20-08-2019 14:27
De rige skal betale for at have penge i banken

Bankerne taber i dag penge, når danskerne sætter deres penge i banken.

Derfor har Jyske Bank som den første bank herhjemme indført negativ rente - men kun for de mest velhavende privatkunder. Altså skal dem med mere end 7,5 millioner på bankbogen betale for at have deres pengene stående i banken.

Eksperter mener at flere banker snart følger efter, fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

20-08-2019 13:31
Nyt trafik-kaos ved Adsbøl

I sidste uge var politiet ude med fotovognen i Adsbøl ved Sønderborg. Man målte fart på skolevejen i forbindelse med skolestart, og det gik mildest talt skidt med masser af sager.

Af samme grund kom fotovognen tilbage i dag, og det gik ikke meget bedre. 52 sager og 11 klip var det nedslående resultat, politiet kunne notere.

En enkelt bilist kørte så stærkt, at det kostede en betinget frakendelse af kørekortet.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 13:26
20-årig dømt for alvor brandstiftelse

En 20-årig mand er blevet idømt to og et halvt års fængsel efter at have sat ild til en ejendom med syv lejligheder i Løgumkloster. En ejendom med i alt 13 beboere.

Den dømte blev straffet for kvalificeret brandstiftelse, da han måtte have indset, at beboerne på stedet blev udsat for overhængende fare.

Ingen kom til skade i forbindelse med branden, men flere måtte reddes ud i nogle meget dramatiske timer.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 13:00
Venstre-bagland vil have Løkke og Jensen ud

Flere medlemmer af Venstres bagland vil nu have både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ud af partiets ledelse.

Det sker efter en tid med stort drama og magtkampe mellem de to, og nu er det nok.

Løkke og Jensen er så skadelige for Venstre, at de bør skiftes ud med friske kræfter på de vigtige poster, mener flere Venstre-medlemmer.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 12:40
Chokolade tilbagekaldes

Nu er der dårligt chokolade-nyt.

To varianter af chokolade i æsker bliver kaldt tilbage af PR Chokolade, fordi en af chokoladerne i æskerne indeholder jordnødder.

Det er ved en fejl ikke blevet oplyst i ingredienslisten, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, der skriver, at man kan blive syg af at spise dem.

Det drejer sig om hvide og blå æsker af mærket Orangeriet Vest. Æskerne er blevet solgt via Interflora og andre blomsterbutikker.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 12:20
Thulesen Dahl til alvorssnak i Gram

Dansk Folkeparti er i dag i Sønderjylland, hvor partiformand Kristian Thulesen Dahl er at finde på Gram Slotskro. Her skal han tale med mere end 200 DF’ere.

Formålet med besøget i baglandet er at finde ud af, hvad der gik galt ved Folketingsvalget den 5. juni, hvor DF fik sønderjyske klø og på landsplan tabte 21 pladser i Folketinget.

Tirsdag kan det sønderjyske bagland så tale med Thulesen Dahl og komme med forslag til, hvordan man på ny kan vende stemningen lokalt.

Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 12:00
Hyldestkoncert til John Prine søndag aften på Tønder Festival

I sidste uge indløb den triste meddelelse, at sygdomsramte John Prine var nødt til aflyse sin aktuelle turné i Europa. Den 72-årige amerikanske sangskriver skulle have givet koncert søndag aften i Telt 1 på Tønder Festival.

Programmet søndag aften ser nu anderledes ud, men publikum bliver ikke snydt for John Prines store sange.

Talrige musikere og sangskrivere har nemlig sagt ja til stille op til en stor hyldestkoncert med titlen “All The Best – John Prine Tribute.”

“Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

John Prine vender tilbage og giver koncert søndag 30. august på Tønder Festival 2020.
Af: Mike Forde

20-08-2019 12:00
Restaurationer i Tønder holder længere åbent

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at give alle restaurationsvirksomheder inden for bygrænsen i Tønder tilladelse til at holde ekstra åbent i forbindelse med Tønder Festivalen.

Der er nemlig givet en særlig bevilling, således at alle må holde åbent frem til klokken 05.00 fra og med fredag til søndag i denne uge.

Til gengæld må der ikke udskænkes alkohol mellem 05.00 og 06.00, mens der skal holdes lukket frem til klokken 09.00 om formiddagen.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 11:02
Politi efterforsker parti-støttesag

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen om anonyme donationer og mulig ulovlig valgkampsstøtte til Venstre-profilen Britt Bager.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen handler om, hvorvidt det er tilladt at anonymisere politiske donorer, som kanaliserer penge til politikeres valgkampe ved hjælp af flere selskaber. Ifølge loven skal politikere offentliggøre navn på alle der giver mere end 20.000 kroner til deres valgkamp, men ved at sprede 100.000 over flere selskaber, kan navnet holdes hemmeligt.
Af: Marianne Thorø

20-08-2019 10:25
Ulykkestog skal destrueres

Toget fra togulykken 2. januar på Storebæltsbroen, der kostede otte passagerer livet, kommer ikke ud at køre igen.

Det står til at blive hugget op og destrueret. Det skriver Avisen Danmark.

ifølge direktør for drift i DSB, Per Schrøder, er der følelser i det modsat eksempelvis en brand i et tog. Så i respekt for de afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Avisen Danmark

20-08-2019 08:28
Tag toget til og fra Tønder Festival

Lad bilen stå og lad Arriva fragte dig sikkert til og fra Tønder Festival, der begynder på torsdag.

Arriva har nemlig indsat ekstra tog til at køre dig sikkert hjem om aftenen.

Aften og nat fredag d. 23. august og lørdag d. 24. august har Arriva indsat ekstra tog, der kører dig sikkert hjem fra Tønder Festival.

Togene har afgang fra Tønder Station og kører på strækningerne Tønder - Esbjerg og Tønder - Niebüll.
Af: Mike Forde

20-08-2019 08:25
Minister varsler loft over renter på kviklån

Et bredt politisk flertal i Folketinget er klar til at indføre et loft over, hvor høje omkostninger forbrugerne kan betale for kviklån.

Det skriver Børsen.

Flere partier har nemlig skiftet holdning til kviklån. Det vil regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup (S) udnytte til at lave en bred politisk aftale.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

20-08-2019 07:07
Epstein efterlader sig 578 millioner dollars

Den vanærede amerikanske finansmand Jeffrey Epstein lavede to dage før sin død et testamente, som viser, at han efterlader sig 578 millioner dollar. Det skriver avisen the New York Post.

Hele hans formue bliver ifølge avisen overdraget til en fond med navnet “The 1953 Trust”. Der optræder ikke andre arvinger i testamentet.

Jeffrey Epstein tog sit eget liv i fængslet hvor han sad på grund af sexforbrydelser.
Af: Marianne Thorø

20-08-2019 07:06
Vindkraft fra Europa kan dække hele verdens strømbehov

Europa har vind og plads nok til at levere hele verdens elektricitetsbehov inden 2050 via vindmøller.

Det har et internationalt forskerhold med en dansker i spidsen regnet sig frem til ifølge DR Nyheder.

Ifølge rapporten, der udkom i sidste uge, er der plads til 11 millioner vindmøller i Europa. De kan producere omkring 497 exajoule energi. Det er mere end verden forventes at bruge i 2050.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

20-08-2019 06:00
Lastbilchauffør død i ulykke

En lastbilchauffør er her til eftermiddag død i en ulykke på Versterbækvej uden for Sig nær Varde, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Lastbilen påkørte et træ, som væltede ned over lastbilen.

Ingen andre trafikanter var impliceret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-08-2019 05:31
Politiet skifter ud i ledelsen efter skandale om teledata

Rigspolitiet skifter ud i ledelsen midt i skandalen om fejlbehæftede teledata.

Politidirektør John Vestergaard, der hidtil har haft ansvaret for den afdeling, der har stået for teledata, er blevet flyttet fra sin post.

Det sker samme dag som Rigsadvokaten meldte ud at teledata den kommende tid ikke længere må bruges i retssager.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-08-2019 05:29
Minister lunken over for gratis tog og busser

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er klar til at regne på et forslag fra Dansk Folkeparti om gøre busser og tog i landets fire største byer gratis.

Men ministeren har svært ved at se forslaget blive til virkelighed. Det vil være “meget, meget dyrt” vurderer han og tilføjer at de samlede billetindtægter i den kollektive transport er cirka 10 milliarder kroner om året.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-08-2019 04:52
Danske Kirker franarret næsten en million

Organisationen Danske Kirkers Råd er blevet franarret næsten en million kroner. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det var det klassiske nummer hvor en medarbejder modtager en mail fra chefens mailkonto, med en ordre om med det samme at overføre penge til nogle bestemte konti.

Medarbejderen adlød og først da chefen vendte tilbage efter sommerferien stod det klart at det ikke var ham der havde sendt mailen. På det tidspunkt var der overført 997.000 kroner til konti i Rumænien og England.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Kristelig Dagblad

19-08-2019 15:08
Dømt for at brænde bålhytte af

To unge mænd er hver især blevet idømt en bøde på 1.500 kroner for uforsigtig omgang med levende ild.

I en bålhytte i Vester Sottrup tilhørende Sønderborg Kommune dummede de sig markant i juni sidste år.

Her valgte de to mænd at smide så meget træ og affald på et bål, at ilden fik fat i hytten. Den udbrændte delvist, og derfor er der nu en bøde på vej.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 14:16
Fanø hyldet i bedste sendetid

Søndag aften var der branding i verdensklasse til Fanø og Kellers Badehotel, da TV2-succesen Toppen af Poppen havde premiere.

Gennem de næste mange uger kan man høre nogle af landets største musikere fortolke hinandens sange, og det hele foregår i de smukke rammer på Fanø.

Optagelserne til programmet stod på i foråret, og ved gårdsdagens premiere var det Anders Blichfeldts sange, der blev fortolket.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 14:13
Mange ældre vælter i trafikken

Hver dag er en masse danskere, der træder ud i pedalerne på cykel. Og faktisk er der flere og flere af dem, der hører til i kategorien af ældre.

Det viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik, og det er jo meget godt. Hvad der dog er knapt så godt er, at der samtidig er rigtig mange ældre impliceret i cykelulykkerne.

En undersøgelse viser, at hver 10. Over 65 år er væltet på cykel inden for det seneste år.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 13:23
Telefejl kan have påvirket Emilie Meng-sagen

Det kan have haft betydning for efterforskningen af drabet på Emilie Meng, at der har været alvorlige fejl i politiets teledata.

Det vurderer Mai-Brit Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for familien.

Hun fortæller til DR Nyheder at hun bliver meget nervøs for at telefejlene i yderste konsekvens kan have betydet, at politiet har udelukket Emilie Mengs drabsmand på et fejlagtigt grundlag.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 13:12
Ung mand dømt for narkohandel

En 23-årig mand fra Aabenraa er blevet idømt 60 dages fængsel for besiddelse af knap 8 gram amfetamin.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi og Anklager Sydjylland på Twitter,

Den unge mand ville sælge stofferne videre, men det fandt politiet ud af, da de i 2018 ransagede hans lejlighed efter et tip. Den 23-årige er også tidligere straffet for narkohandel.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 12:00
Få billetter tilbage til Tønder Festival

Hvis du har planer om at tage til årets Tønder Festival, der begynder på torsdag, og endnu ikke har købt billet - ja så skal du til at skynde dig.

Festivallen melder, at der kun er få partout-billetter tilbage.

Ligeledes er der næste også udsolgt af lørdagsbilletter.

Vejrguderne ser ud til at være med Tønder Festival i år....der loves op til 25 grader både lørdag og søndag.
Af: Mike Forde

19-08-2019 11:35
Enorme mængder slam køres fra Haderslev

Tidligere på året blev der fjernet store mængder slam fra havnebunden i Haderslev, hvor forureningen var markant.

Og her var noget at komme efter. I alt blev der samlet 15.000 kubikmeter slam – Det svarer til 11,6 millioner mælkekartoner fyldt op med slam, skriver jv.dk.

Det forurenede stads er nu kørt til Aalborg og til deponi.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 11:19
Fødevarestyrelsen advarer mod fisk fra Als

Har du købt fisk på kræmmermarked eller måske på en alsisk campingplads denne sommer? Hvis du har så læs lige med her.

Fødevarestyrelsen advarer kunder, der har købt røget ål, røget ørred eller fiskefrikadeller fra en ulovlig fiskehandler på Als.

Der er tale om en fiskebil tilhørende Claus Fynbo Hansen, oplyser Fødevarestyrelsen på myndighedens hjemmeside. Virksomheden er dog ikke registreret og fiskene er behandlet under uhygiejniske forhold.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 10:37
Sag om alvorlig brand starter mandag

Tilbage i januar var flere personer i stor fare, da den tidligere Møllekro i Løgumkloster pludselig stod i brand.

En 20-årig mand blev tiltalt i den forbindelse, og mandag starter retssagen mod ham. Han er tiltalt for brandstiftelse under skærpende omstændigheder og har været varetægtsfængslet i syv måneder.

Den unge mand risikerer adskillige års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 10:33
Reaktionerne vælter ind til Lars Larsen

Reaktionerne strømmer lige nu ind efter nyheden om, at Danmarks dynekonge og en af vores største købmænd gennem tiderne er gået bort.

På de sociale medier er mange prominente politikere lige nu ude med tanker til Lars Larsen og hans efterladte, mens også kulturpersoner og musikere udtrykker deres kondolence.

Blandt dem musikeren Simon Kvamm, der har nær tilknytning til Silkeborg og omegn og derfor i den grad har mærket Lars Larsens enorme betydning – Både lokalt og for Danmark.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 09:08
Lars Larsen er død

Grundlæggeren af JYSK, Lars Larsen, er død.

Han blev 71 år.

Som grundlægger stod Lars Larsen i spidsen for JYSK indtil juni 2019, hvor han på grund af fremskreden leverkræft valgte at overdrage formandsposten for Lars Larsen Group til sin søn, Jacob Brunsborg.
Af: Mike Forde

19-08-2019 08:42
Rigsadvokaten stopper midlertidigt brug af teledata som bevis

Rigsadvokaten stopper midlertidigt brug af teledata som bevis for domfældelse efter fund af nye alvorlige fejl.

Det vil indtil videre gælde i to måneder frem til 18. oktober. Indtil da skal fejlene undersøges.

Det oplyser Justitsministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 07:58
Espersen: Trump udøver majestætsfornærmelse

Brud på diplomatiet, en fornærmelse, uforskammet.

Det er nogle af de ord, som Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, bruger, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har sået tvivl om, hvorvidt han kommer til Danmark på det planlagte statsbesøg 2.-3. september.

– Det strider imod alt, og det er en stor fornærmelse mod dronningen, som jo er hans vært, siger Søren Espersen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 07:57
Espersen kritiserer Trumps tvivl om DK-besøg

Dansk Folkepartis Søren Espersen holder sig ikke tilbage med kritik af den amerikanske præsident Trump efter han i aftes dansk tid overfro den amerikanske presse såede tvivl om hvorvidt han overhovedet kommer til Danmark i begyndelsen af næste måned.

Brud på diplomatiet, en fornærmelse, uforskammet er blot nogle at ordene fra DFs udenrigsordfører.

– Det strider imod alt, og det er en stor fornærmelse mod dronningen, som jo er hans vært, siger Søren Espersen ifølge DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø

19-08-2019 06:14
Politiet mangler ressourcer

Flere tillidsmænd fra politiets afdelinger for personfarlig kriminalitet slår nu alarm - ifølge dem mangler der ressourcer til at opklare sager om alvorlig kriminalitet som blandt andet vold og drabsforsøg.

I en dokumentar som sendes her på TV 2 torsdag står flere tillidsmænd frem og fortæller om problemerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-08-2019 06:00
Grønland er IKKE til salg

Nej, Grønland er ikke til salg. Det fastslår statsminister Mette Frederiksen nu endegyldigt efter sidste uges rygter om at USA kigger på muligheden for at købe Grønland.

- Grønland er ikke til salg. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håber vedholdende, at det ikke er noget, der er alvorligt ment, siger Mette Frederiksen der er på besøg i Grønland i disse dage.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-08-2019 05:23
Ulovlige fisk solgt på kræmmermarkeder og campingpladser

Har du købt enten røget ål, røget ørred eller fiskefrikadeller fra en fiskebil tilhørende Claus Fynbo Hansen på Als, bør du smide dem ud.

Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen, der på baggrund af et anonymt tip, søndag besøgte den ulovlige fiskevirksomhed på adressen Apotekergade 1 i Nordborg på Als.

Virksomheden er uregistreret, og har dermed ikke været underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontroller.

Endvidere er fødevarerne produceret under uhygiejniske forhold, blandt andet er fiskene håndteret i et bryggers, hvor der også blev opbevarfet jord og urtepotter.

Fiskevarerne er blandt andet blevet solgt på kræmmermarkeder og campingpladser på Als og kan indeholde fx listeriabakterier, som kan være livsfarlige for ældre og svækkede.

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen kunderne til enten at levere fiskene tilbage til virksomheden eller kassere dem.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 05:22
Dødeligt stærke feststoffer kan nemt købes på nettet

For bare 20 år siden var du nødt til at kende de rigtige menensker og have tusindkronesedler i lommerne, hvis du skulle have fingre i et gram kokain eller to.

Men i dag tager det ikke mere end et par klik at komme frem til en side på det mørke internet, på Instagram, Facebook og Snapchat.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 05:19
Briterne vil mangle mad, medicin og benzin

Hvis det ender med et hårdt Brexit den 31. oktober så vil det betyde store praktiske problemer for befolkningen. Det afslører et internt notat fra den britiske regering.

Regeringen forventer mangel på både mad, medicin og benzin.

Derudover vil et hårdt Brexit betyde en fast grænse mellem Irland og Nordirland – noget, som alle britiske politikere har sagt, de ønsker at undgå.
Af: Marianne Thorø

19-08-2019 05:18
Kvinde fundet død i Augustenborg Fjord

I går formiddags blev der slået alarm, da en person var i nød på Augustenborg Fjord.

Politi, lægeambulance og en redningshelikopter blev sendt til stedet, hvor en livløs person blev bjærget fra vandet og fik livreddende førstehjælp.

Personen blev senere identificeret som en 70-årig kvinde, og hun er nu erklæret død.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ingen mistanke om, at der ligger en kriminel handling bag.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-08-2019 05:09
DF vil kigge på muligheden for gratis offentlig trafik

Det skal undersøges, hvad det vil koste at gøre den offentlige transport gratis, mener Dansk Folkeparti ifølge Jyllands-Posten.

I første omgang skal der kigges på muligheden i de fire største byer i landet, fortæller partiets klimaordfører Morten Messerschmidt.

Han tror, at det vil være en bedre idé at satse på gratis kollektiv trafik frem for at have et ensidigt fokus på el- og brintbiler.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Jyllandsposten

19-08-2019 05:05
Trump sår tvivl om DK-besøg

USA's præsident er ikke sikker på, at han kommer til Danmark til september alligevel, selv om det er planlagt.

Det sagde han på et pressemøde i aftes dansk tid, hvor han blev spurgt ind til planerne om at købe Grønland.

Det er dronning Margrethe, der har inviteret Donald Trump på et officielt statsbesøg. Planen er, at han skal ankomme til Danmark 2. september, efter at han dagen forinden har besøgt Polen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-08-2019 15:17
Ejer chokeret over mulig påsat brand

I nat blev Hjørnegrillen i Løgumgårde ramt af en kraftig brand. En brand der fuldstændig ødelagde grillen, hvor der nu kun står en brandtomt tilbage.

Politiet melder, at man undersøger branden nøje, da den meget vel kan være påsat. Det står ejeren af Hjørnegrillen dog fuldstændig uforstående overfor.

Den relativt nye ejer af stedet mener nemlig ikke, at han har nogen umiddelbare fjender.
Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 14:24
Statsrevisorerne kritiserer Skattestyrelsens regnskab

Statsrevisorerne retter igen i år en skarp kritik mod Skattestyrelsens regnskab, som Rigsrevisionen ikke kan bekræfte rigtigheden af.

Det siger formand for Statsrevisorerne Henrik Thorup (DF) efter et møde.

-Vi må endnu engang desværre konstatere, at Rigsrevisoren endnu en gang tager forbehold over for rigtigheden af regnskabet, siger han.
Af: Marianne Thorø

16-08-2019 14:13
Novo Nordisk sagsøgt for milliarder

Novo Nordisk er blevet sagsøgt af en gruppe aktionærer for kursmanipulation, og de kræver en samlet erstatning på 11,8 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Investorerne, der tæller pensionskasser og formueforvaltere, mener, at de har købt Novo Nordisk-aktier på et uoplyst grundlag.
Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 14:00
Masser af klip på skolevejene

Politiet må desværre til det igen.

På en skolevej i Løgumkloster var skolepatruljen i morges i aktion, men det holdt ikke bilisterne fra at køre for voldsomt. Hele 40 bilister blev blitzet, hvoraf de otte kan se frem til klip i kørekortet.

På skolevejen Spangsbjerg Kirkevej i Esbjerg gik det heller ikke alt for godt. 20 kørte for stærkt og tre fik klip på vejen, der tæller både AMU Vest, Bakkeskolen, Esbjerg Gymnasium og VUC.
Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 13:18
Haderslev søger førstehjælpere

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune opfordrer alle kommunens borgere til at stille sig til rådighed som førstehjælpere.

Opfordringen er et led i Haderslev Kommunes fortsatte bestræbelser på at sikre et stærkt akutberedskab i kommunen.

I Haderslev Kommune findes tre akuthjælperordninger bemandet med frivillige akuthjælpere: på Årø, i Fjelstrup og i Sommersted. Flere førstehjælpere skal øge trygheden i lokalområderne.

Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 13:00
Grillbar spist af flammerne

I nat var der drama i Løgumgårde. Her måtte flere naboer nemlig evakueres, da der udbrød brand i en grillbar på Teglgårdsvej.

Flammerne stod flere meter oppe, og bygningen er her fredag fuldstændig udbrændt.

Branden blev opdaget af en forbipasserende natten til fredag, og politiet undersøger lige nu sagen. Det formodes nemlig, at der kan være tale om en påsat brand.

Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 12:20
Dansk stjerne risikerer fængsel

Den danske golfstjerne Thorbjørn Olesen har gang i noget af en nedtur i øjeblikket. Han er sigtet for både seksuel krænkelse og vold.

Jyllands-Posten er nu kommet i besiddelse af det anklageskrift, der skal køres i sagen mod den danske sportsstjerne.

Hvis han kendes skyldig i alle forhold, kan han risikere fængsel i op til et år, skriver avisen.

Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 12:00
Brande, spritbilister og klippede plader

Syd- og Sønderjyllands Politi har I nat været ude til flere sager I området, det oplyser politiet på Twitter.

Blandt dem har der været flere spritbilister, mens natten til fredagen også har budt på flere heldigvis mindre brande.

Seks bilister får også et kedeligt syn fredag morgen. De kommer nemlig ud til en bil uden nummerplade, da politiet har klippet dem på grund af manglende forsikring.

Af: Michael Ehrhorn

16-08-2019 11:48
Tivoli i Kbh er blevet hacket

Tivoli i København er blevet hacket. Det skriver Version2.

Tidligere på måneden fik hackerne adgang til forlystelsesparkens IT-systemer og dermed til adskillige gæsters navne, adresser og telefonnumre.

Tivoli opdagede angrebet efter en henvendelse fra en gæst, der havde fået en melding om at han var logget ind via en anden enhed end sædvanlig.
Af: Marianne Thorø

16-08-2019 11:20
Folketingsformand vil diskutere regnbueflag over Christiansborg

Trods flere opfordringer fra politikere hænger der ikke noget regnbuefarvet flag over Christiansborg i anledning af Copenhagen Pride, men det kan måske blive ændret fremover.

- Der kommer ikke til at blive flaget med regnbueflag her i weekenden, men jeg ser frem til at diskutere muligheden med præsidiet, siger Henrik Dam Kristensen (S), formanden for Folketingets Præsidium, til Altinget.
Af: Mike Forde

16-08-2019 10:09
V og DF skyder rygter om Grønlands-salg ned

Hverken Venstre og Dansk Folkeparti har meget til overs for Wall Street Journals historie om at præsident Trump har planer om at købe Grønland.

- Det må være en aprilsnar. Totalt ude af sæson, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen ligesom også Dansk Folkepartis udenrigs- og Grønlandsordfører, Søren Espersen, pander idéen til jorden.

- Hvis det er rigtigt, at han arbejder med de tanker, så er det endegyldigt bevis på, at han er blevet vanvittig, lyder det fra Søren Espersen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-08-2019 10:08
Det vælter ind med katte på internaterne

Aldrig har Dyrenes Beskyttelses internater haft så mange katte, som de har i øjeblikket.

Ved udgangen af juli måned var 1.525 katte og killinger indskrevet på landets otte internater, og det slår rekorden fra oktober 2014, hvor antallet var på 1.246.

Det høje tal vækker undren i Dyrenes Beskyttelse fordi organisationen de seneste år netop har haft fokus på dumpning af katte.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

16-08-2019 08:25
Navn aflyser sin koncert på Tønder Festival

Den amerikanske sangskriver John Prine har på grund af sygdom aflyst sin aktuelle turné i Europa.

Den 72-årige sangskriver skulle have spillet på årets Tønder Festival, der nu arbejder på højttryk for at finde en erstatning til søndag aften i Telt 1.

John Prine, der besøgte Tønder Festival i 2015, vender tilbage og giver koncert søndag 30. august på Tønder Festival 2020.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

16-08-2019 06:30
75 års fødselsdag fejret på Tønder Festival

Når den 45. udgave af Tønder Festival begynder i næste uge, bliver det bl.a. med fejringen af en helt særlig fødselsdag.

Niels Hausgaard, der har været med til at præge Tønder Festival, og været på plakaten stort set hvert år siden 70’erne fylder nemlig 75 år.

Det fejres fredag i næste uge på festivallen med en stor koncert.

Her kan man opleve navne som: Signe Svendsen, Allan Olsen, Steffen Brandt, Marie Key, Laura Mo og selvfølge Niels Hausgaard selv.

Du kan se det fulde program på Tønder Festival's hjemmeside.


Af: Mike Forde

16-08-2019 05:46
Stabschef-rolle skal op i Præsidiet

Sagen om statsminister Mette Frederiksens ansættelse af Martin Rossen som stabschef i Statsministeriet skal nu op i Folketingets Præsidium, som er den daglige ledelse.

Det er især Martin Rossens løn på årligt samlet 1,44 mio kroner, der er faldet flere medlemmer af Præsidiet for brystet.

Men det handler ifølge Venstres Karen Ellemann også om, at man laver en politisk udpegning af en embedsmand, skruer op for lønniveauet og ruller gardinerne ned, så at sige, lyder det fra Elleman.
Af: Marianne Thorø

16-08-2019 05:30
Knap en million har gæld til det offentlige

Næsten en million danskere mangler at betale deres gæld til det offentlige. Det fremgår af en opgørelse fra Rigsrevisionen, ifølge Berlingske.

De knap en million danskere har en samlet gæld på lige under 100 milliarder kroner. Hver især har de i gennemsnit ubetalt gæld for 98.000 kr.

For fem år siden havde halvt så mange danskere gæld til det offentlige.


Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

16-08-2019 05:00
Venstre-ledelsen har fået mund-og klovsyge

Venstre-ledelsen har fået mund-og klovsyge

– Det er rædselsfuldt at se på som Venstre-mand. Det må jeg bare sige.

Sådan lyder det fra tidligere forsvarsminister og medlem af Venstres folketingsgruppe Carl Holst, når han skal beskrive den uro, der igennem de sidste par uger har præget Venstre.

Carl Holst har i sin bog, ”Carl – Prisen for et liv i politik”, beskrevet det nuværende Venstre, som en dysfunktionel familie, hvor medlemmerne ikke passer på hinanden og trækker på samme hammel.

Bogen udkom i april, og siden er det kun blevet værre, mener han.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-08-2019 05:00
22-årig svensker i grundlovsforhør om bombesag

I dag klokken 13:30 fremstilles den 22-årige svenske mand, der er mistænkt for bombningen af Skattestyrelsen, i grundlovsforhør.

Afhøringen finder sted i Malmø, hvor han er fængslet. Efterfølgende vil der være pressemøde, oplyser de svenske anklagere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-08-2019 05:00
Trump overvejer at købe Grønland

USA's præsident, Donald Trump, overvejer angiveligt at købe Grønland. Det fortæller Wall Street Journal.

KIlder oplyser til mediet at Trump overfor sine rådgivere flere gange har luftet tanken om, at USA køber verdens største ø, der råder over enorme ressourcer.

Historien melder intet om hvordan de 56.000 mennesker på Grønland ser på muligheden for at blive opkøbt af Donald Trump.
Af: Marianne Thorø

15-08-2019 15:05
Bilister kørte vanvittigt

Der var rigtig mange gode grunde til ikke at køre for stærkt, da politiet i dag havde kontrol i Adsbøl ved Sønderborg.

Her var der både skolebørn, krydsende cyklister og vejarbejde. Det holdt dog ikke hele 91 bilister fra at opføre sig så dumt, at politiet måtte påtale det.

Der blev givet 15 klip og en enkelt betinget frakendelse til en bilist, der noget vanvittigt blev taget med 89 kilometer i timen i 50-zonen.
Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 15:00
Nyt gebyr på vej fra Mobilepay

Hvis du har en mindre virksomhed, så er det ikke altid nødvendigt med en terminal, når der skal afregnes med kunderne.

Her gør mange brug af Mobile Pay, men det bliver snart dyrere. Nu oplyses det nemlig, at et nyt gebyr er på vej.

I forvejen betaler de erhvervsdrivende et gebyt for at have Mobilepay, men nu venter et nyt af slagsen på 49 kroner. Noget der kan ramme kunderne, advarer flere.
Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 14:35
Verdens største elfærge i Fynshav

I dag er der spændt fokus på Fynshav på Als, hvor verdens største eldrevne færge i morges lagde til.

Premiere-sejladsen finder sted fire år efter, at el-færge projektet, E-ferry, blev sat i gang med det formål at designe, bygge og afprøve en 100 procent eldreven færge for passagerer og biler, lastbiler og anden last.

Målet er at fremme energieffektiv, CO2 neutral og forureningsfri vandbåren transport på ø-ruter og i kystnære farvande i og udenfor Europa, skriver TV Syd.

Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 14:11
Stafet for Livet venter i Skærbæk

Der bliver godt gang i gaderne i Skærbærk på lørdag.

For femte år i træk får Skærbæk nemlig lov at afholde Tønder Kommunes Stafet for Livet.

Gennem 24 timer skal deltagere løbe eller gå rundt på en rute, og her bliver der samlet masser af penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Noget som hvert år engagerer både borgere og lokale erhvervsdrivende i kampen for det gode formål.

Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 14:06
Borgere opklarede tyveri

Flere borgere i Esbjerg må siges at have været særdeles vakse i dag. De opdagede det nemlig, da en kvinde var i gang med at stjæle tøj fra en butik her.

Vidnerne nåede at se brudstykker af nummerpladen, og det var rigtig godt. Kort efter kunne politiet nemlig banke på hos gerningskvinden.

Politiet foretog en ransagning hos kvinden, og her fandt man samtlige koster. Hun sigtes nu og kan forvente et betydeligt efterspil.
Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 14:00
Kina truer USA

Nu er der ny armlægning mellem USA og Kina.

Den kinesiske regering truer torsdag USA med at svare igen, hvis amerikanerne gennemfører sine planer om at lade nye, forhøjede toldsatser på kinesiske varer træde i kraft 1. september.

Det er Nyhedsbureauet Reuters, der kommer med den melding.

Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 13:29
Sigtet vil ikke udleveres til Danmark

Den 22-årige mand, der er anholdt og sigtet for at stå bag bombesprængningen ved Skattestyrelsen, nægter at lade sig udlevere til Danmark.

Det skriver DR.

Derfor kan det nu tage flere uger at få ham til Danmark, fordi han nu skal forbi retten i Malmø, der skal tage stilling til Danmarks krav om udlevering.
Af: Marianne Thorø

15-08-2019 13:01
Fanø i opråb mod lukning

Lige nu er man ude med et bekymret opråb på Fanø. Det vil nemlig få store konsekvenser, hvis Energistyrelsen giver Ørested lov til at lukke Esbjergværket ved udgangen af 2022.

Det vil nemlig betyde, at op mod 947 husstande på øen reelt kommer til at stå uden varme. Noget der nu får Fanø, Esbjerg og Varde Kommune til at lægge pres på Energistyrelsen.

En lukning af Esbjergværket vil også påvirke turismen, frygtes det. Det vil nemlig resultere i, at Fanøfærgen er nødt til at fragte biomasse og olie til Fanø og dermed tage plads fra potentielle turister på færgen.
Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 12:42
Cykelløb spærrer Grindsted

Om præcis en uge siger kalenderen torsdag den 22. august. En dag der bliver en stor af slagsen i Grindsted, når cykelløbet Post Nord Danmark Rundt gæster med enkeltstart.

Det får betydning for trafikken i og omkring byen. Bor man i Grindsted inden for det afspærrede område, bør man parkere uden for byen den dag, lyder opfordringen.

Første rytter bliver sendt afsted klokken 15, mens den sidste kører klokken 17.10. I denne periode er der kun begrænset mulighed for at færdes i bil i Grindsteds midt- og vestby.

Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 12:20
DMI advarer om masser af vand

DMI er lige nu ude med en advarsel, der også gælder her i det Syd- og sønderjyske område.

Der kommer nemlig regn ind fra vest ud på dagen, og det er nogle krasbørstige byger, der er i vente.

Ifølge DMI kan der komme mellem 25 og 35 millimeter vand på seks timer, så vær opmærksom især ude i trafikken. Der kan også komme hagl og tordenbyger denne torsdag.

Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 12:00
Brandvæsnet måtte talstærkt ud i Sønderborg

Der blev sat gang i den helt store alarm, da brandfolkene i Sønderborg tidligere på dagen blev kaldt til brand i en etageejendom i Sønderborg.

Da man ankom var der ganske rigtigt røg fra en altan, men situationen blev heldigvis hurtigt meldt at være under kontrol.

På Twitter oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at der var tale om et cigaretskod i en potteplante.
Af: Michael Ehrhorn

15-08-2019 10:17
Claus Hjort ændrer mening om formandsskab

Der er ikke brug for ændringer i Venstres ledelse. Den melding kommer nu fra Claus Hjort Frederiksen, der ellers så sent som i sidste uge krævede at næstformand Kristian Jensen trak sig tilbage.

Den ændrede holdning sker efter et møde i Venstres forretningsudvalg i aftes, hvor det ifølge Claus Hjort Frederiksen blev fastslået at formanden har ansvaret for det organisatoriske og politiske, mens næstformandens opgaver aftales med formanden.

- I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse. Vi kan nu se fremad og kaste os ud i opgaven som opposition, skriver Claus Hjort Frederiksen på Facebook.
Af: Marianne Thorø

15-08-2019 09:27
Flere singlehusstande i Danmark

Antallet af singlehusstande stiger.

Siden 1986 er antallet af singlehusstande steget med henholdsvis 66 pct for mænd og 32 pct for kvinder.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har beregnet.

Forklaringen er både en stigende skilsmisserate, men også at der er kommet flere studerende, hvor mange bor for sig selv i små boliger.
Af: Marianne Thorø

15-08-2019 09:22
Nye Borgerlige vil skære i gruppestøtten

Nye Borgerlige vil have skåret i den støtte alle partier får, når de kommer i Folketinget.

Partiet kom som det eneste nye parti ind på Christiansborg med fire nye medlemmer, og er således efter reglerne berettiget til
lige knap 700.000 kroner OM MÅNEDEN til at ansætte sekretærer, kommunikationsfolk og politiske konsulenter.

- Det kommer vi slet ikke til at bruge, siger partiets finansordfører, Lars Boje Mathiesen, til DR. Han mener at Folketinget godt kan spare en tredjedel af gruppestøttemidlerne og vil derfor fremsætte et beslutningsforslag om sagen.
Af: Marianne Thorø

15-08-2019 08:25
Tønder Festival advarer: Pas på billet snyd

Om præcis en uge går det løs med 4 dages Tønder Festival.

Festivallen advarer sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi mod at undgå billethajer, når du skal købe festivalbilletter.

Der henvises til at de officielle billetudbydere er det sikreste sted at købe din festivalbillet.

Køber du billetter fra private, så tjek at samme navn figurerer på billetten, MobilePay-kontoen og for eksempel sælgers FaceBook-profil.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

15-08-2019 08:23
Graviditet beskytter mod livmoderkræft - fødsel eller ej

Et nyt studie fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at risikoen for at udvikle livmoderkræft reduceres ved graviditetet uanset længden, og uanset om den ender med en provokeret abort eller et levende barn.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-08-2019 06:30
Politiet efterlyser scooter-kørere efter halmbrand i Gram

Natten til onsdag i sidste uge opstod der en voldsom halmbrand i Gram. Nu efterlyser politiet tre scooter-kørere, der blev set nær brandsstedet.

Flammerne havde godt fat i et stort halmlager i det gamle teglværk på Skovbrynet 2 i Gram. Først 9 timer senere havde et stort opbud af brandfolk fra det meste af Sønderjylland fået kontrol med ilden.

Nu håber Syd- og Sønderjyllands Politi på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen af årsagen til brandens opståen.

Et vidne har set tre personer køre på scootere i Gram natten mellem den 6. og 7. august kort før halmbranden blev opdaget. De tre kan muligvis have set noget af interesse for politiet.
Forud for branden – omkring midnat – så vidnet tre personer på hver deres scooter komme kørende ad Åvej i vestlig retning.

Politiet kan kontaktes på 1-1-4
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

15-08-2019 05:51
Norsk by forbyder elløbehjul

Fra september er det ikke længere tilladt at udleje elløbehjul i den norske by Trondheim, har byrådet besluttet.

Der mangler retningslinjer for bl.a. udleje og parkering, og kommunen vil kun give tilladelse til udleje, hvis man får tilladelse fra den, skriver NRK.
Af: Mike Forde
Kilde: NRK

15-08-2019 05:36
Trafikken får pendlerne ud af sengen

Stigende trængsel på vejene betyder at pendlere må tage tidligere og tidligere hjemmefra for at undgå at vejene stopper til. Det skriver Jyllandsposten.

Siden 2010 er trafikken på motorvejene vokset med 36 procent. Nogle steder i København har der endda været stigninger på over 40 procent.

Derfor kører flere pendlere hjemmefra noget før, hvilket betyder at det store tryk i trafikken før lå mellem klokken 6 og 7 mens det i dag er før kl. 5.30.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

15-08-2019 05:28
Minister ændrer holdning om kvoteflygtninge

Udlændingeminister Mattias Tesfaye har ændret holdning til, om kvoteflygtninge må blive i Danmark.

I januar ønskede han, at de særlige sårbare flygtninge kunne blive, men det har ændret sig – nu skal de hjem, skriver Politiken.

- Vores politik er, at kvoteflygtninge skal have en midlertidig opholdstilladelse, og de vil kunne få den inddraget på lige fod med alle andre flygtninge, siger Mattias Tesfaye til avisen.
Af: Marianne Thorø

15-08-2019 05:01
48-årig mand er anholdt i sag om trusler mod politi

Politiet i Esbjerg var onsdag formiddag i forhøjet beredskab efter trusler. Nu er en mand anholdt i sagen.

Det drejer sig om en 48-årig mand - Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi

Det sker efter, at en række bekymrede borgere tidligere på dagen i går kontaktede politiet, fordi den 48-årige mand streamede en video på Facebook, hvor han rettede trusler mod politiet.

Truslerne betød, at der var synligt politi flere steder i Esbjerg. Det betød blandt andet, at der var politifolk i beredskab foran politistationen i Esbjerg samt andre steder i byen.

Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt klokken 13.02 den 48-årige mand, der har relation til Esbjerg. Anholdelsen fandt sted i Esbjerg by og foregik helt uden dramatik.

Den 48-årige er i forvejen kendt i det psykiatriske system.

Han er nu sigtet for at have fremsat trusler mod politiet, og anklagemyndigheden vil tage stilling til, om han fremstilles i grundlovsforhør.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

15-08-2019 05:00
Pape kritiserer Løkke i nyt interview

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, kritiserer i et nyt interview med Berlingske Lars Løkke Rasmussen, som i hans øjne har kastet det borgerlige Danmark ud i en krise uden en reel statsministerkandidat.

Løkke har svigtet, lyder det blandt andet.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

14-08-2019 15:09
Studerende tager to sabbatår

Rigtig mange unge vælger at tage et sabbatår, når studierne slutter. Der kan dog godt gå endnu længere tid, før de unge kommer videre med næste studie-skridt.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at det er blevet særdeles populært med to sabbatår. Det har over halvdelen af alle studenter fra 2017 valgt at gøre.

Det er den højeste andel siden 2004.
Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 14:45
Kørte i bil seks gange uden kørekort

Det er simpelthen for dumt at køre i bil, når man ikke har noget kørekort. Bliver man så stoppet, så er det simpelthen endnu dummere at fortsætte foretagenet.

En 23-årig mand fra Sønderborg var i tre tilfælde blevet stoppet af politiet, mens han sad bag rattet uden kørekort. Det sker til trods for, at han tre gange tidligere er straffet for netop det.

Det fik manden tilsyneladende ikke mere respekt af, men nu kan han more sig over en bøde på 43.000 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 14:30
Ung mand har meldt sig selv efter "knivstik"

Tidligere på ugen var der drama i Netto på Løgumklostervej i Aabenraa, da en 43-årig mand blev stukket i armen med en kartoffelskræller.

Efter den episode var politiet ude og efterlyse en ung mand, og han har nu meldt sig selv. Den unge mand ringede ind til politiet, hvorefter han blev anholdt.

Der er tale om en 27-årig mand fra Aabenraa, som nu er afhørt. Han er nu løsladt igen men er sigtet for kvalificeret vold.
Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 14:29
Mor: Han er for dum

Han er for dum til at lave en bombe. De ord kommer fra moderen til den 22-årige svensker, der er sigtet i eksplosionssagen ved Skattestyrelsen i sidste uge.

I dag blev en 23-årig svensker anholdt og politiet leder lige nu efter den 22-årige.

Men hans mor mener altså ifølge Ekstra Bladet ikke han har noget med at gøre, fordi han med hendes ord altså er for dum til at lave en bombe.
Af: Marianne Thorø

14-08-2019 14:01
DMI slukker for sommeren

Går du også rundt og håber på, at vi lige når at mærke lidt mere til sommeren anno 2019? Hvis ja, så er der desværre lidt nedslående nyheder nu.

DMI er nemlig ude med en trist melding. Her melder man nemlig, at vi formentlig har haft den sidste sommerdag for i år.

Vejret bliver en smule trist og ustadigt i de kommende uger. Der vil komme fornuftige perioder, men temperaturen når næppe over de 25 grader, der skal til for at definere en sommerdag,
Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 13:34
Fyrtårn skal flyttes på rulleskøjter

I uge 43 kommer der til at ske noget meget spøjst i Nordjylland. Her skal en stor turistattraktion nemlig flytte - På rulleskøjter!

Det er Rubjerg Knude Fyr, der er tæt på at styrte i Vesterhavet, og for at undgå det skal fyret flyttes 60-80 meter længere ind i klitterne.

Her skal det løftes op på otte hjul, der hver har en donkraft, og så er det ellers afsted. Proceduren er risikabel men ventes at kunne klares på ti timer.
Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 13:20
FCK-aktie styrtdykker efter nedtur

I aftes var en tung omgang for FC København, der missede videre avancement i Champions League-kvalifikationen.

Det gjorde man efter 1-1 i ordinær tid og mere end 22 spark i straffesparkskonkurrencen. Nedturen kan mærkes her dagen derpå.

Den missede kvalifikation får FC Københavns aktie til at falde med 10,5 procent denne onsdag, og det er det største fald nogensinde for FCK-aktien.

Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 13:01
Mand streamer trusler på nettet

Lige nu er der en kriminyhed, som du lige skal være opmærksom på. Især hvis du er meget på internettet.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at de har modtaget flere borgerhenvendelser om en mand, der via nettet streamer trusler.

Politiet oplyser, at de er opmærksomme på situationen, men at de ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 12:43
Partier vil have fly-afgift til debat

Når du fremover gerne vil ud at rejse, så risikerer du, at din flybillet kan blive en smule dyrere, end det er tilfældet i dag.

Når den socialdemokratiske regering inden længe skal indlede forhandlinger om sin første finanslov, vil Radikale Venstre tage krav om en flyafgift med ind til bordet, det skriver TV2.

Noget der ikke afvises blankt i de andre partier. Både SF og Enhedslisten melder sig klar til at se på, om man kan justere afgifterne omkring flyene, der betegnes som en stor klimasynder.

Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 12:17
Mand sigtet for at køre med stoffer i blodet

En politipatrulje kom i aftes på sporet af en bil ved Vojens, som man meget gerne ville have en lille snak med. En beslutning som viste sig at være en rigtig god idé.

I bilen sad nemlig en 27-årig bilist, der ikke var helt frisk til at sidde bag rattet, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Han måtte nemlig sigtes for at køre under påvirkning af euforiserende stoffer. Udover en test for det kan den unge mand formentlig se frem til en bøde.

Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 12:08
Rekordmange unge tager to sabbatår

Rekordmange unge tager to sabbatår. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Andelen af studenter, der tager to sabbatår efter gymnasiet, er rekordhøj.

Af dem, der fik huen på i 2017, har 52 procent taget to sabbatår.

Det samme gjorde sig gældende for 34 procent af studenterne fra 2012.

Det er ifølge Danmarks Statistik den højeste andel, siden målingen begyndte i 2004.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-08-2019 12:02
Nu er oplevelsescenter på vej

Denne onsdag er en ganske vigtig dag på Skamlingsbanken, hvor man for alvor tager hul på tilblivelsen af et helt nyt oplevelsescenter, det skriver TV Syd.

Et nyt oplevelsescenter vil med udstillinger og events aktualisere historien og skabe ny debat om det danske demokrati.

Det er arkitektfirmaet Cebra, der har tegnet det nye center, som også får en pæn økonomisk støtte med sig. A.P Møller Fonden har nemlig doneret 40 millioner kroner.

Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 11:27
Politiet forhøjer beredskabet i Esbjerg

Hvis du bevæger dig rundt i Esbjerg i dag, så vil du med stor sandsynlighed komme til at møde politiet.

På grund af aktuelle trusler mod politiet i Esbjerg har man nemlig valgt at øge beredskabet i byen.

Der er ikke fare på færde umiddelbart, men man vil altså kunne opleve flere betjente på gaden end vanligt.

Meldingen kommer efter at politiet har meldt ud, at en mand lige nu streamer trusler på internettet, men om der er tale om den samme mand ønsker politiet ikke at kommentere.
Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 10:57
Vi elsker at sove under åben himmel

Kunne du godt tænke dig at prøve at sove under åben himmel? Det kan du komme til mange steder i Syd- og Sønderjylland, og det er voldsomt populært.

De næste mange weekender er der godt booket op af shelter-pladser her i området, og det billede gør sig også gældende på landsplan.

I første halvår blev der booket svimlende 102.000 overnatninger på de 175 store lejrpladser fordelt over hele landet.

Af: Michael Ehrhorn

14-08-2019 09:10
Mand anholdt i forbindelse med eksplosion

Københavns Politi har anholdt en 22-årig svensk mand og efterlyser en 23-årig svensk mand internationalt i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen i sidste uge.

Det oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi ved et pressemøde

Begge er mistænkt for sprængningen..
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-08-2019 08:15
DF vil have mere overvågning i Kbh

Der skal være mere videoovervågning i gaderne i København. Det mener Dansk Folkeparti i kølvandet på de seneste eksplosioner i hovedstadsområdet.

Det er ikke første gang DF foreslår øget overvågning i landets største byer, og partiet henviser i den forbindelse til London, hvor alene metro-systemet er forsynet med 15.000 overvågningskameraer. Her scannes alle ansigter og sammenlignes med kriminalregistret.


Af: Marianne Thorø

14-08-2019 07:15
Arresthuse har ikke plads til udviste kriminelle

En lang række arresthuse er under massivt og uholdbart pres, og der er flere indsatte, end der er celler til i arresthusene.

Sådan lyder et opråb fra ansatte i jyske arresthuse i et brev til justitsminister Nick Hækkerup

Overbelægget betyder, både mødelokaler og besøgsrum er lavet om til sovepladser for de anholdte.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-08-2019 07:11
Landmænd får mere støtte til udvikling af vådområder

Landmænd og lodsejere har i 2019 vist stor interesse for at anlægge minivådområder på deres jord til gavn for vandmiljøet i både søer, vandløb og hav.

Derfor vil fødevareminister Mogens Jensen (S) afsætte yderligere 60,6 millioner kroner i 2019, så der i alt er 193,1 millioner kroner til indsatsen.

Det betyder, at alle ansøgninger, der opfylder kravene, kan imødekommes.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-08-2019 05:27
Hadprædikanter fjernet fra indrejseforbudsliste

Flere hadprædikanter er blevet fjernet fra den liste der giver dem indrejseforbud i Danmark.

En plads på listen resulterer i et indrejseforbud på to år ad gangen, hvorefter det kan forlænges løbende.

Hverken Udlændingestyrelsen eller Udlændinge- og Integrationsministeriet er kommet med en forklaring på, hvorfor de pågældende nu igen kan rejse ind i Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

14-08-2019 05:19
En række lande får u-landsbistand men vil ikke modtage egne statsborgere

En række lande i Mellemøsten, Asien og Afrika modtager med den ene hånd hundredvis af millioner kroner i dansk u-landsbistand, mens de med den anden hånd afviser at samarbejde om at modtage egne statsborgere, der har fået afslag på asyl i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

Alene i år sender Danmark 385 millioner kroner i humanitær bistand til lande, hvor tvangsudsendelser ifølge Rigspolitiet ikke i øjeblikket er muligt.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeiligt Dagblad

14-08-2019 05:06
Radikale vil have flyafgift

Når den socialdemokratiske regering inden længe skal indlede forhandlinger om sin første finanslov, vil Radikale Venstre tage et stærkt ønske om en flyafgift med ind til bordet.

Det skriver Politiken i dag.

- Folketingsvalget har skabt et håb om grøn forandring, og det haster, og vi skal investere massivt i klimaet, siger de radikales Morten Østergaard til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

14-08-2019 05:04
Bekymrende at private betaler forskningen

Private fonde og firmaer betaler en stadig større del af forskningen på universiteterne.

Faktisk kommer halvdelen af de danske forskningsmidler nu fra private. Og det er en bekymrrende udvikling, mener blandt andet professor Heine Andersen fra Københavns Universitet.

Han mener ifølge Jyllands Posten at det svækker uafhængigheden og skaber et pres på troværdigheden af de resultater, der kommer frem.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

13-08-2019 15:00
Wafande stopper karrieren

En af Danmarks helt store kunstnere er klar til at lægge mikrofonen på hylden for denne gang.

Det er Wafande, der oplyser på Facebook, at han stopper karrieren for at fokuserer på andre ting.

Wafande er i gang med ny musik i øjeblikket, og han runder af med en tour næste år i 2020. En koncerttour der bliver hans sidste for denne gang.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 14:58
Mette Frederiksen sagde undskyld

Mette Frederiksen har i dag taget et stort skridt og på Danmarks vegne sagt undskyld til de meget omtalte Godhavndrenge.

En undskyldning som er blevet lovet af mange af hendes forgængere, men som altid er gået i vasken – Især fordi det kunne blive dyrt for Danmark.

I dag var det dog en meget berørt statsminister, der sagde undskyld.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 14:56
ECCO Touren gæster Esbjerg

I den kommende uge venter en stor uge på Esbjerg Golfklub, når ECCO Touren kommer forbi med nogle af landets bedste spillere.

Og det er ikke et lille event, der er i vente ved golfhullerne. Der er både spillere fra ind- og udland, og man dyster om en præmiesum på 300.000 kroner.

Sidste år var ECCO Touren også forbi Esbjerg Golfklub, og det blev en stor succes. Den store turnering starter onsdag i næste uge.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 14:53
Bedring men stadig problemer på skolevejene

I går var første skoledag for mange, og det betyder rigtig meget kontrol fra politiet ude i trafikken. I går var der flere nedslående meldinger, men i dag er der også godt nyt.

Både i Ribe, Aabenraa og ved Brorsonskolen i Varde er der meldinger om, at bilisterne kørte rigtig fint trods enkelte sager.

Desværre er der også stadig løftet pegefinger til nogle. Blandt andet gik det helt galt ved Ølgod Skole med 43 sager og fem klip denne tirsdag.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 14:45
Vores varer er blevet mere sunde

Går du meget op i sundhed, når du står nede i dit lokale supermarked og skal vælge, hvilke varer der skal med hjem? Hvis ja, så har du fået et langt større udvalg.

Antallet af varer med Nøglehulsmærket er nemlig eksploderet inden for de seneste år, det melder Miljø- og Fødevareministeriet.

Nøglehulsmærket indikerer, at der er tale om sunde varer, og køber vi dem, øger vi folkesundheden generelt.
Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 14:25
Tønder jagter musikalske talenter

Er du talentfuld musiker i Tønder Kommune eller kender nogen, der er det, så kan man komme til at vinde penge.

Peter Schmidts Legat har udskrevet en sangkonkurrence, som breder sig lige fra jazz til beats og rock.

Der er tre præmier på højkant til indkøb af musikudstyr. De lyder på 5.000, 10.000 og 15.000 kroner.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 14:02
Influences anmeldes

Forbrugerombudsmanden skrider til politianmeldelse af fire såkaldte influencers for at overtræde markedsføringslovens forbud mod skjult reklame.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse. Forbrugerombudsmanden har undersøgt 37 influencers opslag på sociale medier.

Udover politianmeldelse af fire af dem får yderligere ti en indskærpelse og otte orienteres om lovgivningen.
Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 13:52
Frieri endte i anmeldelse

Politiet fik i går en noget spøjs henvendelse. På en blomstermark ved Abild holdt en BMW nemlig parkeret, og i bilen sad en kvinde med bind for øjnene.

Ude foran bilen gik en mand rundt med noget, der lignede en pistol, og det fik politiet til at rykke talstærkt ud med flere patruljer til formodet kidnapning.

Det hele viste sig dog at være noget mere fredeligt. Der var nemlig ikke tale om en mand med en pistol men derimod et romantisk frieri. Politiet takker dog for opmærksomme borgere.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 13:30
Mand stukket ned i Netto

I aftes udspillede der sig noget af et drama I Netto på Løgumklostervej I Aabenraa. I butikkens indgangsparti skete der et sammenstød mellem en 43-årig mand og en anden mand.

Det endte ud i, at den 43-årige blev stukket i armen. Han blev kørt til sygehuset men er ikke kommet alvorligt til skade.

I forbindelse med episoden efterlyser politiet en mand på omkring 25 år og dansk af udseende. Han var iført en sort tanktop og sorte bukser, muligvis af mærket Adidas. Han var cyklende på en BMX-cykel. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 13:23
Populært forsøg stoppes i Kolding

På mange danske sygehuse har man problemer med patienter, der udebliver. Det har man også i Kolding, men her blev der fundet en løsning.

I et nyt forsøg skulle patienterne selv booke tid til MR-scanninger online, og det fik antallet af udeblivelser markant ned.

Forsøget må dog stoppe, fordi det strider med loven. Sygehuset skal nemlig tildele patienterne en konkret tid senest tre dage efter lægens henvisning.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 13:00
Drop mobilen på cykelturen

Har du nogensinde prøvet at bruge mobilen, mens du cykler. Det er der nok en del der har, men det er altså ikke en alt for smart idé.

Udover at være farligt, så er det også ganske ulovligt. Sådan lyder advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der særligt løfter pegefingeren overfor de unge.

Rigtig mange børn og unge ved nemlig ikke, at det rent faktisk giver en bøde, hvis man bruger mobilen under cykelturen. 1000 ærgerlige kroner lyder den på.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 12:40
Formandsskabet i Venstre skal diskuteres

Der har været massiv uro på det seneste i Venstre, og det duer bare ikke.

Formandskabet i Venstre skal derfor drøftes i partiets øverste organer.

Det siger en række medlemmer af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Venstre til Jyllands-Posten og Berlingske efter den seneste tids uro i partiet. Der er møde 30.-31. august.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 12:18
SønderjyskE-spiller ærgrer sig

Det var en helt igennem kedelig affære, da SønderjyskE i aftes havde besøg af AGF i 3F Superligaen. AGF ville ikke meget, SønderjyskE kunne ikke, og så sluttede det hele 0-0.

I slutminutterne havde gæsterne fra Århus dog flere store muligheder, og det ærgrer i Haderslev:

- Vi har fuldstændig styr på dem i 80 minutter, og så er det for dårligt, at vi tillader store chancer til sidst. Alt i alt skal vi være tilfredse, siger SønderjyskE-spilleren Johan Absalonsen til Globusnyhederne.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 12:00
Kontrol på skolevejene fortsætter

I går var der skolestart mange steder i det syd- og sønderjyske, og det var noget, der fik politiet på vejene for at holde øje med, om bilisterne nu også kørte ordentligt.

Det var der desværre en del steder, hvor de ikke gjorde, og kontrollen fortsætter her på dag to og noget tid endnu fremadrettet.

Pas på de små i trafikken, for mange er det første gang, der skal færdes her. Politiet tjekker alt fra seler til lys og mobil under kørslen og ikke mindst også hastigheden.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 10:13
15 tons korn på vejen

Tirsdag formiddag har der været store problemer på omfartsvejen ved Augustenborg. En kornvogn væltede, og det gik ikke stille for sig.

Intet mindre end 15 tons korn røg ud på vejen, og selvom der er to spor på omfartsvejen, kunne bilisterne altså ikke passere der.

Politiet måtte ud til stedet og hjælpe med at regulere trafikken, der blev ledt gennem Augustenborg by. Ingen personer meldes at være kommet til skade.

Af: Michael Ehrhorn

13-08-2019 09:32
Hovedbestyrelse i Venstre skal drøfte formandskab

Formandskabet i Venstre skal drøftes i partiets øverste organer.

Det siger en række medlemmer af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Venstre til Jyllands-Posten og Berlingske.

Der er møde 30.-31. august.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

13-08-2019 09:07
Verdenskendt sanger beskyldt for sexchikane

Den verdenskendte operasanger Placido Domingo beskyldes for i årtier at have udøvet sexchikane mod kvinder. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Anklagerne går på at den 78-årige operasanger lovede at fremme kvindernes karrierer, hvis de havde sex med ham. Nægtede de, truede han med at skade deres karrierer.

Af: Marianne Thorø
Kilde: AP

13-08-2019 07:16
Godhavn-drenge får undskyldning

Så er det i dag kl. 13.15 at Godhavn-drengene får den længe ventede officielle undskyldning fra den danske stat.

Flere skiftende regeringer har tidligere afvist at give undskyldningen for statens manglende tilsyn med de institutioner, hvor drengene har boet.

Men i dag tager statsminister Mette Frederiksen så på Marienborg imod de tilbageværende nu voksne mænd.

Advokat Bjørn Elmquist, der har kørt sager for Godhavnsdrengene i både by- og landsretten, har tidligere vurderet, at det kan koste den danske stat et trecifret millionbeløb, hvis undskyldningen fører til et omfattende erstatningsansvar.
Af: Marianne Thorø

13-08-2019 06:17
To unge fængslet for tricktyverier mod ældre

En 22-årig mand og en 18-årig kvinde, begge fra Bulgarien, er ved retten i Esbjerg blevet fængslet fire uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to er sigtet for en række tricktyverier mod ældre i Grindsted, Ølgod, Horsens, Brædstrup og Vejen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-08-2019 05:50
Ingen stillingtagen til nye nedrivningspulje

Mens Socialdemokraterne før valget krævede flere penge til puljen til nedrivning af faldefærdige gamle huse, så lyder der nu lidt andre toner fra regeringspartiet.

Landets nye boligminister er ikke meget for at tage stilling til om der skal investeres flere penge end den knap halve milliard VLAK-regeringen afsatte over 4 år. Før valget mente Socialdemokraterne ellers at beløbet skulle fordobles.

Det skriver Jydske Vestkysten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV

13-08-2019 05:44
Forældre skal på banen ved gymnasie-druk

Landets gymnasier har svært ved at dæmme op for de studerendes store alkoholindtag. Derfor efterlyses nu mere hjælp fra forældrene.

For gymnasierne kan kun kontrollere hvor meget der drikkes på skolen til festerne, og derfor vil man gerne have forældrene på banen ved de unges forfester i private hjem.

For nylig viste en rapport fra Vidensrådet for Forebyggelse, at unges forbrug af alkohol for alvor tager fart, når de skifter fra grundskolen til en ungdomsuddannelse.
Af: Marianne Thorø

13-08-2019 05:34
Barack Obama gæster Danmark

Lørdag den 28. september vil den tidligere amerikanske præsident Barack Obama tale om blandt andet lederskab og entreprenørskab i fremtiden i Musikkens Hus i Aalborg.

Det oplyser Musikkens Hus, der står bag arrangementet med navnet "A Conversation with President Barack Obama".

Det er det samme forredrag, som Obama besøgte Kolding med for et år siden.
Af: Mike Forde

13-08-2019 05:26
Rekordmange sover i naturen

Vi er tilsyneladende helt pjattede med at sove i naturen. I hvert har mere end 102.000 i det første halvår i år booket en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens store lejrpladser med primitive forhold.

Det er rekordmange og en stigning på 25 pct i forhold til samme periode sidste år.

Naturstyrelsen har 175 store lejrpladser på statens skov- og naturområder fordelt over hele landet.
Af: Marianne Thorø

13-08-2019 05:00
Hver fjerde reagerer på bølge af breve fra skattevæsnet

Hen over sommeren har 49.000 danskere fået et brev fra skattevæsnet om, at de skylder det offentlige penge.

En fjerdedel har reageret på brevene, og i alt har den ansvarlige myndighed, Gældsstyrelsen, fået 125 millioner kroner i kassen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2019 13:58
Vanvittig kørsel på første skoledag

Lige nu er der skæld ud fra politiet, men det må siges at være ganske på sin plads. I dag er det nemlig første skoledag mange steder, og så skal man passe på de små i trafikken.

Det glemte bilisterne ved Rinkenæs Skole i Sønderborg kommune dog alt om, for resultatet derfra var ganske nedslående.

Politiet havde hele 47 sager, hvor man også måtte uddele otte klip i kørekortet. En enkelt bilist med hovedet under armen kørte 72 kilometer i timen på skolevejen, hvor man må køre 50.

Det er ikke i orden, lyder det fra politiet.
Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 13:57
11-årig fundet igen

Tidligere på dagen blev der sendt en efterlysning ud fra politiet, der manglede en 11-årig dreng i Blåvand.

Han var blevet væk under en cykeltur med sine forældre på hovedgaden, og det var altså det helt store apparat, der blev sat i gang.

Trods et menneskemylder lykkedes det hurtigt at finde drengen igen, og politiet siger mange tak for hjælpen.
Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 13:30
Masser af lån i juli

Vi danskere har lånt masser af penge denne sommer.

I sidste måned frem mod 31. juli blev der indhentet næsten 50.000 nye lånetilbud. Det oplyser Finans Danmark, der er brancheorganisation for bankerne og realkreditinstitutterne.

Dermed var juli den måned med flest nye lån siden 2015, viser Finans Danmarks opgørelse.Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 13:02
Fakkeloptog ærede trafikdræbt kvinde

Torsdag i sidste uge blev en kvindelig cyklist dræbt af en spritbilist på Sydals.

I går dukkede over 400 mennesker så op i Skovby, hvor de med lys og fakler gik optog for at mindes den dræbte kvinde Laila Fangel.

Laila Fangel var særdeles vellidt i området, og ved optoget blev der lagt massevis af blomster fra både børn og voksne.

Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 12:56
Politiet efterlyste 11-årig

En 11-årig dreng blev tidligere i dag efterlyst i Blåvand.

Han forsvandt pludselig i menneskemylderet i strandbyen, og politiet valgte at efterlyse ham - blandt andet på de socialde medier.

Men kort efter kl. 13 blev det meldt ud at den 11-årige dreng var fundet igen.
Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 12:51
Red Barnet mangler indsamlere i Haderslev

Lige nu er der et opråb fra Haderslev. Når Red Barnet den 1. september samler penge ind, så har man brug for flere indsamlere, det skriver jv.dk.

Dem er der nemlig mangel på, og det er til et vigtigt formål. Red Barnet samler nemlig ind til at bekæmpe mobning og chikane blandt børn og unge på nettet.

Man kan melde sig som indsamler via Red Barnets hjemmeside.
Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 12:30
SønderjyskE møder AGF

I aften venter en stor Superliga-kamp i Haderslev, når AGF kigger forbi Haderslev, SønderjyskE og Sydbank Park. Et opgør der altid er garant for stemning og underholdning.

SønderjyskE tabte senest hjemme til FCK, men ellers har det været en fornem sæsonstart med syv point til de lyseblå.

Lidt anderledes er det gået i Århus for AGF. Aarhusianerne er nemlig særdeles pressede efter bare at have hentet et point i sæsonens første fire kampe, hvor man har tabt de tre seneste.

Af: Michael Ehrhorn

12-08-2019 10:39
Ingen fortryder deres stemme

De danske vælgere har ikke fortrudt hvor de satte deres kryds ved folketingsvalget for godt to måneder siden.

Det viser den første meningsmåling efter valget ifølge Berlingske.

Socialdemokratiet er stadig det største parti i landet med 25,5 procent af stemmerne efterfulgt af Venstre med 23,4 pct.
Af: Marianne Thorø

12-08-2019 10:01
Medarbejder smittede med tuberkulose

Det var en medarbejder på sygehuset i Aalborg, der smittede i alt 34 patienter med tuberkulose.

Medarbejderen fik i december konstateret smitsom tuberkulose men inden da havde medarbejderen været i kontakt med flere patienter på Aalborg Universitetshospital.

De 34 patienter havde alle sovende tuberkulose - altså hvor sygdommen ikke er i udbrud. De blev alle behandlet med antibiotika.
Af: Marianne Thorø

12-08-2019 08:41
Forældre bruger mange penge på skolestart

Det er skolestart, og i detailhandlen er det en af de mest travle perioder på året, når der skal sælges tasker, bøger og skriveredskaber.

Flere butikker melder i år om stigende salg op til første skoledag. Blandt andet Salling Group, Coolshop og Bog & Idé.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2019 07:57
Flere donerer blod - men et fåtal er mænd

Der er flere danskere, der vælger at donere blod.

Nye tal viser, at 16.773 personer blev tappet for blod for første gang i 2018 – det svarer til en stigning på 8,5 procent fra 2017.

Kvinderne udgør den største andel af bloddonorerne, og især de yngre mænd halter efter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2019 06:00
16-årig dreng død efter trafikulykke

En 16-årig dreng fra Sønderborg er død efter et trafikulykke ved Sønderborg.

Ulykken skete kort efter klokken 04 på Omfartsvejen ved Sønderborg, hvor en bil med fem lokale unge i alderen 16 til 18 år væltede rundt på taget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

12-08-2019 06:00
Pas på skoleeleverne i trafikken

I dag vender skoleeleverne tilbage til skolebænken efter en lang sommerferie.

Det betyder også at mange nye skolebørn skal ud i trafikken for første gang.

Derfor har Rådet For Sikker Trafik, igen i år, skudt en kampagne igang:

LYD: Skole1

Det fortæller projektleder Rosa Nissen fra Rådet For Sikker Trafik.

Og hvis du har børn, der begynder i skolen i dag for første gang, så er der et godt råd fra Rosa Nissen:

LYD: Skole2

Så vis hensyn og pas på hinanden i trafikken.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

12-08-2019 05:37
Stor hastighedskontrol i denne uge

Politiet landet over gennemfører fra mandag den 12. august til søndag den 18. august 2019 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2019 05:31
Patienter undlader at betale tolkegebyr

Kravet om, at bestemte patienter med brug for tolkehjælp hos lægen og på sygehuset skal betale selv, har ikke fungeret i Region Syddanmark.

Regionen har sendt 11.000 fakturaer til patienter, og regningerne løber op i tre millioner kroner, men kun 300.000 kroner er kommet retur.

Ifølge Regionsrådsformand Stephanie Lose er der flere der ikke kan betale og som der skal laves afdragsordninger med.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-08-2019 05:13
Smukfest forventer overskud

I går aftes sluttede den 40. udgave af Smukfest i Skanderborg, der endte med at blive en regnfuld affære.

Men selv om regnen har silet ned over festivalen, der lørdag nærmest forsvandt i mudder, så bekymrede det ikke publikum, der trofast troppede op foran scenerne.

Regnen har heller ikke slået talsmand for festivalen Poul Martin Bonde ud, der dog ikke forventer det store overskud.

"Vi har lagt ekstra seks millioner kroner i budgettet i år på grund af jubilæet, som vi har taget af vores egenkapital.

- Og det er jo så ikke blevet bedre af alt den regn. Den udfordrer, men det er ikke essentielt. Det essentielle er, at vi står bagefter og synes, at vi har lavet den festival, vi gerne ville, siger han til Ritzau

Festivalen havde sidste år et rekordoverskud på ni millioner kroner og en omsætning på 190 millioner kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

12-08-2019 05:00
Claus Hjort: Det delte formandskab i V er slut

Venstre har ikke længere et delt formandskab mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen. Partiets kurs styres udelukkende af Lars Løkke Rasmussen.

Sådan lyder det fra Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen i et opslag på Facebook
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-08-2019 14:16
Passager stadig i kritisk tilstand

I går skete der et alvorligt uheld ved Haderslev. I krydset Fjelstrupvej – Aastrup Allé kørte en bil ind i et træ, og føreren af bilen blev dræbt.

Der var også en passager med, og her ser det altså desværre heller ikke for godt ud, det melder Syd- og Sønderjyllands Politi.

Passageren i den tysk-indregistrerede bil er nemlig fortsat i kritisk tilstand.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 14:15
Kristian Jensen undskylder

Nu er Kristian Jensen ude og undskylde de udtalelser, han er kommet med i Berlingske.

Udtalelser hvor Kristian Jensen flere gange går imod partilinjen. Det fortrød han dog lige pludselig på partiets sommergruppemøde efter pres om, at han burde trække sig.

Kristian Hensen udtaler, at han agter at genopstille som næstformand i partiet. Lars Løkke Rasmussen er desuden ikke på vej ud som formand, forsikrer han.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 13:36
Kaos i Venstre: Gå af Kristian!

Partiet Venstre har gang i sommergruppemøde i øjeblikket. Og sikke et kaos, det denne fredag har udviklet sig til.

Der er nemlig kaos omkring den i forvejen anspændte situation mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, der tidligere har været i opgør om formandsposten.

Flere Venstre-politikere vil have Kristian Jensens illoyalitet på dagsordenen, som det formuleres. Profilerede Claus Hjort Frederiksen er desuden ude og kræve Kristian Jensens afgang.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 13:25
Løkke og Jensen bliver som formand og næstformand

Lars Løkke bliver som formand for Venstre i hvert fald de næste fire år. Det var meldingen fra den tidligere statsminister da Venstres ledelse i dag holdt pressemøde i forbindelse med sit årlige sommergruppemøde.

Forud for sommergruppemødet var der gået rygter om at Kristian Jensen ville forsøge at kuppe Lars Løkke, men på dagens pressemøde var de to enige om at Løkke bliver som formand og Jensen bliver som næstformand - hvis altså partiet ønsker det på november måneds landsmøde.
Af: Marianne Thorø

09-08-2019 13:15
Kæmpe succes for Kolding-rytter

Efter et meget stærkt Tour de France er der nu ny og massiv succes til Kolding-cykelrytteren Kasper Asgreen.

Torsdag eftermiddag sluttede Kasper Asgren som nummer to til europamesterskabet i enkeltstart.

Det var kun den bare 19-årige belgier Remco Evenepoel, der slog danskerens tid med 18 sekunder.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 13:02
Kolding i store økonomiske problemer

Det går ikke alt for godt med økonomien i Kolding.

Lige nu er der udsigt til et voldsomt kasseforbrug hos Kolding Kommune på cirka 190 millioner kroner i år, det skriver jv.dk.

Det er 180 millioner kroner mere end politikerne budgetterede med for mindre end et år siden. Likviditeten styrtdykker, og der advares om, at den uden indgreb går i minus i 2023.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 12:45
Tre mænd anholdt på Esbjerg Havn

Tre udenlandske mænd er blevet anholdt på Esbjerg Havn på et sikret område, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Lettere utraditionelt havde de tre mænd valgt at bryde ind i en container, hvor deres mål var at komme til England.

Det var som sådan ikke fordi de, var uønsket i Danmark, at de gerne ville skjule sig i containeren. De tre har nemlig søgt asyl og opholder sig helt lovligt i Danmark.
Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 12:20
Banker skal undersøges

Er du i tvivl om, hvorvidt din bank altid rådgiver dig, som den skal? Det er mange formentlig, og nu kan nogle af bankerne komme i klemme.

Finanstilsynet har bedt Nordea, Jyske Bank, Nykredit, Sydbank og Spar Nord om en redegørelse for, om de overholder lovgivningen, når de investerer kundernes penge.

Det fremgår af et brev til bankerne, som Ritzau Finans har fået via en aktindsigt hos Finanstilsynet.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 12:00
Speedway-brag i morgen

I morgen går det løs i Vojens efter mange års tørke. Speedway i verdensklasse er tilbage, når EM-serien kommer forbi.

En serie der i Vojens kommer til at tælle hele seks danske kørere, og det er altså nogle af de helt store stjerner, man kan opleve.

Der ventes massevis af tilskuere til løbet, men der er stadig billetter at få, hvis du gerne vil opleve navne som Leon Madsen, Nicki Pedersen og Michael Jepsen Jensen i aktion.

Af: Michael Ehrhorn

09-08-2019 10:11
Ældre Sagen er utilfreds

Ældre Sagen kalder det dybt utilfredsstillende at op imod 30.000 danskere må vente to år på at få deres feriepenge.

De går nemlig på pension inden længe, men den nye ferieordning betyder, at feriepengene er låst i fonden indtil slutningen af 2021.

Vicedirektør i Ældre Sagen, Michael Teit Nielsen siger til Finans at fem ugers løn kan være mange penge, hvis man lige er overgået til folkepension.
Af: Marianne Thorø

09-08-2019 08:04
Tarmbakterie har spredt sig

En resistent bakterie har spredt sig fra sygehusene i hovedstadområdet til resten af landet.

Således er tarm-bakterien VRE nu at finde på sygehus i alle regioner.

Det fortæller Statens Serum Institut, som kalder udviklingen 'bekymrende'.

Bakterien smitter let og kan være farlig for folk med dårligt immunforsvar. Den kan give slemme infektioner, som kræver behandling med en antibiotika med mange bivirkninger, fortæller DR.
Af: Marianne Thorø

09-08-2019 07:50
SF til regeringen: Drop de nationale test i skolerne nu

Det nye skoleår skal ikke byde på nationale test af børnene, mener SF, der er klar til øjeblikkeligt at dumpe testene.

– Vi ved, at de nationale test presser børnene og skaber en præstationskultur, og den skal vi af med i folkeskolen, siger gruppeformand Jakob Mark.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-08-2019 07:13
Nye pensionister må vente op til to år på at få feriepenge

Kommende pensionister må vente op til to år på at få deres optjente feriepenge grundet de nye ferieregler. Det skriver Finans.

Feriepenge fra den nye fond bliver først udbetalt fra 1. oktober 2021, og det vil bringer de danskere i klemme, som går på pension inden da.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

09-08-2019 05:19
Iltsvind ved Haderslev Fjord

På grund af vejret i den seneste tid har der været iltsvind ved Haderslev Fjord.

Det er kombinationen af det varme sommervejr og mange næringsstoffer i vandet, der har ledt til iltsvind i Haderslev fjord.

Iltsvindet i vandet gør, at de små fisk må lade livet.

Når iltsvindet gør, at de små fisk dør, så flygter de større fisk, siden de ikke kan finde føde.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-08-2019 05:18
Ansat i tysk togselskab sigtet efter togulykke på Storebælt

En tillidsmand for de ansatte på det tyske togselskab DB Cargos er ifølge Berlingske blevet sigtet af Fyns Politi i forbindelse med togulykken på Storebælt 2. januar i år, der kostede otte mennesker livet.

Tillidsmanden er blevet sigtet efter en sjældent brugt paragraf i straffeloven, paragraf 125, der handler om bevisforvanskning. Den sigtede nægter sig skyldig, oplyser hans advokat Torben Koch til Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

09-08-2019 05:16
Op mod 1.900 kroner ekstra til børnefamilier

Et nyt tilskud kan udløse op mod 1.900 kroner ekstra om måneden til børnefamilier ramt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.

Det viser et regeringsnotat, skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokratiet har hidtil afvist at svare på, hvor mange ekstra penge det vil give til ledige danskere og udlændinge.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

09-08-2019 05:13
Kvinde på cykel dræb af spritbilist

En kvindelig cyklist blev torsdag aften blev dræbt i en trafikulykke på Sydals, da hun blev kørt over af en bilist på Nedervej ved Skovby.

Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet fik meldingen om ulykken klokken 20.49.

Kvindens alder og bopæl var i går aftes fortsat ikke offentliggjort, da de pårørende endnu ikke er underrettet.

Politiet mistænker bilisten, der er en 35-årig udenlandsk mand, for spirituskørsel. Han er derfor blevet anholdt
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

09-08-2019 05:10
Alkohol, kaffe og slik er større klimasyndere end oksekød

En rapport fra Aarhus Universitet viser, at nydelsesmidler som alkohol, søde sager, kaffe og te udgør ikke mindre end 28 procent af det samlede klimaaftryk fra danskernes fødevarer.

Klimabelastningen fra oksekød udgør omkring 11-15 procent af den samlede klimabelastning fra gennemsnitskosten blandt voksne danskere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-08-2019 05:10
En person er død efter ulykke i Haderslev

I går aftes skete der et alvorlig færdselsuheld i krydset Fjelstrupvej – Aastrup Allé i Haderslev.

En bil kørte ind i et træ, og en person er død efter ulykken.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er føreren af bilen, som er omkommet. En passager i bilen er alvorligt kvæstet.

Ulykken betegnes som et solouheld.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-08-2019 05:09
Unge køber alkohol over nettet

Mens supermarkedernes fysiske butikker ikke må sælge alkohol til unge under 16 år, så er der ingen problemer for de unge med at handle alkoholen over nettet.

Med få klik kan de købe øl og spiritus i supermarkedernes netbutikker og få varerne leveret i en pakkeboks.

- Det er svært for os at kontrollere, at vi ikke sælger alkohol til mindreårige, siger kommerciel direktør i Coop MAD Morten Victor, i en kommentar.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

08-08-2019 14:05
Esbjerg Kommune-madleverandør konkurs

En leverandør af madservice i Esbjerg Kommune, Renés Køkken, er gået konkurs.

Alle borgere, der er visiteret til madservice i Esbjerg Kommune, og som har valgt mad fra Renés Køkken, bliver kontaktet og får mulighed for at vælge en anden madserviceleverandør.

Man understreger, at INGEN borgere kommer til at stå uden mad.

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 14:00
Beverly Hills-fans kan glæde sig

Fredag aften bliver en slags juleaften for serieelskere i Danmark, når en helt ny udgave af Beverly Hills løber over skærmen.

Og skal man tro de amerikanske anmeldere, kan vi godt begynde at glæde os til kult-serien.

Komisk, gribende, mærkelig, charmerende og melankolsk er nogle af de ord, som anmelderne smider på den nye Beverly Hills-serie. En del kalder den mærkelig - Men bestemt ikke kedelig

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 13:43
Det hader vi mest i trafikken

Kan du også godt blive rigtig godt og grundigt irriteret, når andre bilister ikke køre efter dit hoved?

Det kan mange nok svare ja til, men hvad irriterer os egentlig mest. Det svarer en ny undersøgelse fra Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring på.

Vi er mest trætte af folk, der ikke holder til højre. Udover det kan det få os op i det røde felt, når lastbiler overhaler, eller når folk presser bagfra.

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 13:17
Flere mænd på UC Syd-uddannelser

Når man ser på Syd- og Sønderjylland, er der flere og flere mænd, der går efter stillinger som eksempelvis folkeskolelærer, pædagog eller socialrådgiver.

Det viser nye tal fra UC Syd, der viser en markant fremgang på professionsbacheloruddannelserne sammenlignet med sidste år.

Til gengæld går det ikke for godt med at få mændene ind på sygeplejeruddannelsen, der som mange andre steder i landet oplever et fald.

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 13:00
Politiet måler bilisterne ved skolestart

Det gælder om at køre ordentligt I trafikken. Det kan de fleste nok blive enige om, og i dag torsdag er det særligt en god idé at overholde reglerne i Aabenraa.

Her starter skolerne nemlig op igen efter sommerferien, og det betyder, at politiet vil være til stede og måle bilisterne på en del skoleveje.

Hvert år gør politiet en stor indsats på skolevejene i hele Syd- og Sønderjylland, og i løbet af den kommende tid vil der igen være en del kontrol i forbindelse med skolestarten.

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 12:40
Lykkehjulet vender tilbage - Permanent

Det nostalgiske TV2-program Lykkehjulet vender tilbage permanent på din TV-skærm. Det gør det fra næste år, hvor Mikkel Kryger skal være vært.

Konceptet bliver det samme, lydene de samme og hjulet det samme, men selve skærmen med bogstaver bliver digital. Hvem Mikkel Kryger skal have som medvært vides endnu ikke.

Lykkehjulet bliver i første omgang sendt på TV2 Charlie. Det vender tilbage efter massiv succes ved TV2-jubilæet sidste år, hvor programmet blev genoplivet.

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 12:35
Gasledning skabte trafikale problemer

Tidligere på dagen opstod der trafikale udfordringer omkring rute 11 og 24 gennem Ribe. Det gjorde der fordi en gasledning blev revet over.

Bilisterne blev ledt uden om Farupvej og frem til krydset ved Nørremarksvej, men nu skulle det igen være muligt at passere området uden problemer.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.
Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 12:32
Politiet igen til stede ved Gram Slot

Tidligere på sommeren blev der ifølge politiet fremsat en anonym trussel mod sommermarkedet på Gram Slot.

Det fik politiet til at være til stede nogle gange, og igen torsdag melder man, at politiet vil være at finde på markedet.

Der er dog udelukkende tale om en tryghedsskabende indsats. Der bør ikke være nogen som helst utryghed ved at besøge Gram Slot.
Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 12:25
Brand i silo med heldigt udfald

Lige nu kæmper man med en del brande i Fole og Gram-området, og senest gik alarmen også mellem Rødding og Sdr. Hygum.

Her blev brandvæsnet kaldt til brand i en silo, og da man nåede frem, var der gløder i siloen. Dog ikke så alvorligt, at man måtte tømme siloen, der var fyldt op med nyhøstet korn.

Brandene i Gram og Fole efterforskes lige nu, da der kan være mulighed for, at de er påsatte. Det betyder dog ikke, at branden mellem Rødding og Sdr. Hygum nødvendigvis har relation hertil.

Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 12:00
Holsted Speedway Klub får stor donation

Holsted Speedway Klub er i rivende udvikling, og selvom det meste på Moldow Speedway Arena er drevet af frivillige, er man lykkedes med flere store opgraderinger.

Nu kommer så en af den slags donationer, der kan gøre en stor forskel. Sydbank Fonden har nemlig valgt at donere 50.000 kroner til klubben.

Penge som primært er målrettet nye omklædningsrum på Moldow Speedway Arena, som man ønsker at gøre endnu bedre.
Af: Michael Ehrhorn

08-08-2019 10:49
PET har fokus på eksplosion ved Skattestyrelsen

Politiets efterretningstjeneste, PET, følger udviklingen omkring eksplosionen ved Skattestyrelsen.

– PET følger situationen tæt og er i løbende dialog med Københavns Politi om efterforskningen af eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag aften. Samtidig følger PET udviklingen i trusselsbilledet, skriver PET i en kommentar.

Efterretningstjenestens vurdering er fortsat, at terrortruslen mod Danmark er 'alvorlig'.
Af: Marianne Thorø

08-08-2019 09:00
Søren Pind spår personfnidder i Venstre længe endnu

Den tidligere Venstre-minister Søren Pind vurderer, at personfnidderen i partiet fortsætter længe endnu. Det siger han, efter at næstformand og gruppeformand Kristian Jensen til Berlingske udtaler, at en SV-regering ikke er svaret for Venstre eller blå blok.

Efter at have læst morgendagens Berlingske her til aften er jeg bange for, der vil være personfnidder i Venstre en rum – rum – tid endnu, skrev Pind onsdag aften på Facebook.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-08-2019 07:09
Virksomheder får bøder for manglende praktikpladser

Mere end 41.000 virksomheder i Danmark kan se frem til en bøde for ikke at have opfyldt deres mål om at ansætte elever sidste år.

Som en del af trepartsaftalen fra 2016 får landets virksomheder hvert år et måltal for, hvor mange elever de skal ansætte - alt afhængig af virksomhedens sammensætning af erhvervsuddannede medarbejdere.

Bøderne lyder typisk på 27.000 kroner - penge som i stedet går til de knap 19.000 andre virksomheder, der nåede målet eller ligefrem ansatte flere end de skulle. Det fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

08-08-2019 06:02
Eftersøgning efter kvinde i vandet

Ved Vejers Strand blev der i går eftermiddags søgt med helikoptere og flere skibe efter en livløs kvinde i vandet.

Det oplyser Forsvaret til BT.

En badegæst havde angiveligt set kvinden ligge i vandet.

Sydjyllands Politi skrev dog senere på Twitter, at man havde afsluttet eftersøgningen efter kvinden, da man mener, at kvinden sandsynligvis selv var kommet i land.
Af: Mike Forde

08-08-2019 05:31
Supermarkeder vil af med sprøjtegift i frugt

Det skal være slut med at finde spor af stoffet chlorpyrifos i frugt. Stoffet bruges til at sprøjte appelsiner, citroner og vindruer, der ikke er dyrket økologisk.

Det er de store supermarkedskæder enige om.

Både Coop, Rema 1000 og Salling Group har valgt at forbyde stoffet, der ikke er tilladt at bruge i Danmark, men som tillades under en vis grænseværdi i frugt, der er importeret fra udlandet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-08-2019 05:05
Medarbejdere i Skattestyrelsen kan gå på arbejde i dag

De ansatte i Skattestyrelsens bygning ved Nordhavn Station i København, der i forgårs blev ramt af en eksplosion, kan gå på arbejde i bygningen igen i dag

Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde.

Politiet oplyser også, at man har fået mere end 60 henvendelser med tip fra borgerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-08-2019 05:04
Trafikstøj generer dobbelt så mange

Mere end dobbelt så mange danskere er generet af trafikstøj som i år 2000.

Det viser en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed med udgangspunkt i tal fra 2017.

14 procent af de adspurgte svarede, at de inden for de seneste 14 dage har været lidt eller meget generet af trafikstøj. I 2000 var andelen 6 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-08-2019 04:59
Sexdømte fik lov at nøjes med fodlænke

Justitsminister Nick Hækkerup kritiserer at 28 sædelighedsforbrydere sidste år fik tilladelse til at bytte deres fængselsstraf ud med en fodlænke derhjemme.

Især fordi flere af dem var dømt for at have krænket børn op til 15 år - blandt andet gennem grooming på nettet. Det skriver Jyllands-Posten.

Nick Hækkerup vil nu se på om der er nogle former for kriminalitet, hvor fodlænke ikke skal være en mulighed
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

07-08-2019 15:07
Caféer har store problemer med måger

Nogle af cafeerne i Aabenraa midtby har fået et problem, der er lidt irriterende for nu at sige det mildt. Man døjer nemlig en del med måger, det skriver jv.dk.

Mågerne flyver ganske enkelt ned til de spisende gæster og snupper dressingskålene, men her stopper løjerne ikke. Flere caferetter ender nemlig med fuglelort på tallerkenen.

Man arbejder i øjeblikket intenst på at løse problemerne.
Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 15:05
27-årig fængslet for narkotika

En 27-årig mand fra Esbjerg har tidligere i dag været en tur i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Det var han fordi han var sigtet for at opbevare narkotika i hans lejlighed.

De ulovlige stoffer blev fundet i forbindelse med en ransagning, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Manden erkendte straks, og han blev idømt fire ugers varetægtsfængsling. Det havde han ikke de store indvendinger imod – I hvert fald blev afgørelsen ikke kæret.
Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 13:48
Politiet søger vidner efter brande

I løbet af det seneste halve døgn har der være flere brande i området. Først på Stampmøllevej i Fole, inden der kort efter midnat gik ild i det gamle Teglværk i Gram.

Yderligere en lokation med halm gik op i flammer, og det får politiet til at mistænke, at der kan være tale om påsatte brande. Derfor søger man nu vidner, der kan have set noget mistænkeligt i området.

LYD

Siger Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 12:48
Politiet undersøger mulighed for påsatte brande

Inden for kort tid det seneste døgn er der opstået tre halm-brande i området.

Først blev brandvæsnet kaldt til en brand i noget halm, der lå ved Stampmøllevej i Fole og derefter blev der meldt en større brand i Gram på det gamle teglværk, hvor der er oplag af maskiner og halm.

Yderligere en brand tikkede ind, og det får nu politiet til at undersøge, om brandene kan være påsatte.
LYD

Det siger Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 12:01
10.000 skjulte jobs I Danmark

50-70 procent af alle stillingsopslag ligger skjulte på virksomhedernes egen hjemmeside.

Det viser en aktuel opgørelse fra jobsøgemaskinen Jobsearch.dk, som har gennemgået alle danske virksomheders hjemmesiders jobsektioner.

Dermed når langt fra alle ledige stillinger ud til jobsøgningsportalerne jobnet.dk og jobindex.dk.

Og det er et problem, mener direktør i jobsearch.dk, Thomas Barfod, fordi danske jobsøgere så ikke kan få et overblik over alle ledige stillinger i Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

07-08-2019 11:45
Statsministeren: Alvorligt angreb

Statsminister Mette Frederiksen er nu ude og kalde gårdsdagens eksplosion ved Skattestyrelsen i København for et alvorligt angreb.

I samme ombæring er politiet i fuld gang med efterforskningen, og lige nu søger man vidner, der kan have oplysninger i forbindelse med eksplosionen.

En enkelt person kom til skade i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen, der ligger tæt på den stærkt befolkede Nordhavn Station.

Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 11:38
DMI varsler skybrud

Det startede egentlig ganske fint denne onsdag, men ud på de her timer ændrer billedet sig noget på vejrfronten.

DMI har udsendt et varsel om, at der kan være lokale skybrud ud på eftermiddagen. Bygerne kommer ind fra vest, og det kan i særdeleshed ramme her i Syd- og Sønderjylland.

Varslet fra DMI er egentlig gældende frem til i aften, men ud på de sene eftermiddagstimer skulle det stille og roligt blive mere tørt, og det bør også klare lidt op.

Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 11:35
Mand i Retten efter fund af narko

En 27-årig mand fra Esbjerg er i dag en tur i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Det er han på grund af en ransagning i mandens hjem, der ikke gik alt for heldigt.

Her lykkedes det nemlig politiet at finde frem til narkotika, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Der er anmodet om lukkede døre i Retten.
Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 11:05
Skat-angreb fandt også sted for præcis 16 år siden

Gårsdagens angreb på Skattestyrelsen i København skete præcis på 16-åris dagen for et lignende angreb på det daværende Told og Skat i samme område.

Om det er en tilfældighed, er blandt de ting, politiet nu skal undersøge.

Men politiet er ikke i tvivl om at der er tale om et angreb, som nok kun havde til hensigt at skade bygningen og ikke personer, eftersom det fandt sted sent en tirsdag aften.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 10:38
Trafik-kaos i vente

Hvis du skal ud og køre på E45 i eftermiddag og i aften, så forvent lidt ekstra rejsetid.

Især hvis du skal op omkring Horsens og Skanderborg-området.

Der er nemlig en rigtig grum kombination af Smukfest, Pink-koncert i Horsens og vejarbejde, der kan give massiv kø.

Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 10:37
Massivt sikkerhedshul opdaget

It-sikkerhedsfirmaet Bitdefender har opdaget en sårbarhed i Intels processorer, der giver hackere mulighed for at bryde ind i Windows-computere over hele verden og skaffe sig adgang til kodeord og andre personlige oplysninger.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Sikkerhedshullet gælder computere fra 2012 og frem.

Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 10:26
Voldsom arbejdsulykke i Billund

I forbindelse med arbejdet i Billund Centrum er der sket en alvorlig arbejdsulykke. En 26-årig mand fra Lolland faldt otte meter ned og kom alvorligt til skade.

En helikopter blev hurtigt tilkaldt, og den unge mand blev fløjet mod Århus og til Skejby Sygehus. Han er heldigvis uden for livsfare.

Arbejdstilsynet skal nu kigge på, hvordan ulykken kunne ske.
Af: Michael Ehrhorn

07-08-2019 09:38
Brand i Industribygning i Gram i nat

Det har været en travl nat for brandfolkene i Gram.

Først blev de kaldt til en brand i noget halm, der lå ved Stampmøllevej i Fole og derefter blev der meldt en større brand i Gram på det gamle teglværk, hvor der er oplag af maskiner og halm

Branden opstod omkring midnat.

Ved 9-tiden onsdag var branden så meget under kontrol, at de fleste brandfolk blev sendt hjem.

Brandfolk fra både Gram, Toftlund og Sommersted har deltaget i slukningen og tankvogne fra Jels, Rødding og Bredebro blev tilkaldt.

Ingen personer eller dyr kom noget til. Brandårsagen er ukendt og skal undersøges nærmere

Af: Mike Forde

07-08-2019 08:47
Forsvaret undersøger omfang af seksuelle krænkelser

Forsvaret sætter nu gang i en storstilet undersøgelse af omfanget af seksuelle krænkelser i geledderne.

I løbet af efteråret vil alle soldater og fastansatte medarbejdere modtage et anonymt elektronisk spørgeskema, der skal kortlægge problemet.

Undersøgelsen kommer efter en række sager med seksuelle og krænkende undertoner blandt det uniformerede personale.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-08-2019 07:16
Minister: En fuldstændig uacceptabel handling

Skatteminister Morten Bødskov kalder gårsdagens eksplosion ved Skattestyrelsen 'en fuldstændig uacceptabel handling', som nogen 'rimelig åbenlyst' må stå bag.

Bødskov besøgte tidligt i morges bygningen på Østerbro i København, der har fået ødelagt en stor del af sin facade efter hændelsen.

Han opfordrer alle der har selv den mindste viden i sagen om at henvende sig til Københavns Politi.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 06:49
Politi: Det var en eksplosion ved Skattestyrelsen

Politiet bekræfter nu at det var en eksplosion der sent i aftes smadrede facaden på Skattestyrelsesn bygning i København.

Eksplosionen var så voldsomt at flere vidner beskrev hvordan de blev presset tilbage af trykbølgen ligesom beboere i nærheden melder om vinduer der blev blæst ud.

Politiets teknikere har arbejdet ved den raserede bygning hele natten, men endnu er der ingen meldinger om årsagen til eksplosionen.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 06:28
Prop i prisstigninger for lejligheder

Priserne på lejligheder står nu stille for første gang i syv år. Det viser en opgørelse fra Boligsiden, der samler tal for boligsalg fra landets ejendomsmæglere.

Forklaringen skal findes i en opbremsning i København og Aarhus, der har omkring halvdelen af alle lejligheder i Danmark.

Mens priserne det seneste år har stået stille for lejligheder, er villaer og rækkehuse steget med to procent.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 06:02
Kæmpe brag i Nordhavn - Skattestyrelsen facade smadret

Facaden på Skattestyrelsen i København blev sent i aftes smadret efter en eksplosion.

Politiet efterforsker i øjeblikket sagen, og ville sent i aftes ikke bekræfte at der vitterligt var tale om en eksplosion.

På Twitter var folk i området hurtigt ude med meldinger om at det var det vildeste brag de nogensinde havde hørt og at de blev presset tilbage af trykbølgen.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 05:10
Milliardkrav mod Just Eat

Virksomheden Just Eat kommer muligvis til at aflevere andet end take away mad til danskerne.

Den danske stat har nemlig fremsat et skattekrav på lidt over 1 mia danske kroner mod virksomheden.

Skat mener ikke Just Eat betalte nok i skat, da man skiftede ejer tilbage i 2011 og efterfølgende rykkede hovedsædet fra København til London.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 05:00
Fødevaremyndighed vil forbyde sprøjtemiddel

Sprøjtemidlet chlorpyrifos skal fra næste år ikke være på listen over godkendte insektmidler i EU, mener Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet.

Undersøgelser har vist, at stoffet kan skade børns hjerner. Det er ikke godkendt i Danmark, men kan findes på frugt fra Sydeuropa.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) vil have indført et straksforbud og en nultolerance over for sprøjtemidlet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-08-2019 04:53
KTD: Støjberg er velkommen i DF

Inger Støjberg er velkommen i Dansk Folkeparti.

Sådan er meldingen fra DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, efter Støjberg forleden blev vraget til topledelsen i Venstres folketingsgruppe.

Thulesen Dahl mener at det kunne tyde på at Venstres politiske linje på særligt udlændingeområdet, som Støjberg har stået for, får ringere kår fremover. Han står derfor klar til at modtage hende hvis hun skulle ønske at forlade Venstre.
Af: Marianne Thorø

07-08-2019 04:49
Pia Kjærsgaard bliver DF's ordfører for dyrevelfærd

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti og Folketinget, Pia Kjærsgaard, bliver partiets dyrevelfærdsordfører.

Morten Messerschmidt bliver blandt andet ordfører for EU samt klima- og energi, oplyser Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-08-2019 13:53
Alvorligt færdselsuheld på Sydals

Tidligere på dagen skete der et alvorligt færdselsuheld på Sydals. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

En mand er blevet kørt over af en traktor, og der blev straks tilkaldt en helikopter. Manden var heldigvis ved bevidsthed, da han blev fløjet afsted, men på nuværende tidspunkt er hans tilstand ukendt.

Politiet er i gang med tekniske undersøgelse på ulykkestedet.
Af: Michael Ehrhorn

06-08-2019 12:00
Tour-arrangør vil sende familie-cykler over Storebælt

Når Tour de France kommer til Danmark, kan du køre over Storebæltsbroen på din helt almindelige cykel.

Det er i hvert fald planen hos arrangørerne bag den danske grand départ, der arbejder på at lave et motionscykelløb på den samme asfalt, som Tour de France-etaperne skal køres på.

Det omfatter blandt andet de godt 17 kilometer hen over Storebæltsforbindelsens højbro, Sprogø og lavbroen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-08-2019 12:00
Mænd fra Rødding i Retten for røverier

Syd- og Sønderjyllands Politi fremstiller i dag klokken 13 to mænd i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 24 år og 31 år fra Rødding-egnen.

De er sigtet for to røverier mod et supermarked, hvor man har fyldt en vogn med en masse varer og forladt butikken uden at betale.

Det opdagede butikschefen, og da han ville standse den ene episode, blev han skubbet og spyttet efter. Dermed er der tale om røveri og ikke almindeligt tyveri.
Af: Michael Ehrhorn

06-08-2019 11:17
Tønder søger Årets Forening

Tønder Kommune sætter fokus på det store frivillige foreningsarbejde. Det sker med uddeling af en pris på 10.000 kroner og titlen som "Årets Forening 2019"

Med uddeling af prisen som Årets Forening ønsker kommunen at sætte fokus på det store frivillige foreningsarbejde i hele området. Og lige nu beder kommunen om forslag til dette års prismodtager.

Der er et diplom og 10.000 kroner på højkant, og man kan indsende forslag til kommunen frem til 2. september 2019.

Af: Michael Ehrhorn

06-08-2019 11:10
Brand på krematoriet

Brandvæsnet i Aabenraa fik i går en af de opgaver, hvor man lige skal kigge en ekstra gang på skærmen. Man blev nemlig kaldt til brand på byens krematorium.

Ved ankomst var både krematorium og kapellet fyldt med røg, men trods det kom der hurtigt styr på situationen.

Der er sket en del sodskade i forbindelse med branden, men heldigvis kom ingen til skade. Det er endnu ukendt, hvordan branden startede.


Af: Michael Ehrhorn

06-08-2019 10:41
Vi er blevet bedre til at anmelde trusler på livet

Politiet modtager langt flere anmeldelser om trusler på livet, og det er såmænd ikke fordi der er kommet flere trusler - vi er bare blevet mere konsekvente med at melde dem til politiet. Det skriver Jydske Vestkysten.

På fem år er antallet af sådanne anmeldelser alene i Syd- og Sønderjylland steget med 77 pct.

Samtidig er det syd- og sønderjyske politi også blevet mere konsekvente med at sigte nogen for trusler på livet. Således er antallet af sigtelser på de fem år steget med 45 pct.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV

06-08-2019 10:36
Slotskro mister elitesmiley efter kontrolbesøg

I dag er der noget ærgerligt fokus på Schackenborg Slotskro, der har mistet sin elitesmiley. Det har man efter et uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.

Her så det mildest talt ikke for godt ud i køkkenet, der ifølge Ekstra Bladet var møgbeskidt. Der blev også fundet fluelort i en loftslampe.

Situationen blev ikke bedre ude i kølerummet, hvor støv og snavs hvirvlede rundt. Schackenborg Slotskro svarer igen ved at beskylde Ekstra Bladet for chikane omkring rengøringen.

Af: Michael Ehrhorn

06-08-2019 10:26
Regionen og politiet opretter udrykningsteam

Fra i dag er Region Syddanmark i samarbejde med Fyns Politi klar til at rykke ud med et fælles udrykningsteam.

Det er man med et pilotprojekt, der har til formål at sikre bedre hjælp til sårbare borgere og folk med psykisk sygdom, der har brug for indsats fra psykiatrien eller politiet.

Med i den nye patrulje er to betjente samt en psykiatrisk behandler, der vil kunne hjælpe borgere i akutte situationer.
Af: Michael Ehrhorn

06-08-2019 10:01
Sangerinden Pinks folk i forulykket fly i Aarhus

Det var sangerinden Pinks folk der var ombord i det privatfly der i nat forulykkede ved Aarhus Lufthavn.

Flyet var på vej fra Oslo, hvor Pink gav koncert i går inden hun i morgen giver koncert i Horsens.

Pink var ikke selv ombord på flyet, men det var til gengæld hendes manager og flere af hendes crew-medlemmer. De nåede selv ud af det brændende fly og er alle i god behold.
Af: Marianne Thorø

06-08-2019 07:32
Forvirrende optag frustrerer gymnasier og erhvervsskoler

I dag er det sidste dag, hvor unge kan tage en optagelsesprøve for at komme ind på gymnasier og erhvervsskoler.

I alt gik 5300 unge til optagelsesprøver i juni. Rektor- og skoleleder-kontorerne mener, det er en uigennemskuelig og unødigt bøvlet proces.

Derfor opfordrer lederne i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier i en pressemeddelelse undervisningsministeren til at forsimple reglerne for optagelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-08-2019 06:52
Flere holder ferie i Danmark

Sydens sol har i mange år været et hit, og mange europæere rejste sydpå om sommeren for at slippe for regn og kulde. Men nu rejser flere den modsatte vej.

Udover en øget markedsføring peger både eksperter og turisterne selv på, at det er for at undgå hedebølger og tørke i deres sommerferie.

Siden 2013 er antallet af belgiske og hollandske overnatninger i Danmark i juni, juli og august steget med 58 procent. I samme periode er antallet af udenlandske overnatninger i sommermånederne generelt steget med 18 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-08-2019 05:29
Venstre-folk utilfredse med forbigåelse af Støjberg

Flere Venstre-folk lufter nu deres utilfredshed med at Inger Støjberg ikke fik en plads i Venstres gruppeledelse, da folketingsgruppen i går valgte deres ledelse.

I et kampvalg om gruppenæstformandsposten tabte Inger Støjberg til Sophie Løhde og dermed fik stemmeslugeren Støjberg ikke en plads i toppen.

Både Søren Gade og tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard har på sociale medier udtrykt undring over at gruppen ikke gav Støjberg opbakning.
Af: Marianne Thorø

06-08-2019 05:15
88 procent af danskerne har fokus på at minimere madspild

Mere end hver tredje dansker er inden for det seneste år begyndt at spise mindre kød, og hele 88 procent af danskerne fokuserer på at minimere deres madspild.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Ipsos Danmark ifølge Avisen Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen Danmark

06-08-2019 05:11
Biografi om Henrik Sass Larsen er udskudt

En biografi om Henrik Sass Larsen, der er tidligere topprofil i Socialdemokratiet, er udskudt på ubestemt tid. Det skriver Altinget.

Det er journalisterne Henrik Qvortrup og Thomas Foght, som står bag den kommende bog om S-politikeren.

Så længe Sass er syg, kan bogen ikke blive skrevet færdig og udgivet, mener forfatterne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-08-2019 05:00
Strejke i Heathrow-lufthavn droppet

Den planlagte strejke i Heathrow-lufthavnen tirsdag er droppet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mere end 170 afgange - på tværs af forskellige luftfartsselskaber - blevet aflyst på grund af en varslet strejke i lufthavnen i London mandag og tirsdag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-08-2019 04:57
Ikke altid forsikringen dækker hvis uheldet er ude på løbehjulet

Det er ikke altid forsikringen dækker hvis uheldet er ude på løbehjulet

Hvis du i en sen og våd nattetime samler et af de mange el-løbehjul op, som står rundt om i flere danske byer, så er der risiko for, at du selv hænger på regningen, hvis det går galt.

Sådan lyder vurderingen fra Anja Lintrup, der er rådgiver hos Forsikringsoplysningen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-08-2019 15:06
SønderjyskE henter stregspiller

Nu er der godt nyt for SønderjyskE. Håndboldkvinderne herfra har gennem noget tid været på jagt efter en stregspiller, og hun er nu fundet.

Det bliver en serbisk tilgang, der skal styrke håndboldholdet på stregen.

Det er den 26-årige Ljubica Pavlovic, der har landet en aftale i den kommende sæson.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 14:57
Sønderjysk Rugbrødsbageri får ny sur smiley

Det kører virkelig ikke for Sønderjysk Rugbrødsbageri i Hellevad i øjeblikket. Inden for de seneste fem måneder har man tre gange haft besøg af Fødevarekontrollen, og hver gang er det resulteret i sure smileyer.

Det gjorde det også under seneste besøg, der fandt sted sidst i juli.

Det er håndteringen af fødevarer og manglende rengøring, der gang på gang spænder ben for bager-firmaet.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 14:31
FCK kan møde storhold

Hvis FC København formår at spille sig videre i Champions League-kvalifikationen og slå Røde Stjerne ud, er der en stor opgave i vente.

I så fald skal FCK møde storholdet Young Boys, og til de kampe skal man forsøge at udnytte god ballast fra Superliga-starten.

LYD

Siger FCK-profilen Viktor Fischer til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 13:50
Motorvejsramper lukkes ned

Hvis du skal ud og køre på Esbjerg-motorvejen i den kommende tid, så kan du ryge ind i nogle trafikale udfordringer. Flere motorvejsramper på motorvejen lukkes ned fra i dag og tre måneder frem

Der er tale om de østvendte ramper ved frakørsel 67 Vejen Ø på Esbjergmotorvejen.

Motorvejsramperne lukkes ned, mens der bliver etableret vestvendte ramper på stedet. I stedet skal bilister fra Kolding køre fra ved 66 Lunderskov og benytte Koldingvej til Vejen.
Af: Michael Ehrhorn
Kilde: TV Syd

05-08-2019 12:35
26-årig fængslet efter tre år

Syd- og Sønderjyllands Politi er ude med en lidt spøjs opdatering på Twitter. Efter tre år uden kontakt har man nemlig truffet en gammel kending på 26 år.

Manden blev anholdt og overdraget til et arresthus.

Ifølge politiet havde manden nemlig et ophold til gode her.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 12:21
Slut med IKEA-kataloget i postkassen

Det er slut med at sidde og bladre det trykte IKEA-katalog igennem hjemme i de danske stuer.

Boliggiganten har nemlig droppet den årlige udsendelse af kataloget, der i stedet udelukkende kommer til at være digitalt.

Enkelte kataloger vil dog stadig være tilgængelige i varehusene.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

05-08-2019 11:46
Trump taler til nationen

USA's præsident, Donald Trump, vil klokken 16 dansk tid tale holde en tale til nationen, efter to masseskyderier i weekenden har kostet 29 mennesker livet, skriver AFP.

Demokratiske præsidentkandidater har beskyldt ham for i tale og tweets at have bidraget til et miljø, der gør dødelige angreb på latinoer og mexicanere sandsynlige.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 11:45
Viktor Fischer roser SønderjyskE efter topkamp

Mere end 7.400 tilskuere så i weekenden SønderjyskE spille hjemme mod FC København. Et opgør som mestrene fra Hovedstaden vandt med 2-1.

FCK er vant til at spille for mange tilskuere i Parken i København. Alligevel imponerede rammerne i Haderslev Superligaens helt store stjerne, Viktor Fischer.

LYD

Siger Viktor Fischer til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 11:39
Stjal sin mors bil og blev stoppet

I weekenden har der været et lidt alternativt biltyveri i Aabenraa. En ung mand under 18 blev nemlig stoppet på Camma Larsen-Ledet Vej, da han sad bag rattet i en bil.

Det måtte han ikke, for kørekort havde han ikke. Den unge mand erkendte da også, at han havde taget sin mors bil.

Den unge ikke-bilist sigtes for at køre uden kørekort. Moren ønsker ham dog ikke sigtet for tyveri af bilen.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 11:30
Privat selskab skal udvikle Kolding Havn

Kolding Havn står overfor en omfattende forandring, hvor industrihavnen på sigt skal forvandles til private boliger og fritidstilbud.

Nu har Kolding Kommune så lagt op til, at et privat selskab kan overtage planerne for udviklingen fra 2023.

Det private selskab skal gerne være pengestærkt med en række stærke investorer bag sig – Lyder det i oplægget fra Kolding Kommune.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 11:00
Unge skal passe på snyd

Forleden fik mere end 60.000 unge at vide, at de er blevet optaget på drømmestudiet efter sommerferien. Noget der gør, at mange af de unge nu skal søge bolig i Syd- og Sønderjylland.

Her er der dog igen frygt for svindlere, der hvert år hærger boligmarkedet på denne tid. Noget der får politiet til at komme med en række råd.

Blandt andet bør man aldrig betale depositum før man har set lejligheden, mens du skal være opmærksom på, om udlejer har en dansk konto.
Af: Michael Ehrhorn

05-08-2019 10:41
Salgstiderne på parcelhuse falder

Danskernes appetit på at købe parcelhuse er stor. På tre år er salgstiden faldet en måned, og tempoet ser ud til at fortsætte.

Ifølge Nyboligs direktør Peter J Mattsen skal forklaringen på de faldende salgstider findes i den højkonjunktur vi befinder os i i øjeblikket, hvor de lave renter bliver ved med at sætte nye rekorder.

Han vurderer desuden at salgstiderne sandsynligvis vil fortsætte med at falde nogle måneder endnu.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

05-08-2019 09:36
Udsmidning af Tyrkiet kan gøre danske kampfly dyrere

De første 10 af Danmarks i alt 27 nye F-35-kampfly kan risikere at blive dyrere i anskaffelse end forventet, efter at Tyrkiet i sidste uge formelt blev smidt ud af F-35-projektet, skriver Altinget.dk.

Landet stod til at skulle modtage 100 eksemplarer af det avancerede kampfly, som USA, Danmark og en række andre lande er ved at udvikle.
Af: Mike Forde
Kilde: altinget

05-08-2019 09:20
Billetsalg i topfart i Tønder

Salget af armbånd til Tønder Festival går stærkt nu, og man skal ikke vente for længe med at sikre sig adgang til årets store folkroots-festival.

Sidste år kunne Tønder Festival melde om udsolgt af partout-armbånd lige ved starten af festivalen.

I år har publikum været hurtigere ude for at købe billetter, og meget tyder på, at der bliver udsolgt langt tidligere end i 2018.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

05-08-2019 06:44
Politisk flertal vil afskaffe tobakskuponer på færger

På mange danske færger uddeles tobakkuponer – også til børn.

Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Alternativet mener, at kuponerne bør afskaffes, og derfor vil de tage sagen op med sundhedsminister, Magnus Heunicke (S).
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-08-2019 06:20
Frakørselsrampe ved Vejen Ø lukkes i tre måneder fra i dag

Fra den 5. august og tre måneder frem lukkes frakørsel 67 Vejen Ø på Esbjergmotorvejen i forbindelse med etableringen af to nye vestvendte ramper og en ny rundkørsel.

Det er i stedet muligt at køre af ved frakørsel 66 Lunderskov og benytte Koldingvej. Hold øje med skiltene ved frakørsel 66.

Efter alt vejarbejdet er håbet, at der ikke er lige så meget trafik, der skal køre gennem Vejen by. Det giver beboerne på Præstevænget mindre støj og mere ro.

- Støjbelastningen falder, og det bliver noget rarere at bo i de nye lejligheder, der kommer i området, fortæller borgmesteren, siger Egon Fræhr til TV Syd.

Rampen ved frakørsel 67 Vejen Ø genåbnes 5. november 2019, og de to nye vestvendte ramper forventes at åbne inden årsskiftet.

Af: Mike Forde

05-08-2019 06:00
Ældre mand på elscooter på motorvej

Syd- og Sønderjyllands Politi kunne i går eftermiddags melder om, at en ældre mand på elscooter kørte mod færdselsretningen på Sønderjyske Motorvej.

Manden kørte mod syd i nødsporet i det nordgående spor i nærheden af afkørslen ved Bov

Lidt i klokken 18 fik Politiet kontakt til manden og han blev guidet væk fra motorvejen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-08-2019 05:46
21-årig sparkede rude ud på patruljevogn og truede betjent

En 21 årig mand fra Haderslev er anholdt, efter han i nat begik groft hærværk mod en bil, samt truede et vidne.

Efter anholdelsen sparkede han en rude ud på en patruljevogn samt truede en politibetjent, hvilket han nu også er sigtet for, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-08-2019 05:20
Hjemmebesøg halverer genindlæggelser

Hvis en ældre patient kort efter udskrivelsen fra sygehuset får besøg af en sygeplejerske eller en læge, så undgåes rigtig mange genindlæggelser.

Det har et forskerhold fra Aarhus Universitetshospital fundet ud af - det skriver JyllandsPosten.

Faktisk kan disse hjemmebesøg være med til at halvere antallet af genindlæggelser og desuden forkorte de ældres indlæggelsestid fra i gennemsnit tre til to dage.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

05-08-2019 05:19
Folk på elløbehjul styrter på stribe i hovedstadsområdet

Over 100 mennesker er indtil videre i år kommet slemt til skade i københavnsområdet i ulykker, som de har været impliceret i, mens de kørte på elløbehjul, skriver Berlingske.

Typisk har de fået skader i ansigtet efter at være styrtet med hovedet forrest.

Folk er også kommet til skade uden selv at have været ude at køre, men er faldet over elløbehjul, der har været smidt på fortovet – eller er blevet påkørt af ét.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

05-08-2019 05:09
DF har flest partihoppere

Dansk Folkeparti er det parti, der foreløbig har sagt farvel til flest lokale mandater rundt om i landet siden kommunalvalget i 2017.

Det viser en rundspørge i alle landets kommuner, som Politiken Research har foretaget.

Ifølge dagens udgave af Politiken har der på landsplan været i alt 44 partihop siden 2017. 12 af dem blev valgt ind for DF men de har altså siden enten forladt partiet eller er blevet ekskluderet.

På andenpladsen kommer Venstre, der har sagt farvel til ti byrødder, mens ni har forladt Socialdemokratiet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

05-08-2019 05:00
Myndigheder efterforsker masseskyderi i Texas som terror

De amerikanske myndigheder efterforsker masseskyderi i Texas som terror. Det skriver blandt andre Washington Post.

Det var den 24-årige Connor Betts fra byen Bellbrook i Ohio, der stod bag skyderiet i Dayton.

Det skriver CBS News.

Under skyderiet blev ni mennesker skudt og dræbt.

Betts blev skudt og dræbt af politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-08-2019 11:55
17-årig mistænkt for voldtægt af ældre mand

En 17-årig dreng bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag mistænkt for at have voldtaget en ældre mand i Sønderborg, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Anklageren ventes at begære lukkede døre, og der bliver kun sigtelsen kendt.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-08-2019 11:55
Nyt rekordlån til danske boligejere

Realkredit Danmark åbner i næste uge for et 30-årigt realkreditlån med afdrag til 0,5 procent i rente.

Det sker efter nye rentefald, skriver Realkredit Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-08-2019 11:18
Danske Bank blev advaret om gebyrstigning i 2017

Danske Bank blev allerede i 2017 advaret om, at 65.000 Flexinvest-kunder kunne tabe penge på deres investering.

Men salget af produktet fortsatte, viser en aktindsigt ifølge Ritzau Finans.

Sagen har kostet en direktør jobbet og den er sendt videre til Bagmandspolitiet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

02-08-2019 09:43
Blå sygesikringskort dur ikke på private hospitaler

4.500 personer søgte sidste om refusion for behandling, de har fået i udlandet, viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Med det blå sygesikringskort har man ret til samme sundhedsydelser, som borgerne i landet. Men kortet kan ikke bruges på private hospitaler.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-08-2019 09:42
Advarer boligejere mod farlig rottebakterie efter regnskyl

Danskere, der har fået vand i kælderen eller skal gennem et oversvømmet område efter et skybrud, skal passe på, for vandet kan være inficeret af en farlig rottebakterie.

Sådan lyder advarslen fra Dansk Byggeri i Fyens Stiftstidende efter flere dages kraftige regnskyl over Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-08-2019 09:40
Ingen Festdag i Gram i år

Gram Handelsklub springer den traditionelle Kultur- og festdag over i år. Planlægningen er kommet for sent i gang og lysten mangler, fortæller formand Thomas Vedsted til mitsyd.dk

Placeringen af den kommende REMA 1000 i byen er en indirekte faktor til, at man er kommet for sent i gang med forberedelserne. Lysten til at planlægge festlige indslag i byen har ligget på et lille sted, siden Brugsen har annonceret sin lukning.


Af: Mike Forde
Kilde: Mitsyd.dk

02-08-2019 08:00
Juli måned endte gennemsnitlig

Juli har vejrmæssigt været en interessant måned, men også en ret gennemsnitlig én af slagsen.

Det viser DMI’s opgørelse af juli måned 2019.

Den har budt på omfattende lokale, regionale og landsdækkende varme- og hedebølger.

Men der er også blevet registreret flere skybrud. Faktisk 36 af slagsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-08-2019 07:47
Flere end nogensinde fløj til eller fra Billund

Der har aldrig tidligere været så mange passagerer i Billund Lufthavn på en enkelt måned, som tilfældet var i juli i år.

Hele 424.585 passager fløj til eller fra Billund.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Mens lidt færre passagerer fløj til sol- og stranddestinationer sammenlignet med sommeren sidste år, har flere taget turen til europæiske storbyer.
Af: Mike Forde
Kilde: VAFO

02-08-2019 07:16
Overmalet med spraymaling og forsøgt afbrændt

Seks biler fra Jobcenter Aabenraa blev først på natten - eller sent i aftes - udsat for hærværk.

Ukendte gerningsmænd oversprøjtede de kommunale køretøjer med grå spraymaling. Bilerne stod ved jobcentret på Kallemosen i Aabenraa.

En beboer fra en ejendom i nærheden opdagede, at der var blevet sat ild til bilen, og han fik slukket flammerne og ringet til politiet.

Det er endnu uvist, hvor stort et økonomisk omfang skaderne på køretøjerne har.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-08-2019 06:50
Onlinebutikker i Danmark sælger ulovlige e-cigaretter.

En lang række onlinebutikker i Danmark sælger ulovlige e-cigaretter.

Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen har tjekket, om der er styr på reglerne hos 44 forhandlere af e-cigaretter.

Og tilsynet har fundet problemer med hele 88 procent af de undersøgte e-cigaretter og såkaldte genopfyldningsbeholdere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-08-2019 13:02
Flere klager over telefonsælgere

Flere og flere danskere klager over telefonsælgere, der ringer op uden at have fået tilladelse til det.

I 2012 modtog Forbrugerombudsmanden 20 klager, i 2018 var tallet steget til 440 klager, og i år er der allerede kommet 350 klager.

Det viser nye tal fra Forbrugerombudsmanden, skriver Ritzau. Det er særligt tele- og energiselskaber, som forbrugerne klager over.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

01-08-2019 10:01
Få tager en efteruddannelse

Arbejdsmarkedet er i hastig forandring. Og skal lønmodtagerne holde trit med udviklingen og fortsat gøre sig relevante for deres arbejdsgiver, skal de efteruddanne sig.

Men nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at kun 200.000 lønmodtagere sidste år var på et arbejdsmarkedskursus, de såkaldte AMU-kurser.

Det er mere end en halvering i forhold til 2009, hvor 457.000 tog et AMU-kursus.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-08-2019 09:59
Esbjerg-vartegn udsat for hærværk

Kæmpeskulpturen "Mennesket ved havet" i Esbjerg har været udsat for hærværk.

Natten til torsdag har en eller flere gerningsmænd skrevet nazi-tegn og ukvemsord på de fire store, hvide betonfigurer. Det skriver Ugeavisen Esbjerg.

Oprydningsarbejdet er allerede i gang, og hærværket forventes ikke at give permenente skader.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-08-2019 08:20
Politiet vil igen være tryghedsskabende tilstede i Gram

For at skabe tryghed for gæsterne ved Gram Slots sommermarked i dag vil Syd- og Sønderjyllands Politi igen være tilstede på markedet i fornødent omfang.

Det gælder også den mobile politistation. Her kan gæsterne også stille spørgsmål til betjentene.

Politiet efterforsker fortsat den trussel, der tidligere er fremsat mod markedet. Det er politiets opfattelse, at både udstillere og gæster trygt kan tage til markedet.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-08-2019 08:00
I dag er årets travleste flyttedag

1. august er årets travleste flyttedag, viser tal fra Danmarks Statistik.

I 2018 flyttede 94.000 borgere i august. Og 36.500 af disse flytninger – svarende til 39 procent – fandt sted den første dag i måneden.

Ifølge Danmarks Statistik er forklaringen, at en stor del af de unges flytninger sker i forbindelse med studiestart.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-08-2019 07:59
Mindre jordskælv rammer i Sverige

Et mindre jordskælv ramte onsdag aften i nærheden af den svenske by Sundvall. Ifølge landets nationale seismografiske myndighed, SNSN, målte skælvet 2,4 og havde en dybde på 17 kilometer.

Det skriver flere svenske medier, herunder Expressen, der skriver, at der ikke er meldingen om skader på hverken mennesker, bygninger eller køretøjer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-08-2019 05:49
Minister sløjfer omstridt optagelseskrav for gymnasier

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil foretage et lynindgreb for at hjælpe elever, der er blevet ramt af et omstridt optagelseskrav.

Det skriver Politiken.

Den tidligere regering indførte et krav om, at elever på prøvefri fri- og efterskoler skal bestå en optagelsesprøve for at kunne komme i gymnasiet. Uanset om eleven har bestået 9.-klasses afgangsprøve.

Men det krav vil Pernille Rosenkrantz-Theil nu sløjfe med øjeblikkelig virkning. Selv om en planlagt evaluering af optagelsesprøven først er færdig om en måned.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

01-08-2019 05:37
Mette Frederiksen mødes med Trump

Under USA's præsident Donald Trumps statsbesøg i Danmark 2. og 3. september, vil statsminister Mette Frederiksen (S) mødes med Trump.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet. - USA er Danmarks vigtigste og stærkeste allierede i NATO. Vores soldater står skulder ved skulder i verdens brændpunkter og i forsvaret for Europas sikkerhed, siger Mette Frederiksen ifølge pressemeddelelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-08-2019 05:31
Oversvømmelser gav trafikale problemer

Kraftigt regnskyl lukkede onsdag eftermiddag flere gader og veje i Fredericia.

Skybruddet fik kloakdæksler til at skyde op, og flere veje er derfor lukket af i byen. Det oplyser Trekantområdets Brandvæsen.

Mange steder i Syd- og Sønderjylland fik store store nedbørsmængder i går, oplyser DMI.

Bl.a. blev der målt skydbrud ved St. Jyndevad.

Der har været en del uheld, hvor mange ved politiet ikke, for de er blevet klaret af de involverede uden politiets indblanding, og der er ikke kommet nogen til skade, oplyser politiet til TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

01-08-2019 05:28
Trump kommer til Danmark og Polen

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil rejse til Polen og Danmark fra den 31. august til den 3. september, oplyser Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Ifølge Kongehuset vil besøget i Danmark være fra den 2.-3. september.

Besøget i september bliver fjerde gang, at en siddende amerikansk præsident aflægger besøg i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-07-2019 11:59
Sydtrafik tester elektrisk bus i Esbjerg City

Tirsdag den 6. august tester Sydtrafik, i samarbejde med Mercedes-Benz, en 100% elektrisk bus.

Bæredygtighed er et af de prioriterede fokusområder hos Sydtrafik, så derfor arbejdes der løbende på at finde nye, bedre og mere miljøbesparende busser til brug for den buskørsel som Sydtrafik håndterer for kommunerne og Region Syddanmark.

Esbjerg kommune er en af de kommuner, der overvejer hvilket drivmiddel, deres offentlige busser skal anvende, når der skal opstartes en ny kontrakt i 2021.

Planen er, at bussen starter fra bybusterminalen i Esbjerg kl. 10.33 som linje 16 og kører en times tid. Den erstatter den normale bus på linje 16 på det pågældende tidspunkt. Bussen er retur på bybusterminalen kl. 11.33.

Inden da vil bussen komme forbi rådhuset i Esbjerg, så politikkerne i Esbjerg Kommune har mulighed for at besigtige den.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

31-07-2019 10:11
Muligt Trump-besøg vil præges af modvilje

Donald Trumps tre forgængere, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama, besøgte alle under deres tid som amerikanske præsidenter Danmark.

Og til efteråret kan det være, at også Trump lægger vejen forbi. I hvert fald ser de på det, fortalte han i et interview tirsdag.

Men et besøg fra Trump vil blive en meget anderledes oplevelse end de tidligere præsidenter, vurderer Philip Christian Ulrich, der er udenrigsredaktør på netmediet kongressen.com.

- Den uvilje og modstand, som vi har set mod flere af Trumps politiske holdninger, vil præge sådan et besøg, siger han og tilføjer:

- Da Obama var i Danmark, var det en rockstjerne-modtagelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

31-07-2019 10:05
Vejen-vartegn forsvinder

Så er det snart slut for et stort varetegn for industrien i Vejen.

BMS har her til formiddag fjernet den grønne skorsten der har kunnet ses mange km væk.

Skorstenen stod på grunden hvor Arovit havde til huse.

Arovit lukkede for flere år siden og nu er de fleste bygninger og skorstenen blot fortid.
Af: Mike Forde

31-07-2019 09:21
Ledigheden steg i juni

Fra maj til juni steg bruttoledigheden med 900 fuldtidspersoner til 104.300.

Det betød samtidig, at ledighedsprocenten steg med 0,1 procentpoint til 3,8 procent af arbejdsstyrken.

Den højeste ledighedsprocent findes i landsdelen Byen København. Det skriver Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-07-2019 08:25
Dybbøl Mølle har mistet vingerne

Tidlig onsdag morgen begyndte arbejdet med at save vingerne af Dybbøl Mølle. Det sker som et led i restaureringen af det nationale symbol.

Næste etape i restaureringen bliver, at møllehatten som de rød-hvide vinger sad på, skal tages ned, så restaureringesfolkene kan komme ned til tandkransen. Den sidder nedenunder hatten og sørger for, at vingerne står op imod vinden. Den skal også skiftes ud.

Næste år skal møllen stå fin og hvid, når 100-året for genforeningen markeres.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

31-07-2019 08:22
Forlader EU med eller uden en aftale

Storbritannien kommer til at træde ud af den Europæiske Union (EU) 31. oktober, uanset om der er en aftale mellem parterne eller ej.

Det skriver den britiske Brexitminister Steve Barclay på Twitter, efter han tirsdag har snakket med Michel Barnier, der er EU's chefforhandler i Brexit.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-07-2019 08:21
Flere steder ramt af dobbelt skybrud

I nat er store mængder regn faldet over det meste af Danmark. Flere steder i landet er ramt af skybrud, og enkelte steder har fået regn, der svarer til dobbelt skybrud.

Ved et normalt skybrud falder der 15 mm på 30 minutter, og ved et dobbelt falder der 30 millimeter regn på en halv time.

Det blev registreret i både Viborg og på Femø.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-07-2019 05:45
Mand løsladgt i sag om død kvinde i Vojens

En 85-årig kvinde er sent mandag aften fundet død på et plejehjem i Vojens.

Syd- og Sønderjyllands Politi har betegnet dødsfaldet som mistænkeligt og har tirsdag anholdt en ældre mand med tilknytning til plejehjemmet.

Manden blev klokken 18 tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg, sigtet for drab efter straffelovens paragraf 237, oplyser politiet. Anklagemyndigheden begærede dørene lukket ved grundlovsforhøret, men det afviste dommeren.


Her valgte dommeren at løslade manden, da han ikke mente, at der var grundlag for at varetægtsfængsle ham, skriver politiet på Twitter.

Manden er dog fortsat sigtet i sagen, og anklagemyndigheden valgte ikke at kære løsladelsen
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

31-07-2019 05:42
Trump velkommen i Danmark

Statsministeriet oplyser til Ritzau, at det ikke kan bekræfte noget i forhold til præsident Donald Trumps udmelding om, at han måske vil besøge Danmark.

Men hvis den amerikanske præsident ønsker at komme til Danmark, er han velkommen, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

31-07-2019 05:41
Efter et år er der givet 23 burkabøder

Tildækningsforbuddet – også kendt som burkaforbuddet – fylder torsdag et år, og i den periode er der udsted i alt 23 bøder.

Det viser tal fra Rigspolitiet, skriver Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-07-2019 12:34
Støttepartier glæder sig til kvoteflygtninge

– Det er et meget vigtigt første tegn på en ny human flygtningepolitik med mere hjerte.

Sådan lyder reaktionen fra SF’s fungerende politiske ordfører, Trine Torp, efter udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har meddelt FN, at Danmark er klar til at modtage kvoteflygtninge igen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-07-2019 10:38
Bageriet i Seest lukket af rotter

Seest Bageri har lukket på grund af rotter.

Bageriet skulle have åbnet mandag, efter det har været lukket på grund af ombygning. Mette Toft Hansen, der er direktør i Seest Bageri, ved endnu ikke, hvornår bageriet kan åbne, fortæller hun til Ugeavisen Kolding.

I mellemtiden kan man hente sit brød i Seest Bageris afdeling i Bramdrupdam.
Af: Mike Forde
Kilde: Ugeavisen Kolding

30-07-2019 09:37
Stor barand øst for Haderslev i nat

Kort efter klokken 23.30 blev der slået alarm fra en gård i Lunding øst for Haderslev.

En lade med omkring 1.000 baller med nyhøstet halm brændte. Brand & Redning Sønderjylland satte et større mandskab fra Falck Haderslev og Hoptrup Frivillige Brandværn ind på at slukke branden.

Laden var dog så omspændt af flammer, at det hurtigt stod klart, at der intet var at stille op. Den store mængde halm og ladebygningen fik derfor lov til at brænde ned under brandmandskabets opsyn og kontrol.

Ingen mennesker eller eller dyr er kommet til skade under branden, der muligvis er opstået ved selvantænding i den nyhøstede halm.

Ved 06-tiden tirsdagen var halmen brændt og brandmandskabet kunne afslutte deres indsats.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-07-2019 08:22
Hyldeblomstdrik tilbagekaldes

Bornholms Mosteri tilbagekalder økologisk hyldeblomstdrik på 660 ml. i glasflasker på grund af gæring og skimmelvækst, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Produktet er hovedsageligt solgt i udvalgte jyske butikker.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-07-2019 08:02
Pas på bolighajerne

I fredags fik 6.000 personer svar på, at de har fået en plads på en uddannelse, som ligger Syd- og Sønderjylland. Og dermed lyder også startskuddet til den helt store boligjagt for mange.

Men det er desværre ikke alle udlejere, der har rent mel i posen.

”Bolighajerne” ligger på lur derude. Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi taget kontakt til uddannelsesstederne i politikredsen for at nå ud til de studerende med gode råd om, hvordan man undgår at lande i gabet på en bolighaj.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-07-2019 08:01
Stor dansk pålægskoncern er begæret konkurs

Den danske pålægsproducent Defco er taget under konkursbehandling.

Det fremgår af Statstidende, skriver finans.dk.

Defco producerer og sælger pålægs- og delikatesseprodukter til det danske marked, men eksporterer også til Spanien og Tyskland. Selskabet har hovedkontor og produktion i Aarhus, og det har omkring 160 medarbejdere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-07-2019 08:00
Regeringen har bedt FN om at få kvoteflygtninge

Efter et par år med et fuldt stop for modtagelsen af kvoteflygtninge har regeringen bedt FN om igen at få kvoteflygtninge. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har orienteret FN's Flygtningeorganisation, UNHCR, om, at Danmark igen vil tilbyde kvoteflygtninge genbosættelse i Danmark.

Det skriver Politiken tirsdag.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

30-07-2019 07:59
Kvinde har mistet livet efter påkørsel af lastbil

En 75-årig kvinde har mandag eftermiddag mistet livet, efter hun gik ud foran en lastbil i på Jens Holms Vej i Kolding.

Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jørn Lindhardt til TV 2.

De pårørende var i går aftes samlet på sygehuset i Kolding, hvor kvinden blev bragt til umiddelbart efter ulykken, skriver jv.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-07-2019 07:11
Mistænkeligt dødsfald på plejehjem i Vojens

En 85-årig kvinde er mandag aften fundet død på et plejehjem i Vojens, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Da dødsfaldet har fundet sted under mistænkelige omstændighederne, bliver det efterforsket af politiet. De pårørende er underrettet.

Politiet har tidligt tirsdag morgen ikke yderligere kommentarer i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-07-2019 07:10
Flertal vil give børn ret til juridisk kønsskifte

Et flertal i Folketinget vil ændre reglerne, så transkønnede børn kan få ret til et juridisk kønsskifte.

Siden 2014 har det i Danmark været lovligt for personer over 18 år.

Ved juridisk kønsskifte får vedkommende blandt andet mulighed for at ændre de sidste fire cifre i cpr-nummeret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-07-2019 12:00
Færre har søgt ind på pædagoguddannelsen

Tusinder af forældre var i foråret på gaden for at få flere pædagoger til børnene i vuggestuer og børnehaver, og der har været stort fokus på daginstitutioner og pædagogers vilkår i medierne.

På Christiansborg har man varslet, at der skal uddannes flere pædagoger, men partierne har endnu ikke lagt sig fast på præcis, hvor mange børn hver voksen skal tage sig af.

De seneste år har professionshøjskolerne over hele landet oplevet et fald i ansøgningerne til pædagoguddannelsen. Det gælder også for UC SYD, som for første gang har ledige studiepladser på pædagoguddannelsen i Esbjerg.

Har du ikke søgt ind på pædagoguddannelsen endnu, kan du finde ledige studiepladser på UC Syds hjemmeside. Her kan du også finde andre ledige studie- og stand by-pladser med start i september og februar.Af: Mike Forde
Kilde: Presse

29-07-2019 10:41
Kommuner får nu ens afbrændingsforbud

Danske Beredskaber indfører i dag ens regler for afbrændingsforbud overalt i landet.

De nye ensartede regler skal gøre det lettere at finde ud af, hvad der er tilladt, når det kommer til at grille, ryge eller tænde bål i naturen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-07-2019 08:40
53 procent af EU’s palmeolie går til sort biodiesel

Mængden af palmeolie, der bruges til at fremstille biodiesel, satte i 2018 rekord i EU, selv om den vegetabilske olie udleder tre gange så meget CO2, som traditionel fossil diesel.

Det skriver Ingeniøren

53 procent af EU’s palmeolie går til sort biodiesel
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-07-2019 08:36
Minister lover forbud efter sommerferien

Efter otte måneder i stalden kan Cirkus Arenas tre elefanter nu være på vej til tilbage i manegen, selvom et bebudet forbud mod vilde dyr i cirkus netop skulle skåne elefanterne.

Mogens Jensen (S) siger søndag middag til DR Nyheder, at han i første omgang vil sende en invitation til Cirkus Arenas direktør.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-07-2019 08:00
Grøn Koncert giver overskud

Samlet set er der solgt 20.500 færre billetter til Grøn Koncert i år end sidste år, men det er dog rigeligt til at sikre et overskud til Muskelsvindfondens arbejde.

Vi er ovenud tilfredse med besøgstallet og interessen for Grøn Koncert. Vi budgetterer ikke med 191.000 gæster hvert år, og vi skal ned på 130-140.000, før vi får et underskud.
HENRIK IB JØRGENSEN, DIREKTØR I MUSKELSVINDFONDEN
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-07-2019 08:00
Brand i etageejendom: Beboere evakueret

I går fik politiet en anmeldelse om brand i en etageejendom på Egevej i Padborg. Her var der ild i en lejlighed i stueetagen.

Beboerne var ikke hjemme, da branden blev opdaget, og vagtchefen fortæller, at der ikke er sket nogen personskader. Politiet fik anmeldelsen klokken 09:35.

Ilden startede i soveværelse og spredte sig så efterfølgende. Hele lejligheden er udbrændt, og der er sodskader i opgangen.

Der er nu sat gang i en undersøgelse af, hvordan branden startede. Det er endnu ikke klart.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-07-2019 07:29
Ryanairs overskud falder

Ryanairs overskud er faldet med en femtedel i månederne fra og med april til og med juni.

Det skyldes især, at selskabets priser er faldet med seks procent i den vigtige sommerhøjsæson.

Det fremgår af selskabets regnskab. Trods faldet i billetpriser fastholder Ryanair sine forventninger til hele året.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-07-2019 07:24
Jordens ressourcer er opbrugt for i år

Mandag har menneskeheden brugt alle de ressourcer, kloden laver på et år.

Det viser en ny rapport fra Global Footprint Network. Dagen, kaldet "Earth Overshoot Day", falder tre dage tidligere i år end sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-07-2019 07:23
To mænd fanget i hule

To mænd, en guide og en turist, er blevet fanget en 650 meter inde i en hule i det sydvestlige Tyskland efter vandet steg.

Dykkere har været inde ved dem med mad og tæpper og planen er, at de skal redde ud i løbet af mandagen.

Det skriver Bild.de.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-07-2019 07:15
Ny vild Tour-dag

Spændingen stiger i Tour de France, hvor en hård alpedag i går bød på en ny overraskelse fra den gule førertrøje og franskmanden Julian Alaphilippe.

I dag fredag venter så endnu en modbydelig etape, der kan blive helt vital for, hvordan løbet ender.

I dag er der både kategori 3,2 og 1 bjerge på menuen, mens der også venter en stigning uden for kategori.
Af: Michael Ehrhorn

26-07-2019 06:55
Unge fik svar på fremtiden

I nat fik mere end 88.000 unge svar på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse efter sommerferien.

Her er der især godt nyt, hvis man gerne vil være sygeplejerske. Syv procent flere end sidste år er nemlig blevet optaget på sygeplejerskolerne.

Til gengæld har der været færre ansøgninger til fremtid som pædagoger, lærere og socialrådgivere.
Af: Michael Ehrhorn

26-07-2019 06:32
Pas på kæledyrene i varmen

Hvis du har et kæledyr derhjemme, så er det en rigtig god lige at være opmærksom i denne tid.

Mange kæledyr som katte og hunde har nemlig ikke svedkirtler, og derfor kan de ikke komme af med varmen.

Gode råd er at give solcreme til hunde med meget lys farve. Man kan også nedkøle dyrene med et vådt håndklæde eller køligt vand fra en slange, og så må de ikke stå i solen. Husk desuden at give de firbenede masser af vand.
Af: Michael Ehrhorn

26-07-2019 06:00
Advarsel om stor brandfare

Du skal passe rigtig godt på i øjeblikket, hvis du har planer om at tænde bål eller tænde op for grillen.

Lige nu advarer Beredskaberne nemlig om stor risiko for brandfare på grund af kombinationen af masser af sol og ikke ret meget regn.

Tidligere på ugen viste brandfareindekset, at en mindre flamme eller glød ikke umiddelbart ville antænde græs, grene eller andet vegetation i naturen. De tørreste steder i Danmark vil brande nu opstå "meget nemt", viser indekset.


Af: Michael Ehrhorn

25-07-2019 20:31
Lokale grader over Tyrkiet

Synes du også, at det var rigtig varmt i går? Hvis du synes det, så var det altså ikke bare dig, der var noget galt med.

Flere steder her i lokalområdet ramte vi i omegnen af 32-33 grader, og det var ikke så lidt endda.

Ifølge DMI var vores vejr i går varmere end populære destinationer sydpå som Alanya i Tyrkiet, Alcudia på Mallorca og Hurghada i Egypten. I dag skulle også blive hed, dog ikke helt så varm som i går.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:50
Bygotto tilbagekaldes

Hanegal tilbagekalder IRMA Bygotto med svampe. Produktet indeholder selleri, som ikke er deklareret på emballagen.

IRMA Bygotto er solgt i butikker over hele landet. Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:50
Paludan udelukket fra stor festival

Langelandsfestivalen er hvert år et samlingspunkt for rigtig mange danskere, men festivalen skal lige nu svare på en del spørgsmål.

Man har nemlig valgt at udelukke partilederen af Stram Kurs og islamkritikeren Rasmus Paludan fra at deltage i festivalen.

Ifølge Langelandsfestivalen er partistifteren udelukket af sikkerhedshensyn til de øvrige gæster.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:49
50 syge af dårlig kylling

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød, oplyser Fødevarestyrelsen. Det reelle antal patienter kan være langt højere.

DNA-analyser tyder på, at kilden til udbruddet kan være enkelte partier af kyllingekød fra et specifikt dansk kyllingeslagteri.

Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen. Symptomerne på campylobacter-forgiftning er typisk ondt i maven og diarre.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:49
Tæt trafik til Rømø

Hvis du er på vej på ferie i de her dage, så er der rigtig mange der har Rømø som en destination. Her er politiet nu ude med en opfordring til bilisterne.

Opfordringen går på, at man skal huske at køre forsigtigt. Den kommer fordi man oplever massiv kødannelse og tæt kørsel helt fra dæmningen til Lakolk på Rømø.

Man kan dog sagtens komme til Rømø som planlagt, men det er en god idé måske at afsætte ekstra rejsetid, hvis man kører på udsatte tidspunkter.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:48
FCK-profiler skadet

Fodboldklubben FC København spillede sig i går et stort skridt tættere på videre avancement i Champions League-kvalifikationen.

På udebane slog de danske mestre The New Saints med 2-0, men det var ikke sejren eller målene, der stjal fokus.

Det blev nemlig en ret dyr kamp for Superligaholdet, der undervejs fik både Pieros Sotiriou og Rasmus Falk skadet.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:47
Børn afpresses på nettet

Hvis dit barn føler sig krænket på internettet, så kan det godt være en god ide lige at tage en snak. Der kan nemlig være noget om det.

Organisationerne Red Barnet og Børns Vilkår er nemlig ude med en advarsel netop nu.

Man oplever nemlig, at flere og flere børn bliver sexafpresning. Det sker via. Internettet, og afsenderen kan både være jævnaldrende og voksne, det skriver TV2.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 13:47
Politiet tjekker passagerer

Lige nu handler en del om en omstridt lov, der blev sat i søen for et halvt år siden. Her blev flyselskaberne tvunget til at udlevere data om passagerer til Rigspolitiet, hvis det var ønsket.

Det har skabt en del debat omkring beskyttelsen af vores data. Faktum er dog, at politiet har gjort en del brug af netop den data, det skriver Politiken i dag.

Politiet har 322 gange anmodet om passagerdata, siden loven trådte i kraft.

Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 08:38
Løbehjul ender på havets bund

Lige nu er der meget popularitet omkring el-løbehjulene, som man lige nu kan se rigtig mange steder på gader og stræder.

Der er dog også en del, der måske lige burde lære at styre sådan et, inden man ekempelvis begynder at køre rundt ved en havn.

Nye tal viser ifølge TV2, et hav af el-løbehjul ender deres dage på havets bund. Ofte går det galt, hvis man mod loven vælger at køre fuld rundt på et el-løbehjul.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 08:05
Telia bløder kunder

Har du skiftet mobilselskab for nylig? Hvis du kan svare ja til det, så er der en god chance for, at du har skiftet væk fra Telia.

På bare et år har Telia nemlig blødt kunder, og faktisk har man mistet i omegnen af 18.000 kunder. Der er dog også gode nyheder.

De kunder der er tilbage er mere værd end tidligere, og Telia tjener derfor fortsat fornuftigt med penge. Mens de går tilbage er der fremgang til konkurrenten 3, der henter en del nye kunder.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 07:48
Så længe varer hedebølgen

Vi skal passe godt på hinanden i de kommende dage, for her varsler DMI hedebølge.

Men hvor længe står den så til at blive ved? Det kan man også blive klogere på ho DMI, der i en månedsprognose både har godt og skidt nyt.

Det gode er, at det fremragende vejr fortsætter langt ind i næste uge. Den dårlige melding er så, at det herefter bliver mere trist og almindeligt sommervejr med en del byger.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 07:17
Fuglsang slipper for brud

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang er ude af Tour de France. Det er han efter et styrt i går, hvor han væltede i en rundkørsel og slog hånden slemt.

Jakob Fuglsang har dog ikke kun fået dårlige nyheder i forbindelse med det her styrt. Astana-rytteren har været igennem en røntgenundersøgelse, og den gik godt.

Fuglsang har ikke nogen brud i forbindelse med styrtet. Det var ellers noget af det, som mange havde frygtet, da den danske stjerne udgik.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 07:01
Virksomheder frygter Boris Johnson

Det danske erhvervsliv er bange i øjeblikket. Det er man efter at Boris Johnson er blevet ny premierminister i Storbritannien.

Boris Johnson har været ude med flere meldinger omkring, at han ikke frygter et brud med EU uden en aftale. Det er det der kaldes et hårdt Brexit.

Et hårdt Brexit kan dog have alvorlige konsekvenser for landene omkring Storbritannien og omkring handel – Herunder altså også Danmark.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 06:45
Coca Cola tjener på kaffe

Nu er der en lidt spøjs melding fra Coca Cola. Gigant-virksomheden oplever nemlig stor fremgang i øjeblikket, men det er ikke med de klassiske røde colaer, som du kender.

Nej det er derimod kaffeprodukter og sukkerfrie alternativer, der sikrer Coca Cola en spænding udvikling hvad vækst fremgår.

Områder hvor man altså løbende oplever øget salg og efterspørgsel.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 06:30
Livreddere advarer danskerne

I denne uge bliver det forrygende varmt, og så er det med at tage en tur ned til stranden og måske tage en dukkert.

Flere livreddere advarer dog netop nu. Der kan nemlig være fralandsvind ved en del danske strande, og det kan give farlige situationer.

Rådene mod det er at følge baderådene og bade tæt på en livredder. Man skal også holde øje med farven på de flag, der er ved stranden, da de kan indikere risiko.
Af: Michael Ehrhorn

24-07-2019 06:00
Jakob Fuglsang ude af Tour de France efter grimt styrt

I går skulle have været en meget rolig sprinteretape i Tour de France. Det endte dog med at blive alt andet end det set med danske øjne.

Astana-stjernen Jakob Fuglsang styrtede nemlig på vej ind i en rundkørsel, hvor han blev revet ned af andre ryttere, der væltede.

Jakob Fuglsang slog hånden så slemt, at han ikke kan fortsætte i verdens største cykelløb. De foreløbige undersøgelser viser heldigvis ikke alvorlige skader.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 14:05
Derfor sover du under Touren

Måske kan du godt lide Tour de France, men det er altså ofte forrygende oplagt lige at snuppe en lur, når de lange etaper eksempelvis er midtvejs.

Og det er faktisk ikke tilfældigt. Det skriver DR Nyheder, der har taget en snak med en søvnforsker.

Mange danskere lider af et lille søvnunderskud, og på de meget forudsigelige etaper i Tour de France sendes der ikke mange signaler op til hjernen. Noget der er med til at gøre, at luren presser sig på.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 14:04
The Simpsons-film på vej

Nu er der godt nyt til dig, hvis du er vild med serier og i særdeleshed The Simpsons-universet.

Mange har været bekymrede for fremtiden, efter at Diney tidligere på året opkøbte 21 Century Fox, der står bag serien.

Nu bekræfter en bagmand bag The Simpsons dog, at serien forlænges med to sæsoner yderligere, og nu lyder meldingen så også på, at der er en film på vej.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 14:03
Ny hjemmeside skal advare mod brande

Nu kommer solen og varmen, og så er der risiko for, at det kan blive rigtig tørt derude. Dermed også stor risiko for brand.

For at hjælpe danskerne med at undgå naturbrande i sommervarmen har Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og Kommunernes Landsforening i fællesskab lavet en ny hjemmeside.

Siden hedder www.brandfare.dk, og her kan interesserede blandt andet få informationer om risiko for naturbrande - og om hvor i landet, der er udstedt afbrændingsforbud.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 14:02
Mand ramt af voldsomt flåtbid

En 59-årig mand fra Nordsjælland er efter flåtbid blevet smittet med sygdommen centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE).

Det oplyser Statens Serum Institut, der i samme ombæring gør opmærksom på, at man kan blive vaccineret mod sygdommen - hvis man vel og mærke selv betaler.

Det er usædvanligt, at TBE-sygdommen findes andre steder i Danmark end Bornholm.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 14:01
Harley i store problemer

Hvis du skal købe en motorcykel inden længe, så kan du komme til at møde et meget presset ikonisk mærke.

Den ikoniske amerikanske motorcykelproducent Harley-Davidson er hårdt ramt af handelskrigen mellem USA og EU.

Antallet af solgte motorcykler er dykket markant og omsætningen er faldet betydeligt i første halvår 2019.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 13:50
Ti sommerdage i træk

Sommer, sol og op mod 27 grader. Det hele har set positivt ud på vejrfronten denne tirsdag, og faktisk er det bare starten på noget stort.

Ifølge TV2 Vejret har vi nemlig taget hul på en periode, hvor der sagtens kan ligge ti sommerdage i træk og vente på os.

Fra i morgen er der varslet hedebølge i hele landet, mens der også er udsigt til tropenætter.
Af: Michael Ehrhorn

23-07-2019 13:44
Boris Johnson er ny premierminister

Hele verden har dagen igennem fulgt tæt med omkring det Konservative parti i Storbritannien. De har nemlig skulle vælge ny leder og dermed også landets nye premierminister.

Favoritten til den post var på forhånd Boris Johnson, men alt kunne ske, da Johnson har været en kontroversiel herre for nylig.

Stemmerne er dog talt op, og her står det nu klart, at Boris Johnson bliver ny premierminister i Storbritannien.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 18:28
Recept-medicin udsolgt

Når du skal en tur til lægen, så er der en stor sandsynlighed for, at du efterfølgende får ordineret noget medicin på apoteket. Det er dog ikke helt let lige nu.

Et stort antal receptpligtige lægemidler er i øjeblikket umulige at opdrive på flere af landets apoteker.

Det er blandt andet blodtrykssænkende medicin, der er mangel på. Det næste er midler mod solskoldning og medicin mod stærke smerter.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 18:28
DF frygter el-løbehjul

I Danmark er det tilladt at køre på el-løbehjul på cykelstierne. Det er det på grund af en forsøgsordning, der blev sat i søen for et halvt år siden.

Den ordning skal man dog kigge på med alvorlige øjne. Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti.

Her mener man, at el-løbehjulene har taget fuldstændig overhånd, og at det resulterer i for mange farlige situationer.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 18:27
Unge advares mod morfin

Rigtig mange unge tager hver dag morfinpræperater, men det skal man altså passe rigtig meget på med. Sådan lyder advarslen nu efter to unges død i Silkeborg.

Unge, der får fat i et stærkt smertestillende morfinpræparat som 'Doltard' har ikke sat sig ind i stoffets virkning, og hvilke doser man må tage, og det gør det meget farligt.

Sådan lyder det fra overlæge og psykiater Henrik Rindom, der også er en af Danmarks førende misbrugseksperter.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 18:27
Antonsen tæt på topresultat

Den danske badmintonspiller Anders Antonsen var tæt på et meget stort resultat i weekenden. Eller han fik sådan set et stort resultat, men danskeren vandt ikke.

Antonsen havde spillet sig frem til finalen i Indonesian Masters, der er en af de største turneringer i verden.

I tre nervepirrende sæt tabte danskeren dog til Chou Tien Chen.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 18:26
Volvo-modeller tilbagekaldes

Lige nu er der god grund til at være opmærksom, hvis du har en Volvo holdende ude i indkørslen.

Efter tilfælde af brand i motorrum tilbagekalder Volvo 503.000 biler globalt. 6500 af dem er danske.

Skat vil i den kommende tid sende breve til Volvo-ejere med toliters fircylindret dieselmotorer produceret mellem 2014 og 2019 med oplysninger om sagen.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 18:25
Avengers-film slår alle rekorder

Nu skal det handle om biografen. For hvis du har været derinde for nylig, så er der en ret god chance for at du har set storsuccesen Avengers Endgame.

Den er nemlig helt forrygende populær, og faktisk har den i weekenden overgået rekorden for den film nogensinde med bedst indtjening.

Avengers Endgame er nået forbi 2009-hittet Avatar, der dengang slog Titanic af pinden som den bedstsælgende film nogensinde.
Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 15:03
Stor profil forlader Superligaen

Hvis du er vild med fodbold og Superligaen, men du ikke er fan af FC Nordsjælland, så bliver du nok lettet over denne nyhed.

For FCN-angriberen Andreas Skov Olsen har gjort ondt på langt de fleste klubber i Superligaen, men nu er han på vej væk.

Skov Olsen er blevet optaget i en video på Twitter, hvor han siger farvel til holdkammeraterne i Farum. Destinationen bliver formentlig Italien og Bologna.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 15:01
Legende vender tilbage til Star Trek

- Engage!

Sådan lyder den ikoniske replik fra den legendariske skuespiller Patrick Stewart, der i rollen som Kaptajn Jean-Luc Picard stod i spidsen for det berømte Star Trek-univers i 80'erne og 90'erne.

Og nu vender den 79-årige skuespiller tilbage til sin gamle rolle, når den amerikanske tv-station CBS og streaming-tjenesten Amazon Prime har premiere på en ny Star Trek-serie i 2020. Den første trailer er ude nu, og den høster allerede roser.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 14:56
Hedebølge og trope varsles nu

Vejret bliver rigtig hedt i denne uge. Du har muligvis hørt i diverse vejrudsigter, at varm luft fra Sahara har kurs mod Europa, men det er ikke kun i den sydlige del af Europa, det bliver varmt.

Det gør det også her i Danmark, og det får nu DMI til at udsende et varsel, der allerede kommer til at gælde fra onsdag her i området.

Der er nemlig varslet hedebølge, og temperaturen kan let runde de 30 grader. Udover det er der udsigt til tropenætter med temperaturer i 20’erne.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 14:54
Mange kommer til skade på trampolinen

Det er sommer, og det er tid til leg. Det benytter rigtig mange sig af her i lokalområdet til en tur ud på havetrampolinen, men det er altså ikke ufarligt.

Antallet af trampolinskader er steget med ti procent sammenlignet med sidste sommer, viser nye tal ifølge TV2.

Det er oftest børn, der kommer til skade, når der sker ulykker oppe på trampolinen.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 13:52
Røde partier vil droppe tog til Billund

Nu er der dårlige nyheder til dig, der af og til rejser fra Billund Lufthavn. I hvert fald hvis du har gået og glædet dig til snart at skulle tage et tog til Billund.

De Radikale og SF er nemlig klar til at droppe den togstrækning til Billund, der ellers er planlagt.

Det vil man fordi det hele står til at blive dyrere end ventet, og så vil en togbane leder bilisterne ud på omveje. Det går ikke, mener de røde partier.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 13:49
Mange må ikke have shorts på jobbet

Det bliver varmt i de kommende dage, og så kunne det jo være meget passende at tage et par shorts på, når du skal på arbejde.

Men det er altså langt fra alle af os, der kan tillade os de korte bukser på jobbet. Det viser en ny undersøgelse fra Analyse Danmark.

Undersøgelsen viser, at hver tredje dansker ikke må have shorts på i arbejdstiden. Mange steder er der ligefrem regler om den slags.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 13:42
Vi tager skadedyr med hjem fra ferien

I denne tid tager mange danskere en tur på ferie, og så vender man jo også hjem igen på et tidspunkt. Her tager mange netop nu uden at vide det en ubuden gæst med hjem.

Væggelus fra feriedestinationer gemmer sig nemlig i kufferten. De er så små at de kan sidde i lommer og syninger. Efter hjemkomst slår de sig ned nær sengen, hvor de kan suge blod.

Det betyder ikke noget, om du har været i sydens sol eller på storbyferie i London. Væggelus findes ved alle destinationer, advarer skadedyrsbekæmper ifølge TV2.

Af: Michael Ehrhorn

22-07-2019 13:42
Sahara-varme på vej mod Danmark

I de kommende dage bliver det virkelig hedt for alvor. Her blæser varm luft fra Sahara nemlig mod nord, og det får vi glæde af her i Danmark.

Allerede i morgen tirsdag vil vi kunne begynde at mærke takter af varmen, og hen mod torsdag og fredag kan vi komme op til eller måske endda over de 30 grader.

Varmen er en del af den hedebølge, der har kurs mod Europa, og som kan give blandt andet Frankrig op mod 40 grader.

Af: Michael Ehrhorn
Jørgen Hansen Biler - Kia Rio
Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på TwitterSyd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Facebook