overrasket over, at Forsvaret har været udsat for hackerangreb i 2015 og 2016 af Rusland.

- Svaret må være, at vi bliver bedre og bedre til det selv, siger han til Ritzau.

DF vil øge spionage og give hackere igen af samme skuffe
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 04:30
Salg af økologi er steget markant i Sydjylland

Når danskerne tager på indkøb, så bliver der brugt flere penge på økologiske varer.

I hvert fald når man ser på nye tal som Dansk Supermarked og Coop har oplyst til Økologisk Landsforening.

Det er særligt i Jylland, at salget er steget - og på landsplan ligger Sydjylland helt i top.

I 2016 brugte sydjyderne 350 millioner kroner mere på økologi, end de gjorde i 2015, viser opgørelsen. Det er en stigning på 53 %.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

24-04-2017 04:30
TM Tønder overlever i ligaen

TM Tønder vandt i går over Skive og sikrer sig overlevelse i Danmarks bedste håndboldliga.

Klokken kvart i fem i går eftermiddags lød fløjten i Tønder. Den altafgørende kamp mod Skive sluttede med en sejr til Tønder. 29-24 stod der på måltavlen.

TM Tønder skulle vinde for at overleve i ligaen, og det lykkedes altså.

Det var den tredje kamp mellem Tønder og Skive, og begge hold havde en sejr med i bagagen.

Af: Mike Forde

24-04-2017 04:30
Claus Hjort forventer ingen russisk indrømmelse af hackerangreb

Russiske statshackere stod i 2015 og 2016 bag adskillige hackerangreb mod det danske forsvar.

Sådan lyder det i en ny rapport for Center for Cybersikkerhed, som er et organ under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Men til trods for, at rapporten specifikt udpeger de russiske statshackere APT28, også kendt som Fancy Bear, som gruppen bag angrebene, tror forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke, at der vil komme nogen erkendelse fra Putin og co skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-04-2017 04:30
Ribe-Esbjerg kan dufte DM-semifinale

Ribe-Esbjerg har fundet melodien i håndboldherrernes slutspil, og lørdag fortsatte klubben succesen.

I et særdeles tæt opgør hjemme mod TTH Holstebro vandt Ribe-Esbjerg 25-22 og bookede det syvende point i slutspillet i 888 Ligaen.

Kampen handlede om hvilket hold, der skulle have fordel af selv at kunne sikre en DM-semifinale.

Den tilhører Ribe-Esbjerg nu.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

24-04-2017 04:27
Det endelige resultat: Macron vinder første runde

Frankrigs indenrigsministerium har tidligt mandag morgen offentliggjort det endelige resultat fra valgets første runde søndag.

Resultatet viser, at Macron får 23,75 procent af stemmerne, mens Le Pen får 21,5 procent.

De går begge videre til anden runde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 04:25
Hver fjerde nyuddannede ingeniør står uden job

Vi har efterhånden hørt det en del gange, at virksomhederne skriger på ingeniører. Men selvom der er stor efterspørgsel, så ender mange ingeniørstuderende alligevel i arbejdsløshed skriver DR Nyheder.

Tal fra Akademikernes A-kasse viser nemlig, at en fjerdedel af dem, der har været færdiguddannede i op til et år, stadig står uden arbejde.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-04-2017 04:23
SE leverer stort overskud

Efter tre år med store underskud kan det syd- og sønderjyske forsyningsselskab SE nu præsentere et overskud på knap en milliard i 2016-regnskabet skriver jv.dk

965 millioner kroner før skat lyder overskuddet på.

Med årets resultat er egenkapitalen i SE steget til knap 11 milliarder kroner, og de samlede aktiver i selskabet er på 15,3 milliarder kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse/jv.dk

24-04-2017 04:22
Flest dødsulykker sker i landbruget

Landbruget er det erhverv i Danmark, hvor flest mennesker dør på jobbet.

Erhvervet stod for hele 11 af de 33 dødsulykker, der var på danske arbejdspladser sidste år.

Det viser en aktindsigt, som Avisen.dk har foretaget hos Arbejdstilsynet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 04:21
Milliarderne ruller ind i den danske spilbranche

Den danske spilindustri er i stor fremgang, og nu melder branchen om nye vækstforventninger, skriver Finans.

I løbet af de næste tre år ventes de danske spilfirmaer samlet set at fordoble salget, så den samlede omsætning kommer op i nærheden af 2,5 mia. kr.


Af: Mike Forde
Kilde: Finans

24-04-2017 03:19
Frankrig: Valg

De første prognoser fra det franske præsidentvalg viser, at det er Emmanuel Macron og Marine Le Pen, der går videre til anden runde af valget. Og især sidstnævnte afføder vrede i Frankrig.

Søndag aften gik tusindvis af unge studerende på gaden i Paris for at protestere mod partilederen fra Front National.
Af: Mike Forde

21-04-2017 10:17
Konfirmationen er populær i Syd- og Sønderjylland

Penge på lommen, gavestrøm og sportsvogne, der holder i kø foran kirkerne. Det er atter blevet den tid på året, hvor unge mennesker bekræfter deres dåb.

At blive konfirmeret er nemlig særlig poplært i Syd- og Sønderjylland, hvor antallet er konfirmationer er et af de højeste i hele landet skriver TV Syd.

Sidste år blev 8200 elever fra 7-8 klasse konfirmeret her i landsdelen.

I de to stifter, Ribe og Haderslev, bliver henholdsvis 78% og 76% af de unge konfirmeret.

Det er hele 10% højere end landsgennemsnittet.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

21-04-2017 10:00
Stephanie Lose er ny næstformand i Danske Regioner

Formand for regionsrådet i Region Syddanmark, Stephanie Lose, er blevet valgt til næstformand i Danske Regioner.

Hun afløser Jens Stenbæk, der er formand i Region Sjælland og skiftet træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Både Jens Stenbæk og Danske Regioners formand, Bent Hansen, har på forhånd meddelt, at de ikke genopstiller ved regionsvalget i november.

I bestyrelsen har der imidlertid været enighed om, at det vil være uhensigtsmæssigt, hvis både formand og næstformand skiftes ud på samme tid.

Med skiftet på næstformandsposten allerede nu kan Stephanie Lose nå at få et samarbejde med den erfarne formand og dermed sikre en glidende overgang til det nye formandskab.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

21-04-2017 09:28
Skudangreb i Paris: Mand melder sig selv hos belgisk politi

En mand, der er sat i forbindelse med torsdagens skudangreb i Paris, har meldt sig selv hos politiet i den belgiske by Antwerpen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er formentlig tale om samme mand, fransk politi tidligere fredag var på jagt efter.

En formodet gerningsmand bag angrebet blev skudt og dræbt af fransk politi torsdag aften.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 09:07
Slagterier i krise: Der kommer til at mangle kød

Danske forbrugere kommer til at mærke, at en stor del af Danish Crowns slagteriarbejdere har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med den nye overenskomst.

Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

Forbrugerne vil komme til at kigge langt efter Danis Crowns produkter, fordi over 100 kunder ikke får de varer, de har bestilt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 08:47
59-årig tiltalt for hundredvis af netovergreb: Lokkede børn til at onanere

En 59-årig mand er blevet tiltalt for mere end 300 forhold i en sag om seksuelle overgreb mod blandt andet børn via internettet, oplyser Nordsjællands Politi.

Sagen er blevet efterforsket siden 2014 og har blandt andet bestået i gennemgange af flere end 100.000 chatkorrespondancer.

Der er 104 forurettede i sagen.

De er i alderen 8-62 år. Langt de fleste af dem er børn.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 07:37
Nyt lynkursus skal lære os førstehjælp

Når en person falder om med hjertestop på fortovet, i det lokale shoppecenter eller på fodboldbanen, så kan førstehjælp være altafgørende.

Og for at få flere til at få taget - og genopfrisket - et førstehjælpskursus, lancerer Hjerteforeningen i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning et nyt førstehjælpskursus, som kun varer 30 minutter skriver DR Nyheder.

Det nye førstehjælpskursus er gratis, og det forventes at køre til efteråret.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-04-2017 07:15
FOA kritiserer kommuner for at spare unødigt på velfærd

Kommunerne brugte i 2016 2,9 milliarder kroner mindre på service, end der var budgetteret med.

Det viser tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Det manglende forbrug vække harme hos forbundssekretær hos FOA, Helena Mikkelsen, der kritiserer kommunerne for at spare unødigt på velfærd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 06:54
Offentlige hjemmesider deler følsomme data om danskerne

Offentlige hjemmesider sender følsomme data om brugernes færden online videre til private selskaber, hvor de blandt andet bruges til at målrette reklamer skriver tv2.dk

Det viser en undersøgelse, Ingeniøren har foretaget blandt 86 offentlige hjemmesider.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 06:33
Bil væltede rundt og endte på taget

En tysk bilist kørte natten til fredag galt på motorvej E45 ved Christiansfeld.

Da han forsøgte at undvige et rådyr, ramte han en anden bil, hvorefter hans bil kom i slinger og endte på taget.

Manden sad fastklemt, men blev efterfølgende skåret fri og kørt på hospitalet.

Ifølge TV Syd er han sluppet for alvorlige skader.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

21-04-2017 06:12
Fejlbehandlede får lov til at beholde økonomisk plaster

Patienter, der har fået udbetalt erstatning på grund af fejlbehandlinger, skal ikke risikere at blive mødt med et krav om at tilbagebetale pengene.

Både i regionerne og i Folketinget lægges der op til at gribe ind over for praksis om tilbagebetaling, som regionerne er begyndt på.

Det skriver Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

21-04-2017 06:02
Betjent dræbt i Paris

Torsdag aften blev en betjent dræbt, da der blev åbnet ild fra en bil på den travle gade Champs-Elysées i centrum af den franske hovedstad Paris.

Politiet besvarede ilden og dræbte den formodede gerningsmand skriver DR Nyheder.

Frankrigs præsident Hollande sagde på et pressemøde torsdag aften, at omstændighederne omkring skyderiet peger på, at det har karakter af terror.
- Vi stoler på vores politi og viser vores solidaritet. Jeg er dybt ulykkelig her til aften og vil give min dybeste medfølelse over for den dræbte betjents familie, sagde Hollande i aftes.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-04-2017 05:58
Havareret vindmølletransport spærrede landevej i seks timer

En havareret vindmølle transport endte med at spærre rute 11 nord for Varde i hele seks timer.

Det var en vindmølletransport, som kørte af vejen, og delvist endte i grøften på rute 11, Ringkøbingvej nord for Varde torsdag aften klokken 20,46.

I forbindelse med at det store køretøj skulle tilbage på asfalten, var et stykke af landevejen mellem Varde og Lyne helt spærret, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Det endt med at tage seks timer at få vindmølletransporten tilbage på asfalten, og der var brug for at tilkade ekstra bjærgningskøretøjer for at få det store køretøj på ret køl igen.

Først ved 01-tiden natten til fredag, var rute 11 farbar.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

21-04-2017 05:51
De første sten i Trumps grænsemur kan blive lagt til sommer

Arbejdet med at opføre Donald Trumps kontroversielle mur mellem Mexico og USA kan begynde til sommer.

Det siger chefen for det amerikanske ministerium for national sikkerhed, John Kelly.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 05:00
Fleggaard hyrer Casper C i ny kæmpesatsning

Forbrugerne er blevet så vandt til at se traditionelle reklamer, at de ikke har nogen effekt. Det har man vurderet i grænsehandelsgiganten Fleggaard. Og derfor har kæden valgt at lave en brandet komedieserie med Casper Christensen. Det skriver Dansk Markedsføring.

Serien er skabt sammen med reklamebureauet UncleGrey og hedder ”Lige over grænsen”. Den minder temamæssigt og æstetisk om Casper Christensens populære tv-serie Klovn.

Serien går ud på, at Casper Christensen kommer ud i en masse uheldige situationer, da han bliver hyret til en reklamekampagne for Fleggaard.

På den måde bliver Fleggaard-brandet og butikkerne presset ind i serien, men det nævnes ikke direkte, at der her er tale om en reklame.

Serien får premiere 26. april. Den består af seks episoder, som varer 5-7 minutter.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

21-04-2017 04:30
Ekstra milliarder til psykiatrien kan ikke spores

Psykisk syge patienter, som udskrives, før de er klar, og ansatte på psykiatriske afdelinger, som løber om kap med opgaverne.

Sådan lyder beskrivelsen af hverdagen på landets psykiatriske afdelinger, selv om området burde være i bedring, efter et løft på 2,2 mia. kr. fra 2015 og fire år frem, skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

21-04-2017 04:30
Fejl på håndbremse: Tesla tilbagekalder 53.000 biler

Bilproducenten Tesla tilbagekalder 53.000 biler på grund af potentielle problemer med den elektriske håndbremse i en række Model X- og Model S-modeller.

Tesla mener ikke selv, at problemet vil kunne give sikkerhedsmæssige problemer. Det er uvist, om der er tale om biler i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-04-2017 04:30
Frygter ny lov kan føre til sexchikane mod mindreårige piger

Fagforbundet 3F frygter, at især unge piger vil blive udsat for seksuel chikane, efter at regeringen og Dansk Folkeparti torsdag har vedtaget et lovforslag, som giver unge ned til 15 år mulighed for at arbejde på caféer og restauranter, hvor der serveres alkohol.

Det skriver Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

21-04-2017 04:30
Syd- og Sønderjylland sender 5000 deltagere til DGIs Landsstævne

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival og finder sted hver fjerde år.

I 2013 var Esbjerg værtsby for 23.280 deltagere og op mod 100.000 tilskuere til aktiviteterne alene på Blue Water Arena.

Til sommer bliver det så Aalborg, hvor de 5.000 syd-og sønderjyder til åbningen på havnefronten i Aalborg får godt selskab af 20.000 andre deltagere og dronning Margrethe skriver TV Syd.

Med mere end 25.000 deltagere bliver Landsstævnet i Aalborg, som er det 26. i rækken af landsstævner, det største siden 1998.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

21-04-2017 04:00
Tønder vinder over Skive efter vanvittig afslutning

TM Tønder kan stadig være at finde i håndboldligaen i næste sæson. Holdet vandt torsdag aften med 22-20 ude over Skive, og holdene skal derfor ud i en tredje kamp i Tønder på søndag.

Det holdt hårdt for Tønder, der var bagud i stort set hele kampen. 12-8 ved pausen og Tønder udlignede først med fem minutter igen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

20-04-2017 10:12
Ingen strejke: Lønmodtagerne stemmer ja til nye overenskomster

Lønmodtagerne har stemt ja til nye overenskomster på det private område, og derfor bliver der ingen strejke.

Overenskomsterne for over 500.000 privatansatte gælder for de næste tre år
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

20-04-2017 09:16
Politikere i Sønderborg investerer i det gode liv

Et nyt forretningsgrundlag skal skabe klar politisk og strategisk retning for begivenheder og events i Sønderborg Kommune

- Det er vigtigt, at vi her i kommunen investerer i gode oplevelser, der gør Sønderborg til et attraktivt sted at bo og leve for vores borgere. De store kulturbegivenheder kan ligeledes støtte vores ihærdige indsats med udvikling af talenter inden for dans, musik og perfomance, fortæller Charlotte Riis Engelbrecht, formand for kultur- borger- og fritidsudvalget i Sønderborg Kommune til Lokalavisen.

Sammen med kommunens positioneringsplan, Udsigt i verdensklasse, skal det nye forretningsgrundlag give et klarere politisk fingeraftryk på kommunens arbejde med store og små begivenheder.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

20-04-2017 08:35
TM Tønder spiller sæsonens vigtigste kamp

I aften skal håndbolddrengene fra TM Tønder spille sæsonens vigtigste kamp i håndboldligaen, når de på udebane igen møder Skive:

LYD: Alex1

Det siger direktør i TM Tønder Alex Petersen

Men skulle det glippe og man ryger ned i 1. division, så har TM Tønder en plan klar fortæller Alex Petersen.

LYD: Alex2

Kampen mellem Skive og TM Tønder spilles i aften klokken 19.

Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

20-04-2017 08:02
Måske liv i rummet?

Astronomer i en forskergruppe har stærk fokus på en planet, som kredser om en stjerne relativt tæt på vor solsystem.

Den kan være det hidtil mest lovende mål for søgningen efter liv uden for vort efter solsystem skriver tv2.dk

Planeten, som har fået navnet LHS 1140b, kredser om en stjerne 40 lysår væk og er i den såkaldte guldlokzone, hvor der er betingelser for liv.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-04-2017 07:21
Ny opgørelse: Antallet af asylansøgere er fortsat lavt

Antallet af asylansøgere er fortsat lavt. I marts er der foreløbigt registreret 247 asylansøgere i Danmark.

I de første tre måneder af 2017 er der registreret 714 asylansøgere, hvilket er markant lavere end samme periode sidste år, hvor 3.037 søgte asyl.

Det viser en opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-04-2017 07:06
Pigtråd fjernes fra "Fort Esbjerg"

Et hus i Fovrfeld, som fik landsdækkende opmærksomhed, da et ældre ægtepar havde forskanset sig i deres villa på Norddalsvej 12 bag et cirka 2,5 meter højt fæstningsværk, med strømførende tråd og pigtråd samt synlige søm med spidsen opad, er i løbet af påsken blevet et almindeligt hus at se på skriver jv.dk.

Hos ægteparret Grethe og Gunnar Kristensen i nummer 12 ønsker manden imidlertid ikke at give en forklaring på, hvorfor det hele er pillet ned,han vil heller ikke kommentere rygter om, at huset skal sættes til salg og derfor gøres mere præsentabelt.

- Vi synes ikke, at vi har brug for mere omtale, end den vi allerede har fået, forklarer Gunnar Kristensen over for jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

20-04-2017 06:33
Mette Frederiksen kendte til politiets dyre konsulentvaner

Ifølge BT viser et dokument, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som justitsminister i 2014 blev advaret om Rigspolitiets problemer med brugen af konsulenter.

Rigspolitiet erkendte i sidste måned, at den var helt gal med brugen af konsulenter i 2015 og 2016, og at en stor del af udbudsreglerne ikke blev overholdt.
Af: Mike Forde
Kilde: BT

20-04-2017 06:28
Vejdirektoratet går nu i gang med motorvej fra Give til Haderslev

Nu begynder Vejdirektoratet for alvor arbejdet med at undersøge muligheden for en ny midtjysk motorvej på strækningen mellem Hobro og Haderslev via Viborg, Give og Billund.

Undersøgelsen skal kortlægge mulige linjeføringer af motorvejen og give et overordnet overblik over de effekter, som en motorvej vil have på både trafikken og omgivelserne skriver TV Syd.

I forundersøgelsen forudsættes det, at motorvejen som udgangspunkt anlægges som en 4-sporet motorvej med en hastighed på 130 km/t. De endelige hastighedsgrænser fastlægges imidlertid i samspil med politiet.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-04-2017 06:14
Det kan blive mere besværligt for danskere at besøge USA

Det kan snart blive mere besværligt for danskere at besøge USA.

Ifølge CNN vil den amerikanske regering af frygt for terrorisme se på reglerne for det såkaldte "Visa Waiver Program", som i dag sikrer borgere fra mange vestlige lande - heriblandt Danmark - visumfritagelse ved indrejse til USA. EU advarer mod at indskrænke visumfriheden.
Af: Mike Forde
Kilde: CNN

20-04-2017 05:35
Overenskomst for en halv million lønmodtagere: Rekordmange har stemt

Rigtig mange lønmodtagere har valgt at stemme om de nye overenskomster på det private arbejdsmarked.

Resultatet af urafstemningen bliver offentliggjort lige over middag, men en rundspørge, som DR Nyheder har lavet, viser, at stemmeprocenten i mange fagforeninger er højere end ved de seneste overenskomst-afstemninger.

Sidste gang stemte kun 30 procent af elektrikerne, mens 60 procent har valgt at bruge deres stemme denne gang.

HK Handel melder om rekordhøj stemmeprocent denne gang. Også HK Privat og Teknisk Landsforbund melder om højere stemmeprocent blandt medlemmerne.

Den store stemmelyst skyldes ifølge fagforeningerne selv, at de har været mere opsøgende denne gang.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-04-2017 05:00
Op til 10.00 billister om dagen: Buen genåbnes 24. april

24. april genåbnes Buen i Kolding for al trafik på strækningen mellem Kolding Å og Ågade. Målet er at forbedre trafikafviklingen i Kolding midtby, så færre bilister kommer til at holde i kø i myldretiden.

Strækningen, som nu genåbnes, er i dag gågade med adgang for busser, knallerter og cyklister. Når Buen genåbnes for al trafik, vil den anbefalede hastighed efter aftale med politiet være 30 km/t af hensyn til trafiksikkerhed og tryghed skriver Lokalavisen Kolding.

Politikerne har vedtaget, at konsekvenserne af genåbningen af Buen evalueres til efteråret. Her vurderes både den trafikale effekt, og om der er behov for mindre justeringer af de fysiske forhold
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Kolding

20-04-2017 05:00
Handicappede føler sig glemt i oprydning af byggekrav

Handicaporganisationer farer i flint efter, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt en række ændringer i høringer, som skal komme upraktisk bureaukrati til livs.

Et af ændringsforslagene vil isolere handicappede fra besøg hos venner og familie, hævder organisationerne skriver tv2.dk

Forslaget fjerner et krav om niveaufri adgang til nybyggede enfamiliehuse og deres toiletter.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

20-04-2017 04:30
To mænd fundet døde i Aabenraa

To mænd er fundet døde i Aabenraa, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi overfor TV SYD. Politiet har spærret området af og er ved at undersøge, om der er sket en forbrydelse.

Politiet kan endnu ikke sige noget om dødsårsagen. Der er intet, som tyder på, at der ligger en kriminel handling bag

Det drejer sig om to mænd, en på over 60 år og en på over 70 år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-04-2017 04:30
Regeringen trodser advarsler: Unge på 15 får lov til at servere alkohol

Regeringen og Dansk Folkeparti vil torsdag vedtage en lovændring, som åbner op for, at unge ned til 15 år kan arbejde med servering af alkohol på caféer og restauranter indtil klokken 22, skriver Avisen.dk.

Det sker trods advarsler fra Børnerådet, 3F, Lægeforeningen og brancheorganisation, VSOD - Vin & Spiritus Organisationen i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

20-04-2017 04:30
Enhedslisten og Alternativet forlader forhandlinger

Enhedslisten og Alternativet har forladt forhandlingerne om en ny sprøjtemiddelstrategi der skal gælde fra 2017-2021.

Aftalen kan ifølge de to partier få store konsekvenser for danskernes drikkevand og natur.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

20-04-2017 04:30
Nyt integrationshus indviet i Esbjerg

i går blev det nye integrationshus i Esbjerg indviet.

Integrationshuset er en del af Jobcenter Esbjerg og skal fremover samle indsatsen overfor flygtninge skriver jv.dk

Der er omkring 50 ansatte og cirka 500 flygtninge, der er nye i byen, og 400 flygtninge, der har været i byen i længere tid, som benytter integrationshuset.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

20-04-2017 03:38
Fire ud af fem vindmøller på land kan fjernes

I adskillige kommuner vokser modstanden mod flere vindmøller i det danske landskab.

Det har ført til, at man for nylig har droppet planlagte mølleparker i både Esbjerg og Tønder. Men nye tal viser, at 3300 vindmøller kunne fjernes fra landkortet, hvis de erstattes af større, moderne møller. skriver tv2.dk

Uden at elproduktionen falder
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-04-2017 03:33
Juventus sender Barcelona ud af Champions League

Barcelona var på bolden i store dele af onsdagens opgør, men det lykkedes aldrig at få den i mål.

Dermed fusede Champions League-festen ud for Barcelona, som i stedet kan se Juventus snuppe billetten til turneringens semifinale.

Opgøret i Barcelona endte 0-0, da Juventus' defensiv stod imod. Dermed gik italienerne sikkert videre med en samlet 3-0-sejr.
Af: Mike Forde

20-04-2017 03:31
KIF er færdig i slutspillet

KIF Kolding København er færdig i dette års slutspil efter nederlag i aftes på 29-33 mod GOG.

I aften skal TM Tønder kæmpe om overlevelse i herrehåndboldligaen mod Skive.


Af: Mike Forde

20-04-2017 03:28
Flere partier vil stoppe anke af patienterstatninger

Dansk Folkeparti og SF i regionsrådet i Region Syddanmark melder nu klart ud. Regionen skal stoppe med at anke erstatningssager.

- Det giver nogle mennesker nogle store problemer, når de får tildelt en erstatning, og de så risikerer at miste den igen. Og man er i forvejen i en meget vanskelig situation. Så jeg syntes, at vi skal stoppe med at anke sagerne, siger Dansk Folkepartis medlem af Sundhedsudvalget Søren Rasmussen til TV Syd.

Hans udmelding kommer efter at formand for Sundhedsudvalget i regionen, Poul-Erik Svendsen (S), mandag foreslog at tage sagen op i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger.

Siden 2014 har Region Syddanmark sparet 13 millioner kroner ved at anke sager, hvor patienter ellers har fået tildelt en erstatning på grund af forkert behandling.

Det betyder, at patienter skal betale deres erstatning tilbage til regionen, hvis de taber en ankesag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-04-2017 12:11
Medarbejdere i Billund genoptager arbejdet

Medarbejdere i Billund Airport har genoptaget arbejdet efter den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse tidligere på dagen.

Lufthavnen forventer fortsat uregelmæssigheder i flytrafikken eftermiddagen igennem og opfordrer passagerer til at holde sig orienteret på flyselskabernes og lufthavnens hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-04-2017 09:24
Medarbejdere i lufthavnen i Billund har nedlagt arbejdet

Medarbejdere, der håndterer bagagen i lufthavnen i Billund, har nedlagt arbejdet, skriver JydskeVestkysten.

Medarbejderne holder fagligt møde, efter lønforhandlinger med ledelsen angiveligt er gået i hårdknude.

Flere fly er forsinket.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

19-04-2017 08:29
Kundby-pige havde seddel med bombeangreb

Politiet fandt en seddel hos en 17-årig pige, der er tiltalt for terrorforsøg, hvor der blandt andet stod "bombeangreb mod de vantro 8. januar", da hun blev anholdt i januar sidste år.

Det fortæller anklager Kristian Kirk under sin forelæggelse af sagen i Retten i Holbæk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-04-2017 08:16
Højhuse får villaejere til at protestere

En del borgere i Rebæk, Tved og Dalby er gået på barrikaderne for at forhindre Kolding Kommunes store planer for en ny havnebydel ved Marina Syd skriver jv.dk

En del af planlægningen, der foregår lige nu, indebærer at der skal opføres højhuse i op til 14 etagers højde på to kunstige øer længst mod øst i den kommende Marina City ved Skamingvejen, og det er især dem, der bringer sindene i kog.

I en skriftlig indsigelse til kommunen stiller de tre grundejerforeninger i øvrigt spørgsmålstegn ved, om kommunen overhovedet må inddrage så meget som "én eneste kvadratmeter" af søterritoriet og kysten til boligbyggeri i Marina City med baggrund i lovgivningen om strand- og kystbeskyttelse.

Sagen afgør Kystdirektoratet, som i øjeblikket behandler en ansøgning fra Kolding Kommune om at inddrage noget af Kolding Fjord til Marina City.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

19-04-2017 07:29
Unge betaler kisten for forbrugslån

Det kan hurtigt blive en rigtig dårlig forretning, hvis du tager et forbrugslån for at få råd til en ferie, en bil eller hvad du ellers lige står og drømmer om.

Det viser en ny undersøgelse, som Forbrugerrådet Tænk og Mybankers har lavet blandt 13 virksomheder, der tilbyder forbrugslån.

Derfor lancerer forbrugerrådet kampagnen ”Stop lånehajerne” sammen med TrygFonden skriver DR Nyheder.

De vil gerne gøre unge opmærksomme på virksomhedernes metoder og få dem til at gå i en stor bue uden om de alt for dyre hurtige lån.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-04-2017 07:05
Prince udgiver nye sange et år efter sin død

På fredag er det et år siden, at Prince døde i en alder af 57 år. Men det betyder ikke, at fans må undvære at høre ”nyt” fra hans hånd.

Den 21. april udkommer nemlig seks nye skæringer med den legendariske musiker, og de samles på ep’en ’Deliverance’.

Det skriver musikmagasinet Rolling Stone, der har lagt en smagsprøve ud af sangen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-04-2017 06:32
10-årig elev stod bag brand på skole

En 10-årig elev har indrømmet at have antændt branden på Petersmindeskolen i Vejle tirsdag.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Politiet betragter sagen som opklaret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-04-2017 05:14
Bibliotekerne lukker i Tønder

Bibliotekerne i Tønder står overfor at skulle skifte IT-system.

Overgangen fra det ene system til det andet betyder, at det i en kort periode ikke vil være muligt at låne, reservere, aflevere osv. Derfor lukker bibliotekerne fuldstændig fra mandag d. 24. til onsdag d. 26. april kl. 13.00.

Lukningen gælder alle Tønder Kommunes 4 biblioteker (Løgumkloster, Skærbæk, Toftlund og Tønder).

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

19-04-2017 05:00
Nu kan alle boltre sig i NASAs arkiver

Går du rundt med en stjernekigger i maven, så er der godt nyt. Det amerikanske rumagentur NASA har nemlig samlet årtiers videoer, billeder og lydfiler i et nyt kæmpe arkiv, som de har gjort tilgængeligt online.

I samlingen er der over 140.000 billeder, videoer og lydklip fra NASAs spæde start med ombyggede raketter fra 2. verdenskrig - til de nyeste billeder af universets fjerne egne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-04-2017 04:57
Højhuse fjerner 60 p-pladser i Esbjergs midtby

Et højhusbyggeri med 130-140 lejligheder i op til ni etager vil i fremtiden fjerne 61 parkeringspladser i Esbjergs midtby skriver jv.dk

Det er konsekvensen af et forslag til ændring af lokal- og kommuneplanen for boliger på Museumspladsen, som et enigt Plan & Miljøudvalg tirsdag har oversendt til Esbjerg Byråd.

I dag anvendes området til offentlig parkeringsplads og udendørs bold- og skaterbaner.

Her vil boligforeningen Ungdomsbo opføre et opsigtvækkende boligprojekt med almene boliger til blandt andet unge og familier.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

19-04-2017 04:54
Besøgstider på vej i graven

Flere steder sløjfer hospitalsafdelingerne helt begrænsningerne i besøgstid, så pårørende i princippet kan komme på besøg døgnet rundt.

Det viser en ny undersøgelse af besøgstiderne på en lang række hospitalsafdelinger, som Trygfonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed har foretaget for femte år i træk skriver DR Nyheder.

Hos sidstnævnte glæder projektleder og overlæge Ove Gaardboe sig over tendensen. Han mener, at det styrker patientsikkerheden markant, når de pårørende har fri adgang til at være sammen med patienterne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-04-2017 04:52
Vi har haft den koldeste morgen i 20 år

Iskold luft dækkede Danmark i morges, og i Midtjylland målte man tidligt på morgenen den laveste temperatur så sent på foråret siden 1997. -6,0 grader viste det officielle termometer i lufthavnen i Karup, skriver TV 2 Vejret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-04-2017 04:30
Kommuner sparer penge ved at handle mere på nettet

Hvis børnehaver, skoler og ældrecentre i højere grad begynder at handle på internettet frem for i fysiske forretninger, vil kommunerne spare tid og penge, viser erfaringer fra flere kommuner, skriver DR Midt & Vest.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-04-2017 04:30
Aftale på plads: Regeringen udskyder højere afgift på elbiler

Regeringen udskyder planerne om at hæve registreringsafgiften på el- og brændselscellebiler, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

I en aftale med Socialdemokratiet og De Radikale er det besluttet, at afgiften forbliver på 20 procent frem til udgangen af 2018 - eller indtil der er registreret 5.000 nye elbiler i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

19-04-2017 04:30
Forældre tager trafiksikkerhed i egen hånd

Korup, Fogderup og Ravsted i Aabenraa Kommune har fået nye skilte op langs landevejene.

14 skilte og to store bannere skal minde folk om at sætte farten ned på de lange nøgne landeveje, der frister fartsynderne.

Vejene er nemlig ikke helt tomme. Børn cykler hver eneste dag til og fra skole, og nu er en gruppe forældre i området gået sammen om at lave kampagnen, der står bag områdets nye skilte skriver TV Syd.

Initiativet er opstået på baggrund af manglende cykelstier, som der ikke er udsigt til at få i nærmeste fremtid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-04-2017 04:28
MRSA-bakterier er nu fundet hos danske heste

Heste kan også bære MRSA-bakterierne, der er resistente over for en række antibiotika og i værste fald kan føre til dødsfald blandt mennesker skriver tv2.dk

En dansk forskergruppe har således fundet MRSA-bakterier i 17 ud af 401 heste.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-04-2017 03:29
Tal siger ikke alt, når det gælder ældrepleje

FOA udsendt i påskedagene en statistik, der bygger på officielle tal for, hvor meget kommunerne bruger på hver borger over 80 år. Varde ligger i bunden med 136.715 kr. på pleje af ældre, som er over 80 år.

Esbjerg bruger flest penge på den gruppe borgere. Nemlig 219.877 kr. pr. borger. I midtergruppen ligger Haderslev Kommune med 173.582 kr.

Borgmester Erik Buhl gentog i TV SYD, at han ikke mener, at ældreplejen i Varde fejler noget.

- Vi har flere raske ældre. Levealderen er et år højere end gennemsnittet i landsdelen, sagde han til TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-04-2017 03:27
Gifte mænd producerer mindre testosteron

Når mænd sætter vielsesringen på fingeren eller forpligter sig til et fast forhold, reagerer kroppen ved at skrue ned for produktionen af testosteron.

Det viser et studie fra hormonlaboratoriet på Rigshospitalet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 10:25
Politiet gennemfører fartkontrol i hele landet

Politiet landet over gennemfører fra i dag og frem til søndag 23. april en landsdækkende målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Kontrollen er koordineret med Sikker Trafiks kampagne Sænk farten - en lille smule betyder en hel del, oplyser Rigspolitiet.
Af: Mike Forde

18-04-2017 10:21
Theresa May udskriver lynvalg i Storbritannien

Theresa May, Storbritanniens premierminister, udskriver valg i Storbritannien.

Det skal afholdes den 8. juni.

Det bekræfter hun på et pressemøde foran Downing Street 10.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-04-2017 09:44
I dag lukker Uber i Danmark

De sidste danskere har kørt en tur med kørselstjenesten Uber, som tirsdag klokken 12.00 trækker stikket i Danmark.

Flere apps står dog i kulissen og venter på at træde ind på markedet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 09:00
Mand med langt synderegister

Lokalpolitiet i Haderslev har anholdt en 29-årig mand fra lokalområdet og sigtet vedkommende for foreløbig et tocifret antal lovovertrædelser – blandt andet flere indbrud, der har været med til at skabe utryghed i byen.

Den 29-årige blev anholdt den 28. marts efter længere tids efterforskning og blev efter et grundlovsforhør varetægtsfængslet, mens den videre efterforskning står på skriver Lokalavisen Haderslev

Ud over indbrud er den varetægtsfængslede også sigtet for brugstyveri af personbiler, tyveri af nummerplader, narkokørsel og kørsel uden kørekort.

Den videre efterforskning vil muligvis føre til flere sigtelser.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Haderslev

18-04-2017 08:40
USA's vicepræsident: Tålmodigheden med Nordkorea er slut

Vicepræsident, Mike Pence lover under et besøg i Japan, at USA er fast besluttet på stoppe Nordkoreas udvikling af atomvåben og raketter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 08:22
Dansk ferietrafik fra Hamborg er bremset

Et stigende antal danskere har de senere år taget kufferterne med til Tyskland og tjekket ind i Hamborg Lufthavn, når ferien stod for døren.

Men efter flere års konstant fremgang er antallet af danske rejsende fra Hamborg nu stagneret.

Det kan der være flere forklaringer på. En af dem er grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland, vurderer turismeforsker i følge DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-04-2017 08:00
Netflix nærmer sig 100 millioner abonnenter

Streamingtjenesten Netflix fortsætter med at øge antallet af abonnenter, der betaler for at kunne se film og serier, når de har lyst.

I selskabets regnskab for første kvartal kan man læse, at tjenesten regner med at runde abonnent nummer 100 millioner senere i denne uge.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 07:35
Færre anmelder bivirkninger efter HPV-vaccinen

Sidste år modtog Lægemiddelstyrelsen 306 rapporter om mulige bivirkninger efter HPV-vaccinen.

Året før var tallet 820, skriver mx.dk. Faldet skal ses i forlængelse af, at færre piger får HPV-vaccinen, understreger Kræftens Bekæmpelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 07:24
DF vil forbyde religiøse hovedbeklædninger i det offentlige

Samtlige medarbejdere i staten, kommuner og regioner skal fremover forbydes at bruge alle former for religiøs hovedbeklædning som for eksempel muslimske tørklæder, fez og turban.

Det mener Dansk Folkeparti, der i denne uge fremsætter beslutningsforslaget i Folketinget
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 07:05
Lang ventetid på bolig for handicappede i Esbjerg

Lige nu venter 20 handicappede borgere i Esbjerg på et af kommunens botilbud.

Ud af dem har 12 borgere stået på ventelisten imellem fire og ni år skriver jv.dk

Ifølge udvalgsformand Henrik Vallø er det et spørgsmål om kroner og ører. Han erkender dog, at ni års ventetid på et botilbud ikke er godt nok.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

18-04-2017 07:03
Atter brand i hårdt ramt skole

Petersmindeskolen i Vejle blev i morges evakueret, da der var brand i bibliotektet.

Alle børn og voksne er ude af skolen i god behold.

Branden var kort før klokken 09 under kontrol. Det oplyser Sydøstjyllands Politi på Twitter.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

18-04-2017 06:53
Stress rammer et stigende antal lønmodtagere

På fem år er der kommet 17 procent flere beskæftigede, der overbelastes psykisk i forbindelse med deres arbejde.

Det viser en ny stor undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), der har spurgt 35.000 danskere om deres arbejdsmiljø, skriver Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 06:52
Facebook vil granske sig selv efter videodrab

Facebook har indledt en undersøgelse af, hvordan det sociale medie håndterer voldelige videoer og andet stødende indhold.

Det sker, efter at videobilleder af et drab begået i Cleveland blev delt på tjenesten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 04:30
Nordkorea: Vi vil teste missiler hver uge

Trods et massivt internationalt pres, vil Nordkorea fortsætte med sine tests af missiler.

Faktisk vil landet teste missiler hver eneste uge, siger Nordkoreas viceudenrigsminister, Han Song-Ryol, ifølge BBC.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-04-2017 04:30
Sexchikane på jobbet får sygefraværet til at stige

Hvis chefen er lidt for nærgående, kan det ende med længere tids sygemelding for den ansatte.

Det viser ny forskning, der refereres i Magasinet Arbejdsmiljø.

Det viser sig, at langtidssygefraværet er 60 procent højere hos personer, der har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed skriver Ritzau.

Det kan være verbal eller fysisk adfærd af seksuel karakter, eksempelvis berøringer, kommentarer eller sjofle vittigheder.

Forskerne ser også en sammenhæng mellem seksuel chikane og søvnproblemer.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-04-2017 04:30
DF vil tvinge kommuner til at bruge flere penge på ældre

- Det er slet ikke acceptabelt. Kommunerne har misforstået deres opgave, som er at levere kernevelfærd.

Sådan siger Dansk Folkepartis ældreordfører, Jeppe Jakobsen.

Udtalelsen kommer på baggrund af en ny analyse fra fagforbundet FOA, der viser, at kommunale besparelser resulterer i nul- og i visse tilfælde minusvækst i ældreplejen, selv om der i finansloven sidste år blev bevilget penge, der specifikt skal gå til det område - den såkaldte værdighedsmilliard.

Pengene, som regeringen har øremærket, bliver ganske vist brugt på de ældre. Men flere kommuner har flyttet penge, som de før brugte på ældre, til andre områder.

Derfor bruger kommunerne samlet set ikke mere på ældre, end før de fik den såkaldte værdighedsmilliard.

Jeppe Jakobsen lægger derfor op til, at kommunerne skal have mindre økonomisk selvstyre, hvis ikke de prioriterer anderledes skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-04-2017 04:30
To tyveknægte hærger villakvarter

I løbet af 2. påskedag har Syd- og Sønderjyllands Politi fået syv anmeldelser om indbrud i villakvarteret omkring Søndre Tobølvej i Hjerting ved Esbjerg.

Et vidne så søndag nat ved 01-tiden to mænd luske rundt i sin have. Mændene flygtede, da de opdagede husets beboer.

Mændene beskrives begge som 20 - 25 år og med et dansk udseende.

Hvis man har oplysninger i sagen, eller ser mistænkelige personer, så vil politiet meget gerne kontaktes på 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

18-04-2017 04:30
Syd- og sønderjyske kommuner sparer på de ældre

Langt de fleste af de syd- og sønderjyske kommuner skærer i pengene til de ældre i 2017. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som FOA har kortlagt.

Af de syd- og sønderjyske kommuner skærer Fredericia Kommune mest. Her er der barberet knap 10 procent af budgettet i 2017 i forhold til 2016.

Men også Esbjerg planlægger at skære væsentligt i ældreudgifterne i 2017 med besparelser på knap 8 procent. Kolding, og Horsens planlægger besparelser på omkring 5 procent skriver TV Syd.

I den positive ende ligger Sønderborg, der er den kommune i Danmark, der planlægger den største stigning i udgifterne til de ældre over 80 år i 2017. Her ligger stigningen på ca 18 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

12-04-2017 08:51
Påske er sæson for tyverier

Påsketiden er også tiden, hvor huse huse står tomme, når Syd- og Sønderjyderne tager på påskeferie.

Christian Østergaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi minder os lige om at vi skal tænke os om:

LYD: Tyveri1

Men vi skal også passe på hvad vi skriver på de sociale medier her i Påsken:

LYD: Tyveri2

Og så e det som altid en god idé at få naboen til at kigge efter huset, når du ikke er hjemme.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

12-04-2017 08:21
10 millioner ekstra til områdefornyelsen i Højer

Tøndermarsk Initiativets arbejde får endnu en økonomisk indsprøjtning med Trafik-, Bolig- og Byggestyrelsens bevilling af 10 millioner kroner.

Styrelsens bevilling, som er øremærket til byudvikling af Højer, supplerer de midler, der allerede er afsat fra partnerne i Tøndermarsk Initiativet.

Omdannelsen af Højers historiske bykerne er et af de bærende elementer i Tøndermarsk Initiativets arbejde, der frem til 2021 skal gøre det bedre at bo, besøge og arbejde i marskområdet.

Hos Tøndermarsk Initiativet arbejder man netop nu på at få de sidste brikker til at falde på plads, så man kan melde de konkrete planer ud efter påske.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-04-2017 07:57
Advokatnævnet afviser Carl Holst kritik

Advokatnævnet har frifundet advokater fra Kromann Reumert for en lang række kritikpunkter fra den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) og hans advokat.

Det skriver JydskeVestkysten i dag.

Region Syddanmark bestilte i 2015 Kromann Reumert til at undersøge en række mulige kritisable forhold under Carl Holsts tid som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Carl Holst fastholder imidlertid sin kritik. Han mener desuden, at det var forkert af Region Syddanmark ikke at bestille en uvildig undersøgelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

12-04-2017 06:34
Nyt pas eller kørekort på fem minutter

Nu skal borgere i Esbjerg Kommune til at finde på andre undskyldninger for at få en halv times alenetid i køen i Borgerservicecentrene, når de skal have fornyet pas, kørekort eller NemID.

En ny løsning betyder nemlig, at de fremover skal bestille tid og forberede sig hjemmefra og først herefter møde op på borgerservice, når det passer bedst i den travle kalender.

Den nye løsning med tidsbestilling arbejder sammen med selvbetjeningsløsningen til pas, så ansøgerne fremover kun skal logge ind via kommunens hjemmeside én gang.

Kort og godt betyder det, at man fremover skal bestille tid og udfylde ansøgninger digitalt ét og samme sted, men det betyder også, at fremtidens ansøgere til pas, kørekort og NemID skal lave lidt lektier hjemmefra. Kontorchefen i Borgerservicecenter Esbjerg er sikker på, at lektierne er godt givet ud.

Den nye løsning får i første omgang betydning for dem, der skal have nyt pas, kørekort og NemID. I løbet af 2017 kommer tidsbestilling også til at gælde for andre områder som for eksempel det gule sundhedskort og førerkort.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-04-2017 06:28
Eksplosioner ved spillerbus ligner målrettet angreb

Flere eksplosioner rystede tirsdag aften det tyske fodboldhold Borussia Dortmunds spillerbus.

På et pressemøde oplyser tysk politi, at der med stor sandsynlighed er tale om et målrettet angreb mod det tyske hold.

- Vi går ud fra, at der var tale om et bevidst angreb, og derfor besluttede vi med det samme at indsætte mandskab i stort tal, siger politipræsident Gregor Lange.

Politiet har oplyst, at der skete tre eksplosioner nær spillerbussen. I alle tilfælde blev "alvorlige sprængstoffer", der tilsyneladende var gemt i en hæk, benyttet.

På pressemødet ville myndighederne ikke gå ind i spekulationer om motivet, men oplyste i stedet, at man holder alle muligheder åbne på nuværende tidspunkt i efterforskningen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-04-2017 05:14
Tønders erhvervsliv bakker kommune op

Sværvægterne inden for erhvervslivet i Tønder Kommune bakker nu aktivt op om kommunens arbejde for at tiltrække flere skattearbejdspladser til Tønder.

Ledende aktører fra Ecco, Sapa, Brdr. Hartmann og Benteler Automotive Tønder mener at flere statslige arbejdspladser i området vil skabe en synergi, som kan styrke og forbedre erhvervslivets fortsatte vækst og udvikling skriver jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

12-04-2017 05:13
Mange økologiske landbrug i Syddanmark

Syd- og Sønderjylland har den største andel af økologisk landbrugsjord - primært på grund af mange økologiske mælkeproducenter.

45,9 procent af den økologiske jord i landsdelen ejes således af rendyrkede mælkeproducenter. Her trækker især kommunerne Varde, Aabenraa og Tønder op i regnskabet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

12-04-2017 05:00
Skat bagud med inddrivelse af gæld

Aldrig før har SKAT været så langt bagud med inddrivelsen af skattegæld, viser nye tal i en opgørelse oversendt til Folketingets Skatteudvalg.

I alt mangler den danske statskasse at inddrive over 98 milliarder kroner fra danske virksomheder og borgere.

Og alene fra december 2015 til samme måned sidste år voksede tallet med 15 milliarder kroner, Det skriver Fagbladet 3F.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

12-04-2017 05:00
Havvindmøllers omsætning overhalede olie og gas

Der skete et magtskifte på energiområdet i 2015.

For første gang nogensinde var havvindmøller en større forretning end olie og gas, når man ser på omsætningen.

Det viser en analyse af den danske offshore-branche, som Region Syddanmark har fået udarbejdet.

I 2015 omsatte offshore vindenergi-branchen for 62 milliarder kroner. Til sammenligning omsatte olie og gas-branchen for 55 milliarder kroner.

Årsagen er især, at olieprisen var lav i 2015, men det markerer alligevel et skifte.

Region Syddanmark er den danske region, der har flest beskæftigede i offshore-branchen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

12-04-2017 05:00
Det går godt for de syd- og vestjyske virksomheder

Mange virksomheder har ordrer et godt stykke ud i fremtiden, jobsikkerheden er høj, og der kommer løbende nye medarbejdere og opgaver til. Sådan er situationen på mange virksomheder i Sydjylland og Vestjylland, der sammen med hovedstadsområdet er de dele af landet, som driver væksten i Danmark.

En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at mens der på Sjælland og Lolland-Falster kun blev skabt en værditilvækst på 213.000 kroner pr. indbygger, blev der i Vestjylland og Sydjylland produceret for henholdsvis 297.000 og 310.000 kroner pr. indbygger.

- En af forklaringerne er, at der er mange produktionsvirksomheder i netop Syd- og Vestjylland, men derudover er der ingen tvivl om, at de virksomheder også har formået at gribe det momentum, der har været efter krisen, efter de en årrække har arbejdet hårdt på at skære alle unødvendige omkostninger fra, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-04-2017 04:54
Små bøder for arbejdsulykker: Danmark langt efter nabolande

I 2015 og 2016 har 30 virksomheder i Sverige fået bøder på over 300.000 danske kroner, viser en aktindsigt hos det der i Sverige svarer til Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljöverket.

Til sammenligning har kun én dansk virksomhed fået en bøde på over 300.000 kroner på over fire år. Det skriver Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

12-04-2017 04:30
Kvartfinale udskydes efter eksplosion ved spillerbus

Gårsdagens Champions League-kvartfinale mellem Dortmund og Monaco blev aflyst, efter en eksplosion har ramt Dortmunds spillerbus før kampen.

Kampen spilles i aften i stedet, bekræfter den tyske fodboldklub.

Politiet maner fortsat til ro og oplyser, at der ikke er grund til at tro, at der er risiko for tilskuerne på stadion.

Fodboldklubben Dortmund bekræfter, at det var den spanske spiller Marc Barta, der kom til skade, da flere eksplosioner ramte holdets spillerbus. Ifølge flere meldinger blev han ramt af glasskår og fik sår på hånden.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

12-04-2017 04:30
Stormagter vil have undersøgt giftgasangreb i Syrien

Storbritannien, Frankrig og USA vil præsentere en resolution i FN's Sikkerhedsråd, der skal sikre en undersøgelse af det formodede giftgasangreb mod den syriske provins Idlib tirsdag 4. april.

Det skriver AFP.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

12-04-2017 04:30
V skyder afstemninger ned

Det skal ikke være muligt for borgere at indsamle tilstrækkelig med underskrifter for derefter at få bragt en kommunalpolitisk sag til folkeafstemning.

Det mener Venstres kommunalordfører, Carl Holst.

Han frygter, at sådan et system vil skabe enkeltsagspolitik, der er bestemt af nogle få konkrete sager og ikke af en grundlæggende politisk overbevisning. Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

12-04-2017 04:30
Turist fandt gammel granat på gangsti i Henne

En turist fra Birkerød fandt i går en gammel granat ved en gangsti hen over et hedeareal ved Gøgevej i Henne.

Ammunitionsrydderne (EOD) blev tilkaldt kort efter kl. 14.35, hvor turisten slog alarm. Et område i en radius af 300 meter blev afspærret. Afspærringen blev først ophævet ved 20-tiden, EOD havde været på stedet.

- EOD har oplyst, at der tale om det bageste stykke af en granat. Den var ikke farlig, oplyser vagtchef Mads Leervad Danmark, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

- Ammunitionsrydderne mener, at hede-området nord for Henne har været brugt af tyskerne under 2. Verdenskrig. Området har været nedslags-sted, måske i forbindelse med tilskydning.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-04-2017 03:31
Energy fører finale-serie

Esbjerg Energy vandt tirsdag aften i Granly Hockey Arena kamp 3 i finaleserien og gjorde det til stillingen 2-1 i kampe.

En intens hockey kamp der måtte ud i overtid inden Jordan Knackstedt kunne sende pucken i nettet.

Nu venter endnu en kamp i Gentofte på Fredag inden der søndag kl 1730 igen spilles ishockey i Granly Hockey Arena.

Billet salget starter kl 09:03
Af: Mike Forde

12-04-2017 03:29
Flere danskere går til lægen på nettet

Praktiserende læger fik i 2016 færre opringninger fra patienter end året før.

Til gengæld tikkede der en hel del flere e-mail ind i deres indbakker, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Alt i alt blev der sendt 6,1 millioner mail i 2016, knap 450.000 flere end året før skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-04-2017 10:02
Mand sigtet for drab efter blodigt familieopgør

Det er efter alt at dømme et brutalt familieopgør, der i morgentimerne tirsdag fandt sted i en lejlighed på Kobbelvænget i Brønshøj.

Det oplyser Københavns Politi nu på Twitter, men holder ellers yderligere detaljer for sig selv.

Sikkert er det dog, at dramaet, der udspillede sig i de tidlige timer omkring kl. 7, har været brutalt og drabeligt og har resulteret i et 'blodigt og frygteligt syn' af flere dræbte personer, da politiet nåede frem til adressen.

Også for nogle af de beboere, som bor tæt på lejligheden, har morgenens interne stridigheder været ganske ubehagelig.

Selvom området omkring Kobbelvænget er blevet fuldstændig afspærret har Ekstra Bladet talt med enkelte beboere. Flere meddeler, hvordan de har hørt råb og skrig og tumult fra lejligheden.

- Første gang hørte jeg et barn græde. Det var ved 7-tiden. Jeg kunne ikke høre præcis hvorfra lyden kom, for jeg lå stadig i min seng. Senere kom der igen larm og råb. Som om nogen skændtes, forklarer en beboer til Ekstra Bladet.

Politiet har i forbindelse med drabene anholdt en person, der ifølge vicepolitiinspektør Ove Bundgård Larsen har tilknytning til adressen.

- Det ser ud til at have baggrund i et familieopgør, tilføjer han ifølge Ritzau.

Personen er sigtet for drab. Det er uvist, hvor mange der ligger dræbt i lejligheden og hvordan de er blevet slået ihjel.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

11-04-2017 09:26
Energy er velforberedte til kamp tre

Weekenden bød på både skidt og kanel for Esbjerg Energy, da esbjergenserne først besejrede Gentofte Stars fredag aften med 3-2 i Granly Hockey Arena, for derefter at tabe kamp to i Metal Ligaens finaleserie med 4-3 i Gentofte Skøjtehal søndag eftermiddag.

Resultaterne betyder, at begge mandskaber har vundet én kamp før kamp tre, som spilles tirsdag klokken 19.30 i Granly Hockey Arena.

Begge hold mangler således tre sejre for at sikre det danske mesterskab.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

11-04-2017 08:36
39-årig usbeker erkender at have begået terror i Stockholm

Den formodede gerningsmand bag terrorangrebet i Stockholm, den 39-årige usbeker Rakhmat Akilov, erkender, at han har begået en "terrorforbrydelse" og siger gennem sin advokat, at han kørte lastbilen.

Det skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-04-2017 08:16
Kæmpeklasser fortsætter trods ministerløfter

På landets folkeskoler sidder der i det igangværende skoleår 6.290 elever i klasser, der overstiger det lovbestemte klasseloft på højst 28 elever pr. klasse.

Det er langt fra første gang, der er fokus på problemet.

Den forhenværende undervisningsminister, Ellen Trane Nørby, har tidligere lovet at undersøge årsagen til de store klasser og at tage hånd om problemet.

Derfor undrer det også skoleordførere fra både Dansk Folkeparti og SF, at de store klasser ser ud til at fortsætte.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-04-2017 07:49
Flere dræbte fundet i Brønshøj

Politiet blev tirsdag morgen mødt af et frygteligt syn i lejlighed i Brønshøj. De blev kaldt til husspektakler, men da de kommer frem til stedet finder de flere dræbte i en lejlighed, skriver Ekstra Bladet.

- Vi fik en anmeldelse om nogle husspektakler på Kobbelvænget i Brønshøj. Vi sendte en patrulje ud til stedet, der blev mødt af et frygteligt syn og flere dræbte personer i en lejlighed, siger vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen Ove Larsen til Ekstra Bladet.

En person er ifølge avisen anholdt, men politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse mere om, hvad der er sket.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

11-04-2017 07:39
Få benytter sig af samtaler om medicin på apoteket

Det kan være kompliceret at tage sin medicin korrekt, så den virker bedst muligt.

Derfor har personer med en nydiagnosticeret kronisk lidelse kunnet få en rådgivende medicinsamtale på apoteket siden januar 2016.

Det har 5.221 danskere indtil videre benyttet sig af.

Flere apotekere så dog gerne, at mange flere benyttede sig af samtalerne skriver DR Nyheder.

Medicinsamtalerne er et tilbud til alle nydiagnosticerede kronikere eller forældre til kronisk syge børn. Samtalen er gratis og varer to gange ti minutter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-04-2017 06:28
To tyve anholdt med en taske tyvekoster

En patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi fandt i nat en gruppe på tre personer ved Rødekro mistænkelige. Politiet valgte at rette henvendelse til personerne, hvorefter den ene valgte at stikke af - de to andre blev anholdt.

Det viste sig at de havde en taske med en stjålet kobberlampe, og indbrudsværktøj skriver TV Syd.

Der blev også fundet lidt narko

De to anholdte sidder nu i politiets varetægt.

Politiet har pt. ikke spor af den person, som nåede at stikke af.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-04-2017 06:20
Nye retssager kan udløse kæmpebøder til Ub

Selv om Uber er på vej ud af Danmark, er de danske myndigheder ikke færdige med selskabet og dets chauffører.

Anklagemyndigheden planlægger fem nye prøvesager rettet mod chaufførerne, som kan bane vej for en kæmpebøde til selskabet Uber for medvirken til piratkørsel.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

11-04-2017 06:19
Leasingbiler slipper for at betale registreringsafgift

I takt med, at flere og flere danskere leaser deres bil frem for at købe den, kører der flere og flere leasingbiler rundt uden at betale dansk registreringsafgift.

Det skriver Finans.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

11-04-2017 05:00
Integrationen har slået fejl

Integrationen har slået fejl.

Det dokumenterer en ny analyse fra Finansministeriet, der viser, at indvandrere og efterkommer kostede samfundet 28 milliarder kroner i 2014.

Sådan lyder meldingen fra partiformand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

"Jeg synes, at det er et katastrofalt højt tal, som vi belaster de offentlige finanser med", siger han.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-04-2017 05:00
Dom i sag om omskæring af børn

Lovgivningen mod omskæring af børn virker kun, hvis den rent faktisk bliver brugt.

Det siger Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark, en forening der kæmper mod omskæring af børn i Danmark.

Derfor er hun glad for, at et somalisk forældrepar fra Fredericia i går er blevet idømt hver halvandet års fængsel i en principiel sag om omskæring af parrets to døtre:
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-04-2017 05:00
I dag kommer der penge fra Skat

Skat udbetaler i dag den overskydende skat fra årsopgørelsen fra 2016.

I alt udbetales godt 17,1 milliarder kroner til de cirka 3,4 millioner borgere, der har betalt for meget i skat i løbet af året.


"Selv om det er dejligt at få penge tilbage, så er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året", forklarer Jørgen Wissing Jensen, kontorchef i Skat.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-04-2017 05:00
Europa-rejser hitter i Påsken

Påsken er om hjørnet og mange rejsebureauer melder om høje vækstrater og udsolgt for ferier i de kommende helligdage.

Danskerne valfarter særligt ud i Europa, hvor blandt andet storbyerne hitter.

Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, siger ovenikøbet, at påskerejserne på ingen måde lægger en dæmper på rejselysten om sommeren.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-04-2017 04:30
Lillebæltsbroen lukkes for biler i 2 år

For et tocifret millionbeløb må Den Gamle Lillebæltsbro igen renoveres. Der skal ny vejbelægning på.

Det vitale jernbaneknudepunkt mellem Øst- og Vestdanmark benyttes også af flere tusinde bilister i døgnet, og de kan imødese lange perioder med totalspærring i 2018 og 2019.

Det oplyser Vejdirektoratet.
Af: Mike Forde

11-04-2017 04:30
Kvindelig bilist dræbt i frontalsammenstød

Det endte fatalt, da en kvinde i eftermiddag kom over i den forkerte vejbane på landevejen mellem Tinglev og Uge nær Aabenraa.

Hun kørte nemlig frontalt ind i en modkørende lastbil og døde efterfølgende.

Vejen var spærret i tre timer, mens man klippede den tilskadekomne bilist fri. Senere blev der også foretaget tekniske undersøgelser.

Kvinden var alene i bilen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-04-2017 04:30
Premier tilbagekalder is efter fund af kasein

Premier Is tilbagekalder isene FRI Kæmpe Eskimo, FRI Vegan Kæmpe Eskimo og FRI Jordbærvafler, da der er fundet spor af kasein (mælkeprotein) i produkterne.

Personer med allergi kan få en allergisk reaktion, hvis de spiser produktet, oplyser Fødevarestyrelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

11-04-2017 04:30
Høns kan igen gå frit i haven efter fugleinfluenza

Fjerkræ, der har været under tag i de seneste cirka fem måneder efter udbrud af fugleinfluenza, kan igen få frisk luft, oplyser Fødevarestyrelsen.

Det sker, fordi antallet af vilde fugle, man finder med influenza, er nede på et niveau, hvor smittefaren ikke længere er høj.

Udstillinger og andre samlinger af fugle og fjerkræ vil også igen blive tilladt.
Af: Mike Forde
Kilde: presse

11-04-2017 04:30
Fritidshuse skal gøres lovlige

Ejerne af fritidshusene langs Kammerslusen har udvidet husene, inddraget ekstra jord og været lidt for kreative i valg af byggematerialer og farver. Desuden er der blevet anlagt flere ulovlige bådebroer og terrasser.

Nu vil Esbjerg Kommune have området lovliggjort, og i fællesskab med ejerne finde en mindelig løsning på hele problematikken.

- Efter at have kortlagt de lovovertrædelser, der desværre er sket, vil vi i Esbjerg Kommune sammen med ejerne have området lovliggjort, lover Anders Kronborg (S), formand for Teknik og Byggeudvalget i en pressemeddelse.

Ejerne vil derfor inden for kort tid modtage et konkret forslag til, hvordan man løser situationen. Løsningen peger i retningen af samme model, som blev brugt ved Sneum Sluse, hvor 46 huse var havnet i samme problem, som husene ved Kammerslusen nu står overfor.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-04-2017 03:36
Ribe-Esbjerg vandt over rivalerne

Ribe-Esbjergs håndboldherrer var topmotiveret mandag aften, da klubben hjemme debuterede i slutspillet i 888 Ligaen.

Det skete på fornem vis, da Ribe-Esbjerg besejrede favoritterne fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) med 25-21 i det første opgør i gruppe 2.

Ribe-Esbjerg HH sluttede på syvendepladsen i grundspillet, hvor mesterholdet BSV tog andenpladsen og dermed også fik to point med over i slutspillet.

Dermed har begge klubber efter en enkelt kamp to point i gruppen, der også tæller TTH Holstebro og Mors-Thy Håndbold, der ikke har været i kamp endnu.
Af: Mike Forde

10-04-2017 08:28
Lejligheder i højhus på vej i Esbjerg

Status som storby er målet for Esbjerg i disse år.

Foruden Droob-familiens Karréen med 85 lejligheder er op imod 500 nye almene boliger i centrum på vej - og et af de mange boligprojekter er nu på vej gennem planlægningsmøllen skriver jv.dk

KPC Byg har på vegne af boligforeningen Fremad sendt et projekt ind med et byggeri på op til seks etager og op til 150 almene familie-, ungdoms- og tilskudsboliger ved Jernbanegade, Havnegade og Østre Havnevej.

Projektet kræver dog en ændring af både kommuneplan og lokalplan.

Derfor skal Plan & Miljøudvalget nu sende forslaget til byrådet med henblik på en offentlig høring.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-04-2017 07:44
Efter Stockholm-angreb: Nu har Trump ringet til Sveriges statsminister

Mens svensk politi fortsætter med efterforskningen af angrebet i det centrale Stockholm før weekenden, er statsmnister Stefan Löven natten til mandag blevet ringet op af USA's præsident, Donald Trump.

Den amerikanske præsident udtrykte sin medfølelse over for det svenske folk, skriver Aftonbladet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-04-2017 07:22
Flere unge vil være landmænd

Antallet af unge, der vil uddanne sig til landmænd, er markant højere i år end sidste år. Men det skal endnu højere op, mener formand for skolerne.

Når de unge skal vælge uddannelse efter folkeskolen, er der mange muligheder. Landmand er én af dem. Og det valg var mere populært i år, end det har været de seneste tre år.

Det viser nye beregninger, som Landbrug og Fødevarer har lavet over tal fra Undervisningsministeriet.

Helt præcist er 326 elever startet landbrugsuddannelsen i år. Det er 28 procent flere end sidste år, hvor 255 unge søgte ind.

Og spørger man Landbrug og Fødevarer, så er en del af forklaringen blandt andet, at de unge tiltrækkes af garantien for en praktikplads.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-04-2017 06:38
MobilePay lancerer nyt våben i betalingskrigen

MobilePay tager næste skridt i krigen mod Nets. Betalingstjenesten indfører betalinger, hvor man ikke skal være logget ind, i Dagrofas supermarkeder.

Det skriver Dagrofa, der ejer Kiwi, og MobilePay i en pressemeddelelse.

- Vores butikskunder har i stigende grad efterspurgt en løsning, hvor MobilePay-betalinger kan foregå i den klassiske kortterminal, så butikken kun behøver et styk hardware

- Samtidig gør vi nu forbrugerens oplevelse mere smidig, fordi man kan betale direkte fra låst skærm uden at skulle gennem MobilePay-appen, siger den administrerende direktør for MobilePay, Mark Wraa-Hansen.

Den nye løsning kan bruges i Dagrofas 103 Kiwi-butikker fra nu og vil blive udrullet i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb i de kommende måneder.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

10-04-2017 06:36
Ko stukket af fra slagter

En ko af racen skotsk højlandskvæg skulle mandag morgen efter sin egen mening ikke ende sine dage som hakkebøffer og mørbrad.

I hvert fald tog den kampen op med slagteren fra Holsted. Først stangede den ham, og så stak den af.

Koen er nu lokaliseret i en lavning på en mark ved Fællsvirke, hvor den nyder sin nyvundne frihed. Men det er kun for en kort stund.

- Lige nu forsøger man at få den nedlagt på den ene eller anden måde skriver TV Syd.

Den stangede slagter er uskadt.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

10-04-2017 05:40
Betonmur kan være nyt værn mod stormflod

5. januar stod vandet højt på Koldings gader og i kældre, da vandstanden i havnen steg 163 centimeter.

Det skal helst ikke ske igen, og derfor er kommunen og havnen gået sammen om at undersøge, hvordan man bedst sikrer byen mod vandstigning og stormflod.

Én af ideerne er at bygge en mur af beton hele vejen rundt om inderhavnen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Idéen til en betonmur er hentet fra Lemvig, hvor man allerede har en højvandsmur rundt om havnen.

Men der er også andre idéer i spil. Blandt andet overvejer man også, om en oppustelig mole er en mulighed.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-04-2017 05:39
Over 11.000 dansk-tyrkere har stemt ved folkeafstemningen

11.363 tyrkere har i Danmark stemt ved folkeafstemningen om flere beføjelser til præsidentembedet i Tyrkiet.

Det skriver det dansk-tyrkiske medie Kuzey, der har tallene fra den tyrkiske ambassade i København.

Søndag var sidste dag, hvor dansk-tyrkere i udlandet kunne stemme til afstemningen. Omkring 32.200 tyrkere er bosat i Danmark. Folkeafstemningen i Tyrkiet finder sted 16. april.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-04-2017 04:30
Skattereformer har kostet 30 milliarder

30 milliarder kroner har alle de skattereformer, danske politikere har gennemført siden 2002, isoleret set kostet statskassen.

Det oplyser finansminister Kristian Jensen i et svar til skatteordfører René Gade fra Alternativet.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

10-04-2017 04:30
Belgier vandt Paris-Roubaix

Belgiske Greg van Avermaet fra BMC-holdet vandt søndag cykelklassikeren Paris-Roubaix foran Zdenek Stybar og Sebastian Langeveld
Af: Mike Forde

10-04-2017 04:30
Flåterne er tidligt på den

Hvis du skal en tur i skoven, skal du huske at tjekke dig selv for skovflåter, når du kommer hjem.

Selvom vi kun er i april, så er der allerede mange skovflåter. Det fortæller naturvejleder Trine Sørensen, der er ansat ved Naturstyrelsen Sønderjylland til DR Syd.

Ifølge naturvejlederen skal man normalt ind i maj, før der er så mange skovflåter, som vi ser nu.

Det er også en god idé allerede at begynde at tjekke sine kæledyr for den ubudne gæst.

Trine Sørensen forventer, at skovflåterne bliver ved med at være i skovene frem til starten af oktober.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

10-04-2017 04:30
Styrelse vil rive historisk tysk flyhangar ned

Der er kun ét intakt tysk militæranlæg tilbage i Sønderjylland fra 1. verdenskrig: en tysk flyhangar. Den vil Slots- og Kulturstyrelsen nu rive ned.

Den historiske hangar er lukket på grund af nedstyrtningsfare. Alligevel vækker planerne om en decideret nedrivning vilde protester fra Zeppelin- & Garnisonsmuseet i Tønder. Museets bestyrelse kalder det for vanvid at rive bygningen ned - og siger at det ikke kun er dansk, men international historie der går tabt, hvis planerne føres ud i livet.

- Hallen blev kun stående, fordi Tønder blev dansk. I Tyskland blev alle krigsinstallationer demonteret og brudt ned på grund af Versaillestraktaten. Så det her er faktisk en tidslomme - en lille lapsus, siger næstformand på Zeppelin- & Garnisonsmuseet i Tønder, Anders Muus Jacobsen, til TV SYD.

Ifølge næstformanden for Zeppelin- & Garnisonsmusset i Tønder burde den gamle flyhangar være en turistattraktion i Tønder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-04-2017 04:30
Fodgængere kommer tæt på 25.000 volt

Jernbanestrækningen mellem Esbjerg og Lunderskov er blevet elektrificeret.

Fra den 22. april bliver dieseltogene kørt ud på et sidespor og erstattet af el-tog.

Men på to jernbanebroer i Esbjerg betyder det, at fodgængere nu kommer tæt på køreledninger med 25.000 volt. Banedanmark har indtil nu sat nogle tynde træplader med advarselsskilte op for at beskytte forbipasserende.

Strømmen kan springe fra de strømførende dele, så der skal minimum være 175 centimeter mellem fodgængerne og køreledningerne.

Graffiti viser, at unge mennesker allerede har været alt for tæt på. Derfor kommer Banedanmark med en kraftig advarsel om at holde sig lange væk fra ledningerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-04-2017 04:30
SønderjyskE missede 3. pladsen

Før søndagens kamp i Herning var der kun et enkelt point mellem tredjepladsen og nummer 6 i Superligaens mesterskabsslutspil.

Dermed havde Sønderjyske realistiske muligheder for at nå op på bronzepladsen - med kun et enkelt point.

Men sådan ville FC Midtjylland det ikke. Hjemme vandt de 3-1 over Sønderjyske.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-04-2017 04:30
17-årig russer sigtet i Oslo efter fund af bombe

Norges efterretningstjeneste har søndag forhøjet trusselsniveauet efter et forsøg på et bombeanslag i Oslo. En 17-årig russisk statsborger er sigtet. Det skriver Ritzau.

Den russiske statsborger er sigtet for ulovligt at have håndteret eksplosivt materiale, efter at der lørdag aften blev fundet en bombelignende genstand i det såkaldte Grønland-kvarter i det centrale Oslo.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

10-04-2017 04:09
Broen er allerede sat til salg

I morges åbnede Indkøbscentret Broen i Esbjerg.

Og nu er shoppingcentret ved at blive sat til salg.

Ejerne af Broen Shopping tester lige nu markedet for et salg skriver jv.dk

Prisen vurderes at ligge i omegnen af en milliard kroner.

Parterne bag Broen har aldrig set sig selv som langsigtede investorer i centre, derfor har det været meningen fra starten at sælge centret efter åbningen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-04-2017 04:07
Skrydstruppigen er indvandrer

Den velklædte, høje og blonde pige fra Skrydstrup, der i 1935 blev fundet i en gravhøj, er slet ikke så nordisk, som hun ser ud. Og som man hidtil har antaget.

Det kunne DR afsløre i programmet ’Historien om Danmark’ søndag aften.

Den 18-årige pige, der blev begravet for mere end 3000 år siden, kommer nemlig sydfra skriver TV Syd.

Skrydstruppigen blev begravet omkring 1300 f.Kr. i det vi betegner som bronzealderen i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

10-04-2017 04:06
Hvert 10. sommerhus er nu fast bopæl for pensionister

Antallet af pensionister med fast adresse i deres sommerhus sætter rekord.

Nu er næsten hvert tiende sommerhus beboet af pensionister hele året.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

10-04-2017 04:05
Undersøger formodet højreekstremisme blandt soldater

Tysklands militære efterretningstjeneste undersøger 275 formodede lovovertrædelser for højreekstremisme blandt soldater.

Det oplyser det tyske forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge forsvarsministeriet er der tale om ekstremisme, antisemitisme og fremmedfjendtlighed.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

07-04-2017 14:46
Lastbil påkører menneskemængde i Stockholm - flere døde

En lastbil har påkørt flere personer i den svenske hovedstad, Stockholm. Ifølge svensk politi er der mindst to omkomne.

Det skriver Aftonbladet og Sydsvenskan.

Stockholms Politi bekræfter i en pressemeddelelse, at et køretøj har "skadet andre mennesker" på Drottninggatan i den centrale del af byen.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, siger, at der er tale om et angreb, og at det tyder på terror. Det skriver SVT. Han siger ifølge Aftonbladet, at en person er blevet anholdt.
Af: Mike Forde

07-04-2017 09:18
Løndumping på Nordsøen

Der er behov for en realitetskontrol af lønvilkårene i olieeventyret på Nordsøen, mener formanden for 3F Transport i Esbjerg, Jakob Lykke.

Ifølge formanden kan omkring 300 af hans medlemmer - riggere, isolatører, stilladsarbejdere og overfladebehandlere med arbejde på Nordsøen - se frem til endnu en meget voldsom lønnedgang efter 1. juli.

"Jeg mener, det her er løndumping. Jeg kan kun håbe, at Mærsk besinder sig", siger Jakob Lykke til jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-04-2017 08:46
Der skal spares på skolerne i Kolding

Folkeskolerne i Kolding skal spare 11 millioner kroner i 2017.

Hver enkelt skoleledelse og skolebestyrelse skal finde ud af, hvor der skal spares, men der kommer ikke til at ske fyringer.

"Dog vil det være naivt at sige, at det ikke påvirker skolerne", siger skolechef Lars Svenson til jv.dk.

Reduktionerne sker på grund af et overforbrug på 8,2 millioner kroner, som det koster kommunen, at flere elever går på privatskole.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-04-2017 08:43
Løkke støtter USA-angreb i Syrien

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, sender sin støtte til Trump efter nattens militære angreb i Syrien.

"Godt at feje overgreb mod kvinder, mænd og børn får konsekvenser. USA har klart markeret, at Assads ugerning ikke går ustraffet hen" skriver Lars Løkke på sin Twitter-profil.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-04-2017 07:07
I aften begynder finaleserien i Isligaen

I aften klokken 19.30 begynder Metal Ligaens finaleserie mellem Esbjerg Energy og Gentofte Stars.

Kampen spilles i Granly Hockey Arena og Esbjerg Energy-direktør Peter Krogsgård forventer at der bliver udsolgt til første DM Finale og han opfordrer at man skynder sig at købe en billet.

LYD

Esbjerg Energy, der sluttede på grundspillets fjerdeplads, eliminerede grundspillets nummer fem SønderjyskE efter kvartfinaleserien og sendte grundspillets treer Frederikshavn White Hawks ud efter en tæt semifinaleserie
Lyt her
Af: Mike Forde

07-04-2017 06:51
Tryg kan gnide sig i hænderne efter god start på året

Forsikringsselskabet Tryg kan på alle poster notere sig et nettoresultat på 605 millioner kroner i de første tre måneder af 2017.

Små 200 millioner kroner flere end i samme periode sidste år og pænt over forventningen hos de analytikere, der følger selskabet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-04-2017 05:55
Færre unge kommer alvorligt til skade i trafikken

Antallet af unge dræbte eller alvorligt tilskadekomne i trafikken mellem 15 og 24 år er faldet drastisk de seneste ti år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I 2005 var der 72 dræbte i trafikken i aldersgruppen. I 2015 var det tal faldet til 36. Et lignende fald - fra 795 til 359 - ser man for de alvorligt tilskadekomne skriver DR Nyheder.

Ifølge Lars Olsen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik, kan faldet blandt andet hænge sammen med, at rådet har skruet op for undervisningen blandt de unge.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-04-2017 05:35
Nyt krav får pensionsgarantier til at stige

Pensionskunder med de gammeldags garanterede pensionsordninger kan glæde sig over, at deres garantier stiger i værdi, skriver Finans.

Det skyldes, at EU's tilsynsmyndighed onsdag aften ændrede reglerne, så der fra næste år skal hensættes større beløb til fremtidige pensionsforpligtelser.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-04-2017 05:34
Syrisk militærbase næsten udslettet efter angreb

Det amerikanske missilangreb mod en luftbase i Syrien har kostet fire syriske soldater livet, mens basen næsten er udslettet.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge AFP.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

07-04-2017 05:00
Kommunalt ansatte snager i dine personlige data

Esbjerg Kommune har netop været nødt til at stramme op over for sine ansatte med en instruks, der indskærper, at de kommunalt ansatte kun må slå op i fagsystemer, hvis det er i forbindelse med egne arbejdsopgaver.

"Du må for eksempel ikke slå op på dine venners og families oplysninger", lyder advarslen til de ansatte. Det skriver jv.dk

Det sker, efter en undersøgelse afslørede, at tæt på hver fjerde kommunalt ansatte ikke altid overholder reglerne.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-04-2017 05:00
Besked på Snapchat udløste stor-alarm

Et foto fra en jernbanebro og farvelbeskeder på Snapchat udløste her til aften en stor politi-aktion. Det blev opfattet som et selvmordsbrev.

Det var en pige fra Vejen- lige under den kriminelle lavalder - som sendte billedet af sig selv på jernbanebroen til en veninde. Sammen med noget, der kunne være farvelbeskeder.

Billeder og beskeder på Snapchat forsvinder efter få sekunder. Så veninden var overbevist om, at den knap 15-årige pige ville begå selvmord. Hun slog derfor alarm til politiet.

Politiet ringede til den 14-årige piges telefon. Da de præsenterede sig, blev telefonen slukket skriver TV Syd.

Pigen ville ikke begå selvmord. Hun var tilsyneladende med i en dille, der foregår på Snapchat. Det kaldes modelbilleder, hvor man sender billeder af sig selv i forskellige situationer.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

07-04-2017 05:00
Rasende Bios-reddere spejder efter løn

De føler sig "pisset op og ned ad ryggen på."

Det er den kontante besked fra fagforbundet 3F, som udtaler sig på vegne af en række tidligere Bios-reddere.

De er voldsomt frustrerede, fordi Region Syddanmark ikke har fået afsluttet de næsten 500 sager, som alle handler om manglende løn, som redderne har til gode, efter Bios gik konkurs.

Redderne nu har ventet på en afklaring i flere måneder, og det er ikke godt nok, mener brancheformand for Transportgruppen hos 3F i Aabenraa Jørgen Christensen. Det skriver DR Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

07-04-2017 05:00
Risiko for tæt trafik og længere rejsetid i påsken

Påsken er traditionelt en højtid, hvor mange danskere kører på familiebesøg eller benytter fridagene til at nyde årets første ophold i sommerhuset.

Det giver trængsel på vejene, når mange drager gennem landet på samme tid.

I år forventer Vejdirektoratet, at der især bliver travlhed på vejene Skærtorsdag den 13. april, der ser ud til at blive påskens store udrejsedag.

Her vil størstedelen af trafikken bevæge sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn eller Sjællands Odde, hvilket vil resultere i et trafikpres fra øst og mod vest og syd.

Mod slutningen af påsken skal danskerne hjem igen, og derfor forventer Vejdirektoratet tæt trafik på vejene Påskedag og 2. Påskedag, der er de store hjemrejsedage.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

07-04-2017 04:55
Socialdemokratiet vil tvinge børn med indvandrerbaggrund i vuggestue

Når et barn fylder seks måneder, skal det automatisk skrives op til en plads i vuggestue og børnehave, hvis forældrene ikke allerede har gjort det.

Sådan lyder et forslag fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen skriver DR Nyheder.

Problemet er nemlig, mener hun, at hvert tiende barn ikke går i institution, og det kan give problemer senere. Især for børn med flygtninge- og indvandrerbaggrund.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-04-2017 04:52
Regeringen åbner for revision af 225-timers-reglen

Regeringen hilser forslag fra Dansk Folkeparti om behov for at undersøge 225-timers-reglens virkning velkomment, skriver Information.

225-timers-reglen blev vedtaget i 2015 af den daværende Venstre-regering med støtte fra De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.
Af: Mike Forde
Kilde: Information

07-04-2017 04:30
Roaming snart fortid

Når danske telekunder denne sommer rejser på ferie i Europa, kan de uden større bekymring surfe med deres mobiler på nettet.

I går har EU-Parlamentet lagt den allersidste brik i puslespillet, der fra 15. juni 2017 fjerner roamingafgifter i EU. Regningen for det ekstra forbrug i udlandet havner som udgangspunkt hos teleselskaberne.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

07-04-2017 04:30
Historie-center skal betale millioner tilbage

Historiecenter Dybbøl Banke med fokus på krigen i 1864 risikerer nu at skulle betale 7,6 millioner kroner tilbage til Arbejdsmarkedets Feriefond.

Det sker, selvom Dybbøl Banke i lighed med en række andre kulturinstitutioner har modtaget pengene fra Arbejdsjdsmarkedets Feriefond i den tro, at der var tale om donationer, som aldrig skulle betales tilbage skriver jv.dk

Økonomisk vil det være et slag af hidtil ukendt art.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

07-04-2017 04:30
USA om Syriens præsident: Noget skal ske

"Noget skal ske" med Syriens præsident, Bashar al-Assad, siger den amerikanske præsident, Donald Trump, ifølge Reuters.

Samtidig siger USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, at der ikke er tvivl om, at det syriske regime stod bag et angreb med kemiske våben tidligere på ugen, og at der ikke er nogen rolle for Assad i det fremtidige Syrien.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

07-04-2017 04:30
Travlhed i Broen før åbning

På mandag slår BROEN Shopping dørene op i Esbjerg - Byens nye shoppingcenter.

Og det bliver et sted for hele familien med mange spændende tilbud fortæller Centerchef Janni Baslund Dam:

LYD:(Broen 1)

Udover at være et sted man handler ind så er ønsket at BROEN også skal ha en anden rolle:

LYD: (Broen 2)

BROEN åbner mandag morgen klokken 8.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

07-04-2017 03:24
Trump angriber syriske regeringsstyrker med krydsermissiler

USA har natten til fredag affyret flere end 50 Tomahawk-krydsermissiler mod en syrisk luftbase nær byen Homs i Syrien.

Det sker som reaktion på det, som amerikanerne mener er den syriske regerings brug af kemiske våben i et angreb i Idlib-provinsen tirsdag.

Den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson, siger, at USA er overbeviste om, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, har brugt nervegassen sarin mod sin befolkning.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-04-2017 09:43
Rift om danske sommehuse

Der var rift om de danske sommerhuse i 2016, der blev rekordår for feriehusudlejning.

Den endelige opgørelse for 2016 viser, at danske bureauer udlejede feriehuse i sammenlagt 625.100 uger, hvilket er en stigning på seks procent sammenlignet med 2015.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-04-2017 09:24
Dygtige medarbejder på børneområdet i Kolding

Det er medarbejderne, der er med til at sikre højt niveau på børneområdet i Kolding Kommune. Det viser den seneste rapport, der fortæller om kvaliteten i Kolding Kommunes dagtilbud.

Når børnene afleveres i vuggestuen, børnehaven eller dagplejen, så kan de forvente veluddannede og engagerede medarbejdere.

Det er en af hovedkonklusionerne i den seneste kvalitetsrapport for Børneområdet i Kolding Kommune skriver Lokalavisen.

Af den fremgår det, at uddannelsesniveauet endnu engang er blevet hævet blandt medarbejderne, så næsten halvdelen af pædagogerne i dag har et diplommodul ligesom ni ud af ti ledere har en ledelsesrelevant uddannelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Kolding

06-04-2017 08:43
Færre ryger i mange lande

Selv om de faste rygere bliver færre i mange lande, er antallet af tobaksrelaterede dødsfald verden over faktisk steget med fem procent siden 1990.

Det viser et nyt studie publiceret i det ansete lægetidsskrift The Lancet. Samtidig kommer forskerne bag med en klar advarsel:

Dødeligheden kan skyde endnu mere i vejret, hvis de store tobaksselskaber fortsætter med at gå aggressivt efter nye markeder særligt i udviklingslandene.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

06-04-2017 08:29
Mange tager på bilferie i Påsken

Tøjet i kufferten, kufferterne og børnene i bilen – og så afsted.

Omkring 800.000 bilister samt deres eventuelle familie tager på bilferie i påsken.

Hovedparten rejser rundt i Danmark, men også Tyskland og Sverige er populære rejsemål.

Det viser en ny Applus Bilsyn-undersøgelse blandt 3.014 bilejere.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

06-04-2017 08:07
Kampagne skal sænke farten

I de kommende uger vil bilisterne møde store skilte langs vejen, der opfordrer til at lette foden lidt fra speederen.

Bag kampagnen står Esbjerg Kommune, der sammen med Rådet for Sikker Trafik sætter fokus på fartulykker i trafikken.

Alene i Esbjerg Kommune har 23 mennesker mistet livet, og 223 er kommet alvorligt til skade i trafikken i løbet af de sidste fem år.

Der er for høj fart involveret i mange af ulykkerne på vejene. Det betyder, at hvis man kan få flere til at overholde fartgrænsen, vil antallet af trafikulykker falde.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

06-04-2017 07:21
537 nye landmænd kunne kalde sig økologiske i 2016

Der bliver brugt mere plads på økologiske grise, kyllinger og høns i Danmark. Fra 2015 til 2016 blev 37.000 hektarer omdannet til økologisk landbrug. Det udgør en stigning på 21 procent.

Tallene stammer fra Landbrug- og Fiskeristyrelsen. Dermed sætter de økologiske landmænd Danmarksrekord i at brede sig skriver Ritzau.

I takt med at de økologiske landbrug har bredt sig, er det blevet til 537 nye medarbejdere, så der nu er 3173 økologiske landmænd i Danmark.

Landbrug- og fødevareminister Esben Lunde Larsen glæder sig særligt over, at rekorden er sat af en "markedsdrevet" udvikling.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

06-04-2017 06:59
Fusion sætter familierne i centrum

Esbjerg Kommune vil forbedre indsatsen over for familier med handicappede børn.

Når forældre til børn med handicap har brug for hjælp fra Esbjerg Kommune, skal de møde et kompetent hold af medarbejdere, der samles omkring barnet og arbejder sammen på tværs for at løse de udfordringer, som den enkelte familie har skriver Lokalavisen Esbjerg.

Derfor slår Esbjerg Kommune fra den 1. august i år Familierådgivningen og Specialrådgivningen sammen.

Den nye organisering sikrer, at Specialrådgivningens viden om børn med handicap bliver fordelt ud i hele kommunen, så kompetencerne er der, hvor børnene er.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

06-04-2017 06:53
Massive oversvømmelser i New Zealand

Tusindvis er blevet evakueret i det nordlige New Zealand, der er ramt af massive oversvømmelser oven på cyklonen Debbies hærgen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meteorologer taler om en 500-års hændelse. Det betyder, at vandstanden ifølge statistikkerne kun stiger så meget over normalen én gang hver 500. år.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

06-04-2017 06:52
Esben Lunde får markant ’næse’ af Folketinget

Det bliver en regulær politisk blodtud, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i dag modtager på et møde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg skriver DR Nyheder.

Ministeren får næsen – som i praksis er en skriftlig påtale – ovenpå sagen om de såkaldte kvotekonger i dansk fiskeri, hvor Folketinget ikke mener, at ministeren har orienteret partierne godt nok om mulighederne for at dæmme op for kvotekongerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-04-2017 05:55
Domme for at ignorere påbud

Det kniber stadig med at efterkomme kommunens krav om at separere regn- og spildevand på de private grunde skriver jv.dk

For nylig er der kommet to retssager til i Haderslev Kommune, om ikke at efterkomme Kommunes påbud.

Et ægtepar i '60'erne fra Gram har fået 2500 kroner i bøde per person for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven.

Også en sag mod en 75-årig kvinde fra Vojens er blevet afgjort i retten sidst i marts.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

06-04-2017 05:52
Danske Regioner vil have læger til at udspørge dig om din livsstil

Bliv undersøgt for en lungebetændelse eller forhøjet blodtryk - og få et tilbud om rygestop eller alkoholafvænning med dig hjem.

I et nyt forslag lægger Danske Regioner op til, at flere rygere og personer med begyndende alkoholproblemer skal henvises til gratis hjælp i kommunen, når de alligevel er en tur forbi hospitalet eller den praktiserende læge skriver DR Nyheder.

Det kræver, at flere bliver spurgt ind til deres ryge- og drikkevaner, når det er relevant.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-04-2017 05:06
For ung til at køre bil

En yngre mand blev i går aftes stadset på Tarphagevej i Esbjerg ved en rutinemæssig politikontrol.

Ved nærmere eftersyn viste det sig, han ikke havde rent mel i posen.

Den unge mand kørte bil, selvom kørekortet tidligere er frakendt.

Ved en nærmere kropsvisitering viste det sig yderlige, at han både havde 0,3 gram hash på sig samt en ulovlig kniv skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-04-2017 05:00
Nyt milliontilskud skal klimasikre Bangladesh

I et nyt bidrag giver Danmark 30 millioner kroner til klimatilpasning i Bangladesh.

Det meddelte minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V), onsdag. Hun er i disse dage på besøg i Bangladesh sammen med Kronprinsesse Mary.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

06-04-2017 05:00
Færre danskere kommer til skade på arbejdet

Der var færre ulykker på arbejdspladserne i 2016 end i de foregående år.

Det fremgår af arbejdsskadestatistikken for 2016, som netop er offentliggjort.

I alt blev der anmeldt 18.911 arbejdsulykker i 2016, i 2015 var tallet 20.662.

Det er særligt et kraftigt fald i psykiske arbejdsskader, som trækker tallet ned.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-04-2017 05:00
Gymnasium opretter det største antal klasser nogensinde

Ikke mindre end 15 nye klasser bliver der oprettet fra august 2017 på Esbjerg Gymnasium.

Det er det største antal nye klasser, som skolen nogensinde har oprettet, og det glæder rektoren.

"Vi glæder os til at tage i mod de mange nye elever med et spændende introprogram, som sammen med optagelsen sendes til eleverne de nærmeste dage", udtaler rektor Erling Petersson til jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

06-04-2017 05:00
Protester mod byggeri i Sønderborg

I to områder i Sønderborg Kommune er borgerene gået sammen om at protestere med to nye byggerier.

Over 1000 underskrifter har Carl Sandhøj og hans naboer samlet ind. De er nemlig utilfredse med Sønderborg Kommunes planer om at opføre flere punkthuse, der kan være op til 22,5 meter høje skriver TV Syd.

Planen er, at Sønderborg Kommune vil give nogle investorer lov til at bygge fem høje punkthuse ved Bülowsvej. Carl Sandhøj og hans naboer har forsøgt at protestere overfor kommunen, men de synes ikke, at kommunen har været specielt lydhør.

Også et andet sted i byen er nogle beboere utilfredse med et kommende byggeri. Ved den gamle Teknikum-bygning har kommunen lignende planer om nye punkthuse, som er mellem 19-22 meter høje
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-04-2017 04:30
Regeringen opgiver boligskatteplan

Forhandlingerne om en ny boligskat er gået i hårdknude, erkender finansminister Kristian Jensen (V).

Det er ikke lykkedes finansminister Kristian Jensen (V) at samle opbakning til regeringens forslag til en ny boligbeskatning.

- Jeg må bare konstatere i dag, efter at have brugt rigtig mange timer og drukket rigtig meget kaffe, at vi ikke får et flertal bag den model, som vi har lagt på bordet, siger Kristian Jensen til Jyllands-Posten.

Finansministeren har ellers i godt to måneder forsøgt at få indført en såkaldt flad beskatning på boliger. Her skulle alle boligejere betale 0,6 procent i ejendomsværdiskat - uanset boligens værdi.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

06-04-2017 04:30
Facebook forsøger at stoppe hævnporno med ny funktion

Facebook vil sætte en stopper for hævnporno med nye værktøjer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nu kan brugerne anmelde et billede som upassende. Det sker ved specifikt at vælge 'nøgenbillede af mig' som årsagen til anmeldelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

06-04-2017 04:30
To mænd finder sølvskat med 150 mønter fra vikingetiden

På en pløjemark ved Kalvehave i Sydsjælland har to mænd fundet en sølvskat med mere end 150 sølvmønter fra vikingetiden omkring år 1000. Det skriver Ekstra Bladet. Det har været en kæmpe formue.

Fundet er gjort med en metaldetektor.

Når mønterne er blevet konserveret, vil de blive udstillet på Vordingborg Borgmuseum, siger Sanne Jakobsen til Ekstra Bladet.
Af: Mike Forde
Kilde: eb.dk

06-04-2017 04:30
Syd- og Sønderjylland lancerer rekordmange nye øl

I 2016 blev der lanceret 81 nye øl fra Syd- og Sønderjylland, og det er en ny rekord.

Syd- og Sønderjylland slog sin egen rekord for, hvor mange øl der blev lanceret på ét år. Året inden blev der lanceret 39 øl fra Syd- og Sønderjylland, så der er sket en fordobling fra 2015 til 2016, det viser en opgørelse fra Beerticker.

Særligt Fanø Bryghus var med til at nå rekorden, de fik nemlig lanceret hele 28 øl i 2016. Derudover kom to nye bryghuse til. Det var Aarø Bryghus på Aarø og Hop Bottle Brewery i Vejle.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-04-2017 03:31
Ribe-Esbjerg videre i Pokalen

Ribe-Esbjerg spillede sig onsdag aften planmæssigt en runde videre i pokalturneringen, da det blev til en sejr på 30-27 på udebane over Lemvig/Thyborøn fra den næstbedste række.


Af: Mike Forde

06-04-2017 03:30
Ny mulighed: Studerende kan nu kombinere studie og job

Regeringen åbner op for, at universitetsstuderende kan koble arbejde og studie på nye kandidatstudier på deltid.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

05-04-2017 10:21
Smadret mindesmærke skal stå klar til befrielsesdagen

Esbjerg Kommune er i færd med at vurdere skaderne efter aftenens ødelæggelse af mindesmærket i Gravlunden. Det skal helst retableres inden 4. maj.

På årsdagen for Danmarks befrielse kommer der traditionelt mange mennesker og lægger blomster ved monumentet.

Det var to unge mænd på 18 og 22 år, der kørte bilen. De er begge to sigtet for narko-kørsel.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

05-04-2017 10:07
Rejsegilde på Borgens nye biograf

Det går stærkt med at opføre den nye biograf ved Borgen i Sønderborg.

Så stærkt, at der allerede i morgen torsdag afholdes rejsegilde på byggeprojektet skriver Lokalavisen Sønderborg.

Det er entreprenør A. Enggaard, der - i samarbejde med bygherren Borgen Shopping - inviterer til fejring af byggeriet.

Borgens nyeste projekt, Biografen Kinorama, koster omkring 60 millioner kroner og skaber rammerne om en af landets mest moderne og luksuriøse biografer med 5 sale.

Biografen forventer at åbne til februar 2018.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

05-04-2017 10:06
Kulturnatten genopstår som Kulturens døgn

Esbjerg Kommune valgte i 2016 at aflyse Kulturnatten for at gentænke og forny konceptet.

Nu genopstår Kulturnatten i en ny og udvidet form, nemlig som Kulturens døgn. Samtidig får Fantasy-festivalen tilført flere midler, så den kan vokse sig endnu større skriver Lokalavisen Esbjerg.

Der er endnu ikke sat en dato på Kulturens døgn, men det ligger fast, at begivenheden kommer til at forløbe fra fredag kl. 16 til lørdag kl. 16. Det bliver kulturinstitutionerne selv, der kommer til at stå for at afvikle Kulturens døgn.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

05-04-2017 10:00
Nedlæggelse og genoprettelse af ministerie kostede 3,7 millioner

Nedlæggelsen af Økonomi- og Indenrigsministeriet i 2015 og genoprettelsen af selv samme ministerie i 2016 koster statskassen mindst 3,7 millioner kroner.

Det fremgår af et svar, som økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har sendt til Folketingets Udvalg for Forretningsordenen.


Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 09:57
Opgør om PET-bog trækker ud

Der vil gå flere måneder, før det afklares, om Politiets Efterretningstjeneste kludrede i det, da man forsøgte at hindre offentliggørelse af bogen "Syv år for PET".

Det er Højesteret, der skal afgøre spørgsmålet. Her oplyser man nu, at sagen skal behandles på den anden side af sommerferien.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 05:41
Nyt læsecenter åbner fredag

På fredag åbner VUC Syd et læsecenter for ordblinde og læsesvage med et helt nyt koncept: læs-e.

“Vi åbner nu vores helt nye læsecenter i hjertet af Sønderborg. Vi kalder det Læs-e. Det nye koncept er en helt ny og anderledes måde for både læsesvage og ordblinde at blive bedre til at læse. Det er individuelt tilpasset, meget fleksibelt og med iPad eller smartphone som hjælperedskab bliver kursisten i stand til at læse med på internettet, sende e-mails og sms, læse produktbeskrivelser og mange andre ting - og dermed blive aktiv på andre måder end hidtil,” fortæller Jesper Andreasen, leder af læs-e på VUC Syd.

Kursister i læs-e får tilknyttet en personlig læsecoach, får en iPad og let adgang til hjælp skriver Lokalavisen Sønderborg.

Læs-e åbner fredag 7. april klokken 13 på Perlegade 65 i Sønderborg, hvor borgmester Erik Lauritzen klipper snoren
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

05-04-2017 05:12
Trængte familier søger hjælp

For mange er ferie lig med frihed og fornøjelser. Men for familier, som ikke har råd til at tage nogen steder hen, kan ordet sommerferie allerede nu give ondt i maven og søvnløse nætter.

Det oplever man hos de hjælpeorganisationer, der arrangerer ferielejre for trængte børn og familier.

I flere år har antallet af ansøgninger om feriehjælp været stigende, og i år ser der ud til at blive ekstra rift om pladserne, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

I går, hvor man åbnede for ansøgninger, var næsten tusind logget ind, og over 300 har allerede afsluttet en ansøgning skriver DR Nyheder.

På baggrund af de mange tidlige ferieansøgninger og en kraftig stigning i antallet af ansøgninger om julehjælp sidste år, forudser generalsekretæren, at der i år kommer ekstra pres på ferielejrene.

Blandt andet derfor har man indsamlet midler til, at flere børn i år kan komme på ferielejr.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-04-2017 05:09
Ældre faglærte bliver i jobbet

Markant flere faglærte vælger at blive på arbejdsmarkedet, selvom de er fyldt 65 år og kan gå på pension.

Tal som Danmarks Statistik har trukket for Ugebrevet A4, viser, at især ældre faglærte har den største procentvise stigning, når man ser på andelen af 65 til 69-årige der stadig er tilknyttet arbejdsmarkedet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 05:00
EU-Parlamentet vil afværge ny bilskandale med streng lov

EU-Parlamentet har tirsdag vedtaget flere tiltag, der skal forhindre nye sager om snyd med bilers forurening.

Det skal blandt andet koste op til 30.000 euro (omkring 220.000 kroner) hver gang en bilfabrikant forsøger at skjule udledning, lyder forslag.

Det sker som en direkte reaktion på skandalen om Volkswagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 05:00
Mere liv på havnen i Kolding

Nu skal der skabes mere liv på inderhavnen i Kolding.

Det synes bestyrelsen og direktionen på Kolding Erhvervshavn.

Derfor har havnen nu taget det første konkrete skridt til at få udviklet inderhavnen til et levende bymiljø med restauranter, cafeer, butikker, kontorer og andre aktiviteter, skriver jv.dk. der bliver dog ingen boliger.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-04-2017 05:00
Påvirkede unge smadrer krigs-monument

To unge mænd fra Esbjerg kørte ind i et monument til ære for de faldne under 2. Verdenskrig. Monumentet er ramt midt på og er revnet.

Politiet søger vidner til uheldet, som skete ved 19-tiden. De to unge mænd, som er 18 og 22 år, vil ikke sige, hvem der kørte bilen af Gravlunden, hvor Mindelunden findes i bunden.

- Her ender vejen blindt. Men de fortsætter ind over en græsplæne og ind i monumentet, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.. Han ved ikke, hvorfor mændene fortsatte hen over græsplænen, men gætter på, at de måske har troet, at de kunne skyde genvej.

Monumentet består af et bronzerelief flankeret af en stribe opretstående sten med navne indgraveret.

Der er udtaget blodprøve af begge. De sigtes også begge to for narko-kørsel.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

05-04-2017 04:45
Nu kan du læse til 'skattefar'

Til august 2018 begynder - efter planen - en flok håbefulde, nye studerende på uddannelsen som ‘skattemedarbejder’.

Professionshøjskolen Metropol i København har netop fået godkendt en ny bacheloruddannelse, der er målrettet til at styrke geledderne hos nødlidende Skat.

Den nye uddannelse tager tre et halvt år, og der bliver plads til 50 studerende på holdet. Uddannelsen kombinerer metoder og faglighed fra både jura, samfundsvidenskab og økonomi.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-04-2017 04:41
Flygtningechef efterlyser penge til Syrien

Den syriske krise er så omfattende, at der er behov for massiv støtte både nu og i mange år frem for at dække de værste behov.

Det siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, der tirsdag og onsdag deltager i en international donorkonference i Bruxelles til støtte for Syrien og regionens fremtid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 04:40
Kasi-Jesper melder Pandora til politiet

Kasi-Jesper vil politianmelde Pandora for bedrageri og mandatsvig. Det oplyser han til Finans.

- Jeg vil have bagmandspolitiet til at kigge på, om der er foregået uregelmæssigheder i det Pandora-datterselskab, jeg var med til at bygge op gennem en årrække. Det ligner det i mine øjne, at der er sket, siger han.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

05-04-2017 04:30
Flere svært psykisk syge genindlægges

1.198 personer havde mindst fem akutte psykiatriske indlæggelser i 2015.

Det er en stigning på 45 procent siden 2009, hvor antallet var 824. Samtidig genindlægges flere med tvang.

Det viser nye tal fra Sundhedsdatatstyrelsen ifølge Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 04:30
Samuelsen fordømmer gasangreb i Syrien

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vil sikre, at de ansvarlige for det formodet kemiske angreb i Syrien bliver retsforfulgt.

- Det er ganske aldeles rædselsfuldt, og vi må være meget faste i forhold til at følge op på, hvem der er ansvarlige. Folk, der begår den her slags, skal retsforfølges, så snart vi kan få fat på dem, siger han til TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-04-2017 04:30
Politiet undskylder manglende udrykning

Syd- og Sønderjyllands Politi er kede af, at Jan Sørensen fra Ribe ikke fik assistance fra en politipatrulje, da han lørdag morgen fulgte efter formodede østeuropæiske indbrudstyve. Det siger vicepolitiinspektør Finn Schøtt.

"Vi er kede af, at vi ikke fik frigjort en patrulje, så vi kunne forsøge at få kontakt til de mistænkelige personer. Borgeren gjorde det helt rigtige. Og vi bestræber os på, at den type sager ikke gentager sig", siger han til jv.dk

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-04-2017 08:43
Lunde lægger sig fladt ned: Undskyld, undskyld, undskyld

Undskyld, undskyld, undskyld.

Sådan lyder det nu fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) få timer før, at Dansk Folkeparti på et gruppemøde skal tage stilling til, om de stadig har tillid til ham som minister.

Sagen handler om de såkaldte kvotekonger, en betegnelse for de få velhavende fiskere, der de seneste år har sat sig på en meget stor del af fiskekvoterne og dermed skabt næsten monopollignende tilstande.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-04-2017 08:23
Esbjerg, Tønder og Varde Kommune lancerer fælles rekrutteringsservice

Der er godt gang i arbejdsmarkedet i hele Sydvestjylland.

Inden for flere brancher melder virksomhederne allerede om problemer med at rekruttere nye medarbejdere med de rette kvalifikationer.

Det vil jobcentrene i Esbjerg, Varde og Tønder gerne gøre noget ved. Derfor har de tre jobcentre nu etableret en fælles rekrutteringsservice for områdets virksomheder.

"Formålet er at udvide virksomhedernes muligheder for at rekruttere de rigtige medarbejdere. Hvis en lokal virksomhed ringer på vores lokale HOTLINE og mangler en faglært medarbejder med nogle helt specifikke kvalifikationer, har vi jo en meget større chance for at hjælpe, hvis vi kan søge i tre kommuner i stedet for én, " siger Formand for Arbejdsmarked og Integrationsudvalget i Varde Kommune, Søren Laulund.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-04-2017 07:56
Religionsfrihed under pres

Religionsfriheden er kommet under pres i Danmark i det forgangne år. Det mener Institut for Menneskerettigheder, der kritiserer den såkaldte lov mod hadprædikanter:

- I årets løb har vi set noget lovgivning, hvor vi for første gang i flere år har peget på, at religionsfriheden er kommet i spil. Og det er vi bekymrede over, siger vicedirektør Louise Holck, som mener at loven unødigt kan mistænkeliggøre trossamfund.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-04-2017 07:53
Knald eller fald for Energy

Søndag aften stod det klart at det blev nødvendigt med en syvende og altafgørende semifinalekamp om en finaleplads mellem Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaens slutspil.

Begge mandskaber har nu vundet tre kampe, og mangler altså den fjerde og afgørende sejr for at avancere fra semifinalerne.

Den syvende og afgørende kamp om en plads i finalen mod Gentofte Stars spilles i aften klokken 20.30 i Frederikshavn.

Af: Mike Forde

04-04-2017 06:55
Kun hver ottende direktør er kvinde

Der er stadig langt mellem kvinderne i den øverste ledelse af danske virksomheder, både på direktionsgangen og i bestyrelseslokalerne.

13 procent – hver ottende – af alle direktører i Danmark er kvinde.

Det viser en gennemgang af samtlige danske virksomheders ledelse, som DR’s Undersøgende Databaseredaktion har foretaget.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-04-2017 06:36
Esben Lundes fremtid sættes i fokus

Dansk Folkeparti tager i dag stilling til, hvordan forholdet er til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Det sker, efter ministeren har erkendt at have været upræcis og undladt at fortælle folketingets partier om to forslag i bekæmpelsen af såkaldte kvotekonger.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-04-2017 06:35
Vinteren bød på mere end 70 udkald med saltbiler

Selv om det vejrmæssigt har været en relativt mild vinter, har Vejdirektoratet alligevel sendt saltbilerne på vejene til 71 landsdækkende udkald i de netop forgangne vintermåneder.

Det viser tal fra Vejdirektoratets vintervagtcentral.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-04-2017 05:17
Polske tyve anholdt i Brørup

To polske mænd blev i nat fanget med bilen fuld af, hvad politiet formoder er stjålet genbrugstøj.

Varevognen var fuld af sække med genbrugstøj, der formentlig er stjålet fra tøjcontainere i Brørup og Holsted skriver TV Syd.

Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi kan ikke offentliggøre de præcise omstændigheder, men der er flere ting, der peger i retning af, at de to mænd ikke bare hentede tøj til eget forbrug, men havde gang i en lidt mere planlagt operation.

Indtil videre er de to mænd i politiets varetægt, mens det efterforskes, om der er tale om organiseret kriminalitet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-04-2017 05:12
Syddanskerne er gode til at huske vejskilte

Blot en uge efter Vejdirektoratet har lanceret en kampagne, der skal få flere til at forstå betydningen af vejskiltene, har over 140.000 danskere taget testen.

De første landsdækkende resultater viser, at Syddanmark indtil videre har lagt sig i spidsen med flere skiltekonger end i resten af landets regioner. Men det kan hurtigt ændre sig. For resultaterne fra de fem regioner ligger meget tæt.

Målinger viser, at mange bilister har problemer med at forstå betydningen af en række vejskilte, og det kan potentielt skabe farlige situationer i trafikken. Derfor har Vejdirektoratet lanceret ”Skilt med det”, som er en kampagne, hvor du kan afprøve dine evner i vejskilte og afsløre for venner og bekendte, om du er ’skiltekonge’.

Du finder testen på Vejdirektoratets hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-04-2017 05:00
Skolebus torpederet af lastbil

En skolebus på Kolstrup Landevej i Christiansfeld blev i går eftermiddags torpederet af en lastbil, der kom kørende bagfra.

Bussen var i følge øjenvidner i færd med at samle en dreng op, da lastbilen ramte skolebussen.

Sydøstjyllands Politi bekræfter overfor TV Syd, at ingen er kommet alvorligt til skade. Dog slog et enkelt barn hovedet ved sammenstødet.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

04-04-2017 05:00
Dårlig luft i soveværelset forringer din præstationsevne

Medier og eksperter tuder os ørene fulde med råd om søvn. Nogle af dem gode, andre mere tvivlsomme.

Men faktum er, at vi i gennemsnit bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove. Ingen anden beskæftigelse kommer i nærheden af at optage så meget af vores tid.

Til sammenligning bruger vi “kun” omkring 1/10 af livet på arbejdsmarkedet.

Derfor er det langt fra ligegyldigt, hvordan kvaliteten af vores søvn er, og et forsøg fra DTU viser, at luftkvaliteten i soveværelset påvirker både nattesøvn og vores præstationsevne den efterfølgende dag skriver DR Nyheder.

Dårligt indeklima = dårligere søvn = forringet præstationsevne dagen efter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-04-2017 04:56
Spiludbyddere bekriger hinanden i kamp mod hvidvask

Efter massiv kritik fra Danske Spil, kiosker og købmænd vil regeringen alligevel ikke registrere alle danskeres spillemønstre.

Oprindeligt lød det, at man ved registreringen kunne medvirke til at dæmme op for hvidvask af sorte penge via væddemål som Oddset eller Tips fra Danske Spil, skriver Børsen.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

04-04-2017 04:55
117 virksomheder straffet for at bruge illegal arbejdskraft

Sidste år uddelte politiet 121 bøder til 117 virksomheder, der havde folk ansat uden den nødvendige arbejds- og opholdstilladelse.

Det viser en aktindsigt, som TV 2 har fået hos landets politikredse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-04-2017 04:30
Sønderborg Sommer Revy på nye hænder

Til sommer går Leif Maibom og hans karakter Thorleif på scenen i årets sommerrevy i Sønderborg. For sidste gang.

Efter denne sæson træder Leif Maibom ned fra scenen. I løbet af de næste fire år sker der et generationsskifte i Sønderborg Sommer Revy.

Fra 1. oktober 2017 træder ægteparret Jeanne Boel og Klaus Kristensen ind som partnere i revyen for at overtage revyen bid for bid.

Allerede i sommeren 2014 begyndte Jeanne Boel og Leif Maibom at tale om et udvidet partnerskab, og i sommeren 2016 - da Jeanne Boel både var instruktør og medspiller i revyen - startede de egentlige forhandlinger om et generationsskifte.

Leif Maibom startede Sønderborg Sommer Revy i 1982, og siden har der været både med- og modgangstider. Men lige for tiden klarer revyen sig rigtig godt.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

04-04-2017 04:30
DF vil lukke virksomheder der benytter illegal arbejdskraft

Virksomheder, der gentagne gange benytter illegal arbejdskraft, bør kunne lukkes.

Det samme bør virksomheder, der gentagne gange benytter sig af underleverandører, der bruger illegal arbejdskraft.

Det mener Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen. Udmeldingen kommer, efter at TV2 har kunnet afsløre, at flere restauranter har benyttet sig af illegal arbejdskraft som rengøringshjælp.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-04-2017 04:30
Russerne mistænker to gerningsmænd for terror i metro

De russiske myndigheder jagter to personer, der mistænkes for at stå bag dagens bombeangreb i Sankt Petersborg, hvor 10 personer er dræbt.

- To personer eftersøges for at planlægge angrebet. Den ene mistænkes for at have placeret bomben på metrotoget, og den anden for at efterlade en bombe på metro-stationen ved Revolutionspladsen, siger en kilde fra politiet til nyhedsbureauet Interfax.

Bomben på toget eksploderede på vej til den næste station og dræbte flere personer ombord på toget skriver DR Nyheder.

Myndighederne roser nu togføreren, der valgte ikke at standse toget, men at køre videre til den næste station, hvor de tilskadekomne nemmere kunne få hjælp.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-04-2017 04:30
Tyv genkendt på film

En 36-årig mand blev i går aftes anholdt og sigtet for indbrud.

Manden brød klokken 18.38 ind i en lejlighed i Borgergade, hvor en nabo imidlertid tog billeder af.

Politiet genkendte manden, og tyveknægten blev senere genkendt i Netto i Skolegade.

Her stod en lille avisvogn stod uden for med tyvekoster. Politiet fandt desuden tyvekoster i mandens lommer skriver jv.dk

Den 36-årige mand, der bor i Horsens, har for tre uger siden også været på tyvetogt i Esbjerg, så han blev i første omgang sat i arresten.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-04-2017 03:34
Sophie Løhde vil offentlig tidsspilde til livs

Tidsspilden i den offentlige sektor skal væk. Der skal være bedre sammenhæng ligesom det offentlige skal være bedre til at udnytte ny teknologi og så skal der uddannes kompetante ledere.

Det er altsammen noget ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, vil begive sig i kast med i nær fremtid, skriver Politiken.

Både lokale, kommunale og regionale regler skal endevendes, og intet er helligt på forhånd, siger Sophie Løhde.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

04-04-2017 03:33
Esben Lunde Larsen erkender tilbageholdelse af oplysninger

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen erkender nu, at han burde have oplyst mere grundigt i sagen om fiskekvoter, hvor han flere gange i et samråd nægtede at kende til flere løsninger end den ene han præsenterede de øvrige partier for.

Men i aftes erklærede Esben Lunde Larsen dog i en redegørelse at han havde yderligere fire løsninger, men som han altså ikke sendte videre, fordi hans ministerium ikke vurderede dem relevante.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-04-2017 03:31
FCK slog SønderjyskE

Heller ikke Sønderjyske formåede at ændre på FC Københavns status som ubesejret, da Københavnerne slog SønderjyskE på hjemmebanen i Haderslev med 2-1.

FCK er for Sønderjyske den absolutte skrækmodstander i Superligaen. Med mandagens nederlag har de to hold mødt hinanden 33 gange i superliga-sammenhæng, og sønderjyderne har stadig første sejr til gode.

Ni gange har Sønderjyske fået uafgjort, mens der nu står 24 sejre ud for FCK.


Af: Mike Forde

04-04-2017 03:29
Regeringspartier vil skære i unges kontanthjælp

Liberal Alliance og De Konservative ønsker at skære i kontanthjælpen for unge mellem 25 og 29 år, der erklæres aktivitetsparate.

Det skriver Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

03-04-2017 08:45
Ny rapport: Danske babyer er blandt de nemmeste

Babyer græder mere i Storbritannien, Canada, Italien og Holland end i andre lande, mens nyfødte i Danmark, Tyskland og Japan er nemmest og græder mindst, siger forskere i en ny rapport ifølge Reuters.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

03-04-2017 08:15
Nu kommer der nyt tag over Zeppelin-museet i Tønder

Med en bevilling fra kommunalbestyrelsen på 150.000 kroner kan gruppen bag Zeppelin- og Garnisionsmuseet i Tønder langt om længe tage hul på et tagprojekt, der skal sikre museets samling og værdier skriver jv.dk

I flere år har museumsfolkene kæmpet med at holde vandet ud af bygningerne. Taget er fra 1931, og har været utæt flere steder mange gange.

Zeppelin- og Garnisionsmuseet er i øjeblikket vinterlukket, men skal efter planen åbnes for publikum første weekend i maj.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

03-04-2017 07:51
Efterladte til trafikdræbte skal få os til at slippe speederen

Når du tænder for bilradioen på vej hjem fra arbejde i dag, kan du blive konfronteret med fortællinger om, hvordan det er at miste en søn, kæreste eller mor i en trafikulykke.

Rådet for Sikker Trafik har nemlig startet en ny kampagne, der skal få bilisterne til at give den mindre gas på vejene.

De har taget mere følsomme metoder i brug og fået pårørende til trafikdræbte til at indtale direkte beskeder til bilisterne, hvor de fortæller, hvordan det er at blive efterladt.

Det kan måske virke en smule voldsomt, men ifølge Rådet for Sikker Trafik er det vigtigt, at vi snart forstår, hvor farligt det er at køre ræs på de danske landeveje skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-04-2017 07:40
Sindslidende kan godt arbejde

Flere sindslidende danskere, der er parkeret på kontanthjælp, kan rent faktisk godt komme i job. Det mener Landsforeningen Sind, der ikke tror på at sygdom behøver at være en hæmsko for så mange, som kommunerne lægger op til.

- I virkeligheden handler det om at man skal finde ud af lige præcis hvad det er han eller hun kan, siger formand Knud Kristensen og opfordrer kommunerne til at ændre deres sagsbehandling på området.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

03-04-2017 06:36
DF: Kommunerne svigter ældre

Kommunerne skal øge indsatsen for at få ledige tæt på pensionsalderen ud på arbejdsmarkedet i stedet for i seniorjob.

Sådan lyder ordene fra Dansk Folkeparti i kølvandet på, at landets 98 kommunerne ifølge Jyllands-Posten vil afskaffe seniorjobordningen.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

03-04-2017 06:23
Sundhedspersonale har fejlet i mindst 24 sager om meningitis

Et barn med meningitis får ikke omgående antibiotika. Et spædbarn bliver ikke indlagt, selvom det har symptomer på meningitis. Og en dreng bliver ikke undersøgt for meningitis, på trods af at han har feber og røde pletter.

Det er eksempler på de mindst 24 gange, hvor myndigheden for patientklager har udtalt kritik af læger, sygeplejersker og ambulancebehandlere i sager om meningitis.

Det viser en optælling, som DR har foretaget blandt afgjorte patientklagesager fra år 2000 og frem til i dag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-04-2017 05:57
Flere nye virksomheder på vej til Esbjerg

Nordsøaftalen er medvirkende til at der snart kommer gang i salget af erhvervsgrunde i Esbjerg Kommune, der i mange år har haltet lidt bagefter.

I følge jv.dk har flere virksomheder nemlig været i kontakt med Esbjerg Kommune.

- Vi er i dialog med flere virksomheder, som nu har meldt deres interesse i at købe erhvervsjord i Esbjerg. Det drejer sig både om firmaer, der allerede ligger i kommunen, men altså også om firmaer, der kommer ude fra, siger borgmester Johnny Søtrup til avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

03-04-2017 05:50
Et stigende antal udebliver fra session

På et år er antallet af personer, der udebliver fra session, røget i vejret.

I 2016 blev 4048 personer dømt for at overtræde værnepligtsloven.

Året forinden skete det 1669 gange, og dermed er antallet af dømte vokset med 143 procent.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

03-04-2017 05:39
23-årig anholdt efter røveri i Harald Nyborg

Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 23-årig mand, som menes at stå bag et knivrøveri i en Harald Nyborg-butik i Center Øst i Sønderborg.

Røveriet fandt sted søndag eftermiddag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-04-2017 05:38
Ventetiden bliver længere i Billund Lufthavn

Passagerer opfordres til at møde i særligt god tid, når de skal flyve fra Billund Lufthavn.

Grundet øget myndighedskrav om tjek af håndbagage samt periodisk ventetid i sikkerhedskontrollen kan det tage ekstra lang tid at komme gennem lufthavnen den kommende måneds tid, skriver mediet Stand By.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-04-2017 05:00
Bøgen er sprunget ud i det syd- og sønderjyske

Et af de sikre forårstegn har nu vist sig i år, da bøgen er sprunget ud.

Det skete lørdag i Aabenraa Skovene, nærmere betegnet i Årup Skov tæt ved Skovlyst Naturskole. Det er et af de første steder i landet, bøgen står med friske blade skriver TV Syd.

Sidste år sprang bøgen ud den 7. april – og i år er bøgen altså en uge tidligere på den i Aabenraa.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

03-04-2017 05:00
Danskerne vil gerne have ro

Tale er sølv, tavshed er guld, lyder et gammelt dansk ordsprog.

En undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, viser, at over halvdelen af danskerne savner, at de vise ord blev efterlevet.

56 procent af danskerne elsker nemlig stilhed og mener, at der generelt er for lidt af den.

Ud over at vi bliver påvirket af støj fra elektronik og trafik, peger psykolog Birgitte Sølvstein på, at noget af det, der hæmmer stilheden, er, at mange mennesker bliver stresset ved tanken om den.

“Rent fysiologisk stresser støj kroppen, og når vi er stressede, påvirker det os psykisk. Men for nogle kræver det en seriøs indsats at kunne hvile i stilheden. Når vi lever et hektisk liv, bliver det en meget brat overgang, når vi endelig er stille. Det første, der sker, er ikke, at vi føler, at det er fryd og gammen, for ens rastløshed og uro bliver tydelig, når der er stille,” forklarer hun.
Af: Mike Forde
Kilde: Søndagsavisen.dk

03-04-2017 05:00
Svensk landsby i sorg efter busulykke: Det er forfærdeligt

Det svenske var i går flag er på halv, blomster, lys og breve stod placeret på jorden, og elever og forældre var samlet ved Ängskolan i byen Skene sydøst for Göteborg.

Den bus, som tidligt søndag morgen forulykkede på vej på skitur, var fuld af børn fra skolen i Skene. Tre er indtil videre meldt dræbt, og syv er alvorligt kvæstet. Børnene går i 8. klasse.

Dagen igennem er elever og forældre med tilknytning til Ängskolan mødt op for at vise deres sympati med ofrene og de pårørende.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-04-2017 05:00
10.000 langtidsledige bliver ikke aktiveret af kommunen

Mange langtidsledige, der er erklæret aktivitetsparate, får lov at passe sig selv uden jobrettet hjælp fra kommunen.

Kommunerne er ellers pålagt at hjælpe kontanthjælpsmodtagerne med at vende tilbage til arbejdsmarkedet, skriver Jyllands-Posten.

Konkret har flere end 10.000 danskere, som har været på kontanthjælp i over fem år, ikke deltaget i et tilbud om afklaring, jobprøvning eller uddannelse i mindst et år.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

03-04-2017 04:30
Danmark donerer 300.000 til redningsindsats efter jordskred i Colombia

Danmark donerer 300.000 kroner til redningsindsatsen i Columbia, efter et voldsomt mudderskred har kostet over 200 mennesker livet.

Det oplyser udenrigsministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-04-2017 04:30
Rødhåret røver stak af med penge i Harald Nyborg-pose

En 25-årig mand troppede op i Harald Nyborg i Center Øst i Sønderborg med en stor kniv i hånden søndag eftermiddag. Her truede han personalet til at udlevere penge.

Røveren stak af fra centeret med et endnu uvist antal kontanter i en plastikpose fra Harald Nyborg. Han flygtede på en sort knallert mod Humlehøjskolen.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser vidner, der har set gerningsmanden.

Røveren beskrives som: Mand, 25 år, 185 cm, muskuløs, rødt hår og tynd skægvækst, hvid hud, sort kasket, softshell-jakke og bukser.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

03-04-2017 04:30
Fartgale billister i Billum

Det går for stærkt, når køretøjer kører igennem landsbyen Billum ved Varde med 567 indbyggere.

Det mener flere børnefamilier i landsbyen skriver TV Syd.

417 gange har politiet stukket bøder ud i den lille landsby i årene 2015 og 2016. 63 har fået et klip i kørekortet.

Derfor vil familierne i Billum gerne have et vejanlæg, der kan dæmpe farten ind gennem byen. Det ser dog ikke umiddelbart ud til at være en mulighed.

- Vi har en million kroner til en gang om året at lave trafiksikkerhedsprojekter rundt omkring i kommunen. Det vil sige, at vi samler til huse, og så ser vi, hvor det er mest påkrævet, man får de her projekter udført, siger Preben Friis-Hauge (V), der er formand for Plan- og Teknikudvalget i Varde Kommune til TV Syd.

Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

03-04-2017 04:30
34 millioner kroner er samlet ind til kræftsagen

28.000 frivillige har indsamlet 34,1 millioner kroner ved den årlige landsindsamling til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Direktør Leif Vestergaard Pedersen er særdeles tilfreds med resultatet, selv om det er et stykke fra sidste års rekordresultat på 37,4 millioner kroner.

Han forventer, at de 34,1 millioner kroner vil stige lidt de kommende dage, når folk, som ikke har været hjemme, kommer hjem og finder en besked fra Kræftens Bekæmpelse i postkassen.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-04-2017 04:30
Venstre er klar til at genopstille Carl Holst

Der bliver ingen retssag mod Carl Holst. Det betyder, at Carl Holst stadig er velkommen som kandidat for Venstre i Esbjerg Omegns valgkreds.

- Det har han fuldstændigt lov til at gøre, og det har jeg fuld forståelse for, han gerne vil. Det er hans eget ønske, og det må demokratiet vælge ud fra, siger Ketty Christoffersen, der er kommuneforeningsformand for Venstre i Esbjerg til TV Syd.

Ifølge Venstres vedtægter skulle Carl Holst ha været genudpeget som kredsens folketingskandidat allerede i juni sidste år, men kredsen fik dispensation, da den ønskede at afvente resultatet af politiets undersøgelser.

Nu foreligger resultatet: Der bliver ingen sag mod Carl Holst – og dermed er vejen banet til en genopstilling i Esbjerg Omegns Kredsen.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

03-04-2017 04:30
Esbjerg Energy taber målfest

Esbjerg Energy kunne i går aftes ikke følge op på den fornemme udesejr i fredags over Frederikshavn.

Den sjette semifinale blev tabt 3-4 til White Hawks efter et brag af en kamp.

Holdene må nu ud i en altafgørende syvende kamp i morgen i Frederikshavn.
Af: Mike Forde

03-04-2017 03:46
Danskerne har fået længere til arbejde

Der er kommet fart på pendlingen til og fra arbejde, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge en analyse udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) pendler især faglærte som elektrikere, mekanikere, murere og kokke i gennemsnit 7,2 procent længere for at komme til og fra arbejde end i 2008.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

03-04-2017 03:45
Socialpædagoger oplever mindre vold på jobbet

Et stigende antal socialpædagoger trives bedre på jobbet - færre er stressede, flere har nærmeste leders opbakning, og den fysiske vold på jobbet er faldet.

Det skriver Avisen.dk på baggrund af en ny undersøgelse fra Socialpædagogernes Landsforbund.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

31-03-2017 09:23
Arbejdsparate indvandrere får ledigheden til at stige

Siden juni sidste år er man begyndt at visitere personer på integrationsydelse som jobparate.

Det har fået bruttoledigheden til at stige, og ledighedsprocenten er nu på 4,3 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 09:01
En dansker er druknet på Sankt Croix

Udenrigsministeriet bekræfter over for TV 2, at en dansk statsborger er druknet på Sankt Croix, en ø blandt De Dansk Vestindiske Øer.

Da Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager, kan det ikke oplyse yderligere i sagen. Ifølge det lokale medie The Vergin Islands Consortium er den omkomne person en 26-årig kvindelig turist
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 08:41
Udvikling af Remisen i Varde droppes

De gamle remisebygninger i Varde bliver ikke omdannet til hverken foreningshus, iværksættercentral eller medborgerhus skriver jv.dk

Det var ellers nogle af de forslag, der var i spil, da Varde Kommune satte gang i at bruge op mod en halv million kroner på at udvikle et projekt, der bagefter skulle søges fondsmidler til at føre ud i livet.

Projektet er nu helt droppet på grund af manglende interesse for at bruge bygningerne.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

31-03-2017 08:36
Skat advarer mod falske mails

I weekenden sender Skat mails ud til 1,4 millioner borgere, som ikke har tjekket deres årsopgørelse digitalt.

I den forbindelse advarer Skat nu mod falsk mail i omløb, hvor nogen foregiver at være fra Skat.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 08:29
Nu lukkes Nr. Havnegade på ubestemt tid

Fra mandag er Nr. Havnegade i Sønderborg spærret på ubestemt tid af hensyn til byggeprojekter

Nr. Havnegade, som fører direkte igennem byggepladserne på ByensHavn i Sønderborg, bliver mandag morgen lukket for biltrafik på ubestemt tid.

Det sker efter dialog med arbejdstilsynet om hensynet til sikkerheden i området skriver Lokalavisen Sønderborg.

Fra mandag morgen vil bilister ikke længere kunne benytte passagen langs havnen via Nr. Havnegade. Gaden lukkes fra Havbo-huset i syd til den nye tilkørsel fra Nordvang i den nordlige ende. I Helgolandsgade vil bilister blive mødt med gennemkørsel-forbudt skilte i den nederste del af gaden, så der stadigvæk er forbindelse til Kirkestien.

Forbuddet mod gennemkørsel gælder kun for biler og andre motoriserede køretøjer. Arbejds- og beboerkørsel er fortsat tilladt, ligesom cyklister og fodgængere stadigvæk har mulighed for at passere.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

31-03-2017 08:05
Carl Holst undgår straffesag

Der bliver ikke rejst straffesag mod tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst, (V). Det har Rigsadvokaten netop afgjort. Det oplyser statsadvokat Jens Røn fra Rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

- Efterforskningen har påvist, at personer ansat i regionen ganske vist har udført kampagnearbejde for Carl Holst, der vedrørte hans opstilling til Folketinget, men der er ikke grundlag for at rejse en straffesag mod den tidligere regionsrådsformand, siger statsadvokat Jens Røn.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

31-03-2017 07:47
Messerschmidt er på vej tilbage - ansætter spindoktor

DF-politikeren Morten Messerschmidt er dette forår på vej tilbage som aktiv politiker, skriver Altinget.dk.

Messerschmidt har været sygemeldt de seneste fem måneder og ventes retur med sin nye spindoktor Erik Bjørn Møller i april eller maj.
Af: Mike Forde
Kilde: Altinget

31-03-2017 07:20
Tandplejen fejrer 100 års jubilæum med generation nul huller

2017 er et ganske særligt år for Tandplejen i Esbjerg Kommune.

Det er nemlig 100 år siden, at de første børn satte sig i tandlægestolen i den kommunale tandpleje, og siden har tusindvis af børn og voksne i omsorgstandplejen fået hjælp til at passe på deres tænder.

Det gælder selvfølgelig også for de kommende generationer, og for de børn, der bliver født i jubilæumsåret, har tandplejen et særligt mål.

Ambitionen er nemlig, at børn født i 2017 skal være den første generation med nul huller.

Tandplejens 100 års jubilæum bliver fejret med et brag af en fest i Musikhuset Esbjerg lørdag den 2. september 2017 kl. 10-15, og alle børn og voksne i omsorgstandplejen og deres familier er inviteret med til fejringen af den runde fødselsdag.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

31-03-2017 07:05
TV Kolding lukker og slukker

Efter næsten 30 år i luften lukker TV Kolding ned. Det er svigtende indtægter, der er er årsag til lukningen.Det meddeler stationen på sin hjemmeside.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

31-03-2017 06:44
Dårligt indeklima går ud over indlæringen

Danske elever præsterer mindst fem procent ringere, når de arbejder i dårligt ventilerede klasselokaler med eksempelvis tung luft.

Det viser en endnu ikke offentliggjort DTU-undersøgelse, skriver Ingeniøren.
Af: Mike Forde
Kilde: ingeniøren

31-03-2017 06:23
Få danskere udsætter folkepensionen

Blot 18.500 danskere har valgt at udskyde deres folkepension og arbejde videre i stedet for at sige ja tak til folkepension, når de fylder 65.

Det viser tal, som Beskæftigelsesministeriet har trukket for Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

31-03-2017 06:02
Mere it-undervisning på vej til folkeskolerne

It skal være en del af undervisningen i folkeskolen, ellers risikerer Danmark at sakke bagud, mener ekspertgruppe nedsat af undervisningsministeren skriver tv2.dk

Derfor kan folkeskoleelever snart vælge faget 'teknologiforståelse'.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 06:01
DF indkalder fem ministre i samråd om illegale

DF vil i kølvandet på TV 2-dokumentaren "Illegal i Danmark" diskutere indsatsen mod illegal indvandring for blandt andet at værne om danske velfærdsydelser.

Partiet har derfor indkaldt justitsministeren, udlændingeministeren, sundhedsministeren, undervisningsministeren og socialministeren i samråd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 05:00
390 Grundfos-medarbejdere risikerer at miste jobbet

Op til 390 medarbejdere vil potentielt kunne miste deres job hos Grundfos som led i koncernens 2020-strategiplan.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Nyheden er kommet på et stort medarbejdermøde torsdag eftermiddag. Planen omfatter faciliteter i Frankrig, England, Tyskland, Schweiz, Ungarn, Serbien og Danmark.

Op til 170 af de 390 job er lokale i Bjerringbro.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 05:00
Efterlyst sprang ud af vindue fra fire meters højde

Tre personer blev sent onsdag eftermiddag anholdt og sigtet for at være i besiddelse af omkring 10,4 kilo hash.

Det skete ved Forbindelsesvejen i Christiansfeld.

Politiet mener, at de tre personer havde til hensigt at sælge de 10,4 kilo hash videre. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er imidlertid kun to af personerne, der er i politiets varetægt skriver DR Syd.

Den tredje person, en 22-årig mand, undveg efter anholdelsen i Christiansfeld senere på aftenen politiet i forbindelse med en ransagning af mandens lejlighed i det centrale Haderslev.

Han sprang ud af et vindue fra cirka fire meters højde og flygtede i ukendt retning. Han er nu eftersøgt at politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

31-03-2017 05:00
Bramming-elever skal bygge broer

De ældste skoleelever på Fortunaskolen afd. Bakkevej mangler det link til virksomhederne, som de tidligere havde med en uges erhvervspraktik.

Det er nemlig ikke længere en fast del af skoleskemaet for eleverne i 8. og 9. klasse på skolen i Bramming. Men det bliver ændret nu skriver Lokalavisen Esbjerg.

Det har en lærergruppe bestående af en håndfuld lærere i skolens 8. klasser nemlig fået søsat under titlen 'Bakkevej Bygger Bro'.

“Det er en god mulighed for eleverne til at skabe kontakter. Det klæder dem en lille smule bedre på til at møde erhvervslivet, når de engang ude i fremtiden har taget en uddannelse,” fortæller Per Thodsen, der er klasselærer i 8. klasse på skolen og blandt idémændene til det nye projekt.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

31-03-2017 05:00
DF: Støjbergs pizzaanmeldelse afsporer debatten

Det afsporer debatten om illegale indvandrere, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) opfordrer danskerne til at anmelde mistænkelige personer til myndighederne.

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-03-2017 04:30
Skatteministeren vil have flere ressourcer til skattevæsnet

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil før sommerferien indkalde til forhandlinger om at tilføre skattevæsnet flere ressourcer ud over det, der allerede er aftalt.

Det siger han til Ritzau, efter at Socialdemokratiet og DF har fremsat et fælles beslutningsforslag, der vil pålægge ministeren at indlede sådanne forhandlinger.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

31-03-2017 04:30
Drabsmand fra Vejen skal 13 år i fængsel

Vestre Landsret har i går skærpet straffen til en 29-årig irakisk mand, der kvalte sin hustru i en lejlighed i Vejen i oktober 2014.

Manden idømmes fængsel i 13 år, et år mere end byretten nåede frem til.

Desuden udvises den 29-årige iraker af Danmark. Han kom hertil som flygtning i 2009 skriver jv.dk

Han var desuden anklaget for brandstiftelse på det psykiatriske sygehus i Middelfart, hvor han var anbragt.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

31-03-2017 04:30
Trump om Løkke: En vidunderlig mand, som udfører et vidunderligt stykke arbejde

Klokken lidt over 21 dansk tid i går, ankom Lars Løkke Rasmussen til Det Hvide Hus, hvor præsident Donald Trump tog imod med et stort smil og et håndtryk.

Få minutter senere sad de to statsledere i Det Ovale Værelse, hvor de endnu engang gav et håndtryk foran de fremmødte journalister.

- Han er en vidunderlig mand, som gør et vidunderligt stykke arbejde. Vi skal have forskellige udvekslinger, som bliver frugtbare, sagde Donald Trump i Det Ovale Værelse forud for mødet med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Præsidenten blev også spurgt til, hvordan han ser Danmark som en allieret.

- Som en meget god allieret, skriver DR Nyheder
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-03-2017 04:30
Team Esbjerg misser slutspillet

Team Esbjerg gjorde hvad de skulle i grundspillets sidste runde, hvor det blev til en hjemmesejr på 31-25 over TTH Holstebro.

Men da Odense på hjemmebane var i stand til at besejre Viborg med 26-20, bliver slutspillet uden vestjysk deltagelse. Netop Odense napper den sidste plads i slutspillet.

Team Esbjerg kan derfor godt begynde at gøre klar til sommerferie, da der kun er en pokalkamp mod Aalborg EH fra den næstbedste række tilbage i denne sæson.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-03-2017 10:26
Voldsomt røveri i Kolding

Klokken 11.07 blev overfaldsalarmen udløst, da tre mænd trængte ind i Lykkes Guld & Sølv, Jernbangegade 23 i Kolding. De tre mænd, som af vidner beskrives som østeuropæiske af udseende, gik straks løs med hammer og mukkert på forretningens montre med smykker, som de skovlede til sig i medbragte poser.

De flygtede i en mørk Ford Mondeo af ældre model med registreringsnummer GL29MIN, der blev spottet på motorvejen mod syd og forfulgt.

Under flugten kørte de galt i Haderslev, hvor en er anholdt, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-03-2017 09:47
Matador vender tilbage på skærmen

Matadorfans kan godt begynde at glæde sig til lørdag den 6. maj klokken 20.00.

Her har en ny knivskarp version af den berømte serie Matador premiere klokken 20.00 på DR1.

Dermed vil Tante Møghes grå Atlaskes stå skarpere en nogensinde før.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-03-2017 09:29
Mikkel Kessler gør comeback i bokseverdenen

En af Danmarks største boksestjerner står foran et comeback til den hårdtslående sport.

Mikkel Kessler præsenteres fredag på et pressemøde hos Team Sauerland, hvor han også var i stald som aktiv.

Team Sauerland har indkaldt til pressemøde i København fredag, hvor promotoren varsler "en stor nyhed for dansk boksning".

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger ligger det helt fast, at Mikkel Kessler bliver omdrejningspunktet på det omtalte pressemøde.
Af: Mike Forde

30-03-2017 08:47
115 nye grunde sættes til salg i Esbjerg

Det handler om udbud og efterspørgsel, og i øjeblikket gør Esbjerg Kommune alt for at følge med efterspørgslen på byggegrunde til private købere.

I årets første måneder der allerede solgt 16 grunde, hvoraf 10 er beliggende i Myrtueparken i Hjerting. Grundene blev sat til salg i september 2016.

"Vi kan selvfølgelig mærke, når vi har populære varer på hylderne. Det så vi i 2015, hvor vi udbød grunde i Sønderris og Myrtueparken, og grundene gik vitterligt som varmt brød. 2017 tegner også til at blive et godt år, især fordi vi hen over året forventer at udbyde omkring 115 nye grunde, som vi nu arbejder på højtryk for at få gjort salgsklare", siger borgmester Johnny Søtrup.

De 115 nye grunde forberedes i forlængelse af eksisterende udstykninger fordelt på hele kommunens geografiske område. Interesserede købere kan nu se frem til flere grunde i Hjerting, Tjæreborg, Bramming, Gredstedbro og Ribe.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

30-03-2017 08:22
Minister kaster millioner i ny droneteknologi

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er klar med 27,5 millioner kroner til forskning i ny droneteknologi, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Investeringen skal bringe Danmark endnu længere frem i feltet af stærke dronenationer, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-03-2017 07:59
Historisk varme rammer Danmark

Et usædvanlig varmt vejr for årstiden er på vej mod Danmark og kan sende temperaturen op omkring eller sågar over 20 grader fredag.

Det viser prognoser fra TV 2 Vejret.
Af: Mike Forde

30-03-2017 07:42
Monarch lukker ved Skærup

Monarch-restauranterne på Skærup Øst og Vest lukker 30. juni, fordi Circle K har sagt lejemålene op skriver jv.dk

Circle K vil selv serverer deres fastfood produkter til billisterne fremover.

Det vides endnu ikke, om Circle K kan tilbyde Monarchs personale arbejde i de to restauranter, eller hvor meget der skal ændres i indretningen.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-03-2017 07:22
Socialminister kræver redegørelse i sag om sort arbejde

Man skal slet ikke være illegalt her i landet, understreger børne- og socialminister Mai Mercado (K), efter TV 2 har kunnet afsløre, at Kirkens Korshær opfordrer illegale til sort arbejde. Ministeren har nu bedt om en redegørelse i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-03-2017 06:54
KIF kom i den dødens pulje - Ribe-Esbjerg skal møde mestrene

I sidste spillerunde i grundspillet onsdag aften tabte Ribe-Esbjerg hjemme 27-18 til BSV Silkeborg, mens KIF Kolding København i Kolding knebent slog Sønderjyske 31-30 og TMT Tønder hjemme tabte til Mors-Thy med 28-24.

Ribe-Esbjerg og KIF Kolding København er klar til slutspillet, mens TM Tønder skal møde et hold fra 1. division i tre play offkampe om en plads i næste års liga. Sønderjyske kan allerede nu holde sommerpause.
Af: Mike Forde

30-03-2017 06:36
Flere fængselsbetjente er alene med de indsatte

Flere og flere ansatte i Kriminalforsorgen møder ind til alenevagter i landets fængsler.

Nye tal fra Kriminalforsorgen viser, at næsten hver 20.vagt i landets fængsler er en såkaldt 'uhensigtsmæssig alenevagt'.

Det betyder, at på vagten har fængselsbetjenten været alene i mere end 50 procent af arbejdstiden, hvor der ellers burde være flere fængselsbetjente skriver DR Nyheder.

Andelen af alenevagter er steget de seneste år fra at udgøre 2,75 procent procent af arbejdet til nu at udgøre 4,3 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-03-2017 06:30
To narko-bilister stoppet

Et ungt par blev natten til torsdag standset efter en lidt særpræget kolonnekørsel på Esbjerg-motorvejen ved Holsted..

En patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi spottede i nat et lidt specielt optog på Esbjergmotorvejen ved Holsted. To biler fulgtes ad i en slags kolonnekørsel på motorvejen. Ved et nærmere eftersyn viste det sig, at de to biler delte et enkelt sæt nummerplader, så der var en nummerplade foran på den forreste bil og en bag på den anden bil, som slet ikke var indregistreret skriver TV Syd.

Begge bilister, der udgjorde et par, blev sigtet for narkohkørsdel og der blev udtaget blodprøver. Den mandlige bilist var frakendt kørekortet, mens den kvindelige bilist aldrig havde erhvervet sig retten til at køre bil.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-03-2017 05:57
Flere motorcyklister dør i trafikken

Der er kommet flere motorcyklister på danske veje, og det betyder også flere ulykker.

Sidste år steg antallet af dræbte motorcyklister med hele 37 procent i forhold til året før - fra 19 til 26.

Det viser foreløbige tal fra Vejdirektoratet.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

30-03-2017 05:52
Esbjerg fejrer 150 år

Esbjerg Havn og Danmarks yngste storby Esbjerg fejrer 150 år i 2018, og Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn samarbejder tæt om planlægningen af jubilæet.

Byen og havnen vil sammen danne rammen om en storslået fejring, der året igennem vil byde på en bred vifte af kulturelle og sportslige events under den fælles paraply Havn og By 150 år.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

30-03-2017 05:36
Næsten hver anden dansker: Regeringen bør gå hårdere til Trump

42 procent af danskerne ønsker en mindre imødekommende linje over for USA.

Det viser en rundspørge, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, på dagen, hvor Lars Løkke Rasmussen besøger Donald Trump.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-03-2017 05:15
Kirkens Korshær opfordrer illegale til sort arbejde

Tre rådgivere hos Kirkens Korshærs rådgivningscenter, Kompasset, har opfordret illegale til at søge sort arbejde.

Det afslører TV 2 i dokumentaren ’Illegal i Danmark’.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-03-2017 05:00
Støjberg opfordrer danskerne til at angive illegale indvandrere

Antallet af sigtelser mod illegale indvandrere i Danmark er rekordhøjt, og det vil udlændingeminister Inger Støjberg (V) nu have danskernes hjælp til at nedbringe.

Hun opfordrer borgere, der ser noget mistænkeligt, til at kontakte myndighederne skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-03-2017 05:00
Bilist skal i retten for uagtsomt manddrab

Den 23. december sidste år kørte en 19-årig mand fra Bredebro galt på Varde Hovedvej ved Gredstedbro, og hans 23-årige mandlig medpassager fra Ribe mistede livet.

På mandag skal den 19-årige for retten i Esbjerg, da han er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf om uagtsomt manddrab og for flere forhold i færdselsloven skriver jv.dk

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har nedlagt påstand om bødestraf og en betinget frakendelse af kørekortet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-03-2017 05:00
Samuelsen beklager Brexit

Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen beklager Storbritanniens skilsmisse fra EU, der blev sat i gang i dag.

"Vi står over for den største skilsmisse i verdenshistorien. Det gør ondt følelsesmæssigt på begge parter. Og vi skal afklare, hvor vi står økonomisk, og hvem der skylder hinanden hvad", siger han
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

30-03-2017 05:00
Broen Shopping tæt på åbning

Esbjergs nye indkøbscenter, Broen Shopping, med 60 butikker åbner inden for godt og vel en uge.

Lige nu summer det af liv i den 30.000 kvadratmeter store indkøbscenter.

"Butiksejerne arbejder i noget nær døgndrift for at få det hele klart. Vi har lige fået endnu fire lejeaftaler på plads, og de fire nyeste har selvfølgelig ekstra travlt - men vi når det hele", lover centerchef Janni Baslund Dam i følge jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-03-2017 05:00
Nye visioner for Frøslevlejren

Frøslevlejren står foran de største forandringer siden lejren blev bygget i 1943. Noget af lejren skal føres tilbage til dengang, andet skal moderniseres.

Den selvejende institution Frøslevlejren, Nationalmuseet og Aabenraa Kommune er gået i gang med at udarbejde en udviklingsplan for Frøslevlejren, som skal være færdig i 2015, 70-året for Danmarks Befrielse.

Allerførst kommer man til at gå ind ad nordindgangen i den modsat side af lejren i forhold til den nuværende indgang, det det var den vej fangerne kom ind i lejren skriver TV Syd.

Den autentiske del af lejren tilbageføres til det oprindelige udtryk med brune barakker, pigtråd og belægning af grus og jord.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

30-03-2017 04:30
Socialdemokratiet foretager kovending om børnecheck til flygtninge

I 2015 stemte Socialdemokratiet nej til en stramning, der begrænser ydelse til flygtninge med børn.

Nu støtter partiet et tiltag, som er tre gange så hårdt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

30-03-2017 04:30
George Michael begravet ved privat ceremoni

George Michael er endelig blevet begravet, skriver BBC og Sky News.

Sangerens publicist oplyser, at familien og nære venner deltog i den private ceremoni.

George Michael døde 25. december sidste år, men der skulle flere undersøgelser til for at slå årsagen til døden fast.

Retsmedicinere oplyste tidligere på måneden, at popikonet døde af naturlige årsager.

En del medier havde spekuleret i, at den 53-årige sangers død var narkorelateret. Men undersøgelser viste, at han døde af hjerteproblemer og fedtlever.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-03-2017 04:30
Lærer fyret for grov sms til kvindelig elev

En lærer på Højmarkskolen i Holsted ved Esbjerg er blevet fyret og politianmeldt, efter at vedkommende har sendt en grov sms til en af sine kvindelige 9. klasses-elever.

Det skriver JyskeVestkysten.

Meget få oplysninger er sluppet ud om sagen, men skolechef Regin Holm Nielsen kan oplyse, at der har været jurister inde over beslutningen.

Ifølge JyskeVestkystens oplysninger er der dog tale om, at læreren forsøgte at gøre tilnærmelser til den kvindelige elev.

Forældrene til skolens elever er orienteret om, at læreren ikke længere arbejder på Højmarkskolen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

30-03-2017 03:30
Tvangsoverspisere må undvære hjælp

Der findes effektiv behandling mod tvangsoverspisning, men siden januar 2016 tilbydes den ikke længere til patienterne, skriver Politiken.

Ifølge Sundhedsstyrelsen lider 40.000-50.000 personer i Danmark af tvangsoverspisning.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

29-03-2017 09:22
Privathospital og speciallæger går sammen om at åbne klinik i Esbjerg

Privathospitalet Kollund og Hviidsminde Speciallægeklinik har indledt et samarbejde, som blandt andet betyder, at de i fællesskab ultimo marts åbner en klinik centralt i Esbjerg, nærmere betegnet Danmarksgade 47.

Det skriver Lokalavisen Esbjerg.

Her vil læger, der er specialister på hvert deres felt, tilbyde undersøgelser og konservative behandlinger indenfor neurokirurgi, ryg, ortopædkirurgi, karkirurgi og gynækologi, blokader, speciallægeerklæringer og lignende.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

29-03-2017 08:51
Dårlig idé at straffe børn for manglende vaccine

Det er langtfra en god idé at lukke døren til offentlige daginstitutioner for børn, der ikke er blevet vaccineret mod mæslinger og andre børnesygdomme.

Det mener Lægeforeningen, der reagerer på et forslag fra Liberal Alliance.

- Det er en rigtig dårlig idé. Det dur ikke. Man kan jo ikke straffe små børn for forældrenes dårlige beslutninger, siger Michael Dupont, næstformand i Lægeforeningen.

- Man forhindrer dem i at komme i institutioner, som kan være godt for det ene og det andet, og isolerer dem i virkeligheden, siger han til Ritzau.

Mæslinger er den mest smitsomme børnesygdom, og den er på fremmarch i Europa. Det har fået WHO til at presse på for at få vaccinen mod sygdommen udbredt.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

29-03-2017 08:29
Trafikanter kørte forbi ulykkested uden at stoppe

En 23-årig tømrersvend, der i morges kørte sin bil ind i et vejtræ i en soloulykke, fik først hjælp, da en tømrer-kollega standsede op og ringede efter ambulance.

Ulykken skete på Søndergade-Ribevej i Varde.

Flere biler kørte forbi uden at stoppe ved ulykkestedet skriver jv.dk

Tømresvenden har slået hovedet og kan endnu ikke huske hvordan ulykken skete.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-03-2017 08:07
Ministerium halverer skøn for antallet af asylansøgere

Danmark modtager færre asylansøgere end ventet.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har derfor nedjusteret skønnet for antallet af asylansøgere i 2017 fra 10.000 personer til 5.000 personer.

Foreløbigt har cirka 650 søgt om asyl i år. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-03-2017 07:49
Vi spiser ude som aldrig før

Der bliver serveret steaks, kaffe og pizza-slices som aldrig før herhjemme.

Ifølge restaurationsbranchens organisation, HORESTA, blev den samlede omsætning i 2016 over 42 milliarder kroner.

- 2016 er et rekordår for de danske restauranter. Aldrig tidligere er danskerne gået så meget ud og spise - og aldrig tidligere har vi haft så mange turister som har spist ude, siger administrerende direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard til DR Nyheder.

Det er stort set alle slags spisesteder, der nyder godt af vores lyst til at spise ude.

Både restauranter, cafeer og pizzeriaer har stigende omsætning.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-03-2017 07:22
LA vil holde ikke-vaccinerede børn væk fra institutioner

Mæslinger er den mest smitsomme børnesygdom, og den er på fremmarch i Europa.

Derfor bør sundhedsmyndigheder i Europa sætte ind for at få udbredt vacciner mod mæslinger, så smitten kan blive stoppet, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

I Danmark er mæslinger dækket ind i MFR-vaccinen, som gives til alle børn. Det er bare ikke alle forældre, der tager imod tilbuddet på deres børns vegne. Og derfor må man skride ind med yderligere tiltag, mener Liberal Alliances børneordfører, Laura Lindahl.

- Det er så trist, at vi er i gang med at vække så alvorlig en sygdom som mæslinger til live igen på grund af nogle faktaresistente forældre, der nægter at forholde sig til fagkundskaben, siger hun.

Hun vil nu undersøge, om forældre kan få frataget retten til at sende deres børn i en offentlig institution, hvis de ikke vaccinerer deres børn.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

29-03-2017 07:11
Elmast styrter sammen over traktor og spærrer vej

En væltet elmast spærrede Grødevej mellem Varde og Grindsted i morges.

Det var en traktor, der ved 04.48-tiden ramte elmasten på marken, hvorefter masten brød sammen og faldt ned over traktoren og ud over vejen.

Til al held fik manden i traktoren ikke elektrisk stød.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til JydskeVestkysten.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-03-2017 06:40
IC4-tog er tilbage i Esbjerg

Efter mere end tre ugers fravær på grund af tekniske problemer, kører der fra i dag atter IC-4-tog på strækningen mellem Esbjerg og Aarhus, ligesom der igen kører regionaltog mellem Fredericia og Odense.

Det vil sige, at DSB fra i dag kører helt efter planen i hele Jylland.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

29-03-2017 06:28
Voldsom stigning i antal ulykker med motorcykler

Sidste år steg antallet af dræbte motorcyklister med hele 37 procent i forhold til året før.

Det viser de foreløbige ulykkestal fra Vejdirektoratet.

En gennemgang af ulykkerne fra 2011-2015, som Vejdirektoratet har foretaget for TV 2, viser, at motorcyklerne kørte for stærkt i næsten otte ud af ti dødsulykker på vejene.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-03-2017 06:19
Slagteri-affald spærrede motorvejen mellem Christiansfeld og Kolding

Motorvej E 45 var onsdag morgen spærret i tre timer mellem Christiansfeld og Kolding, mens der blev ryddet op efter tabt slagteriaffald.

Motorvejen blev genåbnet klokken 08.

Det var en lastbil med slagteriaffald, der over en længere strækning havde tabt en del af sit læs. Det blev opdaget kort før klokken 05.

- Der har ligget ildelugtende slagteriaffald på motorvejen og gjort kørebanen glat og smattet. Derfor skulle motorvejen spules ren fra Haderslev og mod nord, siger vagthavende Kenneth Molberg, Vejdirektoratets Trafikcenter, til TV SYD.

Trafikken blev ledt fra motorvejen ved afkørsel 66 og via landevej 170 frem til Kolding og tilbage på motorvejen ved Kolding Syd.

Det gav pres på indfaldsvejen til Kolding Syd i morgentrafikken, hvor der på landevej 170 stort set var kø fra Christiansfeld til Kolding.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

29-03-2017 06:17
Stigende vikarforbrug i psykiatrien i mange regioner

I fire ud af fem regioner stiger udgifterne til vikarer i psykiatrien.

Størst er stigningen i Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Sjælland, hvor udgifterne til vikarer stiger henholdsvis 42,2 procent, 53,8 procent og 122,8 procent fra 2010 til november 2016.

Det viser aktindsigter, som Fagbladet FOA har fået fra de fem regioner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-03-2017 06:06
Dansk erhvervsliv mangler udenlandske it-medarbejdere

Dansk Erhverv vil have politikerne til at gøre det lettere for de udenlandske it-specialister at komme til Danmark og få et arbejde.

I dag kræves det, at udlændinge uden for EU tjener minimum 408.000 kroner om året, hvis de skal arbejde i Danmark. Det vil Dansk Erhverv have sat ned til 323.198 kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-03-2017 05:00
Pape vil lade udviste kriminelle afsone straffe i Østeuropa

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) arbejder på at leje sig ind i østeuropæiske fængsler, hvor planen er at lade udviste kriminelle afsone deres straf.

Efter et møde med europæiske kolleger i Bruxelles er meldingen tirsdag, at projektet skrider fremad. Både Rumænien og Litauen ser ud til at være klar, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

29-03-2017 05:00
Esbjerg-boss ser ingen lukningsfare efter røde tal

Der er ingen grund til at frygte, at Esbjerg fB ikke i fremtiden kan drive en professionel fodboldklub, selv om klubben tirsdag udsendte et regnskab for 2016, der lød på minus 36,8 millioner kroner.

Med en egenkapital på 3,3 millioner kroner og et forventet underskud på 15-20 millioner kroner i 2017 kunne fremtiden ellers se dyster ud for Esbjerg fB, men der er udsigt til bedre tider, siger bestyrelsesformand Kristoffer Jarl Kristensen.

- Regnskabet er påført af en statsautoriseret revisor uden anmærkninger. Det betyder, at der er sikret den nødvendige likviditet til at gennemføre regnskabsåret, ellers ville der have været en anmærkning.

- Det tager ikke livet af klubben i 2017 i hvert fald. Jeg tvivler også på, at det tager livet af klubben generelt, for der er mange gode mennesker, som vil noget godt for Esbjerg fB, siger bestyrelsesformanden.

Han hæfter sig ved, at en stor del af underskuddet for 2016 stammer fra engangsudgifter.

Esbjerg ligger sidst i sin gruppe i nedrykningsspillet. Ender det også sådan, skal klubben sammen med tre konkurrenter spille opgør om at undgå en degradering til 1. division.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

29-03-2017 05:00
Politi-app er blevet et uundværligt våben for betjente

Ulovligt parkerede biler, cykler smidt i en busk, og mulige spritbilister.

Det er blot nogle af de ting, danskerne i snart tre år har tippet politiet om via applikationen ’Politi’.

Ifølge Rigspolitiet får alle landets politikredse mange tips fra borgerne, siger Thomas Kristensen, der er talsmand i Rigspolitiet til DR Nyheder,

- Det viser, at borgerne er glade for den. Vi er rigtige tilfredse med, at vi har fået denne mulighed, og at borgerne har taget godt imod den, siger han og understreger samtidig, at det altid er vigtigt for politiet at være til stede på platforme, hvor danskerne er.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-03-2017 05:00
Omkørsel mellem Hoptrup og Genner

Trafikanter må beregne længere køretid på strækningen mellem Hoptrup og Genner,.

Aabenraa Kommune påbegyndte i går arbejdet med en rørføring på Haderslevvej lige nord for Genner.

Trafikanter, der skal mod syd, skal i stedet køre af i Hoptrup og ned over Diernæs, Sønderballe, Sønderballe Strand for igen ved Genner at komme ud på Haderslevvej. På samme måde skal trafikanter, der kører mod nord, køre af ved Genner og ud på Haderselvvej igen ved Hoptrup.

Det forventes at arbejdet vil stå på i 8-10 arbejdsdage. Der er opsat skilte, som guider trafikanter på rette vej til omkørslen.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Aabenraa

29-03-2017 04:30
Justitsminister vil se på auktionslov efter lovbrud

Efter en ny sag om stjålen kunst, der er blevet solgt via det online auktionshus Lauritz.com, vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kigge på auktionsloven.

Det skriver Politiken.

- Det siger sig selv, at videresalg af stjålne genstande er fuldstændig uacceptabelt. Det gælder selvfølgelig også for auktionshuse. Jeg har derfor allerede besluttet at nedsætte et sagkyndigt udvalg.

- Lovgivningen om auktioner er fra før internettets tid og tager derfor ikke højde for, at mange varer bliver købt og solgt på nettet. Det er derfor, at reglerne nu skal gennemgås, siger Søren Pape Poulsen til avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

29-03-2017 04:30
Skotland vil stemme om uafhængighed

Et flertal i det skotske parlament har vedtaget, at skotterne atter skal stemme om, hvorvidt de fortsat vil være en del af Storbritannien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-03-2017 04:30
Auditørkorps indstiller efterforskning af angreb

Forsvarets Auditørkorps indstiller efterforskningen af et angreb 17. september 2016, som to danske F-16-jagerfly deltog i.

Forsvaret har tidligere afvist, at bomber fra de danske fly har dræbt civile. Efterforskningen indstilles nu, fordi der ikke er en "rimelig formodning for, at et strafbart forholder, som forfølges af det offentlige, begået af dansk tjenestepersonale".
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-03-2017 04:30
Naboer samler ind til Prokopek

Den 35-årige byrådspolitikker Tommy Prokopek fra Sønderborg døde pludseligt i søndags.

Han efterlod sig sin kone Henriette Moos Prokopek og deres døtre Anna på tre år og Alberte på fem måneder.

Nu har naboerne på Storkemosevej taget initiativ til en indsamling til fordel for familien.

Indsamlingen har det ene formål at støtte børnene skriver jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-03-2017 04:30
Energy taber i 4. semifinale kamp

I går aftes blev den 4. kamp spillet i semifinale-serien i isligaen imellem Frederikshavn og Esbjerg Energy.

Det tunge Esbjerg-pres til sidst i kampen var desværre ikke nok og der kunne Frederikshavn kalder sig vinder med 3-2 sejr.

Der er dermed udlignet til 2-2 i kampe i semifinalen.

Af: Mike Forde

28-03-2017 09:31
Danmark Rundt kan fortsat følges på TV

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt bliver også i fremtiden transmitteret direkte på tv.

DR har sikret sig rettighederne til at vise løbet frem til og med 2022-udgaven.

Løbet blev første gang sendt direkte i 2015. Dette års udgave cykles fra 12.-16. september.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-03-2017 09:29
Tysk orden og hæder til Hinrich Jürgensen efter 10 år som formand

Hinrich Jürgensen har været formand for det tyske mindretal i Danmark de seneste 10 år.

Og det blev han belønnet for i går aftes med den fornemme tyske orden Verdienskreuz am Bande skriver TV Syd,

- Dit arbejde har styrket det dansk-tyske venskab, som aldrig har været bedre. Vi ved, at vi kan stole på dig, når det gælder det dansk-tyske samarbejde, sagde den tyske ambassadør i Danmark, Claus Robert Krumrei, da han uddelte ordenen i overværelse af et par hundrede fremmødte i Haus Nordschleswig i Aabenraa.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-03-2017 09:17
Uber lukker i Danmark

Uber lukker ned i Danmark, det fortæller selskabet på et pressemøde i dag. Ifølge selskabets danske talsmand bliver den populære samkørselstjeneste endeligt lukket den 18. april.

I forbindelse med afsløringen af den nye taxalov udtalte Uber, at loven kunne gøre det af med Uber i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-03-2017 08:42
Danske Regioner afviser forbud mod religiøse symboler

Danske Regioner vil ikke gå videre med et forslag om at forbyde religiøse, politiske og ideologiske symboler, som kommer fra Liberal Alliance og Nye Borgerlige i Region Syddanmark.

Men formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman (S) understreger, at Danske Regioner ikke kan blande sig i, hvilke beslutninger Region Syddanmark træffer på området.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-03-2017 08:18
Det belgiske kongepar ankommer til Danmark

Den belgiske kong Philippe og dronning Mathilde er netop landet i i Københavns Lufthavn og starter dermed deres statsbesøg i Danmark, der varer i dag og i morgen.

Den store kulmination sker tirsdag aften, hvor Dronningen og resten af den danske kongefamilie afholder gallataffel for kong Philippe og dronning Mathilde, hvor ministre og en række særligt indbudte gæster vil komme.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-03-2017 07:58
Antallet af domme daler blandt unge mænd

Færre unge mænd end tidligere bliver dømt for at stjæle, slå, begå hærværk og overtræde andre bestemmelser i straffeloven.

Sidste år var der 24 fældende domme per 1000 mænd mellem 20 og 24 år, mens tallet i 2012 var oppe på 38. Det er fjerde år i træk, at antallet falder, oplyser Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-03-2017 07:09
Silvan og Stark skal have ny ejer

Den britiske koncern Wolseley vil af med sine nordiske forretninger, herunder danske DT Group, der står bag byggemarkedskæderne Silvan og Stark.

Det skriver finans.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-03-2017 06:29
1,7 mio. bilister skifter til sommerdæk i april

Får man ikke rørt sig nok, så er april en kærkommen lejlighed til for mange at skifte hjul på bilen. 66 procent af landets mere end 2,6 mio. bilister, eller lidt mere end 1,7 mio. bilejere, skifter nemlig vinterdæk til sommerdæk i april. Og af dem tager knap hver anden ’gør-det-selv-tøjet’ på.

Det viser en ny undersøgelse udført af Applus Bilsyn blandt 3.014 bilister.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-03-2017 05:14
Ny test skal gøre trafikken mere sikker

Folk, der er ved at tage kørekort, har som regel godt styr på det med vejskilte.

Men med tiden forsvinder teorien måske i glemslen. Eller der indføres nye skilte, der forvirrer folk, der tog kørekort for år tilbage.

I hvert fald viser målinger ifølge Vejdirektoratet, at mange danskere ikke forstår vejskiltenes betydning.

Det skal en kampagne nu lave om på. I en test på internettet kan man teste sig selv i, hvor god man er til af læse skiltene i trafikken.

Hvis du har lyst til at teste dig selv finder du testen på Vejdirektoratets hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-03-2017 05:04
Esbjergensisk byrådsmedlem trækker sig

Medlem af Esbjerg Byråd for Venstre, Kurt Jakobsen fik tirsdag i sidste uge en dom i byretten for mandatsvig mod sin tidligere arbejdsplads, Naturstyrelsen Vadehavet.

Nu er han blevet sygemeldt. Det oplyser borgmester Johnny Søtrup til jv.dk

- Kurt har sygemeldt sig på ubestemt tid, og han afstår også fra sin plads på kandidatlisten indtil videre lyder det fra borgmesteren.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-03-2017 05:00
Sverige vil forlænge grænsekontrol

Visionen om den fri og ukontrollerede bevægelighed i Europa vil også sommeren over blive mødt med skepsis fra en række lande.

I forbindelse med et ministermøde mandag i Bruxelles siger Sveriges indenrigsminister, at de svenske grænser fortsat skal bevogtes.

Blandt andet ønsker den svenske regering at se en øget omfordeling af asylansøgere i Europa, inden man igen vil åbne op.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

28-03-2017 05:00
TIlbagekalder müsli af frygt for glasskår

Midsona Danmark A/S tilbagekalder et parti Urtekram økologisk "Muesli Crunchy aronia", da der er risiko for glasskår i produktet. Müslien er produceret den 23. november 2016.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

28-03-2017 05:00
Stærekasser mod fart i Syddanmark

Transportministeriet vil i hvert fald omdanne 20 af politiets 100 mobile "pengemaskiner" til fastmonterede stærekasser.

Vejdirektoratet har i den forbindelse udpeget 44 særligt farlige strækninger, hvor ulykker forekommer oftest.

Fem af dem er i Sydjylland. Nærmere bestemt to veje i og omkring Esbjerg, en i Brørup og de sidste to i Kolding. Det skriver jv.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-03-2017 05:00
Nye regler i Regionen efter Holst-sag

Det var et enigt regionsråd, som mandag eftermiddag vedtog nye og præciserede rammer for den politiske betjening i forbindelse med valgkampen til efteråret. Regionsrådet vil blandt andet indskærpe, at ingen ansatte yder bistand til politikerne.

"Det er et krav, at regionens medarbejdere er upartiske i udførelsen af deres arbejde", skriver regionen i det oplæg, som politikerne skal diskutere, og som med stor sandsynlighed bliver vedtaget af et bredt flertal.

De nye regler kommer i forlængelse af sagen med tidligere regionsformand Carl Holst (V), som siden sommeren 2015 har været under anklage for at have haft sin egen personlige rådgiver til at yde bistand i ugerne op til folketingsvalget den 18. juni samme år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-03-2017 04:56
Airbnb overhaler antallet af hotelværelser i Danmark

Antallet af overnatninger og værter på udlejningsportalen Airbnb har siden 2015 været på himmelflugt.

Fra 2015 til 2016 er antallet af overnatninger således steget fra 1,7 millioner til tre millioner, mens antallet af udlejere er steget fra 21.000 til 30.000.

Det fremgår af nye tal, som hotellernes brancheorganisation, Horesta, har fået udleveret af Airbnb, skriver Politiken.

Dermed er der flere Airbnb-senge end hotelværelser i Danmark, vurderer Horesta. Organisationen kalder det mere presserende end nogensinde, at der kommer styr på skattebetalingen i den voksende industri af private udlejere.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

28-03-2017 04:54
Færre chefer forventer at sende danske job til udlandet

Andelen af danske virksomheder, der vil sende opgaver til udlandet, er faldet markant.

Det viser en ny undersøgelse, skriver Berlingske.

Ifølge undersøgelsen forventer 27 procent af de adspurgte chefer at sende job og opgaver til udlandet i det kommende år. Det er et fald fra 52 procent i 2016.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

28-03-2017 04:30
Offentligt underskud i 2016 langt mindre end året før

Det offentlige havde i 2016 et underskud på 18,6 milliarder kroner.

Det er 8,6 milliarder kroner lavere end underskuddet i 2015, viser tal fra Danmarks Statistik.

Finansminister Kristian Jensen (V) glæder sig over, at det går den rigtige vej med gældsætningen.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

28-03-2017 04:30
Britisk politi: Gerningsmand bag London-terror havde ikke forbindelse til IS

Der er ikke fundet bevis på, at Khalid Masood, som stod bag angrebet i London i sidste uge, havde forbindelser til Islamisk Stat eller al-Qaeda, oplyser britisk politi ifølge BBC og Reuters.

Der er tegn på, at han interesserede sig for jihad (hellig krig), siger politiet, der dog endnu ikke har klarlagt, hvorfor Masood gennemførte onsdagens angreb.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

28-03-2017 04:30
Ung pige smed affald i skoven

En 17-årig ung kvinde fra Ribe kan se frem til et efterspil i form af en bøde.

Den unge kvinde havde i weekenden ryddet op i sin bolig, og efterfølgende smed hun fire sække med affald på en skovsti ved Mosevej i Ribe.

Kvinden bor selv i nabolaget skriver jv.dk

Hun blev af politiet bedt om at fjerne affaldet igen - og står nu til en bøde på cirka 5.000 kroner, oplyser Lokalpolitiet i Ribe.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-03-2017 04:29
Flygtningenævnet: Mange afviste asylsager er 'konstruerede'

Over halvdelen af de asylsager, som Udlændingestyrelsen giver afslag på, bedømmes som usandsynling og konstrueret.

Det viser TV 2's gennemgang af 500 afviste asylsager, som blev afgjort i Flygtningenævnet i 2016. Alene de sidste tre måneder af 2016 blev der afgjort 2.400 asylsager.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-03-2017 03:32
Pædagoger står ofte alene med mange børn

Landets pædagoger oplever, at de kan stå alene med ansvaret for op til 17 børn.

Det viser af en undersøgelse lavet af pædagogernes fagforbund, Bupl.

Over 8000 pædagoger fra hele Danmark har deltaget, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

28-03-2017 03:31
Forældre føler sig pressede til at købe børns skole-computer

Skolen skal stille nødvendige undervisningsmidler som computere til rådighed, står der i loven. Men trods det oplever 23 procent af forældrene, at deres barns skole opfordrer til, at børnene selv tager it-udstyr med.

Det viser en undersøgelse lavet af Skole og Forældre i 2016.

Derfor skal undervisningsminister Merete Riisager (LA) i dag på et samråd svare på, hvordan hun vil sikre, at skolerne overholder loven.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook